- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #4106 üzenetére
Az kivarhatatlanul sok ido , osszeneztem a zuiko 70-300-at a nikkor 70-300VR el nem kell szegyenkezni a zuikoval, iszonyat aberal a VR
Ha lenne humorom osszerakni a kepeket feltoltenem de most nincs
(#4107) ftc
Uv filter alap esetben nem kell, en olyan extra esetekben szoktam hasznalni ha saros, poros helyre megyek, de az esetek 99% nem kell nincs ra szukseg.
Polar vagy ND szuro jobban kell. -
nesa
veterán
válasz
Játékos #3941 üzenetére
Latom a gyereknek tetszik a 70-300, es lett mokus?
Exif megteveszto de a dongo az 510 + 70-300 csak a masiknak hagyta meg az exifet kb 190cm magas,hatalmas ekkora nincs minden sarkon
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #3902 üzenetére
Hasznaltan nezz valamit, en max 7-8k adnek erte az ujaruk 40-50k kicsit vicces.
Ez 52mm es kell hozza atalakito gyuru ami kb 500ft
De probalni birod ugyis hogy eletartod de mivel te teleobira raknad igy kizartnak tartom hogy betakarna.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #3899 üzenetére
Wcon 07 biztos jo ra ,probalni kell, azzal durvan 50-210 lesz, fenyero nemvaltozik.
De wconba ne 07B keress mert azis kb fel kilo, van konyebb verzio is, 15dkg kurul szerintem meg lazad elbirja az obi, raynoxnak is vannak jo megoldasi PL Raynox HD6600pro-55 ez 178g szerintem ezt meg elviszi.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #3897 üzenetére
Szerintem nemrosszak a kepeid, csak a 6,7 rekesz neha keves mert allig van eles terulet neha kell neki 7,1-8 is sot 300 on kozelrol meg f11 is....
En ugylatom menni fogez neked, kicsit erezni kell, de ez nem az obi topasaga hanem a 600mm az baromi sok
Szerintem piszok jo obi plane az arahoz kepest!
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #3891 üzenetére
Azert nemertem mi bajod a 70-300 fukoszaval igaz hogy nemgyors de PL 150mm ig kozel egyforma a 40-150 el, esha ugy hasznalod hogy nekeljen alandoan kozelibol vegtelenre tekernie azonnal betalal masodperc tort resze alatt.
Azt eszrevetted hogy nem kell makrora kapcsolni ha ugyvan bealitva hogy AF+MF kezzel letekered makrora kb bealitod es korigal rajta ha kell.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #3807 üzenetére
Ezt nemertem hogy hogynem birod kitartani, nekem a stabi jo esetben meg 1/30 ot is megfog de nelkegyunk elvaroak 1/150 szerintem mar nagyon jo aranyba megfogja.
Az ISO-t viszont nemerdemes 100 on fixalni.
Hol fenykepeztel vele hogy nemvolt eleg feny, en siman f:7,1-13-ig is rekeszelem es mindig tudom hasznalni, kiveve ha nagyon rossz napom van es remeg a kezem... ilyen nagyon ritkan van.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Játékos #3776 üzenetére
Ennél a gyujtótávnál már az is kijön, hogy az optikai IS hatékonyabb, mint a szenzor. 300mm-en a kézremegés hatására a képpontos sokkal többet mozdulnak el, ami miatt az AF rendszernek egy mozgó/remegő témára kéne valahogy élesre állítania. Ezzel szemben egy optikai képstabi esetén már az átnézeti képed is stabilizált, ami miatt az AF szenzor is egy stabilizált képet kap. Sokkal könnyebb dolga van.
Másrészt egy standard kategóriás, ilyen fényerejű és ilyen gyujtótávú obitól nem várható el igazán gyors fókusz teljesítmény egyik gyártónál se.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Játékos #3756 üzenetére
Arra gondolsz, hogy mintha nem egyforma hosszú lenne a belső tubus, ami kilóg?
A kérdés az, hogy a 70-300 belső élesség állítású, vagy sem? Mert ha nem, akkor a fókuszálás közben kicsit változtatja a méretét az obi, így két különböző fókusz állás simán magyarázhatja a látvány és méretbeli különbséget. Ha teljesen belső állítású, akkor ez nem fordulhat elő lást: 14-54, 12-60, vagy 50-200 stb.. amelyek tuti belső élesség állításúak.
A képek alapján a napellenző felfogatója se ugyanott van a két képen, amiből pedig arra következtetek, hogy talán még a frontlencsét is tekergeti fókuszálás közben. Ebben az esetben az eltérő kinézet teljesen indokolt.
Eddig én csak japán gyártásút láttam, ami nem jelenti azt, hogy más nem lehet, de ahogy a régi 40-150 is mind japán volt (míg az új mind kínai) szerintem ez is mind japán.
-
nesa
veterán
-
FEDman
addikt
válasz
Játékos #3573 üzenetére
És egy ilyen gyári konverter csak simán piszok drága, de legalább használható.
Ellenben egy olcsó konverter kerüljön akármennyibe is csak sima pénzkidobás. Ezek többnyire tényleg annyit rontanak a képminőségen, hogy ahogy madgie is mondta, még egy sima vágással is előrébb vagy. -
FEDman
addikt
válasz
Játékos #3568 üzenetére
Az Olympus elég minőségi telekonvertereket gyárt, de ha spórolni szeretnél akkor nem biztos hogy ez a legjobb megoldás.
-
madgie
titán
válasz
Játékos #3566 üzenetére
Szerintem nem érdemes, eleve eléggé a határértéken mozog a rajza magában is (10 MP felett) ezt még megfejelni a konverter okozta lágysággal/CA-val... bátorság volna
Eleve elég drágák a jobb telekonverterek, érdemesebb lehet egy 70-300-ra gyűjteni, a 40-150-et meg eladni. Vagy annyit már nem szánnál rá?
-
Mr.Csizmás
titán
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2832 üzenetére
Ilyen kiserlet elott megkellet volna merned a vaku talpfeszultseget mertha tul magas akkor lehet a vazad mar semmilyen vakut nemfog elvillantani tobbet.
E510 nel barmilyen modba barmilyen megfelelo talpfeszu vakut elvillant semmit nem kell bealitani csak tolja,gondolom az 520 is ilyen.ugyhiszem 6vagy 8 voltig lehet felrakni vakut, a regiek 100v felett is elofordulnak, a vaz ezen reszet tonkreteve.
(#2831) Szten Márs
Nemis irtam olyat hogy hatrany lenne, de januarban lehet irok tapasztalatot NIKON vs Olympus teren.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2832 üzenetére
Nagy hülyeséget nem akarok mondani, majd biztos lesz aki okosabbat is tud, de előfordulhat, hogy nem megfelelő a talpfeszültség ahhoz, hogy elvillantsa a régebbi vakut. Középérintkezőst elvileg vinnie kéne manuálban. Nekem a pár éves, középérintkezős Soligor vakumat elvillantja az 520.
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2805 üzenetére
Ezen utolag vilagositottal?
Ezmeg a mi karacsonyfank , nemlett tul eles a kep
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2792 üzenetére
ha TTL módban vakuzol, mindig "kettőt villan"
(valójában az első nem igazi: az a mérővillanás, sokkal kisebb teljesítménnyel)de normál módú vakuzásnál az elővillanás és az igazi között a tükörfölcsapás max. 1 tized mp-es ideje van, amit nem veszel észre (de gyors szemreflexűeknek már az is elég, h belepislogjanak a képbe...)
hátsó rekeszre szinkronizálásnál ehhez az időhöz még persze hozzájön az expó időtartama, ami ha hosszabb, már elég ahhoz, h el tudd különíteni a két villanást
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2771 üzenetére
de, sajnos meg tudja világítani a témát az elsütőparancs is (mert sok parancsot villognak ilyenkor a vázak, kérnek pl. mérő elővillanást - de azokat még a tükör alaphelyzetében, vagyis a képen nem láthatóan. A legvégső elsütőparancsot viszont már persze nem csak fölcsapott tükör, de nyitott zár mellett kell kiadják),
ha az elég közel vanezért ha zavaró, olyan szűrőt szoktak a vezérlő vaku elé tenni, ami csak az infrát engedi át, és akkor már tényleg biztosan láthatatlan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Napelem
- Kedvenc zene a mai napra
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest