- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
Most nem értem mi folyik itt. Mindenki bánja, hogy eladta 4/3 cuccát, mert a fogyasztói társadalom rákényszerítette meg persze az Olympus hülyesége. Na de ez most egy megnyugvás, mert jött a hír, hogy lesz új váz? Eddig nem volt jó a régi ezután már jó lesz? Szóval tényleg nem értem
Gyanítom, hogy nem egy belépő vázzal fognak előállni, hanem egy "csúcs" cuccal amivel felkelthetik a figyelmet. Tehát valami újat fognak mutatni.
Szóval marad a nyálcsorgatás mint eddig.. -
SpongyaBob
veterán
válasz
sellerbuyer #5289 üzenetére
"Hollywood-i operatőrök 5D-vel forgatnak filmet."
Ezen jót röhögtem
Az csak egy dolog, hogy hébe-hóba kipróbálnak egy egy FF kamerát videózásra filmekhez, de egy valamire való operatőr nem ezzel forgat filmet
Ki ne találd már, hogy ezzel készülnek a mozifilmek..
Másodszor: Mennyibe kerül a 600D és mennyibe a GH2? hm? Árban majdnem ugyanaz, szóval fölöleges azzal pedálozni, hogy olcsón kellett kijönni..
Nem értem miért kell "leszarozni" valamit azért mert nem szimpatikus vagy egyszerűen nem szereted a márkát és azért nem veszel Panát.
Hogy a túróba jött a képbe az 5D? Azt vágod, hogy nem teljesen egy kategóriát hasonlítgatsz?
"Fenti videóból nyilván te meg a laikusok általában azt szűrik le, hogy a GH2-nek a képe kenterbe verdesi az 5D-t minőségben..."
Ilyet egy szóval sem mondtam, de ott sem vallana szégyent. Legfőként mélységi élesség különbségek vannak.. Videónál az sem mindig jelent előnyt egyébként.."Még egy példa: a kompakt gépeknek sokszor úgy tűnik, hogy szebb a képe, mint egy tükrösnek."
Szintén.. Melyik a kompakt gép ugyan? Hogy jön ide megint egy kompaktNem értem
De én tényleg nem akarok vitába szállni, mert felesleges, és tényleg azt kívánom, hogy sikerüljön sok jó felvétel a 600D-vel
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sellerbuyer #5285 üzenetére
Szia!
Elhiszem Én is, hogy ez a fő szakmád, de ettől még egy GH2 (és ha még ezt nehéz is beismerni) videót tekintve a földbe döngöli a 600D-t. Ez van
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabalaca67 #5248 üzenetére
Nagyon szép, csak kár hogy a szirmok itt-ott kiégtek.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sellerbuyer #5216 üzenetére
Vaksötétbe hogy a túróba fotózol? Konkrétan a hajadra kenheted az Iso 25000-et (is) Szerinted viccből van a mondás, hogy "jó fényeket"? Így értettem a fényt...
"Én pedig gratulálok az irónikus válaszaidhoz mindenkivel szemben"
-
SpongyaBob
veterán
"Egyetlen komoly baja van, amit kezdő is megszív sajnos: az érzékenysége. Ha pl. akváriumi halakat akarsz fotózni, kötelező lenne az ISO 1600, de sajnos már a 800 is brutálisan zajos ezeken a gépeken."
Ezzel nem értek egyet. Az ISO800 még bőven vállalható ezeken a gépeken is.. Egyébként pedig nagyban attól is függ, hogy RAW vagy JPEG fájlokról van szó..
"egy modernebb Canon, Nikon gépen akár 25000 is lehet"
Ez még FF gépen is elég necces, nem hogy APSC-n, ugyan már. A fotózáshoz fény kell. Ennyi. -
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5172 üzenetére
Ez besza-behu
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4959 üzenetére
E-30 már van/volt.. Hogy E-50 lesz-e, ha engem kérdezel nem..
-
SpongyaBob
veterán
Szvsz nem is lesz több 4/3-os gép
-
SpongyaBob
veterán
válasz
blueMerle #4921 üzenetére
Szia!
Jó választás volt!
Grat hozzá! Nekem is E-PL1 van..
Csattan. Ez teljesen normális. Mégpedig azért mert a tükrösökkel ellentétben (összességében halkabb a DSLR-eknél, mivel nincs tükör így ennek a csattanás hangját megússzuk) itt végig nyitva van a zár az élőkép miatt. Tehát egyszer be kell zárnia mikor elkészül a kép, majd újra nyitva lesz, hogy készülhessen a következő. Tükrösöknél ez alapból zárva van.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4874 üzenetére
Hehe, ezzel nem csak te voltél így..
-
SpongyaBob
veterán
-
SpongyaBob
veterán
Egy OM 50mm F1.4 valaknek?
(Van hozzá egy gyári napellenző és egy gyári UV szűrő továbbá első-hátsó sapka + m43-OM adapter. Az obi kb. gyártósori állapotban van
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4604 üzenetére
Nah látod, tudod te a lényeget
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4602 üzenetére
RAW-ban vagy Jpeg-ben szeretsz fotózni elsősorban?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4596 üzenetére
Nem ez a fő baj, sőt nincs is baj, csak az obi választék..vagy neked megfelel a jelenlegi kínálat?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4594 üzenetére
Biztos jól meggondoltad a NEX-et?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4581 üzenetére
Ez lehet, hogy már lerágott csont, de próbál ki a Lightroom-ot.
Először úgy "féltem" tőle mint a tűztől, egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy kipróbáljam.. Nos, azóta nem cserélném le egy progira sem! Kapásból megnéztem az oktató videót és azóta nagyon megszerettem, csodákra képes..
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4544 üzenetére
Aztán majd kérünk tesztképeket is..
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabalaca67 #4526 üzenetére
Jahj, de imádom Tihanyt, a kép nekem tetszik
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4503 üzenetére
Akkor Te vagy az én emberem
Ha netalántán úgy alakul hogy lesz PEN-em, klip készítésben majd segítő kezet nyújtasz..
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4499 üzenetére
miért pont nex-5?
-
SpongyaBob
veterán
Ha azt mondanám, hogy van egy eladó E-620-am kiválló állapotban érdekelne valakit?
(Jó áron) -
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #4372 üzenetére
Nekem mindegy mit használ, csak azt akartam tudatni vele, hogy ebben az (ár)kategóriában van jobb..
Dehogy akarom Én elvenni a kedvét a fotózástól -
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4359 üzenetére
Pontosan, az E-620-ban BLS-1-es van
Hogy miért pont ez a kivétel azt nem tudom.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szaby_gyerek #4293 üzenetére
Az új modellek, függetlenül attól hogy mely kategóriában vannak az esetek többségében tartalmaznak újításokat
Ez így van jól.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #4288 üzenetére
Egyetértek veled, szvsz mindenben jobbnak vagy legalább olyan jónak kell majd lennie az E-50-nek (nevezzük így), kivéve a szigetelt vázat, azt ugye csak a pro gépek kapják meg.
Előreléphet(né)nek szenzorban, sorozatban és videoban.. -
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4285 üzenetére
Csak az E-5 sajna amiben van video
A következő vázakban szerintem már FHD video lesz..
Nesa: Olvastam odaát a hirdetést..
szaby_gyerek: Én is simán használom a 620-at ISO 1600-on, LR-rel gyönyörűen lehet szűrni
-
SpongyaBob
veterán
Csak hogy ne haljon ki teljesen a topik:
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #4249 üzenetére
Köszi a beszámolót!
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #4246 üzenetére
Milyen a személyes tapasztalatod az E-5-tel?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf #4125 üzenetére
Tudod az a furcsa, hogy volt a csomagtartóban más is, pl. erősítő. Azt nem vitték el..
A legbosszantóbb az egészben az, hogy kb. 3-4 hónapos a gép és gyakorlatilag ki sem fizette szerencsétlenViszont biztosan tanult az esetből és többet nem pakol a kocsi csomagtartójába semmit...
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Kérlek nézzétek el nekem a nagy OFF-ot.
Munkatársam-tól csütörtökön (14-én) este 19 óra körül Fonyódon ellopták a Nikon D5000-es vázát és vele a két kitobjektívet (18-55 vr-55-200 vr) A szállásra menet megálltak a helyi Lidl üzlet parkolójában kb. 10 percre, hogy vegyenek valami ennivalót. Mire kijöttek feltörték az autó csomagtartóját és elvitték a fényképezőgépet, csak ezt.
Gyári számok:
- Váz: 6650963
- 18-55: 15202555
- 55-200: 3362007+ Raynox DCR-250
Táska: Nikon CF-EU04
Arra kérnélek titeket ha netalántán egy ilyen szett/váz/obi gyanúsan olcsó vagy bármi furcsa van a dologban akkor azt jelezzétek nekem legyetek szivesek.. Rendőrségi feljelentés történt a dologról.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Napelem
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged