-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itthon mennyit mész autópályán, mikor nem nyaralsz, már ha mész? Pár száz km nagyjából állandó haladás az autópályán pont ilyen fogyasztáscsökkenést és teljesítmény növekedést tud eredményezni normál városi használat után, mint amit írtál.
Amúgy kint milyen a sebességhatár tartása? Idehaza 130.135 között ha megyünk a pályán, akkor úgy mennek el mellettünk sorra még a totál hulladék autók is, mintha állnánk. Hiába van teleszórva a pálya a viktor szeme mindent lát kapukkal...
Riccio tanácsát amúgy megfogadnám, főleg ha újabb dízeled van, ami már részecskeszűrős. Sőt, igazából olyan dízelt már nem is vennék.
-
TRob1
veterán
Eddig volt? Most van?
(#86581) Janoska26:
Sztem ez eléggé elcsépelt sablonszöveg h "úccse lesz". Még jó hogy a jelenlegi nyugdíjasok (vagy a közeljövőben azzá válók többsége) nem így gondolkodtak anno (persze vannak kivételek, szívnak is az épp aktuális kormányt - vagy ha kicsit több eszük van, magukat - szidva)Mondjuk az is igaz, h az emlegetett "fűalattpénzből" meg fizethet magának az ember amit csak akar.
Amúgy nálunk sokkal gazdagabb országokban is van baj a nyugdíjrendszerrel, ahol a feketegazdaság, az eltitkolt, nem bevallott jövedelmek meg sem közelítik a nálunk jelen lévőt. (pl. Svájc) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem meg még a leggagyibb keverőpultokon is külön lehet állítani a hang tartományok hangerejét, így lehet emelni 500Hz feletti részeket és akkor a beszéd és a zene érdemi része is eljut mindenkihez az nélkül, hogy elnyomna mindent a mély.
Már n+1 olyan koncertet jártam meg, ahol ilyen alapvető dolgokra nem figyeltek oda. A legjobb ilyen eset az a Pesti Barba Negra nagyterem, ami egyébként népszerű koncerthely, de a hangosító pult a terem jobb szélén elől, háttal a színpadnak áll. A szerencsétlen hangosítóknak fogalma sem lehet róla, hogy a terem közepén ahol az emberek állnak, ott hogyan szól a műsor... -
nesa
veterán
-
IO.sys
őstag
Ja igen, a szmog.
Pécs egy geológiai medence, egy tízemeletes magasabb régióiban mentesül csak az ember az alsó métereken megülő kipufogófüsttől. Utálom a szeles időt, de külön szoktam örülni emiatt neki, kivéve, amikor a belvárosból hozza szép lassan ide az ottani "levegőt".
Ha már itt tartunk, Ti hol élnétek szívesen a határon belül? Engem a természet, túra meg hasonlók csak moderáltan érdekelnek, inkább a rendezettség, nyugalom mozgat.
-
windlord
őstag
Bocsi, uj hsz - t akartam...
Zavarna a nyulat, ha fel orara jatszananak vele a gyerekek?
Na ne vicceljunk mar komolyan...
Kicsit tul van tolva ez a liberalis vilag.Amugy meg nekem sem tetszik, hogy dolgoznom kell es csekkeket fizetnem.
Jo otlet, hogy kolcson keri es visszaadja.
Akkor a karacsonyfakat sem bereljuk mostantol karacsonyra hanem kivagjuk es kidobjuk?
-
a2d2
addikt
Én kivezettem több helyen is az áramot a ház külső oldalára, ezekbe megy a 12V-os adapter.
Az adat WIFI-n keresztül megy, ez szintén ki lett vezetve a házon kívülre egy repeater segítségével.
Ha nagyon elszigetelt részre menne a kamera akkor rácsavaroznék a gyári helyett egy irányított antennát, és kaphatna egy kis 12V-os akksit egy kis napelem panel+vezérlő társaságában.Ahogy nézem van erre gyári megoldás is, bár kicsinek tűnik a panel: [link]
-
Exian
addikt
-
aneda
senior tag
ELADÓ Lenovo Thinkpad T420 14" laptop.
(Type 4236-64G)Tulajdonságok:
-Core i5 2520M
-Nvidia Quadro NVS 4200M és Intel HD 3000M
-128GB SSD OCZ Agility 3
-8GB RAM
-HD 1366x768 kijelző
-Beépített webkamera
-Memóriakártya olvasó
-DVD-RW
-Wifi
-Jó állapotú utángyártott akku
-gyári magyar nyelvű billentyűzet, bill. világítás
-gyári töltő
-Windows 7 matrica gyárilagKultúrált, megkímélt állapot.
i.á: 52.000 Ft
6.500Ft felárért dokkoló egység, gyári töltővel!
-
-
UHHH
őstag
Hi! Bocs, hogy belepofázom, de biztos én vagyok a hülye: Ha 39,9k-ért kapsz újat, akkor a használt miért 39k?
Erre azt a remek példát tudom mondani, hogy "2 hetes" laptopot vettem már 110k-ért, amikor 159k volt az ára "2 hete".Ha 4 napos a készülék, akkor állj el a vásárlástól és visszakapod az összes zséd! Nem?
-
aneda
senior tag
-
Xray-1
tag
Köszönöm! Nincs is messzire tőlem. Megkeresem őket.
Pont ezt a közvetítgetést akartam elkerülni. Nem elég, hogy jó eséllyel drágábban kapom a szolgáltatást, még a +kerékcserékkel is levesznek (mivel eleve tovább tart a dolog a közvetítés miatt, a kocsit meg addig is használnom kell).
-
Exian
addikt
"Nincs időm"
Szerintem már rég túl lettél volna ennyi idő és energia alatt egy szép, tiszta, normális friss telepítésen
Ami hosszú távon mindenképpen egészségesebb. Ilyen mókolást csak akkor szoktunk / szoktam csinálni, ha újratelepíthetetlen, vagy nagyon bonyodalmas, spéci programok vannak (pl. könyvelők tudnak kiakasztani az ezer éves DOS-os meg egyéb ezer éve vásárolt vackaikkal, amikhez már nincs meg az aktiváló kód, na ilyenkor kell max. ilyen csúnyaságot csinálni).
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha még megy a régi gépben akkor azt csinálnám, hogy leirtanám a drivereket onnan, aztán próbálnám meg az új gépben. Hiába Inteles mindkettő, másik a chipset. A siker így sem garantálható sajnos. *Linuxal könnyebb dolgod lenne.
Hunter2: gondolom nem XP-t akar költöztetni, az annál újabb oprendszereknek meg mindegy.
-
Bigemperor
senior tag
De a Sony-k sajnos kameraszoftverben csapnivalóak, hiába jó esetleg a hardveres alap. Számtalan olyan droidos teló van, ami jobb, mint az alma a kamerában és még árban is jóval alatta található. Mondjuk pont nem értem például, ha ilyen fontos a kamera, akkor miért nem alma 7+ és inkább kisebb belső tárhely?
Amúgy zárójelben megjegyezve, hiába az iphone 5c belépő a sony z1c-vel árban hasonló volt.
-
Exian
addikt
Én is egész mást és sokkal többet ajánlottam volna, ha nem szerepelt volna kérdésében ez:
"Nem tudjátok, kertvárosban kapható valahol"
Akkor mondtam volna az összes elektró alkatrész boltot (MicrOHM, RAM), meg a számtech boltokat, meg főleg az Elektro UNO-t a Mártírok utján.
-
RZozo
aktív tag
Nem áll szándékomban.
Csak kíváncsi vagyok, hogy mennyit mernek elkérni egy-egy ilyen tanfolyamért. Úgysem tudnám persze kifizetni. De lehet, hogy mégis többet ér az időm, mint amennyire erős a kíváncsiságom, így elhajtom őket, ha a személyes randi miatt hívnak telefonon. -
dunc
nagyúr
szimpi meglátogatom, ma edzés után
-
-
Kaics
aktív tag
A kozmetika végül egy 3-as osztályzatot érdemel. Biztos csak emberhiány volt a két ünnep között. Nem volt alapos a tisztítás, de legalább jó arcok - ma már ez is valami.
Ezúttal a szélvédőt, ablakokat fóliáztatnám. Tudnátok ajánlani valakit? (Nem baj, ha nem olcsó, de jó legyen legalább.)
-
Exian
addikt
"Hogyan tudom előre kipróbálni, hogy van-e jelerősség?"
Úgy, hogy adok Neked kölcsön antennát, meg egy 16"-os DVB-C tuneres LCD TV-t, és próbálgatod
Ezzel a kombóval szoktam néha a konyhában TV-zni, de nagyon nagyon ritkán, úgyhogy alap helyzetben be vannak dobozolva és pihennek a szekrényben... tehát egy 1-2 napos tesztre oda tudom adni.
-
-
hattrickuser
aktív tag
8 évig használtunk felültöltős Whirpoolt, kb. 3-4 év után elkezdett minimálisan rozsdásodni a burkolat. Ettől eltekintve hibátlanul működött, A+ besorolás, én nagyon elégedett voltam vele. Az asszony akarta már lecserélni, most egy keskeny elöltöltős Indesitet rendeltünk kb. egy hónapja, pont ezt: [link]. Ezeknél a 42 cm-es megadott érték nem igazán fedi a valóságot. Hátul a kábelelvezetés miatt inkább 45 cm körüli értékkel érdemes számolni.
Eladó telefon: [link]
5.000 Ft, hétköznaponként a Honvéd Kórházban is megoldható az átadás-átvétel. -
air
nagyúr
Szerintem csakis LG DD.
A 6 éves csapágyas - sajnos gyári hibás - mosógépemet megvette a szerelő, mert neki megéri megjavítani és eladni. Annyira jók.
Mielőtt még megszóltok, gyári hibások mindenhol vannak, de nem mennek 6 évig.
Nekünk csak 6 év után derült ki, hogy gyári hibás volt, addigra erre már nem volt garancia. De a szerelő szerint ezekkel van a legkevesebb probléma. -
freaghill
őstag
-
M_AND_Ms
veterán
Mert tőlünk az látszik, mert az van közel. Esetleg egy kis Németország.
Aztán ha sikerül, és elmész máshova, távolabbra (pl. Hollandia, Dánia) és rájössz, hogy van más is a Világban, ami nagyon más, mint Ausztria.És amikor elindulsz kis hazánkban megállapítod, hogy mennyi szép hely van itt is, mennyire jól lehet pl.: nyaralni. Évek óta itthon nyaralok és mindig arra jutok: hol jártam én eddig, hogy erről, meg arról nem is tudtam?
Pedig jó helyen voltam, csak a mindennapok elfedték a lényeget. Ezért tudni kell fókuszt váltani! -
Ferdzsoo
addikt
Titkon kölönben vártam pirket hogy ő fog válaszolni a hangszórós kérdésemre is, így is történt!
Köszi a segítséget!
És most dugtam össze, minden működik!
Legközelebb lehalkítom be-és kikapcsolás előtt.Azért pirk nemgyenge, igen elszállt az egyik biztosíték is.
Az is cserélve lett... -
rnrn
aktív tag
Köszi, jó lett volna, de végül vettem ki egy nap szabit és leautókázom magam. Van ott egy alkatrésznek hirdetett Stratus, megnézem azt is, hogy mi mindent tudnék hasznosítani róla (kellene: pár lámpa búra, márkajelzés, gumitömítés, antenna...). Ez még nem a szopóroller része, elkezdtem összerakni az autót.
-
s7evcsenko
addikt
Értem.
Annyit nem ér az egész laptop, amennyi egy 250GB-os SSD ára.
Nem beszélve arról, hogy kevés is lenne a hely...
Vagy lehet bele ssd-t és. Hdd-t is tenni? Mert én csak 1 foglalatot látok.
Viszont ebből kiindulva, akkor egy újabb hdd is gyorsitana rajta, ha a hdd a gyenge láncszem, nem? -
-
Exian
addikt
Ja és mégvalami: ha úgy döntesz, hogy kipróbálnád ezt, szólj, rendelhetjük együtt, mert rendelek én is megint, rájöttem kellene még legalább 1db, munkahelyre akarom felcuppantani az üvegbódémra, mindig gond, hogy hova rakjam a telefonom, így legalább fix helye lenne mindig, az asztalon állandóan útban van, meg rápakolok, akkor nem találom.
Ha gondolod, rendelek és odaadom, amikor itt van, nekem már csak egy gombnyomás újrarendelni.
Esetleg ha kell másnak is, akkor rendelhetünk többet egyszerre (postaköltség miatt persze tökmindegy, rendelhet mindenki magának, hiszen ingyenes a posta).
-
Exian
addikt
Én EZT rendeltem már a másodikat, eszméletlenül jó, kényelmes, pillanatok alatt ki-be rakható a telefon, nekem nagyon bejött. A másodikat kamerához rendeltem, mert a gyári tartójával macera a fel-le szerelés. Ami azelőtt volt ilyen hossz flexibilis nyakkal, 2000 Ft körül vettem boltban, nagyon hamar szétesett-eltört, állandóan gond volt vele, a ki-be helyezés is problémás volt, ez ahhoz képest álom. A csíptetőt ugyan meg kell szokni, de nagyon hamar kézre áll. Legalábbis nekem.
Legutóbb egy héten belül megérkezett!
A telefonom 5"-os, tehát nagyobb készülékhez is jó, szerintem még 5.5"-os is belemegy, a kamerám sem kicsi (vastag), ahhoz is jó lett.
Az ára is baráti.
-
M_AND_Ms
veterán
Négy éve kezdtem.
1. Vízfoltosan adták vissza a jobb első ülést
2. Érintetlenül (koszosan, ujjnyomosan - kisgyerek ült ott) hagyták a jobb hátsó ablakot.
3. Elcseszték a légzsákvezérlést (valószínű széthúzták az ülés alatti vezetékeket közben pedig ráadták a gyújtást - az meg letiltotta magát) Két napig intézték ők a javítást az "ismerősökkel" engem meg rohangáltattak ide-oda, míg ezt megelégelve a márkaszervizben én hozattam helyre. (A számlát azért kifizették).Extra programokat nem kértem, csak egy korrekt takarítást. Ezt nem tudták egyszer sem prezentálni. Persze számlát sohasem adtak, mindig zsebre dolgoztak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged