- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #43519 üzenetére
XIII. ker, vizafogó lakótelep, Duna-part.
@Tim: én is alapból a Duna-parti szórakozóhelyeket hallgatom egész nyáron, de arra még nem volt precedens, hogy ezek néhány óránként váltsák egymást. Pedig már ősz van. (ja, és most nem csak a Duna felől jön ám a zaj)
Na mindegy, csak hogy Bleki kegyébe férkőzzek: jön még kutyára dér, remélem, hamarost befellegzik az ilyen szabadtéri zajkeltéseknek most már, mert már elég volt idénre.
És persze azért hatalmas most a kontraszt, mert egy tök nyugodt helyen voltam egy hétig, ahol max. a tenger csobogása hallatszott, meg a kabócák...
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #43280 üzenetére
Nem szamoltma pontosan ki, de en nem hiszem, hogy mindenkinel 60%-os emeles lenne. ( brutto, vagy netto, nem tudom)
Viszont azt tudom, hogy veszik ela potlekokat, nem fizetik a plusz orakat, stb. Eddig se sokat vittek haza, az egesz amit csinalnak, kirakatba valo, hogy a nep tobbi resze csamcsogjon rajta, meg megossza az embereket. -
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys #43271 üzenetére
Jártam már arrafelé, de ismét megnézném a kanyont, és végre felülnék arra a hotelen keresztül robogó hullámvasútra is.
A gát nem tetszett, azon kívül, hogy mély, nem sok extra.Zion nemzeti park forevör, oda is vissza akarok menni valamikor mindenképp.
föccer:
ha az itteniek közül valamelyikre alkalmasnak érzed magad, akkor küldök egy elérhetőséget -
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #43160 üzenetére
Az elozo melohely is penzintezet volt, de azert ott ennyire nem durvultak. Itt se nem lehet semmit se, csak az auto lizingjerol szolo papiron vagy 5 helyen kellett alairnom, hogy semmilyen formaban nem adom at az informaciot plusz nem forditom sajat hasznomra illetve nem adom el penzert az infot (marmint, hogy mennyibe kerul a cegnek a moka). Vicces na, ehhez kepest az IBM lopikula volt.
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys #42923 üzenetére
persze, meg fogunk állni sok helyen, meg persze egyik nap csak 200 mérföld, másik nap 400, stb...
nem vagyunk kicsik, így egy odakint normálnak, számunkra nagynak számító chevy impala/hasonló kategóriájú autó lesz. egyébként annak a felára hogy miamiban vesszük fel és new yorkban rakjuk le, 300 dodó
Montoya: egyelőre az igény van leadva, amint odaérünk, akkor fog kiderülni, milyen lesz. én majd próbálom forszírozni a nagy japánt, a srácok meg majd a nagy amerikait... de azért 4500km alatt nem mindegy, mennyit eszik egy dög
3an leszünk amúgy, 187, 190, és 197 centikkel.
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys #42918 üzenetére
a többi részre azért kelleni fog hosszú nadrág is, nashville-ben meg esküvő, úgyhogy oda öltöny is
3 éjszakát leszünk miamiban, úgy beszéltük, össze tudunk majd futni igaz?
szerk: az eredeti úticél nashville, tennessee. ott él egy 15 éve kivándorolt rokon/volt osztálytárs/kosárlabda csapattárs/jóbarát srác, és esküszik, meghívta a régi jóbarátokat, hárman el tudunk menni. s ha már lúd, legyen kövér alapon tolunk egy ilyen laza roadtrip-et.
okt 23án este érkezünk, és valószínűleg 26-án indulunk tovább miamiból.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #42720 üzenetére
hááát... a krumpli pont nem fagyasztható... olyan lesz ha kiolvad, mint egy beszappanozott szivacs sajnos
----
esett az eső, isteni illat van
----
(#42722) bobsys: nekem más a tapasztalatom, de üsse kő, egyszer kipróbálom egy adaggal
mik a szükséges attribútumok? Főtt krumpli, ezen kívül? Mi a helyzet a krumplipürével? És a sült krumplival?
-
válasz
bobsys #42648 üzenetére
mennyire bonyolult ott a becsekkolási, ellenőrzési provedúra? van valami enyhülés, vagy még mindig viszonylag sok időt emészt fel?
hogy beszálljak a külföldi bizniszbe, uk-ben élők amazonról szoktak-e rendelni? nézegettem egy-két könyvet, de viszonylag magas a postaköltség mifelénk.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #42642 üzenetére
vaze, Te vagy a George Clooney???
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #42593 üzenetére
jó ha 65g, akkor is 130g van két littyóban, 1 hét alatt megiszol reggelire 1 kiló cukrot
azért az kemény.
ha már korábbna zsóba került a főzés, a következő rotyog most:
fél hagyma felkockázva, kis oliván, 2 szelet fokhagyma szintén.
kb. 10 deka kolbász, 1 szelet csirkemell sonka, 2 szelet bacon, kb. 18 deka darált marhahús (mint a mennyiségekből látható egyrészt ami maradék volt, másrészt az aprólék fogyjon)
1 üveg sűrített apradicsom bele 2/3 paprika, 1 paradicsom, mindenféle random fűszer amit találtam és 1 kis ajvar + 1 kis ketchap, mert hó elején lejárt a szavatossága, de még csomó van benne
kolbászos darálthúsos paradicsomos tészta leszmég 1-2 tojást kellett volna valahogy beleapplikálni, de nem tudom hogy
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #42585 üzenetére
A gond a gallonnal, hogy nem minden gallon egyforma
Azt felesleges kiirni.
2 pint meg 1.13652 liter, azaz picivel tobb mint 1 liter, azt nem nagyon lehet elteveszteni. De meg azzal se vagyok nagyon kibekulve, hasznaljanak metrikust, egyszerubb vele szamolni.Pl. a sqft-tel sem vagyok kibekulve, ki lehet kergetni vele a vilagbol.
-
Integra
titán
válasz
bobsys #42545 üzenetére
simán elhiszem, hogy pusztító mennyiségű egy adag, bár akik oda betérnek, azok már hozzászoktak ezekhez az adagokhoz
egy jó salátatál már önmagában is egy jó étkezés, valóban, bár ez realtív, szerintem ha látnád mekkora egy esti vacsorám salátából, a látványtól is hányi futnál
nem tudom, hogy a 15-20 dodo a bérek függvényében milyen árnak számít, sok, kevés vagy átlag. -
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #42537 üzenetére
Itt szerencsére vannak köztes helyek nagyon jó kajával és elfogadható árakkal (8-15k között két főre), de kb. másfél kezemen meg tudom ezeket számolni, legalább is amit ismerek.
@Integra: itt már a sznobhatás érvényesül, elvből nem megyek ilyen helyre
Amin meglepődtem legutóbb az a Pata Negra, ötletes stílus, jó kiszolgálás, igazán jó kaja, és (egyelőre) abszolút nem is drága az átlagos viszonyokhoz képest.
Nem mellesleg mivel tapas bár, sokszor kapsz kis adagot, így nem is merül fel, hogy valami pocsékba menne, ha csak nem azért, mert mindenre elcsábulsz
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #42530 üzenetére
Őszintén szólva mi is. Nagyon kevés a jó étterem, a többség nem nagy szám vagy indokolatlanul drága, feleségem veszélyesen jól főz, meg hát azért lássuk be, már a költségvetés sem bír annyit mint pár éve, így fél évente egyszer ha eljutunk.
De én szerencsés vagyok, úgy minőségben mint egzotikumban veri az itthoni kaja az éttermi kínálat zömét.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #42529 üzenetére
ja.
Az üdítőről pedig annyit, hogy amikor először kérdezték meg, mekkorát kérek, kislányos zavaromban azt találtam mondani, hogy a mid-size jó lesz.
Namost, a mid size, az kb. 1,5 liter volt. Egész délután azt ittam.
Asszem a small volt picit kevesebb, mint 1 liter, a big nem tudom mekkora lehetett.Amúgy meg voltak olyan kultúrák már a történelem, ahol a kövér volt a szépségideál, mert az nem hal éhen.
-
DeFranco
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #41984 üzenetére
Meg sem fordult a fejemben, hogy hallok még erről a cégről, egy telós interjú volt mindössze, a személyeset elhalasztották, két hete kuss volt, erre ma felhívnak, hogy akkor izé. Én meg tegnap aláírtam egy másikhoz, amit egyébként nem bánok, ott helyben kellett meghoznom a döntést és így is jól járok. A Boeing egyedül az amerikai kapcsolat miatt lett volna jobb, de leszarom, csak vicces a szitu na.
A pénz végülis nem annyira téma, ha százalékosan nézem akkor nem is olyan nagy a különbség, bár azért a pénz az pénz, nálam se fán terem, nem nagyképűségből mondom.
-
Integra
titán
válasz
bobsys #41824 üzenetére
mivel a kártya nem a te tulajdonod, köteles vagy eredeti állapotban megőrizni. amennyiben a kártyát bármilyen látható behatás éri, lekaparod a ccv-t, akkor a kártyát visszautasíthatják. természetesen ha észreveszik.
a legbiztonságosabb a chip+aláírás kellene legyen, de hányan vetik össze a kártya aláírását az számlán levővel és hányan grafológusok? a ccv-t is egy fogós kérdés. chip+pin+aláírás lenne az igazi, de ilyen nincsen, idővel meg úgyis jönni fog a biometrikus azonosítás a kártyákhoz, ahogy az új útlevelekben is már ez megvan. de ez nagyon sok év. az a baj, hogy nagyon lassan tudnak megegyezni ezekről a változásokról és brutális összegeket emészt fel és noha az államok, felügyeletek szeretnék biztonságosabbá tenni, senkinek sincsen kedve ezt megfinanszírozni. mindenki csak kényszerből teszi. mindig lesz egy kiskapu, amit kifognak a leleményesek használni. amíg a biometrikus azonosítás nem lesz, addig biztosan. és ha lesz? akkor meg majd elvisznek a kártyáddal együtt ahogy azt tették egy ideig az ilyen azonosítóval felszerelt autók ellopása esetén? inkább másolják le a kártyám vagy vigyék el az autóm -
Integra
titán
válasz
bobsys #41815 üzenetére
a magstripe-ot nem mertem beírni, de sejtettem, hogy kőkorszak van
pedig az amex már chip+pin-nel adja az új kártyáit, ez is valami
tudom, hogy nem nyugtat meg, de a nagy németország is erősen a középkorban van banki infrastrukúrában, a tan-itan tranzakciós internet bankingjuk meg egyenesen pattintós korszakot hozza, elképesztőbár ők is már állnak át a chip+pin ola ellenőrzésre, de a háttér egy nagy gané még mindig. ha hiszitek ha nem, abszurdisztán ilyen tekinetetben kifejezetten az élen van, akármilyen fura
kraft:
ilyen van európában is, és mindenhol a világon, nem ország függő, ugyanis vannak kártyatípusok amikhez a rendszer úgy van párosítva, hogy másképp ellenőrzi azt, hogy white vagy blacklisten van és a mögé felépített logika nagyon régi. újra kéne kódolni az egész tranzakciós műveletet. csak ez rengeteg pénzbe kerül.
alapvetően mindenki csak azt látja, hogy lehúzod a kártyát és fizettél. na ez a háttérben absz nem így van, ahány kártya, ahány terminal, szolgáltató, pos, bankfelügyelet, kúthálózat, adózási ellenőrzés és még sorolhatnám.. bődületesen összetett a tranzakciók világa. és ezek miatt mai napig vannak ilyen kártyafizetési hajtépések és még sokáig lesznek -
Integra
titán
válasz
bobsys #41521 üzenetére
persze, csak és kizárólag a vibram fivefingers.
én is csak mezítláb járnék-kelnék ha lehetne, de az üveg és egyéb szilánkok, a "civilizáció" miatt ezt nem merem bevállalni, túrákon sem, ha megyek 30-50 km-es teljesítménytúrára, akkor nem szeretném, hogy szétvágja valami a lábam, vagy futás közben, viszont ff-ben meg soha semmi sem történt és ez a legközelebbi dolog a mezítlábhoz. nekem bevált teljesen már 5 éve lassan
-
Integra
titán
válasz
bobsys #41515 üzenetére
pedig egy fivefingers sprint a tuti
elején becsinálsz, meg másnap sétálni is alig fogsz tudni, de idővel megérzed mennyire másképpen dolgozik a talpad, az izomzatod és a szalagok, 65 dodo, ne idegelj, hogy annyit nem tudsz kiadni, főleg, hogy egyik legjobb befektetés és kipróbálni meg más lábáról a sajátját tuti nem akarod, hidd el. használni kell, a sikerélmény idővel jön, de csak ésszel kezd, 3 mérföldet is megfogod érezni szerintem simán.ennek örömére most fel is húzom az enyémet és irány edzeni, 40 fok, így az igazi
-
Integra
titán
válasz
bobsys #41460 üzenetére
jaja, úgy van, jó vaskos lesz a diffi. ami mondjuk nem jelenti azt, hogy egy szülés ne lenne itt is 2000 dollár legalább, csak kurvára megy a képmutatás meg a hazugság... mert a parasztnak azt kell hallania, hogy "ingyenes". és máris megnyugszik és elhiszi, meg behúzza az x-et. lásd vizitdíj eltörlése. az emberi hülyeség és egyszerűség netovábbja volt, mégis elérték..
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #41415 üzenetére
Itt is sokat szamit. Az a vicce smikor az amex nem ad nectar credit kartyat, mikor kozben a sajat bankom alapbol, rogton £6250-es limittel hozzamvagott egyet. En is ugy hasznalom mint te, ho vegen direct debittel leveszik a szamlamrol, igy csuszas kizarva.
Ha ninc screditkartyad nem jo, mert hiaba keresel jol, nem tudjak milyen ados vagy. Nekunk benne van a mobil is, a normal buy now pay later vasarlasok is.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #41381 üzenetére
Ott legalább meleg van, í]y sokat isznak az emberek, és senkinek nincs veseköve.
Blekinek ez sajna nem adatott meg, ott fagyoskodott a hóban, így nem izzadt, és nem érezte, hogy szomjas, ezért veszélyes a palóc időjárás.
Exportálni kéne Floridába, ott neki való az idő, és biztos komoly autóipar is van…MyLady: a kóla foszforsava mindenre jó.
SOk helyen takarításra használják, vízkőmentesítésre, pl.
-
ladybug
őstag
válasz
bobsys #41229 üzenetére
Pontosan. Engem is azért akaszt ki, hogy most összeszedik a külföldön élő magyarokat meg választójogot kapnak meg minden. Mire fel? Magyarországra nem akar költözni, mert az adott külföldi országran van mindene, meg némelyikük jobban is él, mint itt élne, de ő is dönt arról, hogy melyik kormány lesz uralmon egy olyan országban, ahová csak nemzettudatilag tartozik (ugye, most ez jó reklám mindenre), de nem ott él.
Egyszerűen fel nem fogom, hogy ez hol törvényes. -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #41207 üzenetére
Ebben nem ez a megdöbbentő. A külföldön élő magyar állampolgárok eddig is szavazhttak, a külképviseleteken. PErsze csak néhány ezer ember élt vele, általában.
Ami megdöbbentő, az az, hogy most olyanok is szavazhatnak akik sosem éltek Magyarországon, de most kaptak állampolgárságot. (környező országok-beli magyarok). Ez a része a dolognak egyértelműen az volt, amivel az ő javukra billenhet a mérleg, sok nemzetieskedés, és a határon túliak rájuk is szavaznak. Ez persze vet fel kérdéseket, hogy aki nem élt és dolgozott itt sosem, az miért szóljon bele az ország ügyeibe?
De még akár erre is azt mondanám, hogy oké, szóljanak bele.
Nade az egész procedúra, amit kitaláltak rá (ti. hogy levélben szavazgatunk, mindenféle azonosítás nélkül), ez tényleg a csalás melegágya lehet. (ha nincs pontos nyilvántartás, és azonosítás, az elég gáz.)Amúgy az is megjegyzendő, hogy csak 4 mandátumot osztanak szét így, tehát a határon túli szavazatok kvázi nem egyenlőek.
Ezt pedig jó annak is tudni, aki kivándorolt. Aki azért vándorolt ki, mert nem tetszett neki, ami itt megy, és leadta a lakcímét, az csak a listára szavazhat, amin 4 mandátumot osztanak szét. Mivel az új választási rendszerben minden az egyéni választókerületekben dől majd el, ez azt jelenti, hogy aki nem jön haza, nem jelentkezik be megint, annak gyakorlatilag nem lesz beleszólása a dolgokba. (Ez szerintem itt is érint pár embert). De lehet, hogy ez is volt a cél. Aki elment, azért ment el, mert elege volt. Az elit pedig akkor jár a legjobban (akkor tarthatja meg a legkönnyebben a hatalmát), ha őket nagyrészt kizárja a döntéshozatalból. Mert az elégedetlenekkel, és a gondolkodókkal csak a baj van.
Mondjuk, ha hazajönne több százezer ember, és szavazna, lehet, hogy felborítaná az egész nemzetiegytüttműködés rendszerét...
-
saelin
veterán
válasz
bobsys #41207 üzenetére
Az de gáz. Elképzeltem a reakciódat amikor megláttad.
Más
Amin én kiakadtam! Idehaza az ember örülhet, ha tankönyv támogatást kap, USA-ban meg ipadot és notebookot osztanak a diákoknak. Ezért jó amerikának, hogy csomó nagynevű cége van. Itt max FÉG-es kávéfőzőt osztogathatnának, vagy - amit meg is tesznek, de azt bőkezűen - adót!Egy a cikkhez hozzá szóló kommentjét bemásolnám, ha nem baj:
Volt ra terv kb. 4 eve (meg az elozo kormany alatt), hogy egy olcso, strapbiro es tollal is hasznalhato magyar tervezesu tablet-et kapjanak a diakok, mindezt a hagyomanyos tankonyvek es munkafuzetek digitalizalt valtozataval kiegeszitve. (meg egy szoftvercsomagot dologzatirashoz es iskolan beluli kezi digitalizalashoz) Akkor a hivatalos valasz az volt a kormanyzat reszerol, hogy onkoltsegi aron legyartva nincs benne uzlet (ket evnyi tankonyvcsomag araba kerult volna). Mindezt egyebkent e papir alapon, hogy ne meruljon le olyan gyorsan."Azota sokminden valtozott, de erre allami tamogatast talalni azota sem sikerult, viszont a kinai tablet-ek arai mennek lefele. Szerintem a scanneljuk be a konyveket es a munkafuzeteket es onnantol minden menjen tablet-en otlet meg mindig jo, foleg ha tollal lehet rajuk irni. (egy dolgozat beadhato ocr nelkul is, sima tablet-es kezirassal, tehat a szoftver is minimalis, foleg ha az e tankonyvek is csak sima ocr mentes scan-ei lennenek a papir alapuaknak, sot igy meg firkalni is lehetne a lapokra /egy kulon mentett overlay-be/, ez utobbi jo mukafuzetek kitoltesere is)"
Itt van a concorde, a wayteq és a myaudio (?), mint magyar márka. Még nem is idehaza kellene legyártani az eszközöket... Látszik mennyire utánna néztek az állambácsik. Az hogy nincs rá pénz, meg baromság! Biztos gondoljátok, kiknek a fizetéséből kellene lecsippenteni.
-
-
válasz
bobsys #41146 üzenetére
csak emlékeztem, hogy írtál erről, aztán felkutattam
a vizsgát pedig minél előbbre
eddig egy cae-t szerettem volna, de az angol egyetemek az ielts-et kérik, így ezt fogom megcsinálni, 6.0-6.5 kell, ami szerintem nem fog gondot okozni (kop-kopp).
szóval sulihoz kell, meg nyilván a munkakereséshez is jól fog jönni angliában. nagyon örülnék, ha még decemberben el tudnék menni, de talán a január-február reálisabb lehet, így munka mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OpenWRT topic
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest