- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
yerico #77449 üzenetére
Én ezert vettem meg magamnak mindent ami a tisztításhoz kell, biztos hogy senki nem fog nálam évi 2x 25k ér tisztítani, ami amúgy is kevés inkább az évi 5-6 kell akkor mindig szép", a szűröket meg hetente kimosom.
De még a kültérit is illik évente 2x tisztítani mert elfilcesedik a hőcserélő, de csak nyáron , télen öntisztító.
És évente 1x szétszedem a beltérit amit csak le lehet bontani róla műanyagot azt is átmosom.
-
air
nagyúr
válasz
yerico #77265 üzenetére
Milyen szakember volt az?
Mi a konkrét hátránya, hiányossága az eszköznek?
Konkrétumok nélkül ez a bemondás kb. annyit ér, hogy hallottam már olyanról, aki beszélt olyannal, aki már látott hasonlót.
Ha ezek nem érnek semmit, akkor mi a megfelelő eszköz a "szakember" szerint? -
HoldChore
tag
válasz
yerico #75743 üzenetére
Na figyi, látom nem olvastad el, amit írtam. Nem hallottam ezeket a dolgokat (rémtörténeteket) a gumikról, mint te, hanem én használom őket. Ráadásul nem is lassan megyek velük. Mivel tudok vezetni, így elég 3 kormánymozdulat, hogy érezzem, mit tud az autó. Ha meg a sajátommal megyek azt csak ismerem gumistól együtt, nem gondolod? A képen látható gumikat eddig csak egyszer sikerül kipörgetnem, azt is esőben. Az autópálya mohácsi végén a kanyart 120-al is beveszem és meg sem nyikkan. De ugyanígy bevettem a régi kopottal is. Most akkor ki van keményedve vagy nincs?
Szóval te csak beszélj le mindenkit az ilyen gumikról, különben az ilyennek, mint én nem találnánk jó, használt gumikat olcsón.
Szerintem te nem tudsz vezetni, viszont járatsz különféle autós újságokat.
De neked felajánlom, hogy megnézheted, ezeket a gumikat ha van kedved, és csinálok neked egy fékpróbát mondjuk csak 60-nal, egy fa és kisgyerek mentes úton, hogy ne félj -
válasz
yerico #72807 üzenetére
Az egésznek az a lényege, hogy egyszerűbb az eljárás. Készít egy hivatalos feljegyzést, hogy megidézett szóban. Ha elmész, van öröm és bódottá, ha nem, akkor majd megidéz írásban. Mivel kb. több mint a fele elmegy szóbelire is, spórolt egy csomó pénzt az államnak a postaköltségen, azaz neked is, mivel te is fizeted. Elvileg jogkövetkezményt is fűzhetne hozzá, ha nem mész el, de felesleges, mert majd egyszer úgyis elmész az írásban történt idézésre.
Egyébként lenne mire hivatkozni: a hivatalos feljegyzésre, de Mo-on olyan jogszabályok vannak, hogy úgyis az állampolgár nyerne és még a végén a rendőrt hurcolnák meg, mert gyorsan és olcsón akart valamit megoldani. Ez van. Más országokban ha a rendőr mond valamit, akkor azt többnyire elhiszik, itt meg még egy sima közúti ellenőrzéshez is többségben kell lenniük, hogy igazolhassák ami történt.
Ja, keress rá: Be. 67. § (2) bekezdés. Ott van, hogy távbeszélő útján is idézhet. Sőt, mivel azt az eléggé buta szöveget is tartalmazza, hogy "számítógép útján", ez azt jelenti, hogy az e-mailen túl pl. Fb profilodon, viberen stb.is idézhet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
yerico #72806 üzenetére
Pedig van neki. Bocskor meg a kápia paprikát megeszem, azoknak nincs és csili szósznak is használom őket, de ha a TV-nek megérzem az illatát, akkor nekem kavarog a gyomrom. Volt pár rossz élményem gyerekkorból az evéssel, amiknek megmaradt a hatása... (rossz evő gyerek vs. óvodai etetés, pl. a mai napig emlékszem milyen rossz ízű cukorborsó főzeléket akartak megetetni velem)
-
rnrn
aktív tag
válasz
yerico #69114 üzenetére
Bellagio: gyönyörű volt a tálalás, meg is dicsértük a szakácsot. Az adagok megfelelőek (átlagos) voltak, sikerült jól laknunk. Az ételek ízvilága ugyancsak jó volt, így elégedettek lehettünk.
A felszolgálás volt gáz, mert egy fiatal srác szaladgált fel-alá folyamatosan és látszott, hogy rengeteg a dolga. Gyömbér teát kértem, de aztán visszajött megkérdezni, hogy ne haragudjak, de elfelejtette, mit is szeretnék inni. Próbáltam rávezetni, de nem sikerült, így elárultam.
Egy tízesből még úgy is kijöttünk, hogy a szokásos szervizdíjon felül még egy Karl (Mecseknádasd) sör is belefért (üveggel 1140 HUF)... -
rnrn
aktív tag
válasz
yerico #69114 üzenetére
Tettyében múlt héten voltunk, nem volt rossz, sőt. Csak... Párom kért halászlevet. Mondta a pincér, hogy nincs. Aztán mellettünk leültek, kértek halászlevet. Kaptak. Szóval "kapják be" kategória...
A Bellagio tetszik, köszi. Eddig a Korhellyel voltam leginkább megelégedve, kifogástalan ételek, kedves felszolgálás, tetszetős környezet. Járjuk sorban az éttermeket, 10 eFt-ból eddig még mindig kijöttem. Jövő hétre a Tenkes Csárdát néztem, ott a kulináris élvezetek oltárán azért áldozni kell majd...
De egy szép nőért, mindent... Ugye, ffi társaim?!
-
Exian
addikt
válasz
yerico #64684 üzenetére
Lehet, hogy szedhetsz jutalékot tőlük, vagy kérhetsz kedvezményt a következő melónál, mert én is felfogom hívni őket valószínűleg
MÁS, fejlemény Samsung szerviz ügyben: még sem úgy van, csakazértsem, ahogy én azt megálmodtam
A TV-re csak 1 év gyártói garancia van alapból. Az alatt csak garjegy kell(ene). DE nekem már lejárt az 1 év, most másfél éves a készülék, a plusz egy évet csak a Samsung adta egy regisztrációval (meg is csináltam vásárlás után), úgy lett extra +1 év garancia, és ez esetben már megkövetelik a számlát is! Van ebben logika?
Nem mindegy nekik, hogy van e számla, ha garpapír + extra garanciáról a papír meg van?
Na mindegy, bürokratikus a rendszer, a lényeg, hogy a feleségem egy laza 3 órás lakás áttúrás alkalmával megtalálta a számlát, így már nem tudnak elhajtani
-
válasz
yerico #63151 üzenetére
Én egy esetben nem megyek ki a szélsőbe kapaszkodósávon : ha ott rohadt nyomvályús az út, ugye a jó minőségű magyar utaknak és az egyáltalán nem túlterhelt kamionoknak köszönheten.
Az előzés meg lehetőség. Ha nem biztonságos, nem szabad elkezdeni sem, mert olyankor az előzötrt nem segít, hanem megmenti az életed, ha beenged..."Úgyebár eleve úgy kell közlekedni, hogy egy esetleges gyorsabban közlekedő az előzést -"
Előzésre is van ám olyan szabály, hogy akkor szabad, ha biztonságosan be tudod fejezni. -
törölt tag
-
Exian
addikt
-
newwave0507
aktív tag
válasz
yerico #62008 üzenetére
Jártunk mi is eléggé necces helyzetben . Barátnőmmel vásároltunk kettő darab Ice Watch órát az Árkádban , lent volt egy üzlet , már sajnos a nevére nem emlékszem . Barátnőmnek szétment az óra belül , visszavittük , cserélték . Rá 1-2 hére , a bolt bezárt . Most ha 2 héttel később történik ez , akkor mi is foghattuk volna a fejünket , hogy hogyan intézzük el a garanciát . Sok vásárló választja a kevésbé megbízható helyeket , mínusz 1-2 ezer forintért . De nem feltétlenül éri meg . Mondjuk a Media Marktról meg annyi a véleményem , hogy azok az árak , amiket Ők kínálnak .. no comment .
-
válasz
yerico #60866 üzenetére
Ez a párátlanító 0,25W/h-ot fogyaszt, egy klíma azért többet, ezzel arányosan többet is szed ki.
De ha klímánk lenne, akkor azt használnám.A párátlanító párakicsapás közben melegíti a lakást, már amennyit 250w melegíteni tud, a klíma párakicsapó üzemmódban nem melegíti a lakást.
Sajnos ezek 20l/nap adatokat úgy számolják, hogy 100% relatív páratartalom és +30°C-nál érhető el.
Náluk sem a páratartalom, sem a hőmérséklet nem ilyen magas. -
-
Lomha 8V
addikt
válasz
yerico #58879 üzenetére
Én májusban elbúcsúztam az összes előfizetős, lehúzós, szarházi mobilszolgáltatótól. Blue Mobile-os lettem, regisztráltam a browsercalls.com-on és azóta kisimultak a ráncaim. Havonta egy ezrest költök mobilnetre és 2 forintért telefonálok percenként bárhova. És ha akarom, az egészet kidobom a kukába, mert nincs hűség meg ilyen baromságok.
(#58885) rnrn: Van ismerős, mire vagy kíváncsi?
-
-
-
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
yerico #58749 üzenetére
Ülök a Holt-Körös partján egy remek nyaralóban, a kert végében, a háztól 20 méterre a víz. Ha van kedvem beugrom úszni, vagy csak napozok, olvasok, együtt vagyok a családommal. Amikor eljő az ideje nekiállok a tűzrakásnak, vagy a grillezésnek. Közben, a nagy kimelegedésre való tekintettel újra megmártózom.
Elmegyek bringázni a gátakon, erre-arra.
Esténként üldögélek a stégen, nézem a holdat, hallgatom a természet zajait, kortyolgatom a söröm, vagy egy jó fröccsöt. Éjjel a csendes környezetben jókat alszom, nem ver fel a szomszéd diszkóból kidobott részeg idióták lármája.Mi kell ennél több?
-
djdaniel
senior tag
válasz
yerico #58669 üzenetére
ezen már nem is csodálkozom valamiért.
Talán jobban jártam volna ha magamnak húzom ott ki, mint ebben a videóban , csak annyi különbséggel h érzéstelenítővel belőve és steril fogóval.
Elégé felháborítónak tartom h havonta 8k a társadalom biztosítás és még egy normális ellátást se kap az ember, ha 1x szüksége van rá.
Ezeket szerintem direkt teszik ki oda az ügyeletre gyakorolni, gondolják ezeknek úgy is mindegy, ez Magyarország.
Hétvégén akár van pénzed akár nincs egy fogorvos se dolgozik, anno felhívtam az összeset itt Pécsett. -
Exian
addikt
válasz
yerico #58409 üzenetére
Most az új lakásban még nem tudom, hogyan van, de az előző lakásban jó volt nagyon a ház közös biztosítás. Többször volt leázásunk és mindig fizetett a biztosító, sosem volt kérdés vagy bizonytalanság. Jöttek, fotóztak, és utalták a pénzt. Pedig a házban csak nálunk többször probléma (felettünk lakó rendszeresen eláztatott...), de még így sem problémáztak. Sőt, a biztosítós fickó, aki jött fotózni és felírni a dolgokat, ő mondta, ha bármi sérülés éri a lakást (pl. ablak kitörik, redőny szétmegy), jelentsük, fizetik azt is
Még azt is mondta, akkor is, ha mi magunk okozzuk a kárt! Pl. kitöröd az ablakot.
-
Exian
addikt
válasz
yerico #58406 üzenetére
Engem a Genertel környékezett most meg, lakásbiztosítással, mivel a KGFB-m náluk van és így olcsóbb lenne a lakásbiztosítás. Velük van valakinek tapasztalata? Nem ingatlan, hanem csak ingóság biztosítást szeretnék kötni, meg jelenleg csak azt is tudnék. De lakásra amúgy sem akarnék, mert arra van közös lépcsőházi biztosítás, ami fedezi a szokásos dolgokat (be-, leázás, üvegkár, redőnykár, stb).
-
a2d2
addikt
válasz
yerico #58404 üzenetére
Az más, te az úsztatásról beszélsz.
Én is rendeltem alapozás előtt egy kisteherautónyi betontörmeléket. El is fogyott mind.
Kemény kő és beton mehet bele megfelelő szabályokkal (asszem min. 3cm-es "húst" kell hagyni).
Én a vakolatra írtam hogy az max csak a beton alá mehet be összezúzva.Én a térkövezés alá szórtam be minden törmeléket a tükörbe, szóval ott is lehet bőven zúzalékot és konténert spórolni
-
Tegla80
addikt
válasz
yerico #58164 üzenetére
Szoltam havernak, most indul nekem megvenni,ha tenyleg ennyi.....
Amugy meg jatekra tokeletes a mai napig.Nekem a 2 ev plus altali elofizuban kapott gammakra lenne jo.Amugy meg uzletnek is jo ha elrakom par evre,h retro legyen.
(Dobozos,zsir uj ,ez kesobb sokat fog erni)
Csak legyen..... -
-
Lomha 8V
addikt
-
newwave0507
aktív tag
-
-
válasz
yerico #57943 üzenetére
Ja, az valszeg táp. Ha ilye "néha elindul", az általában az, az LG-k amúgy is inkább erre hajlamosak, mint bármi másra.
Ettől még td inverter is csinálni ilyet, meg cső is, ha gndolod, hozd el, és belenézek (csak határidőt nem tudok mondani, viszont van kölcsön monitorom) illetve ha gondolod, kapd szét, ha csak kondenzátor para, akkor észreveszed (púposak a tápban a kondik).
-
-
Nevil2
tag
válasz
yerico #57823 üzenetére
Idézet:
Hol van a szolgáltatási és tulajdoni határ?
A távhőszolgáltató szolgáltatási és tulajdoni határa a hőközpont falsíkja, illetve a hőközpontban lévő beépített elzáró szerelvénynek a fogyasztó felé eső oldala. Ebből következő fontos információ, hogy az épületen belüli rendszer (csővezetékek, radiátorok) üzemeltetése, karbantartása, javítása, felújítása a tulajdonosok feladata és költsége.
air: Köszönöm! Az akkori ár biztosan nem aktuális ... holnapra hívtam már egy másik szerelőt.
yerico: 3 darabra vonatkozik (most ezek 21, 8, 6 tagúak, régi, nem lapradiátorok) Én is néztem árakat, és azok alapján sztem 60-ból kijön az összes radiátor (persze rájön majd a munkadíj)... a Pétávos csóka meg egyre mondott ennyit... Meglátjuk... (én is láttam 500-ért is)
-
Exian
addikt
válasz
yerico #57460 üzenetére
Aha, ez így jól hangzik. Jövő héten szerdán utazunk el valamikor reggel, tehát kedden estig kellene megkapnom a cuccot. Ez az 1 hetes, 1GB-s net amúgy mennyibe kerül? Ja, tudom, nézzem meg a weboldalukat
Mindjárt megkeresem.
Illetve amúgy nekem nem is biztos, hogy kell stick. Van mobilnetem a telefonomon, abban 100MB-s korlát van havonta. Utána átmegy lassított tempóra. Nekem az is jó, ha erre az egy hétre tudok kérni nagyobb adatforgalmat a mostani kártyámra, előfizetésemre. Lényeg, hogy nem kell állandóra, csak erre az egy hétre.
Na, asszem bemegyek valamikor és megkérdezem a lehetőségeket. Mert utána már tudom használni laptoppal is a mobilnetet a telefonomon keresztül (tud wifin megosztást).
-
air
nagyúr
válasz
yerico #57288 üzenetére
Ebben biztosan nincs igazad. 1 nap késés miatt nem kötik ki (bár megtehetnék).
Az én utolsó számlám például így néz ki:
Kiállítás dátuma: 2014.04.26
Fizetési határidő: 2014.05.15
Számlázott időszak: 2014.04.26 - 2014.05.25 (látszik, hogy előre kell fizetni)
Vagyis a májusi hónapot legkésőbb 15-ig be kellett fizetni. Ha 31-ére állítom be az utalást, ami csak jun. 2-án, vagy 3-án ér be, akkor már majdnem 3 hetet késnék, nem pedig 1 napot.
Vélelmezem, a te számlázási ciklusod is hasonló lehetett, így biztosan nem áll meg az a dolog, hogy 1 nap késés miatt kötötték ki. -
air
nagyúr
válasz
yerico #57267 üzenetére
Pedig csak el kellett volna olvasni a szerződést. UPC-nél az előfizetés, előre fizetést jelent. Vagyis soha nem az adott hónapot kell fizetni, hanem a következőt. Ha a fizetési határidő lejártáig nem fizeted be, akkor bizony a szerződés szerint kiköthetik. Ez nem bunkóság. Ha te nem tartod be a szerződést, akkor nekik miért kellene "ingyen" szolgáltatni. Persze amíg nem volt napon belüli utalás a bankoknál addig lehetett ilyen elcsúszás, de ugye nem az utolsó (utáni) pillanatban kell indítani az utalást.
Az is köztudott, hogy manapság a posta 2 napos átfutási idővel továbbítja a befizetett csekkeket. Így ha a fizetési határidő napján adod fel a csekket, akkor az bizony 2 napos késéssel fog beérkezni, és ezt sok szolgáltató már határidő túllépésnek tekinti, mert nem a feladási dátumot veszi érvényesnek, hanem azt amikor hozzá beérkezik a pénz. Oda kell figyelni a postai csekkek feladásánál is! -
-
Sir Riccio
addikt
válasz
yerico #56362 üzenetére
Jogos, Hyundai Getz-en volt, 2010 májusában vette, kb 20e km-t futott max.
Felni: 4x100-as osztókör, HiJoin HRS H-125 6x14 ET38 a felni.Ilyen
Gumik: Hankook K715 82T, 175/65 R14.
Van hozzá kerékőr is.
Egyben 45k-ra gondolt érte (ha összejön a másik kocsi amiért mennek holnap). -
yerico
senior tag
-
-
Exian
addikt
válasz
yerico #51523 üzenetére
Biztos? Szerintem nem véletlenül van az adásvételin a tulajdonjog átruházásnál még óra perc is. Én legalábbis úgy tudom, hogy épp ezért van, hogy onnantól kezdve már az ő bulija. Persze, ha nincs átíratva, hozzám jön a csekk, de az adásvételin meg rajta van, hogy már nem az enyém. Ugyanígy, ha én az eladás napján, az adásvételi szerződés keltezett napján délelőtt még okoztam valamit (és mondjuk déltől már az övé), azt még én fizetem be. Ezért van rajta óra perc is. De persze nem tudom, hogyan megy ez a valóságban.
-
yerico
senior tag
válasz
yerico #51523 üzenetére
Helyesbítek, nem ő fogja elméletileg becsengetni, de lehet minden egyes bírság után beslattyogni a hivatalba, kezedben az adásvételivel, és magyarázkodni, kifizetni a bírságot, stb. Nem éri meg. Persze lehet az is, hogy a tulaj lejelenti, ennek ellenére még évekig kapja majd a bírságokat, mert valahol valamelyik közszolga elkúrta a dolgát, és nem jól írta át. Szomszédom havonta kapta a volt kocsija után a bírságokat, persze mindig elintézi, hogy ne neki kelljen, de minden egyes alkalommal be kellett menni az önkormányzathoz miatta.
Átírás díjánál a köbcentikénti adó, azaz most már teljesítményalapú adó az függ a kocsi életkorától. 9 éves kocsi 1300 köbcentivel februárban kb. 55E-be fájt.
-
Exian
addikt
válasz
yerico #51212 üzenetére
Hamarosan mit sem fog érni
Harkánynál már áll az egyik traffikapu, ha letelepítenek sokat, akkor működni fog az, ami külföldön már sok helyen: A és B kapu között ha a minimális időn belül mész át, máris jön autómatice a bünti
Ez lesz ám a jó világ! Tökmindegy hol, mennyivel lépted túl, ha az átlagsebesség szerint túl hamar értél A-ból B-be, bünti. Épp ma volt cikk erről az egyik mai újságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest