- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
HoldChore #72973 üzenetére
Gondolkodtam, hogy érdemes-e válaszolni. Nem lenne érdemes, de kiváncsi vagyok mire akarsz kilyukadni.
Több sávos úton gyalogos lép le szabályosan az útra. A külső sávban közlekedő autó megáll. De mögötte a belső sávban érkező nem áll meg mellette és elgázolja a gyalogost.
Na... lássuk mi lesz belőle. -
Vertigo18
addikt
válasz
HoldChore #72973 üzenetére
Szerintem ezt most már elengedhetnéd.
Van itt a fórumban néhány ember, aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz, mégis kevesebbet szólt hozzá, mint te.
És ha gondolod, elkezdem itt sorolni azokat a baleseteket, amiket EDDIG láttam, és a "Kresz be nem tartása miatt" következtek be. És majd, ha 3 év múlva a végére érek, akkor látni fogod, hogy nem volt igazad.
Részemről befejeztem.
-
cuebler
senior tag
válasz
HoldChore #72964 üzenetére
az régen rossz lenne, mert akkor már baj is van...
a kresz azért van, hogy biztosítsa a biztonságos és szabályos közlekedési körülményeket. akik nem tartják be, azok jobb esetben magukat, rosszabb esetben viszont másokat is veszélyeztetnek. lehet ezen "menő" szöveggel lovagolni, de ha meg van a baj, az nagyon kevés lesz. teszem azt, kicsit gyorsabban mész a komlói úton, kiszalad eléd egy barna kiskölyök féktávon belül... ott próbáld meg ezt a laza szöveget -
-
Vertigo18
addikt
válasz
HoldChore #72959 üzenetére
Nekem gratulálsz? Nézd már meg mit írsz! Elmondtam, hogy a lefoglalásnak külön szabályai vannak, ennyi!
Hozzáteszem, hamár személyesen nekem intézted a kérdésedet, nekem, aki nem akartam köztetek döntőbíró lenni, igen, nekem nincsenek "rosszaságaim".
Köszönöm.
Mellékesen megjegyezném, hogy egy videófelvétel nem biztos, hogy bizonyító erejű. Mert enne is szabályai vannak.
Csak én nem vitázni jöttem, hanem tényeket közölni. -
válasz
HoldChore #72928 üzenetére
31. § Bekanyarodás
(1) Az útkereszteződésben másik útra bekanyarodni szándékozó vezető a járművel
a) az útburkolati jelek által meghatározott forgalmi sávba,
b) útburkolati jelek hiányában
- jobbra bekanyarodás esetében az úttest jobb szélére,
- balra bekanyarodás esetében az úttest felezővonala mellé, illetőleg osztottpályás és egyirányú forgalmú úton az úttest bal széléreköteles - az útkereszteződés előtt kellő távolságban - besorolni. A bekanyarodási szándékot irányjelzéssel [29. § (2) bek.] jelezni kell.
-
Zewa
senior tag
válasz
HoldChore #72761 üzenetére
Ez esetben én belenyúltam mert több éve van a családban egy fél tucat és egyikkel sem volt gond. (igaz az összes tető alatt van és be vannak "dobozolva" esztétikai okokból.
Nem tudja valaki Pécsett hol lehet kapni kicsi (<1dl) beföttes üveget? Házi chilli szósz menne bele és az Erős Pistás üvegek irgalmatlan nagynak tűnnek. : D (Esetleg ha van valakinek eladó, arra vevő lennék. )
-
Zewa
senior tag
-
Debilon
addikt
válasz
HoldChore #72659 üzenetére
így van pár perccel az 1 óra után csekkoltam, mert kajáltam is egyet és meg is lepődtem, hogy nem kellett pénzzel etetnem az automatát..
amúgy tényleg faja ez a rendszámos kiléptető
előttem ment egy másik kocsi, odaáll, sorompó nyílik, de azért betolta a kártyát az oszlopba
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HoldChore #72636 üzenetére
Nekem is LG passzív 3D-s a tévém, az egyetlen passzív 3D képes tv volt 82cm-es méretben. Igaz már 2 alkalommal használtam is 3D filmre 1 év alatt, de azért megérte.
Játék 3D-jét is elég jól hozta, csak ahhoz jóval hátrébb kellene ülnöm, ahonnan meg már nem elég nagy a TV így ezt kihagyom. Mondjuk ha ma vennék TV-t monitornak, akkor 3D nélkül venném, mert bizonyos szögből nézve picit látható a polárszűrő, de egy fél nap után már nem tűnt fel.
4K játékot biztosan nem fogom erőltetni egy nagyobb tv-n, az oda kellő vga nem kicsit drága. Szóval itthon marad a 1080p tévé még jó ideig monitornak.
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
HoldChore #70649 üzenetére
SH Comp "visszadobta" a dolgot (és egy bp-i céget ajánlottak
)
Szóval még mindig keresek valakit a környéken, aki vállal monitorkalibrálást.
Vagy B opció: olyan kertvárosi embert keresek, aki rendelkezik régi, stabilan működő XP-s géppel és tudna nekem segíteni, ugyanis van egy spyder 3 kalibrátorom, de bizonyos okok miatt XP kell neki.
-
Vertigo18
addikt
válasz
HoldChore #69479 üzenetére
Nos, én is kavarni fogom az állóvizet kissé, ugyanis szerencsétlen TheSilencer kollega már napok óta hallgatja a sirámaimat... Hol nem értem rá (asszony szül), hol nem értettem mi a különbség a "kommersz" Chieftec 500W-os és az FSP "80+" 450Wos Chieftec között. Rettentő türelmesen magyarázott, meghallgatott, elviselt, majd ma Pécsen találkoztunk, telefonon hívott (nem is egyszer már) és odajött, ahol én voltam, egyetlen tapodtat sem kellett mozdulnom! Aztán a személyes találkozónál mintha a legrégebbi barátok lennénk, ismét magyarázta a tápok közti különbséget úgy, hogy hozott nekem egy oylan tápot is, ami a szarabb, hogy "szemléltessen"!
Úgyhogy nálam csupa pozitív, tutira fogok még tőle vásárolni. Hozzáteszem nem is egy 17 éves, nyegle suhancról van szó.
-
nesa
veterán
válasz
HoldChore #69421 üzenetére
Katt ide es a legutolso oldalon lent lesznek a tiltott szemelyek.
-
nesa
veterán
válasz
HoldChore #68396 üzenetére
En ezt kertem 2,4jtd, szerinted?
-
Zewa
senior tag
válasz
HoldChore #68094 üzenetére
Adalékok miatt mondják hogy a benzin megpimpósodik, szerintem a gázolajjal is így van. Ettől függetlenül egy egyszerű, adagolós dízel motoros autóba lazán beletölteném de egy modern közös nyomócsöves dízelbe nem önteném.
Apropó, keresek 20l-es zöld mormonkannát, egy darabot.
-
air
nagyúr
válasz
HoldChore #68053 üzenetére
Ha csak a mainstream, kereskedelmi hulladékokat nézed, akkor ott nem.
De kb. 10-12 olyan csatornám van, amin folyamatosan, párhuzamosan mennek olyan dolgok, amik érdekelnek, és nem mindig megfelelő időpontban ismétlik.
Discovery *, NGC *, Spektrum, History, Animal Planet, Viasat (Nature, History, Explorer) stb.
Én csak ezeket nézem. -
Exian
addikt
válasz
HoldChore #68053 üzenetére
A helyzet az, hogy én nem nézek TV-t. Ami azt jelenti, hogy nincs nagyon olyan, hogy levágódok a TV elé, oszt' kapcsolgatok. Utálok ilyen értelemben véve TV-zni, mint ahogyan sokan csinálják.
Ezért célirányosan szoktam előre kikeresni olyan műsort, ami érdekel. Nem, nem Észbontók meg ilyesmi szintű műsorokra gondolok, hanem olyanokra, amik a különböző ismeretterjesztő és természet adókon mennek. Szóval azokból választok, előre beállítom, hogy mit vegyen fel, és amikor NAGY RITKÁN le tudok ülni a TV elé, akkor választok tudatosan valamit a felvett anyagokból, és azt nézem.
Tehát nem vagyok egy "real-time" tévéfüggő, hogy nézem-kapcsolgatom, akármi is megy, hanem előre (meg)válogatva nézek néha ezt-azt.
Tudom, hogy rengeteg ismeretterjesztő meg dokumentum-film csatorna van, nincs szükség felvenni, talál az ember olyat, ami érdekli, de nekem ez elvi kérdés, illetve a hangulat miatt... nagyon nagyon ritka, hogy épp akkor tudok leülni TV-zni, amikor valami kezdődik, már elkezdődött filmet-műsort meg nem szeretek nézni. Úgyhogy sohasem jön össze, hogy épp olyan műsor-film kezdődik éppen időben, amikor le tudok ülni, ami érdekel. Ha viszont vannak teljes, felvett műsorok, akkor tudok válogatni és teljesen megnézni. Ebben is jó a TV, nem kell beállítgatni adott időpontokra, hanem a műsorújságban kiválasztom és az adott műsornál a REC-re nyomom, aztán a TV indítja a felvételt, amikor kell. Nem kell figyelgetni.
Illetve sokszor van olyan, és emiatt sokkal fontosabb a felvételi lehetőség: van, hogy elkezdünk este nézni valami filmet a feleségemmel, aztán valami történik (pl. gyerekek felébrednek, menni kell hozzájuk, stb), ilyenkor felvételt elindítom, TV-t kikapcsolom (ez is jó, hogy kikapcsolt állapotban is rögzít), aztán másnap, vagy valamikor befejezzük, amit néztünk és nem tudtuk végignézni.
-
Bandus99
őstag
válasz
HoldChore #67634 üzenetére
Az a baj, hogy en sem ertek, ezert kerdezoskodom. (nem csak itt, csak mashol nem igazan valaszolnak, valoszinuleg nem ismerik a konkret tipust)
Most itt tartok, itt van csereprogramos vasarlas is, hozza jon meg 3k szallitasi koltseg.Magat az uzletet persze abszolute nem ismerem.
-
Exian
addikt
válasz
HoldChore #67363 üzenetére
Kösz az ajánlást, ezt megnézem én is, de amúgy már eldőlt a kérdés,
ez volt a helyes tipp. -
Silencer83
addikt
válasz
HoldChore #66763 üzenetére
kerdezd mar meg te szerencsetlen madár, erdekel valakit ha letiltasz???
felolem ki is radirozhatod a nevem a monitorodrol, mennyire fogalkoztatsz már???
csinalj amit akarsz, ugyanolyan nyugodtan fekszem le aludni, mint eddig. soot meg orulok is, hogy ennyire foglalkoztatlak -
-
-
RZozo
aktív tag
válasz
HoldChore #64159 üzenetére
Látom, hogy az összeesküvés elméletedtől nem tágítasz.
A "csúnya gonosz" közműszolgáltatók, akik "kiszipolyozzák" a lakosságot elvezetik a vízműkúttól az otthonodba a vizet, amely vezetéknek, szivattyúknak a karbantartása nem kevés költség. És még a vízműkút után kezeli a vizet, kiszűri a homokot, hogy a vezetékekben az ne okozzon lerakódást, dugulást és el tudjon jutni hozzád a víz, kiszedi a feleslegesen sok vasat, mangánt, amelyet az RO szűrőddel és az elé kötött szűrőpatronokkal meg tudsz tenni, persze, de ha mindezt megteszed, akkor elég sűrűn cserélgetheted a szűrőket, valamint a vas- és mangán a vezetékekben kiválva lerakódást eredményez. Csak RO membránnal azonban ne állj neki vizet tisztítani:
"az RO-berendezések membránjaira kivált vas és mangán csapadék nagyon nehezen távolítható el, akár véglegesen is tönkreteheti a membránokat. Ez az oka annak, hogy a vas és mangán eltávolítása fontos technológiai művelet a vízkezelésben."
Forrás: [link]
Ja, és a közműszolgáltató fizeti ki helyetted a vízkészlet járulékot a kivett víz után és biztosítja annak a technológiáját, hogy a víz eljusson a lakásodba.RO membránnal tisztítanád a fürdővizet is? Ha igen, akkor az a mennyiségét tekintve elég sűrű szűrőcserét igényelne, ha mindezt bírná a szűrő. Ha nem akkor a gyerekemet nem engedném benne fürdeni, mert könnyen a szájába veszi a nem tisztított, nem fertőtlenített vizet.
Örülj neki, hogy kapsz hálózati jó minőségű ivóvizet és nem neked kell megoldanod mindent.
Aneda leírta azt az esetet amikor egyedileg kell megoldani a vízkezelést. Nem hinném, hogy olcsóbb megoldás, mint a közműre csatlakozás. -
aneda
senior tag
válasz
HoldChore #64159 üzenetére
Látom teljes mellszélességgel az RO szűrők mellett állsz, nyilván anyagi érdeked fűződik a dologhoz...
Szerintem tudományos ismereted nincs a témában, csak prospektusokból tájékozódsz, és onnan szórod az igét.Elmondom hogy csináltunk víztisztítót egy élelmiszeripari cégnek, akik fúrt kútból nyerték a vizet az élelmiszer gyártásához:
- fúrt kút, szivattyúval, mennyiség vezérelt klór adagolással
- 2db RO szűrő, redundáns üzemmódban (a klórt is kiveszi)
- törésponti klórózás a nitrátok ellen
- szénszűrés a klór és maradványok ellen
- vízlágyítás, természetesen nem 0-ra, hanem visszakeverve 4-5 német keménységi fokra, mert a 0 egészségkárosító
- utóklórozás hogy a (lokális) hálózatban ne szaporodjanak el a baktériumokSzóval az általad említett 50k-s RO szűrővel szemben ennyire "egyszerű" a víztisztítás, ha nem áll rendelkezésre hálózati víz, amit a "szemét" közműszolgáltatók biztosítanak, ugyanazon törvényben meghatározott hátárértékeken belül...
A "hálózati" víztisztítás egy icipicit egyszerűbb folyamat, mert ott a nyersvíz minősége eleve jó.
Nyilván van alapja az összeesküvés elméleteknek, de akkor kérlek add át a birtokodban lévő információt, csak valami műszaki ember által (is) érthető formában.
-
RZozo
aktív tag
válasz
HoldChore #64157 üzenetére
Ebbe nem mennék bele, mert az EU-s források elosztásáról nincs hivatalos információm, így megerősíteni és cáfolni sem szeretném.
Arra sincsenek adataim, hogy az RO víztisztítók esetén szükségtelen lenne-e a vízműkút utáni víztisztítás.
De ellenőrizhetőség szempontjából a hatóság a vízműkútnál és a vízkezelés után tudja a minőséget ellenőrizni, minden egyes lakosnál, családnál ezt gyakorlatilag lehetetlen megoldani. Akkreditált mintavétel és akkreditált laboratórium szükséges.
Azért nem kell elájulni az RO víztisztítóktól. Nem véletlenül írják azokra is rá, hogy azért egy szennyezett vizet az sem fog tudni megtisztítani, mert hamar tönkremennének a szűrők és a fertőtlenítést sem biztos, hogy meg lehet oldani helyben a fogyasztási pont előtt. Tényleg, mivel fertőtlenítenél? Klórral, UV fertőtlenítést alkalmaznál? Csíraszámot hogyan ellenőrzöd a fertőtlenítés után?
Jelenleg az EU ezt támogatja és a területfejlesztési koncepciókban is a közműves ivóvízellátás és szennyvízelvezetés élvez prioritást, nem véletlenül. -
válasz
HoldChore #64129 üzenetére
Senki nem mondta hogy értek hozzá... Azt sem, hogy konkrétan 30 éves ljennék.
Amúgy ja, egyre hosszabb az átlagéletkor... Biztos azért, mert 50-60 évesen már beledöglünk a sok klórba" Erre ugyanis vigyáznak."
Kik?Amúgy ja, ha már van itt egy fórum, ahol el lehet mondani a véleményem, akkor bocs, ha elmondom...
-
válasz
HoldChore #64129 üzenetére
Mondjuk te is csak kijelentesz dolgokat...
Már bocsánat a megfogalmazásért, de nettó butaságnak tartom, hogy mindent rossznak kiáltunk ki, például az élelmiszeripari késztermékeket, ásványvizet, csapvizet, vízszürőt stb. Az tény, hogy figyelni kell mit vesz az ember, de azt kimondani, hogy minden termék rossz, az kicsit erős. Ezeknél sokkal több mérget kapsz, ha elmész sétálni egy városi parkba, beülsz egy autóba és mész a forgalomban, de bizonyos esetekben akkor is, ha kiülsz a ketretbe a napra és lélegzel.
Egyébként lehet rohadt egészségesen élni, mindenre vigyázni, és akkor majd szembe előz egy barom az úton.
-
Vertigo18
addikt
válasz
HoldChore #64116 üzenetére
Én pont úgy olvastam, hogy Magyarországon ilyen probléma nincs... :/
Az ivóvízzel kapcsolatban felmerülő másik aggály a gyógyszermaradványok mennyisége. Számos más országgal szemben azonban, ahol az ivóvíz a felszíni vizekből származik, hazánkban a csapvíz mintegy 50%-át a mélyebb rétegekből nyerik, ahol jóval kisebb az esély a szennyezésre. A magyarországi ivóvizekből mindössze nanogrammos mennyiségben mutathatóak ki gyógyszermaradványok: vagyis a gyógyszerhatás eléréséhez százezermillió liter vizet kellene meginni - a milligrammos gyógyszeradagokat figyelembe véve.
-
válasz
HoldChore #64116 üzenetére
Hát, így harmincon felül, ja, fiatal
A többi meg... Nem kell ahhoz sok műkaját enni, hogy bajunk legyen, mivel az egész környezetünk tele van nem túl kedves anyagokkal. Tehát, jól mondod, ha csapvizet iszik az ember, akkor sincs nagyobb bajMásrészt, ha _annyira_ gáz a csapívz, akkor majd pl. egy szűrőkancsó királymód megtisztítja? :S
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
HoldChore #63127 üzenetére
Azért, mert Suzukija van? Bravó. Nekem is az van, és? Legalább saját autó. Erre volt pénzem. Fiatal vagyok, dinamikusan vezetek, mégsem adják meg nekem az elsőbbséget, csak mert Suzukim van, ilyenkor rágyorsítok, és bele megyek. Jön a rendőr, kiderül úgy is, hogy ő volt a hibás, nekem filléres a javítás, neki általában nem. Utána megtanulja, hogy nem kell lenézni senkit az utakon.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
HoldChore #62874 üzenetére
Azért gondolom Te sem hiszed, hogy csak az MS és az NSA a gonosz, és mindenki más a megtestesült jóság!
A kutakodás és a megfigyelés legyen a legkisebb gondod szerintem... inkább ez, mint az adatlopás.
A célzott reklámok világában aszem ez már nem igazán szempont.
Nem tudsz mit tenni ellene. -
-
Jadro
veterán
válasz
HoldChore #55920 üzenetére
Nekem van egy ilyen Giga P35-DS3 lapom, ami gépcsere miatt most a polcon pihen.
5000 jó magyar forintot szeretnék érte és pénteken pont megyek is Pécsre.
Esetleg egy kis felárért benne hagyom az E2180-as procit és rajta az arctic cooling alpine7 hűtőt. (A felár 2K HUF)
Kihagyhatatlan ajánlat
-
air
nagyúr
válasz
HoldChore #55323 üzenetére
Az Index mióta közöl csak hurrá-optimista híreket?
Egyébként a feljelentés még nem jelenti a nyomozás megindítását. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a cselekmény egyáltalán szabálysértés, bűncselekmény vagy milyen más kategóriába esik, és akár feljelentés kiegészítést is kérhet a nyomozás megindítása előtt. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy akár a rendőrség, akár az Index hazudott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- X1 Carbon 10th 14" 4K UHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus - TUF Gaming A15 - FA506NC-HN039
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest