Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
Nemá'. Szedtél már szét Canon gépet? Sony LCD, Toshiba chip-ek, stb. Jó marketingduma ez az utolsó csavarig dolog, de biztosíthatlak, ez nem megoldható a mai világban (legalábbis kommersz árakon)
A kommersz, gusztustalan shenzeni burkolatról ne is beszéljünk (alsó szegmens). Persze csavar se Canon, amivel felfogatják.
-
madgie
titán
Kicsit helyesbítek:
A Smooth -2-t arra értem, hogy a linkelt videón túlhúzott, "kompaktos" színek/kontraszt van. Egy user 2.0 (értsük úgy, hogy haladó) felhasználó nekiáll megkeresni azt a színmódot és beállítást, amivel a legtágabb dinamikaátfogást éri el. az általában nem a normál, gyári beállítás, Canonon sem. GH2-nél ez a Smooth színmód és minden egyéb (kontraszt, szaturáció és élesség is (!)) a -2-es, legkisebb opcióra pöccintés.
(beltérben esetleg a Nostalgic a Smooth helyett, mert bőrbarátabb a műfényben)A videón ráadásul kompaktos mélységélességgel dolgoztak a GH2-n. Az nem ilyet "tud", egy kitobit ráaggattak oszt csók. Az említett M42-es objektívek erre is rámennek (bár szerintem profi munkára nem kéne ezeket erőltetni, hacsak nem épp a vintage a cél), de ezen kívül millió fényerős cuccot rá lehet aggatni. Akár a kitűnő rendszerobjektívjeit is.
És végül: egy 450D (Toshiba chip) és egy 300D (Sony LCD). Van még példa, de minek: nem 100% Canon összetétel a Canon gép ,ahogy a Nikon, vagy akármi más sem az.
-
-Shadow-
aktív tag
Az értelmetlennel nem feltétlen értek egyet.
Viszont 4/3 és m4/3 kérdésben biztosan nem fogunk összeveszni. Különböző emberek vagyunk, különböző igényekkel.
Lehet, rosszul fogalmaztam. Szó nincs róla, hogy azt mondanám a váltás plusz pénzbe kerülne m4/3-ra, csak jelenleg a saját cuccom nekem sokkal több ér, úgymond eszmeileg, mint amit kapni tudnék érte. Meg, hogy őszinte legyek, meg sem fordult a fejemben. Főleg, amíg ilyen képeket karcol az 50-200-zal. -
Mr.Csizmás
titán
pár hónapja jött elő, hogy a képek mellett videóval is művészkednék.
amihez valamivel generálni kellene, mert így csak hozott anyagból tudok
-
-Shadow-
aktív tag
Na igen.
Péter konkréten egy D200-zal fotózgatott ottlétünk során.
Ültünk az egyik étteremben, sörözgettünk a teraszon, mikor megszólalt: Jók itt a fények, van nálad gép? Odaadtam neki az E-3-mat és nem mondta rá, hogy mi ez a szar, hanem lőtt gyorsan pár portrét, ami eléggé rendben van, pedig igazából nincs benne semmi extra, csak ki van exponálva, ahogy kell.
-
FEDman
addikt
Katt középen a kék nyilacskára.
Figyelem, csak erős idegzetűeknek!!
-
-Shadow-
aktív tag
Szeretem én is amikor a sok "hozzáértő" elkezdi fikázni a technikát. Itt most nem kell konkrétan az Olympusra gondolni, a lényeg, hogy mindig az a legjobb, legkirályabb cucc ami neki van, a többi meg sz.r...
Elmúlt héten, volt szerencsém eltölteni négy napot Horvátországban Szipál Péterrel (remélem ismerős a név), Ő is csak azt mondta, hogy nettó baromság vagyonokat elkölteni a legdrágább, legújabb dolgokra. Attól még rohadtul nem leszel jobb fotós, bár sokan még mindig ebben a tévhitben élnek. Mert mi kell egy jó fényképhez? Fény! -
nesa
veterán
Az E1 dinamikaba jobbvolt mint a pana szenzoros utodok?
(#3954) Mr.Csizmás
Az akufedel ajtaja nemis szukseges ra,aksi nemtud kiesni ill ha teszel ra portre markolatot akkor leis kell pattintani rola.
Mivel eleg kemeny a vaz nemtartom valoszinunek hogy akar komoly eses is nyomot hagyna rajta kiveve ha betonra esik.
-
nesa
veterán
Akkor nulla expos geppel fotoztal a koncerten vagy total eldobta magat?
(#3952) Mr.Csizmás
ha ez igyvan hogy a rugos erintkezo kicsit osszevan ulve ketto dolgot tudok elkepzelni vagy minden alkalommal tovig tuszkolta valaki az akut, esetleg ledobtak a vazat ami gyanus lehet mivel obi nelkul vetted,lehet leis tort a 14-42 rola....
-
Játékos
addikt
Igazad van, de még minddig kényelmesebb bizonyos helyzetekben, mint obit cserélni, pláne, ha nincs is nálam...
Bárcsak 40-ről indulna 70 helyett! Ááá...sehogyse jó ez...Pedig kezdem megszeretni ezt az objektívet, de sajna ahhoz, hogy egy embert/arcot lefotózzak vele, el kell menni 2 utcával arrébb.
A kérdérse visszatérve: technikailag lehetséges???
-
supercow
őstag
egy 37 másodperces videó kb 120MB, feltölthetem valahova az .mts-t ha érdekel a minőség. Épp vihar volt, kicsit videóztam az esőt ablakon át. Néhány 16mpx képet is csináltam iAuto módban a teraszon.
Kéne vennem a kijelzőre fóliát, már látom hogy az ujjlenyomat szépen megmarad mindenhol a gépen. -
Mr.Csizmás
titán
-
JohnyBlue
addikt
-
sebgutkopf
őstag
Ez a fázis AF esetén érted? Elég meglepőnek tűnik, hogy gond volt vele. Annak idején elég sok kevésbé eleresztett magyar autosport fotós kezében volt 40d a 70-200 különböző fényerejű változataival, de nekem egyik se panaszkodott. Közben furán lestek, hogy az e3 miféle ismeretlen szerzet
Lehet, akinek a 2,8-as obija volt annak a dupla pontosságú középső AF ponttal már nem sok gondja volt, amúgy talán az is benne van, hogy ma már egyre nagyobbak az elvárások is. -
FEDman
addikt
Igen, a G1 némileg kompenzálja a gyenge követő AF-et azzal, hogy a kép egész felületén dolgozik a színeket is figyelembevéve így pl az AF-Tracking egész ügyes tud lenni.
Ugyanakkor a GH2 mintha követő AF ügyben is mutatna egy kis előrelépést.
-
nesa
veterán
Ertem koszi ,kozben vazoltam az eladonak ezt azt ,a csavo aztakarta hogymeg en dobjak ra valami penzt+ a 40-150 et, enmeg irtam neki hogy enmeg ugygondoltam o dob ra valamit ....azota nemirt, elotte lelkesvolt.
Igen tudom rendeltem is youngnou vag ymi a neve csodat YN 460 at ,7. en lesz 1 rendezveny oda kene valami vaku es felek nemer ide, bar 1 joszivu canonos felkinalt egy EX 430 at ,de nemszeretek kolcsonkerni...
-
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
85-100 e valóban nem kevés, csak itt jön be az, a nem elhanyagolható faktor, hogy nem itthon kell megvenni. Mai árfolyamon számolva 62 E forintért már házhoz is hozzák Lengyelországból, ami ugye EU tagállam, tehát se vám, se áfa nem jön rá, többletköltség gyanánt.
Pont ezt a tesztet néztem én is, igen szimpatikus a képe.
Bővebben itt meg itt is lehet róla olvasni, igaz mind a kettő FF. -
-Shadow-
aktív tag
Már elnézést, egy szóval sem kérdőjeleztem meg, hogy jobban tudja, sőt nem is vitatkoztam vele, mert valóban nem vagyok jártas a kérdésben. Az egyetlen amit szóvá tettem az a stílus volt. Az, hogy valamit jobban tud, illetve, hogy kioktatva ír róla nálam nem ugyanaz.
De hagyjuk inkább, részemről téma lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest