- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krizmo_ #57735 üzenetére
Sláger Bútordiszkont. Pécs elején van, majdnem szemben a Bayer Centerrel. Olcsó (ahogy néztem, a legolcsóbb a városban) és nagyon jó minőségű az árú, érdemes benézned. Van weblapjuk is, de árak nincsenek, telefonon érdemes érdeklődnöd, vagy mailben. Korrektek. Egy Natália ágykeretet, és később két éjjeliszekrényt vettem tőlük.
-
válasz
krizmo_ #57333 üzenetére
Mi a Lidl-ből szoktunk szerezni. Ott van banános is és szívesen adnak. Annak csak az a veszélye, hogy egyszer telepakoltuk könyvvel, amit utána senki nem tudott megemelni. Szóval könyveknek valami apróbb kell
Valamelyik barkácsban (talán Baumax) láttam egyszer, hogy árulnak költöző dobozt, brutál áron. Sima karton. Vicces.
-
Zewa
senior tag
válasz
krizmo_ #57080 üzenetére
Iveco Daily-t tudok occsoé' bérelni (magasított, hosszított, ~10k/nap ha kell írj, és külöm PM-ben).
Reggel elhozzátok a "kis"buszt,az előre összekészített motyót bedobjátok, irány Bp, ott kipakoltok, haza Pécs, gépsárkány lead.
Egy nap leforgása alatt elintézitek, üzemanyagköltséggel együtt ~25ezer forintból megvan.
Amennyiben egyedül mész fel Pestre illetve vissza meghirdetheted a fuvarodat Oszkáron 2-2fő oda-vissza, ~2500ft/fő. Így foghatsz egy tízest! : ) -
nesa
veterán
válasz
krizmo_ #57084 üzenetére
mosógép, komód, íróasztal
Ezek nemhiszem el hogy akkora erteket kepviselnek hogy megeri szalitaser fizetni, add el es ott vegyel masikat, vagy gondolom valaki segit koltozni hatha abba is befer, vagy nincs olyan ismerosod akinek van egy nagy autoja amibe ezek egybe befernek? -
NGA
addikt
válasz
krizmo_ #56244 üzenetére
Nem tudom ti hogy fűtötök, de havi 8e Ft elég lenne főzésre, fűtésre, melegvizre vizdijjal együtt télen -10 fokban?
Boltok: Én nem a multikról beszélek. Én a kis boltokról. A körösiben van 6 bolt hely, azaz 3 épület. Itt 2 évnél tovább senki nem húzta ki, mind bezárt. Sajnos a többi kisbolt, szolgáltató is bezárt, pedig volt jó szabó, stb. Az a helyzet, hogy 14 év alatt elég sok mindent láttam uránban. (Sőt 16, mivel 2 évig laktunk a Radnótiban)
Malomvölgyi tó: Azért igen remek hely, bringával pár perc, és a hátsó részén fantasztikus hangulat szokott mindig lenni, egy élmény kimenni. Én nem szeretek a mecsekbe menni, mi ide megyünk ki.
-
NGA
addikt
válasz
krizmo_ #56239 üzenetére
Aldi, Lidl, és Tesco:
Közvetlen közelben van 2 lidl, 2 tesco, müller, 2 penny stb.A fűtés szempontjából, nekünk a gáz fűtés volt fontos, mert olcsóbban jövünk ki vele, mint a távfűtéssel, sokkal olcsóbban, és ez Kertibe meg nem igazán jellemző.
Mi is ezt hittük. Aztán amikor folyamatosan 20e Ft-ra jött ki a havi gáz, hogy meleg is legyen a lakásban, akkor már nem volt olyan jó. Jelenleg távfűtéses lakásban 17e Ft-ot fizetünk melegvízzel havonta.
Belváros: Széchenyi tér 600 m-el van gyalog nagyobb távolságra kertiből, mint uránból.
"Valamint, itt van mellettünk az erdő, nekünk ez is fontos, mert szoktunk járni túrázni." lásd: Malomvölgyi tó.
Tényleg nem akartam flémelni, de sok az előitélet.
Múltkor megjelent az utcánkban egy rendőrautó, és nagyon nézegette a házban lakó audiját. Kiderült, hogy le volt húzva az ablaka, és úgy hagyta, és bejelentették. Én sokszor hagytam nyitva a kocsit, soha semmi nem tűnt el. A Diana tér közelében lakom 4 éve. Én nem hallomásból írok, hanem személyes tapasztalat. Azért kerinek is vannak szarabb részei, mint ahogy uránnak is.
-
-
-
rnrn
aktív tag
válasz
krizmo_ #52090 üzenetére
Remélem, hogy ez a ritka kivétel erősíti a szabályt. Esetemben legalább is jó eséllyel így lehet. Nem a mi világunk a panyelka, hamarosan lépünk is majd, de addig is igyekszünk együttműködni a ház lakóival. Fiatalok vagyunk, nyitottak mindenre, haverkodunk és segítünk az idősebbeknek. Részt veszünk a lakógyűléseken, asszony pajtás vezeti a jkv.-et, ha gond van, igyekszünk segítséget nyújtani (rengeteg mindenem adtam már kölcsön, van is szakajtó szeszem, amit cserében kaptam
) Szal a mi lépcsőházunk rendezett, olykor elő-elő fordulnak apróságok, de ahol ennyi ember van így összesűrítve, ez sajna elkerülhetetlen.
Üdv!
-
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #51326 üzenetére
No akkor helyben is vagy: a közösköltség nem "egyösszegű" valami, abban tételesen vannak fejezetek, mindenre. Legalábbis nálunk! Kérj egy ilyen részletezőt a lakszövtől (vagy ha maszek cég csinálja, akkor attól), hogy mire, mennyit fizetsz. Nálunk még a lift éves és havi költsége is kinyerhető ebből a papírból, az is külön tételként szerepel a listában, ami a közöskötséget tartalmazza! Ugyanígy a lépcsőházi és egyéb villanyhasználat, biztosítás, minden.
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #51320 üzenetére
Figyelj. Te is normális ember vagy. A leírásod alapján a tulaj is az. Üljetek már le egy sör, bor, pálinka (vérmérséklet szerint
) mellé és beszéljétek meg. Gondolom nem 1000 meg 2000 Ft-ról van szó, úgyhogy neked nem mindegy. Nyilván neki sem, ezért akarja rád terhelni az összeget. Max. ha nagyon nem lehet vele dűlőre jutni, akkor legalább egy felezést minimum el kell, hogy fogadjon, de én abba sem mennék bele. Ami nem közvetlenül a lakás állapotát javítja, az nagyon nagyon nem a Te asztalod és nem kell fizetned érte.
Még akkor sem terhelhet csak úgy rád pluszköltséget, ha mondjuk a lakás nyílászáróit cseréltetné ki, hiszen az is megmarad azután is, amikor Te elmész a lakásból. Ha közösen döntötök és Te is kéred a cserét, az más helyzet, de ő csak úgy nem fizettethet pluszt a korábban kialkudott árnál, mert neki kedve van bármit is cserélni, újítani. Tegye meg, a saját költségére. Főleg hatványozottan igaz ez, ha lakáson kívüli, közös tulajdont érint a dolog!Egyébként meg Ance-nak igaza van, legjobb lenne megnézni a szerződést, hátha van benne már szó erről, ha nincs, kellene írni egy újat, amiben rögzítve van, hogy a ház folyamatos, alap fenntartása a Te fizetnivalód, a jövőbeni (közeli, távoli, mindegy) felújítások pedig őt terhelik. Ha legalább 5000 Ft / hóról van szó, akkor érdemes végigjárni és megegyezni, mert az már éves szinten több, mint 50.000 Ft! Nem mindegy!
-
válasz
krizmo_ #51320 üzenetére
Ha a szerződésben benne van, hogy a közös költség téged terhel, akkor fizetned kell a magasabb összeget is. Ha meg tudsz állapodni vele, akkor új szerződést kell írni, miszerint a közös költség csak meghatározott összeg erejéig terhel, az esetleges magasabb díjat ő fizeti. Ez az írásbeli szerződés esetére érvényes.
Ha szóbeli szerződést kötöttetek, akkor is ezt a részt írásban rögzíteném (különösen akkor, ha a közös költségben pl. ilyenek vannak, mint szemétszállítási díj) mert később követelheti rajtad, nem fogod tudni bizonyítani a szóban történt eltérő megállapodást egyébként.
Mindenképpen állapodj meg vele valahogy, mert a korábban tanácsolt durciból nem fizetek eljárásból csak neked lehet károd a későbbiekben.
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #51316 üzenetére
Véletlenül se fizess több közösköltséget emiatt! Mi közöd neked hozzá? És ha elmész pár hónap múlva a lakásból? Lehet, hogy egy percet sem fogod kiélvezni a felújított "akármit".
Mi sohasem szoktunk ilyenért többet fizetni, sőt! Amikor 5 éve beköltöztünk a jelenlegi albérletünkbe, már benne volt egy kb. +3000 Ft-os tétel a közösköltségben, ami majd egy későbbi felújítás költségét tartalmazta. Mi kikötöttük, hogy nem fizetjük, így eleve 3000 Ft-tal kevesebbet fizettünk már a kezdetektől fogva.
Elárulok még egy titkot, jobb helyeken, jobb albérletekben, jobb tulajdonosokkal az sem ritka, hogy egyáltalán nem kell fizetni közösköltséget, mivel az a ház fenntartását fedezi, nem közvetlenül a lakásét. De ez sajnos mifelénk elég ritka, hogy átvállalja a tulaj.
Egyszóval, értesd meg a tulajjal, hogy mi a szitu és szerintem nem vállald be. Ha nem tetszik neki, akkor keressen másik bérlőt, ha jó bérlő vagy (fizetsz időben, rendesen, nem lakod le a lakást), akkor úgy sem fog szélnek ereszteni. Manapság jó bérlőt találni, nem könnyű!
Mi is jó bérlők vagyunk, így nálunk még az is megtörtént, hogy amikor tavaly bejelentettük, hogy másik lakásba költözünk, "lealkudta" a bérleti díjat 5000 Ft-tal a tulaj, ha maradunk, így kevesebbet fizetünk bő 1 éve.
De mi a rendes fizetésen túl saját költségünkre egy raklapnyi dolgot már fel is újítottunk... szóval nem csoda, hogy ragaszkodnak hozzánk.
-
air
nagyúr
-
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #50310 üzenetére
Nekem is van pár Eurofon kártyám
Egyébként milyen jó is volt a 450es korszak... emlékszem, volt olyan (kicsit megberhelt) tunerem, amivel simán lehetett fogni a környékbeli beszélgetéseket...
Gyerekként nem egyszer játszottam vele. Meg persze a vásárban is lehetett kapni "tökhivatalos" lehallgatókészülékeket, ami erre a frekire volt optimalizálva
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #49603 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mikor nyílik, de az biztos, hogy lesz, már igen előrehaladott állapotban van az építkezés. Gyakorlatilag már a környezetet rendezik, ma épp arra jártam és útlezárás meg szűkítések vannak a csomópont átalakítása és rendbetétele miatt. Szerintem nyáron akár indulhat is. De ősz-tél a legvalószínűbb, de lehet, hogy totál tévedek.
Sütőzacskó: igen, sütöttem én is már anélkül is, de jellemzően nem sikerül... nekünk az a tipukus, 30-40 éves elektronyos masinánk van, amiket a panelokba telepítettek anno (Elekthermax), amiben légkeverés akkor van, ha lenyitom az ajtót és befújok kicsit
Szóval ezekben azért máshogy megy a sütés, zacskó nélkül a húsok, meg a kenyér is nem lesz jó, teteje megég, belseje nyers marad...
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #49356 üzenetére
"Nagyon izgága voltam már gyereknek is, a testvéreimmel együtt, kellett a mozgástér."
Dettó. Éppen ezért csináljuk EZT!
Így panelban élünk, de bármikor mehetünk a családi házunkba is
Szerintem, jelenlegi életszinvalunkat és igényeinket, lehetőségeinket figyelembe véve, nekünk ez a legjobb megoldás (óvoda, iskola, munkahelyem a lakásunktól 3 percre... ez nagyon nagy kincs. Viszont bármikor mehetünk a kertbe is). Ettől függetlenül erősen gondolkodunk mi is egy közeli faluban házvásárláson... de egyelőre több az ellene, mint mellette szóló érv. Pedig mi bizony még állatokat is tartanánk akár meg földet művelnénk, ahogyan a Tanyán is.
És akkor itt a reklám helye!
Jövő héten figyeljétek a PécsTV-t, lesz egy interjú velünk, hogy hogyan is fér össze a 3 gyerekes család, aki panelban él és a "Tanyasi" életmód együtt. Még nem tudom, hogyan fog elsülni a dolog, még a felvétel sem történt meg
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #49341 üzenetére
Így is lehet gondolkodni
Elfogadom. De meg nem értem
Szerencsére sokan mások sem. Én is, tesóm is világ életünkben panelban laktunk, oda születtünk. Pedig édesapám egy picike faluban, majdhogynem tanyasi környezetben a düledező vályogházban született, még csak nem is kórházban. Még is vállalt gyereket panelba bele.
Én max. kutyával, meg talán macskával vagyok úgy, hogy én meg azt nem vállalnék panelban
Erre is lehet mondani persze, hogy de sokan meg igen és hogy nincs abban semmi.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
krizmo_ #49349 üzenetére
"Azért nem kell úgy lenézni a falut sem"
Nem emlékszem, hogy bármi ilyet írtam volna.De azt ne állítsd, hogy egy panellakás árából kihozod ugyanazt az életet egy környékbeli faluban, mint a városban! Itt az infrastruktúrára gondolok. A közlekedés az rengeteget számít. Különösen ha iskolás gyerek van, akit hozni, vinni kell. Jómagam sok családot ismerek, ahol vagy a szülők, vagy a gyerek nem bírja ezt a folyamatos utazgatást. Sem anyagilag, sem erővel, sem idővel. Persze, ha ott a faluban van a megélhetésed az más.
De aki városból megy ki, az bizony ingázni fog és a legtöbbjük rájön, nem éri meg. Hiába a jó(?) levegő. Állatot nem tart, földet nem művel, csak ingázik. Hajnalban el, délután vissza, este el, majd újra vissza. Nálunk ehhez kevés a közösségi közlekedés.A jó levegőről annyit, hogy nem hiszem, hogy a málomi városrészben rosszabb lenne a levegő, mint Keszüben, vagy Kökényben.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
krizmo_ #49341 üzenetére
Megértelek.
De elég furcsa világnézeted van és elég furcsán látod a "panel életet". Hidd el sokan nem azért nevelnek gyereket panelban, mert nincs pénzük, meg csak becsúszott. Egy panellakásban is lehet teljes értékű életet élni. Ugye te sem gondolod azt, hogy egy ház építési technológiája ennyire befolyásolhatja az életminőséget.
Azt meg, hogy sok ember lakik egy helyen, ugyanúgy fenn áll a más technológiával épített házak esetében."A másik meg ha valakinek telik egy 2,5 szobás panelra, akkor már családi házra is telik......"
Erre meg csak annyit, hogy nézz körül az ingatlanpiacon! Igen lehet kapni nem társasházi lakást, kis házat egy 2,5 szobás panellakás áráért: alacsonyabb komfortszinten, erősen külterületen, stb. stb. És ezt a kis házat egyedül kell ám fenntartani (alapzat, falak, tető, fűtés, kerítés, kiskert, stb.) Tudod hányan jönnek vissza a panelba, mert rájönnek olcsóbb ott az életük? (pl.: nem költenek irdatlan összegeket és időt csak a közlekedésre) -
-
HoldChore
tag
válasz
krizmo_ #47413 üzenetére
Ez egy közösségi oldal, mert a köz! olvassa, nemcsak te.
Nem az a lényege a mondandómnak, hogy puritán módon kell élnie egy gyereknek, hanem az, hogy legyen gyere!. Ha már van gyerek, akkor fel fog nőni, de van!. Ha arra várnak a fiatalok, hogy előbb 20 évig csak magukat szórakoztatják, majd szülnek ketten egy gyereket, de csak akkor, ha fagolyónál bonyolultabb játékot is tudnak neki venni, akkor kihal a nemzet.
Ha úgy gondolkodok mindenki, ahogy most te, akkor ez a sors vár a nemzetre, ha viszont úgy, ahogy én, akkor nem. Ennyi a titok.
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #47391 üzenetére
"Télen ne egyen? A te gyerekeid mit ettek baba korukban?"
A két már nagyobb gyerkőc 2 éves korukig szopizott (nem tápszert), persze 6 hónapos korban már hozzátápláltunk. Hogy mit? Ugyanazt, amit mi ettünk, pépesített formában. Tehát, sohasem (vagy csak NAGYON ritkán) vettünk bolti üveges pépkajákat, helyette magunk készítettük. Annyi, hogy az ő adagjukat máshogy csináltuk kicsit: kevesebb sóval, kevesebb cukorral, kevesebb fűszerrel. Mindig főztünk húslevest, annak levével készült a "turmix". Most ez lehet, hogy gusztustalanul fog hangzani, de így ettek akár rántotthúst is...
Eddig lekopogom, de semmi jele semmilyen allergiának, vagy túlérzékenységnek egyik gyereknél sem. Mondhatni, makk egészségesek. Egyébként pedig szoktunk elrakni saját zöldséget is, ha úgy adódik. Gyümölcsöt úgyszintén, bár ezen a téren van mit fejlődnünk.
-
HoldChore
tag
válasz
krizmo_ #47391 üzenetére
Tudod a közösségi oldalak sajátossága, hogy nem csak az olvassa, aminek írjuk.
Így amiket írok neked vagy másnak azt azért teszem, hogy segítsem a gondolkodásukat.
Csak veled, vagy mással soha nem vitáznék ilyenekről privátban, mert semmi értelme nem lenne.
Baromi nagy munka lenne, míg beismernéd, hogy lehet abban valami amit mondok, már csak dacból sem tennéd.
Ha így is történne, akkor is csak egy embert sikerült észhez térítenem, így viszont többen elgondolkodnak azon, amit írok. Azon is, amit te írszEgyik előnyöm, hogy én már jártam azon a szinten, ahol te vagy és tudom, hogy én is így gondolkodtam ott, ahol te vagy. Tapasztalatokat nem lehet átadni azokat meg kell szerezni. Ezért nem lehet egy 20-30 éves ember bölcs.
-
Exian
addikt
válasz
krizmo_ #47385 üzenetére
"Egy gyereknek friss zöldség, gyümölcs... ezt hol veszed meg jó áron mondjuk pl télen?"
Azért erre csak azt mondom, hogy az sem teljesen normális dolog, hogy télen annyira erőltetni kell ezeket a dolgokat. Én ugyan ennyire nem vagyok "csőlátású", de bizony van olyan ismerősöm (makk egészséges), aki télen nem eszik egyáltalán olyan zöldséget (főként paradicsomot), ami nem terem meg, csak nyáron. Ha kicsit jobban elfogadnánk a természet működését, nem lenne annyi gond. De ez megint csak egy vita téma indító dolog tud lenni
Inkább ne menjünk bele.
Mondom még egyszer, mi is megvesszük télen a gyümölcsöt, zöldséget, DE tény, hogy sokkal kevesebbet (szándékosan), mint nyáron VENNÉNK, de nem veszünk, mert van egy 35 gyümölcsfából és 9 szőlősorból álló telkünk, ahonnan a gyerekek az ágakról szedik maguknak a gyümölcsöt, ami csak tetszik.
Ergo, erre nem kell költenünk (annyit), a gyerekek még is hozzájutnak mindenhez, ami kell.
És azért hiszem azt, hogy a kertünkben megtermő cuccokban több a vitamin és kevesebb bennünk a vegyszer, mint a boltban kapható zöldség-gyümölcsökben...
-
HoldChore
tag
válasz
krizmo_ #47385 üzenetére
Te még azt se érted amit én írok neked
Nem azt írtam, hogy te vagy a médiában, hanem hogy hogy hülyített el téged a médiaÉn pedig inkább az ilyen információval rendelkező embereket hagyom, (mint te) mint az "összeesküvés elméleteket".
Azokban ugyanis több logika van, mint azokban akik elutasítják azokat úgy, hogy utána sem néztek nekik, mert túl macerás vagy félnek attól, hogy igaz lehet. -
HoldChore
tag
válasz
krizmo_ #47380 üzenetére
Amiket te írsz, azon látszik az agymosó média hatása. A gyerekeknek készülsz szarok sokkal ártalmasabbak, mint ha nem is mosod őket semmivel sem, és csak (házi) szalonnabőrt rágnak egész nap. Azokat a drága szarokat, amiket itt felsoroltál csak azért veszik meg az emberek, mert a feleségüknek kell valamivel dicsekedni a szomszédasszony előtt.
Egy 100e ft-os babakocsiért egy hónapot dolgozol, amiből 3 hétig csak az adót termeled ki.
Dőlj hátra és képzeld el, ha ezt a 3 hetet a családoddal tölthetnéd.(Én nem azt írtam, hogy ennyit adtam meg a gyerekemnek, hanem azt, hogy mennyiből is lehet gyereket tartani. Sajnos én is beleestem ugyanabba a liberális propaganda csapdájába amiben te is vagy. Akkor én is másképp gondoltam a családra, mint most, de most már késő)
-
rizso
addikt
válasz
krizmo_ #46341 üzenetére
Persze, én sem azt mondtam, hogy minden gyalogos hülye, csak megjegyeztem, hogy sokszor a gyalogos is hibás. A gyalogos a legrövidebb úton, az autós meg a leggyorsabban akarja elérni a célját, és a kettő sokszor üti egymást.
Sokat segítene, ha már az általános/középiskolában is lenne normális, alapszintű KRESZ oktatás gyalogosok és kerékpárosok számára is
-
rizso
addikt
válasz
krizmo_ #46331 üzenetére
Egy darabig én is gyalogos szemmel néztem, hogy milyen sok barom autós van. Aztán most, hogy végre leraktam a jogsit, így autósként is az a véleményem, hogy sokan nem tudnak/akarnak szabályosan közlekedni. Mondjuk a gyalogosakat sem kell félteni, legalább annyi a hülye közöttük, mint az autósoknál. Kicsit olyan, mintha a KRESZ csak a tanulókra vonatkozna...
És hogy "szegény" Audis (és társai) kollégákat se hagyjam ki: állunk az autópályán egy pihenőnél, menőcsávó pajti hol parkol a kocsijával? Naná, hogy a forgalom elől elzárt területen. Biztosan nagyon megerőltető lett volna a szabályos parkolás, csak hát az ugye nem menő...Csórikám viszont azt nem vette figyelembe, hogy egy rendőrautó is áll a pihenőhelyen
-
-
Nevil2
tag
válasz
krizmo_ #44897 üzenetére
Igen... a kilós ár... természetesen nem csalnak, csak a figyelmetlen vásárló bemegy a csalitosba
Az uránban lakom. És én is csak erősíteni tudom azt, hogy a kajával óvatosan a Tescoban... bár amit írtál az súlyos!
A pékáru miatt nem kell nagyon aggódni, azt ugyanis fagyasztva kapják és helyben csak kisütik (max. leesik, de azt úgysem látod). Viszont a grill pultban már necces a dolog... (a hús útja: csomagolt => húspult (ide természetesen nem csak így juthat) => grill)Húst vagy a Metroban veszem, mert évek óta jó a tapasztalatom, vagy hentesnél - aztán ott szívtam már meg (anno a Hal téren, de az már nem üzemel).
Hát csak annyi, hogy bizony meg kell nézni, hogy mit és hol vesz az ember, ha csak ennyit ér a bérünk
Lidl rulez! Reált pedig tessék meglesni...
-
Nevil2
tag
válasz
krizmo_ #44887 üzenetére
A Lidl tényleg jó minőségben és árban is (bár oda kell figyelni a trükkös kiírásra pl. sajt 799Ft!!!! - de csak 70dkg).
Tescoban csak akkor vásárolok, ha lusta vagyok máshová menni (itt van a szomszédban). De pl. húsárut soha nem veszek - jártam már rosszul! (és dolgoztam is a vállalatnál)
Az Aldi áruban ugyanaz mint a Lidl, csak drágább...
A Sparban meg a pékáru és a zöldséges rész szutyok és az árak sem túl jók...Én nagybevásárlások esetére rászoktam a Realra, ami a felüljáró alatt van a régi Interfruct helyén (Diego). Egyszer kérdezték, hogy van-e közületi kártyám. Mondtam nincs. Erre az irodában az egyik hölgy egy perc alatt készítettek egyet (ami maga is jelentős élmény volt
)
Azóta nagykeráron vásárolok mindent (és az Erzsébet utalványt is elfogadják, nem szívóznak azzal, ha kutyaeledelt veszek rajta) - és árban így a legjobb a városban!!! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
krizmo_ #44887 üzenetére
"Nem várok csodát, azért máshova mennék nem a Metróba. Csak kíváncsi vagyok milyen cuccok vannak."
Ugyanaz, mint máshol: Metro akciók
-
-
yerico
senior tag
válasz
krizmo_ #44731 üzenetére
Sokan szidják a mekit és a társait, hogy szart árulnak. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ki mit gondol, mit lehet kihozni 500-600 forintért menüből? Milyen minőségűek azok az ételek? Csak példaként, a kórházban működő kajálda kb. napi 250 adag ételt főz. Ezért eltart legalább 2 szakácsot, 1 pénztárost, 2 mosogató embert. Azaz legalább 5 főt. Minimálbérrel számolva napi 3000 forint fizetést kiosztanak, azaz napi 15E forint kiröppen az ablakon bérköltségként. Ehhez társul a víz, villany, helyiségbérlet, stb, simán másik 5E.
Azaz csak napi 20.000 HUF a fix költség, amit be kell hozni 250 adag ételen. Ez mondjuk ételenként 80 forint. De mivel a munkáltató járulékokat is fizet, legyen 100 forint adagonként.
Plusz nem népjóléti szolgálat, a tulaj nyereséget is szeretne. Mondjuk napi 10E-ret zsebre akar tenni, mert miért ne (havi 20 nap, havi 200E forint. Nem durva összeg.). Akkor adag ételenként 150 forintban van csak az egyéb költsége. Marad 350-450 forintja az étel megvásárlására, az egyéb segédanyagokra.Ennyiért kétfogásos ebéd, amiben hús is van, meg zöldség, és természetesen mind friss alapanyagból készült? Ugyan már. Egy kiló hús 1000-1500, egy tojás 50, egy liter olaj 400, és ugyebár folyamatosan cserélik minden sütés után (merthogy kellene). Szóval biztos a meki a szar, vagy a sarki kifőzde?Ja, kimaradt, hogy az étterem vállalkozás, tehát adózik, tárolja a nyersanyagot, stb.
Szóval nem is rossz az a mekis kaja, legalább a minősége garantált.(Megsúgom, vendéglős nem tud jó minőségben egy normál ebédet 2000-3000 forint alatt kihozni, beleszámolva az összes felmerülő költséget.)
-
tajcsi
őstag
válasz
krizmo_ #44396 üzenetére
immortals-t, Thor, Lopott idő, BB különös...,ezeket láttam. Nagy kedvencem pl, equilibrium, orvlövész, tökéletes trükk, emlékmás..most kicsit olyan melankólikus/szerelmes hangulatban vagyok szerintem az ősz miatt...esetleg olyan film ami tanúságos, van mondanivalója...nagyon tetszett pl a törés-fracture is. Vagy a drive...bank job, gépállat, spieler...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
rnrn
aktív tag
válasz
krizmo_ #44219 üzenetére
Hali, ajánlásod után ezt megvettem. Holnap reggel lesz az első főzet, kíváncsi vagyok.
Köszi, üdv! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
krizmo_ #44235 üzenetére
nem kardoskodok én. Beszélhetünk egy témáról, melyről a saját véleményemet mondom.
Sajnos még én sem invesztáltam be egy komolyabb kávéfőzőbe. Anyagilag még beleférne, de ezzel a menettel hirtelen tudnék még másik 10 dolgot, amibe szívesen fektetnék és mivel a kávéivászat sem égető ezért egyelőre csak távolról foglalkozgatok vele. És addig marad a büféből az Omnia, meg a 3in1 és néha egy jobb kávézó. Ez utóbbi helyen viszont már kezdem érezni, hogy hol csinálják jól. És ha olyan helyen megittam egy valóban jó kávét, akkor jól érzem magam.
Mondom ugyanolyan az egész, mint a borozgatás. Van akinek jó kannás, van aki szán rá legalább időt, hogy kicsit jobb borokat igyon (és észre is veszi, hogy vannak különbségek) és van aki pénzt és időt is szán rá és elmerül a témában. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
krizmo_ #44227 üzenetére
Persze, hogy ízlik! Nem baj az!
De a kávé témakörben is megvannak az igazán hozzáértők (a baristák), mint a borászok, stb., akik tudják, hogy mitől lesz valami igazán jó.
Hidd el, ha elmerülsz a témában, iszol sokféle kávét, elkezdesz valóban figyelni rájuk, az ízekre, aromákra, akkor sok új dolgot fel fogsz fedezni magadnak. Így van ez a boroknál, pálinkáknál.Lehet járni kávézókba és ki lehet fogni olyat, ahol hozzáértő személyzet, jól beállított géppel remek kávét főz.
Otthonra is lehet hasonló gépeket kapni, már 70-, 80 ezerért, amik frissen a szükséges finomságra darálják a kávét, kellően forróístják a vizet és a megfelelő nyomással viszik át azt a kávén.
De ezzel a témával még én is csak ismerkedem. Egy jó gasztronómiai játék.
Amúgy van otthon nekem is lidlis 3in1 ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest