- One mobilszolgáltatások
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
luck66
üzenetére
Nem tud levonni a PayPal, ha nem jön be pénz lekérés.
Ugyanazt vetted meg 2*.
Ezért kell kérned hogy keressék meg az utolsó, második a tranzakciót, beírja az 29,25 $ összeget a refund gomb előtti kockába és rányom a refund gombra, te visszakapod a pénzed.
A boltnak kell írnod, biztos van valami panaszkezelési oldaluk. -
válasz
luck66
üzenetére
Akkor meghibásodott a vásárlás feldolgozó programrész, két ugyanazt a dolgot vettél, nem pedig 2* vonta le.
Ha a PayPal mindkét tételsoránál ahogy írod ezek különböznek: Transaction ID és az Invoice ID, akkor az 2 külön vásárlás.
Csak szólni kellene nekik hogy a másodikat (Transaction ID 67U....) keressék már meg és utasítsák vissza.
Ez lenne a az első körös és gyors megoldás
A képeket később láttam meg. -
-
luck66
tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám a Paypal-lal. Vásároltam egy terméket és 2* vonta le az árát. A 2 levonáson a PP- nal az Order száma megegyezik. Ilyenkor mit lehet tenni?A boltban is 1 rendelés szerepel, erre vonta le duplán a pénzt.
Ilyenkor mi a teendő?
köszi -
válasz
ekrisztian
üzenetére
Nem zárult le a PayPal fiók a fizetés után, mert a fizetési klienstől a zárás utasítás nem került ki, nem tudom volt e olyan link a fizetés után hogy vissza Lebera oldalra mert, akkor elméletben zárja. Alul szokott ilyen link lenni.
Ha csak bezárod az ablakot, akkor még nem történik meg. A böngésző PayPal munkamenete se zárult le. De csak arról a eszközről, a folyamatosan használt böngésző esetén marad így. Más kívülről ezt nem tudja befolyásolni, kihasználni.
Akkor legközelebb ennél a helynél ellenőrzésként valamelyik PayPal gyors linkre kattintani, ha a PayPal felület előjön, nem a belépési oldal, akkor kilépni a PayPal-ről.
Zárul a munkamenet ha a böngészőt bezárod vagy a sütiket törlöd. -
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés képpen.
Milyen beállításokkal lehet azt elérni, hogy egy adott oldalon lebara.de vásárolt ismerős 20€-ért paypal-on keresztül.
(sms ellenőrzés bekapcsolva a paypal-on)
A fizetés sikerült.
Lebera oldalon kijelentkezett.
Majd a párjának is regisztráltunk a lebara oldalon, és szintén vásároltunk paypal-on.
Ez kb. 30 percen belül történt az első tranzakcióhoz képest.
Na most a második tranzakció közben, bejelentkezni nem kellett, így sms sem jött, viszont a fizetés végbe ment.
Hogy fordulhat ez elő?
A laptop és windows és a böngésző ugyanaz.
A lebara account különböző.
És normál esetben a paypal-nak is annak kellett volna lenni.
Mi tarthatta a kapcsolatot 30percig anélkül, hogy új azonosítás történt volna?
Remélem azontúl, hogy hosszú voltam, azért érthető.
Köszönöm a válaszokat!
-
Adam333
tag
Nekem ezzel kapcsolatosan valami nem logikus.
Miért nem egyszerűbb megfogni a tranzakciót, amikor még nem ment ki? Ez mindenkinek fájdalommentes lenne.
Valamint ha elment a pénz, és adott esetben a csalónk el is költi, leveszi, továbbutalja, akármi, akkor ott van a két bank, akik törvényileg kötelezve vannak elvileg, hogy visszaadják a pénzt az ügyfélnek, de ugye már nincs pénz, tehát miért is várják meg ezt?
Bocsánat az értetlenkedésért, de ez nem hagy nyugodni.
Köszönöm a választ.
-
kerekes.pter
tag
köszönöm a segítséget
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Persze átutalják azután lehet visszakövetelni, nem is írtam ilyet, hogy nem fog a pénz elmenni.
Idéztem az üzletszabályzatukból, azért nem egészen úgy van ahogy neked mondták.
Mellébeszél, mert hülye, minden jogtalanul kiment dolog a bankszámládról az ő közreműködésükkel visszaszerezhető, erre ők kötelezve is vannak törvényileg.
Az hogy a kártyás tranzakció nem vonható vissza az teljesen más dolog.
Két malomban őröltök.
És csak akkor utal, ha a másik bank lekéri a pénzt, azért szoktak pár napig függőben lenni a dolgok, még a holnapi nap sem biztos, hogy igaz lesz.
És jelezheti a másik banknak, hogy itt bűncselekmény miatt nem fog pénzt kapni.
Ha megteszi neki kell az ügyfélnek visszaadni, ezért lehet, hogy van egy megállítási mechanizmus.Akinek elküldik az jogszabályt sértett, tettél feljelentést, így az OTP-től visszakapod a pénzt, hogy milyen módszerrel hajtják be az téged már nem különösebben nem érdekel. Lényeg az, hogy nem küldhetnek el a....
De már sokat foglalkozunk az OTP-vel a topikban, holnap a bankfiókban tudod majd intézni eredményesebben. -
Adam333
tag
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Szia!
Nekem is tök hasonló a helyzetem. Neked is azt mondta az OTP hogy semmit nem tud tenni?
Vettek fel neked panaszt? -
kerekes.pter
tag
na voltam a rendőrségen megtettem a feljelentést illetve
megint beszéltem az otp-vel és azt mondja hétfőn mindenféleképpen átutalják a pénzt
nem lehet lemondani a tranzakciót -
válasz
citkar
üzenetére
Akkor a kód ablak alatt van ez a mondat a vége link és segítenek a belépéshez.
Don’t have your Security Key handy? Contact us, we can help.
A biztonsági kérdéseket Security questions és a válaszokat rá azt tudnod kell ezért szükséges ezeket beállítani és a customer service PIN-t is beállítani és ismerni.
Belépés után fogaskerék ikon jobbra fent és a ezekből Account Security Payments Notifications menüpont. -
-
válasz
citkar
üzenetére
Az sms is a telefonszámhoz kötődik, ha a sim kártya purcan ki akkor szintén nem tudsz belépni és ha elveszíted akkor sem.
Arra is figyelj, hogy néha különböző okok miatt nem érkezik meg 5 percen belül az sms, de akkor nem pánikolni, hanem az Összefoglaló, Tippek röviden 8.pont. -
citkar
addikt
Igen, valszeg az lesz az amit írsz, ez egy virtuálsi kártya (kezemben nem fogtam nyilván), de saját számlaszáma van a fiókomon belül (ami pár számjegyben tér el a "sima" számlaszámomtól), továbbá saját lejárati ideje és saját CVC száma van.
Viszont akkor gond van, ha bekrepál a teló, gondolom így is kiiktatható ez a védelem, csak prolémás módon.
Ennek tükrében lehet inkább az SMS-nél maradok. -
válasz
citkar
üzenetére
Az egy virtuális bankkártya amit megadsz 4*4 számjegy (kártyaszám), nem pedig 3*8 számjegy (bankszámlaszám).
Többször írtam, külföldi fiókok esetén lehet bankszámlát használni fizetőeszköznek, azért nem mindegy hogy a magyar fiók esetén mi a szóhasználat, a kezdőket megkavarja ez. Csak bankkártya ami valós vagy virtuális és PayPal egyenleg a fizetőeszköz magyar fiók esetén.
A VIP Access a készülékhez kötődik amelyen aktiválva lett, új telefon új telepítés és új kód.
Természetesen a régiről belépni, törölni a védelmet a PayPal fiókról és csak azután az új telefon vagy tablet vagy számítógép. -
citkar
addikt
A PayPal-ra egy "virtuális" számlaszám lett megadva minden adatával és arra a számlaszámra mindig viszonylag kevés, csak a szükséges összeget teszem, de kipróbáltam ezt a Symanteces belépést, jó.
Annyi a kérdésem, hogy ha új telóra költözök, ez a SYMC... kód elég, hogy újra generálja nekem a megfelelő kódokat?
-
válasz
darvinya
üzenetére
Ez amit írtam, tényleg csak annak akinek nincs bankszámlája.
Van olyan utalási nyomtatvány amit a pénztári befizetéssel történő utaláskor kell használni.
Rá kel írni a neved a számlaszámot amire menjen, az összeget és közlemény rovatban a PayPal transfer id-et. Odaadod a pénztárosnak ezt és a pénzt és megcsinálja. Amióta vannak bankok és lehet utalni a pénztáron keresztül ezt használjuk.
Ilyesmi nyomtatvány ami ebben a hsz-ben van
A szükséges információk pedig ha van már PayPal fiókod belépés után a baloldali menü Top Up-ra kattintva. -
Watcher45
tag
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Gyakran jönnek adathalász e-mailek paypalt utánzó feladóval, feltehetőleg sikerült egy ilyen levélbe megadott linken bejelentkezned és így megszerezték a jelszavadat, amivel már szabadon garázdálkodhattak a fiókodban ha nem állítottad be a fent említett SMS azonosítást.
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Szóval OTP esetén lehetett volna csak felfüggesztést kérni, de nekik abba nincs üzlet ezért tiltást említik meg mert akkor abból lesz bevételük.
Mivel jogosulatlannak minősül a pénz levonás, nekik vissza kell adni neked a teljes összeget.Kártya Üzletszabályzat (106) A Kártyabirtokos biztonságának érdekében a Bank jogában áll egyoldalúan a kártya használatát részben vagy egészben átmenetileg korlátozni, amennyiben a kártyával elkövetett visszaélés gyanúja, vagy annak lehetősége áll fenn.
Ezt kellett volna nekik javasolni, mert a (110) A Kártya letiltása letiltási díj felszámítása mellett történik. valamint az új kártya is pénzbe kerül majd.Még 2017-09-21-én a honlapjukon is ott volt a Chargeback eljárási igénybejelentő, de a nagy átalakításuk miatt eltüntették. https://www.otpbank.hu/portal/hu/v7/Kapcsolat/Panaszkezeles/BankkartyaReklamacio
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Hülyeség, mivel ott is még csak zárolásban van. Chargeback, te is kifogtál egy selejtest
De ugye nincs több pénz a kártyán?Ha egy, a számláján már lekönyvelt, bankkártyával végzett tranzakciót nem tart jogosnak, úgy panaszát bármelyik bankfiókunkban vagy az OTPdirekt telefonos, illetve az OTP Bankkártya HelpDesk szolgáltatásunk ügyintézőinél is jelezheti vagy elküldheti a reklamacio@otpbank.hu e-mail címre.
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
A bankodnál a te 1000000 Ft-os levonásra mit mondtak, mert azt is valahogy sztornózni kell? Lásd amiket most írogatunk.
-
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
De nem tudsz belépni? Mert ha csak jelszó hibát ír akkor cserét kell kezdeményezni.
-
Adam333
tag
Írtam az eladóra, természetesen semmi válasz.
Bementem a bankomhoz, felvettek jegyzőkönyvet, nem tudom ez elég-e a chargeback eljáráshoz, azt gondolnám, hogy ezt nekik kell tudniuk mi az eljárás, vagy tévedek? Az ügyintéző hölgy nem tájékoztatott ilyen részletesen.
Ami nekem kicsit ijesztő, hogy az ebay oldalán sem jelenik meg hogy fizettem volna, mert onnantól kezdve tudnék menni a resolution centerbe refundingot kérni, akár úgy is, ha letelt az idő, amíg elküldhette volna.
Előre is köszi a választ.
Üdv -
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Az előbbi linken? Vagy hova? Bár ilyenkor a telefon lenne a hatékony, főleg a 100k pénz miatt.
-
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Természetesen azonnal reagálni kellett volna, hogy nem te kezdeményezted. Erre utalás nem volt bennük?
Mert a lezárásra küldött Your Closed Account Status tárgyúban ez szokott benne lenni:
If you did not authorize your account to be closed, please report this email to us athttps://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_contact_us
Sincerely,
The PayPal TeamEsetleg még működik, de ha be tudsz lépni, akkor rögtön jelszó cserével kezd, úgy hogy megnézed, hogy jó e-mail címre menjen a dolog, fogaskerék ikon és e-mail címek.
-
kerekes.pter
tag
kaptam e-mailt a tranzakció-ról is és a fiók törléséről is de nem fogom hogy lehet csak így törölni az accountot.
-
válasz
darvinya
üzenetére
Mi a zavaros?
Létrehozol egy PayPal fiókot. Ahhoz hogy vásárolni tudjál rajta keresztül kell rá pénz.
Ha nem adsz hozzá kártyát akkor a PayPal egyenlgre (balance) kell juttatni pénzt.
Van a PayPal-nak egy a magyar Unicredit Banknál vezetett bankszámlája, arra utalsz pénzt a közlemény rovatba megadod a te egyedi PayPal transfer id-nek nevezett azonosítódat és ez alapján miután utaltál a PayPal azt a pénzt ráteszi a PayPal egyenlegedre.
Ha nincs bankszámlád, akkor működik úgyis, hogy egy Unicredit bankfiókba pénztári befizetéses utalással teszed ezt meg.
Ebből következik, hogy bankszámlát nem kell a PayPal fiókhoz vásárlási lehetőség tekintetébe hozzárendelni.
Ez általában 2-3 banki munkanap.
De van lehetőség gyorsabb feltöltésre is, ha a bankod az Összefoglaló 11. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról résznél fel van sorolva:
UniCredit Bank
Budapest Bank
Erste Bank
Sberbank
MKB Bank
OTP Bank
Raiffeisen
Viszont ebben az esetben igaz lesz az hogy mivel a PayPal váltja a devizát, ezért egy deviza egység esetén + 6-14 Ft eltérés is lehet a bankkártya hozzáadása után a banki konverziót választásához viszonyítva.Amikre most és az előbb is utaltam, mind előfordul az Összefoglalóban.
-
válasz
Meghivott
üzenetére
8 hsz-el feljebb (#31738) említettem két védelmet, használd azok közül valamelyiket. Bármely kártya esetén javasolt és a biztonság ugyanaz hitel vagy betéti kártya esetén, de én azokat a kártyákat amelyeken nincs állandóan pénz biztonságosabbnak tartom.
Hitelkártyánál meg arra figyelj hogy ha nem muszáj, akkor még bolti fizetés esetén se add az eladó kezébe, mert ha a hátulján rajta van a CVC, CSC kód és véletlenül megjegyezné az elején lévő dolgokat is, akkor érhet kellemetlen meglepetés. Bár a bankod visszadja a pénzt akkor is. Lásd ezt. -
Meghivott
addikt
Üdv, PayPal-nál mennyire biztonságos hitelkártya adatait megadni?
Eddig virtuális kártyát használtam, ami ugye szuper jó, de lehet muszáj lesz váltanom...
Köszi -
válasz
Adam333
üzenetére
Az eladóra rákérdeztél, mert az hogy a hirdetés lett eltávolítva, nem jelenti azt, hogy nem is fogja el küldeni.
Ő mit válaszolt?
Azért nem látod, mert nem léptél be a PayPal fiókodba, hanem a kártya adatok megadásával "vendég" módban fizettél.
Itt a bankodon keresztül kell visszakérni. Az igaz, hogy a kártyás fizetés nem fordítható azonnal vissza, meg kell várni amíg nem a zárolt, hanem a ténylegesen levont tételek közt lesz és majd a pénzt a bank a kereskedő bankjától vissza kérheti. Az eBay topik Összefoglalóban van leírás, mert ez inkább oda tartozik. 17. A kifizetések védelme Internetes vásárlás esetében „chargeback” eljárással -
Adam333
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, sajnos nem igazán találok megoldást.
Vettem az ebayen 2 amazon kindlet, bankkártyás fizetéssel (ami elvileg a paypalon megy át, de a paypalon nem találom a historyban, persze van paypal accountom).
Az ebay írt, hogy it may be from compromised account, és törölték az itemet az oldalról, és hogy próbáljam a bankomtól visszaszerezni a pénzt.
Bementem a bankomhoz, ott már nem tudták megfogni az utalást, felvettek egy jegyzőkönyvet.
Írtam az ebaynek, ők továbbküldtek a paypalhoz, írtam a paypalnak, ők pedig tranzakciós id nélkül nem tudnak vele mit kezdeni. Nem látszik a historyban az utalásom.
Ebayen ezt látom:
You paryment is still being processed.
Természetesen a bankomnál már be lett terhelve az összeg.
Van valami megoldás, vagy tanulópénz?Előre is nagyon köszönöm
Üdvözletem -
darvinya
titán
Sziasztok
Jól értem, hogy sima kártya nélküli bankszámlával nem használható PayPal?
Mert csak esetenként lenne használva. -
válasz
kerekes.pter
üzenetére
A fiókzárásról vagy az e-mail cím megváltoztatásról, esetleg pénz leemelésről kaptál e-maileket meg kéne nézni.
Ha bankkártya volt hozzáadva, akkor kártya letiltás és a bankod felé jelezni a jogtalan levonást, indítani az ilyenkor a náluk szokásos eljárást.
Ezenfelül célszerű végig gondolni, hogy miként jutottak hozzá az azonosítóidhoz, ki férhetett hozzá ezekhez az adatokhoz, mert a PayPal fiók feltörése lassan városi legenda, meghackelték a böngészőben tárolt adataidat, vagy azt amiben a jelszavakat őrzöd.
2016 februártól elérhető számunkra is az SMS belépési védelem, azóta szerepel az Összefoglalóban és minden új regisztrálónak ajánlani szoktam ugyanúgy azt is, hogy az általa szabályozható netkártya legyen hozzárendelve. -
válasz
citkar
üzenetére
Nagyom messzire nem kell menned utána nézni, amióta elérhető azóta itt a leírás az Összefoglalóban, a 2. PayPal fiók belépési védelme SMS kóddal rész.
Van másik lehetőség is a védelemre a VIP Acces kódos, azt egyenlőre itt részleteztem. Majd megy az is az Összefoglalóba -
válasz
Laszlo733
üzenetére
Ha bankkártyaként viszed fel akkor elfogadja mert az egy Mastercard kártya lenne, de virtuális. Ha a aktivált volt, volt rajta legalább 1000 Ft hozzáférhető pénz és az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírás lépései szerint csináltad, akkor jónak kel lenni. Persze az OTP-ben nem lehet karbantartás, a kártyás résznek működni kell.
-
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy az OTP-nél vezetett számlámhoz tartozó virtuális kártyaszámot nem fogadja el?
-
citkar
addikt
válasz
kerekes.pter
üzenetére
Szívás, sajnos nem tudom mit tehetsz, de kíváncsiságból kérdezem, volt biztonsági kérdésed, vagy használtál-e security key-t (ez utóbbit nem is tudom, a Paypalnál, hogy működik, de talán utána is nézek).
-
kerekes.pter
tag
Sziasztok
abban szeretném segítségeteket kérni hogy az este folyamán
törölte valaki a paypal accuntomat de előtte le emelt róla majd 100000 ft-ot
ilyenkor mit tudok tenni?
válaszokat előre is köszönöm -
citkar
addikt
Érdekes. Ugyanaz az oldal, nekem meg tök üres. Akárhányszor megyek vissza, azt az üres, táblázat nélküli képet látom, amit linkeltem.
A Return to Account Overview link a főoldalra (Summary-re) visz vissza.
Nem üzleti fiókom van, ha az számít.
Megvan az üdvözlő mail, legalább tudom, hogy áprilisban regeltem, vagy egyéb dolog is kiderülhet belőle?
Abban az évben, decemberben, nem tudom miért, de egy olyan mailt kaptam, amiben ezt rták:
Congratulations! Your withdrawal limit has now been lifted. You can now withdraw unlimited funds from your PayPal account.Ez a withdrawal limit, ami a fizetést jelenti?
-
citkar
addikt
-
válasz
citkar
üzenetére
Firefox-al és Chrome próbálva nekem nem jön elő ez.
Akkor egyszerűsítem, adtál hozzá bankkártyát és személyes okmányokkal igazoltad magad? Ha ezek után nem kaptál olyan e-mailt hogy: We have completed our review of your PayPal account and your account receiving limits have been removed. akkor még az éves 2500 €-os 780k Ft-os limited meg van. -
válasz
citkar
üzenetére
Nekem nincs limitem de ilyen nem jelenik meg.
Ha az Összefoglaló, Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás. a A fiókra érvényes limitek megtekintése linkre kattintasz miután beléptél a PayPal-re és főoldal jön vissza, akkor biztos nincs. -
citkar
addikt
Üdv!
Tisztázni szeretném, hogy van-e limit a paypal accomon. Úgy látom nincs, de a biztonság kedvéért mondjátok meg kérlek, ha ezen a részen nem ír limitet, akkor tuti nincs?
-
-
Jackal2
senior tag
Srácok, köszönöm, ezt kerestem.
Ez egy VPN szolgáltatás egyébként.
-
válasz
Jackal2
üzenetére
Az Összefoglaló Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás. találod a rendszeres fizetések linkjeit:
Rendszeres levonások oldal, My preapproved payments
Lista oldal
Tétel oldal
Miután fizettél és kipróbálod a forduló nap előtt 4-5 nappal, vagy amit írtak hogy milyen határidővel a havi megújítás előtt Cancel-t nyomsz az adott tételre. Rákattintasz a sorra és az Status Active mellett a Cancel link
Példa:
És így néz ki az ablak:
Nálam is az első kettő automatikus megújulás 6 és 12 hónap után volt, de az nekem nem kell és a periodikusság lett a Cancel-el megszakítva, az első 6 és12 hó az persze megy.
Akkor is ez az eljárás ha egyszeri fizetéses dolgot vásárolsz, de a webshop ide a preapproved payments-közé teszi a fizetést, mert az általa használt PayPal fizetős kliense így van beállítva. -
Sordoran
addikt
válasz
Jackal2
üzenetére
Az adott szolgáltatás oldalán lehet értelemszerűen a legegyszerűbben. Ha megmondanád mégis milyen oldal ez, akkor közelebb lennénk konkrét megoldáshoz. Én például pont tegnap mondtam le egyet.
Paypal oldaláról is lehet:
Here is how to cancel an automatic payment with a merchant:
Click the Settings icon next to "Log out."
Click the Payments tab, then click Manage pre-aproved payments under "Pre-approved payments."
Select the payment you'd like to cancel, then click Cancel. -
Jackal2
senior tag
Sziasztok, átfutottam a topic nyitót, de nem találtam meg a kérdésemre a választ. A következőbe futottam bele:
- egy szolgáltatást akarok kipróbálni, 1 hónapos licenszt akartam venni, de mielőtt elfogadtam volna a terms and agreementet, feltűnt egy sor, ami az alábbi:"You will be charged $XX.XX automatically every 1 MONTH, cancel online at any time."
Vagyis automatikusan megterhelik a paypal számlámat minden hónapban, amíg én nem mondom le. Mivel még sosem csináltam ilyet, fogalmam sincs, hogyan kellene lemondanom aktív szolgáltatást, hogy terheljék le tovább a számlámat, ha ne adj isten úgy döntök, hogy nem tetszik a szolgáltatás.
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egyenlőre nem fogadtam el a feltételeket.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mivel a mobil társaság is benne van a buliban, van amikor késik.
Ha nem jön meg 5 percen belül, akkor a Összefoglaló, Tippek röviden, 8. Ha nem érkezik meg az SMS belépési kód 5 percen belül. leírás szerint be tudsz lépni. -
Más nem tapasztal olyat, hogy nem érkezik meg a belépéskori biztonsági SMS, sikertelen a hívás?

Aztán lehet, érezte a PayPal, hogy kicsit sokallom a tátyóért a 10-est, és inkább sikertelenre futtatta a fizetést.

-
ÖF. GYIK 3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.Logikátlan lenne, mert valójában a bankszámládról a kártya közvetítésével fizettél egy másik bankszámlára, a visszaút bankszámla->bankszámla. Csak a könyvelési bejegyzések történnek a PayPal-on a pénz nme kerül be a PayPal rendszerébe és ami nincs ott, ahhoz nem lehet hozzáférni.
A kártyát ne töröld. -
GAbre
veterán
Jó reggelt.
Hogy tudom beállítani azt,hogy a refund,ne rögtön menjen vissza kártyámra,hanem maradjon balance-on?
Nem találom.
Ha nem lehet,bank,és kártya törlésével,sem marad balance-on? -
LuckyL
őstag
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Nekem mindig válaszoltak a megkereséseimre 24-48 órán belül, azokra meg hosszab időt írnak sosem a lejárat napján kaptam választ, hanem jóval előtte.
Azt is leírtam, hogy miként működik az automata válaszoló rendszer, ami persze a szerződési feltételekben is le van írva. Megalapozatlannak tűnik a kritikád.
Mivel magyarul nem igazán beszélnek, angol nyelvtudás híján a telefonos dolog nem jön be. -
CSAVI38
tag
Az nem derült ki számimra miért nem jött tovább, de akkor vopt a gearbestnek pont problémája a dpd-vel. Egy csomó embernek felajánlottak kártalanítást, így nem értettem engem miért szívatnak. újraküldésre is csak 75 dollárért hajlandó miközben 163-t fizettem. Elöször szeretném megtudni mit mond a paypal. Megpobálom az általad adott elérhetőségen, köszönöm
-
válasz
CSAVI38
üzenetére
Az hogy az lett beírva, nem igazolja azt hogy visszakapták, miért küldték vissza onnan, ha jöhetett volna tovább ide?
Annyit lehetett volna, hogy erre való hivatkozással az ingyenes újraküldést kérd. Pénz nem jár vissza. Ha ezt elutasítják akkor a PayPal.
A PayPal-l kapcsolattartás van az Üzenő fal. Ott kérdezhetsz rá a dispute helyzetére, ha a dispute-nál nem látod egyértelműen, hogy miért állt meg.Ez téma

és az Respond to/Status of Buyer Dispute or Claim választandó.A z Összefoglaló Tippek röviden-ben leírtam az Üzenőfal elérését.
Erre legtöbbször jön egy e-mail az általános válaszokkal és utalás benne, hogy erre az e-mailre válaszul írjuk meg a problémát, ha nem találtunk megfelelő választ. Leírod ugyanazt vagy bővebben.
Ezután az üzenő falon keresztül megy az eszmecsere.
Kapsz e-mailt hogy van új üzenet, belépsz, az üzenőfalon megnézed és ott a reply-vel válaszolsz, ha kell. -
CSAVI38
tag
Igen, ezért mentem a paypalhoz, de a vicc hogy nyilván visszakapja a cuccot akkor ne akarjon már félpénzzel szívatni. A paypallal most az a gondom, hogy már 3 hete nem változik a statusz és még mindig being review van, de nem tudom hol lehet nekik írni, higy mikor lesz döntés vagy hogy mire várnak. Van erre valami lehetőség?
-
válasz
CSAVI38
üzenetére
Így világos. Gondolom itt akadt meg: Feucht.
Akkor ez nem a te hibád volt. Elnézést
Viszont van egy másik probléma.
De ha nem fizettél rá szállítási biztosítást (shipping insurance) akkor csak a PayPal döntésében bízhatnál, mert ilyenkor a te felelősséged az elvesztés vagy a meg nem kapás.
Any orders that do not have shipping insurance will not be the responsibility of GearBest and the customer takes full liability for their package during the shipping process. Itt írják a Shipping and Delivery résznél.
Ezt szokták elküldeni a PayPal-nek, hogy benne van a szerződési feltételekben és ezért a PayPal szokott gondolkodni, hogy a saját kontójára kárpótol-e téged, mert a GB az emiatt a kitétel miatt nem fog. -
CSAVI38
tag
Meg sem kaptam. Elakadt valahol a dpd nél Franciaországban. . Miután 60 napig nem jött meg gearbestnél indítottam hogy adja vissza a pénzt, de nem akarta ezért mentem a paypalhoz. Közben 2 hónap után egyszer csak vissza a feladónak statusban került úgy hogy magyarország közelében sem járt. Tehát nem én nem vettem át!, hanem vagy a szállító vagy a gearbest cseszett el valamit, de a lényeg hogy én nem kaptam meg a gearbest meg szarik visszafizetni a pénzem.
-
válasz
CSAVI38
üzenetére
Hogyan került vissza az eladónak státuszba? Miért nem vetted át?
A PayPal felé ezt igazolja az eladó a nyomkövetési információkkal és annyi. A dispute elutasítva.
Ha egy küldeményt nem veszel át és arra nem érkezett meg dispute-t indítasz, az ha szerencséd van, az csak bizonyos időre való fiók használat felfüggesztést eredményez.
Mivel te hibád az hogy nem vetted át, a kereskedőnek semmiféle jótállási kötelezettsége nincs feléd. A fogyasztóvédelmi szabályok szerint, még fel is számolhatja, ha neki a visszaküldés miatt k+ költsége keletkezik.Persze nem valószínű hogy GB ezt meglépi -
CSAVI38
tag
Segítséget szeretnék kérni. Van egy claim-om a gearbestel Paypalnal. 11.01 én volt escalalva és azóta being reviewed by paypal statusban van. Beleírni, hozzátenni már nem tudok. Közben a csomag ami miatt indítottam vissza a feladonak statusba került, tehát már biztos nem kapom meg.Hogy tudok a.paypalnál rákérdezni, hogy mi a helyzet, mert ilyen opciót nem találtam?
-
válasz
gerisz23
üzenetére
Ha az Összefoglaló, Tippek röviden, 2. pont PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás ott a A fiókra érvényes limitek megtekintése linkre kattintasz feladja az alábbihoz hasonló képernyőt és ott a Reset date oszlopba látod.
Ha adtál hozzá kártyát nincs limit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)