Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Gondoltam egy gyors kérdést megér.
Új fiókhoz erről az email-ről kaptam levelet : paypal@mail.paypal.com
Ez is hivatalos email cím náluk?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
kecsawi
senior tag
válasz Viktor0610 #31095 üzenetére
Köszönöm, akkor jól gondoltam.
-
MODERÁTOR
-
kecsawi
senior tag
válasz Viktor0610 #31092 üzenetére
Akkor elég ha törlöm, és nem foglalkozok vele?
-
MODERÁTOR
-
kecsawi
senior tag
Ráadásul ez jött utánna, a mellékletet le se mertem tölteni.
Tisztelt tagok,
Töltse le a PDF-dokumentumot a fiók-megerősítés megtekintéséhez
E-mailben elküldtünk egy e-mailt, hogy megkérdezzük a segítséget a PayPaI fiókkal kapcsolatos probléma megoldásában. A te
a számla még mindig átmenetileg korlátozott, mert nem hallottunk róladTisztelettel,
PayPaI Inc Holding 2017. -
kecsawi
senior tag
Üdv!
Kaptam egy ilyen mailt:Sep 24, 2017 10:49 PM
Transaction ID: PP-40540510Dear ,
You sent a payment of $216.95 USD to PerfumesClub (info@perfumesclub.com)
The payment for your last transaction was placed on hold because our system has detected that you are using a new unknown device.
We assume that this operation was not made by you
You can cancel this transaction : Cancel it
It may take a few moments for this transaction to appear in your account.
Seller
PerfumesClub
Note to seller
You haven't included a note.
Shipping address - confirmed
Taieb Bouargoub
3581 La Kasba
Bizerte, VT 05403
Tunisia
Shipping details
The seller hasnt provided any shipping details yet.Description Unit price Qty Amount
ACQUA DI PARMA edc 500 ml
Item# PFC8056550 $199.99 USD 1 $199.99 USD
Shipping and handling $16.96 USD
----
Total $216.95 USD
Payment $216.95 USDPayment sent to info@perfumesclub.com
Thank you for your timeDe nekem még paypalom sincs, mi a teendő?
-
gerisz23
őstag
Mi történik ha csak számla van hozzáadva,de több pénz érkezik a paypalra mint a limit?(ha jól tudom kb 21000Ft)zárolják a határon felüli összeget következő hónapig?
[ Szerkesztve ]
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
szivacs1987
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Akkor valamit ki kell találnom.
Én azért gondoltam, hogy elegendő a limit emelése, mert a linkelt paypalos képemnél, látszik, hogy a limit emelést emleget, és nem ír semmit a Verifikációról, és a kapott emailt is erre értelmeztem eszerint tévesen.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Topikgazda
válasz szivacs1987 #31086 üzenetére
Fizess 2 €-t, az menni fog.
De látod hogy az a szövegrész nem confirm-ra vonatkozik: before you need to become Verified.Ez a nem lehet fizetni a konfirmációs kódod beírása után is elő fog jönni.
Az összeg miatt, ez több mint amit "nevesítés" nélkül enged a szabályzatuk és a törvény.
Ezt csak akkor tudod kifizetni, ha nincs még az éves limited sem, mert a 2500 € a 400 Ft-os mókával is annyi marad.
Úgy működhet ennek az összegnek a kifizetése, ha a leigazolod a személyazonosságodat és a bankkártya használat jogosultságát.
Személyi igazolvány, lakcím igazolás amely egyezik a bankkártyád banki kivonatán és valami közüzemi számla ezeket beküldve 10-18 nap és a limit nincs.Amiket az előzőekben írtam az 2500 €-ig érvényes, mivel nem láttam hogy mennyi pénzről van szó, nem is gondoltam, hogy más a probléma.
Ezzel még a vásárlói védelemmel is probléma lesz később, illetve a bankod kártyás vásárlásra vonatkozó limitét is fel kell emelned, mert legtöbb helyen nem végtelen összeg.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
A kártyámon van ekkora összeg, és lehet is vele ennyit fizetni egyidejűleg.
És mégis feljön ez az üzenet, mikor paypallal akarok fizetni.És ezt írják emailban, hogy elértem a küldhető limitet, amíg nem érvényesítem/igazolom, hogy enyém a kártya:
Én ezt akartam megcsinálni.
Unfortunately, you've hit your initial PayPal sending limit of 778,009 HUF. That's why your recent payment was declined.Your sending limit is the maximum amount of money you can send or use for purchases before you need to become Verified.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Topikgazda
válasz szivacs1987 #31084 üzenetére
Ne legyél már értetlen, a bankkártyádon legyen annyi pénz amit ki akarsz fizetni és fizess.
Rosszul gondolkodsz és értelmezel.
Ezt írták: a mondat az alábbi: Csatoljon egy kártyát és kezdjen vásárolni azonnal
amikor beírod a kártyád adatait és elmented leellenőrzik az adatokat, megy a bankod felé egy 1$-os terhelés próba, ha ezt a bankod le okézza, akkor törlődik ez a tranzakció, de te már tudsz vele fizetni, vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
Köszönöm az eddigi válaszod.
A paypalomon nincs semmi összeg, hanem a megadott bankkártyáról szeretnék fizetni.
Személyesen nem tudok most bemenni a bankomba, hogy átutalást kezdeményezzek onnan, vagy meghatalmazást írjak.
Én úgy értelmezem ezt a képet
, hogy a Sending Limit per Yeart kellene megnövelnem.Most látom a módosított üzeneted.
Ennél a résznél járok éppen.
A kártya "megerősítése" a következő lépés
tegnapelőtt délelőtt kérvényeztem a kártya megerősítését.
Akkor a bankban valószínűleg csak zárolás alatt van, de ténylegesen nem utalódott még el, így ezért nem láthatják a kódot?[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Topikgazda
válasz szivacs1987 #31082 üzenetére
Ezt a hülyeséget ki mondta neked: Mit lehetne ilyenkor tenni, mert a webshopban még 3-napig érvényes egyedi kedvezményt kaptam, de így nem tudok fizetni nekik.
Tudsz fizetni, legyen rajta pénz.A meg is jelent a bankszámládon az 2-3 nap, ha a zárolt tételek közt van akkor nem látnak semmit. És gondolom azt is tudod, hogy csak a havi 21000 Ft pénz kiküldési limited eltörlése miatt van rá szükség?
Most vásárolsz, nem pénzt küldesz és fogadszA helpből egy kis segítség
a mondat az alábbi: Csatoljon egy kártyát és kezdjen vásárolni azonnal
és (and)
erősítse meg hogy a kezdeti küldési és pénzkimentési limitjeit nagyobbak legyenek.Az éves limited az 765000 Ft, de nem egészen a vásárlásokra.
Az Összefoglalóban lévő kártyahozzáadás leírás egyértelműen meg van fogalmazva.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy meg szerettem volna emelni paypalon a limitet, hogy mennyi pénzt küldhetek összesen.
Igényeltem is a limit növelést, meg is jelent a bankszámlámon a 400HUF-os terhelés, de a bankban az ügyintézők semmi PP*számCODE vagy PayPal*számCODE "üzenetet" nem talál a terhelés mellett. Amit talált az egy 6 számjegyű szám, de ugye ez nem jó(csak 4 számot lehet beírni a weben).
Mit lehetne ilyenkor tenni, mert a webshopban még 3-napig érvényes egyedi kedvezményt kaptam, de így nem tudok fizetni nekik.
Az sem megoldható, hogy 2 részletben fizetek nekik, mert ha jól értelmeztem, akkor az éves limitem nem elég nagy.Előre is köszönöm.
-
Topikgazda
válasz antal750 #31079 üzenetére
Mivel ezt gyakran kérdezik ezért Fent, Összefoglaló kinyitása, Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan,
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.Ha az egyenlegen van, akkor amilyen deviza egyenlegen van és a következő vásárlásnál olyanba fizetve használódik fel.
[ Szerkesztve ]
-
antal750
aktív tag
Sziasztok
Kaptam visszatérítést a paypal egyenlegemre.Nem kaptam meg egy terméket..
Kérdésem az lenne ezt tovább utalják a számlámra vagy majd a következő vásárláskor levonódik ez az összeg?? -
Upo
addikt
Én az ilyeneket meg szoktam nézni, kaptam a napokban én is hasonló paypalost, de volt már bankos is, apple fiókos is. Végig szoktam tolni őket kíváncsiságból, hogy ugyan miket akarnak elkérni. Természetesen kamu random karaktereket/számokat írok be mindenhova. Az is jellemző szokott lenni, hogy simán elfogadnak az ilyen oldalak bármilyen beírást, aminél az eredeti pl. nem is engedne tovább hibás bevitel miatt.
Talán a legdurvább amivel találkoztam, az az apple fiókos volt, nagyon jól le is másolták az egész felületet. Nem elég hogy nevet kért, jelszót kétszer, de utána több lépésben bankkártya számot, cvc kódot, beszkennelt képet a bankkártya elejéről-hátáról, személyi okmány számot, és annak is képen az elejét-hátát. Képeknek természetesen macskát, trollface-t, középső ujjas manót küldtem. Utána a végén kiírt valami szöveget hogy köszönjük, ellenőrizzük a fiókot, vagy valami hasonlót, és hogy most jelentkezzünk be újra, azután rádobott a valódi apple oldalra. Elég nagy idiófának kell lennie aki ezt így komplett végigtolja az adataival, de ezek után nem is csodálkozom hogy ennyi amerikai celeb adatai/képei/videói kerültek ki a netreBlogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
gps76
őstag
Na megvan az eredmény, kezdem előlről: Megvolt a "kamu" termék vétele, ebay nem tudta megoldani azt írta vegyem fel az eladóval a kapcsolatot, ezekre a levelekre semmi válasz. Paypal-nél a címzett "gazdátlan" státuszban volt. írtam a paypal megoldó centerbe is, de ők rendben találták a tranzakciót(fura...).Kaptam egy emailt a paypal-től, hogy ha nem vagyok elégedett a válasszal ide: claimappeal@paypal.com írjak. Ide írtam és utánanézett az ügyintéző az egész vásárlás-fizetés-állapot dolgokra, és azt mondta visszautalják a pénzt a kártyámra, na ez ma reggel megtörtént.
-
Topikgazda
Köszi hogy ezt megosztottad, így tényleg hamarabb a látókörébe kerülhet másoknak is.
A lényeg ami rámutat a kamuságra az, hogy ezeket kéri:
Name:
Paypal email:
Phone Number:
Price:
Home address for pickup:Ha fizetni akar akkor elegendő lenne ezt kérni: Paypal email, többit megkapja a fizetés után a rendszertől.
-
zsero
aktív tag
Nekem ezek a gyanúsan sablonos részek (berakom hogy Google legalább megtalálja ha valaki ugyanezt kapja):
>>>
Thanks for the response, Am satisfied with your final price and the condition, i will be paying you through paypal so i'd like you to get back to me with your paypal detail as listed below:Name:
Paypal email:
Phone Number:
Price:
Home address for pickup:So i will be expecting your response with your full paypal details so i can proceed with the transfer, if you don't have a paypal account i will advice you to visit the paypal web side via www.paypal.com follow their procedure register and get an account with them once you are done with your paypal registration get back to me with your full paypal details as requested so i can proceed with the transfer and get back to you once am done with the transfer, awaiting for your response soonest though!!!
Thanks.
>>>>>>
I hope you don't mind getting an account with PayPal. It's really reliable and easy to use PayPal,all you need to do is visit www.paypal.com and register with them. When you are done with the registration send me the email used for the registration with PayPal so i can pay in.Thanks !!
>>>Valamint a 3 telefonszám mind angol 70-es telefonszám, amire ha rágoogle-özöl (+4470) az jön ki hogy szinte csak scam-re használják.
>>>
further information you can call me on my tell +447031968643 or +447031954598 or +447031943601
waiting your respond!!!Thanks.
>>>[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nézd aki használja a PayPal-t rendszeresen az tudja hogy milyen értesítők jönnek, gondolom csak megnézi a kapott e-maileket.
Azzal is tisztában kellene lenni, hogy miként is működik.
Az Internet teli van ilyen kamu dolgok leírásával is, a PayPal oldalain a help-ek is utalnak ilyenre, így a becsapás eléggé valószínűtlen kellene hogy legyen. Ehhez nem kell informatikusnak lenni.
De sajnos az is előfordul, hogy az történik amit írsz. Annyira megörül a "pénznek" hogy az elemi biztonsági dolgokat, ellenőrzést kihagyja. Aztán pár nap múlva csodálkozik. -
Topikgazda
Én meg azt mondom, hogy ilyenkor ellenőrzésként belépsz a PayPal fiókodba a szokott módon és megnézed.
És azért írtam, hogy a PayPal nem küld ilyet, nem is jöhet tőlük ilyen, mert így nem fogsz az adott e-mailben lévő linkre kattintani, mert már tudod, hogy ez nem PayPal értesítő. Ez volt lényeg röviden. -
zsero
aktív tag
válasz Zozzant #31065 üzenetére
Közben utánaolvastam, ami gyanús volt hogy 3 db +4470-es telefonszáma van, amit ha beírsz Googlebe azonnal csupa scam story jön ki. Megkérdeztem IBAN vagy Transferwise nem megy és nem, csak Paypal. Meg nem is alkudott, az első összeget elfogadta amit írtam.
Én arra jöttem rá hogy phishing lehet. Mert egy kamu Paypal emailre nem kattintasz rá, meg a Gmail is kiszűri, de ha ír egy teljesen perszonalizált emailt hogy kaptál 2700 EUR-t ettől az embertől és ide kattintva fogadhatod akkor simán belehúz a csőbe és beírod az adataidat egy kamu Paypalnak látszó oldalon.
Tehát a kocsit szerintem el sem vitte volna, csak a Paypal accountot akarta.
-
zsero
aktív tag
Egy Cseh srác szeretné megvenni egy jófogáson kínált autómat és Paypallal fizetne, előre, a teljes összeget. Ebben lehet valami átverés? Vissza lehet vonni a Paypalt? Furcsa nekem hogy 4 db angol telefonszáma van, de lehet hogy csak kint dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Paypal nektek is duplán küldi a belépési kódot? 2 külön számról.
-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok! Paypal-al vásároltam nemrég,ám nem érkezett az árú meg, az eladó rendben visszatérítette az összeget.Kérdésem lenne ez mikorra érkezik meg körülbelül a számlámra ? OTP-s vagyok és Paypal plust használok ,vagyis egyből a számlámról megy a pénz nem kell a paypal számlámra utalgatni.
-
Topikgazda
válasz Sas madár #31057 üzenetére
Belépés és fogaskerék ikon:
Van egy + és - jel (ha több van) a telefonszámnál. A régi fiókodba mert telefonszám kell felveszel work típusú számmal egy másikat és azt teszed meg elsődlegesnek a (Make this my primary phone) bejelölésével.
Ezután az addig megadott törölhető.itt már work-t választottam és a számnál nem kell a 36-os előhívószám, ha magyar fiók.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Sas madár #31054 üzenetére
Mobil szám kell ide, amoda meg otthoni típusú számot adj meg alap számnak. 3 féle szám adható meg: mobile, home, work. Persze az utóbbi kettő is lehet mobilszám.
Az SMS védelemhez is lehet több mobil: Register a new mobile device number (you can have up to 3 security keys) amit használni akarsz azt kell az aktívvá tenni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz togvau #31053 üzenetére
A lopás szót hanyagolhatnád, mert semmi alapja nincs és egyértelműen rágalmazás. Az eddigieket véleménynek tekintem, ami ugyan téves következtetéseken alapul.
Te finoman kerülöd azt leírni, hogy te "névtelenül" akartál a PayPal fiókodba belépni és ezt a rendszer a védelmi szabályok megsértése miatt a fiók zárolással rendezte le.
Abba nem nem igazán szándékozom belemenni, hogy törvény is kötelezi őket a tranzakciók követésére.
Véleményem szerint a témát be is fejezhetjük, megismertük a véleményed, ennyi. -
Sas madár
őstag
Szia V/ !
Mivel ez már ide illő kérdés itt teszem fel.
Időközben regisztráltam új pp fiókot és megtörténtek a vásárlások is.
Szeretném beállítani az sms védelmet de ugyan arra a telefon számra.
A másik élő számlán amiről most nem tudtam vásárolni tudom törölni a telefonszámot és ehez az új regisztrációhoz hozzá adni utána?(ahoz a másik számlához pedig egy másik tel.számot aktiválnék be)Pont olvasom itt a hozzászólásban ezért jutott eszembe a kérdés.
Tud itt bárki olyan bankot és számla típust ajánlani ahol még van díjmentes utalás és számlavezetés(feltételek teljesítése mellet is jó) + ingyenes KP felvét??Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
togvau
senior tag
az accounton lévő pénzt lopják. De a banki nemzetközi átutalás is olcsóbb a paypalnál mindent egybevetve, csak nem olyan egyszerű, hogy pár kattintással tudjon utalni a vásárló.
#31052 igen, a 3,4% az már pofátlanul sok, főleg a szinte semmiért. De erre még jön a csak erősen trükközve megkerülhető ~6%-os "kedvező" devizaváltás, aminél még kb a turistalátványosságnál álló arab/ukrán pénzváltó is kevésbé pofátlan.
Miért is nem használhatok proxyt (ami lehet nem is az, csak rendszerük azt TIPPELI)? Nem, nem az én biztonságom miatt történik a dolog, különben:
-kapnék értesítést az email címemre arról hogy ez van, és hogy az általam elindított withdrawot is visszafogják ezért. De nem kapok, csak akkor látom ha belépni próbálok (de nem lehet).
-egyszerű emailes azonosítással bizonyíthatnám, hogy nem nyúlta le senki az accountot (de nem, mert ehhez is be kéne lépni, amit nem lehet)
-mondhatnám azt, hogy ne "vigyázzanak" rám ennyire, mert én nem igénylem.
-lenne esély belépni az accountra, de nincs, mert ahhoz be kéne lépni, de nem lehetSzóval nem, nem gondolom, hogy a paypal a biztonságra hivatkozva próbál biztosítani, hiszen ismerem annyira, hogy tudjam hogy ez csak ürügy a lehúzásra, lopásra, mint most is. A tranzakciók pedig gyönyörűen követhetők, egy egyszerű adatbázis lekérdezéssel a paypalon belül...
Pl a pénzváltást a transferwise-on keresztül intézném, de a paypal blokkolja, és csak a lehúzós "kedvező" devizaváltását engedi használni.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
Topikgazda
válasz togvau #31050 üzenetére
Vásárolsz vagy eladsz? Első esetben nincs díj fizetésed, a második esetben a 3,4% + 90 Forint az pofátlanul sok?
Nem kellene ezen nagyon felháborodnod.
Van egy ingyenes deviza számlád, de ha nem felel meg az általad is elfogadott üzleti feltételük, akkor ne használd.
A bankodon keresztül is intézheted ezeket a dolgokat. Forintos és deviza számla az összes költségeivel a bankodnál szerinted mennyire jönne ki?
Te használsz proxyt egyébként? Ha te használtad akkor jogos a korlátozás, ha más használt akkor szerencsére időben tudták zárolni. Egy pénzügyi szolgáltatónál jogos az elvárás, hogy azonosíthatóak és követhetőek legyenek az elektronikus tranzakciók, ezzel a a proxy dologgal az nem megy és ezért lehet, hogy a bankok nem szeretik és esetleg a te biztonságod miatt működik ez a védelmi mechanizmus, hogy ne nyúlják le a pénzed. Erre nem gondoltál?
Fel kellene hívni őket és azután tudod használni, a proxyt meg itt elfelejteni.[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
Ez de szép: paypal "biztonsági okokból" zárolta az accountot, mert egy számukra gyanús ip címről volt belépés (proxyn keresztül), így belépni nem lehet, felkínálja hogy hívd őket, vagy írj nekik, amit viszont nem lehet addig amíg be nem lépsz, mert ezekre kattintva rögtön felhozza a belépést, amit ugye nem lehet. Új jelszót kérni SEM lehet.
Ez a legújabb lopási módszere a paypalnak, nem elég nekik hogy pofátlanul magas díjakkal húzzák le az embert.
hitler, sztálin, micro usb
-
ekrisztian
őstag
Hát gondolom úgy volt az eladó vele, aki ezen az oldalon rendel az eleve hülye, és nagy valószínűséggel nem fog tudni paypal védelmet kérni.
Sokban nem is tévedett
Kérdésed amúgy jogos, mert nekem is volt probléma párszor, de a paypalt még soha nem vettem igénybe egyszer se probléma miatt.
Irtam az eladónak és az vagy küldött terméket vagy refundot.
Nem tudom a levelet idézni mert hirtelen nem látom, de egyértelműen ez volt, nem tudtuk a terméket postázni, ezért kérje vissza az árát a paypalon keresztül.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ekrisztian #31047 üzenetére
Ma vagy holnap kiderül.
Az egészben az nem világos hogy minek kellett indítani dispute-t. Az eladónál a bejövő összegnél ott a Refund gomb. Arra kattintva csak beírja az összeget és megy vissza a vevőnek a pénz.
Ha azt írta hogy indítson dispute-t az ismerősöd a pénz visszakapásához akkor hülye, mert ezzel rontott a minősítésén, ha mást írt, akkor meg ez szívás neki. -
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Egy ismerős vásárolt egy noname webshopból egy terméket, ami a mai napig nem jött meg.
Írtunk az eladónak mi a bajság, és azt a választ kaptuk, hogy nem sikerült postázni, de nagyon szívesen vissza adja a pénzt a paypal rendszerén keresztül (vásárlói védelem)
Persze az ismerős (se) csinált még efajta dolgot.
Így nyitottam egy report problem-ot a tranzakcióra. Ott 23.-a volt a határidő, hogy választ kapjak. Eladó nem válaszolt, így eszkaláltam a paypal felé és az eladó levelét bemásolva kértem vissza a pénzt. Még nem telt el 10 nap, így nem tudom jól csináltam vagy nem? -
gerisz23
őstag
Arról nem volt szó hogy mindenkit ellenőriznek is,a lényeg hogy láthatják a pénzmozgásokat egy esetleges ellenőrzés során.
Abba tökéletesen igazad van hogy képtelenség lenne ennyi adatot feldolgozni.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
Topikgazda
válasz gerisz23 #31044 üzenetére
Ez egy komolytalan oldal és amit linkeltél nem sok köze van a felvetett témához, hogy a PayPal ügyfél azonosítást kér.
Minden pénzügyi intézmény -bank, Paypal- hatósági megkeresésre kiadja az adatokat.
Nincs ilyen előírva, hogy év végén az adott magánszemély éves pénzforgalmáról a NAV-nak személyre menő listákat adjanak át.
Mi a fenét csinálna vele? A magyar önkéntes adózás bevallási adataival összeveti? Senki sem hülye, hogy ami papíron igazolhatóan hozzá került pénz azt eltitkolja. A zsebből fizetés meg ugye nem látszik.
Lényeg az, hogy ez -most még- így nem igaz: küldeni fogják az infókat évente az illetékes adóhatóságnak.
De megtehetik, mert akkor nem létszámcsökkentés lesz a NAV-nál, hanem vesznek fel embereket mert a közel 9,32 millió bankszámlának és a csaknem 100-110 millió ügylet feldolgozására a jelenlegi létszám képtelen. Megyek vissza. -
gerisz23
őstag
Korábban találtam másik cikket is,most fáradt vagyok tovább keresgélni.Itt főként cégeket érint az ügy,elméletben minden felhasználó adatait elküldhetik a a hatóságoknak-ez eddig is megtörtént ha a hatóság kért be adatokat.
De valószínűleg én tévedek.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
Topikgazda
válasz gerisz23 #31042 üzenetére
Olvasd már el a vonatkozó törvényt 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról, aztán fix lesz a tudás. Ez amit írsz az hülyeség. Ha nem foglalkozol pénzmosással vagy arra irányuló jeleket sem észlelnek nem jelentenek semmit.
Amiről a PayPal részéről szó van az a Ügyfél-átvilágítási kötelezettség és a Ügyfél-átvilágítási intézkedések.
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
Legjobb tudomásom szerint évente küld majd jelentést a paypal,és más bankok is az automatikus adatcsere egyezmény alapján.Hogy pontosan milyen adatot küldenek ki azt senki nem tudja,vszleg az év végi egyenleget.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
-
gerisz23
őstag
válasz Mastering22 #31035 üzenetére
Magánszemélyes fióknál személyi,lakcímkártya számlakivonat szokott kelleni hogy betudjanak azonosítani-küldeni fogják az infókat évente az illetékes adóhatóságnak.
-
Topikgazda
válasz Mastering22 #31035 üzenetére
A limit emelés nem a fiók típus módosítással történhet, főleg úgy hogy ahhoz kell céges adószám stb.
Akkor te nem magán fiókot regisztráltál eredetileg hanem cégest?
Az üzleti fiók magánra redukálása a telefonos ügyfélszolgálatukon keresztül lehetséges vagy az üzenőfalon keresztül, természetesen angolul. Az előbbi a gyorsabb.Magánfiók esetén csak a személyazonosság megerősítése kell, személyes okmányok, a lakcím, a bankkártya és számla tulajdonlás leigazolása.
Képek nem kellenek, érthetően leírtad a problémát.
-
Mastering22
csendes tag
sziasztok az lenne a gondom hogy meghaladta a limitet paypalon a penz es blokkolva van addig a fiok amig nem emelem meg es ott van rajta a penz amivel semmit nem lehet csinalni.
ramentem a limit emelesere mindent kitoltottem es valami ceges adatokat ker meg kikell toltenem papirt es alairva visszakuldeni. na most ilyenkor mit tegyek mert sima maganszemelykent hasznalom és emelnem kene a limitet. koszonom a segitseget -
gps76
őstag
Igen, a másiknál ugyanaz a helyzet.
Szerintem az ebay rájött hogy gond van a hirdetésekkel és leállította. Az a lényeg amit írtál, hogy 30 nap után meghiúsul az tranzakció és visszajön a kártyámra a pénz, mert most a paypal-nél van, de nem küldi tovább, remélem nem is fogja, ha már 1 hete nem lett. Nincs se cancel, se más lehetőség. -
Topikgazda
Még mindig nem értem, akkor a másiknál is törölték a hirdetést? Mindegy. Nekem van egy olyan érzésem, hogy más a gond.
Ha nem sikerül a kifizetés, legkésőbb 30 nap múlva a pénz visszafordul, mivel az eladóhoz nem kerül így a rendszer automatikusan lerendezi.
Az én képem csak minta volt, hogy melyik oldalról beszélek, de a szöveg az lenne Canceled purchase, törölt vásárlás, de persze hasonló volt akkor a szöveg mint nektek valami not.... Egyébként annál én sem tudtam kifizetni az eladónak, mert a PayPal fiókja nem teljesen volt jó, viszont nekem volt a jobb szélen fent egy Cancel gomb. Arra kattintva simán refund lett a nem fogadott tételből.[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Azért van három különböző összeg is, mert három telefon lett volna, 2 db egy eladótól egy meg egy másiktól.
Azt mondja próbálkozott többször is rányomni a vételre, lehet azért van több belőle.
A bank levonta, átkerült kártyáról a paypal-hez, de ott megakadt. Amit linkeltem "gazdátlan"(lefordítva)-nak látja ahová a paypal küldené.(ez biztató).
Amit tettél be képet, azt írja "purchase", de már egy hete nem jutott el oda...[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem egészen világos a dolog. Ha ez a 22,99 az telefon, miért van belőle több -bejegyzés, eleve kavarja a dolgokat.
A 27,55-ös, a 19.99 és a 24.99 denied is probléma a PayPal szempontjából, de mindegy.
A banki elszámolás az összeg szempontjából hogy áll? Már levonták vagy még a zárolt tételek közt van?Én egyébként erre a részre gondoltam, mert ez általában "beszédesebb" problémák esetén:
De nem kell feltölteni, csak ránézni hogy esetleg van az eddigieknél újabb információ és az ehhez az összeghez tartozóakat. -
Topikgazda
A PayPal lista sorral nem tudok mit kezdeni, az adott tétel sorra kattintva, vagy a details-ra kattintva kerül elő amiről beszélek.
De nálatok valami nagy probléma van, a PayPal előbb vagy utóbb felfüggeszti ezt a fiókot. A sok Denied és az Unclaimed az nem igazán jó.
Meg kellene nézni miért van függő helyzetben és azon a képenyő oldalon ott látható lehet az ok is, lehet, hogy csak egy Cancelt kellene nyomnod és az már rendezi. Az eBay a ki nem fizetés miatt nem működik, mert ha ki van fizetve -a PP-n completed, akkor az lenne az eljárás, amit írtak.Másrészt az ilyen problémás dolgokra nem a mobil app-ok-at javaslom használni.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Sziasztok!
A fiam belefutott egy kamu hirdetésbe az ebay-en(egy telefon lett volna olcsón). Ki is fizette, de nemsokára jött üzenet a ebay-től, hogy harmadik fél is hozzáférhetett az egészhez(meg gondolom nincs is ilyen ternék igazából) és indítsam el a "resolution center"-t jelezzem, hogy az elemet nem kaptam meg. Viszont amikor erre nyomok azt írja, hogy a paypal nem tud megnyitni ügyet a tételre, vegyem fel a kapcsolatot az eladóval. Írtam az eladónak de múlt hét szerda óta semmi. A paypal-en az összesítőben a függő tételeknél szerepel a vásárlás amit a virtuális kártyámról levontak már, de nem a Completed résznél van mint más vásárlások. A megoldó centerben a "payment status"-nál a "denied"(tiltott) van az tranzakció mellett.
Mit tudok tenni ilyenkor vagy a paypaltől visszakerül hozzám az összeg?[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
Banggoodról rendeltem 2500-ért aug 14.én, de nem kértem biztosítást és trackinget.. Még várok vele, de később Paypalon keresztül van értelme reklomálnom? (Report an issue / item dispute)
-
Rick4
félisten
36$-t kaptam vissza, 248$-ért vásároltam. Mopst megnéztem, csak az átváltott egyenleg a 36$, amúgy 0$, 93000HUF...
Köszönöm!
Szerk: Már át is váltottam, ezt is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Topikgazda
A egyenlegről csak akkor veszi le, ha a fizetendő összeg olyan devizában van, amelyben az egyenlegen található.
Ha a forint balance-n van akkor a forintos vásárlásra használható fel, ha a $-os balance-n akkor értelemszerűen a $-ban történő vásárlás esetén használja fel. Mivel az adott egyenlegek közt tudsz pakolgatni csak át kell konvertálni az egyenlegen a megfelelő devizára. A leírás az Összefoglaló, 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás.
De te kiküldheted a bankszámládra is.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
A segítségednek köszönhetően ma kaptam a paypal balance-omra 9300Ft-ot, órákkal később vásároltam ennél jóval magasabb összegért, de a paypal nem a balance-hoz nyúlt hozzá, hanem azt egészet lekarmolta a bankkártyáról. Na ennek mit lehet csinálni, hogy legközelebb ne így legyen, és először a balace-ról vegye le? Mivel nem visszautalás, hanem a paypal adta, értelemszerűen ez nem is fog a számlámra visszajönni, marad a paypalon.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Topikgazda
válasz szegi77 #31013 üzenetére
Oké, akkor légy szíves nézd meg, hogy a böngésződben a felugró ablak engedélyezve van-e.
Másrészt gondolom említette a Maestro kártya problémát, hogy nem mindig és nem mindenhol lehet vele fizetni.
De tisztázzuk akkor, hogy a Paypal fiókod akkor osztrák?Ha igen, akkor bankszámláról fizetnél, nem kell kártya, de azt emlékeim szerint a Raiffeisen Banknál valamit állítani kell.
[ Szerkesztve ]
-
szegi77
csendes tag
Ha rá nyomok újra be jelentkeztet a paypalba és nem történik semmi. Mindig ez az ablak jön fel, osztrák raiffeisen banknál van számlám illetve egy maistro bank kártya.
Másfél hete regisztráltam az Ebay-Paypal fiókot 5napja vettem meg az első pár cuccot akkor engedett fizetni azóta semmi. -
Topikgazda
válasz szegi77 #31011 üzenetére
Hát a Continue gombra kellene kattintani. ha már ezt írta: Please continue to PayPal for your payment. Akkor mi történik?
És van a kártyádon 50000 Ft, illetve a bankban nincs lekorlátozva a kártyád mondjuk 50000 Ft-os vásárlási limitre?
Bár nem derül ki a képről, hogy mivel is szeretnél fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz trexxx1 #31007 üzenetére
Az eBay-n nem írták jóvá, mert nem az a fizetési felületed.
Pénzt fizettél, pénzt kapsz vissza, nem credit-et
Sokan, sokszor kérdezik, ezért az Összefoglaló, Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan tartalmazza a választ a kérdésedre:
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.Nem tudom már egyértelműbben leírni már hogy automatikusan, nem lehet felhasználni, nem a PayPal egyenlegre és ezért 0, kártyás fizetés. Nekem első elolvasásra is világos a leírt a szöveg.
[ Szerkesztve ]
-
trexxx1
csendes tag
Sziasztok,
Ebayen jóváírták már két korábbi termék árát.Olvastam az összefoglalóban, hogy ezt elvileg 1-5 napon belül visszautalják a bankszámlámra? De ezeket a crediteket felhasználhatom másik paypalos vásárlásnál vagy ez automatikusan visszautalódik, csak mert Currencies 0 HUF van még mindig. Vagy tennem kell érte valamit? Bocs az értetlenkedésért csak kezdő vagyok még a témában.
-
Topikgazda
válasz szegi77 #31005 üzenetére
Fordítva működik a dolog. Az eBay-n kell kezdeni az összerendelést az onnan beléptet a PayPal-ra és majd a PP-ről újra vissza az eBay-re. De ez addig megmarad, amíg az eBay-n ezt a kapcsolatot nem törlöd.
A PP-n csak törölni tudod az eBay belépés eltárolását, de az nem befolyásolja az alap hozzárendelést.
Mivel 6 hsz-el feljebb (#30999) ott az a képernyő amit az eBay-n keresni kell, lépj be és rendeld össze ha nem szerepelne ott a PayPal azonosító e-mail címed.
Belépsz, bal felső sarokban a nevedre áll az egér kurzorral, Account settings, a My Account résznél a PayPal Account és ahogy látod a Buying on eBay sorEgyébként a PayPal-n Fogaskerék ikon. (PayPal settings)
Security fül,
Log in with PayPal
Since you’ve already used PayPal with your favorite merchants, simply log in to checkout in seconds. a sor végén Edit
és ott szokott lenni az eBay, de itt csak törölhető, nem adható hozzá.Mivel bankszámlával fizetsz így nem magyarországi a fiókod ezért még a Maestro kártya hiba sem jöhet szóba, nem igazán látom, hogy miért nem tudsz fizetni. Szóba jöhet a pénzhiány vagy valami a regisztrációnál.
Ui: össze van kötve a bankommal! Ha mégis magyar fiók, akkor nincs összekötve a bankkal, adtál a fiókodhoz egy bankkártyát és azzal fizetsz, kártyával van kapcsolat.
A bankszámla hozzárendelésnek meg semmi haszna, ha csak vásárlásra használod a PP-t, mert az a PayPal egyenlegre kapott összeg bankszámlára kiküldési funkcióhoz tárolja el a bankszámlaszámot.
A fogalom használat nem mindegy, mert a külföldi PP regisztrációk esetén tényleg lehet fizetési pénzforrásként bankszámlát hozzáadni.[ Szerkesztve ]
-
szegi77
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki esetleg?
Regisztráltam a PayPal - ra, össze van kötve a bankommal!
Regisztráció után rendeben is volt minden, vásároltam vele...
Következő vásárlásnál nem engedte,hogy fizessek.
Böngésztem a PayPal fiókomat, találtam benne egy olyan opciót, hogy "kössem össze" az ebay-el..!
Utanna rendben is volt minden egy napig, most ismét nem enged vásárolni.
Most viszont ez a beállításokat nem találom.. -
Kommy
veterán
Arra van lehetőség , hogy valaki pénzt ulajon az én paypal számlámra, természetesen neki nincs paypal-ja.
-
Topikgazda
válasz totyak #31000 üzenetére
Akkor nézzük az egyszerűbbet. 120 € az legyen most 37315 Ft. A PayPal jutalék függ attól is hogy melyik országban regisztrált a vevő. Amivel számolj, hogy 3,61-3,63% ha EU-s így 4,33 € vagy 1407 Ft amit rögtön levonnak, amikor a pénz megérkezik.
a vevő bután oldja meg és nem mint vásárlás ellenértékét küldi, hanem mondjuk családi utalásként.
Akkor buta marad és nem lesz vásárlói védelme. Erről nem igazán kellene lemondania.
A szabályok szerint az eladó nem jogosult eladás esetén ilyet kérni, vagy így fogadni a pénzt. Eladás = vásárlói védelem biztosítás az eladó részéről.
Nem kell árffolyammalvacakolni, azt megoldja a PayPal, de a német vevő az ne forintot adjon már meg vég célnek, hanem az €-ja az €-ban érkezzen már hozzád.
(Legyen € is felvéve a currencies-k közé, ne csak $ és Ft!)illetve költsége is van az utalásnak
Nem tudom mire gondolsz, a vevőnek vásárlás ellenértékeként való fizetéskor nincs semmi költsége.
Ha te a bankszámládra küldöd ki az egyenlegről annak sincs semmi költsége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Linux kezdőknek
- Dolce Gusto
- PlayStation 5
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest