- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #44383 üzenetére
a kulcsszó, hogy megmaradjunk a realitás talaján
a gond ott van, hogy jelenleg a társadalom nagy részének megélhetési gondjai is vannak, így a pénzhiányanem megfelelő kezelése sok problémának a forrása, ami miatt azt hiszik, hogy ha pénzhez jutnának, megoldódnának ezek a gondok.
ill a másik része természetesen, hogy szeretnének többnek látszani mint amik valójában. és ezt leginkább úgy próbálják elérni, hogy többet költenek, mint amennyit kelleneami csak arra jó, hogy igazából csak rontanak a helyzetükön
-
Integra
titán
válasz
bandus #44383 üzenetére
ezzel lehet vitatkozni és szerintem kell is.
a nagyravágyás, a vágy, az ego, a célok nagyon is fontosak és kellenek. ezzel nincsen baj, a lényeg az egészséges egyensúlyon van. tehát tudd kordában tartani és irányítani az egód, reális célokat tűzz ki magadnak és ezek időben is reálisak legyenek, hogy sikerélményeid legyenek. és ha jönnek a sikerélmények, akkor egyensúlyban leszel és örülni is tudsz annak, amit anyagilag és társadalmilag is elérsz és újabb reális célokat fogsz kitűzni magad elé.
azért szakadsz meg mert nincsen reális célod és nincsen emiatt sikerélményed, nem tudsz elégedett lenni. lehet másképp is csinálni, a keményebbik vonalon (ahogy én is csináltam/csinálom), de ehhez acélsodrony idegrendszer kell és nagyon komoly áldozatot fogsz hozni az élet más területén.
nem tartom egészségesnek azt sem, hogy az emberekben nincsen semmilyen törekvés, jobbra és többre vágyás, célok, csak állandóan ugyanazt hajtogatják, hogy így is jó ez, lehetne rosszabb is. ez a mentalitás gáz.. szerintem.
középen van az igazság, abból lehet és jó igazán építkezni.
te fiatal vagy még, izgága kiscsikó, kapkodsz és szétszórt vagy és mindent azonnal akarsz. ezt nem lehet ígyde az idő úgyis megtanít rá, megfog, elkerülhetetlen.
-
törölt tag
válasz
bandus #44269 üzenetére
igazából nem érdekelnek mások. szóval amikor írok vagy felveszek valamit, sosem gondolok másokra. én szeretem csinálni. nagyon az eleje, mit is írhatnék ha nem azt, amilyen "szövegeket nyomat minden önjelölt magyar underground rapper". persze ez nem szándékos. pozitív dalocskák, amik talán másoknak is adnak valamit. de rappelhetek úgy is, hogy én vagyok a király és mindenki más szar. pedig se nevem, se semmim.
szóval igazából nem tudom hova tenni a kommented. és itt már sokszor leírtam, de sosem tudom jól értelmezni a célzásokat, leírnád konkrétan hogy mit szerettél volna? -
válasz
bandus #44231 üzenetére
Úgy értettem a dolgot, hogy a tejelő tehenet nem kellett volna eladogatni, most meg sírni, hogy mifene, hát az a pénz nálam is lehetne ...
Nekem sincs bajom vele, de nézd azt, hogy ez a pénz az állami kasszába kerülne, és nem a "milliomosok" kezébe (jó most lehetne jönni sok mindennel, hogy mi lenne ha B eset meg mi van most (A eset)) -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #44195 üzenetére
tegnap már én is befűtöttem légkondival.
Gondoltam is Blekire sokat.
Ha nem fűtöttem volna be, akkor már kb. 18 fok lenne a lakásban, azért nem szigetel túl jól a panel, pláne, hogy minden éjjel 10 fok van, és a szél sem segít neki, ami persze itt a Duna-parton a legnagyobb.És az sem segít, hogy alattam nem lakik senki (vagy csak néha jár erre), tehát lentről is jön a hideg, a nyanyánál meg nyitva van minden 13 fokban is (szerintem nem bírja a bezárságot
), szóval ő is hűt.
Reggel valami csordogált a fűtéscsövekben, azt hittem befűtenek, de még nem indították el. Az öregasszonyok kibírják átalánydíjas gáztűzhely-fűtéssel is.
-
siti
őstag
válasz
bandus #44090 üzenetére
nekem is van joker, eddig fedezi az összes sms őrt, kártya és számla vezetési díjakat és még bőven pluszban vagyok. a kutya ott van elásva, hogy forduló napon (10.), leemeli minimum törlesztendő részt a bankszámládról (5%), majd utána van 15 napod, a fent maradt tartozás kiegyenlítésére. erre nincs semmi automata átutalásos beszedős megoldás, ne felejtsd el. a másik kutya ott van elásva, ha kp-t veszel fel, akkor azt minden esetben hitelre veszed fel és már kamatozik is. na nem neked, hanem a banknak
nekem ezt kivédték azzal, hogy 0Ft a felvehető kp limit, cserébe kell másik bankkártya, hogy kp-hez jussak. a harmadik kutya a zárolási díj, ez 200Ft havi díj, nem tudom mire, de van. a negyedik kutya (ez egy kész kisállat temető) ha elhagyod a kártyát és le kell tiltatni, na az egy anyagi csőd, mert az új kártyád kb 10k huf lesz. (erre most pontosan nem emlékszem, de nekem a lakásbiztosításba ezért vettem bele olyat, hogy ha elhagyom a pénztárcám, akkor irat pótlásra kapjak sok-sok pénzt)
a 3 kategóriát fél évente lehet váltogatni, lakás felújítás, utazás, stb előtt érdemes. élmény 25 fős csapatnak megvenni a vonat jegyet, majd a 4% miatt ingyen utazni, persze ilyen még egyszer se volt
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #44025 üzenetére
Kerdezd emvy-t szerintem, a te izlesvilagodhoz szerintem o tud megfelelo helyet talalni
AMugy Esmein is arrafele jar dolgozni, megsem ott lakunk. Azona kornyeken egyszobas lakast szerintem 1500-200 font per ho alatt nem nagyon kapsz, de lehet van az 3000 is. [link]
Londonban meg kb utcarol utcara tok valtozo tud lenni hogy milyen. Laktam Hackneyben is, Newhamben is, mindketto azt mondjak fuujjj, gaz helyek, azt mindket helyen jo helyem van/volt.
Leeds elegge olcso.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #43681 üzenetére
A nemzeti együttműködés rendszerének nem gondolkodó és piacképes tudással rendelkező, nyelveket is beszélő polgárokra van szüksége (mert azok gondolkodnak, sőt, kérdéseket tesznek föl, sőt, előbb vagy utóbb politizálni kezdenek, ami nem üdvös), hanem sötét, demagógiára fogékony alattvalókra.
Ezért kellett lezülleszteni a felsőoktatást, a közoktatást, és már a nyelviskolákat is.
@Nolf: na jó, hát az üdülőhelyeken se a németek, se az angolok nem normálisak.
Anno a céges bulikon átlag 30-40 perc alatt itták magukat mattrészegre az angol kollégák. Sose láttam ilyet, pedig jártam már pár falusi kocsmában.
-
Kidus
őstag
válasz
bandus #43684 üzenetére
Addig kell menni amig meg van lehetoseg, nem kot haza tul sok minden.
Ha meg nem USA/Uj Zeland akkor meg haza is lehet jarkalni evente 2-3szor vagy akar tobbszor is.
Mikor mar jonnek a mindenfele gondolatok hogy lakasvasarlas, meg gyerkoc stb, altalaban keso.
Az hogy az ember kimegy kicsit szerencset probalni nem azt jelenti hogy fel kell egetni minden hidat, sokan ezt igy elik meg vagy kepzelik el, azert nem akarnak menni. -
concret_hp
addikt
válasz
bandus #43681 üzenetére
jaja lassan tényleg ott tartunk, hogy jobb volt a komcsi rendszer, mert akkor leglaább tudtad mi van, nem vettek hülyére
épp tegnap kaptam levelet sch flottától, hogy milyen opciók közül választanék, hogyan romoljon a flottás díjcsomag a telekom adó miatt amit nem hárítanak át
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #43632 üzenetére
Nekem a Caterpillar cipőm külső oldala szakadt ki 6 hónapon belül. (Mindkettő darab, lábfej környéke, ugyanott.)
Visszavittem, de azt mondták rá, hogy ez nem futócipő, így ha futok benne (mondjuk buszra), az nem rendeltetésszerű használat, így nem áll módjukban garanciálisan javítani/cserélni. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #43619 üzenetére
Nem mindenki kap órát diplomaosztóra.
Más:
Tele vannak a hírek ezzel az Orbán leányzóval. Semmi politika, de 24 éves létére számomra visszataszítóan ronda nő. Inkább el kellene bújtatni, nem mutogatni országnak/világnak..
(Most komolyan mondom, elmegy az élettől is a kedvem, amikor egy címlapon meglátom az arcát.) -
-
törölt tag
válasz
bandus #43310 üzenetére
sok a hiba bennük tudom.. ezután a zene után terveztem "visszavonulni", csak hogy legyen 3-4 szám ami elérhető a listámon, ha esetleg valakinek tetszene. de valóban, amit tegnap úgy csináltam ahogy a zenében, azt ma máshogy venném fel. idő kell nekik, hogy kiforrjon a végleges verziója..
köszönöm a kommented! -
törölt tag
válasz
bandus #43308 üzenetére
reverbre gondolsz?
ha igen, akkor értem, bár így is a minimumon van, de legközelebb odafigyelek rá. ad egy kis plusz hatást, de meglehet hogy akkor mégsem jó..
köszi a véleményt!
Szerk.: sajnálom akkor, hogy nem tetszik a zene. de még csak öt napja csinálom, lesz ez még jobb is, hátha majd akkor. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #43201 üzenetére
Nem tudom olvasol-e újságot, de a kormányunk nyelvezete kicsit újbeszél. Amikor megvédenek valamlit, az általában eltűnik. Amikor emelnek valamit, az általában csökken. 60% béremelésről beszélnek a tanároknak, és a valóság az hogy a bérük csökken, a pótlékok megszűűnnek, ugyanakkor másfélszeresre nő a kötelező óraszámuk. És annyira szelídek szegények, hogy lenyelik, ezt is. A társadalom meg azt hiszi, hogy nekik most már jó, és ne pampogjanak. Agyrém, de tényleg.
link -
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #43203 üzenetére
Úgy hogy én nem a tv vagyok, aki szépeket mond, hanem amit a fizetési papíromon látok meg ami sms-ben jött a bankomtól meg ami munkaidőre kötelezett vagyok ennyi pénzért
A saját barátaimat is helyre kell igazítanom amikor köpködnek, hogy én milyen sokat keresek, aki nincs benne, annak fogalma sincs semmiről, mondjuk érthető, mert nem lát bele, a hazugdoboz meg azt mondja, ami jól hangzik. Menekülni kell és mást keresni. Itt csak az marad, aki végképp nem talál mást. -
concret_hp
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #42984 üzenetére
nekem is ugyanez volt a desire akksijával, a végén már fél, egy órákat bírt csak. szal vettem inkább helyette egy desire x-et
Nekem még mindig úgy tűnik, hogy egy új akku a régi telefonba jelentősen kevesebbe kerül egy új telefonnál.
Mondjuk pont én mondom, aki 2,5 év után lecserélte az SGS-t egy Lumia 520-ra... Mondjuk utána vettem azért az SGS-hez akkut.
A Nexus 4 engem sem hagy nyugodni. Nekem elég a 8 GB-os is, telefonon legfeljebb csak fontosabb zenéket tartok, a tableten szokott lenni sok cucc.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #42963 üzenetére
a) kiváló kapucnis pulóvereim vannak, ha úgy adódik, reggel fel tudom venni, ha még nincs kabátos idő
b) ha nem abban megyek, mert nem várok esőt, akkor bent is tartok egy pulcsit, ami történtesen kapucnis, pont az ilyen esetekre
c) ha már lehet kabátot felvenni, vagy nem úgy vagyok öltözve, akkor azt a kabátomat veszem fel, ami bírja az esőt, lepergeti a vizet, nem ázik át és wait for it... van kapucnija
d) ha minden kötél szakad és az évszázad cunamiját éljük át éppen, van egy egyszerhasználatos esőkabát a táskámbanés nem, nem érdekel, hogy valaki annyira igenfontosvagyokhárommillómegveszempersze ember, hogy nem engedheti meg magának a boss öltöny fölé az időjárásálló kabátot, van bossból is esőkabát, vagy akkor járjon taxival vagy autóval... nőben ugyanez
az elmúlt három évben kétszer áztam meg összesen de akkor az esernyő sem segített volna, mert tényleg ítéletidő volt
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #42899 üzenetére
Nekem kicsit több mint 22km Ferihegy 2, és csúcson kívül 25 perc, csúcsban lehet fél óra - 1 óra is. Az 450 Ft alapdíj + 22 km * 280 Ft / km (távolsággal arányos egységdíj) + 25 perc * 70 Ft / perc (idővel arányos egységdíj) = 8360. Ettől csak több lehet.
Eddig 4290-ért vittek ugyaninnen. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #42802 üzenetére
Pont megfelelo meret, sulyra is, igy pl. szuloi ertekezletem nem kell kulon a tanariba rohangalni, otthon meg ra tudja nagy monitorra kotni. Tehat nem csak a ket szoba kozt lenne hordozva, hanem iskolaba is. Thinkpad e530 pl emiatt esett ki, 2.8 kg rendszeres hordozasra sok lett volna,
Szempont volt tehat a 2 kg koruli tomeg.Cashbackkel epp 500alattira jon ki, £499 lesz, amint azt a 100ast visszautaljak.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #42752 üzenetére
A nyugati oktatás mennyivel jobb témában mindig egy itteni ismerősöm jut eszembe. Hat gyermekes család, apuka orvos, anyuka bíró, olyan 7-8 éve élnek Angliában. A környék elit általános iskolájába járatják az összes kölyköt, ahol 5500-7000 fontba kerül nekik egy tanév/gyerek (jelenleg négy gyerek iskolás). Mivel apuka szerződése éppen lejárt a nyár elején, úgy döntöttek, kihasználják az alkalmat és hazahúznak egy évre, hogy a gyerekek normális iskolába is járjanak és verjenek beléjük egy kis észt. Kérdeztem tőle, hogy de hát az otthoni oktatás is ezer sebből vérzik és bár régen se volt jó, most aztán végképp nem az, de azt mondta, hogy még így is fényéveket ver az angol iskolákra. Persze az igaz, hogy már általánosban is hurcolásszák őket mindenfelé, ilyen kirándulás, olyan túra, de izé...
Unokatestvéremék saját vállalkozásban zeneiskolát indítottak Londonban, gyakorlatilag 3 hónap alatt már ott tartanak, hogy tanárt kellett keresni maguk mellé, mert nem bírták. Pár hete elmentek Anglia egyik leghíresebb felsőfokú zeneiskolájába nyílt napra, információkat gyűjteni, ötleteket meríteni és szerettek volna beülni zeneelmélet órára, de közölték velük, hogy hát olyan náluk nincsen. Jó, akkor üljünk be egy hangszeres órára, ahol jött az újabb sokk, nincs egyéni foglalkozás csak csoportos, 15-20 fős létszámmal, de ügyesen megtanítják őket, hogy mit kell lefogni az új dzsásztinbíber számban ahhoz, hogy jó kis modern hangzása legyen. Meg van Macintosh terem, 30-40 iMac, ahol szintén megtanítják nekik, hogy melyik gyári effekteket kell kiválasztani, hogy ugyanúgy szóljon mint a kétiperri. És ez egy olyan suli, aminek a diplomája világszerte elismert...
Szóval nekem úgy tűnik, hogy az egyetlen igazi megoldás az az, hogy seggeljen végig a gyerek valami olyan iskolát olyan szakon amihez van némi kedve és mellette magánórák, na meg önképzés ezerrel.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
bandus #42752 üzenetére
ha minden értelmes ember lelép, akkor csak a lépni nem merők/tudók, és a kikönnyítettek maradnak itt. ez pedig a maradék értelmes réteget is a kiköltözésre sarkallja. öngerjesztő folyamat. aki meg azt mondja, hogy a hazaszeretet miatt marad, az vagy fanatikus, vagy alaposan megtévesztették.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #42752 üzenetére
Nem egészen, inkább úgy fogalmaznék, hogy lassan érik a gyerekvállalás (ami harmincegynéhány évesen nekem bőven időben van, de ez egy kicsit más női oldalról a múló idővel növő élettani kockázatok miatt), meg jelen pillanatban még nincs meg a tőke a dobbantáshoz + a barátnőm most kezd el suliba járni, ami alsó hangon két év, már ha meg is akarja érte kapni a diplomát (és az piacképes végzettség lenne, amivel tud kint mit kezdeni).
Mindezen felsorolt érveiddel tisztában vagyok, nem is erről van szó tehát. Én 2010-ben eldöntöttem, hogy hosszú távon nem itthon akarok élni, vagy legalábbis több évet-évtizedet inkább kint, ahol van esélyem összegründolni magamnak egy normális egzisztenciát. Aztán 2010-hez képest volt egy-két változás az életemben, pozitív és negatív tényezők egyaránt, a lényeg, hogy halasztanom kell egyelőre a kimenetelt, de továbbra is az a cél.
Na, csak részleteztem egy picit.
Meg mondjuk a barátnőmet idén sikerült meggyőznöm, hogy tényleg jobb kint (gyakorlatilag ezzel a hátsó szándékkal vittem ki Londonba pár napra májusban - ő gyerekkora óta nem volt külföldön). Jelenleg meg nem mennék ki nélküle.
Amúgy meg ha jól rémlik, te sem azonnal mennél, előbb szeretnél némi szakmai gyakorlatot, ami jól jönne majd kint neked.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #42738 üzenetére
Nekem az a kenyérsütésből szerzett tapasztalatom, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen élesztőt használsz egy adott recepthez.
Nekünk egyetlen élesztővel kel meg tökéletesen a kenyér (kistasakos dr. oetker instant) minden mással vagy nem kel meg rendesen, vagy a színén látszik, hogy nincs minden rendben, vagy túlkel és megrepedezik a teteje.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #42492 üzenetére
Azt tudom mondani, hogy az Excel a legjobb barátod.
1-2 hónapig írsz mindent, miből mennyit vettél és az mennyibe került (érdemes egységárral dolgozni), és azt is, hogy mennyi fogyott, illetve mennyi ment kukába. Ezt aztán kielemzed és az eredménytől függően módosítod a vásárolt mennyiséget. Plusz érdemes elgondolkodni, hogy a kritikus tételeket inkább sűrűbben, kisebb mennyiségben érdemes beszerezni egy közelebbi (és akár drágább) egységben, mert nagy valószínűséggel hónap végére még így is jobban jössz ki, mintha az olcsóbban nagy tételben megvásároltból vándorol a kukába egy része.
Szvsz a nagybevásárlós módszer már erősen advanced level, nagyon észnél kell lenni hozzá, plusz szükséges hozzá megfelelő infrastruktúra (pl megfelelő mértékű fagyasztó), illetőleg némi fegyelmezettség, vagyis nem mindig kényünk-kedvünk szerint főzünk, hanem felhasználjuk azt ami van otthon. No meg némi logisztika sem árt, a hűtő praktikus és jól átlátható elrendezése már fél siker. Nyilván azt te döntöd el, hogy mennyire akarsz belemerülni és mennyi energiát akarsz beleölni és mennyire zavar az eltékozolt pénz és étel, de az biztos, hogy megéri vele foglalkozni, mert rengeteget meg lehet fogni ezzel a módszerrel (nem csak kaja területén).
(#42497) fokukac: személyes tapasztalatom az, hogy a nagyobb autó több tiszteletet kap, xenonnal különösen így van, illetve amikor öcsém Citroen Saxojával rongyolok, akkor még a suzukis is le akar tolni, meg akar ölni, át akar hajtani rajtam.
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #42486 üzenetére
ja még amikor sch melletti bolt plus volt nem spar, 1x mi is ráúsztunk valami 15 ft-s anyagra, de csak 30db-t vettem asszem
meg ukránnál voltak még néha varázslatos termékek
kilós kenyeret nem tudom mikor vettem utoljára, nagyon régen. ha 20ft-al olcsóbb csak a fél kilós akkor se veszek kilósat, mert úgysem fogy el (bár fél kilósat is ritkán veszek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest