- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- Mobil flották
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Shadow-
aktív tag
Tudom topicban nem hirdetünk, de érdekelne esetleg valakit E-3, HLD-4 markolattal + 14-54 I. obival? Meg egyéb apróságok mellé.
-
-Shadow-
aktív tag
Nekem a legnagyobb vágyam az lenne, hogy ne valami gyökér marketinges tervezze az új gépet, ne adj Isten gépeket, hanem valaki olyan emberke aki már fotózott is életében. Aztán el tudja dönteni, hogy mit is kellene belepakolni egy kezdő, haladó meg profi vázba. Ja, belelóg a kezem a bilibe, na mindegy...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz 79zsolti #5402 üzenetére
Amíg megvolt én szinte csak az 50-200-zal portréztam, de ugye az sem a forintos kategória. Viszont a helyedben én is lecserélném a 40-150-et a régire. Jobb, mint az új, már ha nem zavar, hogy annak elforog a frontlencséje élesség állítás közben. Ezt leszámítva mindenben jobb, mint az új verzió.
-
-Shadow-
aktív tag
Jelen állás szerint a vázat meg a 14-54-et megtartom, barátnőm örömére. :-)
Viszont az 50-200mm F2.8-3.5 és Mezt MB 48AF vakum eladó, ha érdekelne valakit. -
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #5378 üzenetére
A kollégák már meg is válaszoltálk előttem. Az obik nem korlátoznak semmiben, sőt...
Viszont a rendszer, mint olyan, nagyon úgy néz ki, hogy meghalt. A szűk keresztmetszet pedig a váz. Bár ez így nem teljesen igaz. Jobb kialakítású vázhoz még nem nagyon volt szerencsém, pedig pár dolog már megfordult a kezemben. Viszont az érzékelő hiányosságaival már nem tudok mit kezdeni. -
-Shadow-
aktív tag
Hello kollégák!
Ha érdekelne valakit, akkor lenne itt egy eladó 50-200 2.8-3.5 még az SWD nélküli, meg egy MB 48-as Metz vaku. Privátilag tudtok érdeklődni felőle.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
Teljesen építő jelleggel, de szubjektív vélemény következik.
Először is ha portrét fényképezel, akkor nem kell oda ez a nagy virág, ugyanis aki ránéz a képre, nem fogja tudni eldönteni, hogy mit is akartál lefényképezni. A kamerához közelebb lévő kezet sem túl szerencsés így felemeltetni, főleg nem a lencse felé fordított könyökkel. A képkivágással is vannak gondjaim, portrénál illik a kép felső harmadban lennie a szemeknek. Ezek a nagyobb problémák, van még igen sok apró is.
Érdemes lenne átgondolni és újra megcsinálni a képet. Digitális világban igazából nem kerül semmibe. Azt nem tudtam biztosan eldönteni, hogy vakuztál e, ha igen, akkor ne tedd, keress valami természetes fényt akár a szabadban, akár a lakásban. Meg fogja hálálni magát. -
-Shadow-
aktív tag
válasz 79zsolti #5332 üzenetére
Szia!
Az E-520 is támogatja a vezérlést, nekem is vitte. A R-es Oly vakuk mellett viszi a Metz Olympus érintkezős vakuit is, érdemes lenne azok közt is körülnézned. FL-36 árban szerintem találsz, hasonló tudásút, meg magasabb kulcsszámút, nem mellesleg 4 elemmel/akksival megy, a FL-36 kettőjével szemben. Az FL-50R marha jó cucc, de rendesen megkérik az árát.
Vezérlésre visszatérve. A beépített vaku mindenképp villanni fog. Ugyanis fénnyel kommunikál egymással a két eszköz, nem pedig rádióhullámokkal, szóval kell a villanás, abban vannak kódolva az adatok. Az már más kérdés, hogy tehetsz a beépített vaku elé egy infra szűrőt, és akkor a villanás nem fog bekavarni a képbe, de a vezérelt vaku ugyanúgy el fog villanni, mivel csak a fény infra tartományára van szüksége. (Gyakorlatilag úgy működik, mint egy tv távirányítója).
A manualban stimmel a felnyitott vaku a képen, viszont tapasztalatom szerint, az ott megadottaknál tágabb határok közt (nagyobb szögben) is használható, mint írják.Ja, ha más módon akarod kikerülni a villánást, akkor kénytelen leszel vadászni, mondjuk az eBay-en, egy TTL-es rendszervaku kioldót, ami Olympushoz való.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
Oszt mi van az Olympus reklámmal? Még is csak az E-System fórumban vagyunk. Az is ritka, mint a fehér holló.
Én sem azért rohangálok egyelőre tükrös cuccal, mert mazó vagyok, hanem egyszerűen van pár dolog ami nincs benne a MILC-ben és én meg szeretem. Pedig képminőségben már vastagon verik a jó öreg E-3-mat. Ha lesz utód, majd én is elgondolkodom, mert annyira azért ismerem magam, hogy nem lesz kedvem állandóan a több kilós cuccot hurcolni, hogy tudjam fotózni a porontyot.
-
-Shadow-
aktív tag
Hitvita helyett menjetek inkább fotózni, meg filmezni. Hogy ti mindig meg akarjátok győzni a másikat...
-
-Shadow-
aktív tag
Nekem pont ez az összeállításom van itthon. 14-54, meg az 50-200. Mind a kettő más dimenzió ahhoz képest, amid most van, pedig azok sem rossz darabok. Én leginkább modellfotózom, ezzel a két obival eddig mindent meg tudtam oldani. Ha lenne keret, mondjuk egy 12-60-at szívesen használgatnék a 14-54 helyett.
-
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
Akkor én meg sem mondom, hogy anno mennyiért vettem az enyémet.
Nem tudom, hogy leginkább mit szeretsz fotózni, de ha nem feltétlen kell a brutál gyors AF akkor a sima verzió is nagyon jó vétel. Ha meglátod mit rajzol a kit obihoz képest, úgyis besza-behu effektus lesz. Max annyi előnye van a réginek SWD-hez képest, hogy zoomolásnál egy picit később veszít a fényerőből. -
-Shadow-
aktív tag
Azért akad pár főbb különbség a két gép között, arról nem is beszélve, hogy a D7000 jóval frissebb technika.
12,3 vs. 16,2 mpixel
200-3200 vs. 100-6400 iso
11 vs 39 fókuszpont (bár ezt mondjuk pont a le..arom kategórai, E-3-on sem használom ki a 11-et)
100 vs. 150 ezer expóra tervezett zár
1/200 vs 1/250 vakuszinkron
És itt van az én egyéni hülyeségem, de hát mit lehet tenni, a jót könnyű megszokni:
96 vs. 100 %-os lefedettségű kereső.
A videó meg a sorozatfelvétel különbségei nem igazán hoznak lázba. Mivel főleg modellfotózni szeretek, ott nem igazán kell a gyors sorozat.[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sellerbuyer #5201 üzenetére
Köszönöm! Én is ennek függvényében reagáltam. :-)
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Freddy76 #5199 üzenetére
Értékelném, ha rendesen elolvasnád amit írtam és valamivel kisebb arccal mondanád, hogy fingom sincs, miről beszélek. Idézem magam : "Perverz vagyok, úgyhogy a tükör nálam marad. Mindenképp valami olyanban, aminek van jövője, az Olympus 4/3 meg nem annak néz ki, sajnos."
Szóval egy büdös szóval sem említettem az m4/3 rendszert. Egyébként amit azzal kapcsolatban írtál még egyet is értek. De remélem azt eldönthetem, hogy mekkora fotós táskával szaladgálok, és nem kell kötelezően tükör nélküli rendszerben gondolkodnom.
Szóval ha kérhetem, akkor máskor kicsit kultúráltabban, ha lehet. Köszi!Egyébként meg E-3-mal fotózom, tudom, milyen jpg esik ki belőle. Tény, hogy a többi gyártónak közel sincs ilyen jó jpg feldolgozó algoritmusa. Nehezen, de megszoknám a hiányát, úgyis kezdek átszokni a raw-ra.
-
-Shadow-
aktív tag
Ebbe azért vegyük bele azt a faktort is szerintem, hogy a Canontól meg Nikontól kevesebben akarnak megválni, mert van jövője. 4/3-nak meg nincs. A legfrissebb váz is vagy két éves, azt meg már nem is említem meg, hogy irreális árat kérnek érte.
Köszi az ajánlatot, de D7000 lenne a vágyam.
-
-Shadow-
aktív tag
Hello!
Nekem volt E-520 kitem, szerettem meg jó is volt, a Zuiko kit obik pedig elég jól is muzsikálnak. Ha hosszabb távra tervezel és olyanok az anyagi lehetőségek, hogy nem tudsz gyakran cserélgetni én lebeszélnélek a 4/3-ról. Jelen állás szerint halott a rendszer, nem igazán várhatók új vázak, obik. Canonban, vagy Nikonban gondolkodnék helyetted, sokkal nagyobb a használt piac is, folyamatosak az újdonságok, meg sokkal több makrózáshoz való kiegészítőt lehet hozzájuk kapni, mint Olympushoz.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #5186 üzenetére
Perverz vagyok, úgyhogy a tükör nálam marad. Mindenképp valami olyanban, aminek van jövője, az Olympus 4/3 meg nem annak néz ki, sajnos. Hosszútávra szeretnék gondolkodni, erősen a Nikon felé kacsingatok, bár a Pentax is nagyon szimpatikus, csak ott jóval kisebb az objektív kínálat (manual obikat nem számítva). De egyelőre tárgytalan, majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Az biztos, hogy mostani obijaim átfogását meg fényerejét igen drága móka lesz pótolni.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #5176 üzenetére
Miért, másnak nem lehet 50-200-as Zuikója az országban?
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #5172 üzenetére
Lebuktam vazzeg, ugrott az inkognitóm.
És még azt mondják, hogy nem a méret számít.[ Szerkesztve ]
-
-
-Shadow-
aktív tag
Ez így sorban egy Zuiko 70-300, a régi Zuiko 40-150 3,5-4,5, meg a Sigma 55-200. A Sigmát én elfelejteném a helyedben, viszont a 40-150 egy nagyon jó kis obi, volt olyanom is, Sigmánál klasszisokkal jobb. Ez ugyan nem a nyers kép, de ilyet tud.
-
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #5082 üzenetére
Akkor ez meg E-3-as időkből, szigorúan csak nagykorúaknak, asszony felügyelete nélkül!
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #5048 üzenetére
Ha valaki hirtelen elvinné a 14-54-et, akkor erősen elgondolkodnék. Azért ez megint csak más dimenzió...
-
-Shadow-
aktív tag
Ilyen késő estére aktot már nem kaptok!
-
-Shadow-
aktív tag
Az E-520 és E-3 között valóban nincs nagy különbség képminőségben. Viszont minden egyéb ég és föld. A 100%-os kereső viszi nálam a prímet. Felépítésben nehéz lenne őket egy napon említeni, viszont kezelhetőségben nem olyan nagy a difi.
A PRO obival meg teljesen igazad van. A 14-54 már E-520-on is szépen muzsikált, de mióta megvan a 50-200, azóta 90%-ban azt használom. Arról nem is beszélve, hogy mikor először megláttam, hogy mit rajzol, az volt csak a besza-behu állapot. -
-Shadow-
aktív tag
Itt egy kicsit vitatkoznék. Ha kiégett valahol, akkor annak reszeltek, ott már nem lesz semmilyen részlet, hiába állsz neki a csúcsfényekkel játszani. Ahogy a mondás is tartja, szarból nehéz várat építeni. Inkább alá kell lőni kicsit, persze nem úgy, hogy bebukjon, mert világosítani sokkal könnyebb a képen.
-
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Caryota #4658 üzenetére
Én a helyedben mindenképp kipróbálnék egy 50-200-at először. Nagyon más világ, mint a 40-150. Abból nekem volt mind a két verzió, te az 50-200-zal összevetve nem egy kategória. A 70-300-ról nem nyilatkozom, azt nem használtam. Olyan túl sok objektívem nem volt saját tulajdonban, de mind közül az 50-200 viszi a prímet. Főleg élességben és rajzban.
Meg merem kockáztatni, hogy a 18-200-as Nikonnál klasszisokkal jobb. A fényerő sem mindegy 3.5-5.6 vs 2.8-3.5. -
-Shadow-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #4587 üzenetére
Némi infó erről a műfajról.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #4585 üzenetére
Az csak jó, ha nekik tetszik. Amit mondtam, azt meg tényleg csak építő jelleggel.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #4571 üzenetére
Akkor már én is beleokoskodnék kicsit. A feldolgozás most egy másik kérdés, nem arról mondanék véleményt. Tudom, hogy ez egy esküvő volt, így erősen kötött a program, meg az időbeosztás, de ilyen napállásnál, mert erősen dél és két óra közé saccolom a készítés idejét, nem igazán fotózunk. Úgy általában semmit. Nem alkalmasak a fények hozzá. Nagyon durvák lesznek az árnyékok és megöli az egész képet. Akkor már jobb lett volna valamilyen árnyékos helyet keresni, nem kitenni őket a tűző napra. Ezt nem kritikának mondom, csak ha legközelebb esküvőre mész ezt figyelembe tudod venni.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Szabalaca67 #4530 üzenetére
Ki lehet azt egyenesíteni egy perc alatt.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz Szabalaca67 #4526 üzenetére
Egy jó panorámát tényleg elbírna. Meg ha beleszólhatok, akkor egy egészen picit jobbra dől.
-
-Shadow-
aktív tag
Az értelmetlennel nem feltétlen értek egyet.
Viszont 4/3 és m4/3 kérdésben biztosan nem fogunk összeveszni. Különböző emberek vagyunk, különböző igényekkel.
Lehet, rosszul fogalmaztam. Szó nincs róla, hogy azt mondanám a váltás plusz pénzbe kerülne m4/3-ra, csak jelenleg a saját cuccom nekem sokkal több ér, úgymond eszmeileg, mint amit kapni tudnék érte. Meg, hogy őszinte legyek, meg sem fordult a fejemben. Főleg, amíg ilyen képeket karcol az 50-200-zal.[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
Az már legyen az ő "bajuk". Bennem fel sem merült, hogy eladjam a 6500 expós, még másfél év garos E-3-mat. Annyit így sem kapnék érte, mint amit most nekem ér.
Egyelőre nem zavar a mérete, meg, hogy cipelni kell. Attól meg nem fogsz még jobb képeket csinálni, ha váltasz egy másik rendszerre. -
-Shadow-
aktív tag
Most inkább nem kezdek bele egy igen hosszú litániába, de ez pont nem olyan "szakma", mint a cukrász. Itt nem kóstolsz bele a fagyiba, legalább is a korrekten, normálisan hozzáálló biztosan nem. Ez mindkét félre igaz. Fotósra és modellre is. Ha akad érdeklődő, majd kifejtem bővebben is.
-
-Shadow-
aktív tag
Ha megengedtek egy kis promóciót.
[link] -
-Shadow-
aktív tag
Na igen. Péter konkréten egy D200-zal fotózgatott ottlétünk során.
Ültünk az egyik étteremben, sörözgettünk a teraszon, mikor megszólalt: Jók itt a fények, van nálad gép? Odaadtam neki az E-3-mat és nem mondta rá, hogy mi ez a szar, hanem lőtt gyorsan pár portrét, ami eléggé rendben van, pedig igazából nincs benne semmi extra, csak ki van exponálva, ahogy kell.
-
-Shadow-
aktív tag
Szeretem én is amikor a sok "hozzáértő" elkezdi fikázni a technikát. Itt most nem kell konkrétan az Olympusra gondolni, a lényeg, hogy mindig az a legjobb, legkirályabb cucc ami neki van, a többi meg sz.r...
Elmúlt héten, volt szerencsém eltölteni négy napot Horvátországban Szipál Péterrel (remélem ismerős a név), Ő is csak azt mondta, hogy nettó baromság vagyonokat elkölteni a legdrágább, legújabb dolgokra. Attól még rohadtul nem leszel jobb fotós, bár sokan még mindig ebben a tévhitben élnek. Mert mi kell egy jó fényképhez? Fény! -
-Shadow-
aktív tag
Kezdésnek minden obinak örül az ember, aztán amikor van szerencséje egy jobbat kipróbálni, netán meg is venni, akkor jön rá, hogy mi is a különbség. Mikor megvettem az 50-200-at a 40-150 helyett, konkrétan besza-behu állapotba kerültem az első képek visszanézése után. Jó kis kitobi a 40-150, de az 50-200 egy nagyon más világ. Ha van lehetőséged spórolni egy jobb darabra, akkor meg fogja hálálni, abban nyugodt lehetsz.
-
-Shadow-
aktív tag
Köszi a segítőkészséget urak!
Eddig ftc kolléga komáromi ajánlata a legközelebbi, ha belefér az időmbe, hogy elugorjak érte, akkor jelentkezem! -
-Shadow-
aktív tag
Urak, nem lenne valakinek egy töltője kölcsönbe 4-5 napra? Mondjuk valaki olyannak, aki közel is lakik hozzám? Csütörtök reggel megyek egy workshopra horvátokhoz és marha jó lenne, ha éjszaka egyszerre tudnék két akksit tölteni.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4346 üzenetére
Az előző lányok szervezett fotózás alanyai voltak, tehát többen voltunk fotósok, meg a téma is adott volt. Itt most tudtam nyugodt körülmények közt fotózni, szóval volt idő kreatívnak lenni, senki nem állt a hátam mögött, hogy ugyan adjam már tovább a rádiós kioldót, mert ő is fotózna.
-
-Shadow-
aktív tag
Ha megengeded, akkor a képednél elsősorban nem a gépkezeléssel van a probléma. A kompozíció az ami itt teljesen rossz. A dolog lényege az lenne, hogy olyan nézőpontot keress ami nem szokványos, mindennapos. Ha jobban belegondolsz te is így látod a rózsát nap, mint nap, ahogy a képeden van. Felülről. Más is így látja, tehát nem valószínű, hogy bármi reakciót is kiváltana belőle a kép.
A másik dolog, hogy igyekszünk nem középre komponálni a témát, mert unalmas lesz. Ez a fotózással ismerkedők egyik hibája, de idővel rájössz te is, hogy van sokkal jobb ennél. Ha gondolod keress rá a harmadolás vagy az aranymetszés szabályára a neten.
Felül is zavaró egy kicsit a másik rózsa vörös foltja, elviszi a szemet. Próbáld meg újra lefotózni, de máshonnan nézve. Azt nem tudom, hogy hány óra körül készítetted, de nekem kicsit úgy tűnik, hogy még, vagy már erős volt a napsütés az meg nem tesz túl jót a képeknek.
Remélem mondtam valami hasznosat.[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #4270 üzenetére
@ nesa: De, teszek majd oda is, meglátjuk, hogy mit mondanak.
Akad még a gépemen, jövő héttől szabi, lesz időm retusálni.
Viszont úgy néz ki, hogy sikerül leszervezni az első modellem, ami végre már nem ilyen szervezett jellegű fotózás lesz. -
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4259 üzenetére
Nem is tudom.... Kellően jól viselkedtetek?
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4248 üzenetére
Dehogy csaptam, ahhoz kevés vagyok, mint mackósajtban a brummogás.
Van akinek a makró, van akinek a táj és a többi... jön be, nekem a modellfotó a kedvencem. -
-Shadow-
aktív tag
Na tessék, művelődjetek!
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #4226 üzenetére
Akkor most töröljem ezeket és nem kértek többet? Jól értem?
-
-Shadow-
aktív tag
Remélem mindenki elmúlt már 18.
-
-Shadow-
aktív tag
Árulók!!!
-
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #4184 üzenetére
Na, obiról jut eszembe. Fotós fesztiválon felmarkoltam egy 14-35-ös vasat egy órára. Kár volt, legalább is ezt a példányt. Olyan brutál backfókusza volt, hogy majdnem elsírtam magam. Kb. 15 perc után eluntam azt visszavittem...
-
-Shadow-
aktív tag
Maradva a lányoknál, ilyet karcol az 50-200. (Eredeti kép)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Zhiyun Weebill 3S ÚJ
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest