- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
köpet #102962 üzenetére
Hm, mondasz valamit, állítólag egy Windows frissítés után tűnt el a routere, meg még jópár, amit előtte látott a környéken.
Akkor még megpróbálok egy driver downgrade-t, hátha.
Kínomba már azt találtam ki, hogy viszek neki egy sima, egyszerű 2.4-es routert. A sebesség mindegy neki, csak híreket, emailokat olvas a tulaj... nincs letöltögetés meg semmi. Szóval bőven jó neki egy ezeréves 2.4-es router is.
A gond az amúgy, hogy a szolgáltatói routerbe nem tudok belépni, valószínűleg jelszót módosítottak, mert a routerre nyomtatott gyári belépési adatokkal nem lehet belépni. Így nem tudok a routeren semmit állítani. Persze resetelni lehetne.
-
köpet
aktív tag
válasz
köpet #101657 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék, hogy én az "asztali" klienst használom, a webes változatot egyszer próbáltam, de nem találtam meg benne semmit, így azt hagytam a francba. Szóval a netest nekem is szokni, tanulni kellene, de sajnos vagy szerencsére azt csak otthonról kellene használnom.
-
-
Exian
addikt
Írtam, hogy én csak a keresőben szűrtem, amúgy rajta vannak.
Én csak a keresőbe beírtam, hogy "kerékpár", de csak azokat dobja ki, akiknek a nevében benne van a kerékpár címszó... szóval sokkal több elfogadóhely lehet/van a kategóriában, szóval máshogy érdemes keresgélni, konkrétan boltnév alapján.
-
Exian
addikt
Meg persze a teljes listában lehet még mazsolázni, én most csak a "kerékpár" címszóra szűrtem.
Ja persze azt nem tudom, hogy egyáltalán OTP Szép kártyáról van e szó?!
-
Mi ezt a Gorenje-t vettük: [link] Egyébként innen is, tehát a magyarországi képviselettől közvetlenül, mert úgy 5 év garanciát adtak akkor rá és ők is szállították ki. Nem kellett nekik beépíteni, azt csinálhattam én. Nekem ez számított, mert nem szeretem az üzembehelyező emberek gányolásait.
Kb. 2 éve van meg, eddig nem volt vele probléma. Egyszer annyi gond volt vele, hogy valami rossz mosókapszula miatt túlhabzott a gép és hibát jelzett, utána nem indult el. 2 nap alatt itt volt a pécsi megbízott szerelő, aki korrekt úr. Addigra egyébként elindult, így szerelni sem kellett. Azt mondta egyszer mossunk vele üresen, minden nélkül max fokozaton és jó lesz. Így is lett. Azóta normális kapszulával használom és nincs vele gond.
Iszonyat mennyiségű cucc belefér, még a poharakat is 2 szintbe lehet tenni a felső kosárba. Az evőeszköz rész olyan mint a MIELE, azaz a fenti külön polc. Ezért is esett rá a választás, mert a korábbinál utáltam a kosarast.
Maga a gép szerintem jól működik, a gyorsprogram nem birkózik meg az erős kosszal, így nem használjuk, de szerintem az egyik márkánál sem jó. 2 óra 10 perc körüli egy program, halk és időzíthető, így gyakran hajnalra van állítva, reggelre kész. Maga nyitja az ajtaját, így azzal sem kell foglalkozni.
Nekem ár-érték arányban ez jött be. Ha van esetleg kérdés, akkor válaszolok.
Nem tudom ebben milyen lehet az inverteres motor, de lehet most már olyat vennék. Nemrég vettünk egy Panasonic mikrót, ami inverteres. Hát eddig sok mikrónk volt de olyan, mintha eddig direkt ki akartunk volna szúrni magunkal, hogy nem ezt vettük. Az ég és föld a különbség sem adja vissza megfelelően, hogy ez mennyivel többet tud és mennyivel jobban.
-
Exian
addikt
A MIELE után bármi gagyi lesz, arra azért készülj fel
Nekünk 4-5 évig egy Whirlpool volt, hát, nem volt rossz, de voltak furcsaságai a kezdetektől fogva. A végén már utáltuk, összevissza ment a program, vagy inkább sehogy, volt, hogy félóráig-óráig tekerte a szivattyút programindításkor (bentmaradtnak érzékelt víz kiszivattyúzása), mire be tudott indulni, stb stb. Beteg lett, na. Igaz, nálunk 4 gyerekkel ment is rendesen sokat.
Most egy hó't noname gépet vettünk (valami HEINNER, vagy mi) és esküszöm, hogy sokkal jobb!
(Közben megtaláltam, pontos típus ez)
A Whirlpool 12 terítékes volt, az új lakásba csak 10 terítékes fért be (60cm vs. 45 cm), de nem érezzük sokkal kisebbnek, és a lényeg, hogy szerintem szebben és jobban működik, mint a drága Whirlpool volt (70e Ft vs. 180e Ft). És ez már energiatakarékosabb is. És főleg, sokkal csendesebb. Ajánlani nem ajánlom egyértelműen, mivel noname, meg kisebb is, mint amit keresel, de szerintem van nagyobb verziója is, hátha azt mondod, hogy megfelelő e olcsóbb típus is.
Más márkákkal nincs tapasztalatom.
Ja, arra csak most eszméltem rá, hogy beépíthetőt keresel. Olyanunk nem volt, úgyhogy passz. Mi direkt nem akartunk olyat, én jobbszeretem, amikor minden gomb meg pilács a gép elején van, a beépíthetőknek meg pont az a lényege, hogy ne látszódjon kívülről semmi, csak egy bútorlap, de nálam ez kizáró ok volt.
-
-
-
Exian
addikt
Értékét nem tudom, de engem speciel nagyon érdekelne, régóta tervezek valamit építeni, de biztos nem lesz rá időm/kapacitásom. Pedig jó lenne.
Egyébként ismerek egy nagyon profi modellezős emberkét Pécsen, Attix70, ha gondolod és érdekel, meg tudom kérdezni, hogy tud e segíteni, illetve neked köpet.
Ő elég ravasz dolgokat épített, láttam jó pár saját készítésű dolgát, épített pl. saját gőzmotort ("gőzmozdony", csak hajóhoz), amit teljesen ő tervezett és rakott össze apró alkatrészekből, szóval olyan motort, amit valamilyen módon gőz hajtott és egy hajóra volt rárakva.
És egy Barbie babát szállított
Az a szőlőprésre emlékeztető valami a gőzmotor.
De épített rengeteg repülőt, sőt saját drónt is, azt Pogányban láttam repülni.
-
Exian
addikt
Ójaj, ahhoz a fickóhoz azért készülj fel lelkileg... Nem egy kedves és főleg nem segítőkész.
-
Exian
addikt
Hát elvileg nagyon egyszerű. Az enyémben 4db csavar tartotta, semmi több. Először persze a kilincset kell leszedni (két csavar tartja, lehet, hogy van a csavarok előtt egy fém burkolat, az le kell pattintanti először). Utána a rúdzár már könnyen kijön a csavarok kiszedése után.
Persze kérdés, hogy milyen ablakszárnyról van pontosan szó. Nálunk normál, hagyományos Tessauer fa ablak van. Amilyen van a panellakásokban gyárilag.
Esetleg rakj fel egy képet, abból látni lehet. Ha a tied más fajta ablak, akkor passz, de látni kellene.
-
Exian
addikt
Én Epson tartályost ajánlok. A világot ki lehet nyomtatni vele oda s vissza. Én egy töltetnyi (10e Ft) tintaszettel bődületesen sok fényképet nyomtattam ki. A nyomtató 40-50e, kapsz hozzá teli tartályokat plusz 2 flakon fekete tintát, azzal több ezer oldalt kinyomsz. Lehet olcsó literes tintát is venni.
Ha nem kell színes és nem szempont a fotónyomtatás, akkor viszont én valami feketefehér lézert vennék.
-
-
Sir Riccio
addikt
Pont ebből kifolyólag döbbenetesen be van szűkülve az emberek egy jelentős részének a tudata. Beszélgettem tegnap egy rokonommal (szándékosan nem írok pontosabbat) és teljesen ledöbbentem. Arra a kérdésre, hogy narancssárga-e az avataromon a hal, azt válaszolja, hogy de a Tiéden meg zöld a póló és ez azért van mert a Gyurcsány/Soros/balliberális bukott orvoskamara hazaárulók és géppuska elé kellene állítani mindet.
Fél óra után szó szerint zsibbadt az agyam és azon gondolkodtam, hogy ez valami rossz álom, de rohadtul nem ébredtem fel belőle. Csak velük sajnos bármit el lehet hitetni és most már az eszközök is adottak hozzá és innentől ez csak egyre rosszabb lesz.
-
köpet
aktív tag
Eljárásrend, 7.1.1 Esetek osztályozása
-
-
Szia
Elvileg így működik, csak aki nagyban nyomja ezt, annak egy idő után nem engedi már, mert van valami limit, hogy mennyit lehet aktiválni.
Mondjuk azt nem tudom, hogy hardver limit, vagy account limit van-e.
Utóbbinál ugye csinál egy új fiókot és kész.(#88304) Sir Riccio:
Köszönöm, kaptam segítséget. -
Exian
addikt
Igen, arra kertváros felé is el lehet tűnni, mentem már én is többször a vízmű felé az elkerülőn keresztül kertváros felé, sokszor gyorsabb még a kicsit kátyús úttal is. Pár napja is mentem így kertvárosból uránba, hogy az elkerülőn a felüljáró után be a vízmű felé és át a Gyöngyvirág úton már ott is van Kovácstelep. Szóval még működik a dolog.
-
M_AND_Ms
veterán
Én feltenném a kamerát, de időt szánnék rá és a közelből figyelném (szomszédszoba, elbújva), majd kamerán át figyelve, mintegy véletlenül arra járva belépnék és tetten érném. Nem is kéne a kameráról szót ejteni, hisz a személyes tettenérés lenne a bizonyíték. Azt nem lehet támadni.
A másik megoldás (vagy az előbbihez kiegészítés), hogy jegyzőkönyvezett csalit kell kint hagyni és azt célzottan nála keresni. -
Nem az a baj, hogy felhasználod-e vagy sem. Csak azért beperelhet és megütheted a bokád, hogy felvetted, amennyiben olyan helyre ment be, ahova egyébként beléphet. Ilyen esetekben erre ugyanis fel kell hívni a figyelmét előzetesen.
Ha olyan helyre rakod a kamerát, ahova nem mehet be egyébként, akkor az nem gond.
-
Nekem egy ilyenem van.
Nem arcfelismerős, és kell neki táp is, de egész jó a képe, mozgásra jelez, élőben is lehet nézni és sd-re is rögzít.Nem kell feltétlen szembesíteni az elkövetővel, megmutatod a főnöknek, az meg kirúgja bármire hivatkozva... hacsak nem a főnök lesz a felvételen.
-
Exian
addikt
Nem leszek népszerű a válaszommal: sürgősen felejtsd el. Nagyon meglehet ütni azt a bizonyos bokát egy ilyen akcióval. Még ha el is kapjátok az illetőt, nagyon lazán egy sokkal durvább pert akaszthat a nyakatokba a felvétel miatt, főleg, ha belebotlik egy olyan ügyvédbe, aki harap az ilyen esetekre. Az összes dolgozót, gyerekek szüleit és mindenkit, aki megfordul a helységben tájokoztatni kell a kamera elhelyezéséről. És jelezni kell táblával is. Ez a hivatalos része, lehet ezt persze ezektől eltekintve is megejteni, csak akkor fel kell készülni a lehetséges következményekre.
Én lehet, hogy inkább egy GPS-es nyomkövetőben gondolkodnék. Elhelyezni a szobában valami hívogató cuccot, elrejteni benne a nyomkövetőt és voálá, figyeled, hol tartózkodik és megfigyelni. Ez persze ugyanúgy problémás jogilag, de nem készül felvétel.
-
samu2062
senior tag
Jéé,ez a fit boys még létezik?
Azt hittem már rég a múlté.Az előző bringámat ott vettem,meg még sok mindent.Akkor még a Rákóczi-Alsómalom sarkán volt,amit lebontottak.
Köszi,holnap megnézem.
Nem tűnik rossznak a webes sem,dupla falú is ráadásul.Ha nem kapok,megrendelem azt.Exian köszi neked is.Ismerem azt a boltot,voltam bent párszor,de nem tűnt olcsónak és a választékuk is kicsi.
Azért lehet,hogy benézek oda is. -
-
Brutál régi dolog. Minden közalkalmazottnak és tanulónak van rá jogosultsága.
Én annyit tapasztaltam belőle, hogy ismerősnek töltöttem le cuccokat róla, pár gépre legális (talán kettő), és tényleg csak annyi, hogy tölthetsz le telepítőt, meg kapsz hozzá kulcsot. Nincs megszabva, hogy csak friss install lehet-e, amit akarsz, az. Igazából úgyis a winfos kulcs a lényeg.Topicja itt, bár nem pörög, de tele lehet hasznos dolgokkal.
-
-
Csepy
őstag
Azt ugye tudjátok, hogy van köztünk mobilos, ugye? Ki? Hát, én.
Amúgy az y300-on nincs LOCA, külön van az LCD és a digitizer. Csak kell jóféle (pl.: 3M 300LSEBC) tape a beragasztáshoz és mehet a menet. Meg nem árt egy hőlégfúvó sem, de legalább egy hajszárító.
3.000.- Ft a szervizdíja (plusz a digitizer ára ugye), ha én, vagy bármelyik szervizes csinálja, vagy lehet "házibarkácsolni" is, ilyen kis összegnél még megéri.
-
Exian
addikt
Tableteken (Android, iPad) már cseréltem többször üveget, ennél most csak az a kérdés, hogy mennyire macerás, meg meg kell nézni, hogy a digitizer ragasztva van e a kijelzőhöz, vagy könnyen eltávolítható? Végül is csak ezen múlik: ragasztott cuccot inkább nem vállalok, ha könnyen elválasztható a kettő, akkor meg lehet próbálni.
Amúgy Y300, huh, szerettem nagyon, jó kis telefon volt, bár én meggondolnám erősen az üvegcserét, hogy megéri e. Mondjuk felhasználás és ízlés kérdése, mindenesetre nekem már rég nagyon kevés volt az Y300, azért is cseréltem le, na meg sérült az enyémen is a digitizer. Nem tört el, csak a felső 1cm-en nem érzékelt. Emlékeim szerint kakix vette át tőlem, talán még mindig él a telefon?!
-
-
Exian
addikt
"Mondjuk nagyon lazán tartotta a csatit, ha ránéztem már attól szétcsúszott..."
Hát ez semmiképp nem jelent jót. Konnektornál is, ha lazán van a kötés, okoz problémát, forrósodhat a konnektor vagy a bedugott cucc csatlakozója. Persze ott 230V és sokszáz W is lehet, itt meg kevés amper van, de ki tudja, akár ettől is forrósodhat, de nem tudom.
Az enyém épp az ellenkezője: alig lehet széthúzni, ha egyszer össze van dugva az akku a repcsivel. De a hajszál gyenge csatlakozás amúgy sem lenne jó szerintem, repülés közben tuti állandóan elmenne a kontakt és akkor pottyan a repcsi. Szóval sehogy sem jó az.
SZERK: most nézem, hogy ez szerintem máshogy van, mint az enyém, nincs külön csatlakoztatva az akku? Nekem teljesen máshogy van, ki kell szedni az akkut és azt kell rádugni csak töltőre, nem magát a repülőt, tehát nálam lehetne olyan, hogy ha laza a csati, akkor lecsúszik az akku és megáll a tudomány.
-
-
-
-
Exian
addikt
XD kártyát én is tudok adni kölcsönbe, ha nem jön össze senkitől. Van 256MB-s és 2GB-s darabom is, 2GB-s volt a max az XD kártyák esetében, azzal ki tudod próbálni, hogy maga a gép támogatja e a 2GB-s méretűt.
A 256ost viszont hosszabb időre is oda tudom adni.
hcl: nekem meg végül a keddi fotózás szerencsére jól alakult, kölcsönkaptam a társ intézményünk komplett felszerelését, úgyhogy lenyomtam az egész rendezvény fotózását 450D-vel
Meg a saját 350D-mmel a teleoptikámmal. A 450D-n volt egy nagylátó optika, a 350D-n a tele, meg volt a céges Fujim a saját ultrazoomjával, úgy néztem ki, mint egy karácsonyfa
De azért kösz!
Amúgy nekem a Fuji FinePix 5600-hoz kell az Xd kártya, ami azért érdekes, mert amúgy erősen Olympus találmány, ha jól tudom... a gyári hozzávaló 256MB-s kártya is Olympus márkájú. Hogy miért rakott a Fuji ebbe a gépbe XD foglalatot... érdekes és rejtélyes.
-
-
-
plaszy
őstag
Szia!
-
köpet
aktív tag
Eladandók aktualizálva, hátha elűzik az esőt:
Asrock G31M-VS2 s775 alaplap + E3300 (2.5/800/1M) + hűtő 7k
2x1Gb 800Mhz DDR2 4k
1x2Gb 800Mhz DDR2 4k
2x1Gb 1333MHz DDR3 CSX bolti gar 3,5k
Volna két fehéres házam, ingyen elvihetők.Más: próbálkozik valaki esetleg itt apu mellett más vga használatával? Kezdem feladni ezt a projektet erősen...
További szép hétvégét!
kp.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
köpet
aktív tag
Az e2160, a p4 és az smc wifi elkelt.
Közben találtam még pár dolgot:
Medion hibrid tuner
Philips hangkártya
Diamond MX300 hangkártya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Motoros topic
- OLED monitor topic
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest