Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Elnezest , nem bantasbol irtam.Nekem tok termeszetes volt mar elso repulos utamon is, hogy ertekes dolgot nem rakok feladottba. Penzt meg foleg nem.
Nem csodalkoznek, ha lenne koze a borondeltunesnek ahhoz, hogy penz is volt benne.
De hogy segitsek is - mondjuk most mar keso van, de hatha van nyitva valami hiper- boltba bemegy, tiszta ruha megvesz. Nem hinnem, hogy 6-8 ezer forintnal tobbe kerulne egy valtas tiszta ruhat szerezni.
MAsodik opcio: ruha este kimos, jól kicsavar, remélhetőleg reggelre megszárad.
-
ladybug
őstag
Köszönöm, Tim.
Talán pont azért nem hergellek a kijelentéseimmel, mert aktív heteroszexuális életet élő férfi vagy a töbiekkel szemben.kraftxld: Jahh... Látod, már olvasni sem tudok.
Bakki, Ironman verseny van, itt köröznek a helikopterek, hallom a hangosbemondót. Tervbe is volt, hogy megyek, de most már lázam is van, és le kellett feküdnöm. Az előbb keltem fel.
-
kételkedem
addikt
Biztosan azt is, de ha belerakok 500db nemes nyár csemetét, az nem lesz szerintem olyan kapós, mint a barack, szilva és szőlő termés. Bár az akác a nálunk megtermelhető legjobb tűzifa, szándékosan nem azt akarok ültetni, mert azt ahogy eléri a karvastagságot, azonnal elkezdik gyéríteni. A nemes nyár hátha nem lesz olyan kívánatos! A szomszédban vannak fiatal akácosok, hátha azt fogják inkább csipegetni!
-
kételkedem
addikt
A fagy nálunk is elvitte a cseresznye és a barack egy részét.
Nekünk most a szőlő az ami nagyon szép egyelőre! Egészséges a növény, sok a fürt. Ha nem lopják el az egészet, akkor lesz pár hordó borunk. Utoljára talán... Hétvégén meggyőztem apámat, hogy hagyjuk fel a telek művelését. Ültessünk bele facsemetéket, aztán hagy legyen ott magának!
Minden évben rengeteget dolgoznak a szüleim a hétvégi telken. Sokba kerül az üzemanyag, a permetszer. Aztán mindig valaki más szüreteli le a gyümölcsöt. Kitépik a frissen ültetett palántát, elvágják a lugas drótját. Pár napja lelopták a kis ház ereszcsatornáját, lefeszítették a budi lakatját.
Komolyan félek a szőlő éréstől, apám agyvérzést kap ha ellopják, tönkreteszik a termést!
-
BlacKSouL
addikt
Nos, itt azóta már kétszer esett...Egyszer 3 percre kisütött a nap, de devianciáját azonnal szigorúan megtorolta egy olyan jó sűrű aprószemű de intenzív trópusi zivatar. Még én is szarrá áztam, pedig csak a portáig szaladtam ki még szárazon, és 2 perc múlva befelé 30 méteren csatak víz lettem.
viszont pináról jut eszembe...ki kell mennem az üzembe..
-
-
stranger28
addikt
Mondom, hogy az ilyen helyeken egymást ölik főleg, mert nincsenek kibékülve senkivel sem igazán az antiszociális viselkedésük miatt. Úgyhogy nem feltétlen megtorlás volt az, amit a TV-ben láttál. Én jártam már ilyen családban, de elég, ha megnézel pár videót a neten, hogy hogyan élnek. Egymással is úgy beszélnek, ahogy veled, csak épp nem lopják meg az anyjukat. Ezek után nem csoda.
Nem feltétlen romákról beszélünk. Ezzel egyetértek. Aki bűnöző az bűnöző, nincs ezen mit szépíteni. Cigánybűnözés pedig elcsépelt. Biztos nagyobb százalék jön közülük, de olyan mindegy, hogy fehér vagy fekete valaki. Itt a közeg a lényeg.
Az a baj ezzel az egyenlőséggel, hogy elvileg van, de mégsincs. Te lecigányozhatod, mert az, ő pedig beperelheti a rendőrt bármiért kb., mert az. Hivatkozik rá, visszaél vele, ahogy mink is.
Szóval, akármennyire nem látszik, meg nem sokba nézem, aki csak segélyért áll sorba, valami békés megoldást kellene erre találni. Csak senki nem foglalkozik a kényes kérdésekkel, mert könnyebb mindig csak kerülgetni és tűrni.
(#25343) tbs: Gumikalapács :-)
-
stranger28
addikt
Ezért mondtam, hogy nem népirtásra kell gondolni, "rendes" fegyverekkel. Olaszliszka pedig remek példája, hogy ezek mennyire nem rendes emberek. Emberi jogok? Minek? Nem képesek beilleszkedni. De az EU nyomatja, hogy a kisebbséget el kell tartani, fel kell zárkóztatni, blabla. Aztán most ez a helyzet. Romák ellen pedig nem volt ott semmi emiatt. Elég sok bűncselekmény van, csak ilyenkor ugye felkapja a média, és saját szájízére formálja.
Régebben volt tisztelet az eltartó irányába. Most nincs. Annyi eszük sincs, hogy azt a kezet ne harapnák meg, amelyik eteti őket. De mivel ez egy babakéz, le se szarják. Jól is teszik, ha belegondolok... /Nyilván nem nekünk jó ez, mielőtt megint félreértés lesz./ De nem hiszem, hogy ezt évtizedekig fogják tűrni a népek. Kanada is már kényelmetlenül érzi magát, aztán még alig ment ki pár.
Akkoriban (VH) inkább a zsidók voltak kereszttűzben, bár ők meg nem loptak, csak irigyek voltak az emberek. Meg ugye a bűnbak kell.
Miért lennének? Ez on-topic, vagy mi a fene.
(#25340) fokukac: Az nem rossz.
De sok be is vallja, hogy a péniszét hosszabbítja csak vele, nem süti el feltétlen egyiket sem.
(#25341) tbs: Nem is akarnak beilleszkedni. Ilyen egyszerű. Egy felnőtt embert, ha nem akar valamit, nagyon nehéz rávenni, hogy tegye meg.
-
tbs
addikt
Ööööö... Igen. (Illetve nem, de most jobban terjednek a hírek és az emberek.)
Sokáig én is azt hittem, hogy az erőszakos beillesztés a gond. De azt kell mondjam, hogy nem. Hanem a rugalmatlan közeg, ahová illeszteni próbálják az illesztenivalót. Mert az esetek 99%-bán rossz helyre akarják illeszteni, de kalapáccsal a kézben minden szögnek tűnik...
-
stranger28
addikt
Ott meglőnél-t akartam írni eredetileg, nem tudom miért a másik lett. Arra emlékeztem, sry.
Nyilván nem a 3000 ezres lakosságú, 2 utcás községről beszélünk, ahol 1000 tezsvír van és azok majd szépen, módszeresen kicsinálnak, hámermíre. Egy nagyobb helyen, ahol ismered a szomszédságot, ott meg lehet oldani, hogy ne jöjjenek vissza. És agyon sem kell őket veretni, meglőni/lelőni sem kell őket. Nem egyszemélyes hadseregről beszélünk.
Utolsóra nem reagálnék, mert az ott félreértés ugye. Pusztán nem tudok írni.
Próbálkoztunk anno azzal, hogy elvittünk mindent, ami ér valamit és nyitva hagytuk az ajtókat. Hátha elszoknak. Egy darabig be is válik, de aztán idegesek lesznek a jószágok és pusztítani kezdenek.
Az egyetlen valóban mindenkinek jó megoldás eleve ki sem termelni ezeket a hulladékokat. Ők is szenvednek biztos, hogy ilyenek.
-
stranger28
addikt
Nem NATO kaliberű automata gépkarabéllyal való népirtásról beszéltem, hanem pl. légfegyveres figyelmeztetésről. Egy segglövés elég kellemetlen tud lenni. De akár még egy paintball is, elhiheted. Tehát nem emberölés. Így pedig lehet náluk, én úgy tudom.
Beszari népek ezek, hidd el nekem. Nem jönnek, ha meggyőző voltál.
Másrészt szó nincs tervezgetésről, de ha látom, hogy amiért dolgoztam épp két hiperpigmentált állat kezében van, miközben 2-ig nem tudnak számolni, akkor biztosan nem ülnék kocsiba, hogy gyorsan feljelentsem őket, mert az milyen hatásos. Ha ez neked nem egészséges lelkiállapot, akkor tudlak ám sajnálni.
Szerinted mi a megoldás?
-
BlacKSouL
addikt
"fixációját megértéssel és szimpátiával kezeljük. "
És természetesen a fokukac által igen tévesen lezárt önkéntes adománygyűjtéssel
mod: pi ára nem költök, csak ha a megfelelő betű belekerülÚgyhogy dőlhet a lé
Ej, mikor még Télapu is itt p|názott velünk...
Amúgy meg ATYA ÚR ISTEN! hogy én már 7 éve itt ufódok a PH!-n..
-
Elég hosszú sztori, mármint hogy az,... hogy miért. Egyszerűen letudhatnám annyival hogy letelt a két év és cseréltem Sam Fisher-t (...akkoriban úgy éreztem magam mint a főhős abban a bizonyos játékban...). De mivel az életemben történt egy-két változás, barátok jöttek-mentek, lassan végleg elköltözöm, talán komolyodtam és voltam sokáig melankolikus, de a legfontosabb, hogy ezidáig volt egy nőnemű egyén is, életem szálai között, akivel már nem fogok találkozni/beszélgetni, neki állítok ezzel emléket (un. "kék hajú lány", aki amúgy fekete, egy különleges tinccsel
). Tehát két év nagy idő, eltelt, hát túl vagyunk rajta, ezt is megéltük, próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, változni, lassan felépülni, rossz emlékeket és eseményeket felejteni, emiatt változtattam az avatart. Szerintem ez így elég magyarázat, a többit esetleg/talán/csak privátban osztanám meg, szigorúan magánjellegűen.
...bár először ugyan ilyenre gondoltam,mint az előző (ha már változtatni lehet), de kell a változás, talán így jobb, és egy kis emlék is...
-
Tim82
félisten
-
JetiRulez
őstag
A hazai ügyintézés csapdájába már most nem először esek bele. Amikor erkölcsi bizonyítványt kellett csináltatnom, nem volt mindegy, milyen fajtát. Mikor intéztem volna a vagyonőr-igazolványt, akkor utasítottak vissza, mondván a másik fajta bizonyítványra van szükség. Ahol a bizonyítványt kiállítják, a helyi intézőnek világosan megmondtam, hogy mire kell nekem. Ő pedig világosan megmondta a téves információt. Végül is csak 8000 Ft-om bánta.
-
-
fokukac
nagyúr
azért ne sajnáld már annyira..
az alatt csak éhen halni lehet.Amúgy ez a 61% egész baráti, 2010-ben 42%-át kaptam meg a bónusznak, azaz az állam bácsi 58 (!) %-ot levont....
2009 előtt 47%-ot kapott meg az ember nettóban, 53%-ot nyelt le az államszóval sokat javult a helyzet.
:-) -
fokukac
nagyúr
vonnak mindent,
a jelenlegi adószabályok szerint a bruttó 61,18%.-át kapod meg, ennyi a többlet-jövedelmed effektív határ-adókulcsa.
(ha meghaladod a br. 200k-t éves átlagban)16% x 1,27 szja = 20,32%
plusz 10% nyugdíj-járulék
plusz 7 % egészségügyi járulék
plusz 1,5% munkavállalói járulék. -
bobsys
veterán
-
Mawyx
őstag
-
-
lujó55
addikt
Csak az elsőre tudok valamit válaszolni:
ha cukorbetegségre való hajlamod lehet vagy egyszerűen csak jobb tudni és felkészülni, mint kezelhetetlen státuszba sodródni akkor a legjobb ha nemcsak a cukrodat nézeted meg (pl. gyógyszertár, vércukormérő készülék) hanem teljes vérképet kérsz. A háziorvosod fog beutalni egy laborba, ahol levesznek 4 kémcső vért és pisilni kell egy pohárba, de ki fogod bírni és utána megiszod a jól megérdemelt söröcskédet a hősiességért és bátorságért mondjuk szerintem a pisilés nem fáj.
Komolyra fordítva a szót. A nyomelemeket is meg kell nézetned. Króm. Ha ez nincs elég, akkor baj lehet a cukor lebontással. De vannak erre vonatkozó fórumok szakorvosok hozzászólásával is. -
fokukac
nagyúr
biztos szuper légpárnás busszal mentetek, vagy esetleg nagyon be voltál szívva...
én emlékszem, hogy anno az ikarusszal minden betontábla után koppant egyet a fejem, amikor aludni próbáltam...
Utoljára 2006 novemberében egy céges pözsóval jártunk ott, prágában kilyukadt a kipufogó, olyan hangunk volt hazáig, hogy már nem is zavart az út.
-
fokukac
nagyúr
hi!
Tim, Te Ausztrián át mentél Prágába?
A Prága-Brno autópálya legendásan szar, beton-elemekből épült, olyan, mint a régi M7-es, így aludni tényleg nem lehet rajta (egyszer mentem arra úgy, hogy éjszaka volt a buszon, és utána prágai városnézés, hát, nem voltam túl kipihent). Utoljára kb. 5 éve jártam arra, akkor még beton-elemes, ugratós volt a sztráda, de lehet, hogy azóta kicserélték a csehekAmi pedig a repülőket illeti: Én a 180 centimmel 2 órát még kibírok egy fapadoson Londonig… de úgy képzeljétek el, hogy amikor Amerikába mentem, a Deltával, na, ott pont ugyanannyi lábtér volt, mint a Wizzair-nél, csak nem 2 órát kellett kibírni, hanem 10-et.
Azért ezen kicsit be voltam halva, hogy egy interkontinentális járaton is ez van… pont az az 5 centi hiányzott, hogy el lehessen férni… és mindez azért, gondolom, hogy a 40 sor mellé beférjen még két sornyi ember (mondjuk 2x7 plusz jegy)
Na mindegy, túléltem. legközelebb első osztályon megyek, 800 ezerért
A szárnynál lévő vészkijárat mellé kell ülni, a haverjaim oda kérték, ők konkrétan dőzsöltek, annyi helyük volt. Nekem meg a 14 colos thinkpad alig fért el az ölemben.Ui. bezzeg az amcsi belföldi járatok, na, ott fapaddal is 20 centivel több helyem volt (mondjuk ezt megértem, mert amekkora darab egy átlag amerikai)
-
NoLF
veterán
sajnos mindig wizzair-el repülök úgyhogy pontosan tudom, miről beszélsz...
majd dél-afrikába menet szerintem megtapasztalom, milyen is egy igazi repülő belülről
na jó, izraelbe menet még anno 99ben rendes malév géppel mentünk, de akkor szerintem még nem is voltam kifejlődve rendesen, nomeg az emlékek is halványultak már. de az biztos hogy airberlin, wizzair, ryanair mind kinyír.mondjuk elvileg lesz a buszon jó társaság, nem félek nagyon
-
fokukac
nagyúr
de az samsung, ez meg a natúr, csupasz android, csilivili, launcher nélkül, ezért gyors, és nem fagy le...
olyan launchert, vagy fõzött rom-ot raksz rá, amilyet csak akarsz, a nexus-nak ez a lényege.és mondom, dedikált keresõgomb van erre a funkcióra (a nexuson 4 érintõgomb van alul, nem 3), a tárcsázót csak akkor használod, ha ismeretlent hívsz, vagy a mentõket...
ennek a funkciónak a nokián volt értelme, itt nem sok -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Futás, futópályák
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest