- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Nem, 13k, de mivel rendkívül jóbarát a "megrendelő", ezért a szokásosnál is próbáltam alaposabb lenni. Majd elválik, hogy mennyire sikerült. Jól fizetnek-e? Fene tudja, jelenleg semmi pénz sincs a számlájukon, ígéretek elvileg vannak... De leginkább azért dolgoztam, mert segíteni akartam egy barátnak, az sem érdekel, ha egy garast sem látok, csak szabaduljak meg ettől a nyomorultságtól. Persze ezt neki nem kell tudni.
-
ngabor2
nagyúr
elkezdtem levezetni az első kozmikus sebességet, de valahol hibát vétettem, és egy blőd érték jött ki...
nekünk azt tanították, hogy nem a képletet kell tudni, hanem azt, hogy hogyan lehet a képletig eljutni. rajzolgattam, egyenletet rendeztem... de valahol nem klappol valami
-
elmoraan (r)
aktív tag
"Helyvektor, elmozdulásvektor, út, pálya
A koordináta-rendszer origójából a testhez (anyagi pont) húzott vektort a test helyvektorának nevezzük. Szokásos jelölése: r, fizikai dimenziója: dim r = L (hosszúság dimenziójú mennyiség). SI-beli mértékegysége a méter. Ha a test mozog, akkor helyvektora az idő függvényében változik, ha mozdulatlan, akkor a helyvektora minden időpontban ugyanaz (két helyvektor egyenlő, ha irányuk és nagyságuk megegyezik). A helyvektort az idő függvényében így jelöljük: r (t). Ha t1 időpontban a test helyvektora r (t1), és t2 pillanatban r (t2), és t1 < t2, akkor a test két időpont közötti elmozdulását a d21 elmozdulásvektor adja meg, amit következőképpen definiálunk: d21=r (t2) – r (t1). Így az elmozdulásvektor a test egyes időpontbeli helyéből a kettes időpont beli helyébe mutat.
Azt a görbét, amelynek minden pontján a tömegpont mozgása során végighalad, pályának nevezzük. Feltételezzük, hogy a pálya folytonos. Minden időintervallumhoz tartozik egy ívszakasz, amelynek hossza a test által ebben az időintervallumban megtett úttal egyenlő, az ívszakasz húrja az elmozdulás nagyságával egyenlő. Az út szokásos jele: s, dimenziója: dim s = L, az út egy skalár. SI-beli mértékegysége a méter. A pálya megadható grafikusan, koordináták táblázatával, vagy a pálya egyenletével. A pálya egyenlete olyan egyenlőség, amit csak a pálya pontjainak koordinátái elégítenek ki. A pálya görbületét egy pontban a ponthoz tartozó simulókör sugarának reciprokával definiáljuk. Az egyenes görbülete 0, szemléletesen: végtelen nagy sugarú kör simul az egyeneshez, és a sugár minden határon túli növelésével a görbület (ennek reciproka) nullához tart."Éjjen a wiki.
-
Algieba
őstag
"Az első kozmikus sebesség az a sebesség, amellyel elindított lövedék elhanyagolva az atmoszféra ellenállását és az égitest forgását, elegendő, hogy az égitest sugarával egyező körpályára jusson. Más szóval az első kozmikus sebesség az a sebesség, mellyel el kell hajítani egy követ vízszintes irányban ahhoz, hogy többé ne essen le a földre. Ez a sebesség csak elméleti, a valóságos űrhajóknak hajtóműre volna szükségük, hogy körpályán haladjanak, ellenkező esetben visszatérnének a Földre."
Wikipédia szócikkből másolva.
-
Esmein
nagyúr
Mi az, hogy nem kellenek ?!
nolf: igyá söröt
-
Algieba
őstag
Nekem ugyan nem. Az autók mozgó koporsók. Persze vannak köztük prémium kategóriások is.
Szerk.: A legtöbb ember (a betegségek után) közúti balesetben hal meg. Egy ilyen szép kocsiból is csak fémforgács marad. Mert a fizika nem ismeri a márkát és nem fog hűházva tisztelettudóan megszűnni, amikor egy ilyen kicsi kocsi ütközik valamivel.
-
Str8 sk8r
őstag
...én is megtaláltam a nekemvaló mókát azon a bigyós oldalon...
...
-
Egorov
aktív tag
'Azannya' a Ladát észre se vettem muhahhahh
Az imént hallottam egy rövid számot, melynek címe: Katolikus Black MetálSzerk.: Ha valakit érdekelne 18as karika
-
-
Daemon09
őstag
Nemrossz, nemrossz..
És ez : Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love
-
Daemon09
őstag
Naggggyon ébren vagyunk.
Nem is rossz ez a szám. Erről jut eszembe, lehetne már szombat este... Várom a bulit.mod : Az ilyen mondjuk jobban bejön : Laurent Wolf - No Stress
Aktív témák
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest