- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Felkészült a Redmi 15C
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draken
őstag
Szerintem nem lesz vele gond, bár értem, hogy nagy a dilemma, hiszen sok pénzt adtál ki érte régen, de nézd a jó oldalát, kapsz helyette egy oledet! Ha többet szántam volna a tv-re, én is oledet vettem volna, mintsem az ex780-at! Mindenesetre én teljesen meg vagyok ezzel is elégedve, bár az op.rendszer némi finomhangolást kívánna meg szerintem!
-
sakal83
addikt
Szerintem ne fogadd el. Vegulis a legjobb jelenleg forgalmazott tvjuket adjak. Bocsanat a cinikussagert de ezt minek kerdezed meg? Ezert tunik ugy mint fentebb irtam. Felsz a beegestol es kell a 3d? Kerj egy ex780at de ne haborogj hogy meg nem kapsz plusz lovet. Az oled ugy kb megeszi az ax800at...
Inkabb az 5 ev garit probald kicsikarni.
De hogy ne csak negativ legyek leirom a tapasztalatomat az oled vs ex780rol.
Oled elonye:
Sokkal jobb kepminoseg
Betekintesi szog sokkal jobb
Sokkal jobb kontraszt
Hatranya:
Nappali fenynel a tv nezes necces
Kisebb az ex780nal
Beeges para bar en leszarom plusz nem erdemes aramtalanitaniAz ex780 elonye:
Nagyobb
Forgathato talp
3d ha szamit
Nincs beeges para
MozgasmegjelenitesHatranya
Betekintesi szog rossz
Bar jo kepe van de az oled agyonveri kepminosegbenEz egy b7 es ex780 osszehasonlitasa volt. Fontos hogy az ex780 elott oledem volt. Es bar nagyon tetszett az ex780 mert egy korrekt tv nagyon de visszafele a fekete hianya es betekintesi szoge az oledhez kepest nem letezik ezert vettem egy oledet ujra. Ami egybol kiszurhat hatranya az olednek szamomra azba mozgasmegjelenites.
-
kezo0
addikt
No, épp abban a pillanatban, amikor elküldtem a Customer Care-nek (és cc:-ben a szerviznek is) egy újabb levelet, amiben most már megemlítettem a fogyasztóvédelem szót is, csörgött a telefon. A szervizből hívtak, és közölték, hogy egy 55EZ950-est ajánlanak fel cserekészüléknek az 58AX800-as helyett. Rákérdeztem, hogy ez egy használt, javított készülék lenne-e, de az ember határozottan állította, hogy vadiúj, gyári bontatlan terméket adnának.
Szerintetek elfogadjam...?
Ami számomra kicsit ellene szól (bármilyen hihetetlen, vannak ilyen szempontok is):
– nem tudja a 3D-t, ami nekem fontos lenne (így kidobhatnám a gyári 3D-s lemezeimet?);
– 3 inch-csel kisebb képátló (nem tudom, ekkora különbség mennyire zavarna, ha már megszoktam az 58”-et);
– félek az OLED beégésétől (elég sokat nézek hagyományos tévéadásokat, amikor mondjuk egy adott sportcsatorna logója folyamatosan kint van a képen órákon át).Ami mellette szól:
– képminőségre nyilván ez most az egyik leg-leg-legjobb tévé az egész piacon.Persze tudom, hogy a többség számára nem kérdés, hogyan kéne dönteni.
-
Piftuka
veterán
"Piftuka: a DX800 vagy DX900 valóban jó lenne, csak ugye ezek felajánlása esetén még inkább attól lehetne tartani, hogy nem újat adnak, hanem valami javítottat..."
Elég könnyen meg tudod nézni, hogy új készüléket kapsz-e. Már a terméken is látszik, de ha biztosra akarsz menni, az átvételkor kéred a beüzemelést, és megnézed a szervizmenüt.
Egyébként ebben az esetben én azt mondom, hogy ha használt/javított, hát legyen az, de működjön. A szerződésük szerint a cseretermékre a jogszabály szerinti kötelező jótállás újraindul, így legalább egy jó ideig a meghibásodás miatt sem kell aggódnod.
De... Ha már ők ilyen alapos, és mindenre kiterjedő részletességgel foglalták írásba a kiterjesztett garancia részleteit, akkor az alapján szvsz Neked is vannak egyéb lehetőségeid.
Emiatt:
"A Kiegészítő Jótállás keretében a Résztvevő nem jogosult a vásárlási szerződéstől elállni vagy a vételár visszatérítését követelni, függetlenül a korábban felmerült hibák vagy elvégzett javítások számától. Ez a korlátozás azonban az irányadó magyar jog alapján a Résztvevőt megillető egyéb jogokat semmilyen módon nem érinti."
"6. A jótállási igények elintézési határideje maximum 15 nap."
Én továbbra is azt mondom, hogy hivatkozhatsz arra, hogy cseréhez fűződő érdeked megszűnt, valamint a javítást/cserét a vállalt határidőn belül nem tudták elvégezni. (A hatályos jogszabályok például nem definiálnak konkrét határidőt, csak ajánlást tesznek.)
Erre vonatkozóan kérd ki a területileg illetékes járási kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályának véleményét. Nem kell "bő lére" eresztened.. .csak a lényeget mondd el, hogy a termékre "kiterjesztett garancia" vonatkozik már, a forgalmazó által felsorolt feltételekkel, de éppen a saját maguk által egyértelműen definiált 15 napos javítási határidőt nem tartották be, valamint nem tudnak az eredeti termék tulajdonságaival megegyező, vagy annál paramétereiben jobb csereterméket adni, de korlátozni akarják - jelen szerződésre hivatkozva - az elállási jogodat.
Mondják meg, hogy a fenti részleteket figyelembe véve szakmai véleményük szerint gyakorolhatod-e az elállás jogát.
-
sakal83
addikt
A panasonic szervize magyaroknal szar felhaborito es mocsok. Nekem a kepernyot karcoltak ossze egy felso kozep tvnel ugy hogy a hibat el sem ismertek. Allitolag egy ember dont a sorsunkrol es nem epp ugyfelbarat.. de sajnos a garanciakiterjesztes alatti meghibasodas nem jelent feltetelek szerin csereutalvanyt csak hasonlo keszuleket ha az nincs. En a helyedben mar leuvoltottem volna oket hogy cserekeszuleket de most. Vagy egy oledet vagy egy ex780 vagy feletti lcdt most.
-
sakal83
addikt
Nem védem a Pana szervizt mert teljességgel inkorrektek sok esetben DE.
Provalsz egy sokeves tvnek az arat visszafizettetni holott vilagoan le van irva hogy hasonlo tudasut kaphatsz az ÖNKÉNT vállalt INGYEN kapott garancia miatt. Felre ne érts de nem kicsit vagy részrehajló ebbe a kérdésben. Tobb hónapig próbáltad megjavittatni a tvd mert szereted mert dupla tuner stb. Halkan jegyzem meg hogy megszoktad mint az ex780at is megszoknad. Most a cserekeszulek nem tetszene. Vilagos hogy hasonlo tudasut kaphatsz csak nem vetelarvisszafizetest. Ez mar a vetelkor is tiszta volt csak nem olvastad. Ilyen egy az egyben mar nincs. Oled nem hasonlo tudású mert oled. Jelenleg az ex780 áll a tiédhez a legkozelebb a palettán. Örülj neki hogy legalabb nem bukod a tvt mert van a kiterjesztett gari. De a helyedben minel elobb megallapodnek mig nem egy uj ipses csodát kapsz. Ne vegyed támadásnak de ez csak hangulatkeltés reszedrol. A cserekeszuleket is eladhatod es használtan vehetsz ax800at. Az hogy azert bankodsz hogy igy nem kaphatsz meg olyan garit amit epp szidsz az különösen mosolyogtato. Sajnos el kell fogadni hogy minden elmúlik sajnos egyszer a tv isKicsit olyan vagy mint aki 1.000.000ftos biztosítást kot de baj esetén sir hogy nen fizetik ki neki a teljes 5.000.000ftos kart...
-
Piftuka
veterán
Sajnálattal hallom!
Ebben az esetben bizony teljes mértékben a forgalmazó jóindulatára vagy utalva, ha mégis elállnál a szerződéstől.
A jótállás és a kellékszavatosság is elévült, minden egyéb tekintetben az általuk vállalt kiterjesztett jótállás feltételei érvényesek.
Mindazonáltal nem vagy könnyű helyzetben, ha a 3D fontos számodra!
Az EX780 valóban alacsonyabb kategóriába tartozik, mint az AX800.
Nagyon jó televízió, de ahogyan Te is említetted, felső-középkategóriás modell, míg a 800-as sorozat már a prémium vonalba tartozott. Csakhogy 2017-ben átrendezte a palettát a Panasonic, egyértelműen jelezve, hogy az OLED képezi náluk a prémium vonalat, és az LCD-t még véletlenül sem akarják ilyen magas minőségi szintre emelni. (Idén pedig még drasztikusabb mértékben tették ezt egyértelművé azzal, hogy gyakorlatilag az összes LCD készülékük IPS panelt kapott.)
Az még "megérhet egy misét", hogy egy DX800-at, vagy egy DX900-at kérsz helyette cserébe. Hátha van még "elfekvőben" ilyen készülékük valamelyik európai raktárban.
Azokat ugyanis még lehet kapni néhány üzletben. (A DX900 még a tavalyi paletta része volt; megtartották a kínálatban.)
-
junior11
veterán
Szerintem ha cserére kerül a sor, az 58EX780E egy korrekt tévé lenne, hiába 7-es széria és olcsóbb, mint anno az AX800 volt (mely korában a 4K tévék még drágábbak is voltak), képminőségben nem rontanál. Továbbá a 8-as sorozat LCD szinten már tavaly nem kapott utódot, utóljára 2016-ban a DX800 volt, mely egy darabig karöltve a DX900-zal tavaly is kapható volt, idén pedig már a 8-as és 9-es szériát az OLED fedi le.
-
Piftuka
veterán
Mi áll pontosan a jótállási jegyen?
Gyári jótállási jegyet, vagy a forgalmazó (értsd: kiskereskedelmi üzlet, ahol megvásároltad a készüléket) által kiállított egyedi dokumentumot kaptál a készülékhez? Esetleg a "kiterjesztett garanica" egy a forgalmazó partnereként funkcionáló biztosítóval köttetett meg?
Számít, hogy pontosan milyen feltételekkel szerződtek veled, ugyanis az önként vállalt (szerződéses jótállás) egyik módja, hogy a gyári jótállást a kötelező jótállás feltételeivel (beleértve a kellékszavatossági jogokat is a teljes időtartamra is) adják tovább számodra a fogyasztói szerződés megkötésével.
Olyan is előfordul, hogy a forgalmazó saját hatáskörén belül ad kiterjesztett jótállást, és annak időtartamára is az önként vállalt jótállás feltételeit biztosítja. Nagy hirtelen találtam egy pozitív példát. (8-as, 9-es, és 10-es pont.)
Ugyanakkor a "kiterjesztett garancia" nagyon sok esetben különféle buktatókat rejt, például avultatást.
Vagy ha megnézed a Samsung Magyarország honlapját, akkor láthatod, hogy még az egyes terméktípusonként is változó tartalommal vállalja a "Kiterjesztett Samsung jótállás"-t, de az egyértelmű, hogy nem feltétlenül vállal cserét, csak javítást.
Reklám célú, de tartalmát illetően tárgyilagos hasznos olvasnivaló a témában!
Mindazonáltal, ha úgy szerződtél a televízióra, hogy a kötelező jótállás a kiterjesztett garancia időtartamára is változatlan formában érvényes, akkor a te "kálváriád" már szvsz régen ott tart, hogy nem vagy köteles elfogadni a csereterméket, vagy utalványt, hanem kérheted a fogyasztói szerződéstől elállást. (Amely együtt jár a teljes, számla szerinti vételár visszafizetésével.)
Mégpedig emiatt:
"(2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerinta) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
(3) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(4) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni."
A több hónapos "herce-hurca" az egyébként a törvényben (sajnos!) nem definiált "megfelelő határidőn" is túlmutat, valószínűleg minden bíróság által elismerve, az "elvárható rendeltetés", és a "jogosult érdekei" is evidensek.
Mindenesetre az semmiképpen nem a jogosult érdeke, hogy pár hónapon belül ~3-4-sok alkalommal javítsák a tévéjét ugyanazzal a hibával, miközben ráadásul (értelemszerűen) azt nem is tudja használni.
Erre hivatkozva Te, és szigpet8283 is nyugodt szívvel kérjétek a szerződéstől elállást!
Ez a jó hír.
Hasznos, magyarázó olvasnivaló laikusoknak:
Szavatosság vs. JótállásA rossz hír pedig, hogy a hazai fogyasztóvédelemnek nincsen hatásköre intézkedni a 151/2003. Korm. rendelet 1. paragrafus, 4. bekezdésére, ahogyan a Ptk. rendelkezéseire sem.
Következő lépésként tehát csak a Békéltető Testület eljárása marad számotokra, amely eljárás írásos panaszbejelentésetek által, kérelmetekre indul meg.
Fontos tudni, hogy ugyan a testületi döntés nem kötelező érvényű (hacsak a forgalmazó az eljárás során nem nyilatkozik úgy, hogy a döntést magára nézve kötelezőnek elfogadja), de a forgalmazót együttműködési kötelezettség terheli, amelynek részeként írásban köteles az ügyben nyilatkozatot tenni.
Ha mindezeknek nem tesz eleget, a fogyasztóvédelem bírságot szab ki rá.
Újabb "üröm az örömben", hogy még ha javadra is dönt a testület, de a forgalmazó csak nem enged az álláspontjából, további jogi lépésként csak polgári pert indíthatsz ellene.
Illetve, ha testület nem a javadra dönt, akkor az eljárás költségét megfizettethetik veled. (Bírósági per esetén ugyanez a helyzet.)
Remélem, a fenti információ segít tisztábban látni, és a jogaid érvényesítésében is!
-
szigpet8283
csendes tag
Szia!
Az én sztorim is hasonló csak nem ez az árfekvés. Nekem 40-TXCS630-am van, már 2x lett bogaras, mármint cserélték, egy "újra" amiben volt 2800 üzemóra, de az is bogaras lett. Most végül több 10 levélváltást követően cseretévét ajánlottak. Én 165 ezer Ft-ért vettem a tv-t 2016 elején. Először egy ES510-est ajánlottak, mondtam hogy köszönöm nem kérem (Szervíz: pedig jobb tv, mint a CS630, mert tud felvenni
).
Aztán most ott állunk, hogy EX600E-t ajánlottak helyette. Amúgy árban ez is kb 30 ezerrel alatta van és remélem hogy most tényleg zsír újat adnak, nem úgy mint múltkor, de viszont csak 2 év garit kapok 5 év helyett.
Úgyhogy most ott tartok hogy meg szeretném nézni az EX600E képét, de 2 médiában sem volt ilyen kirakva.
Az EX633 az szép, mert megnéztem. -
Draken
őstag
A hozzáállás tényleg érdekes, inkább hosszan tartó pöcsölés. Nekem (szerencsére) ilyen ügyem egyedül egy kb 260ezres lenovo laptopnál volt. Beküldtem szervizbe, írták hogy csereutalványt kapok, amit a vásárlási helyen le tudok vásárolni, majd ezt az utalványt én továbbadtam másnak, kicsit olcsóbban és meg is voltunk!
-
salapp
addikt
Nagyon érdekes történet, nyilván a Sony-nál is hasonló érdekességek vannak (visszaküldött, hibás termékek elemeiből tákolt refurbished-szerű cserekészülékek pofátlan betolása a fogyasztó arcába, aminek egyes elemei már sok ezer órát futottak)
Gondolom, itt már kértél tanácsot a fórumtársaktól.
Én úgy hiszem, hogy esetedben már régen a (akár készpénzre váltható) csereutalvány az egyetlen megoldás. -
kezo0
addikt
Sajnos újabb fejlemények vannak a korábban itt ismertetett TX-58AX800-as szervizes sztorimban.
Előre is elnézést, amiért ez hosszú lesz, de azt gondolom, legalább tanulságos.Ennek ellenére, aki nem kiváncsi rá, bátran ugorja át.
Ugye a tévé jan. közepétől márc. 21-ig többször is járt a szervizben, először azért, mert egyáltalán nem kapcsolt be, majd utána már mindig azért, mert az egyik CAM-modult fogadó slot meghalt az első javítást követően, és ezt többszöri próbálkozással sem sikerült kijavítani. A jelzett időszakban összesen kb. 7 hétig nem volt használható a tévé, és a fennmaradó időben is csak ez utóbbi, állandóan visszatérő hibával, ami mellé egy idő után bejött az is, hogy a bedugott UTP-kábelt sem volt hajlandó felismerni a tévé (az Ethernet-aljzat ugyanazon a főpanelen van, mint a CI+ modulfogadó nyílás, ezt a panelt háromszor is kiküldte a szerviz Németországba).
Márc. 21-én boldogan írtam, hogy az utolsó javítási kísérlet végre sikeres volt, a tévét a hosszas tortúrát követően végre hibamentesen kaptam vissza a szerviztől. Na, hát ez az állapot kb. 3 hétig tartott, április közepén ugyanis újra elkezdett ugyanaz a hiba alkalomszerűen jelentkezni, majd végül teljesen visszatért: az egyik CAM modulfogadó nyílás ismét fixen nem ismeri fel a behelyezett UPC-s mediacardot, így a tévé számomra csak korlátozottan használható, mivel (hogy csak egy példát említsek) egy kódolt adás nézése közben nem lehet vele egy másik kódolt csatorna adását rögzíteni. Én pedig – többek között – azért vettem épp ezt a tévét anno, hogy ezt a funkcióját is tudjam használni.
Nem maradt más hátra, április közepén jeleztem a szerviznek, hogy ez így nem frankó, a több mint két hónapig szervizelt tévé megint ugyanazt a hibát produkálja, és így én már köszönöm szépen, de NEM SZERETNÉM, ha újból elvinnék, és tovább próbálkoznának a javítással. Szóval most már inkább kérném szépen visszaadni a vételárat (ami újonnan 750e Ft volt! – és én sem csak úgy a mellényzsebből húztam elő...), vagy legalább egy azonos értékű utalványt. A szerviz azt mondta, ezt az igényt a Call Centernél jelentsem be.
Felhívtam hát a Panasonic Call Centert, az ottani ügyintéző pedig arra kért, hogy az egész sztorit írjam meg nekik mailben. Megtettem, ápr. 22-én elment nekik a levelem (megj.: az első email-cím, amit adtak, nem működött, azonnal visszapattant onnan a levél, ezért újból fel kellett őket hívnom, és adtak egy másik címet, ami már működött).
Na, aki azt hiszi, innen kezdve már sétagalopp volt, az nagyon téved, mert csak itt kezdődött az újabb tortúra...Végeláthatatlan telefonálgatás és levelezés vette kezdetét, ugyanis teltek-múltak a napok, és a Call Center csak annyit írt vissza, hogy a Panasonic központja fog majd döntést hozni az ügyben, addig is szíves türelmemet kérik – de a türelmem egy-két hét hallgatás után már erősen fogyóban volt. Félig informálisan megtudtam, hogy amióta Lengyelországba került a Panasonic k-európai központja, azóta így intéződnek az ügyek, de az én ügyem még így is szokatlanul hosszúra nyúlik. De nincs mit tenni, meg kell várni a központ válaszát. Nem részletezném, kivel milyen beszélgetéseket folytattam, és milyen hangvételű (nyilván egyre ingerültebb) leveleket írtam nekik. Azt gondolom, felháborító, hogy egy ilyen egyértelmű ügyben hetekig halogatják a döntést. Eleve, mi az, hogy „döntést” emlegetnek, mikor a tévé még bőven garanciális (3 év telt el az 5-ből), és a szerviz is lemondott már a javításáról?!? Milyen egyéb opció lehetséges még, mint a tévé cseréje, ill. ha nem fogadom el a cserekészüléket (ami erősen valószínű, a korábbi hsz-aimban leírt indokok miatt), akkor a vételár visszafizetése, de minimum egy utalvány kiállítása ugyanabban az értékben? Nem értem. Ez szerintem csak színtiszta időhúzás volt a Panasonic részéről. A sokadik érdeklődő telefonomnál már maga a call centeres ember mondta, hogy ha gondolom, forduljak a fogyasztóvédelemhez...
Végre nagy nehezen, egy teljes hónapnyi (!) halogatás után múlt pénteken megjött a válasz, melyben a Customer Care arról értesített, hogy megszületett a döntés a távoli Lengyelországban: új készüléket vagy utalványt fogok kapni, a KONKRÉT DÖNTÉSRŐL pedig majd a hazai szervizpartner fog tájekoztatni, azt ugyanis majd ők hozzák meg! Szóval azóta arra várok, hogy a szerviz értesítsen, és ugye most, amikor ezt olvassátok, már eltelt ezzel a várakozással is egy újabb hét.
Hét közben már természetesen elkezdtem telefonon és mailben is érdeklődni, és mint kiderült, most konkrétan a „service manager” döntésére várunk. Értitek, ugye? Egy hónapig mutogattak a lengyelországi központra, és amióta onnan végre megérkezett a válasz, azóta a szerviz folytatja a halogatást... No comment.Végezetül a lényeg. Informálisan megsúgták, hogy a halogatásnak az az oka, hogy nagy értékű a készülék, ezért nem akarnak utalványt adni, hanem mindenképpen cserekészülékkel szeretnék letudni az ügyet. Egy korábbi telefonbeszélgetésben azt is bedobták már nekem, hogy egy DX780-ast adnának, ami ugye még csak nem is tavalyi, hanem 2016-os modell. Legalább fél éve, vagy még régebben nem is kapható már itthon, szóval a magam részéről kizártnak tartom, hogy ez egy új készülék lenne, sokkal inkább egy javított, újracsomagolt stb. példány lehet, ami valahogy ott maradt a szerviz nyakán, és most elsóznák nekem. Ráadásul 7-es sorozat, és kb. fele annyiba kerül, mint az én prémium kategóriásnak számító AX800-asom. Kizárt, hogy egy ilyen cserébe belemenjek, de nagyjából ugyanezt gondolnám akkor is, ha egy EX780-ast ajánlanának fel. Egyrészt nem bízom benne, hogy az valóban egy vadiúj példány lenne, másrészt alacsonyabb osztályú, és fele olyan értékű készülék, mint az enyém. Márpedig ha nem fogadom el a cserepéldányt, akkor MINDENKÉPPEN utalvány kell adniuk, ugye, jól tudom?
Erre bedobták, hogy ebben nem biztos, hogy igazam van, mert szerintük a KITERJESZTETT GARANCIA feltételei nem azonosak az alap 1 éves jótállás feltételeivel. Szerintük az első év után már nem kötelező utalványt adniuk, hanem az általuk vállalt 5 éves kiterjesztés további évei alatt – mivel ez a saját extra vállalásuk –, ők dönthetik el, hogy milyen módon járnak el. Márpedig én nem emlékszem rá, hogy bárhol, bármikor olvastam volna olyan feltételt leírva, hogy a kiterjesztett garancia feltételei bármiben is eltérnének az alap garanciális feltételektől. Mert ha ez valóban így lenne, akkor a kiterjesztett garancia egy átverés, és csak arra jó, hogy ezzel marketingeljék az új készülékeket, de amikor egyszer-egyszer vállalni is kéne az ebből eredő kötelezettségeket, akkor meg jön a maszatolás és a pitiáner próbálkozás, hogy olcsón megússzák az ügyet. Az én ügyem most pont itt tart.
-
junior19
senior tag
Hali!
Szerintem működnie kell a tévének azzal a UPC box-al. Annak max a HDMI kimenete 1.3-as, annak még a 2.0-ás bemeneten is meg kell jelennie. Pont fordítva nem lehet csak kép, ha magasabb hdmi kimenetű forrás készüléket csatlakoztatsz alacsonyabb hdmi bemenetre.
Nem is értem egyébként minek ez a menüben. Ha minden bemenet HDMI2.0-ás, akkor minden forrás készülék jelének meg kell jelennie rajta. -
-
kezo0
addikt
Na, akkor rögtön válaszolok is magamnak, mert gyorsan leszedtem egy manualt, és ott ez áll:
Őszintén szólva ettől nem lettem okosabb, mert nem tudom, ezek a módok hogyan függnek össze a HDCP 1.1-gyel és HDCP 2.2-vel, ami az én tévém menüjében választható. És az én UPC-s boxom csak akkor ad képet a tévén, ha a tévé menüjében a HDCP 1.1 van kiválasztva.
(Érdekességképpen hozzáteszem, hogy pl. a HiMedia Q10 Pro és a Dune HD Duo BASE 4K lejátszóknak mindegy, hogy melyik opció van itt kiválasztva, míg egy Oppo-203 csak a HDCP 2.2 kiválasztásakor ad ki normális képet a tévére. Minden eszköz jele egy Onkyo TX-RZ900-as AVR-en keresztül jut el a tévébe, de az AVR passtrough-ban, változtatás nélkül küldi tovább a jelet.
wierra: köszi, hogy próbálsz itt oktatgatni, de én valószínűleg kicsit régebben tudom, hogy a Panasonic az egy „valamirevaló gyártó”, mint te. És nekem nincs EX780-asom, de nézelődök, hogy ha eljön az idő, mire cseréljem a jelenlegi AX800-ast. A saját tévém dokumentációjával és kezelésével tökéletesen tisztában is vagyok, de ha nem muszáj, nem akartam nagyon feltúrni a netet egy másik tévé részletes manuáljáért, amiről csak annyit tudok biztosan, hogy azért nem ugyanaz a minőség, mint az enyém. Gondoltam, megkérdezem inkább azokat, akiknek már van EX780-asuk, hátha ők kapásból képben lesznek. Szerintem erre való a fórum.
-
kezo0
addikt
Hát, kéremszépen, ezúttal nem kevesebb, mint 20 napot töltött tőlem távol a tévé, és ma végre megint visszakaptam a szerviztől – ezúttal már tökéletes állapotban.
Összességében kicsit több, mint két hónapig tartott ez a hercehurca, ez idő alatt a tévé főpanelja pl. háromszor járt kint Németországban, konkrétan 46 napon át nem tudtam egyáltalán használni a tévét, a fennmaradó időben pedig csak korlátozott funkcionalitással. Ha ezúttal sem jött volna össze a javítás, akkor utalványt kaptam volna (ezt a szervizes ember mondta ma), de szerencsére erre végül nem volt szükség.
Sokáig éljen az 58AX800! -
Winne
nagyúr
" A szervizes ember minderről nem tudott semmilyen infóval szolgálni, mondván, ő csak egy ügyfélszolgálatos, és nem ő a szerelő... "
Erre írtam, a soproni szervizben én két emberrel is beszéltem többször is, mindig mindenről tudtak, "mert ez a szerviz, nem a callcenter" - ez tőlük jött.
-
Pro Koryak
addikt
Ha új tévét adnának cserébe, olyan árkategóriájút kell adjanak, mint amilyen a hibás tv volt!
Olyan nincs, hogy adnak egy pl. 49ex600-ast és el kell fogadnod szó nélkül.
Ha mégis, akkor fel kell világosítani őket a témáról!...és ha otthon kiderül, megint nem lett jó a tv? + ki tudja mit gyányoltak már benne össze-vissza. Lehet ezért nem jó.
-
Draken
őstag
Egyértelműen ha ilyen eset van és x éves tv-ről beszélünk (pláne, hogy nem olcsó), kérném a csereutalványt, ahogy ilyenkor szokott lenni és megvenném a jelenlegi csúcs készüléket összeghatáron belül. Nyilván nem vagyunk egyformák, de mindenképp verd az asztalt, hogy már pedig te ezt kéred, megvan a jogod hozzá és amúgy is kifutottak a 30napból! Nem tudom mennyiért vetted (nem olvastam végig a storyt az elejétől), de a helyedben rámennék az oledre!
-
sakal83
addikt
En ertem hogy nagyon tetszik a tv de elfogadtam volna helyedben az ujat. Semmi nem garantalja hogy jol megcsinálják illetve azt hogy nem megy tökre hamarosan. Azert egy Pana oled szerintem egesz korrekt lenne ha ki tudnád harcolni. Az a gond hogy amit Te elvarsz egy tvtol jovore iden es par ev múlva sem lesz mert nem gyártják mar. Igy elobb utóbb el kell fogadnod ezt. Kepminosegben az oled meg kenterbeveri az lcdket.
-
kezo0
addikt
TX-58AX800-as sztori, n+1-ik folytatás.
Holnap lesz egy hete, hogy ismét bent van a tévé a szervizben, de közben történtek dolgok.Múlt héten kicsit ki voltam bukva, amiért már másfél hónapja nem boldogul a szerviz a javítással, közben meg naponta feltűnt a facebookos hírfolyamomban a Panasonic hirdetése, hogy most érdemes új tévét venni, mert febr. 28-ig 5 év garanciát adnak rá... Ezért hát gondoltam egyet, és beírtam kommentbe a szóban forgó hirdetés alá a szervizes kálváriám tömör sztoriját, azzal zárva, hogy ha végül kiderül, hogy nem tudják megjavítani a készüléket, akkor a szerviz töketlensége miatt pont másnap fogok kifutni a febr. 28-as határidőből, hogy egy esetleges új készülékre 5 éves garanciát szerezzek. Visszaírt a Panasonic oldal adminja, hogy írjam meg privátban a teljes eddigi sztorit, és megpróbálnak segíteni. Megtettem, leírtam privátban mindent, ők pedig válaszul elkérték a telefonszámomat. Ez volt febr. 28-án.
Másnap, tehát márc. 1-jén, csütörtök du. 4h-kor a szerviz emberei újból elvitték tőlem a tévét.
Márc. 2-án, pénteken de. 10h körül csörgött a mobilom, a Panasonic márkaképviselettől hívtak. Az ember tájékoztatott, hogy az a döntés született, hogy vagy egy új tévét fogok kapni, vagy egy utalványt, amiből új tévét vehetek magamnak. Hogy a kettő közül melyik megoldást választják, azt még nem döntötték el, erről majd a szerviz fog értesíteni. (Mondjuk az elég érdekes lenne, ha ők adnának egy – azt se tudom, milyen – tévét, amit nekem akkor el kellene fogadnom? Hát én nem biztos, hogy elfogadnám ezt a megoldást, ha úgy alakulna.) Ezt mondta tehát pénteken a márkaképviselet.
Márc. 5-én, hétfőn du. felhívott a szervizes ember, és megkérdezte, hogy mit mondott nekem a márkaképviseletes ember pénteken, mert ő úgy tudja, hogy egy új tévét fogok kapni – tehát a másik, utalványos opcióról neki fogalma sem volt. Majd a válaszomat meg sem várva, elkezdett győzködni, hogy egy új tévével nem járnék jól, higgyem el, mert a mostaniak közül egyiknek sem olyan jó a képe, mint az én AX800-asomnak. Ekkor közbevágtam, és elmondtam, hogy a márkaképviseletes ember pénteken nekem egy utalványos lehetőséget is említett, de persze tudom, hogy azzal is csak a jelenleg kapható tévék közül választhatnék magamnak... Na, ekkor a szervizes ember rátért a lényegre, mondván, közben a szakik valószínűleg rájöttek, hogy mi a hibája a tévémnek, és VALÓSZÍNŰLEG MEG TUDJÁK JAVÍTANI. De akkor most döntsem el, hogy új tévét akarok, amit ők adnak, vagy inkább a meglévő javítását kérném. Na, majdnem káromkodtam egy cifrát: hát persze, hogy a javítást kérem, hiszen arra várok most már több mint másfél hónapja! Ezalatt az idő alatt pedig vagy 4-5 alkalommal is elmondtam nekik, hogy mennyire jó lenne, ha javítható lenne, és nem kéne átváltanom valamilyen most kapható modellre, mivel nem látok ezek között olyat, ami hasonló szolgáltatásokat nyújtana, hasonló színvonalon.Tehát most ismét a javításra várok, és hétfő óta nincs új hírem. Fogalmam sincs, mi történik a szervizben, mire jöttek rá, és hogyan akarják orvosolni a hiba állítólag megtalált okát: vajon megint kiküldték az alaplapot (immár harmadszor is) Németországba, vagy csak megint rendeltek kintről (immár másodszor is) egy új alkatrészt, netán valami harmadik dologgal próbálkoznak, amivel eddig nem? A szervizes ember minderről nem tudott semmilyen infóval szolgálni, mondván, ő csak egy ügyfélszolgálatos, és nem ő a szerelő... Így hát azt sem tudta megtippelni, hogy ezúttal meddig lesz náluk a tévém. A hercehurca jan. 15. óta tart.
-
kezo0
addikt
Úgy tűnik, soha nem ér véget az AX800-asom szervizes sztorija...
Ez történt eddig:
– jan. 15-én jelentettem be a hibát: a tévé nem kapcsolt be egyáltalán, csak 13-szor felvillant rajta a kis piros led, ami a neten talált infók alapján alaplapi hibát jelent;
– jan. 16-án a Videopart emberei elszállították tőlem a készüléket, majd a szerviz arról tájekoztatott, hogy a tévé mainboard-ját kiküldték Németországba egy komplett gyári „felújításra”;
– jan. 29-én hozták vissza a tévét (tehát 1 nap híján két hétig kellett nélkülöznöm), ami ekkor már újra üzemképes volt, de sajnos jelentkezett egy új hiba, ami korábban sosem volt: a 2 db CI+ modulfogadó slotból az egyik nem érzékelte a behelyezett UPC-s modult;
– febr. 1-jén – mivel sikerült kibrusztolnom, hogy ne vigyék el megint az egész rohadt nagy és nehéz tévét – kijött házhoz egy szerelő, és miután a tévé szervizmenüje is hibákat jelzett, kiszerelte újból a főpanelt, amit másnap ismét kiküldtek Németországba;
– febr. 14-én a szerelő visszahozta és újból beszerelte a tévébe a főpanelt, ami időközben újra megjárta Németországot (tehát ismét 13 napig nem tudtam a tévét használni), ám mintha mi sem történt volna, a hibajelenség ugyanaz volt, mint két héttel korábban, és a szervizmenü is ugyanazoknál a paramétereknél jelzett hibát;
– febr. 15-én (ugyebár ekkor voltunk pont 1 hónappal a legelső bejelentésem után) a szerviz türelmemet kérte, mondván, konzultálniuk kell az ügyben a német kollégákkal;
– febr. 20-án – miközben „türelmesen” várakoztam, hogy történjen valami – kénytelen voltam egy újabb hibát jelenteni a szerviznek: ezúttal már a tévé Ethernet-csatlakozójába dugott hálókábelt sem akarta a tévé felismerni, csak kb. 20 alkalomból 1-szer (eleinte azt hittem, csak az én kábelem ment esetleg tönkre, de többnapos kísérletezés után kiszűrtem a saját hiba összes lehetőségét, így maradt, hogy csak a tévével lehet a gond – annál is inkább, mert az Ethernet-aljzat ugyanazon a már kétszeri „javításon” átesett panelen van, mint a halott modulfogadó nyílás);
– febr. 21-én újból türelmemet kérték, és megtudtam, hogy rendeltek Németországból a tévémbe egy cserepanelt, ezúttal nem a főpanel, hanem egy másik, kisebb panel helyett;
– febr. 26-án, azaz a mai napon ismét kijött hozzám a szerelő, és kicserélte az említett kisebb panelt a tévében, de ez a művelet sem hozta meg a várt eredményt: a tévé 1. számú modulfogadó nyílása továbbra is halott, az UTP-kábelt nem igazán akarja felismerni, és a szervizmenü még mindig ugyanazokat a hibákat írja ki, amiket már egy hónappal ezelőtt is:A szerelő úgy távozott, hogy ő megtett mindent, nem tud mit csinálni, kénytelenek lesznek a készüléket újra bevinni a szervizbe, talán már holnap. Csak azt nem tudom, minek, hiszen nyilvánvalóan fogalmuk sincs, hogy mi lehet a hiba, és csak találgatnak... A javítás pedig most már másfél hónapja tart, amiből nettó összesen 26 napig egyáltalán nem tudtam használni a tévét, a maradék időben pedig a fennálló hibák miatt csak korlátozottan.
-
Piftuka
veterán
"Egyelőre abban reménykedem, hogy sikerül megjavítani az AX800-ast. [..]A DX sorozat szerintem már biztosan kifutott a Videopartnál, pedig esetleg ki tudnék egyezni egy DX900-assal."
Megértelek, mert az AX800 egy nagyon jó tévé volt a maga idejében, és nyilván megkedvelted. Ráadásul ismered jól, egy új tévé kapcsán pedig mindig bizonytalan az ember.
Hozzáteszem, hogy az EX780 ugyan jelenlegi árát tekintve sokkal olcsóbb, mint amennyiért anno ezt vetted, nem lenne visszalépés minőségben. (Nem véletlen, hogy a DX800 után csak a DX900-at tartotta meg a cég az EX780 felett.)
Amennyiben a forgalmazó felajánlja neked a cserét, akkor nem feltétlenül az eladási ár a mérvadó, mert a lényeg, hogy az eredeti termékkel megegyező képességű, tudású, (használati) értékű készüléket kapj.
Ennek megfelel az EX780 maximálisan.
Persze, ha már ott tart a dolog, hogy nem tudják javítani a készülékedet, akkor - hivatkozva arra, hogy megrendült a bizalmad a gyártó termékeiben - kérheted inkább a vételár visszafizetését.
-
Piftuka
veterán
Esetleg egy EX780 helyette? (Vagy megvárni az FX780-at, hátha abban is lesz még 3D...)
Mert azt én sem hiszem, hogy a még mindig méregdrága DX900-ra cserélik. Persze egy próbát megér, és lehet, hogy van "elfekvőben" egy DX800-uk is, az ellen pedig talán csak nem fognak ágálni...
-
kezo0
addikt
Újabb fejlemény az AX800-asom szervizes kálváriájában: visszajött a főpanel az újabb kéthetes német „kiküldetéséből”, és ma a lakásomon visszatette a szerelő a tévébe.
Előtte még a szervizben kipróbálta a panelt, mert épp érkezett be hozzájuk egy ugyanilyen készülék (csak kisebb képátlójú), így próbaképpen beletette abba – és abban állítólag tökéletesen működött. Ezek után hozta vissza nekem, viszont az én tévémben sajnos pont ugyanazt a hibajelenséget produkálja, mint két hete, amikor kivette a tévéből. Ugyanúgy nem megy az 1. számú kártyafogadó nyílása, és a szervizmenüben is ugyanazoknál a paramétereknél ír ki hibát a tévé, mint legutóbb... Szóval eltelt újabb két hét (összesen már egy hónap), és az első javítás után keletkezett hibát nem orvosolta a második javítás sem. Kb. mintha az utóbbi két hétben hozzá sem nyúltak volna.
Mit mondjak, amilyen csalódott vagyok, a szerelő annyira nem értette, mi lehet a gond, ha egyszer ugyanez a panel egy másik ugyanilyen tévében tökéletesen működött a szervizben. Annyit tudott tenni, hogy lefotózta a szervizmenüs képernyőt, amin a hibakódok láthatók, és most majd kiküldik ezt a fotót a németeknek, hogy mondjanak rá valamit, mert az itthoni szerviznek itt megáll a tudománya. És persze utalt rá az ember, hogy valószínűleg kénytelenek lesznek majd megint bevinni a szervizbe az egész tévét.
Rohadtul nem vagyok boldog. -
kezo0
addikt
Ma folytatódott a szerviz-saga.
Sikerült elérnem, hogy ne vigyék el megint az egész tévét, ha már tudható, hogy a frissen javított főpanellel van a gond. Kijött házhoz a szerelő, titkos szervizkódok beütésével varázsolt egy olyan képernyőt, amit még sosem láttam, és ott is tisztán látszott, hogy valami nem oké, mert nem minden paraméter mellett jelent meg “OK”, hanem volt olyan is, ahol pirossal írt ki valamilyen értéket. Azt mondta a pasas, hogy a szoftver hiányol valamit, de hogy konkrétan mit, azt ő sem tudja, mert ezeket a kódokat a gyár annyira titkosan kezeli, hogy még a saját márkaszervizükkel sem osztják meg...
Leszerelte a tévé hátlapját, kiszerelte a főpanelt, és elvitte. Holnap küldik is vissza Németországba.Ha valakit érdekel, hogy néz ki egy 58”-es Panasonic 4K tévé lelkivilága, (a kép jobb oldalán látható nagyobb méretű panelt szerelte le a szervizes ember), hát tessék:
-
kezo0
addikt
Update: ma kora reggel írtam egy mailt a szerviznek, mivel holnap lett volna két hete, hogy ott van a tévém. Érdeklődtem, tudnak-e már valamit mondani, hogy előreláthatóan mikor kapom vissza. Erre fel nem sokkal a levél elküldése után felhívtak, hogy kész a tévé, és ma vissza is hoznák nekem, ha megfelel. Naná, hogy megfelel, hozzák, várom nagyon!
Kora du. meg is érkeztek vele, visszaszerelték a dögnehéz talpára, helyére tették, mindent korrekten intéztek. Mondták, ne kapcsoljam még be legalább egy óráig, hogy felvegye a szoba hőmérsékletét.
OK, kivártam az egy órát, bekapcsoltam, működik. Mivel főpanel-csere történt, ezért gyakorlatilag egy teljesen szűz tévét kaptam vissza (legalábbis ami az elektronikát illeti), így mindent újra be kellett állítani, mint egy gyári új készülék első bekapcsolásakor... Mit mondjak, eltartott pár óráig, főleg úgy, hogy a képbeállításokkal külön is jó sokat szarakodtam, mire emlékezetből úgy-ahogy sikerült valami ahhoz hasonlót kihozni, amilyen korábban volt a látvány. Sajnos, ahogy az várható volt, az alaplap megváltozása miatt a készülék nem ismeri fel a korábban hozzá regisztrált külső HDD-t, amin az összes felvett műsorom volt, szóval a régi felvételeimet buktam.
Ezen még csak túltenném magam, de a legvégén, amikor már több órányi időt eltöltöttem a tévé beállításaival, jött a feketeleves: kiderült, hogy nem működik az 1. számú CI+ modulfogadó slot.Két darab UPC-s mediacardom is van, bármelyiket teszem be ebbe a slotba, nem érzékeli a tévé. A 2. számú slotban viszont mindkét kártya egyből működik, szóval nem a kártyákkal van a baj. Sajnos nekem mindkét slotra szükségem van, azért van 2 db mediacardom, hogy ha szükséges, akár két kódolt csatornát is tudjak párhuzamosan rögzíteni a tévére kötött merevlemezre.
Úgyhogy most eléggé el vagyok kenődve, mert a javítás után visszakaptam a tévét egy olyan hibával, ami eddig nem volt neki... Holnap hívom a Videopartot, és elmondom nekik. Rettegek, hogy emiatt megint elviszik majd a tévét. -
ztsoft
őstag
Köszönöm, hogy megosztottad velem, velünk. Jelenleg az én ügyemet nem érinti, mivel a szerviz vissza utasította a javítást, nevetséges indokkal (én még ilyet soha nem tapasztaltam). A linkeden sem találtam erre vonatkozó információt, hogy ilyenkor mik a jogaim, vagy hova fordulhatok.
Majd kiderül, hogy a Panasonic-nak írt panasz levél (e-mail) megteszi-e a hatását, vagy a fogyasztóvédelemhez (nem tudom jelenleg ki a jogutód) kell fordulnom. De az biztos, hogy lesz következménye.
-
kezo0
addikt
Állapotjelentés az AX800-asom javítása ügyében: ma van egy hete a Videopartnál. Állítólag kiküldték a főpanelt Németországba, ahol felújítják azt, „gyári körülmények között”. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor érkezik vissza onnan. És azt sem, hogy egy ilyen mértékű javítás után vajon fel fogja-e még ismerni a készülék azt az 1 TB-os külső HDD-t, amit a műsorok rögzítésére használtam... Ígérték, hogy ennek „utánanéznek”, bár úgyis megtudom majd, ha egyszer visszakapom a tévét.
-
-
-
trophylaci
csendes tag
Szia!
A szervíz háttér az tényleg borzalom. Én novemberben jelentettem egy hibát, -ide le sem merem írni hogy mivel- , de nekem a debreceni szervízhez továbbították a javítást. Azóta várom hogy jöjjön a szervíz a tv-ért, mert elvileg jönnek érte. Már igazából szarok rá, együtt tudok élni a dologgal csak bosszantó hogy egy egyedi gyártási hibával ennyit foglalkoznak egy nagy múltú és hírű cégnél.
-
hunaqua
addikt
Azért kell a Panasonic-hoz bejelenteni a hibát,mert a Videopart ''csak'' egy szerződött javító partner.A megbízást a Panasonic adhatja nekik,hiszen a javítás költségét Ők állják garanciális esetben a javító cég felé.
Igen,a Sony partner cége kijön,és lazán cseréli az alaplapot. Az egész művelet nincs egy óra. -
kezo0
addikt
Gondoltam, leírom a fejleményeket a meghibásodott AX800-asommal kapcsolatban.
Még vasárnap éjjel e-mailben megírtam mindent a szerviznek (Videopart Kft.), hogy már a hétfő reggeli nyitáskor megkapják a bejelentést a hibáról. A levélhez csatoltam a tévé számláját, a garanciajegyet és a kiterjesztett 5 éves gariról szóló dokumentumot is.
Nagyon korrekten, még reggel vissza is írtak, hogy sajnálják a meghibásodást, és legyek szíves telefonon bejelentést tenni róla a Panasonic Call Centernél, mert ott kell kezdeni a garanciális ügyintézést. Mondjuk ez nekem kicsit fura, hogy ilyenkor nem elég a szerviznél bejelenteni a hibát, de mindegy, hívtam a Call Centert... Az ügyintéző hölgynek ismét be kellett hát diktálnom a telefonba mindazokat az adatokat, amelyeket a szerviznek már írásban megküldtem (készülék pontos típusa, vásárlás dátuma, gar.jegy száma, kiterjesztett garanciás dokumentum száma, a nevem, címem és elérhetőségem...), ami kicsit bosszantott, hiszen ugye mindezeket már egyszer megadtam a szerviznek, ráadásul írásban, ami némileg megbízhatóbb, mint a telefonba diktálni bármit is.
Oké, ezek után ismét írtam a szerviznek, hogy tudjanak róla, hogy kérésüknek megfelelően telefonon is bejelentettem a meghibásodást a Call Centernek.
Hamarosan visszaírtak, hogy köszönik szépen, már meg is kapták a Call Centertől a munkalapot, és a szállítók "a napokban" felveszik velem a kapcsolatot.
Itt láttam elérkezettnek az időt, hogy telefonon felhívjam a szervizt is, hiszen szerettem volna elkerülni ennek a kényes, 58"-es tévének a szervizbe (és talán onnan vissza-) hurcolászását. Elég hosszú beszélgetést folytattam a szerviz ügyfélszolgálatosával, aki arról győzködött, hogy már semelyik cég sem végez helyszíni javítást, ezért mindenképpen be kell hozzájuk szállítani a tévét...Mondjuk ha jól emlékszem, talán a Sony tévés topikban olvastam én már helyszínen elvégzett alaplap-cseréről, de mindegy: a pasas, bár kedves, de e téren hajthatatlan volt.
Szóval harmadik napja nem működik a tévé, és most ott tart a dolog, hogy várnom kell a szállítók jelentkezésére, akik majd időpontot fognak velem egyeztetni, hogy mikor vihetik be a készüléket a Kalotaszeg utcába.
Kiváncsi vagyok, hány nap fog eltelni, mire újból lesz egy működőképes tévém. Vagy az, aminek még csak várom a szervizbe szállítását, vagy helyette egy új... -
AL
addikt
Szia ! Nekem még régebben ( 5 éve ) volt garanciális cserém . Szerencsére nem ilyen komoly gondom volt, mint neked . Az én készülékemnek típushibája volt, amit igazából nem is mindenki vett észre ( néhány Blu Ray filmnél egy - egy jelenetnél torzult a kép ), ezért egyedi esetként kezelték . Szerelő nem jött ki, csak a garanciális ügyintézők közül egy kolléga . Többször próbáltak frissítésekkel javítani rajta, de nem sikerült, ezért felajánlották a cserét . Elvileg ahogy Te is írtad a készülék utódja jár érte, de mondták, hogy mást is választhatok . Én egy nagyobbat választottam, ezért rá kellet fizetni . A Te eseted szerintem más, ha nem tudják megjavítani, akkor csereutalványt adnak, amit a vásárlás helyén lehet levásárolni a blokkon szereplő értékben ( 800 ezer ) . Ezért most már egy Oled készüléket is kapsz, de ezen szerintem még ne izgulj, nem biztos, hogy olyan komoly a hiba . Az ügyintézésükről én csak jót tudok mondani. Nem próbáltak lerázni, inkább Ők is kíváncsisággal, érdeklődéssel kezelték a problémámat . Üdv.
-
kezo0
addikt
Na, hát sajnos ez is zsákutca. Letöltöttem és kiírtam lemezre a Gpartedet, majd arról bootoltam a gépet (szóval most már tudom, hogy ez egy Linuxos környezetben futtatja magát), és valóban nagyon sokféle fájlrendszert ismer, de EZT NEM.
Ráadásul az is baj, hogy amikor a tévé megformázza magának a rögzítéshez használandó HDD-t, akkor két partíciót hoz létre a lemezen: az 1TB-os HDD-n ez úgy néz ki, hogy elöl van egy kicsi, mindössze 1 GB-os partíció (ez pedig sejtésem szerint a lemezzel kapcsolatos infókat tárolja, afféle FAT-ként), majd utána egy másik partícióban az összes többi hely, ami a rögzítendő műsorok helye. Amikor a 2TB-os HDD-t még „szűzen” csatlakoztattam a tévéhez, akkor azt úgy formázta meg a tévé, hogy az első, kisméretű partíció 2GB-os lett, majd utána itt is egy másik partícióba került az összes többi hely a lemezen. Tehát a lemez méretétől függően változik az első partíció mérete, és feltehetően a tartalma is.
Erről az első, kicsi partícióról legalább annyit meg tud állapítani a Gparted, hogy ufs fájlrendszerű, de azt is kiírja hozzá, hogy „a fájlrendszer tartalma nem olvasható be!”.
A második, nagy partícióról pedig (amit ugye ki kéne terjeszteni a teljes lemezre) azt írja, hogy „a fájlrendszer nem ismerhető fel!”, és ennek megfelelően nem is tud vele semmilyen műveletet végezni...
De valószínűleg hiába is ismerné fel, és tudná kiterjeszteni a második partíciót, attól még az első partíció mérete és a benne tárolt információ sem felelnének meg a kiterjesztett partíciónak. Ahogy mondani szokták, „ki van ez találva”. -
fauv
őstag
Nem találtam semmi gondot, viszont megkértem a fiamat hozza el a nagy médialejátszóját , azzal ott a TV nél majd megnézem csatlakozik e LAN-on keresztül, megnyitja e a filmeket, ha igen akkor sz.gép, router pipa, TV a hiba, ha nem akkor tv pipa és keressük tovább a sz.gép illetve roter felé. Pár napon belül kiderül.
-
fauv
őstag
-
Piftuka
veterán
Köszönöm, de nem a kereséshez kértem segítséget, hanem érdemi információt várok.Ez nem az. Ugyanis a találatok mindegyike "szimpla" viszonteladó!
Én viszont Panasonic szalont/márkaszaküzletet keresek. (Nem utolsó sorban olyan választékkal, hogy az említett típus garantáltan kipróbálható legyen.)
Ugye tudod mi a különbség?
-
-
Dareiosss
senior tag
A Pana shopok szép lassan megszűntek. Amint linkeltem 55x85nek, ők Pana shop is voltak, ott vettem 6 éve a Plazmámat. Már ők sem azok. Forgalmaznak még Panasonicot a video-parton keresztül, de az egész boltban 1 tv van kiállítva Panából. A Pana valamit rohadtul eltolt az elmúlt években marketing és kereskedelmi szempontból is. Hiába jók a tv-i, ha már nem is hall az ember róluk.
-
oszy
veterán
Csak egy valamit kérdeztem!
Mindenkihez:
Hogyan lehet programozni egy adott műsorra a CS630-at? A Sonyban olyan van, hogy elindítom a guide-ot és ott kitudom választani, hogy pl. a délután kezdődő F1 közvetítés kezdetekor, kapcsolja át arra a csatornára a tv-t. Sőt. Be is kapcsol ha épp ki van kapcsolva. -
kezo0
addikt
Még egy munkanap van hátra a februárból, nálam a Netflix appnak viszont továbbra sincs se híre, se hamva...
Jó lenne tudni, hogy valójában mi lehet a háttérben, mert azt nehezen hiszem, hogy ez tényleg szoftverfejlesztés kérdése egy olyan készüléken, amelyiken most is elérhető az app, ha az ember átállítja rajta a régiót. -
blakey
titán
Akkor a szoftver el van cseszve, nálam nincsenek ilyen hibák, szerencsére. A box lassú, hibás, tudom, mert van egy ilyen itthon, minden tv-n lassan vált ha auto-ra van állítva a felbontás, ez már valószínűleg így is marad, még jó, hogy optikain végül megoldották a DD hangot.
-
Z10N
veterán
Hello!
Koszonom a hosszu leirasodat
Teljesen ugyanez a hiba jelentkezik nalam is (bar egysek nem akarjak elhinni)
Tehat ahogy sejtettem a hdmi vezerloszoftvere es armakore rosszul van megtervezve. Ezert esik a dvb tuner jelereossege es ezert csikoz pc-nel a kep.
Ugy latom ezugyben nem lehet elerni semmit. Ismerik a hibat, de lesz@rjak a supportot. Sajnos ez befolyasolni fog, ha kovetkezonek Panasonic termeket veszek. Kar erte, mert egy eleg kellemetlen hibarol van szo.
A koax kabel cseret kiprobaltam, de semmi javulas (antennas mindig tv). Kesz vicc a hdmi kezelese sajnos.
-
szsanyiii
újonc
Nekem a pana a cx680-ra is fw frissitest igert. Illetve azzal magyarazta, hogy miert nem elerheto... Mindezek elott kiadtak egy sajtokozlemenyt januar 12-en, hogy a 2015-os modelleken elerheto. Erre errtettem, hogy bullshitellnek
a regebbiekre elkepzelheto, hogy valoban kell uj fw.
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy mi van a háttérben, lehet, hogy másképp van, mint hinnénk, ugye a 2015-ös UHD modelleknél már elérhető, a többire várni kell. Tulajdonképpen én sem értem, hogy miért, mert csak ki kell kapcsolni a tiltást, de lehet, hogy az app a Panánál másképp volt megírva és valószínűleg az app-on belül is meg kell oldani a jogosultságokat. Firmware firssítés elvileg nem kéne, de ha valamit netán javítanak akkor az nem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest