Hirdetés
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A My Profile beállításainál kezelhető:
Összefoglaló, Tippek röviden.
1. A PayPal fiók adatainak elérése:A My Profile elérhetősége:
1. Belépés után jobb oldalon a Logout gomb előtti fogaskerék ikon. (Nem minden adat hozzáférhető!)
2. Bővebb beállítások
A személyes adatok módosítása, a bankszámla, bankkártya hozzáadás, módosítás, konverzió beállítás, SMS védelem aktiválás stb.
My personal info: Email, address, phone. more
My money: Banks, credit cards, more.
My settings: Notifications, customer D, more.
My selling tools: Getting paid, shipping. more.A következő módon lehet elérni a Profile-t.
Belépni a PP-re, ezután egy új ablakban megnyitni ezt a linket https://www.paypal.com/webapps/customerprofile/summary.view vagy belépés után kattintani erre a linkre. Célszerű eltárolni könyvjelzőként. -
BaLee
addikt
válasz
-Solt-
üzenetére
Ugyan így jártam tegnap. Hozzáadtam az új kártyámat, amit szerettem volna használni, elsődlegessé akartam tenni, valami hibát írt ki. Átállítottam a nyelvet is. Na most már nekem is internal server error van.
Végül meguntam és kitöröltem a régi kártyát, mert így már nem tudtam elsődlegessé tenni az újat. Most meg írtam a paypalnek hogy állítsák vissza a nyelvemet angolra, mert tuti ez a gond, meg azt is írtam, hogy nem egyedik az eset...
Kaptam 10 perc alatt egy automata választ ami természetesen tök másról szólt de írtam nekik, hogy nem ezt kérdeztem. Most várok.
Mindenesetre az összefoglalónál található gyorslinkekkel legalább a konverziót át tudtam állítani. Azért köszönet.

-
válasz
QuadRacer
üzenetére
Mivel januártól él és én nem akarom felmondani a szerződést, nem mélyedtem bele még, a vihar elvitte a házam tetejének egy részét azzal foglalkoztam jobban.
A lényeg alapvetően az ha valaki nem akarja elfogadni a változásokat, akkor futtassa nullára a dolgait és zárassa le.
A vásárlást alapvetően nem befolyásolják a változások, a PayPal deviza váltás esetén van egy új fogalom a “Base Exchange Rate”. bázisárfolyam, ami bizonyos esetekben ki fog egészülni Currency Conversion Fee váltási költséggel.
Itt két dolgot említenek, de ezek nem az alap vásárlásokhoz tartoznak, amikor a konverzió azonnal végrehajtódik.
Amikor a később történik fizetés és a rendszeres levonások esetén, hasonló mint a csoportos beszedés banki díja. Ezek: a Merchant Processing Delay és a Pre-approved Payments
Ha a banki váltás van beállítva akkor persze erről nincs szó.
A többi meg a változó jogszabályi környezetnek megfelelő módosítás, vagy pontosítás. -
QuadRacer
csendes tag
Szia V/ !
Nem régiben kaptam egy emailt, gondolom más Paypal felhasználó is, hogy módosítják a jogi szabályzatukat:
https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-full?locale.x=en_huJelent ez valamiféle változást az átlag Paypal-os fizetéseknél, vagy van benne valami kacifántos dolog, amire ezentúl jobban oda kell figyelni?
Segítségedet előre is köszönöm.
-
válasz
Vtibike496
üzenetére
Azt írtam hogy kérhetsz, de ha lejárt a garancia, visszaküldés idő amit az eladó vállalt akkor legfeljebb elutasítják.
Kb ez van most is. Az első e-mail-nél lehetne küldeni bizonyítékot,ha majd kérnek, a második e-mail meg az, ha lesz kérdésük írni fognak, mert az eladó reagált feléjük.
Csak általánosságban tudtam válaszolni, kevés volt az információ. De az tény, hogy hiába 180 nap, ha a vásárláshoz kapcsolódó védelem, nem kaptad meg, nem azt kaptad vagy hibásat és az eladó x nap visszaküldési lehetőséget adott, azután történő garanciális vagy más probléma a PayPal-re már nem igazán tartozik. -
Vtibike496
csendes tag
Multkor irtam h szarakodik a cucc amit vettem. Az elado irt vmit nemetul h x honap eltelt stb szarik ra nem ad vissza semmit. Utana irt meg vmit de nemetul a fordito eleg szarul firditott. Na mind1 irtam neki jo lenne ha angolul pampogna vmit.
Semmi.
Jott paypaltol 2 level. Bemasolom nem tudom mik ezek.Your seller has requested that this dispute be escalated to a claim. PayPal
may review any communication you've had with the seller in the Resolution
Center and contact you for additional information.If we contact you for more information, please respond within the
timeframe. If you do not respond within the timeframe, the case may be
closed and decided in the seller's favor.Utana 10 perc mulva ez.
Ufuk Yavuz has provided a response to the claim you filed against them. We are reviewing the facts of the case and will carefully consider all the material before making a decision. We will let you know if we require additional information from you, and will contact you via email when a decision has been reached.
Kinek irjak vagy ilyenkor mivan?
Köszi. -
Jó a PayPal fogaskerék ikon működése, láthatóak az almenük.
-
csabám
addikt
-
válasz
Freezee
üzenetére
Ilyen is van. Belépsz a felső menüsor 2. pont Activity, a Completed sor végén Statements, Activity export, A Download History-nál állíthatsz dátum intervallumot majd a balszélen a History, Basic Search, jön a táblázatos forma és ott a Details az adott tételnél.
Le is töltheted, aztán Excelben nézegetheted, a PDF nem adja vissza csak az alap sorokat, a CSV az jó. -
Freezee
senior tag
Köszi. Megtalálom amit akarok nagy nehezen, de nem jó amit ad nézetet az új felület. Az összes tranzakciót kirakja ha rányomok egyre lenyílik de alatta látszik másik 1000. Illetve amit ott kiír az édeskevés. Régen jó részletes lista volt honnan jött milyen megrendelési számról mikor vonta le pontosan mennyit, hova ment.
Ilyen nézet érdekelne mint ez:
Ilyen létezik esetleg?
Köszi -
baipatrik
csendes tag
Hello hello !
Ha trustly-val akarom feltölteni az egyenlegem akkor mennyi időbe tellik az utalás? Kb fél órája pörög nekem a töltés hogy várakozzak, pedig már túl vagyunk mindenféle verifikáción az OTP-vel -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Hol tudom a Paypal felületét visszaállítani a classic GUI-ra? Ez az új felület tragikus és nem találok pár dolgot ami a régiben egyszerű volt.
Köszi -
válasz
Vtibike496
üzenetére
Akkor is ott van a védelem, ha a PayPal felületen a banki váltást állítod be. Ha még nem nézted meg az Összefoglaló 4. pontját akkor arra gondoltam.
-
válasz
Vtibike496
üzenetére
Van exchange szöveg, a PayPal váltott. Fizetéskor ha Exchange rate: 1 HUF = 0.00309991 EUR látszik az összesítő képernyőn change-l át kell állítani a fizetési gombra kattintás előtt, ezt akkor láthatod, ha nincs gyorsfizetés beállítva. Csak akkor működik a banki váltás, ha kártyához az van beállítva, egyébként mindig a Paypal vált.
Ha hibás kérhetsz megoldást, ha túl van valamilyen határidőn legfeljebb elutasítják. De elsőként úgyis az eladónak kell reagálni. Azután majd látod, hogy érdemes tovább vinni. -
Vtibike496
csendes tag
Múltkor írtam, hogy a bankom máshogy váltott mint amire számítottam. 88K helyett kicsit többet. Vissza írt a bankom is, azt írták hogy ők forintban számoltak el.
Megnéztem milyen visszaigazoló levél jött a paypaltól ezt bemásolom, mármint a végét.
From amount: 91,293 HUF
To amount: €283.00 EUR
Exchange rate: 1 HUF = 0.00309991 EURDe mint írtam mindig bankkártyával fizetek hogy a bankom váltson. Ez van ebay-en bemásolom.
Order total
Subtotal HUF 78,060.00
Shipping HUF 9,256.13
Total
HUF 87,316.12
*Pricing based on current conversion rates
Order placed on
Monday, Oct 16, 2017
Payment method
Credit card
Payment date
Monday, Oct 16, 2017A bankom 91293 forintot könyvelt el rá. Mit rontottam el?
Másik.
Vettem aktív hangfalat júni 20.-án. Ezzel van most gondom. Itt csak paypal fizetés volt. Vmi német webshop. Most néztem paypalban belépve hogy tudok rá disputot kérni. Vmennyi refundot lehet kérni ? -
-
válasz
jackal79
üzenetére
Ahogy már írtam, csak a havi pénzkiküldési limit eltörlése miatt miatt kell a confirm. Évi kb 770000 Ft-ig simán vásárolhatsz most is.
De a kódot a 400 Ft-os tétel levonásnál a bankod elszámolásán nem látod? Amelyiket már jóváírtak? Mert arra van szükség, nem a PayPal küldözgetésére.
Az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírásban látod hogy miről lenne szó. -
-
Orgi
addikt
Nagyon szépen köszönöm, most már értem, mit akart az eladó, nem tudtam hogy nem csak az ebayen, hanem itt is lehet ilyen panasszal élni. Amikor csináltam a leírásod alapján, írta is, hogy látja, hogy van az ebayen is nyitott ügyem e tárgyban.
Nekem ennyit írt az eladó különben, ezt próbáltam megvalósítani, remélhetőleg sikerrel, köszi!"Hi,Friend,We try to refund to you.But Due to my Eaby account was Be restricted, such, you can go to the PAYPAL, Through the PAYPAL open a case that has not yet received project. then Upgrade to Paypal compensation To apply for, We will let PAYPAL handle refund to you, ok?"
-
válasz
jackal79
üzenetére
Ezt mikor írja ki neked? Mert ez a kártya confirm kódra vonatkozik, ezt akkor kell használni miután a kártyát hozzáadod és a pénz küldési-fogadási limiteket akarod eltüntetni, nem pedig a vásárláshoz kell.
Ezt régebben nem csináltad meg?De nem a fiókot kell törölni. Ha anno nem "konfirmáltad" a kártyát, akkor a kártyát kell törölni és újból hozzáadni.Azt hogy akkor megtetted és nincs havi limited a Tippek röviden 2. pont limites linken tudod ellenőrizni, ha ad fel limit kiírást akkor van, ha a főoldal jön be akkor már nincs.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Már nagyon rég nem használtam a PayPal-t, de most szükségem lenne rá.
Ezt az üzenetet kapom:
"You can only have the PayPal code sent to your card 3 times. The PayPal code can no longer be sent to this card."
Ilyenkor mi a teendő? Ha törlöm a fiókot és új account-ot hozok létre az megoldhatja a problémát?
Köszi! -
Nem egészen a megfelelő dolgot választottad, ha nem érkezett meg akkor az ennek megfelelő dispute-t kell elindítani.
Összefoglaló 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása és alul a Alapvető lépések itt olvashatóak a PayPal dispute-ról. link. Abban pedig az 1 rész.Te mint eladó küldtél egy pénzbekérőt valakinek, akinek akár PayPal fiókja sincs, ha ezt választottad:

-
Orgi
addikt
Sziasztok,
elolvastam az összefoglalót, de nem vagyok biztos a dologban, ezért inkább kérdeznék

6 dolláros telótokot vettem ebayen, sose érkezett meg. Némi levelezés után az eladó kérte, hogy ne az ebayen keresztül, hanem a paypalon keresztül kérjem vissza az árát. Nem fejtette ki, így én nyomtam egy "Request from anyone"-t pp-n keresztül. Az összeget látom pendingben 3 napja a pp-be belépve, hogy kéne tovább lépnem? Send reminder, edit amount és cancel opcióim vannak... Vagy csak várjak és hamarosan jóváíródik a bankszámlámon? Előre is köszi!
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A magyar fiók esetén nem kell a +36, eleve azzal a kezdéssel számol.
És a + sem jó: Phone Number (numbers only, no formatting) Igaz nekem így van beírva a munkahelyi, lehet hogy ez újabb formázási előírás, mert már évekkel ezelőtt lett megadva
Ha meg akarod adni akkor a 0036 a jó -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
szeretnék telefonszámot hozzárendelni a fiókomhoz, de nem fogadja el.
+3630123.... semmi szóköz, formázás, ahogy kívánja.
mi a gond? -
válasz
Darkylmx
üzenetére
Kár kizárni a választ adókat. Ha meghatározod hogy kik válaszolhatnak, előfordul, hogy nem kapsz választ. Így ennek ellenére adok információt a feltett kérdésedre
A PayPal vásárlói védelmében összegszerű kikötés nincs előírva, van amire nem vehető igénybe. Én legalábbis nem olvastam.
A PayPal biztosítja a vásárlói védelmet, nem az eladó. A vevőnek nem kell azzal foglalkozni, hogy van-e az eladónak pénze a PayPal egyenlegén.
Üzleti fiók esetén ez nem is lényeges, mert ők a beérkező pénzt azonnal "leszedik", így általában nincs az egyenlegén pénz. Viszont bankszámlát köteles megadni. Innentől a pénzbehajtás a törvények szerint lehetséges. Vevőként ez nem érdekel és a PayPal üzleti kockázata sem.És köszönettel venném ha nem egy 4,5 éves hozzászólásra válaszolnál 2017-ben. Felesleges szétzilálni a topikot.

-
Darkylmx
tag
Sziasztok.
Lehet volt róla szó, de kereséssel nem találtam.
A kérdés, hogy ebay/paypal buyer protection van-e felső limit? Valahol olvadtam, hogy $2000.
És mégegy. Ha kifizetek egy terméket és a vevő nullázza/elkölti a pénzt a paypal számlájáról, akkor is visszafizeti a paypal a pénzemet? Persze hozzáteszem, hogy gond volt vagy nem kaptam meg a terméket.
Most olyanok válaszát kérném akik vagy jó angolosok és ismerik a szabályzatot ami nem kevés terjedelmű vagy voltak ilyen helyzetben és tapasztalták.
Köszönöm -
válasz
Iomega
üzenetére
Akkor ugye jól volt beállítva az angol vásárlásnál?
Ők a deviza I eladásival számolják és az ma 355,22 Ft
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BANKKÁRTYA ÉS HITELKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓAN 30. oldal
X.2.2.
Külföldön történt bankkártya használat esetén, ha a tranzakció összege
a Bank kártyatársasági elszámoló devizanemben (aktuális elszámolási devizanemeket a Hirdetmény tartalmazza) érkezik a Bankhoz, a tranzakció összegének terhelése az ügyfél számláján
......
b)
forintszámla esetén, ha az elszámoló devizanem nem forint a Bank a saját feldolgozási napján érvényes, a Bank fiókjaiban és honlapján hivatalosan közzétett deviza I. eladási árfolyamon átszámított összeggel történik,Amit náluk buksz az a refund esete, mert akkor meg a vételivel számolják el a bejövő devizát:
b)
a tranzakció devizanemétől eltérő devizában vezetett bankszámla esetén a Bank a saját feldolgozási napján érvényes, a Bank fiókjaiban és honlapján hivatalosan közzétett deviza I.vételi árfolyamon átszámított összeggel történik.
Az meg ma 346,44 Ft
Veszel valamit 100 fontért leszed a kártyádról 35522 Ft-ot, meggondolod magad még sem kell refundot kérsz, vissza könyvelődik a 100 font, a számládon megjelenik 34644 Ft, bukta 878 Ft. -
Iomega
addikt
KHB. Ezen az oldalon, a középárfolyamnak megfelelően vált. A deviza I. fülre válts, az a jó. A mai napon 350.83 volt 1 font.
-
válasz
Iomega
üzenetére
Melyik a bankod? Melyik árfolyamot nézted? Mert a devizás kártyás vásárlások esetén mindegyik máshogy számol.
Az enyém ma 353.81 Ft-ért számolja a fontot és ez az egyik legkedvezőbben váltó bank. Az OTP a mai vásárlások esetén 353,99 Ft-ot számol fel, az Unicredit meg 359,82 Ft-ot -
Iomega
addikt
Köszi! Igen , ezt néztem. Viszont nem mindegyik tételnél jelzi, Pl. a legutóbbi, Angliából rendeltnél nem, amit régebben Kínából rendeltem annál jelzi. Az angol rendelésnél váltott nagyon rosszul, 1 angol font ~ 351 Ft.
Néztem, a bankomnál azon a napon 345 Ft volt egy font, de most sem több devizában. Ezért nem értem, hogy hogyan váltott 351 Ft-on. Korábban, mindig az aktuális deviza árfolyamnak megfelelően váltotta, ellenőrizni szoktam. -
válasz
Solange0818
üzenetére
Igen, lehet fiókot nyitni. A PayPal egyenlegedet 2 féle módon tudod feltölteni és azután már tudsz vásárolni. Az Összefoglalóban van segítő anyag.
Kártya jó később is. Viszont ha nagyobb értékben akarnál vásárolni (pl 100 $ felett), akkor inkább várd meg a kártyát, akkor kedvezőbb deviza árfolyammal tudsz majd fizetni. -
Solange0818
csendes tag
Sziasztok!
Új számlám lett,és gyártás alatt a bankkártyám. Az lenne a kérdés hogy tudok paypal-t nyitni kártya nélkül is/és persze paypalon fizetni. Köszi

-
-
válasz
Iomega
üzenetére
A gyors linkkel mindig tudod használni, az a direkt oldal. Majd kijavítják.
Nem tudom a hibát elkapni, úgy 1 mp-re írja ki és rögtön vált a fő oldalra.
A komolyabb probléma, hogy a rendszeres levonásokat sem látjuk, csak a gyors linken és ez így ez nem egészen jó.Attól függ hogy hol vásároltál, van ahol a PayPal fizetési felület amit használ a webshop nincs úgy konfigurálva, hogy ezt kezelje.
-
Iomega
addikt
Köszönöm szépen!

Próbáljam holnap, talán jó lesz? Lehet, hogy direkt van ez így most.
Azért bosszantó, mert néhány nappal ezelőtt rendeltem Angliából, tegnap meg is jött a termék.Ránéztem, hogy miként történt a váltás, és nagyon eltér, mint amire számítottam, rossz irányba persze.
Kb. 1 hónappal ezelőtt néztem, hogy még a megfelelő beállításon van-e, akkor jó volt, rendelés előtt közvetlenül nem nézegettem már, gondoltam minden rendben van, nem kell azt állandóan figyelgetni, max. új bankkártyaszám rögzítésekor.A kedvezőtlen váltást, pénzlevonást, követően akartam ellenőrizni, hogy a PP-on a beállítások ugyanazok mint korábban, de most nem jutottam el odáig, sajnos.
-- Megtaláltam a beillesztett linken keresztül az oldalt, nagyon jó, köszönöm!
A megfelelő beállításon van. Nem értem miért váltott olyan rosszul. -
válasz
Iomega
üzenetére
10 hsz-el feljebb írtam a B verziót.
De próbáld meg az Összefoglaló, Tippek röviden, 2. pontnál a belépés után a Bankkártya konverzió gyors linket.
Mindjárt ránézek, hogy mi változott a leíráshoz viszonyítva.Nem változott, hibás az oldal, azért nem jön elő a többi rész. A B verzióra utalást beírtam a leírásba.
-
Iomega
addikt
Köszönöm Atua!

Így próbáltam, de nekem a "Manage pre-approved payments" gombot nyomva, utána már teljesen más oldal nyílik meg. Ezért nem találom a további felületet. Korábban így állítottam, ahogy itt is le van írva, sikerrel is jártam. Mostanra viszont megváltozott a felület.
Atua, ha belépsz a fiókodba, megtalálod ezt a funkciót? Légy szíves , ha lesz egy kis időd, nézd meg, mert szerintem a PP variálta az oldalát. Előre is köszönöm!
-
válasz
chris0000
üzenetére
Az Összefoglaló, Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan,
13. Kérdés: Top Up-al utalok pénzt a PayPal egyenlegre, hogy kell megadni az adatokat?
Válasz:
Kedvezményezett neve: PAYPAL PTE LTD
Kedvezményezett számlaszáma: 109180010000000115050684
Közlemény: Csak a Transfer ID, semmi más.Nem minden banknál kell utalásnál megadni a fogadó bankot, arra azért nincs itt rá utalás és a számok is írhatóak folyamatosan, a kötőjeleket adja az adott felület.
-
chris0000
őstag
hi.
top up feltöltésnél ezeknek kell szerepelnie a kért adatoknál? (bankszámláról töltök fel pénzt)
kiemeltem ami szerintem kell.thx.üdv.Beneficiary name BofA re: PAYPAL PTE LTD
Bank Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest
Bankszámlaszám 10918001-0000000115050684
meg pluszba a transfer id -
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Dollárban mennyi a vám/áfa határ?
22.48 euros rendelest szokas eljaras ala vonni? -
-Solt-
veterán
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
A konverziót szerettem volna beállítani, rámegyek a beállításokra, kicsit gondolkozik aztán ezt írja ki: Internal Server Error
Minden más felület működik az oldalon, csak a "fogaskerék" nem. Valakinek esetleg valami ötlete, hogy miért lehet ez?
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Megegyeztünk igazad van, kár is ezen vitatkozni, mert pár éve itt a topikokban én is ugyanezt írom javaslatként. De nem minden esetben van így és ez is valóság.
A vásárlási szerződések alapján vásárolunk és azok tartalma kötelező mindkét félre, de ez már nem ennek a topiknak a témája és a banki ismeretek nyújtása sem. -
LuckyL
őstag
hát ha te azt elfogadtad, az jó nagy butaság volt
egy panasz email a bank bankkártya osztályára és visszakaptad volna a pénzedet
ha nincs tracking number ami igazolja hogy átvették a csomagot akkor visszajár a pénz és ennyi
nem a vásárló felelőssége midnenféle biztosítást fizetni stb.
az eladó felelőssége igazolhatóan eljuttatni az árut
ha ezt nem tette meg, így járt és készkár is ezen vitatkozni
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Én is ezt írtam: ettől függetlenül jár neki a vásárlói védelem, mert a vásárlás egésze van védve, nem a szállítás.
Persze a döntés gyorsaságára és a mértékére én nem tudok jósolni.
Oké, ez amit írsz igaz általában.
De az is igaz, hogy a Gearbest-ről van szó. Nekem már elutasította a PayPal a teljes refundot, azért mert nem volt rá kötve biztosítás. Elfogadták a cég érvelését a szerződési feltételről. Viszont amit ígértek rész refundot az elutasított PayPal dispute után is a GB Wallet-re megadta a cég. Azzal csak az volt gond, hogy náluk lehet levásárolni. No mindegy. Szerintem felesleges ragozni. De most nem fogom előszedegetni a témával kapcsolatos dolgokat, úgy mint a kártérítéses kérdésedre anno 2017-05-25-én A (#29754) hsz-ben.
És sehol nem írta hogy nem volt nyomkövetési szám, csak ennyit írt: Okos órát rendeltem GearBest-ről belga postával, biztosítás nélkül,
Előfordulhat, hogy van száma.
Még a normál küldeménynek is van nyomkövetése:
-
válasz
LuckyL
üzenetére
"A nyomkövetési szám léte vagy nem léte nem releváns a PayPal vásárlói védelme szempontjából."
ne haragudj de ez egyszerűen nem igaz
Már miért nem? De igaz, mert akár van, akár nincs száma a megvett termék csomagjának, ettől függetlenül jár neki a vásárlói védelem, mert a vásárlás egésze van védve, nem a szállítás. -
LuckyL
őstag
semmiylen költséggel sem jár a vevőnek a chargeback eljárás
magyarul bankkártya panasznak hívják, így kell érdeklődni"A nyomkövetési szám léte vagy nem léte nem releváns a PayPal vásárlói védelme szempontjából."
ne haragudj de ez egyszerűen nem igaz
ha az eladó nem tudja igazolni nyomkövetéssel hogy ki lett szállítva az áru, akkor a vevő vissza fogja kapni a pénzét
mondom ezt sok sok éves vevői és eladói tapasztalat birtokában
a maszlaggal nem akartalak megsérteni, de néha nagyon úgy tűnik nekem, hogy feleslegesen hivataloskodsz, modoroskodsz, adsz is választ meg nem is egy oylan kérdésre, amit egyszerűen rövidre lehetne zárni 1 mondatban
senki nem kiváncsi mindenféle kínai webshopoknak a felhasználói feéltételeire, hanem a problémára keresnek gyors megoldást
mindenesetre további jó munkát neked és peace! -
válasz
Atomgeszi
üzenetére
LuckyL gondolom a "chargeback” eljárásra gondol, a lényegét az eBay topik Összefoglalóban itt elolvashatod: 17. A kifizetések védelme Internetes vásárlás esetében „chargeback” eljárással.
Néhány bank benyújtási határidejét ott is olvashatod, de kérdezz rá a bankodnál és arra is, hogy ez milyen költséggel jár. -
-
LuckyL
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
attól függ melyik banknál vagy
az otp banknál be lehet nyújtani emailben is a panaszt, ezt konkrétan tudom, nekem is volt iylen ügyem
mindent szedj össze, levelezést és egyéb bizonyítékot ha van és szépen írd le az esetet részletesen
vissza kell kapnod a pénzed
a bank döntése hogy megelőlegzi-e neked, ez attól függ mennyire alapos a panaszod
ha igen akkor 2-3 nap és nálad a pénz, ha nem akkor 2-3 hónap is lehet -
szacsee
nagyúr
Ebayes ügy megoldódott ebay buyer protection segítségével.
Paypalon ha indítok vitát, akkor nem kellene látnom a resolution centerben?
GB-s cuccal kapcsolatban küldem üzenetet az eladónak, de nem látok semmit a resolution centerben.
Lejárt a 45 nap és azért nem, vagy valamit rosszul csináltam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gyúrósok ide!
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Crimson Desert
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mi a gond?