- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7316 üzenetére
Ok.
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7312 üzenetére
Ez a te döntésed. Én leírtam, mit tennék. Mert kérdezted.
Amúgy az egész történetben a kulcs, amit többször is leírsz: "ezt is benyeltem".... Ha mondjuk egyszer el akarod majd adni, nemhogy jóval alacsonyabb áron nem tudod eladni, hanem sehogy.
Én a mostanit a MM-tól rendeltem, de már rendelés előtt összevesztem velük. Annyira, hogy az eredetileg ígért 10-14 nap helyett a harmadik napon már itt volt a tévém. Igen erősen akciós áron vettem, de mivel nem a paraméterekben leírt talppal szállították (ami nekem nem jó, mert sehogy nem tudtam úgy a tévét rögzíteni), az általuk kiküldött elégedettségi kérdőívükben erősen kiosztottam őket. Erre felhívott egy ügyintéző a központból, hogy miként tudnák kijavítani a sorozatos hibáikat. Elmondtam. Ez után már csak két emailt kellett írnom, a másodikban már csak a számlaszámot, amire visszautalhatták a vételár egy részt, de a tévém maradt, ugyanúgy öt év garival. Igaz, kellett vennem kb. 15 ezer forintért hozzá egy megfelelő univerzális talpat, de nem hagytam őket.
Tudom, focivébé van, kell a tévé, meg minden. Én sem biztos, hogy most azonnal kezdenék vacakolni ezzel (bár engem nem érdekel a foci), de a garis időn belül biztosan nem hagynám. Amíg mondjuk egyéb problémái lesznek... De te tudod. Akkor viszont fogadd el, hogy ez van, és nem érdemes újra és újra idehozni ezt az esetet.
Mondjuk amilyen hosszan mindezt leírtad ide, már két panasz-email is kijött volna belőle... (az egyik mondjuk a Fogyasztóvédelemnek címezve) -
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7307 üzenetére
A tévéd egyértelműen hibás. Akár kábelt dugsz rá, akár külső médiajátszót használsz, nem a hibát orvoslod, hanem csak elfeded! Mivel a készülék megvizsgálása nélkül nem lehet tudni pontosan, milyen alkatrész a hiba forrása, így még az a veszély is simán fennáll, hogy ez a helyzet tovább romlik, esetleg más is meghibásodik! Én a helyedben - akármennyire is kényelmetlen - szervizt hívnék.
Vettél egy készüléket, aminek egy része nem működik megfelelően, vagyis a tévéd eleve nem is ér annyit, amennyit kifizettél érte. Ezt kell nap mint nap lenyelned, még akkor is, ha nem a wifit használod. Én nem tudnám ezt lenyelni, de mások vagyunk. Ha jól sejtem, még simán garis a tévéd, tehát ez pénzedbe nem kerül, csak nyilván nélkülöznöd kell egy időre.
Ahogy írtam, nekem EX700E-m van, és amióta megvettem (kb. egy hónapja) a tegnapi kábeles próbát kivéve csakis wifiről használom, de még sosem hallottam a tévétől furcsa hangokat. Semmilyet.A sebességproblémára visszatérve: ott valóban hozhat javulást a kábeles kapcsolat, illetve a külső médiajátszó, de ha nem ragaszkodsz az UHD anyagokhoz már lassú memóriakártyához (mert gondolom, ha nem a tévébe dugod, hanem egy hálózati médiaplayer-be, ez akkor is ugyanígy fennállna), akkor a tévé médiajátszója is jó lehet. De mivel azt írtad, hogy kábelen is csak 100 Mbit/s a sebesség (ami megerősíti azt, amit én írtam, hogy a tévének bizony nincs gigabites LAN portja), akkor a 100 Mbit/s feletti sebességhez bizony USB-s eszköz kell, mégpedig - ha jól számolom - USB3-as.
-
wierra
senior tag
válasz
szigpet8283 #7307 üzenetére
Külső mediaplayerrel.
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7300 üzenetére
Akkor meg is válaszoltad a kérdést: egyszerűen sem a memóriakártya, sem a wifid nem tudja azt a sebességet, ami az UHD-hoz kellene. Mondom, vannak olyan FHD anyagok, amik már közelítenek a megabites sávszél határához. Az UHD-nál nem ritka a 150 Mbit/s! Sőt...
Nem tudom, hogy milyen LAN-ja van a tévédnek (az enyém EX700E, de ezen sincs jelölés), de mivel ezek ugye 4K-s tévék, feltételezem, csak van rajtuk gigabites LAN. Wifivel még akkor sem fogod elérni a szükséges bitrátát, ha fél méterre van a tévédtől (tapasztalat, nálam lényegében így van).
Próbáld meg kábellel!U.I.: ha olyan a routered, hogy eltérő színekkel jelöli, hogy gigabites vagy megabites eszköz van rádugva, akkor könnyen kideríthető, hogy milyen LAN-ja van a tévédnek. Az én routerem a gigabites eszközöket zöld színnel jelöli, a többit sárgával.
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7298 üzenetére
Hát, ez akkor azt jelenti, hogy a memóriakártyád bizony nem tudja azt a bitsebességet, amit az UHD néha megkövetel. Én már találkoztam olyan FHD filmmel, ami pár másodpercig belement a 80, sőt a 90 Mbit/s-ba (mind az Oppo, mind a Dune médiajátszóm képes mutatni a pillanatnyi bitsebességet). Az UHD tartalmak átlagosan 100-120 Mbit/s-t igényelnek, de simán belemennek a 150 Mbitbe is.
Habár az a jelenség, amit leírsz, nem éppen erre jellemző, ha akadás van, az inkább szó szerinti akadásként jelentkezik, mintha diavetítésbe menne át a film, és a hang is el-elmegy, vagy akár teljesen megszűnik. Amit leírsz, talán más jellegű hiba. Próbáltad más filmmel, más anyaggal is? Vagy FHD-val?
A Wifi-d milyen sebességű? Én nem nagyon hiszek abban, hogy UHD anyagot Wifi-n szakadásmentesen lehetne továbbítani, jobb a kábeles kapcsolat, de a megabites LAN már szintén nem elég. UHD-hoz kell a gigabites LAN. -
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7296 üzenetére
Miről játszod le a filmet, és milyet (FHD, UHD, SHD)? Nem mindig, de igen gyakran a sötét tónusú, gyorsabb kameramozgású jelenetek a legnagyobb bitrátásak.
-
Downsampling
senior tag
válasz
szigpet8283 #7285 üzenetére
Nem biztos, hogy nagy a baj, de szerinem semmiképpen sem normális. Az én EX700-a tök csendben van, minden körülmények között (oké, a beépített médiajátszót még az életben nem használtam, és valszeg nem is fogom - de a tévé Youtube appját már kipróbáltam, ami mellesleg engedi a 720p feletti felbontást is, bezzeg az Oppo 105D lejátszó nem, igaz ez utóbbi jóval gyorsabb).
-
junior11
veterán
válasz
szigpet8283 #7183 üzenetére
Az EX633-nak gyengébb a mozgásmegjelenítése, lehetséges, a sávosodás pl. lassú kameramozgásoknál már lehet DSE (dirty screen efekt) is, az LCD egyik tipikus hibája.
-
salapp
addikt
válasz
szigpet8283 #7176 üzenetére
Nem tudom, de hátha, ilyesmin nem segít esetleg a dugvilla megfordítása?
-
junior11
veterán
válasz
szigpet8283 #7176 üzenetére
Nekem a régi Pana CRT, házimozi és a jelenlegi, kb. 6,5 éves Sony tápja is csinálja.
-
AL
addikt
válasz
szigpet8283 #7142 üzenetére
Szia ! Ha még garanciális a készüléked jelentsed be, mert garanciálisan javítaniuk kell. Korábban többen is jelezték ezt a hibát a Panasonic, Sony és a Samsung tévéknél is . A bejentőknél panelt cseréltek, mert kiderült, hogy oldalról rossz a szigetelése . Lehet, hogy ugyanaz a panel van mindegyik típusban ? A Pana és a Sony topickban az elmúlt hetekben is írtak róla . Ha még garanciális ne kísérletezz, de ha közelmúltban járt le a garancia akkor is meg lehet próbálni ingyen javíttatni, mert a Szavatossági igény ilyen esetekre vonatkozik !
( Bizonyított gyártási Hiba.) Üdv. -
Draken
őstag
válasz
szigpet8283 #7025 üzenetére
a végtelenségig nem lehet panelt cserélgetni, úgy, ahogy a telefonban sem lehet a végtelenségig főpanelt se!
szerintem ha 3 javítás után sem működik megfelelően, akkor kérheted a cserét, de mondom, a szakik a másik topicban vannak! -
salapp
addikt
válasz
szigpet8283 #7020 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek, mit tapasztalsz, nekem otthoni körülmények között sikerült úgy beállítani, hogy nincs hiányérzetem (talán csak annyi hogy nem egy VT60-as plazma - mondjuk, ez a tévé legalább nem vibrál, azt egyre kevésbé tolerálom), feleségemnek meg pláne nincs.
-
Draken
őstag
válasz
szigpet8283 #7019 üzenetére
Ha cseretévét ajánlanának nekem, én egyből azt mondanám, hogy NEM, kérem a csereutalványt (mivel nem tudták megjavítani) és ÉN majd eldöntöm, hogy milyen vadiúj 0km-s tv-t veszek helyette, hisz ez normál esetben így működik, vagyis így kéne, hogy működjön! + az sem elhanyagolható, hogy bizonyos esetekben akár garikiterjesztést is vehet a vevő, ha úgy látja a helyzetet!
Mindenki, aki hasonló helyzetben van, nézzen át ebbe a topicba, hogy tisztában legyen, mik a lehetőségei adott helyzetben!
-
junior11
veterán
válasz
szigpet8283 #7017 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, mivel sajnos egyik modellel sem volt otthoni személyes tapasztalatom. DS630-cal egyedül, az van a havernak, akkoriban jó tévének számított, kérdés, hogy a belépő szintű EX600 mennyivel lenne gyengébb szemre mozgásmegjelenítésben és esetleg egyéb dolgokban, vagy akár jobb.
-
AL
addikt
válasz
szigpet8283 #7009 üzenetére
Szia ! Nem vagyok biztos benne, hogy igaz a közvetlen LED ( ez az oldal ezt írja ), mert tudtommal az csak a legjobb tévékben van pl. : Sony 9005 - ösben . https://www.displayspecifications.com/en/comparison/883b595e4 Nehéz döntés,de a régi javításánál mindenképpen jobb. Ilyen cseréknél az a szabály ( Nekem is volt ), hogy ( az ár nem számít ) azonos tudású készüléket kell adni . Ha nem tudtok megegyezni tudtommal csereutalványt is kérhetsz, akkor viszont a régi TV árát számolják be a vásárlás helyén . Üdv.
-
salapp
addikt
válasz
szigpet8283 #7009 üzenetére
Ezt többen kifejtették itt hozzáértők, hogy a direct led/edge led nem jelent egyből rosszabb/jobb képet.
Például, ha játszanál is rajta, szerintem a 22ms input lag baromi jó, emlékeim szerint a 640-esek közül egyik sem volt túl jó input lagban, inkább rosszabb.
Nekem a 600-ason nagyon tetszik, hogy teljesen homogén a háttérvilágítás.
De ha van lehetőség ráfizetni egy 50EX780-ra, akkor az baromi jó lenne (ugyanúgy MVA panel, de 120Hz, és a 4K HDR mellé még 3D is van), én nagyon örülnék egy olyannak. Persze lehet, hogy csak 40-es fér el nálad... -
AL
addikt
válasz
szigpet8283 #7006 üzenetére
Szia ! Itt egy összehasonlítás : https://www.displayspecifications.com/en/comparison/0cf3595a7 Eszerint a 600 - as jobb, mert 4K, ha igaz : közvetlen LED, okos TV . Rosszabb, mert : 60 Hz - a mozgása, nem 3D. Igazából látnod kellene . Szerintem ha jobbat akarsz és kell a 3D, érdeklődd meg, mennyit kellene ráfizetned egy 50ex780 - asra történő cserénél . Az a legjobb Panasonic a 2017 - es szériából . Üdv.
-
salapp
addikt
válasz
szigpet8283 #7006 üzenetére
Sajnos én nem láttam a tiedet, de ezen plazmásként azt mondom, hogy szép a kép, jól finomhangolható a mozgásmegjelenítés és minden más (gyakorlatilag true cinema/IFC: minimum, minden más képjavítás: ki, gamma: 2.4, háttérvilágítás: 50, túlpásztázás: ki, 4K pure direct: ki) és nagyon szép a kép, pocsék SD kb olyan 3.5 méterről ezen, mint 2.5-ről az 50-es plazmán. Vagyis éppen nézhetően szar, de mitől lenne jobb...
A kontraszt/feketeszint tökre rendben van, a színek természetesek. Teljesen homogén a kép, nincsenek foltok, nincs bevilágítás, látószög is megfelel - pedig arra háklis vagyok, Sony 55W809C-t a gyatra (0-10 fok közötti) látószöge miatt adtam el, pedig szemből tiszta imax feeling volt rajta szinte minden.
HD az bitang nyilván.
Szóval nekem bejön. Ha nem lenne 50-es pana plazma a nappaliban, akkor a látottak alapján rámennék egy 50ex780-ra 290-ért (tudva, hogy az leveri képben ezt az ex600-at, persze dupla áron).Én nem nagyon hiszem, hogy jó beállítással rosszabbul járnál vele, mint a cs630-al.
-
salapp
addikt
válasz
szigpet8283 #7003 üzenetére
Én a másikat nem ismerem, de a családban nagybátyámmal éppen a második 40EX600E-t hozzuk el holnap, mert annyira bejött a feleségemnek vett példány.
Szerintem 130-ért, 5 év gyári garral minden forintját megéri. -
junior11
veterán
válasz
szigpet8283 #7003 üzenetére
Olvass vissza egy kicsit, salapp fórumtárs vett nemrég ilyen tévét.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
szigpet8283 #7000 üzenetére
TX-EX600E milyen a CS630-hoz képest?
Fontos lenne a gyors válasz.
Köszi
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
szigpet8283 #6999 üzenetére
Na azt mondták elfogadom a CS630 helyett az ES510-et vagy a CS630-on cserélnek panelt újra.
Ez már cserekészülék volt, mert már cserélték bogár miatt. Most megint belement 2 db és most kijelzőt akar cserélni és leszigetelni a lyukakat a hátulján, hogy ne jussanak be a bogarak. Úgy hogy annak ideján 165 ezerért vettem ezt a készüléket. Vicc.Úgy látszik befejeztem a panasoniccal való kommunikációt. Sajnos jöhet a fogyasztóvédelem/békéltető testület.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6996 üzenetére
Ja, felejtős.
Minimum a 6-os sorozatból kellene adniuk. -
sakal83
addikt
válasz
szigpet8283 #6912 üzenetére
Ex700
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6905 üzenetére
Ha rendbejöttél bemész személyesen és elmondod szóban
is, más lesz a reakció.
-
modflow
veterán
válasz
szigpet8283 #6842 üzenetére
Én most vettem új 4K-s TV-t és 3D-s. EX780E
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6844 üzenetére
"De most vissza fogom kérni az árát, vagy legalábbis megpróbálom. Bár vannak félelmeim."
Ne legyenek, ha javítani nem tudják, kénytelenek lesznek újat adni megint, ja ami valóban új!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6842 üzenetére
"megkaptam ezt az "új", nem null km-est."
És ahhoz mit szóltak, hogy használt tv-t adtak újként?????
Nem is szóltál nekik? Mert most már sehogy vagy elég nehéz bizonyítani. -
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6840 üzenetére
Vedd fel velük a kapcsolatot, fotókkal alátámasztva + neked nem kell ilyen tv, amin azt kell várni, mikor lesz megint hasonló probléma.
Cseréljék ki a francba, a gari úgyis újraindult, szóval ... adjanak egy normális tv-t, amit használni is lehet hiba nélkül! -
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6838 üzenetére
A végén feljelentenek állatkínzásért, vigyázz!
"kicserélték egy ugyanolyan típusúra 2017 augusztusban, amire azt mondták új, de a menüjében már volt 2500 óra használat"
Na ekkor már verni kellett volna az asztalt vagy a tv-t valamelyik fejébe...
Csak keményen, kihasználják az ember jóhiszeműségét!!!
-
Zsolto
őstag
válasz
szigpet8283 #6000 üzenetére
Én ugyanígy jártam egy 3 év garis AL-KO fűnyíróval. Fél év után tönkrement, kaptam egy újat. Az 13 hónapig bírta. Visszavittem, és közölték, hogy lejárt a gari -- a cseredarabraugyanis már csak egy évet adtak...
Így alig két év alatt kukázhattam a 3 év garival vett fűnyírót.
-
hunaqua
addikt
válasz
szigpet8283 #6016 üzenetére
Ilyen most ez az egész,de nekem pont ezzel az alap Nikon cuccal voltak nagyon pozitív tapasztalataim.A gyereknek vettük anno karácsonyra.Imádta,és az árához képest teljesen rendben voltak a képek.
..de több mint 1.5 éves volt a gép,és focizni is úgy kell,hogy fogja közben a kezében...ekkor érkezett egy becsúszó szerelés...azóta már csak rajzolni tud!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
szigpet8283 #6005 üzenetére
Ilyenkor új tv-t kell adni, 0 üzemórával és onnantól kezdődik az új tv garanciaideje!
Hát én biztosan elküldtem volna őket a ..........síííííííííííííííííííííííp ahonnan jöttek.Azért szomorú, hogy ilyen könnyen feladtad, ezt remélték és be is jött nekik.
Ilyen esetben próbálnak téged/a vásárlót hülyének beállítani, ezt nem lenne szabad hagyni, mert még nagyobb pofájuk lesz!... és a végén még te érzed magad kellemetlenül, na neeeeeeeeem!
Bocsi, már erre felment a pumpa
-
sakal83
addikt
válasz
szigpet8283 #6005 üzenetére
Érthető a műtétes dolog. Egész eccerűen az utódmodellt benyúlta szervizes oszt találtak egy szervizkészletet amit odaadtak feketén. Ha nem szürke dolog lett volna akkor garipapírt kellett volna adniuk.
Korrekt. Az előző Pana tv képernyőjét összekarcolták. Amikor visszahoztam akkor láttam, és ne mvolt kedvem harcolni. Persze nem látták megalapozottnak a a bal és jobb sarkokból 10--30 cmre benyúló felhősödést problémának...
-
q13579
senior tag
válasz
Hát azért akkor az még mindig jobb mint a szokásos 1-2 év
.
-
sakal83
addikt
válasz
szigpet8283 #6003 üzenetére
Hát igen. Itt nem a gari a lényeg, hanem azt, hogy kibaszottul átkúrtak.
Igazi cigánymeló, hogy ha nem tudták javítani, akkor használtat adtak... csereutalvány lett volna ildomos. De törvényileg helyesen jártak el, mert megadták a 2 év garit.
Én hangos lettem volna...
-
Alex91
félisten
válasz
Hat, azert ha 4,5 ev utan hibasodik meg a keszulekem, akkor nem hiszem, hogy akkora atveresnek ereznem...
!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- EAFC 25
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest