- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42099 üzenetére
Hogyne lenne jó.
gondolj például a csúcsos mellbimbókra.Olyan jó érzés volt, ma reggel végre normális business class öltözetben jöttem el otthonról, hosszú ujjú ing, zakó, nyakkendő. Végre nem éreztem ilyen csövesnek magam
De bejöttem az irodába, itt még mindig 26 fok van, hogy rohadna meg.
-
válasz
BlacKSouL #42030 üzenetére
akkor csak röviden
átv. ri. díj - ez fedezi a rendszerirányító (itthon a mavir) költségeit (leginkább a működési költséget)
rsz díj - ez értelemszerűen a rendszerszintű szolgáltatások beszerzését fedezi, ezt kapja meg a mavir, és ebből vásárol különböző üzembiztonsági, üzemviteli szolgáltatásokat a piaci szereplőktől.a többi díjtétel pedig az elosztó hálózati engedélyest illeti, ezek is hasonlóan adó jellegű tételek a továbbított villamosenergia után. tehát fizetsz egy alapdíjat, forgalmi díjat az elfogyasztott villamos energia minden egyes egysége után (ez igaza a meddő energiára is) és te fizeted meg az elosztó hálózat teljesítményveszteségét is, mint fogyasztó (ezt az átviteli hálózat esetében az rsz díj fedezi). emellett fizetsz teljesítménydíjat attól függően, hogy milyen feszültségszinten csatlakozol a hálózatra
ezek mind hatóságilag meghatározott árak, amelyek szintén csökkenő tendenciát mutatnak, a remek rezsicsökkentés következtében.
-
föccer
nagyúr
válasz
BlacKSouL #41686 üzenetére
Alapvetően nem azzal van a baj, hogy vezetékes gáz van bent a lakásban, hanem az, hogy borzasztó rossz állapotban van a kiépített hálózat. A lakók teljesen inkompetensek a témában és még hajlandóságot sem mutatnak arra, hogy felügyeljék a "csőbombájukat".
üdv, föccer
-
ladybug
őstag
válasz
BlacKSouL #41609 üzenetére
Accu Weather szerint: Salgótarján, Budapest, Zalaszentgrót
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #41491 üzenetére
Gazdag vagy (drága klíma, autó (nem tudom, hogy drága-e, de pont egy autóval több van neked, mint nekem), lakás, garázs, évi kétszeri horvátországi nyaralás, Balatonfüred, ilyenek), szóval ne lejmolj, hanem vegyél magadnak.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #41491 üzenetére
Ne haragudj, de arról nem volt szó, hogy mi szerzünk neked csajt. FElnőtt ember vagy, ez a Te dolgod, nem száll a sültgalamb a szádba...
Még csajt iis mi szerezzünk??
Arról volt szó, hogy gyűjtünk azért, hogy végre elmehess k*rvázni egyet, hogy elszabaduljanak a boldogsághormonaid.
Szerintem legalább 500 forint összegyűlt anno, de fejlebb nem nagyon sikerült tornázni az összeget...
Amúgy pedig:
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #41391 üzenetére
Erről az a vicc jut eszembe, hogy három öreg bácsit kérdez a riporter, hogy mi a hosszú élet titka.
Odamegy az első bácsihoz, hogy "Jónapot bátyám, Ön szerint mi a hosszú élet titka?"
- SZerintem a hosszú élet titka az egészséges élet, se cigi, se pia.
- Hány évesnek tetszik lenni?
-95Odamegy a második bácsihoz:
- SZerintem a hosszú élet titka, hogy minden nap meg kell inni két pohár jó bort.
- 90Odamegy a második bácsihoz:
- bátyám, és Ön szerint mi a hosszú élet titka?
- a sok nő. Reggel egy nő, délben egy nő, este egy nő.
- 33...Szóval, egész jól tartod magad, na.
Amúgy pedig, mondhatnád azt is, hogy konzervál a meleg...
(esetleg a hideg, és a kevés napfény)
"a maximális hőmérséklet elérheti a 39-41 fokot a nyugati és a déli országrészben, de ország nagy részén is 35 fok lesz kora délutánonként.
A kánikulát fokozza, hogy éjszaka sem hűl le már a levegő igazán, csak kevés helyen süllyed 20 fok alá a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Magas lesz a középhőmérséklet is, jellemzően 27 és 31 fok között alakul, sőt a nagyvárosok belvárosi részein akár a 32 fokot is elérheti."
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #41375 üzenetére
Gondoltam rá, de a doki megvizsgált (végignyomkodott) és szerinte nem az. Most ebben bízok, 72 óráig szerintem nem kell farkast kiáltani ha nem rosszabbodik, mert csak feleslegesen fektetnének be, esetleg vágnának fel.
Nem tudom a görcsök mellett milyen tüneteid voltak még, de ez elvileg tényleg úgy mutatkozik mint egy gyomorrontás.
Ja, és a legfontosabb, hogy nem sugárzik sehova, gyomorszájtól hasaljáig egyformán görcsöl ha görcsöl, mostanában nospára meg melegítésre a gyomor rész kimarad, és marad a hasi rész.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #41332 üzenetére
figyelj. nekem az a tapasztalatom, hogy ezen a földrajzi szélességen, májustól augusztus végéig, ha kisüt a Nap - és nincs mondjuk valami erős, északnyugati atlanti szél - egyből kurvameleg van. Márpedig itt elég sokat süt a Nap. Lehet, hogy ott a hegyek között nem, de itt igen.
Szóval, ha számodra annyira elviselhetetlen ez, akkor tényleg, költözz el, csak valahova az Alföldre, és egyből meg fogsz lepődni.Amúgy Montoya jól mondja, tényleg több volt idén a hőségriadó, mint eddig bármikor.
És most még frissítő hidegfrontok sincsenek, sajnos. -
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #41322 üzenetére
Június annyira volt átlagos, hogy június végén volt egy hétig ugyanilyen 35 fokos idő, hőségriadóval, boltokból kifogyott ventilátorokkal, stb. Az elmúlt két hét is ezzel telt, valamint a most kezdődött is hasonló lesz.
Nekem nincs vele sok bajom, mert a cégnél van klíma, az autómban szintén, csak az alvással vannak problémák.
Azt viszont hozzátenném, hogy szerintem most már több napon volt hőségriadó ebben az évben, mint hóesés. A szívás része pedig nyilván az, hogy aki panelben lakik magasan vagy csak kevéssé bírja, mert pl. idős, az nem igazán tud ellene védekezni, mert nagy eséllyel nincs klímája.
Az pedig a magyar időjárás külön a seggünket repesztő véreres lókukija, hogy a magas hőmérséklethez szinte mindig totális szélcsend tartozik.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Figyelj. Neked mi a meleg? NEked csak az a meleg, amikor hőségriadó van? Az ilyen 25 fok nem is számít, vagy, ha 25 fok alatt vagyunk (mint néha, egy-egy hidegfront után szokás), akkor az már őszies idő?
Mert akkor nincs több kérdésem.Ui. megint legmagasabb fokú hőségriadót rendeltek el, a napi középhőmérséklet meg fogja haladni a 27 fokot, az ország bizonyos részein pedig a 30 fokot. Értsd: 25 fok lesz hajnalban is, és izzani fog a beton, mert az jó.
Remélem, egyszer Salgótarjánban dől már meg az a kurva melegrekord.
Vagy legalább valami többhetes melegfelvonulást szerveznek Bleki háza és munkahelye között, vagy valami...
-
7
addikt
válasz
Ha már így elpazarlod a lehetőségedet annak a kevés kánikulának a kiélvezésére, amire egész évben áhítoztál, akkor télen meg ne merj nyikkanni!
Más ötlet: ha már úgyis van lehetőséged utazgatni, szerintem az a legjobb, ha télen mész el valami jó meleg helyre. Akkor a hazai nyarat is élvezheted, és télen se fogsz fagyoskodni. A végén talán egy kiegyensúlyozottabb, vidámabb ufó leszel.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #41309 üzenetére
Én valahogy úgy vagyok vele, hogy fűteni és kicsit jobban felöltözni még mindig egyszerűbb és gazdaságosabb, mint hűteni a 30 fokos lakást, és izzadni, büdösnek lenni naphosszat, valamint nem aludni éjszakákat. Persze az is lehet, hogy a hőségben állandósuló migrénemnek is köze van a dologhoz, meg a háromszáznegyvenmillió anyajegyemnek, amik miatt a napot úgyis kerülnöm kell, amennyire csak lehet.
Szóval hosszú távon nekem kimondottan vonzó hely Skandinávia...
p
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #41172 üzenetére
Te nem érted, a parkolóórák állandóan hős vezérünk fényében sütkéreznek!
Más: Heti kétszer-háromszor találkozom egy idős hölggyel, aki a nővérét jön meglátogatni a házunkban. Szépséghiba, hogy a nővére nem lakik itt, így mindig becsönget hozzám, hogy nem tudom-e, hogy melyik lakásban él, mert nem találja a kapucsengőn a nevét. (Egyszer együtt bogarásztuk végig a feliratokat.)
Emellett elég félreérthetetlen Parkinsonos tüneteket produkál szegény. -
Tim82
félisten
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #40930 üzenetére
én konkrétan egy erdő szélén lakom, a szomszéd kertjében állandóan ezerféle madár, mellettük mókusok, borzok, rókák... reggel van nyüzsi meg éjszaka, most épp semmi. mivel ma is volt egy-két szép zuhé, itt ázott erdőillatot visz a nem is olyan lágy szellő. 16 Celsius.
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #40873 üzenetére
Ez rendben van, hogy a tengerparton 34 fok van. Az már kevéssé, hogy az M3-on tegnap este 18:30-kor autó szerint 37 fok volt, és minden kilométeren állt kb. egy bedöglött autó. Külön irigyeltem Thaliás honfitársainkat, akik lehúzott ablakkal álltak ebben az időben a dugóban, amit a rendőröknek sikerült csinálni Mogyoródnál a Hring elhagyása címén. Forgalom mondjuk nem volt hozzá, de Ők megoldották, hogy dugó legyen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #40853 üzenetére
Jövök fel 16:10 körül a strandról, izzadok mint a ló, pedig csak fürdőgatya volt rajtam. Megyek a kis utcában (Csók u.) ahol laktunk, a vasúti átjáróhoz, látom, hogy valaki kiszórt valami földet vagy homokot. Megyek közelebb, látom a krétázást. A sínhez érve látom, hogy a betonra egy emberalak van rajzolva, fejénél leszórva a homok... Most már megvan az ok is.
Nem annyira Alsóörs-Bfüred, mint inkább Bfüred belvárosában volt konkrétan.. -
Integra
titán
válasz
BlacKSouL #40684 üzenetére
ugye 8gen 1.8 sedan-od van 6os váltóval? az nem rossz fogyasztás
tesóm 6gen 5d-je 1.6-os szívó 5ös manuállal eszik kb 6-ot mai napig pályán 140-nél. igaz, 100-200 kg-mal könnyebb. itt jön ki az a tizenpár év amit a kényelemre és a biztonságra költött a gyártó. meg a 6. fokozat. sose legyen rosszabb autódmontoya:
az is 140-nél 8.4? az nem sok picit?
nekem 140-nél 5 fokozatú manuállal 2 literes turbo benya, állandó awd és 9-et eszik, ráadásul nagy homlokfelülettel, 1600kg. -
-
Integra
titán
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #39171 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor nekünk 1GB volt a méret, ha ezt elérted, segítettek az archiválásban, de az archiv mail-fájlokat is folyamatosan el lehetett érni, bárhol bejelentkeztél, csak egyszer hozzá kellett adni a klienshez az archívumot, ami ugyanúgy a központi szerveren tárolódott. Utáltam a Lotus Notest, de ezt kétségkívül okosabban oldotta meg, mint az Exchange.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #39118 üzenetére
Ne sírjál már, amint kisüt a Nap, egyből megint 30 fok lesz.
Arról nem mi tehetünk, hogy ott a messzi északon, (a magos hegyek mögött, hol a tenger hupikék) ritkábban süt ki a Nap.
Mellesleg elég szar lehet a lakásod hőszigetelése, nálam még most is 24 fok van otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest