- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #40894 üzenetére
Fú, nemtom. Mi a nagy dupla szállóhoz tartozó hátsó apartmanokban voltunk all inclusive-ban. A kaja a szállóban volt, a parton meg, a szálló alsó részén volt a bár, ott meg a karszalaggal minden kitett pia ingyen volt (magadnak csapoltad a sört, üdítőt magadnak öntöttél rövidet, és többször tettek ki pirítóssal szendvicseket pl.)
Szerintem mi ott koktélféléket nem is nagyon ittunk. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #40890 üzenetére
Mennyire délre? Mi Gradacban voltunk 10egynéhány éve. Az kb. 45 km-re van.
@@: Most júli 9-től 23-ig 28 fok alá, és 31 fok fölé nem ment a(déli) hőmérséklet, a páratartalom egyáltalán nem érezhető magasnak, és mindig fúj valahonnan a szél. Isztria ezért jó, nem iszonyú meleg. Csak meleg.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #40890 üzenetére
oké, a tengerparton elmegy a 30 fok...
Horvátországba mindig ősszel járunk, és számomra akkor elviselhető.
Tavaly, október 1-jén indultunk haza, és az volt az egy hét alatt a legmelegebb. De olyan érzés volt, hogy majd megpusztultam. Az egy dolog, hogy 33 fok volt, de rohadt magas páratartalommal, csurgott rólam az izzadtság mindenhol, a Nap pedig elképesztő erősen sütött, itt fent északon nem süt úgy.
Szóval, ha szeptember-októberben ilyen a tengerparton, elképzelni se tudom, milyen lehet júliusban... SZerintem nem nekem való. én ilyenkor valami hűvös helyre vágyom inkább. Jó, októbertől áprilisig vágyok valami MO-nál melegebb időjárású helyre, de amúgy nem nagyon.A mostani magyar idő pedig nem embernek való, aki ezt élvezi, az nem normális. az Bleki
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #40884 üzenetére
A tengerparton nincs csak 30 fok, mert a tenger felől mindig jön a szél, ami hűt, ezt most 2 hétben nagyon szépen tapasztaltuk. Sőt, este, mikor megfordult a szélirány, akkor kifejezetten hűvös, 16-17 fokos levegőt hozott a szárazföld felől.
Én olyan 19:20 körül voltam Mogyoródnál, a kifelé vezető oldalon már egyáltalán nem volt forgalom, és már a táblák egy részét is bevették, a bójákat is, sőt, a szalagkorlátot is visszavarrták a főbejáratnál. Befelé viszont kétségtelenül állt a tömeg 3 sávon, a felhajtótól legalább 4-5 km-en át. Örültem hogy a messzi hideg északon lakom, és arra tartok épp
Akkor már 'csak' 33 fok volt.
Bfüreden 37, M7-esen 36, Pesten 36 volt autó szerint. -
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #40886 üzenetére
nálam is ment a klíma, kényelmesen voltunk, viszont amikor mi voltunk ott (18:00 és 18:30 között valamikor) akkor bizony ott le volt bólyázva a külső sáv a lehajtótól a felhajtóig (érted, na...) gondolom a Forma1-esek pályára becsatlakozását könnyítendő.
Pest felé természetesen.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #40884 üzenetére
Hehehe... te is belefutottál?
Mondjuk amikor mi jártunk arra, akkor haladt a sor, igaz lépésben, de haladt...
a lezárt felhajtósávon meg megszámoltam, 5 db taxi ment el 10 perc alatt, és slussz... ezek kaptak egy teljes külön sávot...
az egy másik kérdés, hogy pont amikor megszűnt a lezárás, és lehetett szökni, akkor kezdett el megint rángatni a kocsi gázadásra mint a bakkecske, de már nem is szivatom magam, hogy beírjam az autósba
épp most nyomozom, hogy mi lehetett... minden rántásnál ugrott egyet az EKG-m
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #40758 üzenetére
na latod, pont ennyit ertek a hasznalt auto importhoz
meg annyi remlik, hogy a `67 Mustang utan talan vamott kellett fizetnie, jo par evvel miutan behozta, gondolom nem sikerult elintezni, hogy ne. Amugy meg az oven pont nincs OTs rendszam. Floridai rendszam volt rajta legutobb mikor lattam. -
Integra
titán
válasz
EQMontoya #40755 üzenetére
usa-ból akarom, ott van ép, gyári állapotú na2 még.
az mr-ben full jdm minden, angoloktól hozták be egy összetört jdm import összes alkatrészét és az került át ebbe kompletten. meg persze még kicsit reszelgetve, finomítva. alkatrészenként válogatva. egyetlen darab, az egyik legszebb és legigényesebb mr, ami messze földön létezik. óriási a potenciál benne. és dobozban ott van az új hajtókar, dugattyú, gyűrű szett is, ha netán 400-500 ló kellene
de így, gyári blokk állapotban is, low boost-on is irdatlanul megy az alacsony súly miatt és maximálisan megbízható, ezen nem száll el egyik nap ez, másik nap az.
-
tildy
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #40409 üzenetére
Ehh, maslow, nem a bullshiteléssel kell foglalkozni
Én is nullán kezdtem, nevetséges alulfizetésért, de sírás helyett befogtam és feldolgoztam magammal a nagyok közé. Meg is látszott a béremen és a lehetőségeimem nemzetközileg is, amikor abbahagytam a multis karriert. A koromhoz kapható legmagasabb bérrel fejeztem be és expatként is mocsok jól kerestem.
Megkell érteni, hogy a siker nem abból az alapfelállásból indul ki, hogy kurvára kihasznának és alulfizetnek, hanem megérteni és kitanulni a rendszert és hajtani alázattal keményen, akkor is amikor mások nyavajognak vagy pihennek. Az, hogy rendesen megcsinalod a napi melót, komolyabb helyeken a minimum. -
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #40263 üzenetére
Nekem sem lett volna semmi gondom, ha nem vesztem el az állásom, mivel nálam felelősebben nem sokan vették fel a hitelüket. Értsd, a 260 forintos árfolyamot is kipengettem volna simán még akkor is, ha hosszú időre táppénzre kényszerülök, úgy, hogy a tartalékomhoz nem kell nyúlni. Ja és én annyira fáztam az egésztől, hogy a létező összes bankot végigjártam forinthitelért, de nem adtak. Nem olyan feltételeket szabtak, ami eszetlenség lett volna, egyszerűen nem adtak.
Tényleg csak annak sugallása ellen tiltakozom, hogy a devizahitelesek mind meggondolatlan haszonlesők. Lehet, hogy nem sok hozzám hasonló van, de azért biztosan vagyunk páran...
A kormánytól én nem várok semmit (bár ha tényleg igaz bármi abból, hogy nem is volt deviza ezek mögött az ügyletek mögött, akkor azért valaki fenékbe rakhatná a bagázst), egy ideig vártam, hogy igyekeznek jobb befektetési körülményeket teremteni és nem menekülnek az országból a cégek, de már ezt sem várom.
Szerk: egyébként én éltem a 2011 végi lehetőséggel és átváltottam a hitelemet 180 forintos árfolyamon. Nem volt egyszerű összehozni, de vért izzadva sikerült. Az kicsit rosszul esik, hogy ezáltal én is beleesek a meggondolatlan, mások adóján élősködők halmazába, de ez van, nem szerethet mindenki.
Mellesleg ha nem sikerül előtörlesztenem a hitelt úgy, ahogy terveztem és végig kell futtassam a teljes futamidőt, akkor még rosszabbul is járok a végelszámolásnál...
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #40073 üzenetére
Na, csak arról, hogy valami sok vagy kevés:
Láttam most egy számomra profilba vágó hollandiai (bár félig inkább nemzetközi) állást, ahol nem kell tudni hollandul, és az van odaírva, hogy évi 72 és 93 ezer EUR közötti összeg + 25 nap szabi + további vásárolható napok (! - sose hallottam még ilyet) + bónusz + nyugdíj + részvényvásárlási opció.
Egy szépséghibája van, hogy 10 év experience kell, nekem meg csak 8 van.De azért az összeg mindenképpen motiváló.
Mindez egy olyan iparágban, ami Magyarországon ~5 éve úgy működik, mint a játék az oviban, hogy megy a zene, és megyünk körbe a székek körül, de eggyel kevesebb szék van, és amikor elhallgat a zene, le kell ülni, és valaki kiesik. -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #40128 üzenetére
Ó, a Deep Purple-t szeretem nagyon, csak sajnos, ez már nem az a Deep Purple...
Szegény John Lord ugye meghalt, de hol van pl. Ritchie Blackmore? Ian Gillan pedig már a hetvenes évek végére szétcigizte a hangját. PEdig itt mit alkotott..
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #40098 üzenetére
enyhén szólva is risky, hogy a bérlő fizesse be a számlákat szerintem is. nekem még egyszer sem volt ilyen (meg mondjuk f@szom se szórakozna a csekkekkel örökké)
bár olyat is hallottam már, hogy belvárosban egy házban kb. a 3/4 lakás ki van adva, aminek a jelentős részénél nem fizet közös költséget a tulaj (bérlőtől beszedi), mondván, hogy úgyse neki lesz kellemetlensége belőle, ha mondjuk lekapcsolják a fűtést / áramot / liftet / nem viszik el a szemetet.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #40073 üzenetére
Sosem tanultam a GDF-en. BME-sekrol es Kandosokrol van fokepp szo
Igaz utolso adat kb 2009-es. Azota nem tudom mennyit valtozott. Amiket nettokat hallottam akkoriban egy embert sem ismertem "mezei" ( ertsd nem manageri szinten levo ) programozokent, aki netto 500 felett vitt volna haza. PHP, JAVA, C-s terulet.
@: kb erre gondoltam en is.
-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya #40039 üzenetére
Nem tudtam, hogy kulfoldon vagy te is
Konkretan Magyaroroszag Vs Kanada-ra gondoltam, de persze, ha meglehet keresni kozelebb is meg tobbet is akkor kar mashova menni.
Mindenki ott eljen ahol jol erzi magat es a legkonnyebben boldogul. Nekem USA gyerekkori almom volt mindig is. Mar nincs vissza egy ev sem az allampolgarsaghoz, soha senki nem ereztette velem, hogy en csak egy bevando lennek, rengeteg itteni baratom van, a penz egy resze, ez meg a masik.
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #40034 üzenetére
Igy van, ha Magyarorszagon is jo penzt csinalsz akkor az itt 60K nem szamit olyan soknak. Az a helyzet, hogy soknak megeri Angliaba menni meg akkor is ha nem kiugroan magas a fizetes, mert legalabb marad valami, nem pedig jatszania kell a csekkel, hogy melyiket nem fizeti be.
Aranyaiban egyebkent meg mindig jobban kijossz itt mint Magyarorszagon, de nem kiugroan. Van itt egy tanar felesg + vizvezetekszerelo (alkalmazottkent) ferj. Evente egyszer belefer nekik Magyarorszag + egy nyaralas a haz hitel mellett. -
gaborbol
őstag
válasz
Az en esetemben szinte pont ugyan ezek a szamok amit irsz, nem tekozlo-odafigyelo, de nem is teljensen fukarkodo elet mellett atlag havi $800-$1000-t raktam felre.
Miota kozosbe megy minden a baratnommel a kiadas megnott kb 1000 dollarral viszont az o netto havi $2650 szinten bejon es azert havi $2500+ eleg sokmindenre eleg.
A szuleim+testverem Somogy megyeben sokkal kemenyebb korulmenyek kozott talan 350K huf-t visznek haza a ho vegen, lakashitel nincs csak szerencsere csak rezsi. Fizetes emeles naluk teljesen felejtos sot kevesebbet keresnek mint par eve, ha 150k-t elraknak a ho vegen akkor szerencsesek.
Mi ketten vagyunk, en IT-ben dolgozom mig parom tanar. Egyikunk fizetese sem kirivo viszont a nagyatlag feletti. Az en esetemben egy 40-60% os fizetes emeles az elkovetkezendo 5 evben teljesen realisan hangzik. O az oktatasban alacsony, de valamilyen szintu emelesre azert szamithat. (Jelen esetben 4 eve berfagyasztas volt naluk most kapnak egy 5K-s emelest.
emvy A $64K szerintem azert alternativa, mert olyan szakmai referenciat, tapasztalatot adhat viszonylag rovid ido alatt, ami a lehetosegek tarhazat nyitja meg. Itt ahol en elek Maryland korul, egy 100k`s It fiztes teljesen realis, megfelelo tapasztalattal normalis korulmenyek kozott.
-
válasz
Azért vegyük hozzá azt is hogy nem mindegy mennyit keresel itthon. Főleg ha hitel is van, vagy még a diákhitelt nyűgi az ember. Mert ez esetben már rövid időre is megéri külföldön munkát vállalni, mert takarékoskodva pár hónap alatt többet össze tud szedni, mint itthon egész évben.
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #40024 üzenetére
Az emberek 6% csinal 100Knal tobbet evente, 11% csinal 75K+, az atlag 40K/fo, Canadaban ez alatt van, Magyarorszag meg meg 12Kt sem eri el.
Egyebkent szerintem nincsen csorosag, azert nem a vilag felzarkozo orszagai kozott foglal el helyett se Canada sem USA, egyszeruen ilyenek az atlagok minden orszagban, lasd Magyarorszag, negyede az amcsi atlagnak.szerk: 50K, az 916 000 /ho lenne, azert ennyit nem sok haztartas csinal Magyarorszagon
-
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #39852 üzenetére
Sajna ez ilyen, egy rossz tapasztalat teljesen összekapcsolódik a névvel. Eszter, Erika, Kinga, sose halljam őket.
Kínai témára: amikor az IBM indította a DC-t Shenzhenben, akkor mindenkinek benne volt a szerződésében, hogy a maga által kiválasztható angol nevet köteles használni minden céges vonatkozású területen.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #39813 üzenetére
Az egy dolog (bár szerintem a névadás inkább szocializáció-függő, semmint etnikai, de nem is ez a lényeg), de ezek szerint ez a két név annyira népszerű, hogy így írva teljesen hivatalos magyar utóneveknek számítanak? És mióta?
PS.: akkor van vajon Szamanta, Luszi, meg Priszcilla (így írva) is?
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #39690 üzenetére
az én Casio órám augusztus 13-án lesz 20(!) éves. Kétszer kellett cserélni az elemét, meg vagy ötször a szíját...
Ingekből nekem az olymp jön be a legjobban, de a griffben kaphatóak se rosszak. Daravja 10-12 k, de ténleg más, mint az 5 e ft-os ingek. Ezekért sokszor megéri kimenni az outletbe. Én zakóért is kimennék oda
-
fokukac
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #39613 üzenetére
Á, oké. Az újat vezettem egy hétvége erejéig, valami rettenetesen szűk a hely, leginkább a fél méter széles középkonzol miatt, ezért kérdeztelek. A régiben nyilván nem ilyen még a kialakítás, ez az őrület pont akkortájt kezdődött (személy szerint nem értem miért a jobb a csili-vili óriáskonzol mint a kényelmes hely)...
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #39299 üzenetére
WP8-ban kb. minden megvan, amit a WP7-ből hiányoltam: nem kell Zune hozzá, sima háttértárként is lehet rá másolni PC-ről, bővíthető microSD-vel,
van BT fájlküldés(na jó, ezt kb. szökőévente egyszer használom). Jó lenne, ha lenne Opera Mobile rá, de tekintve, hogy Android-on is kis híján szétverték már, erről le tudok mondani.
DeFranco: nekem bejött a WP GUI-ja, szerintem eléggé átgondolt és esztétikus is. Ja, én amúgy pont nem akartam hekkelgetni az SGS-t anno, csak most télen (2 év használat után) vettem rá magam.
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #39230 üzenetére
Sajnos mindenben igazad van. Bar csak azert elhagyni a zero toleranciat mert mas teren is gondok vannak szamomra nem all ossze. De teny, hogy szemelyautoval mar idejet se tudom mikor igazoltattak utoljara.
Veszelyes tema ez, mert konnyen eljut odaig az ember, hogy a jelenlegi oktatasi rendszerben jogositvanyt szerzettek nagy reszet nem szabadna engedni kozlekedni. Ami persze irrealis elgondolas de akkor legalabb inni ne ihasson komoly kovetkezmenyek nelkul...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest