Hirdetés
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
korpicschess
üzenetére
Az még levélküldeményként mehet és 5395 Ft (elsőbbségi,ajánlott, tértivevény. Így célszerű ki küldeni) Csomagként 7718 Ft lenne.
-
válasz
korpicschess
üzenetére
Mennyi a súlya és hova kell küldeni?
Nem hajtják be senkin, ezt ők állják.
A levelezésben ha azt írja hogy küldd vissza erre a címre az már return szerintem. -
korpicschess
veterán
Ez viszont milyen opciót jelent számomra?
Attól félek, hogy még elküldöm, nem tudom mennyibe kerül, lehet, hogy ki sem jön a 9300-ból, és az egészet el fogom bukni valamiért. Az opciót és a Paypal tranzakciómnál néztem, hogy lehet visszaigényelni. Azt sem tudom, hogy ezt az eladón hajtják-e be.
Nekem csak ebay üzenetváltásom van vele, semmi egyéb. Viszont aki képes volt így elküldeni, félek, hogy másképp is megsz*pathat. -
válasz
korpicschess
üzenetére
Ha az eladó utólag megváltoztatta az álláspontját és még is van return, akkor már nem a hirdetésben leírt szabálya az érvényes, hogy nincs.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Egy nagy kérdésem lenne, mert már nem tudok a sok infó között eligazodni.
Olvastam az összefoglaló ide vonatkozó részét, miszerint a Paypal nem fizeti a visszapostát, ha: Returns:
Seller does not accept returns.
Ez volt a hirdetésben.Sztori tldr: rendeltem egy fejhallgatót, jött egy nyomódott csomag, maga a beltartalom nem törött, de undorító, penészes volt meg minden. Eladó mondta oké, küldjem vissza, visszafizeti.
Igényeltem refundot, visszakaptam a pénzt. Most visszaküldeném, de a postaköltség kb annyi, mint maga a termék volt (az 11k volt).Mit lehet ilyenkor csinálni? Paypal tranzakció alatt tudok elvileg visszapostát igényelni.
Köszönöm szépen előre is!

-
Rick4
félisten
Friss infó, most fizettem az eddig megszokott módszerrel, nem nyúltam semmihez, de ezelőtt 2-3 órán keresztül nem ment a dolog.
-
1adrenn1
csendes tag
válasz
szmyky
üzenetére
Szia,Sziasztok ! Látom sokunknak meggyűlt a baja a paypal-os fizetéssel. Nekem is ugyan ez a problémám. Én is aktiváltam az One Touch-ot,de úgy is felugrik a belépő ablak. Próbáltam más gépről is,telefonról is,de sehogy nem sikerült.Valakinek valami új dolog amivel lehet próbálkozni ?

-
válasz
ekrisztian
üzenetére
Attól függ hogy mi volt a pénzforrása, ha a bankszámlájáró megy akkor lehet több nap is, illetve neked mi volt a fizetőeszközöd az is befolyásolhatja, lelassult a bankod.
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Ha egy ebay-os eladó törölte a vásárlásom, már egy hete, és azonnal vissza is jött a refund összeg, el kell valamit paypalon fogadnom, hogy vissza kerüljön a számlára? Nem láttam ilyen lehetőséget. Fura, hogy máskor 1-2 nap most meg már egy hete nem jut el az összeg a számlára.
-
Új javaslat az eBay fizetési problémára.
Ki lett próbálva ebben a hozzászólásban említett módszer. Működik, nincs probléma vele.
A Chrome-ba szükséges plug-in innen letölthető.Köszönet veze és HollywoodBoy fórumtársnak.

Ui: Ez már javaslat, nem tájékoztatás.

-
chungee
addikt
Köszönöm a válaszokat. Természetesen kedvező árfolyammal akarok vásárolni illetve minél kevesebb díjjal fenntartani a karit

-
válasz
chungee
üzenetére
Bármelyiket ezek közül, 10 éve nincs már olyan korlátozás hogy dombornyomott vagy nem. Ha Mastercard jöhet mind.
A Gránit Most is jó, vagy ezen a Gránit "Copé" is. Amelyik a legolcsóbb fenntartású.
De magához a PP regisztrációhoz nem szükséges, csak akkor ha kedvezőbb árfolyammal szeretnél vásárolni. -
chungee
addikt
Napot!
Melyik karit kell ígényelnem hogy tudjak pp fiókot kreálni

-
HollywoodBoy
tag
Köszi a választ!

Meggyőztél, beállítottam az SMS védelmet.A többi most már tiszta. Kicsit tesztelgettem és azt hiszem már értem teljesen.
Ha sikerül megrendelnem a netkártyás opciót, akkor úgy szeretném beállítani, hogy ne legyen egyenleg a PayPal accountomon, és csak direktbe a netkártyáról emelje le a pénzt. A netkártyámra meg majd kevés összeget fogok mozgatni.
A váltást meg már beállítottam, hogy a Master Card szerint végezze, ne a PayPal váltson.
Ez úgy gondolom rendben lesz minden szempontból. -
válasz
HollywoodBoy
üzenetére
Kezdem az egyszerűbbel, kényelmetlen, de használd.
Viszont van gy másik módszer a VIPAccess, azt is használhatód, az általában fizetésre használt eszközödön aktiválod és az ott generál egy 6 számjegyű kódot amivel be tudsz lépni, ez olyan mint a bankoknál ahol adnak valami token eszközt.
Amikor PayPal-l fizetsz ilyen nincs: nem azt az összeget akarnák levonni, amire számítok, hanem mondjuk többet Amennyi a vásárlás összege csak azt küldi el a PayPal, sem többet, sem kevesebbet.
Mivel csak az alap deviza esetén és ha nincs bankkártya nyúl az egyenleghez. Ha másik devizában van az egyenleg mint a fizetendő összeg akkor "nem találja meg" és nem tudsz fizetni.
Akkor sem ha nincs az egyenlegen pénz, neked kell feltölteni. Ami hosszabb idő is lehet mert a bankszámládról utalod, van amelyik banknál a hétvége kilőve és hét közben is 2-3 nap.
Bankkártya esetén bármikor tudsz fizetni és kedvezőbben.
A konkrét fizetés előtt lehet cserélni hogy miről menjen, ha több fizetőeszköz van hozzáadva.
A deviza váltás meg szerintem egyértelmű, általában egy deviza egységhez viszonyítva 6-12 Ft mínusz eltérés is lehet a banki konverziót választva.
Ha van belépési védelem akkor védve vagy, ha nincs, akkor meg nem. Akár kártya, akár egyenleg a fizetőeszköz. -
HollywoodBoy
tag
Köszönöm a választ!

Ezt a részét nem értem teljesen:
Nem terhel magától semmit. Te fizetsz és kiválasztod hogy miről megy a pénz.
Elsődleges az egyenlegen lévő, ha elegendő, amelyet a PayPal konvertál megfelelő devizára az ő árfolyamukon. Ha kevesebb és van a kártyán fedezet kiegészíti
Vagy teljes egészében a kártyával fizetsz, ahol viszont megadhatod, hogy a bankod kedvezőbb deviza árfolyamával legyen a váltás.Hogy érted, hogy én választom ki, hogy miről menjen a pénz? Ezt hol választom ki? Azt hittem minden estben elősször az egyenlegem levonására kerül sor.
Amiket írsz egyébként a biztonság kapcsán, teljesen jó. Ezt az sms-es dolgot is olvastam természetesen az Összefoglalóba, de nem akarom egyenlőre beállítani, mert elég kényelmetlen. De persze ez az én bajom és elismerem, hogy így már elég hülyén hagzik a "számból" a biztonság miatti reklamáció.

De én elsődlegesen olyan visszaélésre gondoltam, hogy ha valahonnan ahol PayPal-el fizettem, nem azt az összeget akarnák levonni, amire számítok, hanem mondjuk többet, és még annál is többet ami a PayPal-omon van. Hiszen így akkor egyből átgyűrűzik a főszámlámra a lehúzás.
Viszont amit mondasz, hogy a bankártyáról hozzáférhető összeget lehet szabályozni, erre nem is gondoltam! De ezt az összeget nem állíthatom alacsonyra, mert akkor már egy nagybevásálást sem tudnék kifizetni a szupermarketben kártyával. Szóval ez így elég kellemetlen helyzet.
Ez a netkártyás opció lenne a legjobb, de úgy tudom nekem nem jár a csomagom mellé. De utána járok!Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy segítesz!

Az Ebay-PayPal kommunikációs hibával kapcsolatosan:
Alapvetően én sem javasolnám mindenféle addon telepítését, de ezt azért mertem, mert már más alkalommal is használtam más célra, ezáltal van már némi bizalmam felé. De amúgy egyetértek veled. Azt meg, hogy miért csak az Ebay-nél van ez a hiba nem tudom sajnos. Csak találgatni merek, hogy talán máshol máképp kerül meghívásra ez a folyamat.
UI.: Ja és köszönöm, hogy linkelted az Ebay topic-ban. Hátha valaki megpróbálja és segít neki... -
válasz
HollywoodBoy
üzenetére
-
válasz
HollywoodBoy
üzenetére
Mivel véleményem szerint eBay probléma nem PayPal már készült rá javaslat, az eBay topik Összefoglaló, 15. Ha az eBay-n történő fizetéskor nem megy végig a PayPal fizetés.
Múlt héten ide is linkeltem.
Ez a módszer amit linkeltél, nem mindenkinél működik és nem javaslom ilyen plug-inek használatát, de ez csak a személyes véleményem.
De pont ez hogy nem kell az új gyors fizetés megjegyzése már az eBay felé is elment, mert egyértelműen az kerül kihagyásra:
templates/HU/en/rememberMe.js helyett csak ez van /templates/HUDe köszönöm hogy ezt elküldted
és az eBay topikban is meg említem, persze az nem világos, hogy miért nincs ott ez a script. Az sem hogy akkor miért tudunk más, nem eBay helyeken fizetni? -
válasz
HollywoodBoy
üzenetére
Ha elolvastad az Összefoglalót akkor 2. PayPal fiók belépési védelme SMS kóddal
Így el kell lopni a felhasználói nevedet, a jelszavadat és a mobil telefonodat ahhoz hogy be tudjanak lépni és tudjanak vásárolni, ha van pénz az egyenlegen vagy a hozzárendelt bankkártyán. Gondold végig miként lehetséges ez.
Mindegyik banknál a bankkártyán hozzáférhető összeget lehet szabályozni, a legtöbb bankunk biztosít virtuális netkártyát amit te töltesz fel pénzzel a fizetés előtt, mert ezek 0 vagy 1 Ft-ról indulnak.Nem terhel magától semmit. Te fizetsz és kiválasztod hogy miről megy a pénz.
Elsődleges az egyenlegen lévő, ha elegendő, amelyet a PayPal konvertál megfelelő devizára az ő árfolyamukon. Ha kevesebb és van a kártyán fedezet kiegészíti
Vagy teljes egészében a kártyával fizetsz, ahol viszont megadhatod, hogy a bankod kedvezőbb deviza árfolyamával legyen a váltás.Van megoldás nem adod ki az azonosítóidat kamu adathalász oldalakon, nem adsz hozzáférést idegeneknek a számítógépeden, vigyázol a telefonodra miután aktiváltad a védelmet.
Nem kell többet tenned mint amikor a bankkártyádat használod biztonságosan, mert azért azon keresztül, a PayPal-tól függetlenül is lenyúlhatják a pénzed.
Vedd elő a kártyádat ha megfordítod az aláírás mező után látsz-e rajta 3 számjegyet? Ha igen, akkor a z első oldali adatok és ezzel a számmal már tudnak is fizetni a neten. Ha fizetéskor kiadod a kezedből a kártyát már ott a visszaélésre a lehetőség.Hozzáteszem az eBay-n is van sms belépési védelem.
-
HollywoodBoy
tag
Ha lehet esetleg egy javaslatom, ez volt nekem is a gondom (mármint, hogy csak pörög a checking your info és nem történik semmi), de az itt található megoldás működik szépen, amit "xdever" javasolt (aki egyébként minden valószínüség szerint Magyar a LINK-je alapján). Egyszer kell csak megcsinálni, mert miután a társítás sikerült, utána már nem kell többször eljátszani ezt. A feltett addon meg törölhető miután sikeres volt a művelet.
Ha nem akarja valaki ezt a procedúrát végig csinálni, akkor még mindig ott van az a lehetőség, hogy másik domain-ről vásárolni, ahogy már előbb is említve lett ez, mivel ugye a gond az, hogy egy olyan JS fájlt keres a szerveren aminek különböző lokáció szerinti verziói vannak. De .../HU/... mappa alatt nem találja meg, mert nincs ott.Elnézést ha olyanba kontárkodtam ami már megoldott dolog esetleg, megmondom őszintén nem olvastam messzire nyúlóan vissza, vagy át az Ebay-es topic-ba.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Előre is bocs a hülye kérdésért, de még csak most ismerkedem a PayPal-al. Van már regisztrációm, hozzátársítottam a számlámat és egy Master Card kártyát amely ehhez a számlához tartozik. Igazoltam is a személyazonosságomat. És elolvastam 96x az összefoglaló részt a topik tetején.

Úgy indultam ennek az egésznek neki, hogy fő a biztonságos fizetés a neten. Erre most, hogy végre mindent beállítottam, rádöbbenek, hogy a PayPal ha jól értem úgy működik (a leírás elején most fedeztem fel), hogy ha nincs elég fedezet az account-omon, akkor majd jól megterheli a társított bankártyát (az én esetemben a főszámlámhoz társított kártyát). Hát ez minden csak nem biztonságos az én nézőpontomból. Szóval ha én azt szeretném elérni, hogy ne lehessen esetleg egy nagyobb összeggel megterhelni a PayPal account-omon keresztül a főszámlámat, akkor a PayPal-hoz társított kártyámnak/számlámnak egy olyannak kell lennie amit "nem sajnálok annyira"? Amiről "nem kár" ha véletlenül lehúznak sok-sok pénzt?
Hallotam már ilyen internetes alszámla opciókat a főszámla mellé. Lehet, hogy egy ilyenben kéne nekem is gondolkodni?Bocs ha alapjaiban hülyeség amit írok, de mint mondtam még ismerkedem a rendszerrel...
Köszi előre is a segítséget!

-
válasz
Military
üzenetére
Én is az imént akartam vásárolni, nem ment. Vártam egy órát, nem ment. Aztán benéztem ide, és látom, hogy másoknak is hasonló gondjuk van, de V/ javaslataiból megpróbáltam a kanadai ebay doaminról vásárolni, és onnan simán megvettem mindhárom tételt amit szerettem volna.
-
darvinya
titán
Elmúlt hetekben több mobil készülékre költözve is egyből ment fizetés, s nem volt gondom.
Egyedül összekapcsolást nem közvetlenül eBay fiókomba tettem meg, hanem eBay vásárlást indítva dobott át PP belépési oldalra, itt belépve felcsatolta a PP fiókot. -
-
válasz
szmyky
üzenetére
Oké köszi, mondjuk azt írják, hogy arra figyelni kell, hogy ha nem az aktivált eszközzel fizetünk, akkor van a "Not Me" link amivel a hagyományos módra vált a fizetés, külön be kell lépni.
De előtted meg azt írták, hogy nem működik. Most már tényleg nem tudom mit gondoljak.Mondjuk javaslatnak ezt?
Legyen az eBay és a PayPal összelinkelve. Ezután a PayPal, fogaskerék ikon, Security fül, Stay logged in for faster purchases sor, a (One Touch) aktiválás az Enable gombra kattintva. Ez segíthet, hogy az eBay-n végig menjen a fizetés.Viszont nálam nincs aktiválva és tudok normálisan fizetni.

-
szmyky
aktív tag
Szóval aktiváltam a One Touch fizetést!
Amikor fizetek ugyanúgy kéri a jelszavam és amikor beírom, akkor nem gondolkodik, hanem felugrik ez az ablak:Itt a regisztrált mobil számom van.
Elküldetem a kódot. "Send Me the Text Message"
5-10másodperc jön a telefonomra egy 6 jegyű szám.
Felugrik az új ablak, ahova a kódot kell beírni, beírom az SMS-ben kapott 6 számjegyet.
OK -zok és kész a fizetés.
-
Ennél többet nem tudok segíteni. Már megírtam az eBay-nek, hogy a gyors fizetés miatt gond van, azt is hogy nem lehet kikapcsolni úgy ahogy ők írják. Semmi érdemi reakció, a hiba még mindig van.
Ez nem a PayPal hibája.
Az hogy az összelinkelésnél ugyanaz a a két gomb paramétere (új regisztráció vagy meglévő PayPal fiók) az egyértelmű az eBay hibája.
Itt is egyértelmű az eBay hibája, mert amikor betették ezt a gyors fizetés megjegyzési ablakot a PayPal kliensbe akkor kezdődtek a problémák.
Ezt nem tudja előhozni a fizetéskérési paraméter átadásakor.
Eddig ezek a tanácsok segítettek több embernek, ha nincs összelinkelve már akkor jönni kell a rendes PayPal belépésnek.
Ha törlöd a böngészőből az összes eltárolt PayPal és eBay adatot (sütik, tárolt oldal, jelszó, gyorsítótár, a tanúsítványok, nincs hirdetés blokkoló, engedélyezve a felugró ablak, követés védelem leállítva, nincs rjtve a böngészés, ideiglenesen kikapcsolva a veszélyes és félrevezető tartalom blokkolása, a tűzfal) működni-e kellene, hogy megjelenjen a fenti képernyő.Nekem működik a fizetés, jön ez az ablak.
-
xviktorx
tag
Üdv mindenkinek. Nagyon új vagyok itt a topikban. Egyetlen kérdésem lenne, hogy van-e arra valahogy lehetőség, hogy payaza számlámról áttegyem a rajta lévő összeget a paypal számlámra.
-
válasz
Military
üzenetére
Csak azt tudom írni amit itt olvashatsz. eBay Összefoglaló 15. pont.
Ebben benne van minden kipróbált lehetőség, az összes javaslat amit az eBay és PayPal megadott.
De kapcsold ki ezt a PayPal-n mert ennek nincs köze hozzá, ha nem ugyanaazal az eszközzel fizetsz akkor már gond van vele.
Ha a leírt javítások nem működnének akkor a kanadai eBay oldalon fizesd ki és írja PayPal-nek hogy van ez a gondod. -
válasz
mike1334
üzenetére
Értem. Akkor átvágott mert ilyenkor neked nincs vásárlói védelmed ha nem kapod meg, vagy nem azt küldi amit kifizettél. Egyszerűen kiszámolhatod, a fizetett összeg 3,4 %-a + 90 Ft. Ennyit vonnak tőle.
A megbízhatóság még nem jelenti azt, hogy hagynod kell a pénzedet elveszni. Ha mondjuk postán küldi és elveszítik szó nélkül visszaadja a vételárat? -
válasz
mike1334
üzenetére
Neked mint vevő nem kellene többe kerülni.

Persze én is beépítem az eladási árba és a vevő fizeti, de nem tisztességes a Paypal jutalékot külön követelni a vásárlótól.
Az eladók a bejövő pénz után fizetnek jutalékot.A PayPal esetén pont az a lényeg, hogy az eladó nem kap bankkártya adatot, az nem is mozog fizetéskor, mert a PP e-mail cím azonosítóval fizetsz. Kap egy értesítőt hogy ki van fizetve meg a neveddel szállítási címmel és megkapja a pénzt. Ezt zárt rendszerben a PayPal kezeli.
-
-
válasz
mike1334
üzenetére
Megfelelő biztonsággal tudod használni, mind az eBay-n, mind a Paypal-n biztosítva van a két-lépcsős azonosítás (sms-ben belépési kód) hasonlóan a Netbankodhoz ezek sem "törhetőek" már fel.
Arról nem is beszélve, hogy kártya hozzárendelés esetén a bankod fogja váltani a devizát, ami kedvezőbb, mint a PayPal deviza árfolyama -
mike1334
veterán
Köszi!
Sajnos nem, ha lehetne már lenne
Tempo csomagom van, az ráadásul már meg is szűnt, és ahogy nézem a tájékoztatót régen se volt igényelhető sem hozzá. Pont ezért gondolkozok a paypalban, mert van pár külföldi oldal, ahol nem szívesen használnám élesben a bankkártyám, és a paypalhoz sem szeretném hozzárendelni. -
-
mike1334
veterán
Van valakinek infója/tapasztalata arról, hogy ha hétvégén utalok OTP-s számláról Paypal accountra, akkor mikorra érkezik meg az összeg. Ha jól sejtem, csak hétfőn...
-
szmyky
aktív tag
Na... most ott tartok, hogy aktiváltam ezt a One Touch nevű dolgot a PayPal fiókomban és így tudtam fizetni az ebay-en.
A PP küldött egy kódot sms-ben a telefonomra, amivel igazoltam fizetésnél, hogy én vagyok az. -
szmyky
aktív tag
Üdv!
Szerintetek miért nem tudok az eBay- ről belépni a PayPal oldalamra, amikor fizetni szeretnék?
Pedig 1 hete még vásároltam minden gond nélkül, de ma csak pörög ez a "Checking your info..." panel.
Több böngészőből is próbáltam, már töröltem a sütiket is.
A PayPal oldalon simán be tudok lépni a fiókomba, de az eBay-ről nem.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi! -
válasz
Ciccuka
üzenetére
De van, csak azt a GB és a bankja biztosítja.
De egyébként ha azt választanád amit kerestél akkor sem lenne PayPal védelem, mert akkor csak kártyaadat feldolgozó fizető módban menne a fizetés. Egyszerű bankkártya-kezelőkliens "vendég módú" fizetés a PayPal-l.
A PayPal védelem csak a fiókba történt bejelentkezés után történő fizetésekre működik. -
Ciccuka
veterán
Ez az opció mióta tűnt el?

-
Annál több ötlet ami ott le van írva nincs.
Az eBay-Paypal szét link lenne az alap, gondolom azt megcsináltad?
De sajnos most épp az összelinkelés része nem működik, így azért előfordulhat, hogy a hibajavítás ezért nem jó.
Anélkül is lehet fizetni, az előbb vásároltam ott, működött.Itt belépve sem tudsz fizetni?
-
atua
aktív tag
Ma hajnalban én is belefutottam az ebay-en fizetéskor csak homokozik a paypal dologba. Pedig kínosan ügyelek, hogy a maybe later opciót válasszam, szerintem utoljára is arra böktem, bár ezek után már nem vagyok 100%-ig meggyőződve róla.
Lényeg, ami lényeg, az ebay összefoglalóban található lehetőségeket végigzongoráztam, de nincs változás, a paypal jelszó beírása után csak homokozik, checking your info felkiáltással. Ha elírom a jelszavamat, akkor persze egyből tudja, hogy rosszat írtam be. Sőt, már most az ebay-paypal linkelést sem tudom megtenni, hasonlóan az ebay topikban olvashatóakhoz.
Ötlet, teendő?
Kínos, mert azonnal fizetni kellett volna a termékért, remélhetőleg megértő lesz az eladó. -
válasz
Riccsiz_h
üzenetére
Szóval azzal akarnak próbálkozni hogy rendeltem valamit és 59$-t levontak a kártyámról és arra a címre küldik a csomagot ami lent van (gondolom valami random generált cím). Ha nem én kezdeményeztem a tranzakciót a akkor nyomjak "recover my account" gombra hogy visszakapjam a pénzem. Gondolom egy kamu PayPal oldalra dobna ahol bejelentkezel és akkor vitték is az adataidat. Az email magyarul volt de a .pdf már angolul, nem vették a fáradtságot hogy azt is lefordítsák
Mindenki legyen óvatos !
(a kép megnyitva jobb minőségben olvasható, meg sajnos lejárt a szerk. idő a másik hozzászólásnál) -
sziasztok !
Vigyázzatok, ma délelőtt egyik ismerősöm 2 emailt is kapott kamu PayPal értesítőként. Az email szövege elég gyenge de a tárgya és a csatolt .pdf megtéveszthet esetleg sokakat. Gyanús volt neki és ezért kérdezett rá. Csináltam egy kis ábrát hogyan néz ki (, bocsi ha már volt szó ilyenról töröljétek nyugodtan.
-
válasz
20Marcipan18
üzenetére
A kártyánál a váltást kell a PayPal-ról banki váltásra átállítani. Összefoglaló 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva.
Bár azért annyi gond van, hogy a magyar fiókhoz általában forintos elszámolású kártyát kellene, lehet hozzáadni. -
20Marcipan18
újonc
Évek óta vásárolok az ebayről (külföldről ) paypal-os fizetéssel az EUR alapú kártyámról. A régi kártya lejárt, és az új kártya rögzítésekor elfelejtettem a "primary currecy"-t EUR-ra állítani. Az első fizetés után vettem észre, hogy a számla Ft-ban került kiszámításra, és ebből konvertált vissza EUR-ra. Próbáltam átállítani a valutanemet EUR-ra a „Manage Currencies” menüpontban (lásd mellékletet). Bejelöltem az EUR-t és a „Make Primary”-t. A rendszer által küldött üzenet a melléklet első három sorában olvasható. A tegnapi vásárlásomkor megint Forintban számolt és EUR-ban csak a konvertált összeget emelte le.
Hogyan állíthatom be az EUR-t helyesen?
Köszönöm a választ!
-
Ha a kód kérés elment akkor legalább a zárolt kártyás vásárlási listánál ott kellene lenni, ha a levontak közt nincs. Ha még ott van akkor majd a zárolás végén visszakerül arra a bankszámlára ahova a kártya tartozik, így ezzel ne foglalkozz.
A fiókból törölhetnéd, de amíg ebből a vásárlásból refudként visszakérhetnél pénzt addig nem célszerű. Elméletben megtalálja visszafelé a bankkártya bankszámláját, de ha gond lenne te nem tudod igazolni a PayPal felé hogy ez a te kártyád és könyveljék le a refund-ot. -
-
A kódnak már ott kell lenni a bankszámlán a könyvelt tételnél. Azt írd be a megfelelő helyre, azután másnap ott lesz az egyenlegen a 400 Ft azután törölheted.
A másikat már most hozzárendelheted, de majd ezt kell megtenned elsődlegesnek ennél csak a konverziót állítsd be.
Ha majd a másik kártyát törlöd, akkor ellenőrizd le a limiteket másnap és ha előjönnének a havi 21000 Ft és 252000 Ft éves limit szövegek csak akkor kell ennél az új kártyánál konfirmációt megcsinálni.Persze mielőtt még mindenki azt gondolná hogy bárkinek a kártyáját hozzá lehet rendelni a fiókjához azt emlékeztetném a szerződési feltételekre, a PayPal fiókunkhoz a saját dolgaink lehetnek hozzárendelve.
-
Sziasztok.
A saját fiókomat évekig utalással töltöttem fel és így fizettem vele!
Aztán múlt héten hozzá lett adva a barátnőm Mastercard kártyája, mert vásároltunk vele 42 000 Ft értékben.
Ez a kártya többet NEM lesz használva, szeretném törölni, mert mai nap megjött az én saját nevemre szóló Mastercard kártyám, és ezután ezzel lesz minden fizetve!Kérdésem, hogy mi lesz azzal a kártyával, amit 1 hete adtunk hozzá a fiókhoz?
Mikor törölhetem, elvileg lették a 400 Ft-ot, azt várjam meg, míg a kódot megkapja a párom, írjuk be és utána törölhetem, vagy hogyan? -
-
válasz
N.Ferry
üzenetére
Ha az igazi nemzetközi postai nyomkövetési szám nem a te településedre, kerületedre mutat akkor azt kell megírni, ha ugyanaz akkor meg a postán az le tudják igazolni, hogy igaz, hogy az a küldemény kézbesítve lett, de nem te voltál a címzett.
Most akkor tudod azt a számot? A PayPal megírta neked? Mert nem sok időd van cáfolni. -
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Leírom az esetemet hátha valaki járt már így, vagy tudja mi lesz ennek a kimenetele.
Eljárást indítottam az eladó ellen meg nem érkezett áru miatt ebayen és paypallon is.
( Tudom írtátok hogy kettőn egyszerre nem lehet, de ezt akkor még nem tudtam.)Most ott tartok hogy ebayen keresztül megígérte hogy 2 napon belül visszautalja a pénzt, viszont írt a paypal is akik ügye kérték a csomagszámot ( amit az eladó nekem nem volt hajlandó megadni, mikor én kértem hogy megtudjam nézni merre van a csomagom), és nekik egy olyan számot adott meg, ami nekem nekem hanem valaki másnak a megérkezett csomagjának a száma...

Most kérdésem hogy ilyen esetben mit csináljak?
Várjak még 2 napot hátha utal, ahogy ebayen keresztül megígérte, vagy ott zárjam az ügyet, és írjam meg a paypalnak, hogy át akar ba**ni és más csomagszámot adott meg, nekem semmi sem érkezett meg...Volt már valakinek hasonló ügye?

-
A CRS megállapodásban előírtak rájuk is vonatkoznak.
Megállapodás kihirdetéséről szóló 2015. évi CXC. törvény, valamint az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló 2013. évi XXXVII. törvény és egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi CXCII. törvény (a CRS szabályozás).Ezen felül még van a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról ami vonatkozik.
A PayPal sem a jövedelmek eltitkolását biztosítja.
-
Dr. X
aktív tag
Üdv!
Engem az érdekelne, hogy milyen szabályok vonatkoznak a paypalre. Kötelező jelezniük az adóhatóságnak, hogy kinek van számlája és elküldeni a számlatörténetet vagy sem? -
válasz
NandorHUN
üzenetére
hagyományos beléptetős PayPal fizetésre ítam (email jelszóval, előzőleg hozzáadott kártya esetén).
Ha így fizetsz az eladó nem kap bankkártya adatot. Sőt az az alább említett értesítésen látható adatokat is a webshop regisztráció adataiból kerülnek rá: név, cím telefon, megvett termék, összegek.
Ha nem írná be nevet címet -ami persze kell mindegyik webshopnak, anélkül nem lehet fizetni- akkor venné a PayPal-tól ezeket az adatokat vagy neked kell kikényszeríteni, hogy onnan vegye.Azokat az információkat kapja meg amit ebben a hsz-ben (#32294) képeket látható.
Ezt még mindig nem értem: A CreditCard utolsó 4 számjegyét biztos elküldi, mert az szerepel a számlán is,
Ezt én úgy értelmeztem, hogy te kaptál ilyen számlát.Több (50 db körül) számlát átnéztem és nincs rajta CreditCard utolsó 4 számjegy. Ezek mellékelt számlák voltak a PayPal vásárláshoz az eladóktól.
Nem voltam lekezelő, a kérdésedre már az első hozzászólásomban benne volt a megfelelő válasz.
-
-
válasz
NandorHUN
üzenetére
Utoljára írom le, ha belépsz a fiókodba akkor nem kap a kereskedő kártyaszámot, mert te nem pötyögsz be kártya adatot.
Ezt az információt kapja meg amit itt írtam (#32294)De nagyon egyszerű a dolog, a bepötyögöm PayPal felület esetén nem kerül a tranzakció a PayPal vásárlási történetbe, mert nem azon keresztül történt a fizetés.
Persze hozzálehet adni így is a kártyát, de nem igazán éri meg, mert rögtön fizet és azután kerülne be a rendszerbe, így az első vásárlás devizakonverziója PayPal-os lesz.Dönts már el, hogy melyik módszerrel fizettél.
-
mike1334
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tempo csomagom van, az ráadásul már meg is szűnt, és ahogy nézem a tájékoztatót régen se volt igényelhető sem hozzá. Pont ezért gondolkozok a paypalban, mert van pár külföldi oldal, ahol nem szívesen használnám élesben a bankkártyám, és a paypalhoz sem szeretném hozzárendelni.