- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #37951 üzenetére
Nem fetisizmus ez, hanem számomra valahol ez az ideális felbontás ehhez a mérethez. Ennél nagyobb már zavaró lenne szerintem, de így ez tökéletes, viszonylag kis képernyő és mégis kellő mennyiségű felület áll rendelkezésre. Az eddig használt HP 800 képpont magasságú kijelzőjével próbálj meg például Sony Vegas-t vagy PS-t használni, a menük, segédpanelek mellett alig marad hely szerkeszthető felületnek. Meg valamiért nekem még mindig szimpatikusabbak munkára a 4:3 képarányú kijelzők ilyen kis méretben (a 24"-os Dellen nem zavar, hogy 16:10-es).
Tim: vicceltem csak na, azt hittem érződik, hogy nem gondol(hat)om komolyan.
A gyenge fényerővel kapcsolatban egyébként igazat adok, valóban kevéske kicsit, de maximálisan kárpótol, hogy nem magamat kell nézegetnem a kijelzőn. Én most ennek a T60-nak is eszméletlenül örülök, tekintve, hogy a HP megadta magát és sikerült csereberével hozzájutnom egy szuper állapotú Thinkpad-hez. Ráadásul még jobb is mint a 6735s volt, azért a Core2Duo T7200 nem ugyanaz mint a Turion X2 RM-70 volt, hiába azonos sebességen futnak a magok. A memóriát átmentettem a rossz HP-ből, az egyik terrás HDD-t meg sikerült elcserélni egy 500 GB-os laptop vinyóra, úgyhogy számomra ez így most 4 GB rammal teljesen szuper, használható kis cucc lett. Az akksija is egészen jól bírja még, körülbelül 2,5 órát max fényerőn, ráadásul még dokkolót is kaptam hozzá ajándékba (DVI kimenettel).
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #37622 üzenetére
1366*768-ért letöltendőt kellene adni. A 4 éves, 12"-os notim 1280*800, önmagában tehát nem lenne olyan gáz, de böngészésnél már a 800 is kevés, ennek a csökkentése minden, csak nem előre haladás. Főleg, ha ezt egy 10%-kal nagyobb képernyőn követik el (13.3").
Gondolkodtam már én is a cserén, de egyelőre marad ez. Főleg, hogy tavaly szerváltam bele egy t9500-at...
-
-
válasz
bandus #37566 üzenetére
Én a 4525-ösöm helyett vettem, úgymond sokadik asztali gépként lesz használva (tényleg, aksi ki, töltővel, asztalon). Szerencsére egész jó áron sikerült megfogni, igaz i3-as procival, tehát most ebay-ról kap egy erősebb i5-öst. Gyárilag csak 2Gb-os Samu volt benne, így ha már lúd, legyen kövér alapon kibővítettem. A 4***-es szériákhoz képest annyival jobb hogy masszívabbnak hat, baromerős zsanérokkal, és elég könnyű szerelhetőséggel, viszont nem tettszik hogy nem fém a borítása. Szerintem te is megtartod egy pár évig, én sem adom el a 4525-öst mellőle, megkapják majd a szülők. A Folio tettszik (amúgy grat hozzá), csak nekem túl nőies és vékonyka, SSD-re sincs szükségem, inkább egy nagy HDD-re.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #37460 üzenetére
5 év alatt elfogyott a megtakarított pénzem, és ha még sokáig bejárok dolgozni, hamarosan kölcsön kell kérnem...hogy bemehessek dolgozni
jövő héten megkérdezem a főnököm, hogy a közel 4 éve változatlan nettó fizetésem véletlenül emelné-e, így 5 év letöltött után. ha nemet mond, akkor rendesen elkezdek keresgélni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #37440 üzenetére
hát ezt éppen sehogy. azt mondom, hogy ha arányosan osztanák a terheket, akkor lehetne, meg az piackonform lenne, és nem lenne pl. ilyen befektető-ellenes sem, talán kevésbé lenne borzasztó a nemzetközi hírnevünk.
bár már úgyis mindegy, ide úgyse fektet be senki, csak aki rabszolgamunkát keres, esetleg akit szarrá támogat az állam (mercedes, audi, stb.) -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #37436 üzenetére
aha.
mondjuk a mondandóm lényege, miszerint, ha a rezsicsökkentést populizmus helyett ("a csúnya gonosz szolgáltatók profitot akarnak termelni, pfujj!") világpiaci folyamatokkal magyaráznák akkor még akár piackonform is lehetne, nem?
(úgy, hogy sokkal kevésbé fájjon a piaci szereplőknek, stb.) -
-
adalbert1
veterán
válasz
bandus #37237 üzenetére
Miért, mire képesek?
Számomra inkább az a durva, hogy az összes fesztiválon van olyan előadó (BS: Wu-Tang, Nas, Hegyalja: Slayer, a voltról nem tudok senkit kiemelni, de kellemesnek tűnik a program) akit megnéznék, de az utazgatáshoz, szállás szervezéshez és egyéb kényelmetlenségekhez egyáltalán nincs kedvem... A szigeten meg kb. csak olyanok lesznek, akiktől szívesen meghallgatnék 1-2 számot, de azért meg nem fogok 1 napijegyet kifizetni, még pl. a fent említett 3 előadó bármelyikére szívesen elmennék, ha csak a szigetre kellene kiugrani... -
concret_hp
addikt
válasz
bandus #37239 üzenetére
legalább 1 fél literes votl ez vagy 2 deci?
amúgy vágom, hoyg felkapott hely, meg dícsérik meg minden, de van 1 szint, amit nem vagyok hajalndó kifizetnibtw a közgázegyetem környékén mondhatna valaki valami normális helyet, mert ma is 400 volt egy sör egy nem olyan jó helyen (bár itt inkább a nem olyan jó hely ami nem tetszik)
-
válasz
bandus #37230 üzenetére
nos, nagy nehezen beszenvedtem a mai sztorimat mobillal, és sehogyan sem akarta elküldeni.
szóval du. orvoshoz kellett mennem, de túl hamar odaértem, és volt még egy csomó várakozási idő, szóval beültem a közelben lévő déryné bisztróba, és kértem egy limonádét. csak hát fizetéskor nem sikerült megtalálni a pénztárcám, ekkor realizálódott, hogy ezt bizony a munkahelyen hagytam... bözsikét pedig sehogysem akartak elfogadni. mindegy, megegyeztünk a letétben, ami a napszemüvegem volt. i
rány a doki a megbeszélt időpontban, rögtön ezzel kezdtem, hogy szívesen visszajövök máskor, mert fizetni azt nem tudok. nagy meglepetésemre nem szórakozott, csináljuk meg a dolgot, majd kifizetem ha legközelebb erre járok, meg is lepődtem rajta
kicsit vicces, hogy ezt így elengedték bemondásra (8k), de egy 1k-s limonádéért meg ott tartották a napszemüvegem... ennek ellenére mindenkinek ajánlom, nagyon tuti hely
mindegy is, a doki után jött a nehezebbik része, mert, hogy visszajussak az irodába metróznom is kellett. egy idős jegyellenőrnek előadtam a problémám, aki nagyon készségesnek tűnt, és engedett is volna le a metróba, amikor odaugrott a fiatal suhanc gyerek, kérdezvén, hogy mi a probléma? neki is elsírtam a dolgot, amire a reakciója az volt, ha most nagyon lenne, akkor idehívná a nem messze álló rendőröket, hogy igazoltassanak, mert nincs nálam semmi irat. ekkor megfordult a fejemben, hogy lerúgom a mozgólépcsőn
meg még azt is hozzátette, hogy ha ő otthon hagyná a vagyonőr igazolványát, akkor azonnal kirúgnák, mit képzelek magamról, hogy iratok nélkül akarok metrózni...
aztán végül leengedtek nagy nehezen. a metrón leszólítottam két igen csinos lányt, akik rettenetesen kedvesek voltak, de segíteni nem tudtak, egy srácot, valamint két párt, akik közül a másodikkal sikerült elbizniszelnem egy vonaljegyet egy bözsike utalványra, így a héven már biztoságosan roboghattam a tárcámig
amit egyébként azért felejthettem ott, mert egy kollégám felajánlotta, hogy ha azonnal kész vagyok, akkor elvisz kocsival, és a nagy sietségben a tárcát meg elfelejtettem eltenni. aztán kiszabadítottam a szemüvegem, kifizettem a dokit, és végre itthon, már csak kaját kell rendelnem, de borravalót nem fogok tudni adni, mert az asszony elvitte minden kp-m
köszi winner
ilyen faszságot, hogy azt aztán miért nem lehet leírni?
ki találta ezt ki.. és te miért tudod?
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #37199 üzenetére
jol megolted a topicot
Sok helyen lehet olvasni, hogy a magyarok nem tartanak ossze kulfoldon es nem segitik egymast. Megvan ennek am az oka.
Jott egy 5 fos magyar csalad, adtunk nekik egy motel cimet, mert ismerjuk a tulajt. Tegnap megjottek, 1 ora mulva felhivnak, hogy nem tetszik nekik a szoba mi meg mondtuk, hogy ezt beszeljetek meg a motellal, kozunk nincs hozza, csak adtunk egy cimet.
Ma delutan kikoltoztek, atmentek mashova aztan az motel tulaja hiv, hogy bammeg bobsys valaki odaszart az agy kozepere.
Innentol kezdve be van fejezve az ismeretleneknek valo barmilyen segites, fel lehet menni a tripadvisor.com oldalra meg expat forumokra.szerk: termeszetesen a jelenlevok mindig kivetelek
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #37161 üzenetére
Nem az ambicioidat akarom en letorni, isten ments. Csak jobb szeretem a tol-ig opciokat figyelembe venni. Realisan nezni, mi a valoban elerheto. Amirol te beszelsz fizetes, az meg infos, orvosi teren is hosszu evek munkaja( vagy rohadt nagy mák) , nem 3 évé. Ezert vagyok kisse szkeptikus.
-
válasz
bandus #37161 üzenetére
Oh, most olvasom, hogy nem versenyszfera. Ugy siman, foleg mivel EUs munkaknal nincs ado, igy tudsz nagyon magas nettot kapni Egyetem vege utan egy evvel nekem is belengettek egy brutto=netto kozel 5k euros lehetoseg az Europai Szabadalmi Hivatalban. Persze menjen oda, akinek hat anyja van, agyhalal.
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #37164 üzenetére
"mivel nem akarnék minden nap órákat metrózni vagy vonatozni, ezért ehhez közeli kecó kell, ahonnan gyorsan megközelíthető az eiffel torony és környéke, ott meg bizony ilyenek az árak."
Mi Frankfurt mellett lakunk egy kisvárosban, Katica munkahelye ~20 km-re van, ez tömegközlekedéssel olyan 20 perc. 25, ha beleszámolom azt is, amíg innét kibiciklizik a vasútállomásra, de akkor már ajtótól ajtóig. A vasútállomás mellett egyébként egy marha nagy P+R parkoló van szinte mindenhol (itt nálunk is). Ha valamelyik vonat késik, vagy elakad valahol a villamos, akkor 30-35 perc egy út. Cserébe közel feleannyi az albérlet, mint a belvárosban. A vonatok félóránként mennek, a villamosok kb tízpercenként, a metró szintén. Egyébként autóval is ugyanennyi idő alatt megközelíthető a belváros, időben is kb ugyanennyi, beleszámolva a reggeli-délutáni torlódást, csak parkolóhelyet nemigen lehet találni - ha a cég biztosít, vagy van parkolóháza, az más kérdés megint. A dugó itt általában amúgy sem azt jelenti, hogy félórákat állsz, hanem azt, hogy lelassul a forgalom egy kicsit.
Csak azért írom, hogy érdemes alaposan körüljárni a témát, és tájékozódni, mert sokat lehet vele spórolni. Persze ha a nappali panorámaablaka az Eifell-toronyra néz, az nyilván megfizethetetlen, de érdemes abba is belegondolni, hogy hol, és mennyiért fogsz parkolni, hova teszed a biciklit, meg hova küldöd le a gyerekeket játszani, ha lesznek (plusz babakocsi, roller, kisbicikli elhelyezése).
Mindemellett, bár továbbra sem ismerem a konkrét terveidet, és ismét csak azt tudom hangsúlyozni, hogy őszintén a legjobbakat kívánom neked, az az érzésem, hogy mindennapos, gyakorlati szempontok alapján érdemes lenne még egyszer körüljárnod a dolgokat.
p
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #37155 üzenetére
A vezetői beosztás és a mekis mosogató között van azért jópár lépcsőfok, amit ki lehet tűzni célul. Mivel fogalmam sincs, hogy milyen területről beszélünk, akár igazad is lehet, akár össze is jöhet, én midnenesetre reálisabbnak tartom azt, ha valaki kijön, és ha tényleg jó szakmája van, és jó a szakmájában, akkor 2-3k EUR körül kezd, és pár év múlva tényleg simán lehet az 5k, vagy akár a duplája is. De én is őszintén kívánom neked, hogy sikerüljön a dolog.
Az megint más kérdés, hogy 2500 EUR-s lakást személy szerint akkor sem valószínű, hogy tartanék, ha 10k EUR-t keresnék havonta, nemhogy feleannyiból. De ezekre majd te is rájössz szépen idővel - vagy nem, de egyrészt ahhoz ssincs semmi közünk, másrészt meg mindenkinek kell valami hobbi, amire költi a megkeresett pénzt.
p
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #37127 üzenetére
de az embernek akkor sem oszinte a mosolya mikor utalja az alberlet arat minden honapban, Sydneyben $2172.6 volt a havi alberlet. Hiaba dolgoztunk mindketten, huztam a szamat minden honapban. A mostani $1300 ellenben teljesen jo, nincsen semmi problemam mikor kuldom a csekket a tulajnak.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #37123 üzenetére
Hany ev szakmai tapasztalattal?
Csak mert netto 5000 euro felett nem 2-3 eves tapasztalattal vannak az emberek.bandus : "igen, de mivel ketten vagyunk, ezért nyilván nem egy fizetésből fogunk megélni."
Sose tudhatod, hogy alakul az eletetek. En is ezt mondtam, aztan az elet meg mast hozott.
Jahm, fizum felet viszi az alberlet, amint Esmnek fix munkahelye lesz, akkor talan 1/3 -1/4-t fogja. -
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #37127 üzenetére
Ertem en, de akkor is felesleges. Valszeg ertelmes ket szobas lakas mar 1500-ert is van, nem is a helyi getto kozepen, A maradek havi 1000-bol meg ket ev alatt pl. lehet venni egy ertelmes autot. Viszlattal ertek egyet, ez szerintem is penzszoras.
Mondjuk amugy is eleg furcsanak latom ezt az ingatlan kerdest. Lassan eljutunk oda, hogy az ember evtizedeket dolgozik azert, hogy lakjon valahol, vagy a munkaideje jelentos reszeben ezert dolgozik. Hatarozottan megerdemelte az epitoipar is az ingatlanlufit. 15-20 millakat elkerni egy uj epitesu garzonert? Ugyan mar...
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #37123 üzenetére
Azert egy jo fizetes 50%-at alberletre kolteni szerintem nem all tavol a 0-s kezdovel vasarolt full fapad uj BMW-tol. If you know what I mean.
Szerk: foleg abban az esetben, ha ketten vagytok. Mert peterkeek esete azert mas, ott nem fenyuzes dragabb lakas.
@: nekem tuti nem.
Eszembe nem lett volna ennyit kolteni, a ceg fizette...
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #37119 üzenetére
A fél évet csak azért írtam, hogy érzékeltessem az összeg nagyságát, természetesen nem kell kivárni a fél évet. A francia barátságos népség, nekiállsz dolgozni, lesz egy csomó új kapcsolat akik mind-mind tudnak segíteni.
Azt is értem, hogy "csak" másfél havi fizetés, de csak azért mert sokat keresel, nem kell ész nélkül szórni a pénzt. Persze a te dolgod, semmi közöm hozzá.
-
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #37062 üzenetére
mit tanultok ti ott a gépészkaron?
kukac: attól függ, hogy átmegye-e, hogy tökéletesen informált-e és egyáltlaán megéri-e átmenni?
kedvenc példa, hogy még jópár évvel ezelőtt haver bizniszelt dvd-vel, hetente előkerült valaki, aki nekiállt alkudozni, hogy a xy helyen 5 vagy 10 forinttal olcsóbb a lemez, de neki csak 2db kéneTim: én még vmi olyat is hallottam, nem tudom mennyire igaz, hogy ha nem töltöd ki az időt, akkor kártérítést kell fizetni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #36981 üzenetére
Ne legyél már kényes. 15 km az elég gyorsan letudható a megfelelő bringával.
5.4 nekem jobb kondiban 10-12 perc (lámpától függően), és csak egy traktorkerekű (2.0" és 2.2") montim van. Országúti cangával ez 6-7 perc lenne.
Mondjuk nem árt, ha van a melóhelyen zuhanyzó.Plusz pénzről eddig nem volt szó, csak a cseréről.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #36970 üzenetére
Wiki alapján tőkeköltség. Tehát nincs beleszámolva a beruházás megvalósulása (építkezés) idejére vetített kamata a tőkének, ami szintén költség, ugye.
Levelized Cost = Net Cost to install a renewable energy system divided by its expected life-time energy output.
Tehát a beruházás tőkeköltsége / kinyerhető szumma energia az élettartam alatt. Szerintem ennek a magyar megfelője valami "fajlagos költség" lesz, vagy valami hasonló. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36879 üzenetére
Milyen verzióban nézed? Ha nagyon megerőltetem magam, akkor előveszem a céges laptopot, azon már 2010 van...vagy valami ilyesmi. Mindenesetre újabb.. De ha abban próbáltad akkor passz.
más: valami kínja volt a klímának, és nem működött..úgy tűnt gáz vagy kompresszor. Aztán szerelő rápróbált, és 5-10 perc után felépült a nyomás. Most már hűt. De ami érdekes: a múlt 3-4 napban 26,5°C és 53%-os páratartalom volt a szobámban. Most hogy már működik, 25,1°C van, és 43%-os pára, de olyan, mintha 10 fokkal hidegebb lenne (eddig ülve éppenhogy majdnem izzadtam gatyában, most meg nem éreznék fölöslegesnek egy pólót..
) Ja, és egy folyosóval meg egy szobával odébb van a légkondi. Ott 23°C és 50%-os pára van.
-
BlacKSouL
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest