Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #35724 üzenetére
Magyar bankok váltásnál egyébként tényleg egész jó arcok, én próbáltam a német bankkal is váltatni utalásnál, de a magyar bank váltási árfolyama eddig mindig jobb volt - sőt, kivételesen a váltási költség is olcsóbb. Magyar bankból utalni bárhova már más kérdés, ez a tranzakciós adó nem vicc. Először meglepődtem, hogy van még készpénzfelvételi díj is, aztán leesett, hogy persze, hoszen az is adóköteles, hogy hozzáférj készpénzben a saját pénzedhez. Egyébként még a hitel végtörlesztésére is kifizettem a tranzakciós díjat, nyilván, ez is csak egy utalás...
p
-
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #35298 üzenetére
Nem tunt fel, hogy szazszor gyorsabban ment at ftpn? vagy amugy is lokal halo lett volna?
Szeretnem tudatni mindenkivel, hogy megerkeztem epsegben az Egyesult Kiralysagba. A repulout nem volt veszes, sokat segitett az alatato igy a het oras Chicago - Manchester utbol 6ot aludtam
-
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35132 üzenetére
Az elérhetetlenné válás vagy a felszabadítás hiánya jelen esetben szerintem teljesen indifferens.
Ha az a kérdés, hogy valami leak-e, hiba-e, akkor nem az. A leak technikailag jól körülhatárolható. A "felszabadítás hiánya" önmagában még nem mond semmit arról, hogy tudatosan nincs felszabadítás, vagy hiba folytán marad el. Miért biztos az, hogy nem volt felszabadítás, vagy ha szándékosan nem volt, miért kellett volna legyen? Van, amire nincs is ráhatása, pl. flash plugin, ami jelentős szeletet ki tud kanyarítani a memóriahasználatból.Blackboxként szemlélve annyit látok, hogy normális használat mellett idővel megeszi a memóriát. Lehet vitatkozni, hogy leak, vagy sem, de hibának hiba. Hogy mi okozza, azt leszarom, nem én fejlesztem.
Vannak megfelelő eszközök, amelyek memory leaket tudnak detektálni kvázi blackboxként tekintve az alkalmazásra, pl valgrind. Ide a szemmelverés általában kevés. Leak téma részemről lezárva, mert már nekem is unalmas.
De mi is az, hogy hiba? Fejlesztői szemszögből nekem az a hiba, ami nem tervezett, nem specifikált, nem kezelt, nem szándékos [...] működés. Hogy a felhasználók egy csoportjának nem tetszik vagy nekik nem megfelelő, ami egyébként technikailag ok...? Arra én felhasználóként azt mondom, hogy nekem nem megfelelő nem azt, hogy hibás.
Hiba abban az esetben lenne, ha bizonyítottan feleslegesen fogna sok memóriát a böngésző, amelynek tartalmát később nem tudja hasznosítani. Ha egy modern böngésző nem takarítja magát hatékonyan, nem tud hosszú távon megbízhatóan teljesíteni.
Mondok pár kitalált scenariot: 1, xy böngésző fut régóta n tabbal, cache-ben van már egy rakás history, előzőleg látogatott oldalak, specifikus feature-ökhöz tartozó adatok mint könyvjelzők, letöltések infó, különböző bővítmények, fejlesztői eszközök stb. Ezen funkciók "be vannak járatva", minden gördülékeny, lemezről benyalta a szükséges dolgokat, és tartja is memóriában.
2, xy böngészőt most indítod, megnyitod ugyanazt az n tabot, de nem csináltál még semmit. Tegyük fel, xy annak érdekében, hogy az indulás a lehető leggyorsabb legyen - mert manapság fontos követelmény ez is -, csak a legszükségesebb adatokat nyalja be lemezről induláskor, megjeleníti az oldalakat, te azt tapasztalod, az előzőhöz képest fele akkora a working set, ugyanakkor bizonyos funkciók első használatakor lassabb.
3, z böngésző fut régóta n tabbal, kevésbé pörgős, alapvető funkciók a disk IO-t terhelik újra és újra, cserébe kevesebb memóriát eszik.
4, xy böngészőben elkezdesz vég nélkül nyitogatni új oldalakat k tabig, amikor már elviselhetetlenül megnő a válaszideje az egész rendszernek.
5, z böngészőben elkezdesz vég nélkül nyitogatni új oldalakat, továbbra sem pörgős, k tabnál még elviselhetőbb a válaszidő, mint (4) esetben, de még l oldalt nyitva eléred ugyanazt a szintet.Az xy és z alkalmazások más szemléletben lettek tervezve, de egyiket se mondanám hibásnak.
Másik megvilágításból nézve tfh. xy böngésző process / tab designt követ tabonként dedikált javascript motorral, ami memória pazarlónak tűnhet, viszont ha az egyik tab javascript motorja felett átveszi az uralmat egy rosszindulatú alkalmazás, az nem fogja a másik tabon futó, például éppen banki tranzakciót végző kompromittálni.A laikusság bizonyítéka pedig ez a mondat volt: Első bekezdésedre, nem írtam ilyet, nem is lehet ilyet, az os feladata ezt szabályozni. Így a hasizmaim lóbalzsamozása (görcsoldás céljából) után erről továbbra is az a véleményem, hogy elég gáz, ha az OS szabályozza, hogy mennyi ramot használjunk. Az ugyanis szimplána ki fogja lőni az alkalmazást, ami mérsékelten tartozik bele az általad leírt felhasználóbarát viselkedésbe.
Chrome-ról pedig nem beszéltem, bár gyanítom, az is pont ugyanígy viselkedik.Nem baj, ha nem értesz hozzá, csak ne légy róla meggyőződve...
Az előzmény ez volt:
Ha szerinted normális a memóriahasználat korlátlan növelése a rendszer többi folyamatára lévő tekintet nélkül, olyan környezetben, ami nem rendelkezik egy db szerverbe elegendő mennyiségű rammal, akkor ballagj vissza az oktatási intézménybe, ahonnan a papírod van, és szolgáltasd vissza. Jobb lesz így a világnak.
Akkor bővebben. Én abban a hiszemben írtam a fenti mondatom, hogy fizikai memóriára gondolsz, máshogy nem láttam értelmét. Egy alkalmazásnak nem hatásköre, hogy az os szintű erőforrásokat valós időben monitorozva az aktuális szabad erőforrásokhoz igazítsa működését.
A "nem is lehet ilyet", és az "os feladata ezt szabályozni" alatt értettem azt, hogy minden alkalmazás kap egy virtuális címteret, van valamennyi erőforrása, amivel garázdálkodhat, memóriát foglalhat, és ha sikerül örül, ha nem, megpróbálja lekezelni; de hogy ténylegesen honnan jön a megcímzett adat, mi van ebből a fizikai memóriában, és mi van/volt kilapozva, azt az os feladata szabályozni a rendelkezésre álló erőforrásoknak és kihasználtságnak megfelelően. Az alkalmazás _saját tervezési korlátain_ belül teljesen normális a memóriahasználat (virtuális) igény szerinti korlátlan növelése más alkalmazásokra tekintet nélkül. Nyilván elvárható, hogy feleslegesen ne használja a rendszer erőforrásait, de ha allokálni kell, akkor allokálni kell.
/Tekintsünk el a példa kedvéért attól az esettől, amikor azért növekszik a memória, mert pazarlóan bánik vele az alkalmazás - ettől függetlenül is megvannak az erőforrás korlátok, legfeljebb később jönnek el./ Hogy kéne tekintettel lennie? Fut egy jól optimalizált, memory leak, bloat mentes spórolós böngésző, amit most indítottunk, n tabbal, megnyitsz közben egy másik izmos alkalmazást, aztán a böngészőben nyitnál egy n+1. tabot, mire a böngésző azt mondja neked, hogy nem nyit még egy tabot, mert már fut egy másik combos alkalmazás, és sok lesz már a pagefaultból, ha még allokálnia kell x MB-ot?
Saját magát képes lehet profile-ozni egy alkalmazás és különböző vitális mutatói alapján erőforrás használattal kapcsolatos korlátozásokat bevezetni / feloldani, nélkülözhető cache-t purge-ölni, ha van mozgástér, feldolgozó szálak számát csökkenteni, ilyet alkalmaztam már én is, de ez speciális, jól kontrollált környezetet feltételezett.
Nem arra gondoltam, hogy hagyjuk, hogy az os kilője az alkalmazást, egyébként is os függő, hogy mi történik ilyenkor, windowsban nincs oom killer, kilapoz amit tud, aztán ha már az sem opció, használhatatlanná válik annyira, hogy a felhasználó úgyis kilő valamit - ha tud.Sólyom reality volt már?
[link]
Imádom ezeket a nagyobb ragadozó madarakat. -
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35119 üzenetére
Erős kijelentések egy laikustól.
Első bekezdésedre, nem írtam ilyet, nem is lehet ilyet, az os feladata ezt szabályozni.2. Leak alatt olyan memóriaterületet értünk, ami elérhetetlenné vált az alkalmazás számára, magyarul nem tudja megcímezni, nem gyorsítótár, mégha látszólag túl nagyra nőtt is. Nem én találtam ki ezt a fogalmat, és hadd ne vitatkozzak már egy általad átdefiniált fogalomról. Nem beszéltem böngésző kapcsán végtelen méretű cache-ről, nem mysql-ről és egyéb alkalmazások ilyen-olyan bugjairól írtam, hanem a konkrét böngésző konkrét viselkedéséről, amiben nincs semmi különös.
Ha továbbra is úgy látod, nyugodtan nyiss egy issue-t: [link].3. Lehet ezen vitatkozni, de ebben nem velem vitatkozol. Elmondhatom én is az egyéni preferenciámat, de tök mindegy, itt nem rólam van szó.
Valószínűleg nem keveset matekoznak azon a chrome fejlesztői/tervezői, hogy visszaszorítsák a memóriahasználatot, de közben sebességben az élen maradjanak, és ez ne menjen a megbízhatóság és biztonság rovására. Továbbra is sokkal komplexebb kérdésről van szó mint egyesek gondolni vélik. -
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35111 üzenetére
De, azt kell mondjam teljesen normális. A felhasználóknak sebesség kell, azt pedig úgy tudják elérni, hogy a böngészők használják a gépben lévő memóriát. A felhasználó nem a taskmanagert nézegeti, hanem a weboldalakat. Az operációs rendszer egy dolog, Win7 csak akkor kezd el "csipogni", ha letiltottad a lapozófájlt. Alkalmazáson belül lehet különböző memória-modelleket, stratégiákat alkotni, akár egy java gc-hez hasonlót is (például a javascript motor ilyet használ). Itt (chrome) ráadásul processzek közötti osztott memória is van. Sejthető, hogy a chrome-ban is komolyan megtervezték ezt a kritikus részt. Természetesen a chrome is takarít maga után, mivel nem végtelen erőforrásokkal dolgozik, rá van kényszerítve, de ha túl sokat takarít, akkor a takarítás túl sok erőforrást emészt fel, és nagyobb eséllyel kerülnek ki olyan adatok, amik később kellenek, ezért újra be kellene őket nyalni. Kényes az egyensúly. Nem beszélve az os-ről, ami a háttérben végzi a dolgát, valamint egyéb alkalmazásokról, amik versengenek az erőforrásokért. Vegyük csak a photoshopot és a chrome-ot, technikailag az os nem nézi, hogy a usernek biztos inkább a photoshop a fontos, akkor lapozzuk ki a chrome-ot a fenébe, aztán mikor aktiválja a user a böngésző ablakot, akkor megy majd a matek pár másodpercig.
A lényeg az - és erre vonatkozott a mondandóm -, hogy abból, hogy bezársz egy böngésző példányt, amelynek volt n nyitott füle, majd megnyitod újra ugyanazokkal a fülekkel, nem következik, hogy az előző futó processzben szivárgott a memória, és ezt lehet rágni akármeddig, nem mondod meg ennyiből, hasraütésre. Vagy pedig nem úgy használod a leak szót, mint ahogy a szakma.
A példád nem releváns, tudnék én is mondani példákat a munkámból - teljesítménykritikus, elosztott, nagyvállalati szoftverrendszereket fejlesztő java/C fejlesztőként - alkalmazásokra, melyeknél nagyon kötött volt a memória felhasználás, és az ellenkezőjére is, amikor kvázi bármennyivel gazdálkodhattunk, csak menjen a cucc minél gyorsabban.Egyébként itt lehet nézegetni részletesebben a chrome-on belüli memória felhasználást. [chrome://memory-redirect]
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #35102 üzenetére
Ami persze teljesen normális, mégha laikus ember számára furcsa is. Nem leakről van szó, egyszerűen nem azonos a két állapot, amit összevetsz. Amivel több adatot memóriában tart az előbbi állapot, az hasznosulhat még, például amikor visszanyitsz egy korábban bezárt oldalt, amit cache-sel, ezáltal sokkal gyorsabban megnyílik. Pont ettől nem lesz leak ez a memóriafoglalás, mivel erről még a processz tud. Előfordulhat persze leak is, de a leírtakban semmi különös nincs, ami erre utalna.
Komplex kérdésről van szó, lehet mindig pucolni a memóriát (már önmagában ennek is ára van) és csak azt benne tartani, amire épp szükség van az aktuálisan megjelenítendő tartalomhoz, tök jó, csak lassú lesz. -
-
Dylen
senior tag
válasz
EQMontoya #35067 üzenetére
Tudom, hogy indiában elég késő van, az egész mai napra értettem az ooo-kat. Hozzáteszem, hogy a mi indiánjaink este fél 11ig vannak in charge.
(vagyis kéne lenni nekik) + OOO-t csak szabadnapkor állítunk be, éjszakára nem
Hétfőre pedig kapunk azt, amit szeretnénk, az igaz, de nekem eszemben sem volt aznap dolgozni, mivel kb minden ünnepet bent töltök.
És én bizony dolgozom ebben az országban, de nem ennek az országnak... -
tbs
addikt
válasz
EQMontoya #34985 üzenetére
Höhö. Ma reggel egy fabia kombis fószer és egy magasított kisáruszállító rakta keresztbe előttem nem sokkal a járgányt - láthatóan szándék (és fogalom) nélkül.
Szomorú volt látni, hogy pl. mikor a fabia segge elkezdett csúszni (pest, árpádhídi feljáró a tornyoknál) és észrevette a zember, azonnal satufékezett. Piruett. Kész szerencse, hogy csiga vagyok.
A dobozos meg padkát koccolt (satufékkel nyilván) és tolta tovább rendületlenül. Kemény csávó.
Remélem épségben hazaérnek azér'.
Az a jó a sok hóban, hogy amikor le kell takarítani a kocsit, a kosz is jön vele. Tavaly nyáron volt ilyen szép tiszta autóm.
szerk.: Szerdától vidék, remélem marad még hó, szánkóznék.
-
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #34864 üzenetére
Nagyjabol ugyanaz a szabalyozas, Magyarorszagon ahogy neztem most, 15 euroig adomentes.
Az osszeggel nekem nincsen bajom. Van rendes alapberem. Az utazast meg mondtak, tisztaban voltam vele, a kiirasban is benne volt.
Soha nem gondoltam arra, hogy napi 100 dollart kene kapnom, mert nem otthonrol dolgozom.
Itt nem nagy szam, az ha valaki masik allamban dolgozik par napot, orszagon belul maradsz. Egyebkent meg a 100 dolcsival az a gond, hogy rengeteg penz. Heti szinten tobb ezer (ha nem tizezer) ember utazgat, egy ember utazasa Kansasbe $1500-$2000 + a fizetese.
-
válasz
EQMontoya #34509 üzenetére
ezt amúgy én nem értem, mert ugye a hivatalos adókulcs 35,7%, viszont ha én elosztom a nettó felhasználásomat a bruttó kerettel akkor 0,734-esz szám jön ki, azaz a keret 26,6%-a megy az államnak. biztos valami egyszerű matematikai tévedésben vagyok, de egyszerűen nem sikerül rájönni
-
válasz
EQMontoya #34467 üzenetére
nem hülyének nevezném őket, ez erős, hanem tájékozatlannak, vagy nem is tudom. nem mindenki lát ebbe bele ilyen mélységben, még ha nekünk ez természetes is. szóval szerintem hibáztatni nem lehet az átlag polgárt, akinek mindegy, hogy hogyan, de 10-én kisebb összeg szerepeljen a számláján.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #34397 üzenetére
Kérlek, szabadon választható, beszéljétek meg egymás között, nekem tök mindegy
Mondjuk, ha már lehet választani, azért egy hölggyel biztos nagyobb élvezet lenne ez is.Amúgy a 182 azért nem olyan hatalmas, na jó, legalább 2 centivel felnézek rád. De lehet, hogy gyorsabban futok..?
Remélem, Tim majd feltart. -
Dylen
senior tag
válasz
EQMontoya #34388 üzenetére
jó neked.
A net még mondjuk rá, hogy jó is... de a tv adás katasztrófa! Visszatérő problémám, hogy szétesik a kép és a hang, és persze jöjjek haza napközben, hogy beengedjem a kollégákat, akik most negyedszerre is meg fogják állapítani, hogy túl erős vagy túl gyenge a jel, és beállítják.
De hogy mi a rohadástól állítódik el, az persze nem derül ki.
És egyébként most először sikerült mindezt telefonon bejelenteni, de így este 11kor is negyedórát kellett várnom míg eljutottam egy nyomorult ügyintézőig... -
Dylen
senior tag
válasz
EQMontoya #34322 üzenetére
Nemértem miről beszélsz
A leszállásjelző a kombínón is ugyanúgy működik, mint a többi járművön, hamarabb kell megnyomni, minthogy a megállóba érnénk.
Én továbbra is a felszállásról (és a felszállókról) beszélek. Amikor beér a vili (pl a 2-es is), egy kicsit várni kell, amíg elkezd a fény világítani, addig kívülről hiába nyomkodják, nem fog nyílni, csak akkor érdemes nyomni ha már világít. -
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #34300 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél. Azért a kedvenc mondatom, mert szinte minden hobbi autós ezt használja a véleménye alátámasztására, miközben egy meglehetősen szubjektív, nehezen mérhető információmorzsáról van szó, ami az ég adta világon semmit sem jelent a másik fél számára, csak annyit, hogy a vitapartner láthatólag el van szállva saját magától a vezetési tapasztalatait illetően.
A kényszeres túlvezetésről meg szerintem teljesen egyértelműen kiderült a véleményem az írásból, már a cím sem véletlenül lett az ami, nem pedig Furgonos mennyország.
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #34297 üzenetére
Ez a része tiszta, de a relatív gyorshajtást külön kezelik a statisztikákban (ksh), a sebesség nem megfelelő megválasztása címszó alatt. Persze lehet, hogy a rendőrség összemossa a kettőt, de ismert probléma, hogy a jelentésekben, nyomozati iratokban is tévesen illetve hiányosan jelölik meg a baleset okát. Aki a statisztikát készíti, az meg ugye pont ezekből dolgozik, nem tehet róla, hogy nincs megjelölve az abszolút gyorshajtás okként ott, ahol a relatívot választják. Mert bár élethelyzetileg létezhet olyan eset, amikor az abszolút gyorshajtás nem relatív gyorshajtás, a közlekedésjog nem ismer ilyen esetet, ezért kezelik hanyagul ezt a kérdést, és ezért nem kapunk valós képet a balesetek okairól a statisztikákból.
"... pedig vezetek pár éve..."
Kedvenc mondatom.
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #34281 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy milyen módszerrel van kijelölve a lakott terület kezdete és vége, ez nem változtat a tényen, hogy nem az éppen arra járó autós kénye-kedve szerint van a helye. Nekem mint autóvezetőnek egy dologra kell figyeljek, hogy hol van a tábla.
Engem még sosem büntettek meg jogtalanul, pedig nem vagyok se Superman, se Batman. Szabálykövető közlekedői magatartás, ennyi a titok. Nem kell csekkek miatt aggódni, meg azon, hogy jár-e arra a rendőr vagy sem.
Azt nem nagyon értem, hogy a relatív gyorshajtást miért kevered ide, a rögzített sebességmérésnél abszolút nincs szerepe.
-
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #34238 üzenetére
Csak megunta, hogy november 19-én bezzeg nem gondolnak rá a nők.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #34032 üzenetére
Mivel (lekopogom) beteg sem voltam mostansag (ket nap betegszabi 3 ev alatt), eleg frusztralo folyamatosan netto befizetonek lenni, mikozben az ember alig valamit kap vissza a masik oldalrol, es meg nem is el olyan jol.
Így.., plusz ha megfázásnál komolyabb bajom volt, és szakorvos kellett, inkább elmentem magándokihoz, esetenként súlyos tízezrekért, mert finoman szólva kritikán aluli az átlag szolgáltatás itt Budapesten, és amikor az ember egészségéről van szó, nem szivesen vár ki hónapos várólistát, hogy aztán sorra kerülve két perc alatt lezavarják és elhajtsák. Miközben 5 év alatt 2 millió felett fizettem csak tb-re.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #34062 üzenetére
Érted, ha ilyen alapon, előkészítettséggel, kiszámíthatósággal alakítják az adópolitikát ma Magyarországon, akkor hogy várhatnánk el, hogy cserébe normális szolgáltatást kapjunk az államtól.?
Ui. ja igen, és szó esett a nettó befizetőkről. Nehogy azt hidd, ha beteg vagy, akkor az államtól kapsz pénzt... lóf.szt. Az első 15 nap betegszabidat a munkáltatód fizeti, csak utána az állam. Szóval tényleg fennáll az, hogy semmit nem kapunk cserébe az államtól, lukas az út, az aluljárókat betömik, és még az idős beteg rokonainkat sem látják el a kórházban rendesen, és a gyerekünk elől megszüntetik az iskolát meg az egyetemet.
elkéepsztő. -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #34035 üzenetére
mai adózási hír, és nem hírcsárda:
[Időjárásjelentés-különadót akarnak kivetni minden médiacégre]
ui. a ph!-nak is fizetnie kell. mindenkinek, akár közöl-e időjárásjelentést, akár nem. Komolyan mondom, agyrém, ami ebben az országban megy. -
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #34049 üzenetére
Mandulamutet miatt voltam bent. Reggel bementem, xanax, majd altatas, mutet utan remlik valami, hogy fekszem a korhazi agyban, de estig teljes kepszakadas. Este felketem, telefonaltam egyet es aludtam tovabb. Reggel a nem kedves nover hozott franko zsomlet reggelire (friss mandulamutet utan, szaraz zsomle, noooormalis?) majd par ora utan indultam haza.
Egyebkent igaz, hogy lepusztult volt a korhaz.
Penzt meg nem adtam senkinek a vegen -
válasz
EQMontoya #34049 üzenetére
Műszaki informatikai üzemmérnök, de a programozáshoz sajna nem értek, bár ha kell beletanulok.
Illetve gépipari-informatikai technikus, de sajna ezen emlékek már a homály ködébe tévelyedtek, de pl. AutoCAD rajzolás minden további nélkül, igaz bele kellene rázódnom, de anno nagyon szerettem. -
válasz
Nem nagy pénz ez tény, csak az a baj, hogy a realitás ennél sokkal kevesebb, legalábbis szeretnék én annyit keresni, sőt ha valaki tud mondani egy helyet ahol ezt adják, már megyek is (ja persze ne olyan legyen, ahonnan 3 hónap után elküldenek, mert bocs, de nem tudunk foglakoztatni, hanem normálisan fizető, hosszútávú)
-
bobsys
veterán
válasz
En orultem, hogy netto befizeto voltam az egeszsegugyben es nem fogom banni ha egesz eletemben az leszek, mert egeszseges vagyok.
Emlekszem a mandulamutetnel kaptam szamlat, hogy mennyibe kerultem. Mosolyogtam, hogy mennyit fizettem be az evek alatt es mennyit koltottek ram.Az a 3% eleg durva
-
válasz
de van három kocsid, az azért nem olyan rossz élet
amúgy tényleg nem egy nagy pénz, én pl ennél nem sokkal kapok többet még egy ideig, de annyira tetszett a munkakör, hogy elvállaltam. plusz azért rá tud tenni a juttatási rendszer is, ami kimagasló, és itt kimagasló alatt nem az álláshirdetésekben írt fogalmat értem, hanem tényleg az
ettől függetlenül sajnos itthon ez sokak számára nagyon jó, vagy akár elérhetetlen fizetésnek számít :/
-
BlacKSouL
addikt
válasz
" legalabb annyit vissza kellene forgatni oda, ahonnan a penz jott, hogy a befizetok ne erezzek magukat kizsakmanyolva..."
Ez teljesen szöges ellentétben áll a titkos politikusi és befolyásosember törvényekkel. Hát csak nem képzeled, hogy bárkit érdekel az hogy a befizető mit érez.
-
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #34021 üzenetére
Mi a múltkor a konyha zárása előtt 1 órával rendeltünk 3 darab pizzát. A pincér jelezte, hogy előbb megbeszéli a szakáccsal, utána visszajött, hogy nem tudja felvenni, mert mindjárt zár a konyha.
Jól van, gondoltuk. Egy másik helyről rendeltünk pizzát (házhozszállítás), gondosan konyhazárás utánra. Megjött, elkezdtük fogyasztani az asztalunknál. Erre odajön a pincér, hogy nem ehetjük meg benn, fáradjunk ki az utcára.
Rendeztük a számlát, és kifáradtunk az utcára. Többet nem tettük be a lábunk. -
fokukac
nagyúr
-
válasz
EQMontoya #33999 üzenetére
najah, főleg ezért nem lesz egy darabig
majd öt év múlva ha felére csökken az áruk, akkor talán. na meg amennyibe a fenntartása kerül egy autónak, az összeadogatva elég elrettentő összeg, ennyit felesleges is lenne kiadni, még nem tartunk ott, hogy két kocsira lenne szükségünk.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #33968 üzenetére
Ez van. Valoszinuleg nemetben , vagy Usa-ban pl. jobb fizut kapnek, ugyanennyi tudassal. Szerintem Kanadaban is.
Semmi gond par even belul megcelzom az D-H kezdobetuk kozti ketto nagyobb ceg valamelyiket.Egyebkent, csutortok-kedd kozt otthon vagyok, szokas szerint kedd reggel jovok vissza, szoval hetfon este (1 het mulva) snapsz bejatszhat akinek van kedve jonni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Hardcore café
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Reklámblokkolók topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scar 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest