Hirdetés
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
Nem én csináltam ilyen fogyatékos módon..várok egy pénzt egy mobil után, a vevőm pedig erste bankból intézte így az utalást a cib-es számlámra,bizonylatot befénymásolta,hogy ő már elutalta a pénzt, én meg persze elpostáztam neki a mobilt. (Az utalás kb tegnap 4-5 óra körül történt).
Ja és vaterán vette meg, úgyhogy van "nyoma".Az szerintem egyértelmű, hogy még nem kaptam meg, ezért is kérdezősködök, hogy ilyenkor esetleg más szabályok vannak ? Mert ugye 4 órán belül már mindenki megkapja..de az netes "rendes átutalásra" vonatkozik,nem fogyi átutalásra.
-
Dexar007
veterán
Hi,
nem paypal-al, hanem csak simán átutalással kapcsolatos kérdés.:
Ha beballagok egy erste fiókba, és pénzt szeretnék tenni egy NEM erstés számlára (cib-es), akkor az mennyi időbe telik? (átutalás ugye elvileg 4 óra most már..de itt más a helyzet) -
Sziasztok,
Ha a paypal számlán lévő egyenleg nem elég a vásárláshoz akkor honnan veszi le a paypal a pénzt
1. csak a beregisztrált bankártyához tartozó számláról
2 leveszi a paypal számláról amit lehet és a maradékot a bankártyás számláról fizetemFizetéskor meg tudom határozni, hogy melyik terhére fizessen a paypal?
-
adster
tag
Withdraw esetén a Bank Name-hez OTP Bank Nyrt. a hivatalos forma?
Jah, és az Account Number-höz a számlaszámnak tartalmaznia kell kötőjelet, vagy egymás után mehet az összes szám?
Előre is köszi!
-
lacko6
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Igen.
-
lacko6
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Igen.Amikor fizetsz a Paypal felületén megjelenik egy választható Opció a (végefelé“Other Conversion Options” ) és ott lehet állítani hogy a bank vagy a paypal váltsa.Véglegesnek veszi tehát vagy vásárlásnál állítod át vagy a paypal fiókban is beállítható.“Other Conversion Options”
-
Alexios
veterán
Sziasztok!
Ebay-en elveszett a csomag, szóval az eladó visszautalta a pénzt a paypal számlámra, eddig nem is lenne gond. Withdraw-al kivettem a pénzt, és a tranzakcióra azt írja, hogy completed, de a számlámra még mindig nem érkezett meg a pénz(cib-es vagyok). Számlaszámnak tuti jót adtam meg, mi lehet ilyenkor a gond? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy ha feltöltöm a paypal számlám akkor is 10 Ft-tal magasabb árfolyamon számol?
Mert egypárszor már fizettem paypalon keresztül, de soha nem volt feltöltve a számlám, hanem közvetlenül a bankkártyámról szedte le a kesst, viszont egyértelmüen 10 Ft-tal drágábban, mint amúgy normál kártyás fizetés esetén.Elöre is köszönöm!
-
Tamy
őstag
Azért túlságosan parázni sem kell szerintem. Az üzlet konkrétan nem kapja meg a kártya (számla) adatait, mert a vásárláshoz a velük szerződött bank oldalára leszel átirányítva, az üzlet csak a sikeres fizetésről értesül. Az persze igaz, hogy jobban vissza lehet élni vele így, de egy nagynevű cégnek ez nem érdeke, persze azért ha van PayPal, az sosem árt a bank és az üzlet közé
Vásárlási (és külön készpénzfelvételi) limitet meg be lehet állítani a bankkártyához is növelve a biztonságot. -
adster
tag
Akkor ez így necces ezek szerint...Mondjuk egy neves angol ruhamárka honlapjáról van szó, amelynek számos országhoz tartozó aloldala van, külön valutával természetesen mindegyiken.
Ezért nem értem, hogy a PayPal mondjuk miért esett ki a látókörükből.

A másik viszont, hogy akkor ennél a megoldásnál gyanítom, hogy a számlavezető banknál alkalmazott árfolyam lesz a mérvadó külföldi valuta esetén...
-
mdk01
addikt
Ezzel a megoldással viszont kiadjátok a kártyához tartozó fő számlaszámot.
Ezért van az hogy a fő számlaszádohoz hozzá van rendelve egy internetes vásásrlós kártya és ilyenkor annak a kártyának az adatait adod meg és csak azt látják és ehhez hozzá lehet rendelni egy limitet. -
Tamy
őstag
Szívesen. Egyébként igazad van, megnéztem a sima bankkártyámon, nekem is van elöl is egy négyjegyű szám, de nekem az internetes vásárláshoz külön kártya kell, azon csak hátul van három számjegy. Az biztos, hogy neked is a hátul lévő fog kelleni, szokták is írni, hogy az aláírás alatt található számjegyek, abból pedig az utolsó három számjegy lesz a jó. De ezek egyébként azonnal kiderülnek, egyből visszadobja, ha valami nem jó, nagy bajt nem tudsz csinálni.
-
adster
tag
Okés, köszi még egyszer.
Ez a karakter az aláírás rovatban szerepel, egy négyjegyű, illetve szorosan mellette egy háromjegyű számból áll, így jön ki a 7 számjegy.
A kártya előlapján a kártyaszám alatt szerepel még egy 4 jegyű szám apró írással, először arra gondoltam, de netes keresés után tűnt valószínűnek ez a 7 jegyű szám utolsó három karaktere...
-
Tamy
őstag
Igen, ezeket az adatokat szokták kérni, azt a 7 jegyű kódot nem tudom mi nálad, tudtommal általában 3 jegyű szokott lenni, de nagyon más azonosító nincs a kártyán a másik három adaton kívül. És ahogy írtad az aláírás mellett (alatta) van, tuti az lesz az. Még arra figyelj, hogy ha nagyobb összeget akarsz fizetni, akkor nehogy túllépd a kártyára vonatkozó vásárlási limitet, vagy előtte állítsd át. Egyébként meg nyugodtan próbáld ki a fizetést, ha nem sikerül, akkor sincs semmi, pénzbe se kerül, és az üzlet se hinném, hogy zaklat emiatt.
-
adster
tag
Értem, köszi szépen. Ezt akkor majd a bankkal egyeztetjük, a kártya nem az enyém egyébként, hanem a barátnőmé, az enyém Maestro, ami alapból kizárt az oldalon.
Az adatok egyébként helyesek, amiket írtam? Tehát ezek kell, hogy bekerüljenek? Különösen a Security Code az, amiben bizonytalan vagyok...
-
adster
tag
Bár nem kifejezetten PayPalos a dolog, de jobb helyet nem találtam...
Azt szeretném kérdezni, hogy abban az esetben, ha egy külföldi oldal nem jegyzi a lehetőségek között a PayPal-t, csupán a bankkártyás, "credit card" megoldást, mi lenne a helyes eljárás a fizetés során?
Adott egy OTP-nél vezetett számla a hozzá tartozó MasterCard típusú kártyával.
A "Checkout" opciónál felhozza ezt a márkát is, rákattintok, majd ezt követően az alábbi mezők kitöltését írja elő:*Card number - ez gondolom a kártya előlapján szereplő 16 számjegy
* Security Code - ez a kártya hátlapján, az aláírás résznél szereplő hétjegyű szám utolsó 3 számjegye?
* Expiry date - ez is szerepel a kártya elején, pl. 04/15
* Cardholder's name - ez is a kártya elején van feltüntetveAmennyiben tehát helyes ez a négy adat, és ezeket szükséges beírni, már meg is történhet a fizetés?
Semmi hitelesítés, stb.? Tehát a fizetéshez szükséges adatok simán leolvashatók a kártyáról?Gondolom viszont az ilyen oldalakon a regisztrációnál használt e-mail cím tulajdonosa kell, hogy szerepeljen a kártya tulajdonosánál is, ugye? Így lényegében ennyi biztonsági elem azért szerepel a dologban.
PayPalos fizetésnél is a regisztrált e-mail cím alapján irányít át a saját PayPal oldalunkra...Nem kizárt, hogy jó nagy baromságokat kérdeztem most, ezért előre is elnézést kérek!

-
lowzor
veterán
"You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card."
Valaki tudja, hogy ez miért lehet? OTP-s Maestro kártya, megvan erősítve, pénz van rajta, limit nincs. Egyszerűen 1 hete nem tudok kifizetni emiatt 1 cuccot, amit megakarok venni.
-
tlac
nagyúr
most regisztráltam paypal-ra (még sosem használtam)
ami a jó hír, hogy simán elfogadta az OTP-s maestro kártyámat!
rögtön megérkezett a kód is, és a kártyám verified lett -
Mardel
őstag
válasz
peter9228
üzenetére
Nem probléma.
Ez csak annyi, hogy limitálva van az éves pénzmozgásod paypalon.Évente max 126 ezer Ft-ot küldhetsz és évi 252 ezer Ft-ot (havi 21 ezer) vehetsz ki paypalról és max 630 200 Ft-ot utalhatnak neked paypalra évente.
De ez az unverified felirat mellett van a View Limits részben.
-
peter9228
aktív tag
A paypal felhasználómmal tudok fizetni, ha nincs se bankkártya, se bankszámla linkelve hozzá? (dealextreme-ről szeretnék rendelni)
-
Tamy
őstag
A DealExtrem-től is sokszor 3-4 hétig jön, és az általa (igaz rosszul) belinkelt szingapúri posta honlapján rákeresve a kézbesítési időkre látok olyanokat is, hogy 9-17 hét, illetve 56-105 munkanap. Persze lehet rosszul értelmezek valamit, sajnos eléggé hiányos az angoltudásom

-
-=Vacsek=-
senior tag
hali. tudtok mondani vmi jó megoldást a cashback-re illetve h lehet elkerülni? engem még nem vertek át igy de több ismerösömet már igen. olyat is hallotam h utaltak neki levette a számlájárol és minuszba ment. arra gondoltam h amint utalnak nekem kikérem vagy át küldöm egy esetleges másik paypal acc-ra és aki tőlem vett nem tudja már visszavonni az utalást. lehetséges ez?
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Szeptember 28-án rendeltem egy laptopventilátort ebay-en, amit ki is fizettem PayPal-on keresztül. Ahogy az eladó a leírásban is írta másnap már postázta, erről e-mailben tájékoztatott. Azt írta kb. 20-30 munkanap a szállítási idő Szingapúrból, ezért vártam türelmesen. Telt-múlt az idő, már a 30. munkanapon is túl voltam, de a termék nem érkezett meg. Gondoltam elkezdem kerestetni a postán, de akkor vettem észre, hogy a feladásról írt levelében nem szerepel semmilyen postai azonosító. Eddig inkább a DealExtreme-től szoktam rendelni, de ők mindig ajánlott küldeményként postáztak, nem tudom, elképzelhető, hogy ő sima levélként adta fel? Lehet így postázni külföldről?
Csütörtökön írtam az eladónak, hogy nem kaptam meg a terméket, és küldje el a postai azonosító számot, de eddig még válaszra sem méltatott. Rémlett, hogy a PayPal garanciát vállal a pénzemre, így ma rákerestem, hogy ezzel miként élhetek, de erre csak 45 naptári napon belül van lehetőségem. Most akkor így jártam, vagy van még valami lehetőségem? Az a baj, ha kivárom a 30 munkanapot, akkor letelik a 45 nap a reklamációra. Persze nem kizárt, hogy ideér még, de egyre kevésbé tartom valószínűnek. Ma írtam neki ebay-en keresztül is, de válaszra ezek után már nem nagyon számítok. Esetleg még fenyegetőzhetek a negatív értékeléssel, attól állítólag baromira tartanak, bár abban nem kételkedek, hogy valóban feladta, így inkább a posta hibája, hogy nem érkezett meg.
-
lowzor
veterán
Hát ez kész

Megerősítettem a kártyát és most sem enged fizetni.
ezt írja még mindig:
You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card.
-
mdk01
addikt
Na én tegnap sztem nem OK-ztam le areget mert megakadtam a kátya CSC kódjánál de most látom hogy mégis regeltek mert betudok lépni a paypal-ba viszont a címnél slovakia van megadva amit én tudi Hungarey-nek állítottam be, nem is értem hogyan lett más és most meg nem tudom átállítani a edit adress-nél.

Ezt átlehet vmi módon állítani vagy regelhetek újra?
Itt regeltem
Ennyire nem lehetünk balkán hogy nem vagyunk bent a rendszerünkbe.Köszi
-
mdk01
addikt
Ez mennyivel jobb mint ha regelek? A regelés az eladáshoz kell kötleezően de vételt ugyanúgy meglehet oldani ezzel is?
Illetve mi a különbség ez és amit én linkeltem között? Nem telejsen értem még a paypal rendszert mik a lehetőségek.
KöszönömWinner: Igen gondoltam már rád csak van egy-két dolog ami megbonyolítja a dolgot. Ezt nekem kell mindenképen megrendelni.
Köszönöm azért.
A CSC/ CVV kérdésemre továbbra is várom a választ mert a kártyám most járt le és úton van hozzám az új viszont azon is CVV jelzés lesz de a paypal regnél CSC-t kér ami dombornyomott főkártyám hátoldalán van de én azt nem adom meg.
Azért regelnék, mert vhogy azt jobbnak látom és lehet máskor is szükségem lesz majd rá.
Köszönöm -
Winner_hun
félisten
-
mdk01
addikt
...és mégegy.
Regisztrációnál CSC-t kér a kártyaszámon kívül de nekem a internetes kártyámon CVV-van. Ez nem gond?Köszi
-
mdk01
addikt
Hali!
Szeretnék rendelni svédországból egy csomagot magánszemélytől.
Megvan az összeg meg van az ő account-ja viszont én nem vagyok regelve a paypal-on.
Találtam a paypal oldalon egy ilyen lehetőséget és azt szeretném kérdezni hogy jól értelmezem hogy regelés nélkül is eltudom neki utalni a pénzt ha ide beírok mindent amit kérnek?Köszönöm
-
Taktoj
aktív tag
-
Grande Ale
őstag
Kétszer vontak le pénzt a Windows 8-ért. Járt így már valaki? Mi a teendő?
-
Taktoj
aktív tag
Valaki tudna segíteni. erre az oldalra hogyan tudnék elnavigálni? : [link] masik email címet kellene beírnom, de egyszerűen képtelen vagyok megtalálni. előre is nagyon köszi
-
Mardel
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem az, paypaltól én is kaptam ilyen emailt, csak az a baj, hogy nem mindegyik magyar bankkal működik.
Ha nincs hitelkártyája és Paypal számláján pénzhiány lépett fel, akkor sem kell lemondania az internetes vásárlás lehetőségéről. Most azonnal feltöltheti PayPal számláját, ha folyószámlája van bármelyikben az alábbiakban felsorolt bakok közül:
1. OTP Bank
2. ERSTE Bank
3. Raiffeisen Bank
4. K&H BankEzt a szolgáltatás a Trust Pay a.s cég hozta létre és üzemelteti, amely interneten keresztüli fizetésekre nyújt megoldásokat. A TrustPay a Szlovák Nemzeti Bank által szabályozott és liszenszált fizetési intéymény.
A PayPal számla azonnali feltöltése nagyon egyszerű: bankszámlájáról átutalja az összeget a TrustPay társaság bankszámlájára és néhány percen belül a TrustPay cég PayPal számlájáról rákerül az összeg az Ön PayPal számlájára.
-
Oliverda
félisten
Töltött már fel valaki ezen keresztül PayPal egyenleget?
-
hemaka
nagyúr
Engem meg mostanában nem enged be, azt mondja rossz a jelszó. Oké, resetelem, beírok neki egy újat, be is lép vele, de amint újra be akarok lépni, azt írja a jelszó nem jó. Már vagy 5-6-szor reseteltem, semmi...

-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Paypalra szerettem volna feltölteni pénzt de elfelejtettem megadni a transfer id-t. Hova kell írjak a paypal-on belül, hogy utalják vissza a pénzt?
Köszönöm!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor megnyugodtam köszönöm
Mert néztem mondom dombornyomott is, visa classic.. mi a fene lehet a baj 
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló bajom van mint 1-2 embernek volt már itt..
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Ma kaptam meg reggel a Raiffeisen Bankos VISA Classic kártyám, van rajta -4530ft tartozás akkor valószínűleg ezért nemtudtam hozzáadni a kártyát paypalon mert nemtudta levonni a pénzt?
-
lowzor
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
Akkor az OTP ritka szar. Már 2 napja várom, hogy megjöjjön

-
-
lowzor
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
A paypal-en azt írják, hogy 2-3 nap, mire megjelenik a netbankban.
-
-
GGeri74
csendes tag
Szia!
Igazad volt, tényleg válaszoltak.
Ezt kaptam:
Dear IbolyaThank you for contacting PayPal regarding a payment of £18.75 GBP.
Mr. Fazekas, I have reviewed your account and I can confirm that PayPal had reason to believe that recent activity on your account may not have been authorised. We have limited access to some of the features on your PayPal account and placed a hold on some payments while we investigated the matter. We understand that having limited access can be an inconvenience, but protecting your account is our primary concern.
As a security precaution, we have reversed the following payments back to your credit card:
It will take 3 to 5 working days for these payments to reflect on your card statement. Then you can contact your seller to arrange a new payment.
Please let us know if you require any further assistance.
Yours sincerely,
Tommy
PayPalMi a további teendőm ( várjam meg, míg visszaérkezik a pénz és írjak az eladónak, hogy szereték újra fizetni) ???
Az ebay-n és a paypal-n már látom, hogy jön vissza a pénz.
Köszi.
-
kalapaacs
tag
De lehet, és ők állították be:
To update the currency we use to charge your credit card, please reply to this email with the following information:
•The last four digits of the credit card affected.
•The currency you want to use for your credit card.
Elküldtem, és válaszként:
I have received your request to change the currency of your credit card ending XXXX to USD. This is now complete and the currency of your card has been updated in your PayPal account.Viszont azt a menüt amiről a screen shut-ot küldted, azt hol találom? Csak hogy leellenőrizzem mit látok ott..

-
lowzor
veterán
Hány nap, mire megküldik a bankkártya megerősítéséhez a kódot?

-
denni
csendes tag
Hello
Nekem olyan gondom van h eladtam valamit az Ebayen es nem erkezet meg a vevohoz.
A paypalon nem volt penzem csak a szamlamon a (21nap is lejart) fogta magat az ebay es a szamlaszamomrol levette a penzt es vissza utalta a vevonek en meg persze elkuldtem a termeket...
Ilyenkor mivan?Es h lehet az h paypal csak ugy kezelgeti a szamlamat mert egy hulye azt mondja h nicsn ott?
termeszetesen a vevonek irtam mar nem is valaszol.... persze ebay buyer protection es hol seller?
-
peter9228
aktív tag
Ha valaki jól beszél angolul, és van egy kis ideje, segíthetne egy kicsit. Mindenképpen fel kell hívnom a PayPal-t, de nem beszélek olyan jól angolul, hogy ezt meg tudjam tenni. Szóval kéne kerítenem valakit, aki szívesen felhívja őket helyettem. Előre is köszi.
-
Mardel
őstag
-
Mardel
őstag
válasz
kalapaacs
üzenetére
Szerintem nemtudod.
A Paypal az Unicreditnél csak forintszámlát vezet.
Hiába van neked devizaszámlád, minden forintszámlára érkező deviza utalás a bank (Unicredit) árfolyama alapján átkonvertálódik Ft-ra, majd onnan megy tovább paypal fiókodra.Tehát nem a paypal konvertálja át a pénzed, hanem az Unicredit bank és azért mert a Paypal csak forintszámlát rendelt meg a banktól.
-
kalapaacs
tag
Sziasztok.
Hogy tudom beállítani hogy ez a "rendes és korrekt" PayPal ne váltsa már át forintra az USD-s fizetni valót és vonja az USD deviza bankszámlám és bank kártyámról, hanem annyi USD-t emeljen le amennyi USD volt az eredeti vételár??!
Köszi
-
lowzor
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi, akkor ma megerősítem

-
Treff
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül egy webcím gyűjteménye arról, mely magyar oldalakon lehet Paypallal fizetni?
És/vagy egy olyan címet nem tudtok, ahol mondjuk Tv-t lehetne így vásárloni itthon?
Előre is köszi!
-
lowzor
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Elvileg 100k-s limit van rajta naponta, de a cucc 40k-ba kerül.
-
lowzor
veterán
Sziasztok
Kiszeretnék valamit fizetni Paypal-el, de ezt írja ki:
You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card.
Az lehet a baja, hogy még nem erősítettem meg a kártyát? Vagy az, hogy nem az a név szerepel rajta, amivel regisztráltam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ubuntu Linux
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Parfüm topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple magyar 3 év garancia
- új aktiválatlan Apple Watch SE 3 GPS 40mm éjfekete alumíniumtok Apple 1 év garancia
- Dell Precision 7710 i7-6920HQ, 16GB DDR4, Quadro M4000 4GB, 250GB SSD
- Gyors Creality Ender 3 V3 KE +kamera +fúvóka +Hyper-PLA
- Nintendo Gameboy Classic Pakk
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/