- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42962 üzenetére
Én azt szeretem, mikor szakad az eső, egyik kezemben a laptoptáska, másikban a másik táska, valamelyikben még plusz az esernyő, és mondjuk be kell mennem boltba, tehát össze kell zárni az ernyőt anélkül, hogy mindenem csurom víz legyen, plusz ne tegyem le a táskákat a retkes/vizes/saras földre.
Vagy mondjuk akár amikor hazaérek, és a lépcsőház-kulcs a zsebemben van, a pénztárcám alatt. Vagy épp az utca közepén elkezd folyni az orrom. Esetleg még a szél is fúj... Hidegben mindezt még sapkával, sállal, kabáttal, pulóverrel kombinálva -
Phvhun
őstag
válasz
DeFranco #42811 üzenetére
Egyébként nekem is volt ilyen szenvedős laptopom, amin a vírusirtós xp és az ubuntu is szenvedett, viszont van egy Lucid Puppy nevű linux, ami szinte repeszt mindenen, végső esetben az is ajánlható.
Ubuntus repókkal kompatibilis, szóval nem annyira gáz használni.sdforlife:
-
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #42650 üzenetére
Valtozo. Most atszokoban vagyok arra, hogy rendelek egy autot soforrel aki hoz visz a repterre/repterrol igy nem kell csutortok este faradtan hazavezetnem.
Erek, fulek rendben vannak, minding az extra labteres economy szekbe ulok, a kozepso sort viselem nehezen, de azt is csak hetfo reggel amikor aludnek, felek, hogy raborulok a mellettem levore. Cipomet mindig leveszem a gepen es ugy utazom.
Sok vizet kell innom leszallas utan egesz nap, hogy ne fajduljon meg a fejem. Repules elott reggel nem szoktam sokat inni, nem szeretek a gepen elmenni a mosdoba. Ha elkezdet inni akkor masfel orankent mennem kell. Felveszem a kocsit, utkozben megallok egy kavera es ha ehes vagyok eszem valami kis peksutemenyt/bagelt, 11 fele beerek az ugyfelhez hetfon, ott vagyok csutortok delutanig es a 16:15/17:45 jarat kozul valamelyikkel jovok haza.
A kansasi melonal at kellett szallnom igy ott del fele ertem be, de csutortokon dleutan ugyanugy jottem haza.(#42651) bandus nem valtozott, ugyanaz, kipakolni mindent, ovet/cipot levenni, ures zsebek es lehet atmenni a test scanneren. Frequent flyerkent viszont van kulon sor ahova mehetek, altalaban 15 perc alatt atmegyek a securityn, mig a "normal" sor neha eleg csunyan hosszu
-
Integra
titán
válasz
DeFranco #42541 üzenetére
áruld már el, hogy azért, mert valami minőségi, tiszta, igényes, stimmel a szolgáltatás, profik az elkészített ételek, ez kapásból miért lesz sznob? szinte érzem, hogy köpöd ki magadból azt a szót, hogy sznob.. miért? ártott neked bárki bárhol, akinek több van a zsebében és egy magasabb szolgáltatást tud iténybe venni? ezért máris sznob lesz? sznobhatás? a kistücsök, vagy a gundel is akkor gigasznob, és ne menj el soha életedben ilyen helyekre, de komolyan, mert még tetszene. elképesztően finom ételek, italok, minden stimmel.. de ez biztos sznobhatás.. én is tudnék köpködni, de inkább bevallom, hogy nem az én pénztárcámnak való egyik vagy másik, de biztos nem állok neki köpködni rá.
de való igaz, így is hozzá lehet állni a dolgokhoz, így is lehet a világra tekinteni. sznobozzunk meg sznobhatásozzunk egy jó nagyot. csak nem biztos, hogy okos dolog.montoya:
12e alatt még egy alap étteremben is nehezen lehet kijönni két személyre, ha nem a legolcsóbb ételeket nézed, hanem azt, amit enni szeretnél(!!!!) és rendesen kész levest, főételt, salátával, desszerttel és egy itallal. ez a realitás. meg az, hogy a bérekből nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. -
Integra
titán
válasz
DeFranco #42533 üzenetére
sok jó étterem van, minőség és kiszolgálás is stimmel, viszont nagyon húzós az áruk. nyugati fizukhoz van igazítva minden. fejenként 10e ft alaphangon egy vacsora. nem ránk találták ki, nem a mi éttermeink sajnos.
néha zavar, de igazából meg nem.
amúgy is magicburger fanatikus vagyok -
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #42533 üzenetére
A jo etterem itt is draga, hiaba lehet minden sarkon 3 kulonbozo helyre beulni, azok altalaban valami franchise lancnak a helyei amik khm... hat ize olyanok mint mindenhol mashol a vilagban.
(#42531) fokukac van meg ugye a free refill, tehat emberunk betolja a big macet, eztra krumplival megissza melle a masfel literes diet kolat, mert fogyokurazik es mielott utnak indul feltolti az ures poharat
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #42528 üzenetére
Lakossagi etterembe jarasnal, meg soher vagyok na. Bevallom neha faj kifizetni a vacsora arat, az itthonit jobban is szeretem es elofrudl, hogy nem is nagy szam amit kihoznak neked (az elso 3 honapban nem volt konyhank, ettermekbe/bufekbre jartunk). Ez alol egy kivetel van a Cheeskcake Factory a cheescake miatt, de az ugye csak deszert.
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #42524 üzenetére
Dehogynem, siman elcsomagoljak nincs azzal gond, csak valahogy ugy jottek ki a dolgok, hogy negyed etelnyi dolgok maradtak, vagy csak peldaul koret. Ha megyunk ettermebe akkor most mar csak elotelt kerunk es azt meg is tudjuk enni.
Amikor utazom akkor az a problema, hogy a hotelben meg ha van is huto akkor sem nagyon tudom, hol/hogyan megmelegiteni ezert akkor sem megyek etterembe, hanem vannak boltok ahol lehet venni meleg etelt amit magadnak szedsz ki, fel adagot kiszedek meg veszek melle valami gyumolcsot es kesz. Van par olyan etterem/bufe ahol adnak fel adagot onnan is szoktam hozni, mostnani kedvenvcem paradicsom leves + teszta. Mind a ketto fel adag es teljesen jol lakom vele, utanna egy alma es meg is vagyok. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42316 üzenetére
Ismerősömék vettek pár éve. 1 hónap alatt 3x állt meg nekik. Mint kiderült, a durvaszűrője érzékelte, hogy megtelt, és addig nem indult újra, míg ki nem tisztították. Tehát azután úgy nézett ki náluk a mosogatás, hogy az edényeket jórészt elmosták, és a már majdnem tiszta, csak zsíros edényeket tették be a gépbe. Így már nem állt le állandóan. Persze lehet hogy ez típushiba.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42282 üzenetére
Jön már a vámpírok időszaka...
Az elmúlt 7-8 év legmozgalmasabb nyarán vagyok túl, és ma, az első olyan napon, amikor meleg volt, napsütés, jó idő, strandidő, és én itthon voltam, vásároltam, takarítottam, mostam, főztem, nagyrészt a lakásban, közben meg kint ezerágra sütött a nap, azt éreztem, hogy rengeteg időt pazaroltam el a semmire...
Naplemente előtt muszáj voltam lemenni, kimenni egy nyugatra néző domboldalra, és bámulni a napot, az eget, a várost, mert azt hittem megőrülök. Egyszerűen imádom a napfényt, a meleget, a világosságot, és utálom, ha egyetlen napot is kihasználatlanul hagyok. Egyre kevésbé vágyom a punnyadós, otthonülős, semmittevős, sokáig alvós napokra nyáron. Minden napsütéses óra, amit nem kint, vízparton, tengerparton, napozva, vagy bárhogyan tevékenyen töltök, szinte kínnal jár. A munkahely a kényszerű rossz, de azon túl...- áprilisban Margitsziget, születésnapozás, piknik, (idei)első napozás
- áprilisban Velencei tó, 16 fokos víz, második napozás, első pirulás
- májusban legénybúcsú Délegyházán
- június elején esküvő Bpesten(templomban) és Vasadon(tóparton)
- június közepén hétvége Hajdúsznoboszlón barátokkal, első kánikula, KordaGyuri-BalázsKlári koncert
- június végén Hegyalja fesztivál, Scooter koncert, irgalmatlan dagonya, borospincézés
- július elején céges kiküldetés Horvát tengerpart, Szlovén alpok, első calamari, első tengerparti séta
- július közepe családi nyaralás Horvátországban
- július vége Balatonfüred, hosszabb hétvége, barátok, kékszalag, borfesztivál, ClassFM kitelepülés, Bikini koncert, első Balatoni fürdés
- augusztus eleje egyedüllét itthon, takarítás, pakolás, hétvégi parti nálam 10 fő meghívásával, 17 fő részvételével egy panelban
- augusztus közepe Balatonfüred 2013. reload 2.0, hosszú hétvége, utolsó nyári idő kihasználása, stb.tegnap este hazajöttem, ma meg azt hittem a falat kaparom kínomban, hogy egyetlen igazi nyári napra nincs rendes nyári nyaralós, vízpartos, barátos, szórakozós programom...
-
válasz
DeFranco #41831 üzenetére
egyelore nem faj, kialudtam ugy latszik
pedig visszagondolva nem ettem semmi olyat ami kockazatos lett volna. remelem nem jon elo ma mar, este szigetre menest terveztunk
a szoba 30 fok helyett mar 27. viszont tegnap ejfel korul kidolt egy fa az utcaban, kb 20 meteres lehet, reggelre feldaraboltak.. elotte meg du a cegnel volt ugyanez, de ott sajnos 3-4 autot el is kapott..:/
egyebkent te jol vagy, nem jelentkezett az ujabb virus?
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #41729 üzenetére
ne izguljál, feltehetőleg ez nem a jack bauer által kiírtott szupervírus, vagy a pestis, amit mindenki elkap. Mindennek egy valószínűsége van csak, és egyáltalán nem biztos, hogy beleesel.
Tréningezd inkább az immunrendszered, sok C-vitamin, meg ilyenek. A sok alatt a több ezer mg-ot értem. -
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41727 üzenetére
Micsoda szép kilátások. No, rendes tőle meg ilyenek, de ha cseppfertőzéssel terjed a vírusa, akkor tökmindegy mit csinál, az szállni fog a levegőben és amihez hozzányúl, ott is marad.
Nos, kérem szépen, jönnek a felhők. Épp most néztem ki az ablakon. Bár érdekes módon DK felől.
-
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41725 üzenetére
Hát, te, azt meghiszem. De micsoda dolog már ez? Tudták, hogy szupergyorsan megfertőzödött az egész család, akkor miért nem különítették el őket? Nem hiszem el, hogy egy egészségügyi intézményben nem ezt csinálják a legelőször.
Amúgy utánaolvastam a micsodádnak. Akkor mégis csak a grillezéstől lehetett a fertőzés.
Örülök, hogy jobban vagy, és remélem, nem kaptál el semmit. Bár ilyen esetekben ugye az amúgy is gyenge immunrendszer könnyen összeszed valamit.
-
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41374 üzenetére
Őszintén örülök, hogy javult az állapotod.
A kóla általában hányásra ajánlják a dokik. Hogy miért ezt? Arra konkrét magyarázat sehol sincs, de tényleg segít.Bizony, én is keveset iszok.
Sokkal többet kellene. Amire viszont rájöttem, hogy a palackból sokkal többet és szívesebben tudok inni, mint pohárból.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #41377 üzenetére
Hát, sokmindent nyomkodtam már én is végig, de nekem pl. egy izmos mandulatályogot is félrediagnosztizáltak háromszori orvosi vizsgálat után is, szóval ebben a hi-tech nyomkodós diagnózisban annyira nem bíznék meg
Vágásról meg még szó sincs.
Semmi más tünetem nem volt még egy hétig, pontosan csak a gyomorrontás/puffadás/hascsikarás-szerű tünetek, és jellemzően éjjel 1-3 között ébredtem fel rá. Később napközben is előjött. Aztán már egyértelművé vált, mikor a hasfájás hátfájásba, majd vesébe és egyébbe ment át.Persze hogy nem kívánom, hogy az legyen, de anno én sem gondoltam volna hogy mi lesz belőle.. Inkább készülj rá, mint váratlanul érjen. Ha mégsem akkor meg örülés van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #41374 üzenetére
Bagatell kérdés, de vesegörcsre/vesekőre gondoltál már?
Csak mert nekem pontosan ugyanígy kezdődött...Indokolatlan és érthetetlen hasi görcsök, fájdalmak, hullámokban. Néhány nap alatt ment át klasszikus ágy mellett négykézláb fetrengős félpercenként lélegzős hereleszaggatós, combba-sugárzós vesegörcsbe. Mondjuk utóbbi egy délután alatt lezajlott.
Aztán egy hétre rá született meg a kis KöviJa, és magánrendelésen végzett ultrahangon nem tudták diagnosztizálni az akkor épp már feltételezhetően a hólyagban tartózkodó 7 mm-es követ...
Erre megoldás/ötlet: No-Spa kézközelbe készítése után rövid időn belül 1-2 liter folyadék elfogyasztása, és lehetőleg álló vagy sétáló testhelyzet. Ha a víz(tea)-sokk hatására nem lódul meg, még akkor is lehet kő, de akkor kisebb az esélye. Mindenesetre egy teli hólyagos ultrahang erősen javasolt.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
DeFranco #41312 üzenetére
A Buscopan Forte és a Bolus is elsősorban helyi hatású, de én azért kb. 1 óra szünetet tartanék köztük. A Buscopan más mechanizmussal működik, mint a No-Spa. Enni pedig kell, mert az nem jó, ha a gyomor és a belek teljesen üresek. (Keksz, pirítós, főtt krumpli - ezek mind mehetnek.)
A No-Spa maximális adagja 240mg 3 részre elosztva, azaz 3x2 tabletta naponta.
Ladybug pedig jól írta: a hideg folyadék is segít. A hideg alatt a kb. 15 °C-ost értem. -
ladybug
őstag
válasz
DeFranco #41312 üzenetére
A hasi görcsökre valami meleget kell a hasadra tenni. Pl cseresznyemargpárna megmelegítve vagy ágymelegítő palack. Ha a nyári meleg miatt nem bírod elviselni, akkor viszont ennek lőttek.
Ahogy előttem tanácsolták, próbálj meg sokat inni és kerüld a nehéz ételeket. Nem baj, ha nem eszel egész nap, csak igyál. Fontos a diéta ilyenkor.
Ha fájdalmad és lázad van, akkor vehetsz be láz- és fájdalomcsillapítót.
És jobbulást kívánok!Ui: Hideg kólából keverd ki a szénsavat és úgy iszogasd. Állítólag ez is segít.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
DeFranco #41305 üzenetére
Lehet akár vírus is (enterovírus), akár baci is. A drotaverin (No-Spa) hatása a bevételt követően kb. 45 perc múlva kezdődik (ekkor kezdi elérni a terápiás vérszintet).
Próbálhatod még görcsoldónak a Buscopan Forte-t, és emellett a Bolus adstringens-t, amely bizmuttartalma miatt fertőtleníti az emésztőrendszert. Viszont az orvoshoz mindenképp menj el, az a biztos. -
parandroid
félisten
válasz
DeFranco #41187 üzenetére
Nem, Ozora azért böki a csőrüket, mert valamelyik évben a korrupciós folyamat valamelyik félrenőző láncszeme kevesellte a neki jutó részesedést, és lett belőle egy alapos razzia, aminek kapcsán jelentős mennyiségű drogot fogtak. Persze benne volt mindenki, valószínűleg kb országos rendőrfőkapitányi szintig, de most ugye éppen rendeződnek még át a hatalmi viszonyok és mennek a leszámolások a maffián belül (lásd még Sziget, ugye, meg Bp szinte minden szórakozóhelye). Gusztustalan amúgy az egész ügy, és alapvetően megvetem a korrupciót, ami felháborít, hogy nem ennek a felszámolására törekednek, hanem maguknak próbálják megszerezni az egészet, és ezek a bezárások, ellehetetlenítések, a csendrendeletek, de idevehetném a trafikügyet is (közegészségügy, meg ifjúságvédelem, lol) csak arról szólnak, hogy szivassuk azt, aki nem a mi emberünk, és kotorjunk mindent magunk alá.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #40919 üzenetére
Látom, neked megártott a sok Absynth Krakkóban
Volt egy lakásunk, a fele az enyém volt, eladtuk. Az én részem 5,5 M Ft volt, nyilatkoztam róla az apeh-nak. Vettem egy másikat, 10,5 milláért. Kiszámlázták ennek a teljes illetékét, félmillát. (most utána számoltam, nem volt egészen annyi, de kb.
De a törvény szerint nekem csak a két lakás árának a különbözete után kellett illetéket fizetnem.
Én naiv, pedig azt hittem, hogy ha egyszer nyilatkoztam az apeh-nak, hogy eladtam, ennyiért, és pár hónap múlva veszek egy másikat, akkor az apeh tudja, hogy mivel máshol nincs tulajdonom, magától érvényesíti a kedvezményt, hiszen nyilatkoztam nekik. De kiderült, hogy nem így működik, mert a hivatal bal keze nem tudja, hogy mit csinál a jobb.Ezért kellett kérvényeznem, aminek az eredménye az lett, hogy spóroltam több mint 300 ezer Ft-ot, de ez egy fél évbe került, és közben még késedelmi kamatot is kivetett rám a magos hivatal másik része, a már rég befizetett és tárgytalan tartozásom után, mert nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb, így aztán kérvényezhettem újra.
Elvesztettek engem a bürokrácia útvesztőiben. Én paraszt, meg azt hittem, hogy ezek úgyis mindent tudnak rólam, akkor felhasználják ezt a tudást, de nem.
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #40915 üzenetére
Olvasd már el mégegyszer, légy szíves. Elsőre róttak ki rám teljes illetéket, mondván, hogy hiába nyilatkoztam az előző lakás eladásakor az eladási árról, a kedvezményt igényelnem kell, nincs adatszolgáltatás az apeh adóbehajtási és illetékfizetési ügyosztálya között.
Igényeltem a kedvezményt, majd amikor kiszámlázták a kedvezményes illetéket, befizettem. Ezek után pár hónappal jött az értesítő, amiben az szerepelt, hogy tartozom még félmillióval (holott nem is tartoztam annyival, és amivel igen, azt pedig már befizettem), és mivel nem fizettem be az eredeti határidőre (mert ők mondták, hogy ne fizessem be, hanem írjak kérvényt), kivetettek rám még 30 ezer Ft késedelmi kamatot is, és kérvényeznem kellett azt is, hogy tekintsenek el ettől.
Tehát egy egyszerű illetékfizetést is sikerült szépen elnyújtani, és egy véget érni nem akaró történetté silányítani, olyan magyar módon. Bele se merek gondolni, hogy egy bonyolultabb ügynél mikkel kell szembesülnöm...
Ui. ja de, végül is, ahogy anyám kocsijában átirattam magam üzemben tartónak, az is egy több hónapos történet volt...
-
válasz
DeFranco #40703 üzenetére
x. vizsga - nem volt B és C vizsga, csak egy lehetőség.
y. vizsga - A és B lehetőség volt, utóbbi időpontjában szintén másik vizsga volt.Szóval nem tudom hogy mennyire hibás ilyenkor a diák, de én úgy érzem hogy csekély mértékben. Vizsga felvétele (yA) pedig azért nem sikerült mert a neptunra nem ment át az utalt összeg. De a TO-n mindennemű reklamálásról elutasított az egyik kedves dolgozó, viszont a másik azt mondta hogy érdemes fellebbezni, ha írásban is megérkezik a KT refinanszírozásáról szóló papper. A sok gyakorlat + munka miatt meg nem is igazán van idő ilyen hülyeségekre, ki is van már vele *|^ˇ@&`~#-m is. Nah, jól kezdődik.
#40704 bandus: Vizsgaidőszaknak vége, arra már nincs lehetőség. Azt gondoltam hogy nem írnak ki újabb vizsgát, de fizetőesőn 250k egy félév, és 2 félévet lehet/kell felvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Filmvilág
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kuponkunyeráló
- Akciókamerák
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- További aktív témák...
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- HomeAssistant-hez ideális: Beelink N3450 PC, 6 / 128 GB, Foxpost az árban
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest