- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #5034 üzenetére
Lenyeg hogy most eloszor latom mikro vonalon azt hogy az olympus komolyan gondolja nemcsak ugy bohockodik meg 26 vazat az oreg 12 es szenzorra, azert remelem kidobnak majd beepitett vakuval is OM-D vazat mert ez a kis vaku hiaba lesz ajandek hozza megse olyan kenyelmes mint a felpattano.
Szoval nekem ami kell!
Jo markolat
Felpattano vaku
Fazis + kontraszt AF
EVF
Ajandek 4/3 adapter
Es minimum 12fe dinamikaatfogasJa es kihagytam kellne egy jo atfogasu olcsobb zoom is, nincsennek nagy igenyem 14-80 f:3,5-4,5 eleg is lenne.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #5030 üzenetére
Teis aztan vegigjartad az osszes markat, de pentaxod meg nemvolt ugye?
#5031) ftc
Nemigazan, en meg a nikor 35/1,8 al is beszivtam, D40 ugy mukodott ahogy a nagykonvbe megvan irva, kotta pontos es eles uveg volt, aztan D90 en meg ossze vissza fokuszalt, beszeltem par d90 tulajal szinte mindenki szivot a 35/1,8 al, mar szobakerult pecsen egy talalka hogy mindenki hozza a 35 ost es megprobalunk cserelgetni hatha megoldodik, aztan ez nemjott letre meguntam eladtam.... de ahogy olvastam D7000 el is szopoka, hamar a sajat uveg nemmegy rendessen mitlehet varni egy kulso gyarto termeketol???
Kezem osszerakom hogy a 18-105vr meg az 55-200vr ami nekem van az en vazamon pontos
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #5000 üzenetére
Ja hat LV modba mire a D90 is 1x talal eles pontott addig az E520 2-3x betalal viszont fazeltolason azert jobb a nikon plane sotetbe jon ki az ereje.
A18-105 zsenialis atfogas, egy hibaja rohato fel hogy 18mm en torzit, miota megvan az 55-200 allig van hasznalatba, peddig elotte mindig az logott rajta.
mit alitottal hogy szeplett a jpg, aruld el mert en vert izzadok a D90 en de igazan szep JPG enmeg nemcsiholtam ki, az E520 bol meg huu b+ JPG esik ki.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #4843 üzenetére
Amig nemviszik el az 520 at addig semmit nem veszek, de ha az 520 megmarad akkor se fakadok sirva, mondjuk megsincs most hirdetve az 520, igy nemcsoda hogy nemviszik
Mondjuk a Nikon topikba is a 24667 hsz bol van 2000 valoban szakmai 15000 olyan szinu hogy vettem egy full profi D60 at hogy kell a vakut kinyitni....
a maradek meg vita, vita, meg vita....
-
madgie
titán
válasz
Messer22 #4468 üzenetére
Akkor E-P1 kilőve, ha a videó (is) a cél régi obikkal.
Mr.Csizmás: úgy látom, a makrót amúgy is árulod, így az kilőve. 70-300-nak nincs mFT megfelelője, ha szereted a nagytelét, érdemes lehet megtartani. Az alapobit inkább helyettesíteném, rengeteg 14-42-szerű alapkit van "mikróra", hasonló rajzzal, mint a mostani Zuiko-d (azt ismerem, öcsémnek E-330/14-42 kite van)
Vaaaaaaagy... eretnekséget fogok mondani: negyvenezer a debreceni MM-ban a Samsung NX5 palacsinta 30/2 objektívvel (720p/30p-t tud videóban). Ennyi pénzért már az objektív megérné, de a lényeg ,hogy NX-re is rá lehet (?) adapterezni a régi üvegeket és akkor maradhatna a 4/3 szetted is.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Messer22 #3631 üzenetére
Azért még itt-ott találni néhány darabot. Igazából egy jóféle 50-es kellene nekem is. Majd nézelődöm.
@Rubi: Értem én a célzást.
Ha érdekel a Fotós Fesztivál, akkor regisztrálj az új oldalon is az ajándékcsomagért, meg olcsóbb részvételi díjért!!!
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #3611 üzenetére
Ezzel a -0,3ev vel nem ertek egyet, napokba lotem 1 kepet az egbolt szinte 100% ra kivolt egve de RAWbol siman visszalehetett huzni,en inkabb tulexponalom kicsit mint allul, zajban nagyon nem mind1 ,aztmar eleg jol erzem mekkora az a kieges amit szepen visszalehet huzni.
Oldalaranyokrol meg nyilvan mindenki ugy vagja meg a kepet ahagy akarja, de abban is biztos vagyok hogy profi kategoriaba soha nemlesznek 16:9 es szenzorok szerintem barom meret, tajkepekhez jo, pl portrehoz nehezzen lehetne hasznalni velemenyem szerint, az 1:1 lenne a tuti
-
asthring
tag
válasz
Messer22 #3360 üzenetére
A 14-54nek új árában szerintem van a canonnál méltó vetélytársa, használtan nem néztem még a kategóriában lencséket.
Az meg hogy mit mondanak a "canikonosok" azt nem tudom -nem értem, ha engem közéjük sorolsz akkor miért teszed ezt-, én azt próbáltam írni, hogy például az említett 70-300 esetében anyagi lehetőségeimhez mérten meg bírtam találni a lehető legjobb, és nekem is tetsző megoldást, míg az olympusnál nem. -
asthring
tag
válasz
Messer22 #3356 üzenetére
Nekem van is canon a 4/3 mellett és egyébként pont az ojjektív kínálat miatt döntöttem úgy hogy megéri nekem a canont is fejleszteni. Tény, hogy a két kitobival elégedett vagyok, viszont azokon túllépni anyagilag problémásabb mint a canonnál. Ráadásul a canonnál ott vannak a 3rd party gyártók, és a jóval nagyobb használtobi piac. Az elöbbi persze legtöbbször nem nyújtja ugyanazt a minőséget, viszont nagyságrendekkel nagyobb a választék árban, szolgáltásban. Például canonhoz vettem használtan egy 1:2 makrós sigma 70-300 apo cuccost, ami nyílván nem összemérhető képminőségben a zd 70-300-zal vagy akár a canon hasonló teléjével, cserébe makrós, és 20000 huf alatt volt.
Ef-l 70-200 vs. zd 50-200: nem tudom mennyibe kerül használtan egy 50-200 mkI, de az swd ugye kétszer annyiba kerül mint a stabi nélküli 70-200, de a stabis is olcsóbb. Megint jön a kérdés kell-e stabi? Az 520-ra nem kell stabis obi, de egy csomó oly vázra meg igen, canonra meg mindenképp, bár ott meg a kisebb zaj miatt jobbak a lehetőségeim.
A canon18-55-t IS II.-t nem érzem rosszabbnak mint a zd 14-42-t, de azért is nehéz összehasonlítani mer teljesen más érzékelőt kell kiszolgálniuk.váz téma: volt 350D-m is, szerintem nem rosszabb mint a E-520, de azért sem hasonlítanám össze mer jóval öregebb darab mint az utóbbi. 1100D sosem volt a kezemben.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2853 üzenetére
Koszi!
Van obim+akum feleslegbe
A 14-42 obit cserelem is olcsobb darabra, szal akinek meg nincs, itt a nagy lehetoseg a cserere.
ill jo ar eseten mehet a gyari aku is ,nekem mind1 melyik marad.
-
-
Játékos
addikt
válasz
Messer22 #2319 üzenetére
Tudod jól, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte...
Egyébként nekem házhoz hozta a srác a régi 40-150-et 30000-ért. Elég jó üzlet volt szerintem, bár tényleg ki lehet fogni az eBay-en kicsivel olcsóbban is, ha szerencsés az ember.Sanyitól szeretném kérdezni, hogy a 70-300-át 150 mm-en mennyire lehet maximum "kinyitni"?
-
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2062 üzenetére
Nem er 165k az nagyon sok, ezert irtam korabban hogy hasznalt D3000 + hasznalt obi jobb vetel mint olyra a fenyeros sigma.
Amugy nemertem ez az obi miert nincs kitbe ,masra most nemvagyakozom Nikonbol de ez meg elferne itthon az olympus mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest