- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Menni kell az embernek az almai utan,egy eleted van. Mawyxet sem ertem, siman kijohetne... Kozepfokon tud angolul, eleinte meg lakhatna akar nalunk is....
Ezt eddig nem mondtadNekem is volt mellékjövedelmem, de szinte teljesen leállt, a belefektetett lóvé örülök ha épp visszajön belőle és legutóbb majdnem rá is csesztem, mert felhívott valaki telefonon, amikor oda van írva, hogy NE tegye. Mivel munkát keresek be van kapcsolva a telefonom rezgőn melóhelyen, megcsörrent, azt hittem interjú, felvettem, de nem az volt és a főnök meg pont akkor arra járt, örülhetek, hogy nem rúgott ki a mobilozás miatt és mindezt 2ezer ft mellékesért, amiből maradt 1500ft.
Egyébként úgy van ahogy tope mondja, nem adjuk fel, próbálunk továbblépni, de akkor ahogy látom keveset fizetőbbre nincs értelme, mert mindenhol bunkó a főnök, valószínűleg ott is az lesz és ha már ígyis-úgyis el kell viselni valamiféle "terrort", akkor azt inkább több pénzért a jobb.
tildy virágárus beszólása is tetszett, szerintem tényleg ez lenne a lényeg, hogy megtalálja az ember azt a foglalkozást, amit szeret vagy legalábbis nem gyűlöli, mert úgy nincs élete. Csak abból meg is kéne élni valahogy.
A másik meg hogy egy fillér nélkül külföldre se lehet menni meg munkahelyet feladni se. Ha valakinek annyi a fizetése, hogy ki van centizve, mondjuk még meg is tud belőle élni, kijön minden prímán, de ha egyetlen homokszem kerül a gépezetbe (pl a villamos művek elírja és többet kell fizetni 10k-val, vagy rendkívül befizetés társasháznál pl kéményfelújításra lakásonként egy 100-as), akkor már egyből adóssága keletkezik, ami elég durva mértékű is lehet.
-
kételkedem
addikt
Londonban hogyan megy ez az egész?
Elmondásodból tudom, hogy ott pre paid elektromos "jegy" van.
Kiknek van kedvezményük? Hogyan érik el, hogy az emberek fizessenek a szolgáltatásért? Mi van akkor, ha én csak úgy felszállok a buszra, aztán meg bámulok mint a sült hal?A rokkantakat, mozgásukban korlátozottakat tényleg támogatni kell. Azonban a jelenlegi rendszer nagyon rossz! Nagyon sok a visszaélés a támogatásokkal és kedvezményekkel.
-
BlacKSouL
addikt
Én meg túl sokáig gépeltem, mert közben fateromnak csináltam az iexplorert, mert nem nyitotta meg a freemailt.
De most meg az ie7pro nem tetszik, eltűnt belőle az adblocker... hogy mindennek rosszabbnak kell lenni frissítés után.
A bal fülem meg becsendült, és fél órája félsüket vagyok rá... -
BlacKSouL
addikt
Kérdés: "Az igazmondó madár a mennyország előtt áll?"
'A' mennyország, 'a' igazmondó
'B' pokol, 'b' hazug.Aa Bb eset: Aa válasza: igen; Bb válasza: nem
Ab Ba eset: Ab válasza: igen; Ba válasza: nemA célod, hogy az A ajtón menj be, tehát fentiek alapján ott menj be, ahol igen hangzik el, vagy a másikon, mint ahol a nem.
-
Apika
addikt
"Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van."
Miért baj az, ha a lakhelyemtől távol vagyok az autóval?
A rendszámcsere egyben forgalmi cserét is jelent, illetve az autó vizsgáztatását is...
-
BlacKSouL
addikt
óbakker, még mindig 137.48 a pályacsúcs, és 7.53 a sebessége...ez még simán elpattog, de hogy nem 19:40 lesz, az is tuti. 89 perces köridővel még minimum 2 kör... bár az űrügynökségek szerint már csak 1. Ellenben ha még 2, akkor a következő utániban megint fölöttük megy el...
Lássuk a legalacsonyabb pályamagasságot, és akkor kiderül.Vicces...ha jól számoltak volna, akkor ebben a pillanatban kéne földet érnie Kínában...ez meg vidáman suhan majdnem ugyanolyan magasan
-
Mawyx
őstag
Én is munkakeresésbe kezdek.
Hihetetlen, szóhoz se tudtam jutni, csak hümmögtem meg bólogattam.
Ami eddig melóm volt az az alap+ ehhez jönne hozzá min 15weboldal frissítése hetente (ha ebbe belejövök, akkor több)+ grafikák készítése, olyan szobába kerültem, ahol 3-an vagyunk, egyik az új főnök és nem érdekel ha azt mondjátok, hogy üldözési mánia, de nehéz nem annak venni, hogy van vagy 20szgép a cégnél, 2van amire rá lehet látni mindenhonnan, mindkét gép az enyém. A titkárnő maca holnaptól megfigyeli mit csinálok és jegyzeteli. Fizu nettó 100.
Hát az anyjuk picáját azt -
-
syler
aktív tag
Egyébként sógorom most Március 25.-én lesz kint öt éve. De ezt a bizonyított kint tartózkodást nem igazán értem. Mivel lehet jobban bizonyítani, mint 5 év bejelentett munkával? Abból rendesen adózik, ez az egy munkahely van neki 5 éve /tesco/, van a nevére a rent stb. Szerintem a bizonyítással nem lesz gond
Köszönöm a segítséged.
-
köszi!
én azt vallom, hogy idegen nyelvet csak idegen párnákon lehet igazán megtanulni. nem annyira a tanfolyam a lényeg, hanem a beszéd és a kommunikáció, hogy rá legyek kényszerülve, hogy angolul beszéljek. természetesen csak akkor megyek ki, ha meglesz rá a teljes keret, ha úgy van, akkor meg kint is tudok pénzt keresni.
szerk: illetve egy jóbarátommal mennék ki, szóval ezek a költségek úgyis feleződnek, szóval ahogy számolom lakás+net+villany+közlekedés kijön kb 500-550 fontból havonta, fejenként.
-
NoLF
veterán
-
-
közben rájöttem, hogynem feltétlenülakarok londonba menni, sőt, ha idén nyáron megyek, akkor biztosan nem, mert valószínűleg az olimpia miatt igencsak zsúfolt+drága lesz. ezt a sulit nézem egyelőre, kevésbé baráti az ára, mint amit te mondtál
minimum heti 10 órában szeretnék nyelvtanfolyamra járni, de talán inkább 20. majd elválik még. annyi tervem van idénre, hogy ha ezeket mind végrehajtanám nem lenne időm előteremteni rá a pénzt
-
-
Mawyx
őstag
Én elfogult vagyok a spanyolokkal
Azon meg én is gondolkoztam már, hogy hogyan lehet, hogy kapásból az anyanyelvükön szólalnak meg és úgy tűnik mintha sokan csak úgy tudnának kommunikálni, amikor nézem a reptéri melókat folyamatosan, de mindenhová kell az angol és nem is az alap, hanem min társalgás szintű szóban és írásban, a legkülönfélébb munkaköröket néztem már.
Náluk vagy van valami engedmény, ami nem valószínű, vagy igenis tudnak angolul nagyon is profi szinten, mert anélkül nem vették volna fel őket, de már ott vannak és megtehetik, hogy úgy szólalnak meg, ahogy ők akarnak.(#18905) bandus : ezt nekem is mondták, de egyszerűen nem fért bele, nem is jártak csoporttársak évközben, hanem vagy megvolt nekik még gimiből vagy még most sincs meg, mert most járnak tanfolyamra államvizsga után. Nem én voltam egy egyetlen kivétel.
21-én a Villareallal játszanak, legolcsóbb jegyet amit látok 225€, Malagával 18-án játszanak, legolcsóbb jegy 95€, ez nekem túl sok egy jegyért.
-
Mawyx
őstag
Szerintem egyáltalán nem lepukkant, a kedvenc repterem, rettentő tiszta és kellemes, nem tudom te hol jártál
Spanyolországban meg tudni kell spanyolul, legalább pár szótha ezt elfogadod, akkor csak meglepés érhet, hogy milyen sokan beszélnek angolul, még az idős nénikék is
Amikor már nem számítottam rá, akkor csak angolul tudókba botlottam.
Nem volt semmi spanyolul buborékos vizet kiimátkozni belőlük úgy, hogy nem tudtam spanyolulRepültem 6órát + kocsi bérés+ mire pont egy bolt előtt vezetett utam, már úgy voltam vele nekem bármi áron bubis víz kell értsék már meg basszus vagy felbontogatok mindent sorban
Én meg lehetőleg madridi éjszakázással vagyok csak hajlandó menni, imádom, nekem bejött
Na bandus, ezt add összeMikorra néztél ennyiért meccsjegyet?
Szánom-bánom hogy nem tudtam angolul amikor egyetemre jártam, nézhettem volna én is iylen kurzusokat, de a nyelv maradt a legvégére, egyszerűen nem volt rá idő egyetem közben, mindig fullra voltam órával
Mindig arra vágytam, hogy ne turistaként jussak külföldre, hanem dolgozni, munkahely küldjön vagy tanulni vagy dolgozni, de ez mr csak álom, a melóhelyemnek esze ágában sincs ilyesmi
-
Mawyx
őstag
Hozzám jöhettek, kicsi a hely, de van, felcsorogni a Nyugatiba, 4-es 6-o villamos jár egész éjjel, a 6-os villamos megálllójától 2 utcányira lakok. Reptér-Mawyx kb 1 óra.
(#18709) FehérHolló: én nem, de több ismerősöm is aludt már T1-en, nem tudom titeket miért tessékeltek ki.
-
Mawyx
őstag
Úgy tom van.
Én szívesen csöveznék kint, ha már nem utazhatok, legalább airport sleepinget nyomhassak
Hogy bezár-e, azt nem tudom, de bent lehet aludni ez biztos.
Olaszban volt, hogy 10-kor zárt egy kis reptér, de aki zárás előtt odaért, az bemehetett, kvázi rázárták a repteret, aki nem ért oda addig, az kint csövezhetett az utcán. -
kételkedem
addikt
Fejlődni mindig érdemes, egyrészt látni kella korlátokat, de azt is, hol lehet korlátot ugrani
Ezzel egyet értek!Amúgy miért kell állandóan szidni a "gazdagokat" , meg ilye tmondani , hogy vegyék el tőlük? (most nem rád mondom).
Szerencsére senkire sem vagyok irigy és sosem kívántam más vagyonát!Kvázi bárki előtt ott a lehetőség, hogy nagyot alkosson, híres és gazdag legyen. (Igen tudom, van akinek kétszer annyit kell dolgoznia érte).
Ezzel nem teljesen értek egyet, de mindenképpen van benne valami! -
FehérHolló
veterán
Nekem terhelési asztma miatt kellett abbahagyni a versenyszerű futást. Összeestem a cél előtt 20 méterrel, amikor megnyertem volna épp egy országost. Az utóbbi 7 év alatt sikerült annyira leküzdenem (hobbiszerű futással, túrával és kerékpárral), hogy már szinte alig jön elő valaha. Ezek után nem fogadok el olyan érvet, hogy valaki azért nem fut(hat), mert terhelési asztmája van.
-
-
-
Mawyx
őstag
Nálunk is volt rengeteg süti, anyuék cukorbetegek, főleg anyu, mert az ő cukrát nem birják lehúzni, mégis 2pofára tolta befelé a sütiket ahogy szokta, rosszul is lett, ahogy szokott, ha szólunk neki, akkor megsértődik, nem tudunk vele mit csinálni. Én nem ettem belőle, egyszerűen nem szeretem őket, elvétve megkívánok valamit, akkor veszek egy szeletet.
Viszont azt már megtanulták, hogy ha csak levest kérek, akkor csak levest kapok és olyankor mivel ők azért ennének valamit, akkor a második a mindegy kategória, nem amit Mawyx szeret. -
lujó55
addikt
Az a baj, hogy ha nem eszel, megy a vérigsértődés.
Mi otthon csak annyi kaját készítünk, ami tutira elfogy. De a kedves mama elővette a 300 literes fazekat, csinált nekem kocsonyát, hogy a kedvemben járjon.
KÉT ÉVE NEM ESZEK DISZNÓHÚST!!! Most megy a duzzogás, hogy én már nem szeretem őt. -
venember83
nagyúr
Vigyázat, ez így kibúvóként hangzik.
Amúgy egyetértek a jeti jr. kollégával, 64 kg a te magasságodhoz kevés és kb. elérhetetlen.
Kicsit más: itt egy jó kis indavideó klip, mivel tudnám saját gépre menteni kívánt könyvtárba és lejátszó-kompatibilis formátumba?
NoLF: Csatornákban?
-
bnss
veterán
"Hát nem tudom, eddig nem vettem észre."
Ennek az lehet az oka, hogy az LCD technológia kevésbé érzékeny a statikus tartalomra, több idő kell a beégés kialakulásához.
A CRT megint más, ghostot felfedezhetsz rajta kikapcsolás után - legalábbis régebbi készülékeken -, de a beégés, mint jelenség nincs jelen.
---
Ajándék vásárlás: a sajátom már megérkezett (
), de a család többi tagjáé is alakul.
-
bnss
veterán
Mert LCD-nél nincs beégés? Hogyne lenne... A plazma némi törődést igényel a bejáratási időben, utána már kevésbé érzékeny. Persze nem árt nem otthagyni pl. a Windows asztalt rajta órákra (nálam két óra után készenlétbe kapcsol a TV).
Saját véleményem szerint: inkább figyelek rá egy kicsit - mint minden komolyabb elektronikai eszközömre és a biciklire -, cserében naturális színeket, mozgásmegjelenítést kapok.
Persze nagyban függ a felhasználási területtől, hogy melyik technológiát célszerűbb választani (eleinte és is az LCD felé hajlottam, LED háttérvilágítással, de ami elfogadható képminőséget produkált, annak az árából majdnem két azonos méretű plazmát kaptam volna).
---
Szép napot, aranyvasárnapot!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Automobilista 2
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest