- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
engem inkább az érdekelne, hogy manapság hogyan érdemes kezelni a jelszavakat, amikor az embernek már nem csak a freemail jelszavát kell tudnia, hanem be van regisztrálva mondjuk 40-50 különböző oldalra. biztonságos-e ha megjegyeztetjük a böngészővel? van-e valami program, ami a böngészővel kommunikálva külön rekordokba menti az egyes weboldalakhoz tartozó login adatokat, ha egyszer mondjuk ezek törlődnének (ez marha jó lenne). egy ideig használtam keepass-t, de egy bizonyos mennyiség felett már kényelmetlen a használata, és inkább a weboldalak legalább feléhez ugyanazt a jelszót használom.
-
neemár bazz
ne húzd le a lelkesedést, így holnap már be sem megyek a tanfolyamra
nekem jónak tűnik, az oktató mutatott pár etrm modellt, ami amúgy is leginkább érdekel és tényleg elég profinak tűnt. de akkor ezt sem árt - mint mindent - fenntartásokkal kezelni
biztos jók a kurzusok amiket említesz, én egyelőre még mindig csak alap statisztika meg data analysis kurzusokat csinálok, bőven van még mit tanulni ezen a területen.
illetve ez is megtetszett még: [link] valami ilyesmit szívesen elvégeznék.
-
-
parandroid
félisten
Na, ha már itten osztályozgatunk, lehet jelentkezni a különböző csoportokba, úgysmint Burbánus: buta-pesti urbánus értelmiségi. Butelid: Budapestre betelepült idegen. Bukoliber:buta-pesti komonista-liberális. Mabeszid: a Magyar Királyságba és a trianonizált országba beszivárgó idegen.
Nekem le kell töltenem az eredeti kötetet, mert majd szétvet a kíváncsiság, hogy nem butapestiként, pláne kivándorolt hazaárulóként vajon van-e nekem is valami otthonos szöglet a szerző által megálmodott pokol valamelyik félreeső bugyrában.
Ezer dolgom lenne ma, de nem bírok elszakadni, rettenetesen erős a mai termés, ez borzasztó...
p
-
parandroid
félisten
Igazából mindegy is, hogy mérsékelt balos, vagy mérsékelt jobbost hoztam fel, vagy bölcsészt, vagy mérnökhallgatót. Illetve utóbbi szempont azért annyiban számít, hogy mindenképpen értelmiségben gondolkoztam, bevallom, magam is előítéletes vagyok, és van egy olyan elképzelésem, miszerint a világ jobb megértésében és a politikai, gazdasági szituációkra való jobb rálátásban szerepet játszik az egyén nyitottsága, képzettsége, tájékozottsága, ami statisztikailag (ebben te vagy jó) általában tükröződik a tanulmányi előremenetelében is. Arról nem is beszélve, hogy a mai magyar politika gyakorlatilag arra épül, hogy féligazságokkal, elhallgatással, és zsigeri szintre ható kommunikációval bombázza, és folyamatosan dühösen és agresszíven tartsa a 'kevésbé tájékozott' (értsd: tájékozottáságra kevésbé igényes) embereket (eteni kell a trollt, ha itt más értelemben is, szükség lesz még rá), valamint mindent megtegyen annak érdekében, hogy a neki nem tetsző információk minél kevésbé jussanak el széles körökhöz.
Annyiban igazad van, hogy a fenti hatalmi mechanizmus sem oldalfüggő, a korábban regnáló 'baloldal' is épített erre, csak a mostaniak ügyesebbek.
Abban meg, hogy a magyar jobboldal nem is igazi jobboldal, abban egyet is értek, meg nem is, ugyanakkor az azért fontos tényező, hogy a durva szélsőjobbos eszmék mindig szélsőbalos eszmékkel társultak (lásd még nemzeti szocializmus), nehezen elválasztható dolgok ezek egymástól.
A klasszikus értelemben vett gazdaságilag konzervatív jobboldali ()ugyanakkor valamilyen elemi szinten saját jól felfogtt érdekében mégis szociális) politikának én örülnék a legjobban, a legnagyobb baj az vele, hogy szinte mindig rátelepedik valami bigott vallási vagy világnézeti, esetleg rasszista felhang, amitől nekem személy szerint heveny hányingerem lesz.
p
-
Integra
titán
agree, és pontosan ezért nincsen értelme már arról beszélni, hogy mik a klasszikus jobb vagy bal oldali értékek (ha volt valaha ilyen), mert a populizmus mindent megölt. számomra egy kérdés létezik: hazaáruló e? igen vagy nem. és minden oldalt 98% az. amíg erre a zemberek nem jönnek rá és élik napi szinten a pitiáner kis politikai háborújukat, addig ez is marad a helyzet. megérdemlik.
-
Integra
titán
meg arról nem is beszélve, hogy sok multinál emberszámba sem veszik a contractorokat és ez nagyon gáz, főleg a nagyképű vezetőségre jellemző ez.. emlékszem, mikor német kollégáim közül sokan 25 éve ugyanott dolgoztak és egyik napról a másikra kihajították őket, mikor a melót áthoztuk magyarországra, egy köszönömöt sem kaptak a főnököktől. pedig ugyanolyan dolgozók voltak mint mi is. és nem engedték őket karácsonyi mulatósra, rendezvényekre, más bejáraton kellett az épületbe bemenniük, mindig éreztették velük, hogy ők nem a cég emberei, undorító. pedig itt aztán a pénzből mindig borzalmasan sok volt, van, és kétlem, hogy az a pár száz euros többletköltség bármit is jelentett volna valaha is...
expat melók a legjobbak, de már itt is megy a vagdosás. legalábbis a magyarnak, az amerikai, angol, ázsiai expatoknak továbbra is habzsi-dőzsi van. hiába, másodrendűek vagyunk még. de szakmailag szépen leigázunk nagyon sokakat globálisan..
az is teljesen világos már számomra, hogy miért lesz rengeteg contractor és expat alkoholista. minden jónak van olyan, sötétebb, árnyaltabb oldala is, amiről nem sokan beszélnek. -
bobsys
veterán
ez a jovo, de en attol tartok, hogy aminek van netkapcsolata azt megtorik es nem tenne jot egy eppen az autopalyan suhano autonak amikor azt mondjak neki, hogy akkor most te igazabol hatrafele tolatva parkolsz
A szorakoztato elektronika meg a terkep internet kapcsolata mondjuk rendben van, ha egy a fo rendszerektol szeparalt buson fut. -
bobsys
veterán
Most olvasom. Elinditjak a ceget, de hat nem nagyon van elore lepes ezert kirakjak kickstarterre, megorulnek erte az emberek osszedobnak 2.5 millio dollart majd a ceg gyorsan eladja magat a sikeres kickstarter kampanyt lobogtatva 2 miliardert. A tamogatok meg majd kapnak egy polot. Ugyes.
-
?
nyilván részarányosan kell visszafizetnem, a 10 hónapból hátralevő részt.
BS: ez a tanulmányi szerződés elég szigorú. nálunk az egyetemi képzések esetén is csak részarányosan kell kicsengetni a pénzt.
leslieke: akkor ezek szerint te rossz befektetés voltál a cégnek
amúgy eszméletlen összegekért mennek ezek a tanfolyamok, bár jó esetben viszonylag hamar be is hozzák az árukat.
-
concret_hp
addikt
nem izgulok, inkább elméleti síkon érdekel
ironmannel mi a helyzet? nekem azt hiszem csak jövőre lesz, folyamatosan érzem, hogy a térdemet meg az achillesemet nem kéen jobban terhelni, a jelenlegi terhelés meg max a 16 órás végigmászáshoz jó
[link] halálozásnak amúgy mi okozza a ciklikusságát? én magamtól arra gondolnék, hogy télen elesnek, tüdőgyuszit kapnak az idősek, de nyáron meg a kánikulában is meg kéne ugrania a haláleseteknek, ehhez képest nem ezt mutatja az ábra.
-
Integra
titán
eredetileg usa import, egy 2.2-es szívó volt benne, de angliában vett egy totálkáros jdm turbot, kimentek kisbusszal és szétbontták 3 óra alatt (tualj azt hitte, autótolvajok, olyan gyorsan megoldották
) és azt egy az egyben beleépítette, illetve tovább fejlesztette. r32 féknyereg, te37 felni.. bilstein, trd, a defi műszerek.. a ray's wheels európában nem rendelkezik tudtommal műbizonylattal.. magyarországon simán kapta most is a műszakit, nem gond, de a tüv nem adna rá német rendszámot. nem is kell, mert horror lenne a kötelezője azonnal.
engem az itr-rel teljesen gyári állapotban is megszivatott a tüv elsőre, mert a gyári asahitec dc2 98spec felnit európában sosem forgalmazták (drága lett volna az engedélyeztetés) és ezért nincsen benne a tüv adatbázisában. másnap visszavittem az európában eladott felnivel és azonnal átment, meg persze perkáltam még a 150 euron felül plusz 40-et... aznap még visszatettem a másikat. ennyi. nem érdekelt németeknél sem ez a marhaság, sosem volt gondom. meg megtanultam, hogy sosem tennék már német rendszámot újra az autómra, magyarral használnám kint is. félévente elkell hagyja az országhatárt, ennyi, senki sem tud semmit bizonyítani alapvetően. nekem csak nyűg volt az egész és ráfizetés, a kötelezőről nem is beszélve (800 euro évente).. -
EQMontoya
veterán
Németeknél olyan dolgokat árulnak néha, hogy jááájjjj, ez fel se tűnik.
Itthon meg: Cövek közeg azt sem tudja, mi ez. Bóvli xeon ha nincs benne, akkor max a sportkormányba köthet bele. Az meg üzemeltetési költség, évente egyszer öt rongy, ha megállítanak. Teszem hozzá, engem még nem állítottak meg az IS-sel megtett közel 30.000km alatt.
-
parandroid
félisten
Eredetileg arra céloztam, hogy véletlenül leőtték (ahogy egymást is néha), de ha ezt a gondolatmenetet követjük, akkor konkrét kollégával értek egyet, és valószínűnek tartom, hogy ez a Simon-ügy ez nem csak és kizárólag Simonról szól, vannak ott még jópáran, akik nyakig sárosak, és nem csak az egyik oldalon. Azért az valószínű, hogy a választások előtt pár héttel azért vannak olyanok, akik rendesen oda tudnának szarni az asztal közepére. Ha pedig valakit úgy sarokba szorítanak, mint Simont, vagy ezt a Wellst, akkor minden mindegy alapon elég komoly pusztítást tudnak végezni - különösen a jelenlegi időzítéssel. Ismerve pártunk és kormányunk proizmusát (lásd a Matolcsy-tényregényt) teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy olyasmivel dobálták meg a túloldalt, amiben ők is nyakig benne vannak, és későn kaptak észbe, úgyhogy most égig ér a pánik. De ezzel már kicsit messzore mentünk.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ha Frei Tamás ír erről egy kémregényt, akkor az alapján nyomozást indít-e az ügyészség, készpénznek véve mindent, ami abban a kémregényben szerepelne (ahogy Matolcsy korábban szintén egy Frei-regény alapján leplezte le az ország ellen irányuló nagy, nemzetközi összeesküvést). Képesek ezek bármire, komolyan, el kéne őket tiltani minden olyan irodalomtól, amiben több ármány van, mint a Dörmögő Dömötörben. Beleértve azt is, ha ők írják esetleg, mint a Sakk és pókert...
p
-
concret_hp
addikt
"El akarta árulni, kik rendelkeznek bissau-guineai útlevéllel, de nem a hatóságok, hanem a nyilvánosság előtt szeretett volna kipakolni."
ki tudja...
mindenesetre az hogy 1 valaki hal meg vmi gyanús üggyel kapcsolatban , az még úgy ahogy lehet véletlen, de a 2 az már mondjuk úgy, kezd gyanús lenni -
FehérHolló
veterán
össze-vissza belepakolja az alaptartományba (értsd: ablakba) a magasabb frekvenciás zajokat, ráadásul elég pocsék felbontással.
de egyébként első próba audacity, 40 Hz-es törésponti frekvenciájú másodfokú felüláteresztő szűrő, utána 4000 Hz-re ugyanez aluláteresztővel, azt see what happens.
-
BlacKSouL
addikt
Valami miatt.
Annak, akit kicsit is elkezd érdekelni a népzene-néptánc, mindig mondom, hogy nézzen/hallgasson meg 1-2 kalotaszegit. Ott aztán rábukkan olyan dallamokra, amikben nem tudja pontosan mi van, de érzi, hogy benne van. Mint például ez. Vagy egy másik, méltatlanul keveset játszott dallam. Ezt a teljes videót érdemes egyébként megnézni.
De lehet találni komplett táncrendet is. És ez még mindig egyetlen tájegység néhány falujának a kincse. -
fokukac
nagyúr
danke, közben már utána olvastam, és meg is csináltam.
Ui. 2 terás vinyónál melyik ajánlott? Segít, ha átrakom azt is GPT-be, vagy mindegy?
Mert most lesz rá lehetőség, nagy átpakolások lesznek. A 3 éves 1,5 terás lesz az erchiváló vinyó a fiókban, a tartalma átkerül a 2 terásra, annak a tartalma pedig a 3 terásra.
@bleki: engem ez nem akadályoz meg abban, hogy kortyolgassam a söröm
-
köszi neked is és bobsysnek is
azért a -30%-ot nem vállalnám be. de szerintem 30%-nál valszeg nagyobb lenne a differencia plusz nem is én lennék az utolsó ember a ranglétrán. ami tökjó, cserébe hosszabb távon nem látok benne perspektívát, a téma sem érdekel annyira, de azért meghallgatom a konkrét ajánlatot
hp:
igen, sajnos egyre gyakoribb a zsebbe fizetünk dolog. és ez már bőven továbbterjedt az építőiparbó... én is hallottam nagy multi esetében is, hogy így oldják meg a dolgokat..
-
FehérHolló
veterán
Szóval Linux alatt valóban működik, Windowsos megoldás meg ahány vindóz, annyi különböző létezik.
Két portolás még belefért volna, de így nem vállaltam.Szerencsére közben leesett, hogy létezik egy olyan jóság, hogy libpcap. A legtöbb windowsra is portolták winpcap néven. Végül erre épült a megoldás.
-
fokukac
nagyúr
A fejlett világ, az orosz energiahordozókra.
jó, picit macerás lenne pótolni a kieső energiahordozókat, de most úgyis jön a nyár...
Szerk: Ők mennének csődbe.
Az orosz állam bevételeinek a nagy része az olajexportból származik. Olvastam nemrég egy cikket, hogy ha netán lemenne 50 dollárra az olajár, már az is a fizetésképtelenségükhöz vezetne. -
FehérHolló
veterán
Mert a gPTP a MAC tetején csücsül, az IP-vel azonos szinten van a teteje, így az IP raw socket nem megoldás.
De azt hiszem, keresek pár open source AVB megoldást, azt megnézem, hogy mások hogy csinálták a gPTP szinkronizációt.
(Az UDP-re épülő PTP nem kompatibilis a grandmasterünkkel, úgyhogy nem játszik.)Köszi az időd!
-
FehérHolló
veterán
Hat, ize. Most olyasmit akarsz csinalni, hogy IP layer nelkul akarsz kommunikalni, azaz a data link layeren keresztul? I.e. raw socketet akarsz?
Hát ja, és nem ártana, ha ez a raw socket a MAC-ig eltakarná, ami alatta van.
A linkelt socket túl magas szintű ahhoz, amire kell.
Egy minimalista gPTP slave-et kellene implementálnom, és nem akarom közvetlen a hálókártya driverét buzerálni. -
Integra
titán
az emberek nem akarják látni az igazságot, tudni sem akarnak róla, mert nem bírnák elviselni, összeroppantaná a biztonságosnak vélt világukat. mindig a matrix ide vonatkozó része jut eszembe, amikor a kopasz vissza akar menni a dobozába és nem akar felébredni többet. több generációnak kell kihalnia, hogy valami érdemi változás történjen.
-
concret_hp
addikt
nem hiszem, hogy alapvetően az határozza meg a rendszer demokratikusságát, hogy hány mérhető méretű párt van.
bár az egészséges valószínűleg az ha van 5-6, nem tudom.
a demokráciának kicsit jobb fokmérője szerintem , hogy nem nyúlják le a magánvagyonodat, államosítják a cégedet/szektort ahol dolgozol és úgy általánosságban átlátható az egész. -
degu
senior tag
Hát igaz,ami igaz - 2 partja van Amerikának,mindkettőt az óceán mossa...
De ha 2 pártra gondoltál,akkor az még mindig jobb,mint az 1 párt -ami Nálunk, jelenleg van,mert a 2 párt esetén VAN ellenzék!
/De nem erről beszéltem,hanem az alkotmány,és a törvények önkényes,a hatalom koncentrálása érdekében történő változtatásáról./ -
-
fokukac
nagyúr
Nem is, csak nem mindegy, hogy melyik országban vagyunk, és mihez viszonyítjuk azt a középet.
Nyugaton lehet, hogy az a középosztály, amit mondtok, hogy bébiszitter, takarító, kertész, két kocsi. Na, nálunk ez a felső huszad mondjuk.
Nálunk az a középosztály, ha van hol laknod, és van mit enned, és esetleg van egy 10 éves kocsid is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ELADÓ Fanatec Club Sport Pedal V2
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest