Hirdetés
- iPhone topik
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Egy nagyobb összeget szeretnék felrakni a PayPal számlámra, viszont a korábbi utalásaim/tapasztalataim alapján a paypal nagyon rosszul váltja a valutát.
HUF (itthoni számlámon) -> USD (fizetés)
Hogyan jövök ki a legjobban a fizetésnél?
Arra gondoltam, hogy a PayPal számlára alapból USD-ben kellene feltennem a pénzt. Ez megoldható? -
axioma
veterán
válasz
Vikusz77
üzenetére
En sajna ugy hasznalom a pp-t, hogy nincs egyenlegem rajta, csak nehany nem refund modra utalt refund osszeg volt a szamlamon. Es ott allt valami 3 CAD egeszen addig, mig egyszer valami 5.5 CAD erteku cuccot nem vettem, es onnantol mar a 2.5-et terhelte a kartyamra.
Automatikus konverzio szerintem vagy a kartyad szerinti, vagy a pp-nel altalad primary-ra jeloltnel lehet, esetleg probald meg ugy, ha nem kapsz hamarabb valaszt jobban hozzaertotol) - marmint hogy a primary legyen a gbp, ha most nem az (bar ha forintos szamokat kapsz, akkor vszinu forint a primary). Vagy az usd. de ez csak tipp, viszont nem kerul semmibe atallitani.Az biztos, hogy ujra nem szabad megvenni, az megvan mar csak fizetesre var, szerintem ha magadtol nem talalod meg, hogy hol lehet ujrainditani a fizetest, akkor irj az eladonak, hogy bocs a pp-kezelessel volt gondod, de megoldva, kuldje ujra a bekero szamlat (tudtommal az neki semmibe se kerul), azonnal tudsz mar fizetni. Nagyon max. az lehet, hogy magatol ugy gondolta, hogy nem fogsz fizetni es az o reszerol torolte a vasarlast, de akkor is keszsegesen fogja visszaallitani hogy fizethess...
SZVSZ! -
Vikusz77
tag
Kösz, csak azt nem értem, hogy mikor e-bayről vásárolok dollárért, megcsinálja a konverziót automatikusan, sőt ugye mikor leokézza az ember a vásárlást ki is írja milyen árfolyamon, mennyibe is fog kerülni forintban, stb.
Azt se értem, hogy szerinted akkor konkrétan erre a "pending" státuszban lévő tranzakció összegét kéne átkonvertálnom, vagy az összes pénzem (fontban jelenik meg a pénz ami fent van, de én úgy tudtam eddig, ennek semmi jelentősége, csak olyan pénznemben írja ki, amit én szeretnék)?
A másik,hogy most akkor megvettem a terméket ha ilyen státuszban van, vagy sem? Újra kell rendelnem, ha meg akarom venni, vagy nem? Vitamincégtől nem kaptam emailt a rendelésemről.
Ír olyat a Paypal a tranzakciók felsorolása alatt, hogy a "pending" státusz 4 nap alatt változik meg. Meg fog ez változni, vagy arra várhatok ítéletnapig? -
axioma
veterán
válasz
Vikusz77
üzenetére
A paypal a jo draga konverziojat nem csinalja meg automatikusan, csak keresre. Ugyhogy most neked kell egy valtast inditanod, es amint lesz megfelelo dollarertek rajta, ki tudod fizetni. Sajna a pontos modjat nem tudom, csak hogy letezik ilyen, de velhetoleg a menuben konnyen megtalalhato.
-
Vikusz77
tag
Amerikai vitaminos cégtől rendelnék 25 dollár értékben. Paypallal fizetnék, van rajta 125 font. Mindent leokéztam, erre a vásárlásomnál ez a szöveg jelenik meg a vitaminos oldalon:
"Paypal was unsuccessful in processing your request. Please try another payment method or try again later."
A paypal oldalán pedig megjelent a tranzakció és "Pending" státuszban van.Kaptam róla emilt is.
Nem tudta a cég a paypallal intézni a dolgot, vagy mi a helyzet?
Vásároltam már tőlük, csak akkor a paypalon keresztül a hozzárendelt bankkártyámat terhelték meg, azzal nem volt semmi gond. Új kártyám van nem tudok per pillanat onnan fizetni sajnos.
Másik céggel pár hete ugyanígy jártam, nem tudtam fizetni nekik a paypalon lévő pénzemből.Mi lehet a gond? Valamit másképp kéne beállítanom?
Magánszemélyeknek az ebayen, meg simán tudtam kisebb összegeket fizetni. Nem értem a dolgot.
Segítsen légyszi valaki, hogy mit csinálok rosszul. -
doc
nagyúr
gondolom az ismerosodnek is sokkal dragabb a nemzetkozi utalas mint a paypal
a primarynek szerintem csak annyi a jelentosege, hogy abban a penznemben szamolja ki az osszesitett egyenleget
ha meg meg akarod kapni a szamladra, akkor a paypal eloszor forintra valtja a sajat arfolyaman, majd azt utaljak (sajnos Magyarorszagra csak forintban utalnak, hiaba van folyoszamlad ugyanolyan devizaban), ami eleg szar
szoval ha nagyon nagy osszeg, akkor erdemes lehet megis inkabb az utalas, kisebb osszegeknel csak dragabb lesz ugy -
fixi
csendes tag
Hellósztok!
Számít az, hogy "PayPal balance" primary USD vagy EUR vagy HUF
Ha az ismerősöm küld angol fontot és pl. a primary EUR-re vagy USD-re van állítva. Viszont én forintban szeretném megkapni a legjobb áron, akkor át kell állítanom
Vagy menjen közvetlenül a lakossági forint számlámra, ahol a bankom váltja
Melyik a legjobb megoldás
-
szabo01
csendes tag
válasz
novoszath
üzenetére
Csak akkor utalja vissza, ha beírod a 4jegyű kódot amit a paypal küld a bankszámládra! Ha arra vársz, hogy SMS értesítő jöjjön, akkor menj be a bankba és kérd ki a számlaforgalmad, mert én is 1 hétig arra vártam, hogy jöjjön az SMS(a legtöbb oldalon azt írják, hogy ha megjön a kód a számlára és van SMS értesítőd, akkor jön az SMS), még máig nem jött SMS, pedig van értesítőm
! -
válasz
novoszath
üzenetére
Nagyon nagyon hülye kérdés, de beírtad a 4 jegyű kódot ugye?? Ami a 400 Ft-os tranzakció részleteiben látszik..
(#8883) szabo01
A csak simán utalsz, tehát nem vásárolsz valamin keresztül, akkor ezt ki kell fizetni, viszont felajánlja hogy a küldő vagy a fogadó fizesse.
-
szabo01
csendes tag
Ha paypalon fizetek valakinek, akkor a paypal arra még rászámolja a 3,4%-os jutalékát? Vagy csak akkor számol fel jutalékot, ha nekem utalnak? Azaz ez a jutalék mindig az eladó terhe? Egy nagyobb összeget utalnék paypalon és ha erre még rányomja a jutalékát, lehet jobban járok, ha bankból utalok
. -
novoszath
senior tag
1 honpja regeletem paypalon le is vonta a 400 ft proba terhelést de azota se utalta vissza
esetleg 5 let hogy mi lehet a probléma?
-
maathe
senior tag
Kaptam 20€-t a PayPal-omra majd egyből le is kértem a bankszámlámra, nem szeretek PayPal-on pénzt tárolni. Ez kb. 2 órája volt és kaptam egy ilyen levelet:
Notification of Cancelled Withdrawal
Recently, your account balance became negative. To cover your negative balance, we have reversed "Pending" electronic funds transactions that you had initiated from your PayPal account. This is to confirm that the following transaction(s) have been cancelled: ,,,
Resolution centerben vissza írtam és jelenleg a Reason-nél ez áll: Inquiry by PayPal Temporary Hold.
Mi ez és miért van? Vissza fogom kapni a pénzt?
-
doc
nagyúr
jol latom hogy csak a sajat nevemre szolo kartyat adhatok hozza?
tehat ha mas nevre szolo kartyat akarok hasznalni, akkor uj paypal accountot kell regisztralnom hozza? -
axioma
veterán
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Ide csak forintban tudod lekerni. (Azt nem tudom, hogy ha magyar allampolgarkent kulfoldi szamlaval rendelkezel, akkor mi van... plane ha vegyesen.)
Addig felesleges konvertalgatni, amig csak csucsul a pp-on belul. Legjobb hatasfok ugye, ha belul vasarlod el, ez adott devizaban... (a kinaiak surun szoktak ugyanazt a termeket tobb devizaban is meghirdetni, de a tobbinel altalaban csak a helyi penznem jatszik). Majd ha ki akarod utalni, akkor legyen (azt most nem tudom, hogy automatikus-e, vagy csak kezzel lehet) atvaltva. -
Fancy-boy
addikt
válasz
Hintalow
üzenetére
Az kimaradt, hogy a PayPal számlám van angol fontban beállítva.
Tehát az itthoni OTP bankszámlám az természetesen magyar forint.Ugye vannak akik fontban fizetnek, míg mások amerikai dollárban, ezért is gondoltam megkérdezem, hogy jó-e az, hogy a paypal számlámon angol fontban írja ki az egyenleget
És aztán így küldjem-e át az OTP számlámra... -
Hintalow
senior tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Mindegy, bármit is csinálsz, a pénzt forintban fogod megkapni, ennek egyszerűen az az oka, hogy a paypal magyarországon az unicreditnél vezet számlát, azt használja a kifizetésekre (is) ez pedig egy forint számla, tehát csk forintban fizetnek ki.
Emiatt ne kérd font számlára, mert akkor a következő történne: a paypal átváltja forintra a kiutaláshoz a saját nem-túl-jó-árfolyamán. Majd a bankod, amikor megérkezik a forintösszeg, szépen visszaváltaná fontra a saját árfolyamán, hogy rá tudja rakni a te font bankszámládra. -
Fancy-boy
addikt
Szeretnék 1-2 alap dolgot kérdezni.
Amennyiben eladok az ebayen, jó az, ha angol fontban van a számlám?
Tehát az van beállítva elsődlegesnek.
Szeretném az összeget a bankszámlámra juttatni. Váltsam át forintra, vagy küldjem fontban?
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Vard meg, amig valaki jon aki eladni es penzt leszedni szokott, de gyanitom a visszafele irany sima utalas, ugyhogy tok mind1, egy iban szamlaszam kell. Viszont nagyon figyelj, mert a nem egyezesek azok darabonkent 1500 Ft tanulopenzek...
Ja es nem kapod majd automatikusan, mindig neked kell majd lekerned a pp-tol, es az ottani koltseg az a te koltseged lesz (ha van - mondom, en abban az iranyban nem hasznalom). -
törölt tag
sziasztok,
cib online számlacsomaggal használja valaki?
-
factory01
tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Nekem idáig 3 napig azt írta a státusznál, hogy pending, miközben az e-mailban az állt, hogy április 5-én a számlámon lesz a pénz! Ma megnéztem a státusznál már completted-et ír, viszont SMS értesítő nem jött, hogy pénz érkezett a számlámra. Ez csak azért nem történt meg, mert vasárnap van és majd holnap jön az SMS, vagy aggódnom kellene? Százezres tételről van szó, nem lenne jó, ha elveszne. Azért kérdezem, mert idáig a paypalról még soha nem vettem ki pénzt, csak kifizetésre használtam, de az ebayen eladtam valamit és paypalon keresztül fizették ki.
-
lexter00
őstag
Az miért van ha én közvetlenül a folyószámlámról fizetek egy boltnak dollárba akkor a bankom(OTP)Euróba konvertálja át és úgy utal a boltnak.?!
-
axioma
veterán
válasz
Vikusz77
üzenetére
Miert nem a vam-osoknak irsz, hogy a hianyzo termekek miatt valtozott a fizetett a'r, igy az AFA merteke is kene modosuljon? Bar egyenesen meglepodnek, ha toluk kapnal vissza penzt, de azert kivancsi lennek a reakciokra... eyguttal kerhetsz hivatalos vamolasi igazolast (elektronikusan, ugy biztos van valami).
-
Vikusz77
tag
Korábban írtam, hogy Vitacost amerikai vitaminboltból rendeltem 60 dollárért+10 dollár szállítás. Elvámolták, fizettem közel 5 ezer forint áfa-át. A vitaminok kétharmada hiányzott a dobozból, bele se tették (súlya is kisebb volt mint kellett volna lennie). Írtam az eladónak, tanácsotoknak megfelelően, képekkel illusztrálva, visszautalták a paypal-on keresztül a hiányzó termékek árát - 40 dollárt.
A rám kirótt áfa veszteségét viszont nem akarják, mivel nincs róla tételes dokumentumom, csak egy aláírás nélküli vámnyilatkozat ami a dobozon volt.Kérdésem, hogy érdemes-e a paypal-nál kérnem, hogy ezen káromat is fizettesse ki, vagy ez már nem tartozik az ő hatáskörükbe, ők csak a termékkel foglalkoznak, és az én egyéb veszteségeimmel nem. Mit tegyek, ha érdemes hozzájuk fordulni ez ügyben? Holnap jár le a 45 nap.
Kösz az eddigi segítséget!
Vikusz
-
törölt tag
Hi!
Refundoltam egy korábbi vásárlást az eladóval megegyezve, viszont a history-ban még mindig nincs és a számlámra sem jött át.
Az eladó szerint nála teljesítettnek mutatja, kb. 3 hetes dologról van szó.
Írtam a paypalnak, de még nem válaszoltak, ha jól tudom 45 napig mehet rá a dispute.A historyban ugye azonnal mutatnia kellene ?
Mennyi idő mire a paypal méltóztat válaszolni ? -
Belba
őstag
Sziasztok!
Úgy látom, hogy a PayPal-nak lett saját bankkártyája...
Ti mit tudtok erről?... Vagy ez csak az USA-ban használható?...

-
Hintalow
senior tag
válasz
Sterilzona
üzenetére
Nem email-ban jön a kód, sőt ha nincs beállítva a számládhoz sms küldés a kártyatranzakciókról, akkor sms-ben sem

Ez a confirm card dolgot a következőképpen néz ki: a paypal csinál egy 400 Ft-os terhelést a számládon és annak a közleményében fog szerepelni az általad keresett 4 jegyű kód.
Ahhoz, hogy ezt a kódot megtudd a következő lehetőségeid vannak, leggyorsabbtól a leglassabbig:- ha van banki sms szolgáltatásod, akkor abban látod, ahogy megtörténik (valószínűleg nincs ilyened)
- a bankod telefonos ügyfélszolgálata meg tudja mondani, látják a terhelésben (viszont a legtöbb banknál kellenek telefonos kódok ilyen mókához)
- ha van netbankod, ott is meg tudod nézni, viszont csak MIUTÁN KÖNYVELTÉK, ez 1-3 munkanap szokott lenni, tehát ha ez játszik, akkor várni kell.
- hétfőtől bemehetsz bankfiókba, ott is meg tudják nézni, de azt sem fogják tudni, hogy mi van (a fiókban ülőknek fogalmuk sincs az ilyenekről)
- a hó végi számlakivonatodban benne lesz.Ja, ne próbálj mindenféle számokat beírogatni, amikről azt gondolod, hogy az az, mert 2-3 próbálkozás után a paypal lezárja a fiókod, és scannelgethetsz nekik majd személyi igazolványt meg hasonlókat, hogy feloldják.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
The code you entered still doesn't match the 4 numbers we sent to the summary of financial activity provided by your card issuer. If you try again and the entries still don't match, we'll have to disable your card for use with PayPal.
Ez mit jelent ?
Hiába írom be 4 jegyű kódot, ezt a választ kapom.
Emailbe jön a kód, biztosan, ügye ? S nem SMS-be ... -
válasz
Sterilzona
üzenetére
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Regeltem paypalra. Hozzá adtam a bankkártyát. Levonták a pénzt. Most elakadtam, valami 4 jegyű kóddal kell játszani. Emailba kaptam, de azt ha beírom, elutasít a paypal. Mit csinálok rosszul ? -
-
factory01
tag
Sziasztok!
Eladtam valamit az ebayen, megkaptam a pénzt és kikértem a számlámra! Le is vonta a paypal számláról az összeget és jött is az e-mail amiben az állt, hogy 1-2 nap és április 5-ig a számlámon látnom kell az összeget! Hát nem látom és a paypalnál is a státusznál a pendig felirat áll, gondolom még feldolgozás alatt van, normális ez a csúszás?
Illetve olvastam, hogy pénz kikérésnél gond lehet az, hogy a paypalon fordítva van a név írva, tehát a keresztnév van elől a vezetéknév hátul, ilyenkor vissza dobja a kifizetést és levon 1500 Ft-ot, ez valóban így van? Amikor belépek a paypalba és írja a Welcome utána a név, nekem a vezetéknevet írja előre és a keresztet hátulra, amikor jönnek a paypalos e-mailek ott is úgy írja, hogy a vezetéknév van elől, tehát, akkor ez így rendben van, nincs felcserélve? Ha fel lenne, akkor a keresztnevem lenne elől és a vezeték hátul?
A bank névnek ugye a bank nevét kell beírni? Mert itt a fórumon olvastam olyat, hogy a bank BIC vagy Swift kódját kell a névhez írni, de szerintem, akkor azt kérné nem a bank nevét? -
anulu
félisten
megjött a visszautalás

-
Attix82
addikt
Az miért lehet, hogy be akarok lépni a paypalomra és nem jó a jelszó. Jó mondom akkor emlékeztetőt, végigmegyek rajta, beírom az új jelszót. Emailt is kapok ,hogy megváltozott stb...erre megint nem tudok belépni

Jó új jelszót kérek, beírom ugyan azt és kiírja, hogy ugyan az nem lehet...hogy lehet ugyan az ha be se tudok lépni azzal a kóddal amit az előbb adtam meg??? Beírok egy újat, ismét email jelszó módosítás, megint ne mtudok belépni....
Valakinek valami ötlet???
-
LantosBerry8
senior tag
a paypalon tett panaszom benyújtását követően 2 órán belül a pandawill teljesitettre változtatta a rendelesem státuszát - lehet ennek valamilyen valóság alapja? (tracking number-t még nem kaptam)
-
po1son
addikt
Ha küldenek nekem pénzt, de én visszaküldőm (refund), akkor az én számlámat érintheti valami terhelés?
Előre is köszönőm a segítséget. -
kirkri
addikt
Lejárt az módosításra szánt 5 perc, így egy második hozzászólásban pontosítok.
Ez az árfolyam függőség attól függ, hogy a PayPal váltotta a pénzt a vásárláskor, vagy a bankod. Előbbi esetben fillérre pontosan annyit kapsz vissza, mint amit levontak, a második esetben függ az árfolyamtól. Ha a vásárlás óta gyengült a forint, akkor többet kapsz vissza, ha erősödött, akkor kevesebbet. -
-
anulu
félisten
pff... elég lassan őrölnek azok a malmok visszafele... :S
mindenesetre ez:
Subject:
Credit Card
Funding Type:
Credit Card
Transfer to:
MasterCard Credit Card XXXX-XXXX-XXXX-szám
This transaction will appear on your bill as "PAYPAL".fixen azt jelenti, hogy visszautalták, és meg fog jönni, nem fog elveszni az éterben. nem 2 forintról van szó :S
-
anulu
félisten
még 1 probléma: cancel-eztem egy vásárlást, PayPal oldalán azt írják, hogy visszautalták a bankkártyámra az összeget, de még semmi nem jött. mennyi idő ez átlagosan? csak a vásárlásnál a levonás megy azonnal, a visszautalás "nehézkesebb"?

-
LantosBerry8
senior tag
a 8817 -es hozzászólásra tud valaki megoldást?
-
fixi
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a felvilágosítást

-
Hintalow
senior tag
Az indexen írta valaki, aki képben van eladással:
"Csak akkor jutsz hozzá 21 napnál hamarabb a pénzedhez, ha trackingelhető csomagküldővel küldöd amit ők is elfogadnak (USPS,fedex,DHL...), de az annyiba fog kerülni, hogy belegebedsz.
Ez mindaddíg így megy amíg kezdő eladónak számítasz.
Kezdőnek akkor számítasz a .com-on ha: - 90 napnál nem régebben volt az első sikeres eladásod,
- 25-nél kevesebb eladásod volt,
- az eladásaid értéke nem érte el a 250 dollárt.
Mindhárom feltétel fennáll tehát nem és/vagy a korreláció."
Ezek a .com-ra érvényesek, nem tudom, hogy levélnél (ha azt küldenél) mit fogadnak el, gondolom olyat, ami végig követhető trackinggel.
-
kirkri
addikt
Bár én nem adtam még el semmit az eBay-en, de vevői tapasztalataim alapján azt kell mondanom, hogy a pénzed egy jó ideig még zárolva lesz a PayPal által, mivel első termékedet adtad el. Ergo, bármikor vissza lehet utalni a vevőnek, ha bármi probléma lenne.
Illetve nekem az is gyanús, hogy egy esetleges eltűnt (ne adj Isten letagadott) küldemény esetén nem fogják elfogadni, hogy mit írtál a hirdetésbe, de ne legyen igazam. -
fixi
csendes tag
Azt írtam a hirdetésembe hogy simapostát a saját felelősségre. Röviden. Hogyan tudom véglegesíteni az összeget, amit küldtek
Úgyhogy ne tudjon visszahívni
Természetesen becsületesen fel fogom adni a csomagot. Sőt képet is csinálok a csomagról és számlát is fogok kérni a feladásról. -
Arkennys
addikt
Sziasztok. Paypalon ha fizetek, akkor a címzett hogyan és milyen formában tudja azt átvenni? Plusz vannak feltételei, hogy átvehesse? Köszönöm a választ előre is!
-
fixi
csendes tag
Hellósztok!
Nagyon új vagyok. Most adtam el az első tételemet ebay-en. Ez most pontosan mit akar
A pénz már megérkezett és feladhatom a csomagot
Vagy várjam addig amíg le tudom hívni a lakossági számlámra
És miért kaptam -0,8 USD-t
Elvileg a vevőt terheli az utalásidíj nem
Ráadásul simapostát kér. Ha nem érkezne meg a csomag, akkor visszahívhatja az összeget
Én meg buktam a cuccot
-
anulu
félisten
segítségre lenne szükségem, h ilyenkor mi a teendő. elég régóta használok PayPal-t, soha nem volt semmilyen gondom. tegnapig. vásároltam a Sonytól PSN feltöltést. a kártyámról, ami a PP-hez van rendelve le is vonták az összeget, viszont az order status "Canceled", és nem kaptam semmit cserébe a pénzemért. valamikor stornózódni fog a tranzakció, és visszakapom, vagy mi a teendő? előre is köszi!
-
Hintalow
senior tag
válasz
eroli23
üzenetére
A paypal lockolta a számládat. Az hogy miért tették ezt, szinte bármitől lehet (3-ik személy megpróbált belépni a számládra, megszokotttól eltérő használatot csináltál, nagy összeg mozgott rajta stb. de az is lehet, hogy semmi szokatlan nem történt, szúrópróba szerűen is szokta ellenőrizni)
Ha belépsz a számládra úgy is le lesz írva, hogy mit kérnek tőled, kövesd az utasításaikat. -
LantosBerry8
senior tag
sziasztok! segítséget szeretnék kérni tőletek! március 20.án rendeltem egy kínai webshopbol (pandawill) paypalal fizettem. a bajom annyi lenne, hogy a kedves kínaiak még a mai napig mindig nem adták postára a rendelesem.... többször próbáltam velük kommunikálni, de mindig azt a választ kapom, hogy várjak türelemmel mert még nem tudták beszerezni az árut.... (közben már az oldalukon sem találom a kínálatban). próbálkoztam azzal, hogy módosítsák a rendelesem más termékre, de arra is azt a választ kaptam hogy nincs raktáron és egyébként is az alap rendelesem hamarabb lesz náluk.... Szerintetek érdemes várni még? ha igen akkor meddig? valamint hogyan tudom a paypal al visszakérni a pénzem? a válaszokat előre is köszönöm
-
eroli23
csendes tag
Nos nekem lenne egy olyan problémám, hogy a paypal accountom ezt irja ki: Your account access is limited. , bankkártya nincs megadva, de régóta megvan az account és csak most az utobbi idöbe jött ez közbe, pénz van az accounton, de nem tudok kezdeni vele semmit, korábban fizettem már vele sok helyen, ilyenkor mi a teendö?
-
Slownz
senior tag
válasz
pepe091
üzenetére
Ahogy mondod. Egyelőre csak egy dispute-ot nyitott, viszont nem hajlandó kommunikálni velem. Bizonyíték alatt mit értesz? Van feladóvevényem, számlám, sőt még fényképem is a csomagról. Ennél többet, már mit bizonyítsak? Esetleg még a postás néniről készíthetek néhány meztelen fotót.
Én feladtam, szóval szerintem az lenne a fair, ha nem az egész bulit terhelnék rám, mert nem az én hibámból történt, más kérdés, hogy sejtem én, hogy rajtam fogják elverni az egészet.Egyébként, akinek van ezzel kapcsolatban személyes élménye, az ne tartsa magában.
Kicsit off: A posta nem tudjátok, hogy ilyenkor mennyit térít vissza? Illetve, hogy mikor derül ki, hogy elveszett-e, mert már jó 2 hete annak is, hogy tudakozódást kértem.
-
Akkor bocsánat, valamiért beleláttam, hogy e-bay. Magyarul akkor privát levelezésben megegyeztél valakivel, hogy eladsz neki valamit, és ő PP-on keresztül fizet?
Még csak case van vagy a vevő eszkalálta is claim-é?
Ha már claim van akkor a PP dönt, de mivel ő azt mondja nem kapta meg, és ő kifizette, akkor is nagy valószínűséggel vissza kell adnod a pénzt, ez a tapasztalat, legalábbis ha a döntésig nem tudsz valami bizonyító erejű dolgot felmutatni. -
Slownz
senior tag
A story a következő:
Kb 2 hónapja feladtam egy levelet Brazíliába, azóta sem érkezett meg. (Magyar Posta...) A feladó kezd kételkedni benne, hogy egyáltalán feladtam-e a levelet, annak ellenére, hogy minden bizonyítékom megvan (számla, feladóvevény), így nyitott egy case-t. Már elindítottam pár hete egy tudakozódást a Magyar Postán, hogy keressék a csomagot, de azt mondták, hogy ez egy hosszú procedúra, így várni kell sokat.
Ebben az esetben mit tehetek? Akkor is neki dönt a PP, ha én becsületesen feladtam a csomagot, a megbeszéltek szerint? Eleve az a gondom, hogy elvileg 19.-én lesz a döntés, addig valószínűleg a postai tudakozódásnak se lesz vége, így lehet, hogy végül megkapja a levelet, annak ellenére, hogy velem már visszautaltatják a pénz.
Ráadásul nem is kis összegről van szó 200€+ így nem feltétlen szeretném elbukni.
Ötlet, észrevétel, segítség?
-
Hintalow
senior tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Ezt nem tudod manuálisan változtatni, viszont meg lehet "kerülni" a dolgot.
Amit fent vázoltam, csak akkor működik, ha nem kell váltani hozzá a pénzt a paypal számlán (ugyanis azt önállóan a paypal nem teheti meg)
tehát ha te vásárolnál 50 dollár értékben, és a paypal számládon van 60 dollár, akkor abból fog fizetni.
ha vásárolnál 50 dollár értékben és a paypal számládon van 30 dollár, akkor leveszi azt, és a maradék 20 dollár különbözetet a bankszámládról, kártyával.
viszont ha fizetnél 50 dollárt, és a paypal számládon van 50.000Ft, akkor az egészet a bankszámládról intézi, mert hiába van a paypal egyenlegeden elég pénz, "önállóan" azt nem váltogathatja.
Ergó ha meg akarod tartani a paypalodon lévő pénzt, megoldható, ha átváltod valami más devizába, mert akkor már nem akar abból vásárolni, viszont mivel a paypal elég ócska árfolyamokkal dolgozik, egy ilyen váltáson (pláne ha később vissza is váltanád) tuti buksz valamennyit. -
Hintalow
senior tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Igen kártyás vásárlásnak számít.
Viszont a problémádat nem értem. Tehát regisztrálva van kártya a paypalodhoz, de ennek ellenére a paypal számláról vonná az összeget?
Van a paypal számládon pénz? Mert ha van ott elegendő pénz abban a pénznemben amiben vásárolnál, akkor normális működésnek mondható (először mindig a paypal egyenlegről próbálja kifizetni a vásárlást, ha ott nincs elegendő összeg, csak akkor nyúl a bankszámládhoz, ebbe belenyúlni nem tudsz) -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Paypallal tudok úgy fizetni, hogy közvetlenül a kártyámról emelje le a pénzt? profilban a kártya hozzá adva. ebay vásárolnék, de csak közvetlenül a paypal számlát ajánlotta fel.
ja, ha lehet, akkor az kártyával való vásárlásnak számít? -
prolad
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
prolad
addikt
Sziasztok
Keresek valakit,aki rendelkezik paypal-lal és kérésre rendelne innen.Aki tud segíteni,az írjon privátban,a részleteket megbeszéljük.
Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő topik a kérésemhez, ha nem akkor valaki legyen szíves írja le hogy melyik az.
Előre is köszönöm.
-
Ha belépsz rákattintasz a send money-ra ott beírsz értéknek 1-et, beállítod az usdt és kiírja az aktuális árfolyamot. Viszont ha vásárlásnál azt állítod be hogy a PP váltsa akkor kiírja mennyit fog levonni forintban. Ha a bankkal váltatsz akkor sem a napi árfolyam alapján kell számolni, hanem a bankod deviza árfolyamán, de még ettől is eltérhet a konverziók miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Web automatizálás és automatizált tesztelés - spórolj napi több órát
- Bérelhető csúcskategóriás PC RTX 5090-vel - Ryzen 7/9, DDR5 ram
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én feladtam, szóval szerintem az lenne a fair, ha nem az egész bulit terhelnék rám, mert nem az én hibámból történt, más kérdés, hogy sejtem én, hogy rajtam fogják elverni az egészet.

V/