- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjani81
senior tag
Tehát hiába full hd 1920x1080 as a film ha azon belül ugye szélesvásznú akkor fogadjam el oszt ennyi. Tv adásnál kb 8 féle opció van a képarány babrálására de videónál semmi. Lehet akkor nem véletlen hogy ne romoljon a minőség. Veszek nagyobb tv t úgy nagyobb lessz a kép
-
jon_snow
csendes tag
konkretan DS630 legyen, vagy esetleg van valami megjobb javaslatod?
Tul sokat nem kivanok radobni anyagilag, de szivesen veszek tippeket.
Egyebkent a korabbi, ami elromlott az egy SAmsung UE40EH5300W volt, amivel teljesen meg voltam elegedve.
Leszamitva a tenyt, hogy a 4 evbol az elso kettoben gyakorlatilag egyaltalan nem hasznaltam, igy 2 ev alatt lett kephibas -
blakey
titán
Nekem a 48AS640 és az 50W755C között az egyik legnagyobb különbség pont a DS, azaz a Sonyn kevesebb van, annyira, hogy nem is érdekel mivel csak egy bizonyos árnyalatnál lehet valamit látni és az sem olyan komoly, de ez példányonként változhat, sőt méretfüggő is. Az AS840 képminőségén sajnos ez az ami ront, mert egyébként nagyon jól kalibrálható.
-
blakey
titán
A kadenciahelyes lejátszás hiánya nem gond ha a készülék ezt kompenzálni tudja, márpedig van olyan készülék. Nekem úgy rémlik, hogy az AS640-es bekapcsolt interpolációval szépen kiküszöbölte a 24p hiányát, de csak a belső lejátszójára volt érvényes. Külső lejátszó esetén már nem, de vannak ilyen készülékek is. Ettől függetlenül nem vagyok híve a tv-k beépített lejátszójának, inkább egy normális külső lejátszó, A Raspberry PI mellett még vandroidos lejátszók is vannak S905-ös procival és LibreELEC-kel támogatva (dual boot), feltéve, hogy nem kell a 3D MVC, mert azt csak felezve tudják LE alatt, egyelőre.
-
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
A legolcsóbb médialejátszók (Philips, Asus O-Play) is rendelkeznek optikai kimenettel, ezek újonnan 20 ezerbe kerülnek, használtan meg még annyiba sem.
Egyébként meg a legolcsóbb megoldás az 1-2 problémás MKV film újrakódolása, mert bármilyen lejátszót is vesz, mindig akadhat olyan film, amit már az sem játszik le. Ha csak egyszerűen betölti a filmet az MKVmerge progiba, már kiderül, hogy a hangsáv vagy a videó kódolása okozta-e a problémát. Ha csak valamelyik hangsávval nem kompatibilis a tévé, akkor pár perc alatt leszedhető. Ha meg a videó kódolása magasabb, mint High@Level 4.1, akkor 10-20 perc alatt átkonvertálja a szoftver 4.1-be. Még mindig inkább 20 perc gépidő, mint sok tízezer Ft kiadás. A program szépen fut magának a háttérben, közben lehet mást is csinálni.
Sokan gondolják azt, hogy amit a netről letöltenek, az egy gyári vagy hivatalos valami és a hardver hibája, ha nem játssza le. Nos elárulom, hogy hozzá nem értők is tákolnak és töltenek fel MKV-ket. Miért a több tízezres hardverem igazodjon a rosszul kódolt fájlokhoz, miért nem kompatibilis fájlokkal etetem inkább a drága cuccomat? -
ht42
senior tag
Tokkal vonóval itt van, külföldről olcsóbb...
Rárittyentettem egy 500 Ft-os infravevőt, egy kidobott tévé távirányítójával vezérlem.
Néhány hónapja NAS(s)olok, azon van minden, az torrentezik, pipike arról játszikA két cucc összfogyasztása nincs 20 watt, nem mintha különösebben izgatna a fogyasztás, dehát legyünk zöldek
-
ht42
senior tag
Pl. egy 30 gigás 2 órás film ugyebár kb. 4 MByte/sec sebességgel özönlik a lejátszóba. A g-s wifi 54 Mbit/sec, tehát 6-7 MByte/sec. De ez az elméleti maximum. Tehát a g elvileg bírja, gyakorlatilag nemigen, a [wiki] szerint a jellemző sebesség mindössze 19 Mbit/sec. n-es wifi kell.
Azt nem tudom, hogy a tévéd milyet tud. -
blakey
titán
Bár a képek nem adják vissza, de sokkal erősebbnek látom azon a tv-n, mint pl. az enyémen vagy bármelyiken amim van/volt. A plazmánál is előfodul, nincs tökéletes, mindegyikkel van valamilyen kompromisszum. Ha a bolt esetleg cserélné akkor lehet, hogy meg kéne kockáztatni.
-
sakal83
addikt
Tv-n netezni? Igen, nem sokat, de reggel bekapcs index és társai illetve online filmek. Sok embernek igénye
A telefon képét nem tudod átküldeni? sajnos nemmediaplayer? pont a sok kis sz*rt akarom elkerülni (így is van egy stereo erősítő egy 2.1-ese Bosesal)
PC? 14 m-re van, és már bekapcsolni sincs kedvem, mert csak netezek+letöltök
Szeretném, ha együtt tudná mindezt a TV, sőt, még zenét is ezen keresztül hallgatok
(az LG és Samsung ezt már korrekten megoldotta, csak az a baj, hogy klasszikus TV-t felejtettek el mellé rakni
)
Számomra a TV a Panasonic és a Sony (monitorban a DELL) a többi agyonszínezett műanyaghatású kijelzőféleség
Az Intel Stick egy jó megoldás, csak hát bluetooth nyista egy USB-vel...
-
Panthera
őstag
Az állóképeken is így látszik? Nekem csak mozgás közben tűnik fel néha (40AS640E), ha világos a háttér, de nem zavaró. A focival meg semmi gond nincs, pedig mostanában néztem egy pár meccset. Lehet hogy nálad a méret miatt is feltűnőbb.
Szóba került a wifi...azt hogy tudom leellenőrizni a menüben, hogy biztosan vezetéken csatlakozik a tv a hálózatra? Nekem nem logikus, hogy amikor rálépek a wifire, egyből beállítja és nincs egy kapcsoló, hogy lássam előtte valóban ki volt-e kapcsolva.
-
Unlimited
aktív tag
Ha működés beli probléma, akkor azt a szervíz javítja. Ha meg az LCD, mint technológia hibája, akkor az meg pech. Ez a gyártók részéről is lutri, mert hiába egy soron készül, hiába egy alkatrészből, nem lesz két egyforma darab. Ami neked rossz, az a másik készüléken, mi mellette áll, azon meg jó, vagy jobb. De nagyon valószínű, azon meg fogsz olyan dolgot találni, ami a mostani készülékeden nincs. Ez is az LCD hibája részben. Aztán van, amikor a gyárban az emberke kicsit fáradt, nem úgy rak össze valamit, nem úgy húz meg egy csavart, mint kéne. Ez is benne van. De szerintem ez jóval kevesebbszer fordul elő. Persze, ha elromlott a tv, akkor kell venni, az megint más helyzet. De aki azért vesz, mert aztán ennek olyan képe lesz, hogy leeseik az álla a családban ....................,
Most is azt mondom, aki LCD tvt vesz, az legyen tisztában vele mit is vesz! -
blakey
titán
48"-os, a kép nem adja vissza azt amit valóban látni, valóságban ennél is gyengébb a sötétebb részek jelenléte, de ha ilyen lenne akkor sem lehetne látni pl. focinál.
Ha pl. átnézel a Sony topikba akkor láthatod, hogy a drága készülék olyan dolgokat produkál ami miatt vissza megy a feladóhoz.
Azt javaslom, hogy színes képekkel a "hónod" alatt menj be egy boltba és különböző modelleket tesztelj, ha megtalálosd azt ami megfelelő akkor azt választ, mást nem tudok javasolni. -
g4besz
tag
Nekem is sötétebbek a sarkok bizonyos háttereknél, de függőleges sávok egyáltalán nincsenek. Wifi-nél én fix IP-t állítottam a tv-nek, de dinamikussal is működött.
A menü nekem akkor "szaggat be" amikor oldalt lapoznál. Ha egy adott oldalon belül lépegetek a sorok között, akkor szép sima az animáció. -
blakey
titán
Volt frissítés? Szerintem kellően gyors a menüje, legalábbis nekem volt dolgom sokkal lassabb menüvel is.
Függőleges sávok jelenléte elég gyakori LCD-k esetében de plazmánál is előfordul, mértéke változó, nálam nagyon minimális, mondanáü azt, hogy nincs mert nagyon kell koncentrálni ahhoz, hogy észre vegyem, pedig én is meccseknél szoktam tesztelni. Kérhetsz cserét ha annyira zavaró de nincs semmilyen garancia arra, hogy az új jobb lenne és ez mindegyik márkánál igy van, a 800e-s tv-knél is jelen lehet a DSE. -
junior11
veterán
Nekem is van a Sony tv-n, néha világosabb háttérnél, mikor lassan pásztáz a kamera, észrevenni, de nem foglalkozom vele. Ha nagyon zavaró, cseréltetheted, de ki tudja, hogy az új darab, amit kapsz, milyen lesz... Nem beszélve, ahogy említetted, a pixelhibát, és ott van még a clouding stb...
-
blakey
titán
Személyes tapasztalatnál nem lesz jobb, de én pl. minimuma vesze, az IFC-t, sőt 24p esetén is, még nem zavaró és egyelőre nekem tetszik. Ugyan lenne kalibrált beállításom, de az nem lesz jó neked, de ha pl. 20-25-re veszed a háttérfényt és 80-85 körül a kontrasztot valamint a fényerőn annyit emelsz, hogy pont jó legyen akkor az Adaptív háttérvilágítás nem okoz fényerő ingadozást és sokat javít a képen. Zajcsökkentőket ki lehet kapcsolni de tapasztalatom szerint minimum állásban elég jól dolgozik a tv, élesség max. 10-re legyen állítva. A szürkeskálához egyelőre ne nyúlj, mert nem biztos, hogy jó eredményt fogsz kapni.
Kiváncsian várom, hogy milyen benyomást fog kelteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest