- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #57311 üzenetére
ez magyarország, kérlek.
a kapuk a focipályára valók, így matrica van, de abból is megszüntették a 4 napost, mert az az év 8 hónapjában csak egy ezres volt, és túl sokan vették meg.
Most a 10 napos a legkisebb.De ha ingyen akarsz száguldozni, akkor használ inkább az M8-as és M9-es autópályákat
Igaz, hogy egyik se vezet sehova, de ilyen extra igényeid ne legyenek már
-
válasz
bobsys #57217 üzenetére
gáspár medical center, én nagyon szeretem őket, mióta bp-n lakok ide járok. nem olcsó, legeslegjobb a a doktornő, az asszisztense meg
. sőt, szerintem egy időpontjuk is lesz kedd du. 6-ra, mert én nem fogok tudni elmenni, és még nem mondtam le, szóval akár egyből be is jelentkezhetsz a helyemre
szerk: látom lekéstem
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #57217 üzenetére
Bakos doktor. Fiatal, de nagyon jó keze van, és már az új eljárásokat használja, szemben néhány idősebb, megszokásból dolgozó kollégával. Ráadásul jó barátom. És mindenki dicséri.
Apró bökkenő, hogy Gyöngyös, illetve Salgótarján és Bátonyterenye körzetekben dolgozik, ami mondjuk pl. Bépesttől kiesik. -
-
Lortech
addikt
válasz
bobsys #57160 üzenetére
Nagy poén hallgatni honfitársaink kínlódását külföldön, repülőn (nem Bp-xy viszonylat), boltban, étteremben, munkában, nyaraláson, miközben nem tudják hogy van körülöttük magyarul értő, aki érti az elmorzsolt bazmeget.
Annyi ilyen sztorit átéltem.
Egyébként általában elég könnyű felismerni az angolul beszélő magyarokat. Hiába angolul beszélnek, valahogy olyan tisztának hangzik, ahogyan beszélnek. És most nem a horror akcentusos makogásról beszélek, hanem a jól beszélők beszédjét is.(#57056) concret_hp: húzzál bele, én is hétfőn kezdek új helyen. Izomláz miatt vélhetőleg robotzsaruba' fogom nyomni.
emvy: köszi a tippeket, valóban túlhajthattam magam. Elkezdett szúrni a térdem 20km-nél, aztán 30-nál kiment a bokám jellemzően a tök sík dombtetőn, miközben a panorámában gyönyörködtem. Ugyanazon a lábon. Aztán lelassultam, mert bedurrant a másik - még jó - lábam, mivel azt terheltem jobban, erre le is hűltek az izmaim, izületeim, így már 40-nél minden bajom volt, aztán a további lassú kínlódást rövidre zárandó belefutottam a végébe kb. 7 kilométert a 10-ből, még az enyhe emelkedőkön is, és valahogy tök jól esett az előző kínlódáshoz képest, volt energiám, csökkent a fájdalom, és még úgy éreztem a célban, akár még szívesen mennék pár kilométerrel, de aztán puff, amint megálltam, leültem, teljesen elkészültem.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #56562 üzenetére
Neked semmilyen közöd nincs a magyar bankokhoz és az itteni bankrendszerhez. A jóváhagyás a Visa/Mastercard rendszerén keresztül történik, aminek a díját vagy te, vagy a bankod megfizeti (valószínűleg a bankod, az éves kártyadíjad ha van sem fedezi). Ha jóváhagyják a tranzakciót, akkor egyből a saját számládra terhelődik és a kártyakibocsájtó rendezi a dolgot a kinti bankod és a magyar bank között.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #56449 üzenetére
egyáltalán nem biztos, hogy hasonló nagyságrendű költésre ráadásul külföldi partnerrel (paypal) kapcsolatosan is él ez a dolog.
Merthogy ha benzint tankolsz, vagy valamelyik állandó belföldi retailernél (teszkó, spar, mittudomén), akkor még megértem, hogy adnak ilyet, de itt szerintem nem. -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #56344 üzenetére
Amerikában nincs is kenyér, csak ez a felfújt szar.
én két és fél hétig voltam ott, és úgy megcsömörlöttem a hamburgertől, meg attól, hogy az a szendvics, de még a rántotta is, hogy bebasszák az egészet egy félkilós fánktésztába, aztán egyed paraszt.
az utolsó héten átálltam a csak hús + saláta kombóra.
Sőt, las vegas-ban életemben először örültem a kínai kajának.Na és persze a barbecue, amit Tiv83 sütött, na, az is ott volt
-
Integra
titán
válasz
bobsys #56306 üzenetére
nem zárom ki, hogy sok helyen még most is ez van :-/
nekünk a büntető tesióra az volt, hogy kalapácsot kaptunk a kezünkbe és mentünk ki a 40 fokos tűző napra a kosárpályára és a felhólyagosodott aszfaltpályán a púpokat 45 percen át kalapáccsal vertük szét.. azért jobb volt, mint a lapos kínai tornacsukában az iskolaköröket futni, legalább nem cseszte szét az ember térdét
ja, meg igazgatói intő helyett teniszpályát építettünk hétvégén.... már akkor is volt közmunka -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #56234 üzenetére
Teljesen fölösleges, csak le kéne kapcsolni a fűtést. Mert a felszálló vezeték hőleadása nélkül szépen 23,5 - 24,5 között lenne, ami szerintem bőven megfelelő, tekintve, hogy én 23-ban is, meg 28-ban is egy gatyában mászkálok idebent, más meg úgyis melegítőben, egyesek pulóverben ülnek otthon. De ugye nekem ezért majd fizetnem kell, hiszen a hőt nálam is leadta a cső. És éjszakánként sincs már fagy.
Holló: Vagy összefogdosom azt a 20-30 bakszúnyogot, ami most erre a záporos időre előbújt a susnyásokból, és itt körözget a bejárati ajtónál, aztán berakom nekik a postaládájukba
-
gaborbol
őstag
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #55724 üzenetére
Megsem az altalad leirt eset volt, valami lehetett az exportnal, mert ismet athuzva/bemasolva a beallitasokat, certificateket, ugyanazt hasznalva mindket gepen, most felcsatlakozik.
Amugy vicces volt: "tavaly irtam egy doksit, olvasd el", "bocs, de azt irja , hozzaferes megtagadva"...
-
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #55731 üzenetére
Hát, nincs túl sok ilyen tapasztalatom, de ha vmelyik általam ismert túlélte az első félévet hiba nélkül, akkor utána évekig (10+) max. csak diszkeket kell cserélni. X86, HP IA, Sparc - HP, Sun/Oracle, Dell.
Vmi sun x86 cuccok voltak a féléven belül cserések.
Szóval konkrét számot nem tudok hozzádvágni...
Mostanában meg enclosure + x blade + san + virtualizáció miatt ezek a számok nem is nagyon érintenek... -
kraftxld
félisten
válasz
bobsys #55729 üzenetére
Valami marketinges propagandagyáros kéri egyik ügyféltől?
Ha igen akkor gondolom a tesója annak aki ma kitalálta nálunk az egyik ügyfélnél, hogy neki nem tetszik a regicegnev.local a bejelentkezéskor, legyünk szivesek holnapra átnevezni ujcegnev.local-ra holnap reggelre -
kraftxld
félisten
válasz
bobsys #55727 üzenetére
Mit értessz meghibásodás alatt? Vinyó elhal? Mi van akkor ha nincs vinyó a szerverben, és SAN-ről megy minden? Ez is hibának számít?
Memória modul hiba? ECC javítja, monitorozó rendszer kidobja, cuccot átmigrálják másik szerverre (ugyebár virtualizálva van minden), memoriát cseréli az emberke, majd megy vissza minden.
Alaplaphiba? Tápegység hiba? Leállást okozó hardveres hiba? -
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #55584 üzenetére
Csak akkor, ha használtál sebezhető szerveren lévő szolgáltatást mondjuk péntektől.
Kicsit túlfújták ezt - ahol élesben láttam működni, az eléggé árnyékoldal volt... (Bitcoin exchanger, mimás.
) A kihasználáshoz gyakorlatilag ddos-olni kell a szervert, mert a simple trigger laboron kívül nem működik rá. Egy félig normálisan belőtt webszerver még hibás openssl libekkel is "védett"... Csak úgy kisebb a szenzáció... Ahol meg MFA-t használsz, ott meg sanyi amúgy is az így szerzett infónak.
szerk.: Kurvajók.
Érdemes lecsekkelni, hogy tárolja-e kívánt hosszt a site, mert sokan ott buknak el, hogy csak pl. 16 karaktert vesznek a begépelt meséből... Pl. a "ReggelireÖt_Májkérmeskenyér!" jelszót egy külföldi hekker begépelni sem tudja...
Teviszont könnyen megjegyzed.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #55493 üzenetére
A kertészek kitettek magukért.
Ui. tényleg, az megvolt, hogy a 4 napja nagy csinnadrattával átadott Várkertet ma újra lezárták fél évre?
De így majd még egyszer át lehet adni a következő választásra.
Ez annyira magyar, de kis hazám, én így szeretlek...
Uui. politika egy szó sincs benne! (Hofi)
-
fasyrt
őstag
válasz
bobsys #55135 üzenetére
Bébifóka?
A többi teljesen jól leírja az aktuálpolitikát. Van egy rakat autópálya, ami mellett nem lett a vasút fejlesztve, de legalább a megyei utak pocsékok, Építjük a stadionokat, miközben a színvonal a béke segge alatt és offshore cégek húzzák ki a talajt az UTE alatt, a mentősök most kuncsorogtak pár plusz milliárdért mert nincs miből bért fizetni (már most q1-ben?), a nyugdíjasok 4 évente mindig fontosak, meanwhile 3 milliónak legnagyobb problémája a kenyérrevaló.Kíváncsi vagyok a szlovák elnökre, hogy függetlenként-nem politikusként mit ér el.
-
válasz
bobsys #55103 üzenetére
En ugy szamoltam, hogy ha nem ugynoksegen keresztul mesz, akkor UK-ban kb. 700 fontos brutto napidijat el lehet erni, ha tenyleg jo vagy. Evi 200 nappal lehet max. szamolni, mert neha mesz szabira, neha epp ket melo kozott vagy, stb. -- ez brutto 140k. Es maris nem nez ki jol a dolog, mert ha 700 fontot kaphatsz napidijkent, akkor vszeg el tudsz menni olyan helyre, ahol kapsz mondjuk egy 90k-s alapfizut, ami utan meg kapsz extra nyugdij-hozzajarulast, bonusz, stb.
Ja, es nem szabad elfelejteni, hogy a kontraktorok altalaban a legszarabb melokat kapjak, amikhez a cegen belul mar senkinek nincs gusztusa.
Ezenkivul nincs karrier, eloleptetes, miegyeb.
Mas eletstilus.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #55069 üzenetére
B beadta neki az 1 millas ajanlatot ma delutan, hogy holnap mekkora ajtocsapkodas lesz elkepzelni nem tudom. Arra ralicitalni nem tudok
Ha Washington DC korzeteben nem talok IT-s melot 13 ev tapasztalattal 37 -evesen, MS rendszermernok meg VMware professional kepesitessel a hatam mogott akkor kb lehuzhatom magam a klotyon.
Valamit biztos talalok... Koszi!
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys #55011 üzenetére
A 3G-s szoftverfrissítés legfeljebb a diagnosztikán keresztül tud flashelni.
Egyrészt onnét nem éred el az összes ECU-t.
Másrészt alapból nem tudod flashelni a nagyon biztonságkritikus ECU-kat.
Harmadrészt ha mindent flashelni tudnál, akkor sem tudnád, hogy mi a francot tölts fel. Mindenhol custom oprendszer fut, a nagyon aberrált részeken meg még oprendszer sincs. Egy belsős ember nem is elég ahhoz, hogy árts, egy egész Tier 2 céget meg kellene kenned hogy az összes szükséges információhoz hozzáférj.
Negyedrészt ha hozzáférsz az egész 3G-ről frissíthető rendszerhez (kódostul, mindenestül, tudod mit tölts fel és hova), akkor is maradnak biztonsági mechanizmusok a nem flashelhető részen, amik megakadályozzák, hogy "130-cal menve a pályán elkezdjen az autó hátrafele parkolni".A veszély inkább ott van, hogy a 3G össze van kötve a multimédiával és a dashboarddal. Az ellen nem sok minden véd, hogy a vezető elé online odapakolj valami szaftos videót a fordulatszám és/vagy sebesség értékek helyett. Közben pedig a hangszórókból szólhat a kéjzene. Ezzel simán meg lehet annyira lepni a vezetőt, hogy hirtelen manőverezésbe kezdjen a pályán.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- EAFC 25
- Kerékpársportok
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux kezdőknek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Renault, Dacia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest