Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
< DominuS >
csendes tag
-Opel Zafira 1.8 benzin, random leállás menetközben-
Már több mint 200km -t mentem leállás nélkül amióta a szerelő betette próbára a bontott trafót.
Úgyhogy holnap megrendelem az új trafót.Hibajelenség :
Az autó teljesen random leáll menet közben ,índításnál a motor visszajelző lámpa villog és nem indúl csak teker az öninditó ,akksi saru le majd fel és pöcc röff indúl.
Utoljára 19km-en 2x állt le ...Mint kiderült a trafó volt a hibás , ha másnak is lenne hasonló hiba jelenség akkor ez a megoldás.
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5g | Apple Macbook Air 2019
-
< DominuS >
csendes tag
válasz molnarpeter #81711 üzenetére
Az NGK -ból a Japán jó a francia pedig
-
< DominuS >
csendes tag
Na megvolt az Opel szaki tali ,és arra jutott , hogy a trafóm a vétkes a leállásokért ...
GM gyertyák vannak egyébként az autóban és tán azokkal nem szokott gond lenni. Kaptam most tőle próbára a hétvégére egy használt de tökéletesen működő trafót , ha azzal nem állok le akkor az lesz a "lúdas" .A szaki itt Szeged mellet lakik egy kis községben ami 19km -re van és 2x állt le az autó az oda úton.
Kicsréltük a trafót és azóta mentem vele 60km -t és eddig semmi gáz (kopp kopp) ..Van valakinek tapasztalata trafó ügyileg ? Ki milyen márkát ajánl ? A szerelő a Delphi -t vagy a Marelli-t ajánlotta.
-
< DominuS >
csendes tag
Felhívtam egy szegedi szakit , ( mivel én is szegedi vok ) és azt mondta ,hogy P1600-as hibánál ha az említett hibát produkálja a jármű akkor lehet , hogy nem megfelelő gyertya van benne vagy a trafó a hibás.
Azt mondta hogy az NGK gyertyákból csak a japánt szereti és a franciát nem . A Bosch gyertyák a nyerők még. Holnap elmegyek hozzá aztán ránéz a kicsikére mert így elég balesetveszélyes járni vele.
Majd írok ,hogy mire jutottunk .[ Szerkesztve ]
-
< DominuS >
csendes tag
válasz ArthurShelby #81648 üzenetére
Opel Zafira A 1.8 benzin 2001
Teljesen Random lefullad és csak úgy indúl el ha az akksi saruját leveszem majd vissza rakom .
A hibatárolóban van egy P1600 -as hba ami az ECUra utal .
A fojtószelep házam tiszta .
Autóvillamosági szervizba vigyem ? Vagy muszály a márka szerviz ?Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5g | Apple Macbook Air 2019
-
< DominuS >
csendes tag
válasz adorjant #81613 üzenetére
Eddig levettem az akksiról a sarut majd vissza tettem és indult pöccre. De legutobbi megállásnál már nem akart elindúlni az elöbb leírt “trükkel” sem. Kb 10perc bénázás és indítgatás után pedig elindúlt és azóta is vígan megy kb 1 napja ....
mohabá :
Nem jelezz semmi hiba lámpa de elviszem egy motor diagnosztikára .[ Szerkesztve ]
-
< DominuS >
csendes tag
Sziasztok
A segítségeteket kérném a következő problémámban . :Van kb 2 hónapja egy Opel Zafira A 1.8 benzin ,2001es évjáratú autóm melyen mióta nálam van a következőket szervizeltem rajta :
- Olaj csere minden szűrővel együtt
- Teljes vezérles csere vízpumpával együtt
- Termosztát csereA autó most teljesen random megáll menet közben és csak nagyon nehezen indul el utána. Gondoltam a főtengely jeladóra mint hiba forrásra , de ez az első Opelem és ha ez is a hiba forrása akkor is jó volna egy két tanács , hogy milyen márkájú alkatrészt vegyek bele , esetleg linkel együtt .
Hátha van itt olyan aki már találkozott a hibával és már megoldotta .Lambdaszonda okozhatt ilyen hiba jelenséget ?
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest