Hirdetés
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Eltávolítottam már párszor a bankkártyát és újra hozzá adtam, és próbáltam aliexpresszem fizetni de nem sikerült. A ZEN szerint minden ok, ezért gyanakszom a paypalra, de az meg eddig rendben működött. Az okmányaim biztosan nincsenek be fotózva mert a fiókot sem tudom törölni mert még ahhoz is azt kéri hogy fotózzam be őket. Ennek ellenére éveken keresztül probléma nélkül tudtam használni.
-
dredjudge84
őstag
Inkább átjöttem ide az ali topikból. Az összefoglaló és a netes keresések szerint sem kell a személyi igazolványt befotózni. Elég ha csatolok a fiókhoz egy aktív bankkártyát és már tudok is fizetni. Ez egész idáig működött éveken keresztül csak most pár hónapja valamiért minden paypalon keresztül kártyával próbált fizetés elutasításra kerül.
-
semetka
őstag
Láttam hogy ez valami app ami próbál levonni, illetve hogy másnak is volt ilyen, de több infóra nem bukkantam. Most google payben el van tárolva de a régi kártya nem volt hozzáadva így talán kizárnám ezt az opciót is. Illetve van még ezen kívül 2 bankkártyám hozzárendelve gpay-hez azokon semmi terhelés nincs.
Most engedélyezve van az online vásárlás mégse tudta levonni, azt írta "még nem aktiváltad a fizetéshez használt kártyát."
Esetleg van további ötleted? Azt hittem az új kártyával nem lesz ilyen.szerk: nincs tranzakció történet paypalon.
-
-
Vistaboy
veterán
Tudom, mi a különbség a kettő között, én csak válaszoltam a kolléga kérdésére, miszerint hogyan töltöttem fel oda a pénzt... Ha félreértettem, akkor bocsi, de ezelőtt még nem próbáltam meg feltölteni az egyenlegemet. Nem volt rá szükség, mindent a kártyával fizettem ki. Most, hogy próbáltam, már nekem sem hagyta, szóval valóban nem lehet. Bár, mondjuk én ezt sem értem, miért nem lehet így feltölteni, de nem is érdekes...
Igen, az is nyilvánvaló volt, hogy ez egy tartozás rendezése. Ha mínuszban van az egyenlegem, akkor nem is lehet más. Viszont az nem egészen világos a számomra, hogyan keletkezhetett ez a tartozás? Ha egyszer ők ezt a pénzt akkor még nem küldték el a LEGO-nak, akkor miért vonták le tőlem? Ha igaz, amit korábban írtál, miszerint csak akkor küldik tovább a pénzt, ha a tartozás már rendezésre került, és a LEGO nem kapott semmit 23-án, akkor vajon ők miért nem írtak nekem egyből emailt, hogy nem kapták meg a pénzt?
Mondjuk, annyira nem ismerem a PayPal rendszerét, nem tudom, hogy ilyen esetekben mi a megszokott eljárásuk. Általában ilyenkor fedezethiány miatt visszautasítják az átutalást, és részükről a dolog le van tudva, az ügyfél majd elintézi a kereskedővel, hogyan fizeti ki a rendelését. Ezúttal viszont nem ezt tették. Hogy miért, fogalmam sincs. De bárhogy töröm is a fejem, nem tudok más épkézláb magyarázatot találni rá, csakis azt, hogy a PayPal teljesítette ezt az átutalást a LEGO felé. (Talán azért, mivel a vásárlás fizetése nem a bankon, hanem a PayPal-on keresztül lett könyvelve.)
És mivel ők ezt a pénzt akkor elküldték a LEGO-nak, így ráterhelték az egyenlegemre, emiatt lett nekem tartozásom feléjük. Vagyis immár nem a LEGO-nak tartoztam, hanem a PayPal-nak, amiért a fedezet hiánya ellenére teljesítették az átutalást. Lehet az is, hogy ők tudták, miszerint ezt a pénzt a bank korábban zárolta, és ha emiatt nincs fedezet, akkor később, ha feloldásra kerül, akkor az ügyfél ki tudja egyenlíteni a tartozását...
Ezeket persze csak elméleti szinten írom, mint mondtam, nem ismerem a PayPal működését. Számomra is az a megszokott, hogy fedezethiány esetén szimplán elutasítják a tranzakciót, és jelzik a LEGO felé, hogy az ügyfél bankja nem hagyta jóvá az utalást. Nem tudom, mi érdekük fűződne ahhoz, hogy ilyen esetben előre kifizessék a pénzt, amit az ügyfél később törleszthet nekik.
Hacsak az nem, hogy fontos számukra az ügyfelek elégedettsége, és az ilyen kedvezményektől pozitív véleményt alakul ki róluk a szemünkben. Az biztos, hogy számomra kétségtelenül szimpatikus dolog, ha valóban ez történt, annak ellenére, hogy én is kételkedem benne. Nem is azért írom, hogy tudálékoskodjak, vagy vitatkozzak, ezek pusztán az én gondolataim.
De most már lassan végzek, nem untatlak titeket ezzel. Ami a lényeg, hogy az ügy megoldódott. Tegnap megkaptam az emailt, hogy a LEGO feladta a csomagomat, a DPD is küldte, hogy jövő héten hozzák, 0 forint utánvéttel, vagyis a pénz kétségtelenül eljutott végül a rendeltetési helyére. Eltekintve a mizériától, amit okozott, pont annyiba került a dolog, amennyi a rendelésben állt, nem vonták le duplán. Szóval minden oké.
Még egyszer köszi mindkettőtöknek a segítséget.

-
cocka
veterán
Sőt, a példám igazolja, hogy már kb. 20 éve nem számít!

Mondjuk úgy, hogy 2005-ben már épp kezdtem beletörődni, hogy soha nem fogok tudni neten fizetni, aztán egyszer csak jéé, mégis lehet.
Tán írtam is, hogy szerintem maga az OTP sem tudta, hogy engedélyezve lett, különben nem reklámozta volna annyira a "csak domborral" meg "csak másik csomagban webkártyával" lehet dolgot. -
cocka
veterán
Megnéztem Netflixen meg HBO Maxon hogy kínálja fel:
Ezek szerint a Netflix tehát a bankkártyáról mindig terhelne, ha az egyenlegen nincs elegendő pénz. Plusz elvileg gondolom más országokból regisztrált accountok esetén lehetne közvetlenül bankszámláról fizetni.
Az HBO viszont vagy az egyikből, vagy a másikból vonna.
-
Vistaboy
veterán
Az internetes számlához kértem virtuális kártyát is, mivel simán számláról a legtöbb helyen nem lehet fizetni, kell bankkártya, vagy hitelkártya. Az OTP-nél direkt úgy kértem, hogy kifejezetten internetes vásárlásokhoz használható kártyát adjanak mellé. Ahol lehet, PayPal-on keresztül bonyolítom le a vásárlást, ezt a kártyát (számlát) használva.
2018. óta van meg a PayPal fiókom, viszont először a rendes bankkártyámat használtam vásárláshoz. Kifejezetten Steam, Origin, Battle.net és hasonló játékplatformok miatt kellett ez, mivel az akkori bankkártyámat - hiába, hogy MasterCard volt, amit állítólag elfogadnak, de a valóságban nem fogadták el, csakis a dombornyomott hitelkártyákat. Nekem meg olyan nem volt. Viszont a PayPal-on keresztül már tudtam sima bankkártyával is fizetni a játékokért.
Mivel egy forint alapú számláról van szó, így Euróban és Dollárban fizetve némi váltási díjat is felszámoltak, de máshogy nem tudtam volna megvenni a játékokat, ezért kénytelen voltam ezzel együtt élni. Viszont manapság már egyre több oldalon lehet forintban is fizetni, ebben az esetben egy fillérrel sem von le többet, mint amennyibe a játék kerül. Ez biztos, például az Epic Games Store-ban is forint alapon vásárolok és mindig annyi az összeg, amennyit ott írnak. Steam-en, Battle.neten és a legtöbb platformon sajnos továbbra is főleg Euró van (a régió miatt), ilyenkor nyilván többe kerül a váltás miatt.
Tavaly nyitottam ezt az online számlát, amiről most fizettem, mert egyszer korábban már jártam úgy, hogy duplán terhelték meg a kártyámat. Kétszer vonták le az egyik rendelésem összegét, ami akkor nagyon rosszul esett, mivel nem voltak - és most sincsenek - rajta milliók. Több 10.000 forintnál pedig már nem mindegy, hogy egyszer, vagy kétszer vonják le, mivel nincs sok tartalékom mellette, hogy pár hétig nélkülözni tudjak ekkora összeget, mire nehezen vissza tudják utalni a duplázás miatt pluszban levont pénzt. Ezért nyitottam ezt a számlát, mindig csak annyit teszek rá, amennyi kell, így nem tudják duplán levonni.
Ami a PayPal pénztárcát illeti, megmondom őszintén, fogalmam sincs róla, hogyan működik, én sosem használtam még korábban. Sőt, igazság szerint eddig még nem is rendeltem elő semmit, amiért előre kellett fizetni (ahol zárolják a pénzt), pont emiatt kérdeztem meg tőletek, hogy akkor most mi is történt pontosan, mert én sem értettem.
Mindenesetre tegnap kiegyenlítettem a tartozásomat, így most ismét nullán vagyok. A LEGO oldalán néztem a rendelésemet, megváltozott, "Raktáron", a státuszban pedig azt írják, épp előkészítik a csomagot a kiszállításra, így mostantól már nem lehet azt módosítani, vagy lemondani. Szóval ezek szerint végül megkapták a pénzt.Még mindig nem tudom, mi történt pontosan, mint mondtam, még nem voltam ilyen helyzetben. De én továbbra is úgy vélem, hogy elküldték nekik azt a pénzt, hisz máskülönben mitől keletkezett volna a negatív egyenleg a PayPal számlámon? Ha a LEGO nem kapta volna meg az összeget, már küldött volna értesítést, miszerint nem tudja levonni az összeget...
Persze az is lehet, hogy valamikor az éjszaka folyamán megkapták, miután én kiegyenlítettem, és utána küldték el nekik a pénzt, de akkor a kifizetés dátumának is a tegnapi napnak kellene lennie, nem pedig február 23-nak. Szerintem elküldték nekik 23-án a pénzt, mikor a LEGO kérte az összeget, de mivel a számlán ekkor még zárolva volt, így ráterhelték a PayPal egyenlegemre. Emiatt lett a tartozás. Lehet, hogy én vagyok hülye, de nekem más logikus magyarázat nem jut eszembe erre.
Meglátjuk, elvileg akkor hamarosan meg kell hogy kapjam a csomagot, így végülis pont annyiba fog kerülni, amennyi a rendelés összege. Leszámítva ezt a hercehurcát és értetlenkedést a PayPal pénztárcám körül...
-
cocka
veterán
Engem is hasonló érdekelne. Ajánlgatja itt csomó magyar oldal is, hogy fizess Paypallal. Nem mertem végigvinni a folyamatot, de azt már előzetesen láttam, hogy a Paypal-egyenleget bottal se piszkálnák meg, mindenáron a csatolt bankkártyát akarják terhelni. És gondolom a dollárban tartott egyenlegből forintot óhajtanának, tehát a konverziónál auto bukó.

-
Vistaboy
veterán
Szia. Köszi szépen a választ.

Már át is utaltam rá a feloldott összeget, szóval így remélhetőleg minden oké lesz. Most már csak a LEGO válaszára kell várnom, hogy megkapták a pénzt és küldik a csomagot.
Mondjuk lehet, hogy ehhez annak is köze van (mármint az előlegezésnek), hogy internetes számlám még csak nem régóta van, ezelőtt jó pár évig a normál bankkártyával fizettem az online vásárlásokat. Arra pedig rendszeresen jön a pénz. De szerencsére nem volt gond velük, hisz főleg játékokat (Steam, Battle.net, stb.) és programokat vettem (Windows 11, Kaspersky Plus, stb.), mindegyiket hivatalos online kereskedőtől.
Szóval - ahogy írod a végén - talán emiatt előlegeztek, hogy az a kártya még mindig regisztrálva van PayPalon, bár most már nem arról fizetek, hanem az internetes számláról.
Köszi a segítséget, majd megírom, mi lett a vége. Egyelőre a pénztárcám már nem negatív, szóval ez a része megoldódott. Most már csak a készlet is jöjjön meg, és minden oké lesz.

-
Alladin888
kezdő
Nem az aliexpresszen lett vásárolva. Simán Paypal igényles volt,én kifizettem és így lett megreklamálva a hibas termék. 3 kg körül van egy termék,így saját költsegemre nem is érné meg visszaküldeni . Az eladó meg csak hitegetett,hogy küld érte futárt stb. Írtam neki,h egyszerűbb a részbeni visszatérítés és én megcsináltatom . Még vagy 2 napot várok es kérem a paypal segítségét. Lezárni semmilépp nem fogom magamtól.
-
Visormail
addikt
illetve azt hogy nem-e elköltötted egy későbbi vásárlásnál
A visszatérítés után egy vásárlás volt és most látom, hogy igen annál írjaPayPal-egyenleg 24,24 € EUR
, ami egyezik a visszatérítéssel. Úgyhogy igen az egyenlegen volt, amit utána levásároltam, csak eddig nem vettem észre. -
bsh
addikt
yettel szerint minden oké persze
de csak egy sima ügyfélszolgálatossal beszéltem, nem hiszem, hogy ő rálát az ilyen technikai dolgokra...
paypal szerint lehet probléma, hogy +36... a számom a rendszerben, ezt átírta 0036..-ra. még jó, hogy a webes felületük +36-tal veszi be a telefonszámot, és ez eddig működött.
meg azt is mondta, hogy lehet, hogy mégis a szolgáltató blokkolja őket, pl. nagy mennyiségű üzenet miatt. hát ezt oldják meg akkor ők a szolgáltatókkal.
most várni kell keddig, hogy reseteljen a rendszer, és akkor majd jelentkeznek emailben.
-
martongunar
aktív tag
Beadtam még egy complaint-et. Erre másnap küldtek egy e-mailt, aminek kb. az a tartalma, hogy hívjam fel őket, mivel nem vagyok bejelentkezve és emiatt nem tudnak ellenőrizni. Ezt nem is értem, hogy gondolják, amikor a webes felületük pár perc elteltével eleve kidob. Talán applikációra gondolhattak.
Mindegy, felhívtam a budapesti számot, amin kedves indiai vagy ahhoz közeli régiójú akcentussal beszélő úrral tudtam angolul kommunikálni, miközben minimum két kutya ugatását hallgathattam a háttérben. Az azonosítás vett el kb. több időt, elkérte az e-mail címemet, lakcímemet stb., (közben zene, várakozás) az egyszer használatos kódot csak a végén kérte, amit szintén nem értettem. Megkérdezte, mi a problémám, elmondtam neki, hallottam, hogy legépeli (vagy gépel valamit, mert szünet volt). Végül az én javamra döntötték el az ügyet.
-
bsh
addikt
a második kép vicces, hogy email címet ír...

meg az is "vicces", hogy fizetésko próbáltam így bejelentkezni, majd mikor nem jött az sms, nyomtam két vissza gombot, hogy próbálok valami más opciót, erre közölte, hogy sikeres fizetés és visszavitt a fizető oldalra, ahol szintén megerősítve, hogy a fizeetés siekres volt... bejelentkezés nélkül! ez így nagyon biztonságosnak tűnik
-
bsh
addikt
nincs spam-ben, de arról is jönne értesítés. de a telefonhívás sem sikerült nekik.
a számomat úgy írja ki a paypal, hogy +362..... de én nem változtattam semmit, ezer éve ez a számom, stb. korábban működött az sms.
ilyenkor mit tudok csinálni? mert így még supportnak se tudok írni.
van valami magyar ügyfélszolgálati szám amit fel tudok hívni? ( -
totyak
aktív tag
Továbbra is köszönöm a segítséged.
Túl vagyunk a PP fiókok közti küldésen, Forintban ideért hozzám az összeg. Csatoltam a számlaszámom, meg is jelent a profilomban (mondjuk érdekes, mert visszaellenőrizni nem tudom a számot, erre nem látok lehetőséget). Korábban azt írtad nekem, ha csak számlaszám van társítva, de bankkártya nincsen, akkor havi 21 ezer Ft-ot tudok a Raiffeisen számlámra utalni. Kérdésem az lenne, hogy arra nézve van-e korlát, hogy egy hónapban hány alkalommal utalok ki? Először egy kisebb összeggel ki szeretném próbálni, hogy működik-e, tényleg ingyenes, mindenféle költség nélküli tranzakció lesz és utána küldeném csak számlára a többi pénzt. Köszönöm
-
freeland0806
aktív tag
Furcsa volt, de hallottam már hasonlót K&H oldalról. Gondolom egy ügyfélszolgálattal való tanakodás megoldotta volna. De most úgyis volt kedvezményes számlanyitás Raiffeisenen aztán kapóra jött. K&H-t meg megszüntetem. Ezt rögtön elfogadta a Paypal, elvileg 1-2 nap és megérkezik a kiutalt összeg is.
cocka Revolut sajnos nem, pedig az lett volna a legjobb mindent összevetve, de a Paypallal nem barátok a litván számla miatt.
-
freeland0806
aktív tag
Persze, elolvastam. Megcsináltam úgy ahogy írtad, de nincs siker. A nevemen van a számla. Az, hogy azt írtam, hogy "mindenképpen saját kell e" az más, ettől különálló dolog. Annyi, hogy családtagoknak is szerettem volna utalni a későbbiekben róla. De nemhogy nekik még magamnak se tudok. Legalábbis díjmentesen így nem.
Egyébként a pénzt USD-ben kaptam, de HUFként jelzi. -
totyak
aktív tag
Szia. Köszönöm a segítséget.
Mit jelent a formai ellenőrzés? Csak beírtam a bankszámla csatoló felületen a számlaszámot (kötőjel nélkül), a nevem a magyar sorrendnek megfelelő és mentettem. Elfogadta, látom PP-ban. Kellene valami megerősítés még?
Elvileg Forintban fogja küldeni haver, gondolom átállítja ő is forintra az elsődleges pénznemet saját PP-ján addig. Nekem forint az elsődleges. Ilyenkor jól értem, hogy nincs átváltás? Ha 12345Ft-ot küld, annyit kapok?
Elvileg valami családi, vagy baráti küldési lehetőséget akar használni, ehhez nem értek. A lényeg az lenne, hogy amikor ő átküldi, akkor sem legyen költsége, meg amikor én kiutalom magamnak, akkor sem. Ez így helytálló?
A 21 ezer nem gond, nem állandó jelleggel akarok kiutalni, egyszeri alkalom.
-
Vesa
veterán
Köszi, de sajnos mindegy, mert csak regisztrációval lehet fizetni, és onnan bármelyik verziót választva, ugyanaz a probléma. Szerintem az lehet, hogy valamiféle jutalékot kapnak a PayPal-tól az új számlanyitások miatt, ezért állították be úgy, hogy kényszerítsen, különben nem tudok fizetni. Írtam nekik, egyelőre válrom a választ, de nem fogok számlát nyitni egy termék kifizetése miatt, szóval ha nem oldják meg, akkor inkább nem vásárolok.
-
bollokcs80
Korrektor
Futottam egy harmadik kört az ügyfélszolgálattal, egy kedves indiai hölgy próbált segíteni (rettenetes akcentussal). Az MFA-t nem kapcsolhatja ki, megpróbáltuk a telefonhívásos-kódbemondós azonosítást (miután bekérte az e-mail címem, a telefonszámom és a bankkártya szám egyes részeit), de ez sem működött.
Annyit sikerült elérni, hogy hozzáadtuk a céges mobilom számát, a 24 órás kitiltás után majd megpróbálok azzal bejutni. Továbbra se értem, mi a baj az eredeti számommal, a vírusírtót is leszedtem telóról, de így se jön meg se az SMS, se a hívás tőlük.
-
Truman
senior tag
-
Truman
senior tag
"Nem tud bejelentkezni? Ha nem tud bejelentkezni PayPal-számlájára, telefonon kérhet tőlünk segítséget. A számla biztonsága érdekében e-mailben nem tudunk bejelentkezési támogatást nyújtani."
Találtam egy 06-1-7777-944 -es számút, csak csak angolul magyaráztak, pedig elvileg ez egy Budapesti szám.
-
Truman
senior tag
Most nincs kéznél másik telefon. De nem is mutatja azt az ablakot, mint régen, ahol látszott a telefonszámom utolsó néhány számjegye, csak egyből beadja nekem ezt az üzenetet. Ha rányomok a segítség gombra, egy angol oldalra irányít, ahol nem kapok segítséget, mert mindenhova be kell jelentkezni, amit meg nem tudok.
-
Truman
senior tag
Eltelt egy nap, és most olyan böngészőből jelentkeznék be, ahol nincs felugró ablak se semmi letiltva, de mégsem enged be. Fel sem ajánl semmit, hogy mit tudnék ezzel kezdeni.
Akkor ennek most reszeltek? Kezdjek keresni másik szolgáltatót, vagy van még remény, hogy valamikor beenged?
Update: Felraktam a telefonra is a PayPal app-ot, de ott is ugyan az van. -
Orbiteric
aktív tag
Ha csinálok euró egyenleget és abban megkapom az összeget utána ki utalom az eurót a magyar bankszámla számomra akkor jobban járok mint hogy forintban kérem alapból a PayPal utalást nem? Mert a Paypal azonnal átváltja a küldőnek akkor az eurót forintba, gyenge értékkel ahol én bukok… Ha pedig az eurót utalom ki a magyar bank számla számomra akkor a bankom fogja átváltani forintba és a bank sokkal jobb árfolyamon fog váltani nem???
-
mike784
tag
Ez nekem életmentő volt
3 hete nem tudok belépni az sms miatt, itt most ezen a linken sikerült kikerülnöm, email azonosítással. Eddig akármit próbáltam a végén mindig sms kódot kért.
A szolgáltatóm már sim kártyát cserélt de így se kapom meg a Paypal sms-eket. Ma vettem észre, hogy a Revolut-ot se, de ott be lehet lépni nélküle is. -
-
mike784
tag
Valami mégis csak a telefon szolgáltatómmal lehet (Netfone). Megpróbáltam a saját számommal újra regisztrálni de ugyan úgy nem jött sms. Utána a gyerek dominó kártyájával próbáltam, egyből megjött. Ami fura, hogy a gyerektől kapott sms-t azonnal megérkezik. Felhívom őket.
Köszönöm mindenkinek
-
Midway
senior tag
A chatbot azt írja , hogy a lezárt ügynél lehet.
" 1. Go to the Resolution Center.
2.Go to the closed cases tab or search for the case
3 Open the case you want to appeal and click Appeal Outcome." kattintson a Fellebbezés eredménye lehetőségre."
Na ilyen nincs ott.

Most nincs élő üszi. Majd holnap megpróbálom a chaten.
Köszi
Amúgy nekem is úgy tűník, hogy sokat romlott a paypal az elmúlt évek alatt.
-
World-Soft
senior tag
-
Ricsii2001
tag
Hát, az nagyon izgalmas telefonbeszélgetés lesz, tele ékezetes karakterekkel a nevemben, a lakcímemben, mert gondolom ezek alapvető kérdések lesznek.
És csak Angol nyelvű support van? Nincs Orosz, esetleg Német? Velük jobban szótértenék.
Mert ha nincs, akkor ez valószínűleg offos. Esély nincs arra, hogy az ügyintéző beazonosítsa a "Nyíregyháza" várost, vagy hogy helyesen leírja a vezetéknevemet. Soha az életben nem hallott erről a településről, valamint a Magyar ékezetekről, ráadásul nem is nagyon beszélem a nyelvet. -
z123456z
őstag
Na, most már én is kezdem unni magamat, de még egy fontos kérdés.
Megkockáztattam egy viszonylag olcsó visszaküldést ( egyébként számomra ez is rendkívül komplikált, én mindenkit óva intek ezentúl a költséges külföldi rendelésektől, mert nem normális akkor sem, hogy a vétlen vevő kínlódjon ) a fürgefutáron keresztül, UPS ~26 ezer.
De, most jön az 50 milliós kérdés:
Az üsz kisasszony nagyon segítőkész volt, elmondta, hogy amennyiben a címzett nem veszi át, akkor a visszaút költségét nekem számlázzák ki, ami többszöröse lesz az odaútnak! Ilyenkor mi van? Mit fog csinálni PP, ha a kedves amigo nem veszi át valamiért, és visszajön, és rámmérnek még egy 90 ezret? -
z123456z
őstag
Hol írtam ilyet, hogy előre fizessen? Azt csak nekünk, vevőknek kell.
És akkor még egy kérdés: Paypal vásárlói védelem hogy viszonyul a becsapós, hamis termékekhez? Gondolok itt olyanra pl, hogy veszel egy bőrkabátot, aztán kiderül, hogy egy műanyagot kaptál? Vagy jobban kisarkítva a dolgot aranyat veszel és trombita rezet, esetleg ezüstöt kapsz? Ilyenkor is küldjed vissza saját költségen, és majd lesz ami lesz? Ez így működik ilyen esetben is ( most tekintsünk el az értéktől, csak példának hoztam ezeket )? -
raziel01
veterán
Ebben én is z123456z mellett vagyok. Teljesen abszurd az, hogy ez eladó rosszat küldött és teljesen elzárkózik mindentől. Eleve 100+ ezres termékről van szó, teljesen vicc, hogy a vétlen vevő fizessen még ki 93 ezret futárra, hogy esetleg kapjon vissza valamennyit. Sok embernek nincs zsebből 93 ezre egy 100 ezres vásárlás után. Én se fizetném ki.
Ha meg még sem él a vásárló védelem akkor a termék sem lesz nála meg lóg a levegőben 200 ezer Ft. köszi. -
z123456z
őstag
Hogy hogy hogy? Leírtam. PP gyakoroljon nyomást, kötelezze az eladót, hogy mivel ő b.szta el, vagy küldje ő a futárt, vagy térítse meg nekem az ezzel járó plusz költséget. Közölje kerek perec, hogy ha nem, akkor nix pp. Hát így gondolom. A vállalás nevében is benne van, vásárlói védelem. Nehogy már logikát keress és találj abban, hogy 10ezer kilométerről elqr egy egyértelmű rendelést, és még én fizessek pluszban, hogy csökkentsem a veszteséget? Ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy jó ez így?
-
z123456z
őstag
Eszközük éppenséggel lenne, hiszen egy kereskedőnek legalább akkora szüksége van PP -ra, mint a vevőnek. Sőt. Simán mondhatnák egy ilyen egyértelmű esetben, hogy bizony vissza kell adnod azt a pénzt, vagy nem használhatod többé a pp-t. Csak ez nem érdekük, innentől pedig csak egy ámítás a védelem. Na mindegy, már elengedtem a dolgot, vagyis inkább beletörődtem, kénytelen kelletlen de inkább benyelem az eddigi veszteséget, de senki kedvéért nem invesztálok bele többet.
Köszönöm. -
z123456z
őstag
Minden bizonnyal pontatlanul fogalmaztam: eladó NEM AKARJA a visszaszállítás költségeit semmilyen formában vállalni , ezért fordultam paypalhoz. Amit te tanácsolsz az az, hogy akkor tegyek bele még 93 ezer forintot az eddig benne lévő mellé, és az eladó vagy kifizeti vagy nem. De miután ő megmondta, hogy én fizessem, paypal még csak említéstnsem tesz arról, hogy neki kell fizetnie ezt is, így a dolog megfenekleni látszik. Sem eladó sem PP részéről nincs megértés/szándék vagy akármi azzal kapcsolatban, hogy az fizesse a járulékos költségeket, aki hibázott. Én csak egy gesztusként ajánlottam fel az eladónak, hogy annyit átvállalok, amennyiben onnan ide került a küldés. 53 dollárt benyelek, de 93 ezer forintot nem. Gyakorlatilag ha ezt még beletolnám, eladó visszatérítené a PP-n keresztüli vételárat, 109 ezret, tehát a totálisan ráfordított pénzből nagyjából 16 ezer jönne vissza. Hát hülye vagyok, de azért ennyire nem.
De akkor mit javasolsz, mit tegyek? Pár napot kaptam a visszaküldés igazolásra, a chat-et meg holnap lezárják.
-
z123456z
őstag
Köszönöm.
De most eléggé összezavartál ezzel, nem is értem pontosan amit írtál, pedig elolvastam háromszor. Sajnos az értelmi képességem megkopott már ezekszerint. Az elmúlt napokban már úgy gondoltam, hogy a végére értem a lehetőségeimnek, ha visszaküldöm kapok pénzt, ha nem küldöm nem kapok. Ez nem ennyire egyszerű mégsem, és azt mondod, hogy PP fog visszatérítést adni, vagy valamit félreértek? Az eset kronológia sorrendben és zanzásítva tehát:
1. Hibás teljesítés eladó részéről, nem a megrendelt méret érkezett.
2. Eladóval történő egyeztetés után oda jutottunk, hogy küldi a megfelelő méretet és a küldést átvállalja, amennyiben én előbb visszaküldöm neki a tévedést. Itt ugye felmerült több buktató:
A; Mexikóba kell küldeni. Onnan ide irányban DHL express 53$ volt, innen oda 93 ezer. ( UPS megcsinálja 35 ezerért )
B; ha a visszaküldés és az újraküldés komplikált papírmunkája nem vág teljesen egybe, akkor fizethetek ismét vámot és áfát
C; ezek miatt kértem, hogy intézze ő a visszaszállítást is, én kifizetem neki ennek az árát. Erről valamiért ő hallani sem akart, állítólag mexikóból nem tud itteni felvételi címmel rendelni
D; Szombaton úgy fejeztük be WhatsAppon, hogy hétfőre utánajár, vagy összeállít nekem egy útmutatót, hogy minden klappoljon a vám miatt. Azóta eltűnt, lesz@rja a dolgot.
E; ezután fordultam PP-hoz, akik elintézték nekem ugyanezt, amit nélkülük is tudtunk. Nekik is megírtam, elviheti a hibás terméket, de neki kell fizetni érte, nem én hibáztam. Pont leszarták.És innentől nem értem, hogy mire fel ez a nagy bizalom a PP vásárlói védelemben? Nekem eleve zavaros ez az egész, nem beszélek ehhez szükséges szinten sem spanyolul, sem angolul, gemini fordít nekem. Írtam nekik, hogy eszkalálni akarom ( jelentsen ez bármit is, csak olvastam és jól hangzik ), azt írta a humán csetelő ügynök, hogy már eszkalálva van. És amikor elégedetlenségemet fejeztem ki, valamint megkérdeztem, hogy pontosan mit is jelent a vevővédelem, eltűnt. Én itt fejeztem be, nyeltem egyet és kidühöngtem magam, de most a válaszoddal felcsillantottál egy kis reményt, amit talán félreértek.
-
vesir
tag
Hát ez az, elég lenne az SMS, eddig is elég volt, nem is én kapcsoltam be ezt a csúszkás ellenőrzést, egyik napról a másikra ez lett. Lekopogom, azóta beléptem párszor és nem dobta fel. Na de a lényeg, hogy akkor nem tudjuk hogyan kell kikapcsolni ha esetleg újra előjönne?
-
vesir
tag
Pontosan melyikre? Login and Security beállításnál csak a Face ID-t lehet ki-be kapcsolni. Az SMS kódos azonosítás pedig már be van kapcsolva, csúszkázás után az jön. Most beléptem újra és nem jelent meg a csúszka, egyből az SMS kódos rész jött. Lehet ezt csak párszor kell eljátszani, hogy "megtanulja" és kész?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Filmvilág
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- PSP // PS3 // PS4 // PS5 - Playstation // XBOX 360 játék BAZÁR
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

van valami magyar ügyfélszolgálati szám amit fel tudok hívni? (

.