Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz Jim Tonic #19932 üzenetére

Én sokat nem agyalnék, melyiket vegyem. Gondolom az opel javára. Miért? Pont ez a kérdés.

Érted a helyzetem...itt vagyok teljesen tökként az autókhoz (Édesanyám nevelt fel, volt egy Trabantunk még a Merkúrból, aztán 18 év után egy C Corsa szintén szalonból, most van benne 8 évesen 33k kilométer. Turbórágót sem gyűjtöttem sose')

a) állítás: vegyél nagy japánt, nem baj, ha dupla annyi kilométer van benne, annyival többet el is megy, és hidd el, sokkal jobb/kifinomultabb/faszább. Ezt ugye sem ellenőrizni nem tudom, sem vitatkozni vele, annyit tehetek hogy megbízok benne, mert azt azért látom, hogy piszok módon ért hozzá. Az is mellette szól, hogy amit eddig néztem, az körbe van légzsákozva, ABS ESP töktudja stb.

b) állítás: az opel sose'kopel, olcsó a fenntartása, hidd el, jó az. Ez az állítás nekem szimpatikus, ez volt az erdeti terv is, de nem tudom alátámasztani ezt sem a japó ellenében. Tény, hogy 1M körül már elég fiatal keveset futott astrákat kapok a japánokhoz képest (ha hiszünk a hirdetésnek akkor 2005/90k vs. 2001/160k), de ezzel vége is. Erre persze az a válasz a másik oldalon, hogy a minőség ezt ellensúlyozza bőven.

Amúgy is nehezen döntök bármiről, és ez a helyzet most erősen infóhiányos, ez nehezíti a dolgot. Ezért jöttem ide is kérdezgetni. Az tény, hogy az Astra jó, ez számomra sem kérdés, az viszont igen, hogy jobb-e egy japónál ami hasonló árban fut most.

A biztonság tudom, hogy relatív, nem egy tank kell, de azért legyen biztonságos. Néznék én nagyobbat, (D-osztálynak hívják ugye?) de a keret az limites, 1M körül meg nagyautóból jót nem adnak. Csak olyat, amivel gond van.

@bambano: ez már statisztika :) Az mindig jól jön.

Új hozzászólás Aktív témák