- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Tök jó, csak nálunk a fele család busszal vagy vonattal tudna csak jönni utánunk
Nekünk már egy elérhető árú 7 (vagy több) személyes hybrid/elektromos kisbusz kellene...
Én ezért nem tudok ebbe az irányba lépni jelenleg, pedig jó lenne. Főleg egy full elektromos, mivel a melóhelyem tövében van töltő a parkolóban és hamarosan megint közel fogunk lakni a melóhelyhez, iskolához, óvodához, nagyon gazdaságos és környezetkímélő lenne egy ilyen jármű. Csak kell minimum 7 ülés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Earl Grey és zöld tea. Felfrissülsz, miközben nem viszel be cukrot.
Amúgy mivel szivattyú csinálja a nyomást, magát a főzőt kellene kívülről beburkolni, hogy kicsit halkabb legyen. Nyilván kicsit segíthet rajta a gumilap, de ezek ilyenek...
Gumiszőnyeg helyett ha az nincs kéznél, mondjuk ráragaszthatsz 4 darab vastagabb radírgumit is a talpaira, ugyanazt a hatást éred el fillérekből.
-
Az Eonon-t ajánlott. Ha fontos a tolatókamera is akkor azokat kell nézni, amiben van 1sec indulás (ikon jelzi), különben nagyjából célba érsz, mire feláll a rendszer. Ezt viszont nem úszod meg ennyiből. Én is sokat töprengtem és végül biztosra mentem: itthon vettem egy alap 2 dinest (Kenwood) és láss csodát 1 hónap alatt volt nár egy garis szervize. Akkor azért örültem, hogy nem valami kínai androidos csodát vettem.
Ék különválasztanám és filmre inkább egy kínai tabletet vennék. Legalább máshol is lehetne használni.
Ja. Eonon: [link]
-
Ajándékok
aktív tag
megyeributor
Náluk is kell várni, de eddig elkészült az ígért időre, amit rendeltem. -
Exian
addikt
Én a Bázis Art Kemikálnál szoktam, meg a melóhelyre is ott vágatunk nagyobb tételben is.
-
Exian
addikt
Szerintem akkor oda adom majd, én nem hiszem, hogy mostanában lesz más fújni valóm. Egy 3x18xm-es rést kell mindössze betömnöm, de úgy, hogy ennek nagy része eleve ki lesz töltve egy betételemmel (egy stadúr lemezre korábban vágott nyílást kell betömnöm, de meg van hosszá a kivágott stadúr darab a lyukba, ami kicsit kisebb, így igazából csak egy 0-5cm-es rést kell körben betömnöm vele).
Szóval, ha nem találok más lyukakat, amiket be kellene tömnöm a lakásnál, akkor odaadom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A gond onnan van vele, ha használni kell.
Mi a planner részét is használjuk, ha oda fel akarsz tölteni valamit, akkor be kell nyomni előbb sharepointba, majd onnan lehet kitallózni a plan taskja alá. Argh.
Mikor a plan egyik taskjánál commentet ír valaki, gyakran előbb jön meg róla az email, mintsem megjelenne a comment magában a Teamsben. Tök random, hol ilyen, hol meg normálisan megy.
Jah és ha a plan taskja alá írsz commentet, akkor ott nem lehet betegelni résztvevőt, nem lehet szerkeszteni a beírt szöveget és email értesítőt új commentről is csak akkor kapsz, ha már hozzászóltál a taskhoz, az nem elég, hogy hozzá vagy adva az "assigned to" részhez a fejlécen.
Plusz néha előfordul, hogy ha az Issue tracker alatt nem pont ugyanazokat a plan taskokat látod, mint a planner my tasks alatt, aztán valami történik benne és utána meg jó...Még csak 4 hónap aktív használat alatt jött össze ez a gyors lista. Még lenne ilyen fasság, de akkor már túl hosszú lenne a post.
IO.sys: hehe -
-
M_AND_Ms
veterán
Mi Skype-ot használunk...több csoport is létrejött a cégen belül, különböző témákban. Van közös, offtopic és vannak projektszintűek. Ha kell fájlokat tudunk küldeni, vagy képernyőt megosztani.
Több kolléga fizikailag messze van. Velük kifejezetten hasznos (még így is, hogy már a Microsoft fejleszti) -
Mi teszünk bele sót... De párszáz forintos tétel és sokáig elég egy csomag. Szóval annyira nem komoly tétel, hogy ezen spóroljunk.
Tablettából a bestbuy az aldis all in one vagy mi. kb 28Ft-ra jön ki egy tabletta és jól tisztít. Somat, Finish amit még rendszeresen használtunk és beváltak abból is az all in one gold, meg a finish quantum max... fantázia nevűek. Ezek drágábbak. Akciót érdemes figyelni.
Ami nagyon rossz volt, az a Jar tabi. Az mindegyik következetesen borzalmas volt. -
Exian
addikt
Mi mindig azt vesszük, ami épp akciós
Ennyi a lényeg. Nagyjából mindegy, mondom ezt 5 év távlatából. A Somat sokszor van Tescoban igen olcsón, most vettünk épp nagyon olcsón nagy dobozost valami 70%-os kiárusításban, ilyen 25 Ft körül volt darabja így. Amúgy is érdemes mostanában a Makay Tescoban nézelődni, nagy átalakulás lesz (és területcsökkentés), rengeteg dolog van kiárusításban.
Só mindenképp kell, bár ha használsz tablettát, akkor állítólag nem feltétlenül kell, mert abban is van, de én ezen nem spórolok (az a legolcsóbb tétel), amikor kéri a gép (jelzi a sóhiányt), akkor feltöltöm és kész.
Öblítőt is szoktunk, abból én szeretek többet, mint a minimum, akkor lesznek igazán csikorgósak a poharak.
A por nekem új, még nem próbáltuk, de lehet, hogy próbát teszek azzal is, de eddig nem is figyeltük a boltokban, hogy van olyan is. Na, majd megnézem.
M_AND_Ms: milyen port használtál? Nem találok szinte semmit neten, mindenhol csak tablettát. Mintha nem is létezne por.
-
M_AND_Ms
veterán
Amíg volt mosogatógépém, addig a tablettát csak addig használtam, amíg kitartott a beetető csomag. Utána a Somat port használtam, mert ott én magam szabályoztam az adagolást. A fele is elég volt az ajánlottnak.
Ahogy itt a tabletta, úgy a mosógépeknél a kapszula egy nagy parasztvakítás (2 méterről dobálom a mosógépbe) és felesleges túladagolás kikényszerítése, mindezt drágán.
Amúgy, a só kell bele, az öblítő is, de azt minimumra lehet állítani. -
TRob1
veterán
Só mindenképp legyen benne. Nagyon kemény a víz.
Finish tab szokott lenne pl. Lidl-ben 100db-os 2500ért (néha 2800ért). Ez az egyik legjobb tabletta. Illetve még a Lidl vagy az Aldi sajátja.... szintén ilyen huszonpár Ft körül jön ki darabja.
Somat szerintem nem annyira jó... habár használtuk néha-néha ha vmi extra jó árban volt. -
köpet
aktív tag
Ezzel mi is próbálkoztunk pár éve, de akkor az volt az állás, hogy a társasház részéről kellet valamit lejjebb vetetni, és akkor lehetett csökkenteni a havi "átalányt" az egyszerű embernek.
Mondjuk nálunk "csak" ~30 eFt az éves visszafizetés, erre még azt is mondhatom, hogy tartalék, ha egyszer lesz egy igazi tél... -
Sir Riccio
addikt
Én nem hallottam róluk még rosszat. Ha komoly a vételi szándék akkor márkaszervizben vizsgáltassátok be az autót, kérjétek le róla amit lehet (kmfutás meg hasonlók), márka és szervizfüggő de lehet, hogy ha "kedvesek vagytok" többet is megtudhattok az autóról mint amit hivatalosan kiadhatnak.
-
dunc
nagyúr
Még belefuthatsz olyan gondba, ha a telefonba az OEM feloldás nincs engedélyezve, és "kintről" reseteled a telefont akkor az előző bejelentkezett google fiókon kívül másikkal nem fogsz tudni belépni, ha ez a gond áll fent akkor is van megoldás, de az kicsit mély víz lesz.
Más Pécsen hol lehet venni autóponyvát?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha a toldás normális, forrasztott toldást jelent, akkor nem. A hangfalak erősítő kimenetén vannak, emiatt nem igazán számít, hogy milyen vezetéket használsz, vagy hány métert lakáson belül.
Nem emlékszem a részletekre, de ilyen jellegű hibát szinte biztosan az erősítőbe bemenő kábelezés hibája eredményez, ha egyébként jó az erősítő. -
Tegla80
addikt
Csatlakoznek az elottem +an szolohoz,mert ennyiert 46"-os fhd-t mar nem kapsz. Igaz noname gyarto(valszeg torok vestel termek),de az aktiv 3d-hez nativ 100hz panel kell,szval valszeg az valami regebbi,de jobb minosegu samu/auo egyeb gyartotol szarmazo benne.(vannak boven jo minosegu vestel termekek is es ha nem szakavatott az ember es csak egy tv kell neki,akkor meg nem mondja,h mitol dragabb egy masik jobbnak nevezett keszulek.....)
Szval kb realis az ar......(de ha faraghato par ezressel akkor marad sorre is.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Huhh, azt nem is tudtam, hogy van rízs alapú sör is.
Nem rég Norvégok voltak nálunk céges ügyben, és megmutattuk nekik a pálinkát... Először röhögtek, hogy milyen gyenge az a 46..48% körüli pia. Na erre a bolti, alig 40 pár százalékos pálinkát csak egyikük tudta meginni, pedig az tényleg gyenge volt mint a harmat. Néztek rám nagy szemekkel, mikor simán lehajtottam, pedig én nem is igen szoktam pálinkázni
Csepy: hmm, azzal még nem találkoztam.
-
-
Weareus
addikt
Keresel egy ismerőst, akinek vevőkódja van és a lehető legmagasabb kedvezménye (40% felett, de nem mindenre adnak ennyit).
A vevőkód bemondásával az ő nevére készül a számla és kapod a kedvezményt. Igazolni nem kell magad.
Egyes esetekben a vevőkód telefonosan védett, azaz vásárláskor egy adott mobilszámról (jellemzően a vevőkód tulajdonosának mobilszámáról) meg kell csöngetnie a Bárdit, hogy a kedvezmény beélesedjen.Én mindig így vásárolok ott.
Gyári (eredeti) alkatrészre csak kb. 5% kedvezmény van, de a többi esetben elég jól meg lehet spórolni 40+%-ot is az árból. -
-
-
-
nesa
veterán
Nagyon szép, nekem az a bajom hogy ennyi nem lenne elég, amit számoltam hogy nullán legyen a számla az 70nm úgy hiszem 40 tábla az fedezné a tavalyi villanyom, de évről évre egyre több... szóval legalább 80-90nm kellene, az meg úgy már nagyon sok pénz, meg kb ez a max is ami kényelmesen elfér a napos oldalon, cirka 220-240nm a tető és csak ugye a fele játszik, viszont nekem előtte még a teljes tetőt át kell rakatni mert a 40x40 es pala nem az igazi már, idén 50 éves.
Majd számolj be hogy működik, menyit termel...
-
Bird
addikt
Fateromra emlékszem mennyire szerette. Ha jól sejlik 1995-1996 környékét írtuk akkor.... Menő egy sör volt a környezetünkben nagyon sokan kedvelték.
Én nagyon szeretem a Lövenbrau üvegeset is.
Télen karácsony tájékán a Stella is jöhet. Nyáron, dög melegben a "vizesebb" ízvilágot (pl.: Kőbányai üveges) kedvelem. Tudom, tudom túl konzervatív vagyok.
-
Exian
addikt
-
greenity
senior tag
Nálunk NetGear readynas van, ahhoz van böngészős kliens, azzal simán megy mobilról is
Más kérdés, hogy nekünk nem jött be a nasról való filmnézés, egész egyszerűen nincs elég slotunk ahhoz, hogy minden eszközt egy routerbe dugjunk - tv, xbox, nas, 2 pc, ha erre tudtok okos megoldást, nem találtam gigabites routerben olyat, amiben elegendő számosságú slot lenne és nem szállt el az ára. A switch az ami nekem eszembe jutott. -
aneda
senior tag
Akövetkező úton:
1. Internetkacsolat ahol laksz, internetkapcsolat a telefonon
2. Router, gigabites, saját hozzáféréssel
3. Eszközök madzagozva a routerbe
4. Egy kis állítgatás itt-ottLáthatod nem bonyolult!
Utóbbi mondjuk egy kicsit lehet több időt vesz igénybe mint gondolnád, de hidd el menni fog! -
Exian
addikt
Én VPN-en keresztül érem el, az a legtutibb, úgy teljesen olyan, mintha otthon lógna az adott eszköz amivel el akarod érni az otthoni hálózatod, mintha ott lennél pl. a NAS mellett, de közben lehetsz a világ másik felén is. Még nyomtathatsz is az otthoni nyomtatódra ezzel a megoldással
És elérheted pl. az otthon, bekapcsolt állapotban lévő PC-d samba megosztásait, stb. Tuti dolog ez. Én így netezek sokesetben mobilon is, amikor pl. kevésbé biztonságos WIFI-t tudok csak használni, hogy belépek az otthoni szerveremen futó VPN-re és azon keresztül netezek, tehát az otthoni netet használva. Ezáltal kifele úgy tűnik, mintha otthonról neteznék és közben még biztonságos(abb) is a kapcsolat, mintha simán az adott WIFI-n vagy mobilneten lógsz.
Az említett ASUS router(ek) tudják is ezt a funkciót, tehát van bennük VPN, bár én nem azt, hanem a router mögött lévő Linux szerveremen futó OpenVPN szervert használom, az sokkal többet tud.
-
Exian
addikt
Huh, ezt felejtsd el nagyon gyorsan
Ez nagyjából már szegényke semmire sem jó, ellenben ha netán ki akarnád dobni, mindenképp gondolj rám! Ezt a típust szoktam elraktázorni, mert speciális felhasználásra viszont nagyon pöpec, egy adott dologra, egyedi (Linux) rendszerrel. Több ilyenem működik itt-ott, de néha elhaláloznak és olyankor jó, ha van tartalék. Szóval ha lecseréled és nem kell, szólj, átvenném
Új routerből meg akkor már valami jobbat vegyél, ne az 5-10e Ft-os kategóriából, tudom ajánlani az ASUS routerjeit, bár nem mindegyik jó. Olyat célszerű venni, amire van Tomato vagy DD-WRT firmware, ha kicsit komolyabban is ki szeretnéd használni (pl. ASUS N18 és társai).
-
dunc
nagyúr
Normális a mérete, egy 1Tb t érdemes venni, a 4K tartalmak nem kicsik! (akár 100gb is lehet a mérete, de átlagba 40-60GB) És egy 64+ pendrive nem olcsó, egy 1tb HDD külső max 20K. Semmivel sem macerásabb, és HDD re általában a másolás nagyon adat esetében lényegesen gyorsabb is.
-
Bird
addikt
Ha így van akkor az előbb linkelt dlna szerver és egy komolyabb wifi router a megoldás. Évek óta hálózaton keresztül mennek a multimédiás tartalmak a lakásban (3 db tévé, 2 db xbox és egy pc amin a tartalmak vannak), soha nem másolgatnák külső adathordozóra semmit, mert ahogy magad is írod: macerás és a filmnézésből vesz el értékes időt.
a2d2: Igen, de már most is notin van a tartalom.
Fontos szempont nálam viszont, hogy max. 2k-s filmeket nézek. A 4k nem menne át wifin....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest