- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #49491 üzenetére
Ez Fehervaron a 90-es evek vegen volt nagyon jpl atlathato folyamat, amikor 8-10 multi szinte egyszerre kezdte mukodeset es tizezrek dolgoztak a varosban es vonzaskorzetebol muszakos beosztasban (2 vagy 3). 2000-ben csak Varpalotarol es kornyekerol nagyjabol 6000 ember jart a Philips, IBM, Videoton, stb gyaraiba dolgozni, emiatt a nap barmelyik szakaban mozdultal ki, mindig latvanyosan sokan inteztek eppen a vasarlast, postat, miegymast. Nem tudom, hogy postorszagban milyenek az adatok, de nem vagyok biztos benne, hogy feltetlenul a joletre kene gyanakodni.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #49470 üzenetére
Szerintem nem, nem fossa le.
-
-
-
7
addikt
válasz
EQMontoya #49364 üzenetére
Egyelőre ez van. Valóban sivár és menzajellegű (nem is csoda, gyakorlatilag a csempén kívül mindent eltüntettünk a konyhából, amit az előző tulaj itthagyott, mert olyan siralmas volt a helyzet), de ezt majd idővel próbáljuk meg orvosolni.
Jelenleg annak örülök, hogy a konyhabútor, sütő, főzőlap, mosogatógép, villanyszerelés és a helyiség kimeszelése belefért a keretbe cca. 1 évvel az új ház vásárlása után.
Persze ha van ötlet minimális költségvetésű csinosításra, azt szívesen veszem (akár privátban is), hátha kapok olyan javaslatokat, amiket meg is valósítanék.
-
Winner_hun
félisten
válasz
EQMontoya #49364 üzenetére
Tessék, ez a konyha meg 3 napja lett meg. Az a türkiz berakás élőben nagyon üt, nagyon jól néz ki.
-
válasz
EQMontoya #49352 üzenetére
ezzel egyet tudok érteni, hogy az áfa valóban a legigazságosabb adónem, bár így még sosem gondoltam rá
ha ezek a hivatalos adatok pedig igazak, az tényleg nagyon szomorú. néha marhára alulfizetettnek érzem magam (ami mondjuk objektíven nézve sem igaz), de aztán belegondolok, hogy máshol ennél ketten is kevesebbet keresnek és gyereket is nevelnek... bár szerintem az elégedetlenség legfőbb oka, hogy idegesítő, ha az asszony többet keres
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #49356 üzenetére
szerintem is teljesen hihető, attól, hogy látsz 1-2 kiugró dolgot, az semmit nem jelent, arról főleg nem is beszélve, hogy amit bp-n látsz az nagyon nem egy reprezentatív minta az országot tekintve.
lehet, hogy bp-n 10% felett van azoknak az aránya akik ennyit keresnek, akár egy hazai viszonylatban másik nagyobb városban meg 1-2% -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #49352 üzenetére
ja, annyiban igazságos, hogy elvileg azt mindenki megfizeti.
Mármint a magánemberek.
De a cégek meg elcsalják.és tekintve, hogy nincsenek határok, nem igazán produktív, ha mi tartjuk fent a világ legmagasabb áfa-kulcsait....
a világ megváltozott, csak a tehetséges vezetőink ezt nem vették észre.
de ennek a birka népnek ez kell.
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya #49324 üzenetére
Az én 5.1-em egy csomó jack csatin keresztül kapja az áldást a számítógéptől.
Ezért nem üzemeltem még be a Creative USB-s hangkártyámat sem itthon, hanem csak porosodik a szobában. De majd nyártól Pesten használatba fogom venni.emvy: köszönöm, ez esetben nem kizárt, hogy meglepem magam eggyel karácsonyra.
-
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya #49322 üzenetére
Egyébként ez az USB-s DAC nem kavar be a sima hangkártyának? Nekem egy Sennheiser fejesem volt, nem olyan kategória mint a Tied, kb. 25 rugó volt pár éve. És belekóstolnék én is a minőségibb zenehallgatásba, de nem akarom elveszteni az 5.1-es rendszerem sem, ami a géphez van csatlakoztatva.
Btw. megvettem a Worms-öt iPad-re, nem akkora feeling mint régen pc-n, de nem rossz.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #49296 üzenetére
de az egy 12 éves luxusautó, küönyörgöm, amibe beletervezték...
------------------
na mindegy, más téma, pénzügyi rezsicsökkentés jelszóra.
Egy bankfiókba besétált egy néni és kérdezte, hol lehet felvenni a 150 ezer forintot. Az ügyintéző értetlenkedésére közölte, hogy hallotta a tévében, hogy havonta ingyen jár 150 ezer forint. (forrás: 444.hu)
))
és fogadjunk, hogy szavazati joga is van, és nem fél használni..!
-
Mawyx
őstag
válasz
EQMontoya #49273 üzenetére
Semmiképp se normális. Szerintem az ülésfűtés nem tett jót neki előző nap, pedig óvatosan használtam és annyi szufla volt még benne, hogy reggel beindult, de délután már nem. Reggel hogy arrébbálltam vele 50 métert, az csak rontott rajta, indítózás, világítás, alapjáraton csordogálás.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #49273 üzenetére
Én akksim is így halt meg, ráadásul nyáron. Reggel pöccre indult, elmentem vele melóba, minden szabályosan lekapcs, leállít, nem maradt rajta semmi, délben meg már nem indult. Élt hat évet. Biztos lehetett volna még töltögetni, de inkább vettem újat, hatévente belefér. Nyilván az 5 km-re lévő munkahelyre járás azért jobban betesz neki, mint ha valaki folyamatosan hosszabb távon használja.
p
-
Mawyx
őstag
válasz
EQMontoya #49270 üzenetére
Miért ne indulna? Ha a másik kocsi akksija rá van csiptetve, akkor be kell indulnia, de ha gyenge a kábel, akkor nyilván nem. Ha belerakom a másik akkut, akkor is indul azonnal, tehát a bika kábel volt a gyenge pont.
Telefonos segitségem is volt meg élöben is, úgyhogy le vagy szavazva(#49271) tbs: így-így
A kiszerelést szerettem volna megúszni, mert kb csak 2 fordulatot volt rátekerve a leszoritó vasnak a csavarja, pont ezért, de annyi alatt rározsdásodott, kézzel nem lehetett tekerni, a krovámhoz meg nem volt toldó
Ha újra lemerül, akkor venni kell másik akkut. -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #49264 üzenetére
Az élet kegyetlen.
de nem baj, úgyis túl vagy fizetve, itt az idő, hogy fellendítsd a kínai gazdaságot
de előbb-utóbb meg majd arra is rájössz, hogy az mp3 gyűjteményed javarésze is a hulladék minőségű kategóriában van...
és innen már csak egy lépés a 96khz-es 24 bites anyagok vadászata, ami kb. olyan helyigényes, mint a fullhd filmek gyűjtése. -
válasz
EQMontoya #49261 üzenetére
Ha olcson akarsz elfogadhatot, akkor nezz fiio-kat (pl. en ezt hasznalom a melohelyen: E10, kb. egy kivalo potmeter + egy kivalo DAC, es semmi mas, 192/24 max felbontassal). Ha kicsit tobb zsetont akarsz rakolteni, akkor ott a Cambridge Audio Dacmagic Plus, az kivalo szerkezet, tenyleg.
Ja, es mindkettoben ugyanaz a Wolfson DAC van.
-
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #49236 üzenetére
nem utazom fapadossal, de ha még rá is lennék kényszerülve, akkor is befogom a pofám, amíg mások nem, hogy fapadosra nem tudnak költeni, de azt számolgatják, hogy miből vegyenek fél kg fehér kenyeret meg egy kis párizsit hozzá. ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen magas vagy mivel utazol és mennyit.
bobsys:
nem az a szánalmas, a biznisz az biznisz, majd feljebb dolgozza magát és idővel majd kap business class jegyet is akár. az a szánalmas, hogy átutazik a föld túloldalára és azon nyavajog, hogy a rohadékok első osztályon utaznak, ő meg nem. de az is lehet, hogy az én mentalitásom és gondolkodásom nem eléggé magyar(os). -
Integra
titán
válasz
EQMontoya #49079 üzenetére
schönherz egy csodás épület, még a szétverés előtt tartottam benne többször edzéseket, így csak külsősként ismertem, egy "gyöngyszem", komolyan
szerencsére nincsen sok ilyen épület...örüjünk, hogy bp-en ennyi régi épület megmaradt a bombázások után is. vigyázni kell rá.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #48972 üzenetére
én nem használok gtalk-ot. Pár ember fent van a gmail-chat-emen, de azokkal amúgy is szoros kapcsolatban vagyok.
A fő fícsör az, hogy az e-mail-eket összehozd a telefonszámokkal, meg a többszörös kontaktokat egyesíteni kell, de ezt egyszer úgyis meg kell csinálni, elvégre már nem 3210-essel szaladgálunk.
Mióta megcsináltam, minden rendszer-visszaállításkor egyből megvannak a konktaktok, semmit nem kell csináni vele.ui. az egyéb account-okat (fészbúk, skype, stb.) meg nagyon távol tartom a gmail-emtől, hogy ne kavarjon bele.
@Tildy: köszi, szóval ez még egy angolszász dolog, amit egy immigráns nem tud felmutatni
-
válasz
EQMontoya #48750 üzenetére
azzal teszem, es igy is kerul be az outlook cimmezojebe, de valamiert nem "aktivalodik", nem mailcimkent erzekeli. ha kezzel belekattintok egyszer a cimzettekhez, majd at masik mezobe, akkor ez megtortenik. megprobalom meg majd a makrorogzitot, az hatha kudob erre vmit.
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #48594 üzenetére
Soha nem volt még benne részem egyik oldalról sem.
Más: 15 óra munka után végighajtottam a városon lámpa nélkül. (A város határában tankoltam, ott kapcsoltam le.)
Az utolsó kanyarban jött oda hozzám egy fickó, hogy szóljon.
Még jó, hogy nem okoztam komolyabb kárt senkiben. :S -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #48524 üzenetére
amúgy igazából közös a villanyóra-szekrény, szóval most is bármikor le tudom kapcsolni. Csak az elég átlátszó volna. Meg ő is le tudná kapcsolni az enyémet...
Amúgy a mélynyomót nem is decibelben kéne mérni, hanem a vasbeton rezgését kéne valahogy mérni.
Én betiltanám a mélynyomókat amúgy.Azt hiszem, tanyára fogok költözni valahova, egy erdő közepére...
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #48484 üzenetére
Nincs slot, nincs utp csatlakozas. Vehetek usb-s wifi adaptert, de azzal meg az usb portok szama csokken.
Azert ez egy ilyen kategorianal vicc, de inkabb szanalom kategoria.@: Lajos munkahelyen konkretan ledobalta a halozatot, vagy 1Mbps es 20 kozt ingadozott, mikor mellette stabilan 50 felett volt akar iphone, akar mas.
Eloszor azt hittuk, publikus helyek eseten sokan lognak a neten, azert nem jo a net. De amikor a munkahelyen ugyanezt csinalta, akkor kezdtunk gyanakodni. Tudjak ok nagyon jol, hogy ludasak a dologban, kulonben miert lenne 80 oldal tele ugyanezzel aproblemaval, es miert valtottak volna idokozben, ugyanennel a szerianal mas wifi kartyara?
Van rajta ket usb slot, egyikben egy eger. Foglaljam le a masikat is?
Es meg mindig, egy kb premium kategorias , igaz lakossagi termekukrol beszelunk. Ne kelljen mar megalkudni. -
válasz
EQMontoya #48333 üzenetére
pékárut nem igazán veszünk ilyen helyen, mostanában inkább sütünk
de szerencse, hogy ennyi féle bolt van, mindenki megtalálja ami neki tetszik. szerintem nincs gond az allee interspárjával sem, ritkán viszünk kocsit, a gyorskassza pedig elég jól halad, általában 6-7 pénztáros van is ott.
-
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #48226 üzenetére
Persze, de talán eléggé aláhúztam eleve, hogy szubjektív benyomáshalmazt írok le. (Idézem magam: "Persze, lehet, hogy belőlem meg a "szomszéd fűje mindig zöldebb"-effektus beszél.") Vagy ezen Te is átsiklasz?
Szóval nem értem, ha látogatóként pár dolog azonnal szembeötlik, ez alapján alkotok egy bevallottan szubjektív véleményt és azt leírom, az miért gond (főleg, ha kérdeztek a benyomásaimról). Senki sem tagadja, hogy értékelhető összehasonlítást pár nap alapján nem lehet érdemben tenni, de nem is annak szántam.
-
-
-
válasz
EQMontoya #47869 üzenetére
A legutobbi bringazasom okt. 26-an volt, a Garmin szerint:
Temperature
Avg Temperature: 19.7 °C
Min Temperature: 18.0 °C
Max Temperature: 21.0 °Cszoval ez nem gond. Nagyon kozel lakom a folyohoz (Isar), aminek a kozepen van egy toltes (csatorna es a folyo kozott), ott tokjol lehet futni. A homerseklet egyelore nem gaz, -5 fokig lehet vegulis futni gond nelkul. Lasd: szatelit. Gorgozni meg a pinceben, nem tul izgi.
@concret_hp: alapvetoen en is ugy gondolom, hogy jol megy a bringazas, de 180k az hosszu. Tenyleg, te milyen hosszan tudsz gorgozni? Egyelore nekem 1:30 a max, utana elfogy a turelmem, megunom. Ja, most olvasom 40p. Akkor meg van elotted is ut
@:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest