- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #60914 üzenetére
Ha már matek: [link]. A számok nagyjából stimmelnek, annyiba belekötnék, hogy az átlagos éves fogyasztást 4000 kW-nak veszi, ezzel szemben a miénk a 2.000-t sem éri el. Hja, kérem, igen szereti a német a halogén izzókat, az meg zabál, mint a dög, cserébe sok kell belőle, hogy világos legyen. Vízfogyasztásban ezzel szemben a dupláját toljuk a német átlagnak a havi 7 m3-ünkkel, cserébe jóval kisebb a napi dezodorfelhasználásunk.
A dolog szépsége egyébként az, hogy itt hagyják pár évig működni a dolgokat, aztán ha nem úgy működik, ahogy szeretnék (szerették volna), akkor a levont következtetések és pár alapos tanulmány és kalkuláció alapján belenyúlnak. Nyilván vannak hibák és visszásságok, de az egész valahogy még a lobbitevékenységekkel együtt is átlátható, és főleg megfizethető.
p
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #60859 üzenetére
Átintegessek Horvátországból? Amúgy itt a Lanterna-félszigeten tényleg nincs wifi (illetve van 200 méterrel arrébb egy nyílt hotspot), a Tele2 lefedettségi térképe szerint meg HSDPA van, a gyakorlatban meg 2G és néha random eldobálja a Tele2 mobilnetes sim a hálózatot, ilyenkor be kell kapcsolni a roaming-ot.
Remélem, ott jobb idő van, itt éjjel vihar volt meg eső, de tegnap estig azért rendes nyárvégi meleg volt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60859 üzenetére
Melyik tájék?
Ilyenkor hasznos, ha az ember kicsit tudja használni a horvát nyaralásokon összeszedett nyelvtudást. Általában máris másképp néznek az emberre. Persze ez nem evidens. És Montenegro még annál is meredekebb mint amit írsz, vigasztaljon ez a tudat
A benzinkútpisztoly meg nem személyautóra lett méretezve, hanem a jugoszláv néphadsereg páncélozott személyszállító járműveire, csak épp ottmaradt. Hidd el, ahhoz a többmillió német eredetű Mercedeshez amit látsz ott a vendégmunkások családjai alatt, ahhoz jóNémetországban nem láttam annyi Mercit, mint Boszniában, de haverék átmentek Albániába, azt mondja ott még sűrűbb.
És látni még minden falu szélén 1-2 hektáros roncsautó temetőt?
-
Integra
titán
válasz
fokukac #60740 üzenetére
nem, csak az volt a legközelebbi post tőled scrollozáskor
próbáld meg azt, hogy eltávolítasz minden felesleges programot, hogy ne telepítse fel reinstall után, ha bejelentkezel play-be, aztán egyenként mindent.
ne rootolj, ne tegyél fel rendszerbe túró alkalmazásokat, valszeg ott lehet a gebasz, legalábbis nálam ez volt. még nem jöttem rá, hogy mi volt az, ami megzabálta, de valszeg root után akadt be valami -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac #60673 üzenetére
A fekezos reszt ugy ertsd, hogy eros fekezes\satuzas. Ha van megfelelo kovetsi tavolsagod, nem vagy sokkal gyorsabb mint a koraltozas/a forgalom ritmusa akkor nem kell annyit satuzni.
Atlagember ugyan azokra helyekre megy kocsival a legtobbet: munka, iskola, bolt, stb, ha kicsit is figyelsz megtanulod, hogy hogyan valtanak a lampak, akkor tudod, hogy pl hol nem erdemes nyomni neki, mert ugyis piros lesz.
Ha valaki bevag eled, vagy kikanyarodik eled, varatlan piros lampa, ertelem szeruen besatuzol, X darab be is van kalkulalva ez miatt.
Ez egy lehetoseg, nem kotelezo, aki kevesebbet vezet csucsforgalomban, kevesebbszer padlozza le a kocsit es kevesebbszer satuzik, valamint kevesebbet vezet mint evi 11.000 merfold azt a biztosito ezek alapjan kevesbe tartja rizikosnak es akar 30%-ot is elengedhet a biztositasbol. -
Integra
titán
válasz
fokukac #60673 üzenetére
igazi hülyeképző
eddig se tudtak vezetni, most még kevésbé fognak, életükben nem tudtak ellenkormányozni, egy autót megfogni, nem tudják milyen egy vészfékezés... lassan oda jutnak, hogy ha nem veszed meg a feláras vezetési asszisztenseket (mindegy, hogy nem akarod, vagy nincsen pénzed), akkor is majd többet fizetsz, mert csak a saját zsebük érdekli. a nép meg benyeli... -
Jester01
veterán
válasz
fokukac #60645 üzenetére
Én is kaptam elszámoló számlát, villanyt meg gázt is. Mind a kettő mellett volt csekk, hogy még sajnos perkálnom kell. Megtettem. Két hét múlva értesít a posta, hogy utalványom érkezett az EON-tól, kapok vissza pénzt. Mivel a cetlin csak annyi volt, hogy EON még azt sem tudom, hogy a villanyból vagy a gázból kaptam vissza, azt meg főleg nem, hogy ha az elszámolásnál mind a kettőre rá kellett fizetni akkor mi a szösz történt tulajdonképpen...
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #60612 üzenetére
Nem "mennek". Baktatnak.
Amúgy tök jó, hogy végigbaktatták az utat a Végzet Hegyéig Frodóék, mert a középföldei agytrösztöknek eszükbe se jutott, hogy esetleg sasháton meg lehetne tenni az utat, le lehetne dobni a levegőből a vulkánba az Egy Gyűrűt (és bárki megtehetné, mert mondjuk csinálnak a drága jó tündék egy mágikus dobozt, ami akár csak egy napra leárnyékolná a gyűrű befolyását és abban szállítanák) és kb. a nazgulok miatt kellene csak aggódni, amik azért 10-15 sasnak nem jelentenének túl nagy problémát.
De hát kellett a heroiksz, meg a dráma és a road movie.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac #60533 üzenetére
IT support ceg.
Ha nincs fegyvered/nem tudod, hogy kell vele banni akkor kell valaki akinek van (ahol lakom a nagytobbsegnek van), bemesz vele a loterre , nem kell hozza semmi kulon engedely, elmagyarazza, hogy mit hogyan csinalj, mit ne csinalj, mik a konkret szabalyok az adott loteren, safety, es onnantol ertelmes modon losz.. Nincs rendor vagy barmifele hatosagi jelenlet.
Ha olyan helyen laksz ahol nem zavarsz-veszelyeztetsz senkit akkor a loterre sem kell kimenned, de nem nagyon szoktak otthon szorakozani, inkabb mennek a loterre van ketto is 20 percre ahol lakom, ezek szo szerint klubbok-kozossegek. Vannak komplett csaladok minden generacio megtalahato a 14 evestol a 90 evesig ferfiak-nok vegyesen. A kornyek ahol lakom inkabb videk/falu egy nagyvarosban biztos minden maskepp mukodik es szigorubbak a szabalyok itt szinte mindenki ismer mindenkit nagyfater pl 1965 ota jar le a klubba minden heten.
Ha tetszik a sport es tudod mit kell tenned van ismeros akkor vagy kolcsonkersz fegyvert es mesz azzal vagy veszel magadnak. Amikor felesegem nagyfaterja vitt eloszor agyaggalamb loveszetre a kulbba pont jott a tulajba akitol berlem a hazat, egybol kerdezte hogy van-e sajat shotim, mert ha nincs akkor ad szivesen kolcson, kb ugy mintha egy 10-es villaskulcsot adna.
-
7
addikt
válasz
fokukac #60431 üzenetére
Nem lenne gond a widescreennel munka kozben sem, ha a kezelofeluleteket is ezekhez igazodva terveznek meg. De meg mindig ott van a portre mod, ha az ember wall of textet olvas vagy szerkeszt.
Reszemrol a widescreent akkor szeretem, amikor munka (vagy akar szabadido) soran multitaskolok. Ha vizszintesen kellokeppen szeles asztalom van, akkor azert tud segiteni, hogy egymas melle dobalhatom a kulonbozo ablakokat. Sokszor jon jol, hogy egyszerre tobb dokumentumot is latok.
-
válasz
fokukac #60416 üzenetére
nem értem ezt a wide utálatot. amikor ide kerültem az első dolgom volt szerezni egy wide monitort a standard 4:3 helyett, én sokkal jobban szeretek ezen dolgozni.
barátnőm folioja ugyanaz mint az enyém, de abba már 1600-as panel van, sokkal használhatóbb, engem a betűk mérete sem zavar egyáltalán. de ugye nem vagyunk egyformák -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #60415 üzenetére
Mint irtam a szoban mondott formaban irjak itt le, otthon is. ( csak ott ugye a sorrend szobbann is YYYY. MM. DD ).
Amugy ami erdekes, az inkabb a nevek, meg Bond is azt mondja, My name is Bond, James Bond. Tehat a csaladnevet mondja eloszor, utana pedig a teljes nevet. Szoval logikus a magyar, a csaladnev beazonostihatja honnet valo, a keresztnev meg hogy onnan kicsoda, itteni angoltanar is mondta, igy lenne logikus, de megszokasbol marad a korabbi.
Vicces, hogy az itteni jogsimon is magyar sorrendben van
-
szőröscica
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #60377 üzenetére
ha csak futásról van szó, alapvetően egyetértek, de nem mindig megoldható kimennia világ végére ésatöbbi. meghát akár hoyg is nézzük, csakcsak van mögötte gazdasági vállalkozás is. a világvégére kimennek X, a belvárosba meg 5-10X...
triatlonnál mondjuk jelentősen nehezebb összeszervezni, hogy mind3hoz megfelelő terep legyen (bár beszéltük, hogy ha fulltávra bővítenék, akkor egy Esztergom/Dobogókő kör beleférne
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #58169 üzenetére
Pahci jelenlétében aszonták nekem emailben, hogy a topic-szintű figyelmeztetés azokra is érvényes, akik esetleg nem olvasták azt az adott topicban.
Ezért személyre szabott figyelmeztetés nélkül is kivághatnak az erre vonatkozó "szabályaik" ellenére. Először figyelmeztetés, utána kitiltás, ugye?Köszi, nekem ennyi elég volt, nem nagyon jövök ide sem vissza.
A szakmai topicokban is rendkívül silány a színvonal, nincs miért amúgy sem.
Elektronikus levélben ptuh j ee "kuci" géméjl, vagy @ ravenoid punktum kom, akinek nagyon hiányzom.
Utóbbi csak addig, amíg a szakállas ember megtűr. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60243 üzenetére
Reggel 5 óta megállás nélkül szakad, 15 fok van, itt bent is páran már ismét kabátban ülnek, full ablakos minden iroda, mégis égnek a lámpák.
Nem rémlik, hogy azért augusztusban ilyen idők lettek volna. Ha a június-július csapadékos, hűvös volt is, az augusztus jellemzően meleg és aszályos.Én néhány csepp homlokból gyöngyözést simán elviselek a miniszoknyákért, és a keblek közzétételéért.
Ez van, változik az éghajlat. A nyár eltűnik, trópusi monszun lesz belőle, a tél kitudja még, nem bánnám, ha 0 foknál nem lenne hidegebb, hó meg max 3 napig. Bár hideg néha lehet, hogy a nyüvek kifagyjanak, de -20-akat nem kérnék.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60233 üzenetére
Az nem hádé... amit a szigetről szoktál hallani éjszakánként! Na AZ a hádé
Amúgy itt nálunk is volt, igaz, "csak" 20 perces, de ezt én is erkélyről néztem. És mivel itt minden 1 km-en belül van, most vastag füst vesz körül mindent
Jó kis lőporszag.
A tévésnek meg a végére kitették nagy büszkén, hogy készítette az MTVA. Hát én erre a helyükben nem lennék büszke
Szerintem ez az elmúlt 30 év közvetítéseinek megcsúfolása és szemenköpése volt. 2 azaz 2 db fix FHD kamerával szűrők meg egyéb szarok nélkül megfelelő látószögre fixen beállítva jobbat csináltam volna bármikor. Ezek meg mikor a Lánchídon volt a teljesképes figura, rázúmoltak a semmire, meg a füstre, azt is életlenül, és eltorzítva. Csak hogy "ne legyen unalmas 2 másodpercig ugyanazt nézni...Komolyan kár volt az életemből ez a 25 perc.
Ja, a zenéket meg mint valami bedrogozott dj, 1-1 negyed dallam közepén átkeverve, mint valami hülye... -
pohár
félisten
válasz
fokukac #60211 üzenetére
és milyen volt?
ezt inkább képként, gondolva a mobilnetesekre -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #60199 üzenetére
ja, és persze vannak egyéb szempontok is, mint pl. hogy legyen legalább 2 szoba, meg terasz, meg ilyenek, szóval általában 40-60 m2-es apartmanokat szoktunk nézni.
Nem azért megyek, hogy egy 18 m2-es hotelszobába legyek bezárva
Én attól eleve klausztrofóbiás lennék, pláne, ha még össze is lennék zárva a b. nejemmel.
ezt a wimdu-t is meg fogom nézni most. hú, megvan az esti program, csak addig még dolgozni is kéne...
-
válasz
fokukac #60178 üzenetére
mi ott voltunk idén nyaralni, bol-ban. 105 EUR volt az apartman éjszakánként. utószezonban 72 EUR, a legvégén meg 54 EUR, fixen. nem tengerpart és nem saját kert, de elég jó helyen, és csendes is
gondolkozunk, hogy vissza kellene még menni horvátországba, aztán meglátjuk majd, hogyan alakul. -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #60178 üzenetére
ja, és azt nem is mondom, hogy akkor 290 volt az ojró, most pedig ugye 314.
Amúgy mindig megtalálom az ingatlanpiac fellendülő szegmensét.
A 2 évvel ezelőtti 30 eurós dubrovniki vízparti, csodapanorámás szállásunk is hasonló árváltozást élt meg, igaz, százalékban nem ekkorát, de azt is 100 ojróért mérik naponta. -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #60146 üzenetére
Én 3 hétre eltettem a Lumiát (mert akkor elmentünk kirándulni és olyan telefonba tettem a sim-et, amelyikhez van strapatokom -> Atrix 2 Otterboxszal), aminek első dolga volt ma bekapcsolás után dobni a kékhalál WP-s megfelelőjét - szöveg helyett sad smiley a kék háttér mögött.
Mondjuk egy HR megoldotta, és hozzá kell tennem, hogy az MS-féle backup/felhőbe mentés igencsak jó dolog, gyakorlatilag másfél óra alatt visszaállt a telefonom a 3 héttel ezelőtti állapotra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest