Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #27780 üzenetére
nyilván mert ezzel szeretnék foglalkozni, de kiküldtek egy tesztet és fejből nem vágom a témát, tök mással foglalkoztam eddig, más munkahelyem volt.
Ez olyan mintha te pl matekmatikát szeretnél kutatni, de máshol dolgozol, mással foglalkozol pár évig és amikor elédtolnak egy matek tesztet, akkor csak pislogsz, mert mostanában tök mással foglalkoztál és nem vagy naprakész. Nem tudom mi olyan kurva bonyolult ezen felfogni. De értem, felejtsem el, jó, rendben.(#27783) lujó55:
1. ha más oldja meg, azzal nem leszek kisegítve
2. már kész van -
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #27534 üzenetére
ne izélj már, mindenki szabin van, augusztus van. Szerintem menj el nyaralni, a telefonod üzenetrögzítőjére meg mondd rá, hogy külföldön vagy, ekkor jössz vissza, visszahívod, ennyi.
Amúgy pedig én is voltam interjún, de az én vezérem is szabira készült menni, ezért mindenki el akarta még kapni, hogy ezt zárják le, meg azt, így eleve fél órát késett, majd fél órát beszélgettünk, majd azt mondta, hogy folytassuk két hét múlva, mert várja őt az asszony meg a gyerek, és menniük kell a reptérre. Ez van, emberek mind, így működnek. Mondjuk tényleg nem is értem, akkor miért volt ilyen fontos beszervezni akkorra az interjút, de végül is jól esett. Az meg egyenesen fura volt, hogy egyből a nagyfőnökkel beszéltem, és ráadásul az interjú nem is rólam szólt, hanem főként ő beszélt, arról, hogy mit kéne csinálni, én meg bólogattam. Ez azért fura, mert életemben voltam eddig vagy 10 interjún, de az elején mindig inkább engem kérdezgettek... na mindegy, kíváncsi vagyok, mi lesz./OFF]
-
venember83
nagyúr
válasz
bandus #27534 üzenetére
FehérHolló és NoLF kollégáknak igazuk van, csak jelezném. Mondjuk én személy szerint furcsállom, hogy még munkába se álltál, de már mennél nyaralni kipihenni a fáradalmakat. Nálunk (igen, más ország, kicsit más kultúra) az alkalmazástól számított legalább fél évig kb. nulla szabadság van, kivéve persze az 1-2 napos kivételes eseteket. Valamint egy év után is csak az illető évben ledolgozott napok után járó szabadságot veheted ki, nem előlegeznek meg szabadságot, tehát két hét szabadságért kb. fél évet kell dolgozni évi húsz szabadnappal számolva. Más hely, más törvények.
-
NoLF
veterán
válasz
bandus #27534 üzenetére
elég sok helyet megjártam már, alkalmazottként is, vezető körökben is, álltam, jöttem-mentem minden oldalon, láttam, tapasztaltam. ebből adódóan bátran kijelenthetem: a legritkább esetekben történik az, amit egy ilyen interjú után mondanak az alanynak.
ami jelentkezőként természetesen mindig az általad felvázolt görcsöket indítja el, amire most mondom; semmi szükség. minden úgyis úgy fog alakulni az életedben, ahogy annak lennie kell. ha kellesz és pont akkor mész nyaralni, akkor úgy is kelleni fogsz. ha nem kellesz, nem fognak keresni sem, legalábbis kevés rá az esély. ne parázz, ne gondolkodj, minden rendben lesz, ez a biztos. a pozitív szemléletet egy másodpercre se felejtsd el.
volt egy időszak 2005 környékén, amikor kb 80 különböző állásra jelentkeztem, és 2 (!) helyről szóltak vissza. egy nemleges, és egy igenlő válasszal. a maradék 78tól egy kanyi mukkot, telefont, emailt, levelet, semmit nem kaptam, és szinte 100% hogy nem miattam. s ezek közül volt jópár olyan is, ahol "hátszéllel" indultam neki, mégse méltattak válaszra. de nem vettem magamra, mert attól semmi nem lesz jobb...
nagyon fáradt vagyok, de megpróbálok értelmesen írni, sajnálom, ha nem jön össze.
segíteni akarok, úgyhogy remélem érted, miről szól a vaker
Mawyx: sejtettem, hogy így van, de mindig bennem van a kisördög
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #27415 üzenetére
Csak nyárra szólt, az év többi részében egyszemélyes a cég. Mondta a főnök, hogy bővítésről álmodik, de ez csak álom. Annyira jólesett, hogy kiállt mellettem a főnök.
Bunkón viselkedtek velem ügyfelek többsoron is, szerencsére épp a főnök is tanúja volt egynek, őt is át akarták verni, hogy rámkenték, 5ezer Ft-os kár keletkezett, az ő főnökükön keresztül behajtják rajtuk...
(#27414) lujó55: de igen. Exem egyetemi tanár, a biztonságisok ott cirkálnak körbe-körbe, éjjel mindig ránéztek a kocsijainkra. Nem volt semmi különleges bánásmód, de tudták, hogy melyik a miénk. Máskor kapucniban szereltem még a régi kocsit, már csörgött is a telefon, hogy valaki babrálja a kocsinkat
No meg amikor a szél letépte az ajtót egyik egyetemi épületen, nem maradhatott úgy és mi álltunk neki valahogy visszarakni, megjelent vagy 10biztonsági őr, hogy mi a fenét csinálunk, de csak nyugi, már jönnek a zsaruk.(#27419) 7:
Én ügyfelektől kunyiztam 3adag töltöttkáposztát
másik meg látta, ahogy éjjel leborult a fejem az asztalra, erre meglepett egy adag automatás cappuccinóval
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #27315 üzenetére
Nem tudom kifejezni magam, a zavarom meg úgy nyilvánul meg, hogy nem tudok megszólalni. Ez a sok év egyetem alatt se változott, nyilván már nem is fog, picit alakulni lehet, de gyökeresen megváltozni nem. Ez olyan téren nem is baj, hogy nem szónoknak kell mennem, de pl ilyenkor jó lenne egy baráti társaság, akik segítenek kitalálni mit akarnak hallani az interjúztatók és begyakoroltatják velem, mondhatni elpróbáljuk. Nálunk csak gyakon voltak zh-k, minden előadás tárgy szóbeli vizsgás volt, ott kell tudni igazán, belekérdeznek mindenbe miközben a képedbe néznek, egy rémálom ez nekem. Meg ránézésre látszik az önbizlaomhiány valakin,a menésén, a nézésén...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #27328 üzenetére
Ja..Rémálmaimban ma is kísértenek. Főleg KissKriszta aki a legelső előadásán kijelentette, hogy "..maguknak az 50%-a meg fog bukni. Ha mégsem az elvárásaim szerint alakulnának a dolgok, akkor majd úgy alakítom a pontozást, hogy nekem legyen igazam. Most nézzen mindenki a bal oldalán ülőre. Na ő meg fog bukni..." stb. Ekkor mi magunkban megjegyeztük, hogy neked meg a ....dat.
Ugyanilyen stílusban Házkötőtől viszont nem volt több, mint vicces a következő monológ a tanszék előtti folyosón:
"Jöjjenek közelebb, mintha ingyen sört osztogatnék. Namost. Mielőtt bárki bármit tesz, akik nem fizették be a különeljárási díjat, azok húzódjanak hátrébb, majd villámgyorsan forduljanak sarkon és rohanjanak el befizetni. De mielőtt megtennék, gondolkozzanak el azon, hogy miért jöttek ide pénz nélkül. Hogy mit csinálok én majd maguknak ingyen. Hát elmondom: semmit. Semmi nincs ingyen. Ha elmennek a Rákóczi térre a kurvázni, hát azoknak is fizetni kell. Itt sincs ez másképp. Nem tudom miért hitték másképp. Na most hogy kihullott a férgese, az ittmaradók gondolkozzanak el azon, hogy miért kell ezt nekem minden alkalommal előadnom évek óta..."Jajj, régi szép idők..
-
-
NoLF
veterán
válasz
bandus #27233 üzenetére
nem nagyon értem, miért kellene a lengyel, ha nem abba az országba mész. minden területen kötelező nekik is az angol, valamint a némethez is konyítanak, gondolom te is vágod mindkettőt. borzasztó nehéznek tűnik számomra, kimondhatatlan szavakkal, amikben 4-5 mássalhangzó van egymás után... a nyelvtanról fogalmam sincs, de kétlem, hogy egyszerű lenne
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #27207 üzenetére
A szavaidból úgy gondolom, hogy nem élet-halál kérdése, hogy felvegyenek. Ha nincs rajtad az a nyomás, hogy egy éve próbálkozol és mégsem sikerül elhelyezkedned, akkor sokkal lazábban és természetesebben tudsz pályázni, interjúzni, viselkedni. A munkaadó látja, hogy magabiztos és talpraesett vagy, nem görcsölsz, jól el tudod adni magad és felvesz.
Bízzunk benne, hogy úgy alakulnak a dolgaid, ahogy szeretnéd! -
-
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #27110 üzenetére
egyébként ezeknél a logikai, numerikus teszteknél mi számít jó eredménynek szerintetek?
Nagy általánosságban már az, ha időn belül be tudod fejezni.
(Általánoson pedig azt értem, amikor egy kérdésre fél perced van, és ezalatt feladatonként legalább 3 táblát kell kiértékelned.) -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #26881 üzenetére
Ez nagyjából bárhol a világon normálisan van, kivéve ezt a magyar vagy milyen országot.
Barcelonában egy térképpel a kezemben bolyongtam a belvárosban és kerestem nagyjából egy környéket estefelé, hogy majd vacsorázok, és a találomra utcán séta közben leszólított 3 lányból mindhárom nagyon szép volt, valamennyire+kézzellábbal tudott angolul, mosolygott, segített, közvetlen volt, pedig csak azt kérdeztem hogy ez meg ez merre van. Romániában (Temesvár) dettó, Horvátországról is jó emlékeim vannak, de sorolhatnám szinte az összeset ahol jártam.Itthon meg a "Szia, ne haragudj, tudsz nekem segíteni egy kicsit?" kérdésre általában a "Bocs, nem", vagy a "Nem", vagy a szó nélkül elsétálás, vagy a látványosan fejet elfordítás a reakció. Az átlagos, vagy nem különösebben feltűnő szépségű lányoknál. Akik meg egy kicsit is jobban néznek ki, vagy akik annyira nem, de azt hiszik magukról, azok meg igyekeznek nem a pórnéppel vegyülni, egyáltalán fáj nekik, hogy nem egy külön emelt járdán közlekedhetnek. Buszon leüléskor bedugják a fülhallgatót, mint megtudtam azért, nehogy egy faszi (nem egy konkrét, akármelyik) megszólítsa őket, és beszélgetniük kelljen.
[Moderálva]
[ Módosította: #65675776 ]
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #26816 üzenetére
Sajnos itt is voltak rossz tapasztalatok, foleg most az olimpiaval kapcsolatban. Volt akiket ervenyes szerzodes ellenere pateroltak ki, newhamben pedig sok council tenantet kikoltoztettek.
En otthon maganszemelytol bereltem, sosem volt gond. Itt agencyken keresztul kell, es ugyintezesre is szokasuk lehuzni egy valag penzt. Amit sosem kapsz vissza.
Mi most ugynoksegtol bereljuk, de allamilag tamogatott lakast.
Illetve ha megvennenk , idovel kaphatunk discountot is:
On 12 March 2012, the Prime Minister announced that the Government was increasing the Right to Buy discount limit across England to £75,000. He also set out the model for delivery of replacement homes. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #26816 üzenetére
Te sem jártál mostanában a kilencedik kerület szebbik részén. Az újonnan épített házakban a lakásokat jellemzően kiadja a kivitelező amíg nem talál rájuk vevőt.
Albi kiadásra szakosodó cégek is vannak (akár összekötő szereppel, akár saját tulajdont adók). Az más kérdés, hogy aránylag magas az árfekvésük, és inkább keres mindenki magánszemély főbérlőt.Az volt kicsit abszurd, amikor egy albérletkiadó cég üzletkötője tőlünk (magánszemélytől) bérelt saját albit. Ez eléggé jellemzi a magyar helyzetet.
tildy: Az én keresetem ötszöröse lenne innét nyugatra. Elég sokat szemeztem vele, de még várunk egy kicsit a kedvesemmel.
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #26796 üzenetére
Spórolsz a lexusra?
Nos tegnap sikerült rendesen felönteni a garatra, ilyen hosszú napom rég volt, mint a mai.
A korábban emlegetett Staropramen amúgy itteni gyártmány, és úgy közepesenszarfinom. Még egy Ciucot kipróbálok, ha már itt vagyok - feltéve, hogy ráveszem magam végre, hogy kimozduljak valahova vacsorázni. -
-
venember83
nagyúr
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #26578 üzenetére
Munkajog, polgári törvénykönyv, kollektív szerződés, és munkaszerződés van.
Etika is van.
Mondjuk hülyén veszi ki magát, ha segédmunkás vagy egy sírkövesnél, egy év alatt kitanulod a mesterséget, majd csinálsz egy saját sírköves vállalkozást, ahova átcsábítod a régi helyről a melósokat! Ez nem etikus. Viszont ha a saját érdekeidet nézed, akkor ügyes húzás! -
BlacKSouL
addikt
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #26371 üzenetére
Én beültem (volna) a bérautóba, de nem nyitotta a kulcs. Párom azt mondta hagyjuk a fenébe, menjünk busszal, nem igaz hogy ez csak velünk tud történni, jól kezdődik a nyaralás, blababla. Mondtam neki normális vagy, én fizettem és ki van fizetve az összes napra előre, visszamegyek és megmondom hogy mi van. Kijött ember, tényleg nem lehetett kinyitni, erre adtak egy sokkal jobb kocsit felár nélkül
mondom na látod, így kezdődik a nyaralás, feszítünk a sokkal jobb verdában
Tegnap összevesztünk, ma folytatta, végül lemondta a nyaralást, repül a jegy a kukába, pedig hogy vártam és most szűkösen is vagyok anyagilag hogy csak úgy kidobáljam
Mindig minden út előtt eljátsza a hattyú halálát
Legalább csak egyszer érjem azt meg az életben, hogy a párom vigyen valahova ajándékként, mert örömet akar szerezni nekem, ne nekem kelljen mindig megszakadni... -
Pisztillus
senior tag
válasz
bandus #26090 üzenetére
Ha a kültéri egység a homlokzatra kerülne, akkor biztos, hogy engedélyköteles (a Társasházon kívül az Önkormányzat is illetékes). Ha azonban a kültéri egységet el tudják helyezni úgy pl. az erkélyen, hogy az a ház kinézetét nem befolyásolja, akkor mehet. Nagy vonalakban én így tudom.
De kételkedem linkje jó iránymutatást ad. -
kételkedem
addikt
válasz
bandus #26090 üzenetére
Könnyen lehet, hogy igaza van. A klíma telepítés engedélyköteles. Illetve a társasház alapszabálya is tartalmazhat olyan sort, hogy a lakók egyedileg nem telepíthetnek klímát. Végső esetben a mobil klíma lehet megoldás.
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #25456 üzenetére
Nem veszel róla tudomást, elfordulsz, elsétálsz szó nélkül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nem tudsz mit kezdeni az ilyenekkel, hiába beszélsz hozzájuk akár szépen, akár erélyesen. Nulla, zéró, gátlás van bennük az utcán eltöltött idő miatt kialakult közöny és az elivott agy miatt. Velem is volt már hasonló szituáció, nekem is hamar elborul az agyam az ilyen helyzetekben, de egyrészt elég nagy baj neki saját maga is, nem hiányzik még egy verés is, másrészt nehogymár egy ilyen nulla ember miatt te kerülj bajba.
A Kosztolányi mellett lakunk, mostanában alig lehet lemenni a Feneketlen tóhoz sétálni egyet nyugodtan, mert az utóbbi időben elárasztották a hajléktalanok, kéregetők, a rosszabbik fajtából. Pl. május elsején rendes népünnepély volt a környéken, egymást érték a csatak részeg csöves csoportok már délelőtt 10 körül. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #25456 üzenetére
Az segít, hogy a múltkor láttam a Móriczon egy embert kézzel törölni a seggét a szobor mögött, aztán úgy ment oda koldulni másokhoz, hogy először kezet fogott velük?
Én közben meg vártam azt a szerencsétlent, aki 40 percet késett a hardveraprós személyes átvételről, de majdnem a már gyomromban lévő ebédem bánta. -
gaborbol
őstag
válasz
bandus #24993 üzenetére
Nem tudom van e meg az lehetoseg,hogy meg tudod nezki, melyik orvos mennyi penzt igenylet a tb-tol a "nevedben". Talan 10 eve voltam egy alkalommal egy fogorvosnal, soha tobbet nem voltam nala, de a visszaigenyles szerint meg legalabb 5 evig jartam hozza rendszeresen, tisztitas, tomes, gyokerkezeles...
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #24684 üzenetére
Feherholloval ertek egyet. Ne az szamitson, hogy ismeros, hanem az, hogy mit tud. Es ha van jobb jelentkezo az ismerosnel, akkor ne az ismeros legyen felveve.
De akkor meg mit szamit az ismerosseg? Max annyit, hogy ertesul egy -egy ember az adott munkarol, de tobbet nem, mert ugyis a szakmai hatter dont.
így nem kell álláshirdetést feladni, interjúztatni, hanem meg is van az új munkaerő.
Persze, csak lehet talalna sokkal jobbat is. Arrol nem is beszelve, hogy nem feltetlen jo ilyen helyen dolgozni, mert ha gubanc van, az a baratsagra is ramehet. -
Lortech
addikt
válasz
bandus #24689 üzenetére
Engem baromira irritál, hogy mást se látok még értelmes emberektől se, hogy így magyarok úgy magyarok. Te is ilyennek gondolod magad? Lusta, buta, béna, tehetetlen, tehetségtelen semmirekellő, korrupt, mutyizós stb. magyarnak? Mert én nem, és sokan vagyunk, akik nem ilyenek. És ez sértő. Beszéljen mindenki magáról, vagy konkrét személyről. Minél többen, minél többet mondogatják, annál inkább legitimizálódik ez az érzés a társadalomban, lassan tényleg elhiszi mindenki magáról, hogy egy vesztes, csak a siránkozás megy, és ez sehova nem vezet.
(Annak ellenére, hogy neked válaszoltam, ne érezd magad megszólítva, csak a te hozzászólásod kapcsán írtam ezt le. ) -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #24684 üzenetére
Ahol eddig dolgoztam, mindenhol meginterjúztatta egy független szakmai bizottság a régi barátot is. Még a kisebb cégeknél is. A HR-es bullshit interjút viszont simán ki lehet így hagyni.
Mindenkinek (munkáltató és munkavállaló) rossz, ha egy olyan embert vesznek fel, aki nem képes ellátni a feladatát. Legalábbis a versenyszférában, az államiban majdnem mindegy.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #24682 üzenetére
Nem ez kellene , hogy dontson. Hala jo egnek , egy bolti eladoi munkan kivul (18 eves koromban) sosem ez dontott. Aztan az egyetemi kapcsolatokat meg kb hajra kenheted, ha pl. kulfoldon vallalsz munkat.
Ha neked bejon a mutyi, legyen, nekem pont ebbol lett elegem.
De az, hogy a mutyit, meg a sogor-koma-jobaratot meg pozitiv dologkent is ertekelje az ember, haaaaat....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest