Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
peterattila
üzenetére
DeepSeek meg a következőt írta neked
Az Ön Opel Astra J (2014-es évjárat, A17DTS motorkóddal) motorja a General Motors (GM) 1.7 CDTI (LKW vagy B17DTR) turbódízelmotor, amelyet az FIAT-GM Powertrain fejlesztett.
Ennél a motorkóddal (A17DTS) az autója Common Rail (közös nyomócsöves) befecskendező rendszerrel van felszerelve.
Részletes magyarázat:
Motor típusa: Az A17DTS egy 1.7 literes, 4 hengeres, soros, turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses dízelmotor (CDTI - Common rail Diesel Turbo Injection).
Befecskendezés típusa: Common Rail. Ez a modern dízelmotorok szabványos, kifinomult rendszere, ahol egy nagynyomású szivattyú (a "common rail", azaz közös nyomócső) tartalékban tart állandó, nagyon magas nyomású üzemanyagot (akár 1600 bar felett is), amelyet elektronikusan szabályozott befecskendező fúvókák segítségével, pontosan időzítve fecskendeznek a hengerekbe.
Gyakori típusjellemzők (Astra J, 1.7 CDTI):
Teljesítmény: A motor változatoktól függően általában 81 kW (110 LE) vagy 92 kW (125 LE) körül lehet.
Befecskendezőrendszer-vezérlés: Az EGAS (Electronic Gasoline Management, általánosított név), pontosabban az ECU (Engine Control Unit - Motorvezérlő egység) irányítja a rendszert.
Befecskendező fúvókák: Ebben a motorban nagy valószínűséggel piezoelektromos fúvókák (nagyon gyors és precíz működésűek) vagy korszerű solenoid (elektromágneses) fúvókák találhatók.
Szivattyú: Nagynyomású üzemanyag-szivattyú (pl. Bosch típusú) biztosítja a szükséges nyomást a közös nyomócsőbe.
Fontos megjegyzés a motorkódokkal kapcsolatban:
Az A17DTS egy gyártási/bejegyzési kód. A motor műszaki megnevezése gyakrabban a B17DTR, LKW vagy egyszerűen 1.7 CDTI.
A Common Rail rendszert gyakran szállítók (pl. Bosch, Delphi, Denso) szerelik a motorokra. Az Astra J 1.7 CDTI-ben leggyakrabban Bosch rendszer található.
Összefoglalva: Autója egy modern, közös nyomócsöves (Common Rail) befecskendező rendszerrel felszerelt turbódízel motorral készült.
Ha konkrét hibára vagy karbantartási kérdésre keres választ (pl. fúvókák, szivattyú, nyomásérzékelő), mindenképpen ezt a rendszert (Common Rail) kell szem előtt tartani, és a hozzá kapcsolódó, motorvezérlő egységgel (ECU) kommunikáló érzékelőkre és végrehajtókra gondolni. -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Astra-ba nem lehet bekötni, egyszerű kis elemes lámpa, fel van ragasztva a műanyag kárpitra
Kb 600ft/db az alin. -
dethroner
veterán
Itt hagyok egy képet, hétvégén picit nagyon ráértem
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Nem szeretem a kukac társunk stílusát, de meg kell hagyni, keresed a lehetőségét hogy hol lehet szopni ebben a helyzetben
Emagot és Temut én ilyen termékek esetén nagy ívben kerülöm. Noname, bizonytalan minőségű cuccok. Nekem nem adtak hozzá kamerát, én olyan csomagot választottam amiben nem volt kamera, nem bízom az ilyen nesze egyben pakkokban. Szeretem én összeválogatni, hogy miből mit kérek. Beépítőkeret nem kell, bár ezt csak a saját tapasztalatom mondja, más, bizonytalan ilike, meg a tököm tudja milyen méret és pontosság alapján dolgoznak.
Annyit tudok javasolni hogy ne a lehető legolcsóbban akard megúszni, mert akkor 3 lehetőség lesz:
1: rájössz hogy szar, de ha már megvetted és benne van, akkor használod, de minden percben gyűlölni fogod, tehát kidobott pénz volt.
2: rájössz hogy szar és kihajítod a picsába, visszarakod a gyárit, tehát kidobott pénz volt.
3: rájössz hogy szar, kidobod a picsába és veszel egy normális minőséget, tehát kidobott pénz volt.Egyszer kell megvenni, ha örömöd akarod benne lelni, akkor ne sajnáld érte azt a kb ötvenpárezret.
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Na ezt nem tudom, mint írtam én az Aliexpress-ről vettem. Ott az Ossuret és Hizpo azt írják ugyanaz csak más matricával. Roco K706 a fejegység típus (azt hiszem így nevezik), ha ezt beírod youtube-on, meglátod mit tudnak ezek. Kamerából pedig GreenYi 1080 AHD-t vettem, csináltam egy fotót róla, élőben szebb mint így fényképezve.
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Tolatókamera minősége az teljes mértékben a választott kamerától függ. Nekem kombim van, vettem egy rendszámtábla világításba rakott kamerát [link] Youtube tele van, nézhetsz róla valós beszerelős videót, meg hogy milyen képet ad.
Teljesen rendben van. Olvass bele abban a topikba amit linkeltem korábban.
A 6 meg 8GB ram teljesen felesleges, nem windows futtatsz rajta tucatnyi megnyitott alkalmazással, zene, telefonálás, AA navigáció, tolatókamera. Szerintem ennyi az átlag ember igényét kielégíti, ha neked se kell hardcore felhasználásra, a 4GB-os verzió bőségesen elég. Arra figyelj, hogy lehetőleg nagyon friss Android legyen rajta, mert amivel megveszed kb az marad rajta véglegesen, legfeljebb biztonsági frissítés jön majd rá. -
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
A 2GB-os verziót szerintem engedd el, a 4 gigás már jó lehet. Én innen vettem az S4 kóddal rendelkezőt, teljesen jó, gyors, sose lassult és nem fagyott le, 8 magos procival, vezetéknélküli AA, úgy hogy a csajom swiftje csak usb-n rákötött telefonnal tud AA-t. Hang H astraban teljesen rendben van. Ha kérdésed van, itt vagyok, ha tudok válaszolok.
Vagy itt van még a régesrég általam létrehozott topik
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
Ðávid
üzenetére
Úgy tudom nincs különbség. Fojtószelepnek hívott bent a fojtószelep-házban mozgó pillangószelep/csappantyú és a komplett egész alkatrész, maga a fojtószelepház. Tehát ha bemész a bontóba/boltba, és kérsz egy fojtószelepet, a teljes alkatrészt fogod megkapni, mert senki se bontja ki a tengelyt és a szenzorokat belőle. Tisztítani próbáltad már?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ja, de azért ha rajta a korlátozó elektronika, akkor nem kéne hogy kiszakítsa magát a csavarból pár hónap alatt, nem?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Tőle vettem ezt ami most megkotlott.
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Pécsi és Kiss Gergely a neve?
-
dethroner
veterán
H Astra-ban aksit lekötöttük egy időre, és azóta fordítva működik a belső keringés retesz(nyitott állapotban van amikor zárva kéne lenni, és fordítva), valamit a gyújtás ráadásakor egy pár másodpercre kivillan a biztonsági öv lámpája, majd anélkül kialszik hogy becsatolnám
Tényleg lehet ilyen hatása ha megszűnik az áramforrás? -
dethroner
veterán
válasz
deny330
üzenetére
Én eddig 1 autóval láttam igazán éjszaka, pedig vezette néhányat az elmúlt 30 évben. A jelenlegi H Astra kanyarkövető xenonnal. Azt hiszem akik ezeket a lámpákat kitúrták a ledek javára, azok egyrészt hülyék voltak, másrészt a sofőrök ellenségei. Mondom ezt úgy, hogy a garázsban áll egy gyárilag ledes suzuki is, aminek a lámpa fényereje rendben van, de a megvilágított terület lóf@sz a xenonhoz képest. Mindkét kocsit villamosság szerelő haver állította be műszerrel.
Ha látni akarsz, xenon a legjobb, ami elérhető árú. Vagy új autót kell venni
[link] -
dethroner
veterán
válasz
deny330
üzenetére
Szerintem egy jobb lámpa nem ad annyival több esélyt, mint várnád. Ha valami nemvárt dolog történik, először észleled a helyzetet, ezt nevezzük észlelési időnek, majd elindul a cselekvés, fékezésre és/vagy kormányzásra tett cselekvés megkezdése, ezt így együtt pedig reakció időnek. Az ember átlagos reakcióideje kb 1mp, és ez idő alatt országúton 90km/h sebességnél 25 métert teszel meg. Tehát az agyad észleli a veszélyt és elkezded nyomni a féket, tekerni a kormányt és már 25 méterrel közelebb vagy az akadályhoz. 90km/h sebességnél szerintem a legjobb fék+gumi párositás se áll meg 30 méternél hamarabb. A kettő összege 55 méter. A kérdés az, hogy a szabályosan beállított fényszóród elvilágít-e ilyen távolságra. Mert az hogy az izzók dobozára ráírják hogy +millió % a hagyományoshoz képest, az leginkább azt jelenti, hogy a jelenleg megvilágított területre jó esetben mennyivel több fény vetül, nem pedig azt, hogy mennyivel világít messzebb. A távolabbra világítást a fényszóró feljebb állításával tudod elérni, de ha az vakítja a szembejövőt, szabálytalan lesz.
-
dethroner
veterán
Szerintetek attól hogy ki volt véve az aksi egy időre, meghülyülhet a belső keringés és a hűtőfolyadék érzékelő? Pénteken volt az aksi saru művelet és egy kb fél óráig nem volt a kocsiban az aksi, azóta úgy érzem a belső keringés akkor van zárt állapotban amikor nyitottnak mutatja és fordítva, valamint minden indításkor kiírja hogy ellenőrizzem a folyadékszintet, de végig a vonalon van
Mi a picsa ez? -
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Mit megfúrni? Nem értem.
Délután vettem 1 pár új sarut, de nekem nincs hozzá képességem hogy csináljak vele bármit, így megvárom a jövő hét közepét, amíg az ismerős ráér vele foglalkozni.
Csajomnak van fészbukja és azt hiszem talán be is lépett már egy ilyen csoportba, szóval ha nagyon elakadok valamivel, őt meg tudom kérni hogy keressen írást, infót. -
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Nincs fészbúkom
A kábelt nem, a sarut tapogattuk, igen, érezhetően melegszik, de nem forró azért.
Jobban megnézve igen, látszik némi kehesség a fém és a kábel csatlakozásnál. Még a végén tényleg csak elég lehet annyi, hogy leszedjük, picit levágunk belőle és újraforrasztjuk.
-
dethroner
veterán
H Astra töltésem 12,8V az aksi sarun mérve. De ha a negatív vezetéket megszurjuk, akkor normális 14,3V. Valami bebasz van a negatív saruval, mindjárt megyek és veszek újat. Amúgy nem rozsdás, nem látszik semmi rajta, csak ellopja az áramot. Járt már így más is?
-
dethroner
veterán
H astra canbus rendszeren keresztül vajon tudja valahogy a fejegységnek kommunikálni hogy a sebváltó hátramenetben van?
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Olyan egyszeri a hozzáállásuk, nagyon szép az autó (ez igaz), tele mindenféle extrával (ez is igaz), németből behozott, áll néhány évig ezért van csak 150 ezer a kocsiban 12 éves korára (na ez tuti nem igaz). De minden ember aki vesz egy autót azt gondolom előtte tájékozódik a típus megbízhatóságáról, na ők azt hiszem annyival megelégedtek, hogy azt mondták nekik ez már valami ráncfelvarrott, ebbe már megbízhatóbb a dizel motor mint a korábbiban.

-
-
dethroner
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Ezek mindegyike tudja a Dexos2-t
De már végigmazsoláztam az említett 4 olaj műszaki adatlapját és azok alapján az x-clean gen2 tűnik a legmodernebbnek, annak legjobbak a fontos specifikációi. Szóval Motul 8100 X-Clean GEN2 5W-40 lett a győztes nálam.
-
dethroner
veterán
Időszerű lett a motorolaj csere. Z18XER-be 4 Motult találtam ami megfelelhet. Melyik a legjobb döntés és mi lehet a különbség közöttük?
8100 X-clean EFE 5W-30
8100 X-clean gen2 5W-40
8100 X-clean 5W-40
Specific Dexos2 5W-30 -
dethroner
veterán
Hallott már valaki arról, hogy állítólag a gyártás korai szakaszában a H Astra-k egy részébe a szükségesnél hosszabb nívópálca kerülhetett? És hogy erre gyanakszanak külföldi fórumon, hogy azért mutat a lámpa kigyulladása után is megfelelő olajszintet a pálca, mert túl mélyre ér bele a teknőbe. Gondolom 1-2 cm lehet csak a difi, de ez is megtévesztő tudna lenni. Egyáltalán mennyi a normál nívópálca hossza, mérte már meg valaki?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
H Astra, vagy Z18XER motor dolog nem tudom, de ez a tartósan magasabb fordulatszám miatti alacsony olajszintre figyelmeztető sárga lámpa rohadt idegesítő
Nagyjából 15 perc/20km után kigyullad, és egészen addig világít, míg le nem áll a motor. Ha pár perc után újraindulok vele, ismét normálisnak mutatja a már említett ideig, majd ismét bekapcsol a kis sárga lámpa. Az Opel által javasolt módon, üzemmeleg motor leállítása után pontosan 5 perc elteltével megnézem a nívót, tökéletesen a maximum jelig van. Óvatosan azért még rátöltöttem 2 decit, hátha, de nem. Eddig azt hittem csak a 130-as tempó=3800-as fordulatnál csinálja, de az M0-n is, 110-el folyamatosan haladva. Volt hogy a pályára felhajtva 10 perc után építés miatt lassabb szakasz következett, és azt nem büntette lámpával, tehát nem a felhajtástól számított 15 perc haladás után kapcsol be a lámpa, hanem miután vége volt a korlátozásnak és lehetett normálisan haladni. Országúti 90-100 közötti tempóval nincs baja. Ugye nem csak én kínlódok ezzel a jelenséggel? Külföldi beszámolókban elég sokan írják ezt, és ott is csak autópályán tapasztalják és mindenki normál olajszintet tapasztal a jelzés ellenére.
Ez szoftveres hiba? -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, volt már korábban szó erről a leállítás utáni auto gomb megnyomásra. Akkor kipróbáltam, tényleg működik. De egyrészt majdnem 6 éves az aksim, nem kockáztatok, mert kevesebb mint 1 órát matattam az androidos fejjel, meg a menetrögzítő kamerákkal és már mehettem is a töltőért, egyszerűen zabálják az áramot azok a kis dögök
A másik meg hogy elolvastam az autó kezelési könyvét, és abban nem a használat utáni kiszárításnak írják ezt, hanem:
A légkondicionáló rendszer használata álló motornál: Álló gépkocsi és lekapcsolt gyújtás esetén a rendszerben tárolt hõ felhasználható az utastér hûtésére vagy fûtésére, pl. egy
vasúti átkelõnél történõ megállásnál. Kikapcsolt gyújtás mellett nyomja meg az AUTO gombot. Residual air conditioning on (Fennmaradó légkondicionálás bekapcsolva) felirat jelenik meg a kijelzõn. Álló motornál a légkondicionálás csak korlátozott ideig használható. A légkondicionálás kikapcsolásához nyomja meg az AUTO gombot.
Lehet hogy elvégzi a leszárítást, de számomra legalább annyira fontos hogy utána kiszellőztessek, ne maradjon bent a pára. És nem tűnik ez nekem akkora önszivatásnak, egyszerűen 2 gombnyomás és már kész is
Mellesleg ugyanígy csinálom a lakás klímával is. Délután hazaérek elindítom, megy reggelig folyamatosan, akkor összes ablakot kinyitom, a klímát olyan módra állítom hogy a kompresszor leálljon, a beltéri ventilátort pár percre maxra kapcsolom, és nincs büdös, állott levegő.Másik kérdésre nem a válasz. Nem piszkálom, egész évben 22 fokra van állítva, automata gomb mindvégig világít.
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Igen, digit automata klímás. Ülésfűtésem nincs, de sok más finomság van (pl kanyarkövetős xenon lámpa, fényszórómosó, esőérzékelős ablaktörlő, sötétedő belső tükör, automata lámpakapcsoló bár ezt nem használom ki, IDS+ futómű, 4 automata villanyablak, hűthető kesztyűtartó, navis gyári fej, ami most már eladó sorba került
, gyárilag sötétített ablakok, állítható deréktámaszos sportosabb ülés, ami így hírtelen eszembe jut és gyakran kezembe akad).
Minden kocsim évente 2-3 alkalommal ózonos tisztítást kap(ott), és csak akkor volt rohadtzöldség szaga, ha nem volt előző leállítás alkalmával rendesen kiszárítva és kiszellőztetve. De amint elkezdtem így használni ahogy írtam, soha többé nem volt ilyen szag. Már a 4. klímás kocsi van a háznál, de szerencsére soha nem volt ilyen gondom amit írsz.
Én csak arra tudok gyanakodni, hogy akkor a folyamatos belső keringés miatt marad bent a pára, ami ezt a szagot okozza. Próbáld meg legalább az út végén, az utolsó pár percben belső keringést kikapcsolni és legalább 1 perce húzd le az ablakokat hogy járja át a levegő. Pár ilyen nap múlva szerintem javulnia kell a helyzetnek. -
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Szerintem a folyamatos belső keringés nem jó, fontos hogy a levegő tudjon cserélődni a kocsiban. Szerintem
Másrészt kérdés még, hogy a klíma kikapcsolás alatt mit értesz. Kinyomod a központi panelen, de a ventillátor megy közben tovább, vagy csak a ventillátort tekered nullára? És az említett kikapcsolás után is belső keringésen marad? Mert akkor tényleg nincs levegőcsere.
Biztos mindenki másképp csinálja, nem állítom hogy az én módszerem a tuti, de én így használom: ha dög meleg van, az első pár percben belső keringés, aztán kinyitom a zsalut, tudjon jönni frissebb levegő. Útközben ha büdösdízel kerül elém, zárom a zsalut, de amint lehet nyitom ki újra. Ha füstfelhőbe megyek be, földmunkagép mellett haladok el, belső keringésre rakom és nullára tekerem a ventillátort hogy a pollenszűrőbe se menjen olyan sok mocsok. És az út vége felé, pár perccel a megállás előtt klíma off, venti maxra, és a legutolsó 1 percben mind a 4 ablakot lehúzom hogy a lehető legnagyobb légcsere megtörténjen. De mondom, lehet ez csak én módszerem, biztos mások másképp, jobban csinálják.
A műszerfal alá és nyílásaiba egészen biztosan nem fújnék semmijen folyadékot/habot, ki tudja milyen állapotok vannak odabent, milyen repedések vannak, hová tud tovább folyni, aminek nem tenne jót. Ha szagos, akkor azt ózongenerátorral lehet (akár több alkalommal egymás után is) szagtalanítani. Olvastam közben hogy küzdesz a kondenzvízzel is. Azt sikerült már eltávolítani? Mert ha bent marad a hőcserélőnél, akkor bármennyi trutymót nyomsz a szellőzőbe, azt mindig ott fog büdösödni. -
dethroner
veterán
H Astra kombihoz kell vennem teljes kipufogó sort. Gyakorlatilag a katalizátor utáni teljes mindenség kellene. Normális áron normális minőséget hol, melyik gyártónál kell keresni? Van ajánlott beszerzési hely?
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Észben tartom, köszi. Motul használat előtt hangoskodott az okoskereked?
-
-
dethroner
veterán
Voltam egy autósboltban és rákérdeztem hogy be tudnának-e szerezni Mobil 1 ESP X3 0W-40 dexos2 olajat. Manus telefonált egyet, és azt a választ kapta hogy már ők se tudják ezt rendelni, DE! Tud hozatni Mobil 1 0W-40 dexos R minősítésű olajat és ez elvileg használható a dexos 2 helyett. [link] Ismeri, használ valaki dexos R olajat?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
H Astra középkonzolon lévő szellőzőrostély egyik függőleges lemeze kiakadt, nem mozdul együtt a többivel. Próbáltam csavarhúzóval benyúlni és visszapiszkálni, de nem sikerült. Kérdésem, hogy van-e erre valami ügyes módszer, vagy le kell bontani hozzá a fejegység körüli burkolatot, és ha bontani kell, hol, hogyan érdemes nekiesni hogy a legkönnyebb legyen? -
dethroner
veterán
válasz
peterattila
üzenetére
Nem segít, mert a videóban Zafira szerepel, ami más mint az Astra. Zafirában ahogy látszik, lefejted a merev műanyag elemet és már ott is van a nyitott terület, csak ki kell venni a lámpát és lehet dolgozni. Ezzel szemben az Astra ugyanazon műanyag eleme sokkal keskenyebb, és ha leveszed, csak belátsz a tetőkárpit alá, ami kb 1 centire áll el a tetőtől, és onnan még az antenna jó tíz centire van, ráadásul eldugva egy lenyúló tetőelem mögé. Le kellett bontani a két hátsó tetőkárpit tartó csavart, és úgy már le lehetett nyoni annyira a kárpitot, hogy rohadt sokat káromkodva benyúljak és széthúzzam az antenna csatit. Utána már csak egy 17-es csőkulcs kell, amibe bele kell húzni az antenna kábelt, ráhúzni a rögzítő anyára és lazítani. Villás kulcs nem fér hozzá, mert a már említett lenyúló tetőelem pont a csomagtér ajtó irányába néz, és be van süllyesztve az antenna, csak akkor férne hozzá a villáskulcs ha még jó egy métert bontottam van tovább a tetőkárpitot, hogy az autó közepe irányából rátoljam a kulcsot. De szerencsére volt csőkulcs itthon, anélkül sokkal több leimádkozni valót mondtam volna
Szóval Zafirások seperc alatt kicserélik a talpat, de akinek Astra-ja van, szerezzen csőkulcsot. -
dethroner
veterán
Hello!
Cserélném ki a H Astra kombi antenna gumitalpat, de az istennek se fér be a kezem a villás kulccsal. Hogy a fenébe lehet a tetőkárpitot annyira lehúzni, hogy dolgozni lehessen alatta/fölötte? Le kell bontani teljesen? Sajna a youtube is csak zafirákkal és 5 ajtós astrákkal van tele, a kombi astrának máshogy van a tetőlemez kialakítás, hátrébb, egy perem mögött van az antenna. Már lassan elkezdem lebontani a biztonsági övet meg a kapaszkodókat
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Német fórumokon láttam hogy már a 2008-as Astra-k is kapják a visszahívó üzenetet.
Az enyém 2006-os, német importból való, az említett linken megnézve az alvázszámhoz a szokásos üzenet:
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle. The Takata airbags recall is being implemented according to a staggered approach, to ensure safety first and service of all customers in the fastest and most efficient way: oldest vehicles are planned to be serviced first. We will send a dedicated safety notice for your vehicle in due time, providing all instructions needed. While we are operating a continuous monitoring of the behavior of Takata airbags, you are also invited to verify again on this webpage, to retrieve the most recent information in the fastest way.Szóval akkor még nem járnak a 2006-os évjáratnál azért nem szóltak eddig? Vagy hogy értelmezzem ezt?: but it is not included in any measure already launched
Mi az hogy nem része az intézkedésnek, de Takata van benne és majd szólnak ha elérkezik a visszahívás ideje?Amúgy azt olvastam hogy nem kis meló a két első légzsák csere, kb a komplett műszerfal, minden bizbasszal együtt kiszedni, visszaépíteni, marha sok óra meló.
-
dethroner
veterán
A Takata légzsákos lekérdezés mindenkinek angol nyelven íródik?
-
-
dethroner
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Ezt a tisztító adalékot a fene se tudja. Suzuki szervizben dolgozó ismerősöm csinálja az autóimon az olajcseréket, amikor az opelen cserélte, azt mondta legközelebb vegyek egy Liqui Moly olajsár öblítőt és ahogy írod, 10 perc járatás a régi olajjal és utána csere. Azt mondja biztonságos, sok embernek csinálta már. A másik szerelőm, aki minden mást csinált eddig az opelen azt mondja nehogy öntsek bele bármit olajon kívül, mert csak szívni lehet vele, utána már ott is csepegni fog, ahol eddig nem csepegett. Plusz pár hete le volt véve az olajteknő, és azt mondja nincs benne semmi lerakódás, teljesen normálisan néz ki belülről is, szóval szerintem kimarad az öblítés.
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Hát lehet mégis jól jelez a szerkezet? Eddig sose volt ekkora különbség a reggeli hideg és a délutáni leállítás utáni mérés között.
Hidegen:
Melegen:
Vajon mennyivel a maximum szint alatt jelez a lámpa? Mert már 5 hónappal ezelőtt is bejelzett, azóta egy cseppet se öntöttem bele és mentem azóta kb 5000 km-t, és idáig fogyott le. De hogy csak 20 perc után és nagy fordulaton tűnik fel neki hogy hiányzik belőle
Öntöttem most bele 4 decit és maximumra mutatja. -
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
A gyárit melyik cég csinálja? Mert így hogy GM vagy Opel nem találok sehol.
Ezt a messenger dolgot kicsit bővebben, légyszi. Nem használok facebook-ot, ha bármit intézni kell azon, mindig a párom kérem meg, neki van fiókja. Szóval hol, hogyan lehet megtalálni, ki az a Weisz?
-
dethroner
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Olajnyomás a piros lámpa, nem?
Nekem a sárga világít. Szóval elvileg az olajnyomás rendben van, meg amúgy is már mentem közel 6000 km-t így, nem hiszem hogy hibás olajnyomással kibírna ennyit a motor.
Olvastam hogy szinte mindenkinek autópályás használaton jön elő ez a hiba. Sokan túlvannak a szenzor kiszedés, takarítás, csere szentháromságon, mégis visszatér a hibajel. De csak a sárga lámpa, mert hibakód az nincs eltárolva. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
A tartósan magas fordulat, pl autópályás használat esetén nektek nem szokott a sárga olajszint jelző lámpa világítani? Kb 30 perc pályatempó után nálam folyamatosan világít. A nívó szerint az olaj a maximum jelzésnél van. H Astra, Z18XER motor. GM 5w-30 olaj van benne, 4,5 litert kapott az olajcsere alkalmával, de már 1000km-el később jelzett a lámpa. Normál városi és országúti tempónál, 3000 alatti fordulaton használva nem jelez, bár az is igaz, hogy ha nem pályán közlekedek, akkor nem is hiszem hogy mentem már vele folyamatosan 30 percet
És még egy kérdés. Olvastam olyat, hogy bizonyos autókba hibásan túl hosszú nívópálca került:
Check with your dealer, there are a number of Zafira B, Astra H, Signums and Vectra C's out there with defective dipsticks, they are too long. This means that the MAX mark is too low down so when the light comes on it is correct and that it is sensing low oil level.
Akinek Z18XER motoros autója van, lenne olyan kedves és megmérné a nívópálcáját? Lehet tényleg ilyen probléma is. Van amúgy valami hivatalos oldal, ahol meg lehet nézni a nívópálca normális hosszát? -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Szóval megveszem a peppiről az 1.7-et, és honnan szerzek hozzá szoftvert? Eszközöm még nincs, de kiváncsiságból letöltöttem a honlapról az ott lévő magyar szoftvert, települt, betölt, úgy tűnik működne ha volna hozzá hardver. Sőt, még egy frissebb verzióra is updatelte magát
Jól gondolom, onnan letöltött szoftver a megoldás? -
dethroner
veterán
Üdv az Uraknak!
Jár az agyam hogy vegyek egy opcom eszközt de nem akarom hogy a hatóság cseszegessen, azért az Emag-ról vennék. 2006-os H Astra-m van, Z18XER motorral. Melyik verzió a legjobb választás ehhez a kocsihoz?
Ezek közül melyik a legjobb? Esetleg hasonlóan jó áron máshonnan van jobb vétel?
-
-
dethroner
veterán
válasz
Black_Raven
üzenetére
Nagyobb betűméret nem volt?
-
dethroner
veterán
Nekem CD70 Navi fej van (még) a kocsiban, és a hozzá adott paksamétában ott a bankkártya méretű lap, amin a kódok, titkok vannak
Azon szerepel egy rádió kód ami nálam 0070. Na most ha az említett leírásban 2 számjegyű a kód, lehet hogy a négy számjegy első két tagja nála is szintén 00 volt, és csak az utána következő két szám, vagyis 66 kellett. De te ha nem kaptál az új fejhez kódot vagy a kódot tartalmazó kártyát, akkor csak valami kiolvasós kütyü lehet a megoldás.
Vagy megveszed majd az én navis fejemet, mert hamarosan eladó lesz
-
dethroner
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem a 4K rögzítés a lényeg. Hanem az, hogy amelyik csak FHD-ban tud rögzíteni, az minőségileg is ergyább képet csinál. De amúgy rá kell keresni yt-on vannak mindenféle összehasonlító videók, mindenre választ ad. Amúgy a Swiftben van nekünk is az A800, ez csinál 4K felvételt. Nekem a Citroenbe elég volt az A500S, és most az Opelba is ennek egy kicsit továbbkalapált verziója, A510 kerül, mindkettő 1440-es képet csinál.
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Eddig 2 kamerába raktam kártyát itthon, most fog következni a 3. Egyik 4K, másik kettő 2K felvételt csinál. Mind 128GB-os kártya, így van hogy 1 hétre visszamenőleg is van még felvétel. Sokkal fontosabb a minőségi (samsung vagy sandisk endurance) kártya.
De itt még több hasznos dolgot tudhatsz meg
-
dethroner
veterán
válasz
kocolaci
üzenetére
Köszi szépen. Az icidLink-ről alig találtam valamit, folyton Lucidlink-re javít a google. Egy találat volt amit olvastam, pár éves és több mint 200 eurót írt. A Pepas VCU-02 szintén drágának írják, de legalább már tényleg nem is kapható. Az LWPM comfort modulról meg csak olyan találatokat olvastam, amik vagy arra jók hogy a nyitás-zárás lámpavillogást be lehet vele állítani, vagy az óracsoportban meg lehet jeleníteni pár hasznos infót, de videójel átküldésről semmi sincs
De ha ez ilyen százeurós tétel akkor nem is erőltetem. Inkább egy ali-s fejet veszek, aztán majd egyszer ha találok az utcán párszáz eurót, utólag berakatom
Menetrögzítő kamerákat már megrendeltem, már csak a fejegységre kell kicsit ráfeküdni és találni egy jót. De gondolom az aliról kb ugyanolyan árban rendelhető sok "különböző" gyártó terméke kb ugyanazt és ugyanúgy tudja. -
dethroner
veterán
válasz
kocolaci
üzenetére
Valami érdekesre bukkantam. Ugye ha jól gondolom, a navigáció során a CD70 gyári fejegység az említett RGB kábelen keresztül küldi át a megjelenítendő képet/térképet. Vagyis akkor valahogy össze lehetne hozni azt, hogy egy androidos fej bármit át tudjon küldeni a CID kijelzőre? Pl így ?
-
dethroner
veterán
válasz
kocolaci
üzenetére
Ez a mondat mit jelent a gyakorlatban?
A csatlakozója és lábkiosztása sem általános szabvány szerinti, ezért az új fejegység képe az RGB kábellel nem jeleníthető meg a CID-en.
Ha találok egy szimpatikus fejegységet, a tartozékokat mutató képekről meg tudod mondani hogy alkalmas-e az RGB kábelhez? -
-
dethroner
veterán
Újra én
A kocsiban most CD70 Navi fej és 2 soros colour info display (CID) kijelző van. Azt olvastam hogy a CID kijelzők RGB kábelen keresztül működnek. Az a kérdés, hogy a CID kijelzőhöz szükséges RGB kábel másik vége a fejegységbe van csatlakoztatva, szóval a fej csere után be csatlakoztatni kell az RGB kábelt az Androidos fejhez ha a kis kijelzőt továbbra is szeretném használni? -
dethroner
veterán
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Mivel választék van bőven, nem lehetetlen találni olyat, ami megfelelhet. Lehet keresni a szinte gyári állapotot drágábban, de lehet érdemes volna a kínálat közepét is nézni, és amennyivel olcsóbban megvehető egy picit törődösebb darab, azt a pénzt ráköltve talán elérhető a kívánt állapot
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
A heti projekt megvolt, tükörmozgató bizbaszok és a szellőző zsalu is a helyén, működik minden. Egyúttal kicseréltük a pollenszűrőt, te jószagú
Hát ezzel a kocsival vagy a helyi agronómus járt minden nap szántóföldön és erdőben, vagy évek óta nem volt cserélve. Mondjuk amikor a légszűrőt cseréltem az is megért egy misét, de ez durvább volt, gondolom nehezebb volt a hozzáférés mint a légszűrőhöz, az ember tüdeje meg jobban bírta a gyötrődést, mint a kocsi motorja. De a lényeg hogy megvan, most csinálok egy ózonos tisztítást és feladat letudva.
Következő terv egy első-hátsó menetrögzítő kamera és androidos fej+tolatókamera beszerelés. Aki látott már kiszerelt gyári CD70 navi fejegységet, az meg tudná mondani, hogy ezeknek a GPS antenna csatlakozója alkalmas-e arra hogy android fejbe dugva használjam a kocsi gyári GPS antennáját, vagy mindenképp az új fejhez adott GPS antennát kell használni? -
dethroner
veterán
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
5 hónapja vettem ilyet 2006-os évjárattal, kereken 1 millió volt az ára. Igaz, nem félbőr, hanem valami sport ülések vannak benne, meg mind a négy ablak automata villany, meg a 140 lovas 1.8 motor van benne, de a többi kb stimmel. Szóval szerintem picit drága volt ez a fekete, alkudni kellett volna.
És az a duma a hirdetésben: ritkaságnak számító közkedvelt kombi. Na most ha kilép az ember az utcára 5 percen belül jön szembe legalább 1 kombi H Astra. És ha ritkaság, akkor hogy lehet közkedvelt? Süket duma az van
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az enyém 2006-os és nekem is ezt írja:
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle.
Azt se mondja hogy hány zsákom Takata-s, csak hogy az van benne. Lehet be kéne gurulni egy pécsi szervizbe és megbeszélni. -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Mi számít öregebbnek?
Látod a kolléga kocsija 2012-es és bár csúnyán néztek rá, de intézik neki
-
dethroner
veterán
H Astra-m jövő januárban műszakira megy és addig új kipufogó rendszert kell hogy kapjon, sajnos a gyári már az enyészeté lett. Ki mire esküszik, mi vált be hosszabb távon, mi bírja legjobban a rozsdával szembeni harcot?
-
dethroner
veterán
Nekem most lett végre csepegésmentes az ablakmosó. Repedtek voltak a kis L alakú csatlakozók, a szivattyú alján/oldalán is szivárgott. És míg ezeket egyenként végigzongoráztuk, elég sok idő volt. Az Unixban vett új szivattyú fordított bekötésű volt, ha elől akartam mosni, hátra spriccelt és fordítva. Bárdinál 2500 körül akarták adni a kis csatlakozók darabját, rendeltem hát a Temu-ról párszázért. Igen ám, de az új szivattyúra nem jó, nagyon picit nagy rá, szivárog alatta, így inkább a szivattyúra ment a vízcső direktbe. Eszméletlen sok pöcsölés volt, de most már jó
Jövő héten jön a következő menet, a szellőző zsalu és a külső tükrök lesznek soron. -
dethroner
veterán
Hali!
Ha szeretném a H Astra külső tükröket elektromosan behajtogatni, akkor teljesen új tükrökre van szükség, vagy lehetséges a jelenlegit felokosítani?
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Majd ha valaki éjjel utánad megy és lekever egy nagy büdös sallert, akkor biztos lehetsz benne hogy jó erős a fénye
Ha már a jószerencse végre befújta kis hazánkba is a legális ledesítés lehetőségét, akkor miért nem azt rakod be amit a kolléga javasolt ( [link] )? Nem basztat a rendőr, a vizsgabiztos, ha jól be van állítva akkor édesanyád se csuklik álmában, békesség van. Igaz, nem egy zacskó szotyi az ára mint amit linkeltél, de pár éve még álom volt egy legális led, simán kicsengettem volna érte ezt a pénzt, mert látni jó!
Új hozzászólás Aktív témák
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kb 600ft/db az alin.

Tényleg lehet ilyen hatása ha megszűnik az áramforrás?
Igen, főleg nagy hidegben van némi traktorozás, de egyelőre nem költök rá, annyi minden másra kell a lóvé. Így hogy most kb 4 decit beleöntve maximumra mutatja, talán a traktorozás is hamarabb abbamarad

Jól gondolom, onnan letöltött szoftver a megoldás?
Jövő héten jön a következő menet, a szellőző zsalu és a külső tükrök lesznek soron.