- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz
lujó55 #23552 üzenetére
hú, lesz mit nézni akkor, két éjszakára tervezünk maradni (abból egy éjszaka bulizás lesz, oda vagyunk hivatalosak, és még pénzt is kapunk érte
), de előtte délelőtt, illetve előtte lévő nap valószínűleg szétnézünk az éjszakában is
jöhetnek még az ötletek, ha tudod, akkor jelöld már be őket google maps-en
bár ahogy nézem, ez a Cabo da Roca messze lesz a wannabe szállásunktól (Sete Rios negyedben(?) néztem ki)tildy... nem mi fizetjük szerencsére a szállást, a klub fogja, de azért nyilván van egy felső határ, így is vagy leszünk 5-en... látnivalók jöhetnek ami a környéken van
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23524 üzenetére
Irónia?
Egyébként meg grafikon. Statisztika. A kétkulcsost annakidején hogy húzták meg? A minimálbért hogy állapítják meg? Az átlagbért hogy mutatják ki? Egyébként akkor adódik: az átlagfizetés alattiak szegények, a fölöttiek gazdagok.
Hidd el, mindig tudnak találni egy pontot, ami alatt szopnak az emberek, fölötte meg nem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23511 üzenetére
Azt nem tudom hogy mit lehetne csinálni vele, de Hofinak volt egyszer egy jó ötlete...
Mindenesetre én csinálnék egy kétkulcsos adót. A szegényeknek lenne mondjuk 40%, a gazdagoknak meg 10%. Hiszen kell az államnak a bevétel, valamiből valakinek fizetnie kell az adósságokat, az előző rossz politika következményeit, és mivel a szegények sokan vannak, ezért sokat adózzanak, így nagyobb a bevétel. A gazdagok ők szegények nagyon kevesen vannak, ezért ők csak keveset adózzanak, meg belőlük úgyis csekély a bevétel. A leggazdagabbak és a politikusok egyáltalán ne adózzanak, viszont keressenek dupla ennyit, mert ők nagyonnagyon kevesen vannak, rájuk nagyon kell vigyázni, és ők azok akik lobogó fáklyaként mutatják a népnek az utat, akiknek lába elé élő szőnyegként kell odafeküdnünk, nehogy baj érje őket, mert akkor pótolhatatlan veszteség érné a magyar társadalmat. Aki minimálbért kap, annak ne is fizessenek, oldja meg valahogy. A rájuk szánt összeg egyenesen menjen az államkasszába. Ha éhenhal, akkor meg pláne jó, nem kell neki semmit fizetni, több marad mindenkinek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23510 üzenetére
Kiindulva a tapasztalataimból ennek a valószínűsége valószínűleg nagyobb, mint amennyi esélyt a legtöbb ember adna neki.
Ez teljesen tökugyanaz, mint mikor a verőfényes felhőtlen napsütéses égbolton megjelenik egy törpe méretű felhő. A teljes égboltnak kizárólag azon a pontján, ami a nap és köztem van. Mindenhol máshol tökéletesen felhőmentes. Ezt a jelenséget sosem tudtam megmagyarázni.
Vagy mint amikor 1995-ben elutaztunk Dél-Andalúziába, Malagától délre, és a január 25-től június 21-ig tartó cseppmentes esőnélküli időjárás 1 hét ott tartózkodásunk után 3 napos felhős esős napot produkált -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #23505 üzenetére
Esőfront van...
Szakadt egész addig, míg ki nem gyalogoltam a garázsig (13 perc). Utána még csepergett 3 percig, majd mire beértem 15 perc múlva, addigra teljesen elállt. Megfordult a fejemben, hogy "de jó, legalább lemossa a kocsit kicsit", de természetesen mire moshatta volna már gyorsan el is állt. De így legalább még jobban össze van b.szva.
Ez az egész azért van, mert tegnap előkerestem az autómosóm számát, hogy ma felhívom, és lesz ami lesz elviszem mosatni. Mert az előző napokra esőt mondtak, nem terveztem, mostantól már nem mondtak esőt... Nem kellett volna mosást tervezni... -
-
Mawyx
őstag
válasz
lujó55 #23210 üzenetére
Én is megérzem ha felidegelnek, érzem ahogy lüktet a fejem. Mérjek vérnyomást olyankor? Migrénes vagyok, lehet én is emiatt?
(#23212) lujó55 :
van ember aki ezt túlélte?! Exem beteg, próbálok neki segíteni amiben tudok...
Hitel, ft hitel, kis összeg (pár száz k), noname bank, lehet bármi gond?
-
Pisztillus
senior tag
válasz
lujó55 #23159 üzenetére
Az bizony rozsda, valahol csőtörés volt. Szerelések után nálunk is így jön vissza a víz. Sokat nem tehetsz, a Vízművek elhajt, mondván (szerintük) ez így jó. A mosógépnél a hozzáférhető szűrőket pucoljátok ki, abban is lehetnek rozsdadarabok.
Egy régebbi kérdésed apropója: a migrénes fejfájás lehet ingadozó vérnyomástól is. Ez nem jelent automatikusan magas vérnyomást (bár legtöbbször az van mögötte), hanem azt, hogy rövid időn belül (kb. 5-10 perc) az átlagosnál magasabbra szökik, vagy hirtelen leesik (és visza)- és ez egy órán belül többször megismétlődik. Esetleg ebben az irányban is érdemes elindulni... (Nálam ez volt a probléma - mostanra igen ritka vendég lett a fejfájás, amióta szedem a bogyókat.)
Kételkedem: Boldog születésnapot!
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
lujó55 #22721 üzenetére
hát talán másfél km-t, de kb. 500 méter után már megálltam...
megdöbbentett az eredmény. Régen edzés nélkül (!) lefutottam 1 óra alatt a vivicittát (12 km)vennem kell valami rendes futógatyát is, mert ami van, valami műszálas, és feltölt eletrosztatikusan, és viszket tőle mindenem....
-
-
Tim82
félisten
válasz
lujó55 #22703 üzenetére
Értem. Belevágnék, mert szeretném megelőzni az esetleges gondokat, de kifejezetten az a rész érdekelne most, hogy ezeket a vizsgálatokat fedezi-e a TB vagy kell-e értük fizetnem.
bandus: értem, de igazából nekem ez nem szakma volna (nem ilyen téren dolgozom), hanem igazából úgy gondolom, hogy több lábon kell állni, ezért vágtam bele. Ha elvégzem, valószínűleg tovább is tanulnék valamilyen irányba, de kíváncsi vagyok, hogy önmagában mire elég ez. Amúgy számottevően olcsóbb és ajánlott iskolát nem találtam (erről a suliról viszont jókat hallottam első kézből).
-
tildy
nagyúr
válasz
lujó55 #22696 üzenetére
Mi az a DB? Gondolom nem database
Hanem inkabb Deutsche Bahn.
Jut eszembe , nemsokara eurostarozunk BrusszelbeNa, azt hiszem viszek kisborondot, hazafele BELGA SO
!!!!!!
Mi itt amugy tok jol elvagyunk auto nelkul, az auto Londonban inkabb nyug, mint haszon.
TothGera:
"mivel a kölyköket vinni kell kirándulni, nagyszülőkhöz, ide-oda és a bevásárlás se csupán két személyre redukálódik mint azelőtt."
20 eves koromban vettek meg szuleim az elso kocsijukat. Hugi 13 volt.
Mentunk kirandulni: busszal, vonattal.
Mentunk nagyszulokhoz: menetrendszerinti jarat
Bevasarlas: hat, akkoriban meg nem igazan jartak el hiperbe a szulok, helyben vettek meg a dolgokat, biciklivel mentek a boltba ( ahogy kb ma is, leven meg mindig nem automata valtos az auto) -
válasz
lujó55 #22688 üzenetére
Hát igen, illletve az ember egyszer csak szeretne valamiből újat venni, aminek úgymondva ismeri az előéletét.
#22689 venember83: Nagyobb városokba például tök felesleges az autó, mert nyáron bringa+motorral minden megoldható, esős napokon, ősszel, télen pedig tömegközlekedés, természetesen nagyobb családokban, ahol esetleg már 2+ gyerek van, ott már eléggé szükség van egy nagyobb járgányra, mivel a kölyköket vinni kell kirándulni, nagyszülőkhöz, ide-oda és a bevásárlás se csupán két személyre redukálódik mint azelőtt. Viszont a faluban, vagy falu-város távon már más a helyzet, ide a taxi is drágábban jön ki. Ha pedig hűtőt, TV-t vagy valami nagy dolgot kell szállítani, nem biztos hogy a taxis szépen belemenne, a szomszéd, ismerős vagy rokon se szívesen adná oda az autóját ha mondjuk téglával megrakott utánfutót kellene húzni fél napig.
-
válasz
lujó55 #22669 üzenetére
...és kényelmesebb is. Tudom mert még vonattal elég sokat járok, de pár éven belül lakhely váltás lesz esedékes.
#22670 fokukac: Nem érte meg, bár autót venni, sohasem éri meg, elég sokat költ rá az ember, és a vételár töredékéért tudja eladni. Viszont az első fingás joga megilleti az első tulajt, és ez teljesen 0km-es volt, tehát az első km megtétele megfizethetetlen. Bár én már inkább csak használtan vennék kocsit, ahogy motort is úgy vettem, és nem bántam meg, mert egy 650 ezer forintos "sportrobogót" 5 évesen féláron hoztam el.
-
-
válasz
lujó55 #22641 üzenetére
Nekem a sima Cooper S tetszik igazán, de használtan is durva árai vannak, és női autónak minősül, ráadásul egy hétköznapi szervizben sem szívesen szerelik, mert nem értenek hozzá, és legfőképp lusták. Szóval WagonR+ után valami Corolla/Avensis/E90/Lancer/Galant/Accord/IS200 és társait fogom nézegetni.
-
lujó55
addikt
válasz
lujó55 #22640 üzenetére
MOD:
nem veszek. K..va drága!
pedig milyen jól néz ki -
tildy
nagyúr
válasz
lujó55 #22518 üzenetére
Igazandibol aki kulfoldre megy, annak elobb otthona burokracian kell atvergodni. Utanajarni, es jogszabaly szerint cselekedni.
Mert sokszor meg az onkormanyzati dolgozok sem tudjak , mit kell tenni. Nekem pl. a jegyzo annyit mondott, semmit, szoltam neki, ezzel el van intezve.... Aztan nagyon nem igy van. -
bobsys
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz
lujó55 #22504 üzenetére
Ja , es csak 2009-ig visszamenoleg kovetelhetnek rajta max ilyet, ugyanis korabban nem volt kotelezo lejelenteni a TB-nel a dolgot. PErsze megprobalkozik majd massal az apeh korabbra is, de mutatni kell nekik a torvenyvaltozast.
Egeszen pontosan erre gondolok:
Tájékoztatjuk, hogy a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 2009. január 1-től hatályos 80.§ (5) bekezdése értelmében a Közösségi rendelet vagy a Magyar Köztársaság által kötött nemzetközi egyezmény hatálya alá tartozó személy, továbbá az 1997. évi LXXX. törvény 11.§ a) pontjának hatálya alá tartozó magyar állampolgár (azaz akire a biztosítás nem terjed ki), ha TAJ számmal rendelkezik, köteles a külföldön, illetve a nemzetközi szervezet szociális biztonsági rendszerében létrejött biztosítását és annak megszűnését 15 napon belül a regionális egészségbiztosítási pénztárnak bejelenteni.
A bejelentést azoknak is teljesíteni kell, akiknek a külföldön, vagy a nemzetközi szervezet szociális biztonsági rendszerében fennálló biztosítása 2009. január 1-jét megelőzően jött létre. Ebben az esetben a bejelentési határidő legkésőbb 2009. április 30-dik napja. Forras oep.Magyaran : idokozben valtozott a jogszabaly, aki hamarabb lepett le, es nem tud rola, szivta. Viszont max eddig az idopontig visszamenoleg kovetelhetnek, leven korabban nem voltal koteles bejelenteni. En minnel hamarabb bejelentenem az oepnel, es vinnem a navhoz az igazolast. Mint irtam, iszonyat rossz a rendszeruk, engem is megfenyegettek , meg 8 nap meg minden, mikozben ok mulasztottak. Egy elnezest, tevedtunk level visoznt mar nem jott.
Nagyon sok ok van, mier tmarad meg a magyar lakcim,a legnyilvanvalobb ok, hogy a a bugyirozsaszin lakcimbejelenton az ideiglenes kulfoldon tartozkodast ixelte be, nem a vegleges kulfoldon tartozkodast. Ideiglenesnel megmarad a szemelyi, es a lakcimkartya is, ahogyan nekem is itt van a penztarcamban. Es senki nem koteles a veglegest bejelolni, de amik vannak otthon, lehet most mar mindenki azt fogja ( az autos dolgokra ertem) .
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
lujó55 #22504 üzenetére
Mi oka volt rá, hogy megtartotta a magyar lakcímét?
Egy belgiumi fizetés mellett körülbelül röhögve kiperkálnék 12*5*5000 forintot, aztán a gyerekkel bejelentkeznék GYES-re, és utólag igényelném az elmaradt álláskeresési segélyt, mivel a magyar munkaügyi központ tudomása szerint nem volt munkám.
-
pohár
félisten
válasz
lujó55 #22066 üzenetére
jaaa, az kifele is csíp ám
én a édes-savanyú gyöngyhagymára vagyok rákattanva de piszkosul... fél üveggel tuti bekapok egy jóféle krumplipüré - rántott csirke/karaj/máj & velő & szív ebédnél/vacsoránález a videó elég szégyen... konkrétabban jobban tudok főzni nem egy háziasszonynak mondott akárminél... azért aki egy kurva palacsintát nem tud megcsinálni, az szégyen... de még egy kezdő is tudja a habarás és a rántás közti különbséget... vagy ezzel csak én vagyok így?
-
Viszlát
addikt
válasz
lujó55 #21991 üzenetére
Abszolút.
A legtöbb boltban így néznek ki az árak:
Normál tojás 10 darab 1 EUR és 1.10 EUR között (29-32 Ft/db);
Prémium tojás 10 darab 1.20 EUR és 1.30 között (35-38 Ft/db) - egyszer vettem ilyet is, de nem érzékeltem semmi különbséget...
Bio tojás 10 darab 1.80 EUR körül, de ez ehetetlenül szar (52 Ft/db); -
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #21858 üzenetére
Van aki azt eszi meg először, biztos ami biztos alapon, hátha a másodiknak evett már nem is esik olyan jól. Vagy ha közben hirtelen kitörne a háború és már nem tudná megenni.
Van aki meg azt hagyja a végére, hogy az egészet az koronázza meg.
Igen, pszichológia. Tapasztalat szerint a törtetőbbek, törekvőbbek, egoistábbak, karrieristák, földhözragadtabbak eszik először a legjobbat. A megalkuvásra jobban képesek, az érzelmileg nyitottabbak eszik utoljára a legjobbat.Péntek éjjel, azaz szombat hajnalban a tánctéren egyszercsak azt vettük észre, hogy akármerre nézünk körbe, csak csajok vannak körülöttünk. Mostanában nem voltam egy diszkópatkány, de ezekért a Symbolos bulikért érdemes újra megtérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest