Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35896 üzenetére
update: 1-2 perc múlva Házonkívül..
Nnna... amúgymeg.
Kiszedtem a tunerkártyát, beindítottam a gépet, elindítottam a Visiont, kikapcsoltam a gépet, visszatettem a kártyát,beindítottam a gépet, elindítom a Visiont, kis tekerés, elindul.adás meg nincs...
elfelejtette?
Jaaa, csak kihúztam a koaxkábelt.
Visszadugtam (közben az alkarom bőrén tapasztaltam, hogy a gépház bizony feszültség alatt van (45-50V kkörül kiadja, hát perszehogy földelés nélküli konnektorban van a hosszabító, amiben a dugasz van..)) kis sistergés után kelek fel a földről, és van kép.
Hang meg nincs... De hangszóró bekapcs, és voilá...
Csókolom! És amúgy miazhogy egy számtech fórumon a tanács"..vegyé új gépet..!" ez nem konzumer fórum, se nem lionesselemelem. Ha berhelni akarok akkor tessék a berhelésben segíteni, nem a burzsujtanácsot osztani, hogyaszondja vegyéújat, mee vegyéújat.
Felhasználtam má' minden szmájlit?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35896 üzenetére
Miután megszültem a hsz-t, megnéztem még a kínálatot, és láttam IPS paneles tv-s monitort is, szerintem pont amit ToBeY linkelt. Az a baj, hogy a monitor + gép + kártya már hosszú költségvetésemet nullázná le, ráadásul a tunerkártyával lehet hogy egy idő után ott tartanék ahol most. Illetve az plusz egy helyet foglalna a gépben, ha mostani gépbe venném. Akkor meg gépcserénél megint bajlódnék vele.
Viszlát: Nekem a fentebb említett lapomon a NB is és a SB is forró volt. Az északin legalább egy nagyobb borda volt forró, a délin egy 5 mm magas alu lap jelezte hogy borda akar lenni. Az északi kapott egy leharcolt 5 centis ventit 5V-ra lekötve, így kézmeleg, a délire meg rápakoltam egy Zalman NB valahanyast. Így az most alig langyos. Szerintem neked is az északira egy tüskésebb de magasabb borda kéne és egy lassabb venti.
-
válasz
fokukac #35907 üzenetére
van erre a célra külön android app is, és akkor csak egy telefontartó kell a kocsiba
kollégám használja ezt még, tud tök érdekes dolgokat. pl bizonyos erősségű rázkódásnál (értsd baleset) automatikusan tárcsázza a beállított számot, ilyesmi. amúgy hasznos, ezzel tudod bizonyítani az igazad, ha bármilyen baleset történik.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac #35896 üzenetére
LG-nek van Personal tv nevű sorozata amiben IPS panel-van és kb annyiba került mint amit te linkeltél.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #35864 üzenetére
"A rendkívüli felmondás egy egyoldalú, írásbeli és indokolt jognyilatkozat, amely a munkaviszonyt – függetlenül attól, hogy jogellenes vagy jogszerű – azonnali hatállyal megszünteti.
A rendkívüli felmondás jogával mind a munkavállaló, mind a munkáltató csak különösen indokolt esetben élhet, akkor, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi."
Rendkívüli felmondási ok munkavállalói részről pl. ha a munkáltató egyoldalúan módosítja a munkaszerződést; hosszabb ideig nem fizet munkabért a munkavállalónak; nem biztosítja az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit stb.
Szerintem a homerseklet meg egyebek belefer ebbe.
-
bobsys
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #35805 üzenetére
Igen, mi is gondolkoztunk ezen már, hogy otthon tizenpár év után is innét-onnét kapott bútorok között éltünk, tényleg kevés volt az, amit újan vettünk, meg egy-két speciális bútor, amit csináltattunk, de azt meg mindig asztalos barátok készítették nagyon jutányos áron. Itt meg beköltözés után egy-két hónappal teljesen be van rendezve a lakás - persze van benne eBay-ről vett cucc is, nem minden zsír új, bolti, de összességében előre léptünk, még úgy is, hogy otthonról gyakorlatilag csak a gyerekek emeleteságyát, a mi nagy ágyunkat, és a hozzá tartozó két éjjeliszekrényt hoztuk el (mind egyéni gyártású, saját elképzelés alapján, no meg ezek voltak azok, amihez még ragaszkodtunk is valamennyire).
Használt piac bútorok terén Magyarországon gyakorlatilag vagy nem létezik, vagy extrém árakon adják a nyugatról behozott cuccokat. Itt ha egy-két hétig nézi az ember a megfelelő hirdetési felületeket, gyakorlatilag igényesen be tudsz rendezni egy lakást kb fillérekből. Amit nem adtunk alább, az a konyhabútor, abból mindenképpen újat szerettünk volna, persze azért a költségekre nekünk még figyelni kellett, de messze ez is volt a legnagyobb tétel az új élet kezdésnél (a kaució mellett persze).
p
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #35805 üzenetére
Amúgy mifelénk eléggé szembeötlő a válság: kb. negyedannyi vagy még kevesebb anyagot raktak csak ki az emberek. Azaz nem annyira vesznek új dolgokat, hogy kidobják a régit.
Én úgy nézem, hogy a válságnak megvan az a jó oldala, hogy visszafogja a pazarlást. Amúgy meg sok dolgot szerintem azért nem tesznek ki lomtalanításba, mert kezdenek rájönni, hogy jobb, ha ingyen elvihetőként odaadják rászorulóknak (nem az általatok orkoknak becézett professzionális eltakarítóbrigádot értve ezalatt).
Az biztos, hogy soha ennyire nem volt népszerű az ócskapiac, a garázsvásárok stb.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35796 üzenetére
Az utcán hétköznap látható orkok mellé lomtalanításkor feltűnnek az uruk-hai-ok.
A mi garázsunk a sor eleje felé van, de nincs műtőasztal fényességűre világítva az egész sor. Este 9 után értem oda. Hárman ültek a konténer mellett (ajtós full-size, felülről nyitott konténer) mikor látták, hogy megállok a garázs előtt, ketten elindultak. Persze mire észrevettem őket, már lőtávolban voltak, nehéz lett volna vissza becsukni a garázst, és beülni, lelépni. Úgyhogy 2 másodperc alatt belőttem a kocsit, járó motornál ki, és csattintottam be az ajtót. Mondjuk volt nálam egy gázspray, egy 3-4 kilós lapát, egy fanyelű és egy fémnyelű esernyő, egy vakolókanál, négy éles lapos fadeszka, meg egy csavarhúzó, de szerettem volna elkerülni a tettlegességet. De ugye ha véletlenül alulra kerülök, akkor kocsi, garázs , iratok, laptop, minden ott volt. Még bajlódtam a kitámasztókkal mire odaértek, és a szokásos: Van-e valami lomtalanításos cucc a garázsban...Egyből rávágtam hogy nincs, de a második lépcsőházból egy kopasz úriember nemsokára lehoz valamit, úgyhogy helyezkedjenek arrafelé de igyekezzenek nehogy elvigye más mert jó nagy és sok vas lesz benne. Mire ezt elismételték és felfogták már zártam is kulcsra az ajtót belülről, leállítottam a motort és rendeztem soraimat. Összepakoltam, aztán kinéztem, elindultam. Mentem volna a konténertől távolabbi úton, de a sarkon befordultam, pont az előző kettő ment előttem 5 méterre. Anyázás, majd elindultam a másik úton. Mikor már háromszögbe értem, a konténer felől valamelyik uruk-hai utánamszól, hogy "figyejjémá, hallod.." de láttam hogy lejjebb egy fiatal pár indul kocsival, sietősen arra vettem az irányt. Innen még volt 8-900 méter hazáig, de nem történt semmi.
De b.ssza meg miért nekem kell ezen az oldalon állni? Miért ezek uralják középföldét? Miért tehetnek meg szinte mindent? Miért kell hogy bennem felmerüljön bármi negatív eshetőség?
RTL Klub Házon Kívül, Szerda 22:40, Zöldfa út...
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #35782 üzenetére
Az ilyeneket nem nagyon szoktam érteni.
Ha amúgy is őket választod, akkor a 3k pénz csak ráadás, aminek örülsz egy kicsit.
Viszont egy 3k-s (ráadásul IKEA) ajándékutalványért a fene sem fogja őket választani a konkurencia helyett.A cég részéről az ablakon kidobott pénz minden ügyfél után.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #35776 üzenetére
Nekem erről az f1-ről, meg a mostani gumimizériáról az jut eszembe, hogy van egy mezőny tele olyan futókkal, akik reggeli kávézás közben aláznák Usain Boltot, és egy milliárdos háttériparág azon dolgozik az elérhető legkomolyabb csúcstechnikával, hogy a futásra lehető legalkalmatlanabb strandpapucsokat szállítsa nekik, amiben aztán futniuk kéne.
Ez van akkor, amikor már túl fejlett egy technikai sportban a technikai háttér, és inkább azon dolgoznak a szervezetnél, hogy a versenyzőket (értsd itt a csapatot is, nemcsak a sofőrt) szivassák.
Nézze, akinek hét anyja van.
p
-
ClayMore
aktív tag
válasz
fokukac #35692 üzenetére
ebben semmi új nincs.
HR-es oldalakon sokszor fent van, hogy legkésőbb 2-3 évente céget kell váltani ha nem akarod h pénzzel behúzzon egy cég. Mert nem fog úgy emelkedni a béred ha már ott vagy egy ideje mint azoknak akik kintről jöttek.
Én most juttatasok+netto+túlóra kapok 265-öt. Ahová most szeretnék menni ott a netto alap 300-340 ugyan az a munka! Ráadásul ahol most vagyok ott sokkal nagyobb az adózás utáni haszon és alapvetően minden mutató!
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac #35692 üzenetére
Ez szerintem inkabb a cegek reszerol egy furcsa mentalitas. Valahogy azt latom, hogy nem probaljak meg megtartani az embereket, csak ez ilyen modon gaz. Ertsd: ha elengedsz valakit, aki 5 eve itt van, annal dragabban fogsz talalni olyan embert, akinek van 5 ev tapasztalata. Es utana meg ra fog menni nem keves ido arra, hogy beilleszkedik, beletanul az adott ceg dolgaiba.
Szoval szerinem rossz oldalarol nezed a dolgot: azonos penzert, vagy minimalis pluszert nem valt senki. Legalabbis ertelmes ember, ha jol erzi magat a munkahelyen, akkor nem, mert nem kockaztatja meg azt, hogy egy biztos, jo hely utan minimalis plusz penzert szarabb hangulatban dolgozzon. Szvsz aki brutto 100 plusz alatt valt, az szarul erezte magat a regi helyen, vagy nagyon bator. (inkabb botor...)
Marpedig az emebrek alapvetoen nem hulyek, tehat ha a dolgok meg is igy mennek, akkor a masik oldallal van a hiba. Gyanitom, olyasmi lehet mogotte, hogy "ahh, csalados, hitele van, nem kockaztat, minek adjunk neki?" filozofiaval a megprobaljak a regebbi embereket "olcson" ott tartani, es akivel ez nem sikerul, az a jarulekos veszteseg. Osszessegeben szerintem igy sem eri meg, de erre meg nem sikerult rajonni.
Gyanitom, azert nem, mert altalaban rovid tavon gondolkodnak, es kiadasokban, tehat egy ember lelepesevel keletkezo kompetencia-veszteseget nem kalkulaljak bele a dologba.
A kereslet teremtette a kinalatot, es nem forditva...
-
-
tbs
addikt
-
ClayMore
aktív tag
válasz
fokukac #35571 üzenetére
zseniális.
szerk: néha azon filózom,h a sok szűk utcás egyirányúsított bp-et építgetni, élni és karbantartani nem éri meg/nagyon macerás.
Kéne egy ütemterv h x évente mondjuk egy kerületet porig rombolunk és normálisan élhetően ujjáépítünk.
Szép széles utakkal, normális tömegközlekedési és kerékpár útvonalakkal, parkokkal.Nyilván alapterületre nagyon megnőne ettől Bp és x évente lenne egy elég komoly embertömeg akiket relokálni kéne ideiglenesen, de egy emberöltő alatt kapnánk egy élhető fővárost.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #35532 üzenetére
Mert nem kell a porzsakkal hulyeskedni, gondolom. Bar en nem tudom, en szeretem a porzsakost, egyszerubb azt kidobni, mint ontogetni a port ( ami persze kozben szall, meg jol belemegy a tudodbe) . De ez csak feltetelezes a reszemrol.
S-bag-et hasznalok en is, istenkiraly.Vizesre azert vagyok harplis( ne kossetek bele, Jaszsagban igy mondjuk), mert van takaritogepunk, raadasul jofele ( vax ultra 2) , megis a pokolba kivanom a portartalyanak a kiuriteset.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #35548 üzenetére
Nyilvánvalóan a szemeteszacskó eleve adott (amúgy lebomló, vagy legalábbis annak reklámozott cucc, nem szoktunk "normál" nejlonzacskóval szórakozni, ráadásul egyszerűen kiemeljük a zacskót a művelet erejéig a házi szemetesből, tehát még csak nem is az, hogy plusz zacskót pocsékolnánk el), másrészt pedig ahhoz, hogy szálljon, előbb ki kellene borulnia a tartályból és/vagy a zacskóból. Nem utolsó sorban a szűrője is megfogja a nagyját, ahogy említették, bizony összeáll. De sebaj, megértelek én azért, biztos rossz napod van, forgatás meg egyéb izgalmak.
Amúgy a szuperporszívó egy totálisan kínaióccsó Orion. A porzsákosokkal a tököm kivan, a legtöbbhöz pár év után nem lehet kapni már porzsákot, az univerzális porzsákok meg lópikulát univerzálisak.
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #35429 üzenetére
"-az imént hirtelen felindulásomból beleütöttem az ágy fejrészébe kettőt, hogy hallassak már én is valami zajt
- erre válaszul valamelyik szomszéd (bármelyik lehet egy tízemeletes házban, akár +-3-4 emelet is, ugye) elkezdte verni a fűtéscsövet, ütemesen, vagy fél órán át"Én ezért nem merek femenni a fölöttem lévőt elgazítani, mert félek bedurvul, pedig nagyon nehezen viselem, ahogy éjjel 2-kor még dübögnek, mezítláb dobognak a sarkukkal vagy fogalmam sincs mi a halált csinálnak egész este, enynit menni nem lehet egy lakásban. Néha sarokkal rugdosom én is a falat.
Lehet van valami kondigépük is, amivel zajonganak, nem tudok másra gondolni, mert rendszeres az a zaj reggel és este.
Valamelyik nap éjjel 2-ig a wc-t húzogatták, a fürdőmben hallottam ahogy kérdezi egyik a másikat, hogy ezt is beleöntsem, majd megint klotyó lehúzás, órákon keresztül ezt csinálták. Már azt hittem a zsarukat várják és húzzák lefelé a heroinkupacokat -
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #35400 üzenetére
Ahogy más dolgozik...
Én nem vagyok ilyen. Sajnos túl "jó gyerek" vagyok. Éppen ma beszélgettünk arról a kolléganőmmel, hogy soha nem volt olyan reggel, hogy ne hallottam volna meg az ébresztőórát vagy késtem volna a munkahelyemről vagy suliból. Ő azt mondta, hogy stréber vagyok. Pedig nem is, hanem túl lelkiismeretes.
Olyan jó lenne néha magasról sz@rni mindenre... -
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #35061 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor valami házassági ügy kapcsán orrolt meg valamelyik Henrik a pápára, kikiáltotta magát az angol egyház fejének, majd szép lassan teljesen kiirtotta a katolicizmust az országból. Politika, semmi más az egész, miközben nagyjából ugyanazt csinálják, csak más a fejes.
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #35035 üzenetére
Jaj, kukac, te mindig elégedetlenkedsz.
Örülj, hogy nem esik a hó. A zöld füvet láthatod húsvétkor, és ha szerencséd van, akkor nem lesz hóesés. Ha meg nem, arra meg már megvannak a mémek a facebookon.
Egyébként meg lehet, hogy igaz lesz, hogy hirtelen, pár hét múlva meg már jön a nyár.
Tildy: Juppi, ennek még én is örülök. Legalább hétfőn még pihenhetek, aztán kedden indulhat a munka.
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac #35009 üzenetére
A múlt héten még mi is bőszen vakargattuk a jeget a kocsi szélvédőjéről, de havat azt csak itt kellett Magyarországon. Megértelek, hogy eleged van. Én is untam már pár nap után.
Viszont az előrejelzés szerint csak jobb lesz. Bízom is benne, mert a nyári gumit kellene venni és fel is kellene tetetni. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #34965 üzenetére
Igen, ha jól emlékszem ezt anno egy olyan scripttel csináltuk, ami beolvasta a képernyőfelbontást, és egy akkora ablakot hozott létre, amekkorát kellett. Ott aztán lehetett táblázattal játszani, abban meg már ment az igazítás. Valahol el vannak még mentve a minták, de megírni már nem tudnám.
Igaz, én még akkoriban foglalkoztam html-lel, amikor még a Netscape Navigator és az IE jelentette a böngészőpiac 95%-át.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest