- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
Fegyelminek hívják ami lesz vele.
Pár darab után megszűnnek a munkáltató felmondási kötelezettségei, úm. végkielégítés, felmondási idő. Szóval minden olyan, ami a munkavállalót "védi".
És a következő munkahelyed nem biztos hogy értékeli, ha az előzőről fegyelmivel távoztál...
-
kételkedem
addikt
Ezt úgy oldjuk meg, hogy betelefonálunk a főnöknek, hogy nem tudunk bemenni. Munkahelytől, munkaidő beosztástól függően lehet rá szabadnapot írni, vagy lecsúsztatni, vagy egyszerűen csak ellógni azt a napot. Ezt legfeljebb havonta egyszer, de inkább félévente egyszer érdemes igénybe venni. Itt is sok minden függ a főnök hozzáállásától, a munkahely szigorúságától.
Barátom olyan helyen részlegvezető, ahol évek alatt sem tudta kinevelni a régi szakikból azt, hogy ha berúgtak, vagy fialt a koca, vagy esett az eső akkor betelefonáltak, hogy nem mennek dolgozni. Ez a gyakorlat még akkor alakult ki, mikor az üzemben dupla annyian dolgoztak, mint most, így nem volt gond, ha az állomány fele valamiért hiányzott.
-
kételkedem
addikt
Olyan nincs, hogy nincs kedvem bemenni. Olyan van, hogy rettentően rosszul vagyok, nem bírok bemenni és betelefonálok a főnökömnek, hogy el kell mennem orvoshoz, ha holnapra jobban leszek, akkor megyek melózni, ha kiír a doki táppénzre, akkor beviszem a táppénzes papírt. Táppénz, betegszabi van, ezek nem függenek attól, hogy hány éves a munkaviszonyod. Itt pontosan le van írva minden ezzel kapcsolatban!
Teszem azt van egy hónapban 23munkanap, bejön 10 nem megyek be állapot, akkor az annyi mint 13munkanap és mondjuk ha napi 5ezer ft-tal számolunk, akkor az 13*5000ft a 23*5000ft helyett?
Egyáltalán nem így működik. Ha bejön 10 nap táppénz, akkor arra az időre a kereseted bizonyos százalékát kapod meg.
Létezik még a szabadság, ami az életkorodtól, illetve a gyerekeid számától is függ, itt egy kalkulátor, ahol ki tudod számolni, neked mennyi jár.
Létezik még fizetés nélküli szabi amit közeli hozzátartozó ápolása, vagy saját ház építésére lehet kérni. Itt azt hiszem a munkaadó jóindulata sokat számít.
Összefoglalva olyan nincs, hogy nincs kedvem bemenni dolgozni.
-
kételkedem
addikt
Ó kishitűek! Nem hallottatok még a rettentő erejű bérkommandóról? Vagy a kötelező érvényű érdekegyeztető tanácsi ajánlásról? Aztán lehet, hogy jövőre megalakul a Nemzeti Ár és Bérhivatal. Majd választott képviselőink eldöntik, hogy mi mennyibe kerüljön és kinek mennyi a fizetése.
A fenébe, már megint ilyen butaságról beszélgetünk, ahelyett, hogy pl fikáznánk a mandzsettás aljú nadrágot!
-
Nekem speciel most visznek el 1 vidikarit, igaz nála van már vagy 1 hónapja, csak akadt a géppel is probléma. Igaz nem nagy pénz, de ennek is örülni kell.
Kiváncsi leszek, hogy lesz nekem biztosítva az, hogy nem lehet reálérték csökkenésem a bérben, mert a nettó csökkeni fog nem kicsit (avagy ilyen irányultságú törekvés nincs a kormány részéről ?)
kételkedem: Nemtom hogy sírjak, vagy nevessek
-
Tim82
félisten
-
kételkedem
addikt
-
-
Winner_hun
félisten
-
bnss
veterán
Valamivel biztos, hogy többet fogyaszt, mivel a lerakódott vízkövön keresztül kell a vizet felmelegíteni. Persze lehet, hogy tévedek, pusztán gyakorlati tapasztalatra alapozom állításom.
venember: hőmérsékletfüggő az ellenállás. Ahogy mondod, tovább van bekapcsolva*, többet fogyaszt a forróvíztároló.
*: ez megint érdekes kérdés, több okból is: egyrészt ha áramszolgáltató által vezérelt körre van kötve - HKV -, akkor nem mehet és nem is fog fűteni órahosszakat. Másrészt idővel közbeszólna a termikus védelem is, mielőtt "megfőzné" saját magát a rendszer.
-
venember83
nagyúr
-
Winner_hun
félisten
Ha jól takar akkor az ajtóra vigyázz, nehogy hasonló módon járj
-
Winner_hun
félisten
Azzal nem csoda hogy nem haladtál. 80-as is elég finom a falhoz, 60-as már egy fokkal jobb, 40-es még jobb, 20-as már darál. Persze a 20-40-60 az a nagyja leszedésére jó, utána attól függően hogy hogy lesz lekenve (pemzlivel vagy hengerre) még lehet nem árt átcsiszolni "szálirányba" - itt ez inkább a függőleges csiszatolás. Aztán lehet falhoz ez már tél részletes, fánál nem árt
-
pohár
félisten
micccsssoda, 22 múltam nyáron
egy évet lehúztam a GAMF-on, aztán onnan el vissza a középsulimba, ahol csináltam egy kétéves technikusitperpill mindenre próbálok harapni amire lehet, és van is esélyem, a pénz se jönne rosszul, meg már vennék ezt-azt, ha meg Pesten találnék állást akkor azt se bánom, szerettem volna úgyis Pesten melózni
-
pohár
félisten
hát a technikusi bizonyítványomban műszaki infós van
volt műszaki is első évben, másodikban meg infó, de dögivel
bár már a fősuli miatt volt belőle tapasztalatom szerencséremeg ez a kihívásokkal teli, dinamikus munka, ez kb úgy érzem azt takarja hogy ha itt kell ülnöd este 10-ig hogy megcsináld akkor itt fogsz ülni baszod
-
pohár
félisten
a szürkére értettem hogy okádék, mivel fehér lenne a kívánt szín
holnap ha felkelsz akkor majd nézd meg a falat hogy fehér-e vagy nem, ha nem akkor jöhet az alapozó, ha meg hajaz a fehérre, akkor jöhet a zöld
bár szerintem a szürke gipszet is eltakarná a zöld festék, csak akkor több rétegben kell festeni, mert az első rétegen vagy átütne nagyon, vagy foltos lenne a fal -
Winner_hun
félisten
Modellgipszet vegyél máskor, az közelít a fehérhez. Befogja a falfesték - max több rétegben.
Hepehupaságot rezgőcsiszolóval felejtsd el. Fél méteres egyenes anyag, 10 centi széles, a közepére merőlegesen egy 40 centis léc hogy meg lehessen fogni, a talpára ráfeszíteni valami durva csiszolópapírt aztán hajrá. Azzal inkább lehet egyenes falfelületet csiszolni. A gépnek amúgyse tesz jót a fal pora. Még a porszívót is kikészíti - ugye kukac?
-
kételkedem
addikt
Ismerős helyzet!
Tavaly előtt a tapéta leszedésekor a glettelés, a simítás és a vakolat is lejött. Konkrétan látszott a szilikát. Ez az össz falfelület kb 1/3 részén. A többi részen "csak" glettelni kellett, de itt vakolni, simítani és glettelni is!
Idén félve fogtam hozzá a gyerekszobához. Az első mozdulattal ahogy húztam a tapétát, jött vakolattal együtt! Szerencsénkre most csak kb 1/2 négyzetméteren!
A festésben nem is maga a festés a nehéz. Egy gipszkarton falat egy 5 éves gyerek is szépen le tud festeni teddy hengerrel és jó minőségű falfestékkel.
A gond akkor kezdődik, mikor egy picit megpiszkálja az ember a régi falat, az meg málik, porlad. -
Winner_hun
félisten
Esélytelen kijönni belőle.
Ahhoz képest hogy fogalmam sincs mi az a cf, csak azt kerestem amit írt, plusz használtam egy kis józan paraszti észt, kevesebb mint 3,5 perc alatt meglett a válasz. -
ClayMore
aktív tag
igen, azt is bele kéne írnod a cvdbe. amit csak lehet mert a sok kezdő között nagyon apró jelentéktelennek látszó dolgokkal tudod magad előtérbe helyezni a többihez képest. ha nem megy a cv-írás karriertanácsadó, hr-es barát/barátnő
a legtöbb ember már normálisan meg tudja szerkeszteni a cv-ket, de tartalommal jól megtölteni (pláne a kezdőknél) már nehezebben megy a munkakeresőknek. -
tildy
nagyúr
Ket dologbol erdemes jobbat venni: agybol es cipobol. Mindkettoben piszok sok idot tolt az ember, kenyelmes kell legyen. Gondolkodom, lehet kihozatom otthonrola billerbeck matracom, mert az legalabb jo, itt meg olyan gazak vannak, ami meg jo, az meg mocsok draga. Ha 15 ezerert kihozzak, mar akkor is jol jartam. (20ert vettem anno).
-
ClayMore
aktív tag
bezony szar. gépészmérnök-környezetmérnök diplomával és angollal-némettel. 10 éve dolgozom (27 vok) amiből 2 évem van középvezetőként ez szar bruttó fizu.
DE amíg nem végzek a sulimmal addig ez van. a szakmám sajátossága h a diploma nem elég. kell még mellé 1-2 sajtcetli ami meg is lesz december elején.
csak a szerződés amit majd pénteken aláírok a 3 hónap próbaidő után 2 évig HATÁROZOTT idejű!
ergo nem mondhatok fel...jól meg vagyok lőve. -
ngabor2
nagyúr
ha te se tudod, hogy érdekelne-e, hogy mit dolgozunk, akkor honnan tudjuk, hogy be akarunk-e venni?
bandus, pohár: alapból borzalmasan túlárazott cuccokra könnyű 70%-os kedvezményt rászórni, különösen az utolsó darabokra. nagyon le kellene engem fizetni, hogy elhiggyem, hogy egy 45k-s pulóver annyival jobb, mint egy 5000Ft-os, mint amivel többe kerül. van olyan kb. 8 éves pulóverem, amit sokáig nyúztam, de alig látszik meg rajta. nem nagy márka, és asszem 1000Ft körül volt. hasonlóan van 4000Ft-os, 5-éves őszi dzsekim, semmi baja. meg hozzájutottam egy boltban kb. 40k-ért vesztegetett kabáthoz, hivatalos helyről, az meg már ki van bomolva. ennek fényében én nem veszek drága ruhát, pláne nem pláza jellegű üzletben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest