- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Akkumulátorban és lóerőben emelheti a tétet a Redmi K80 Ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nokia 808 PureView - kamerás béta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mert akinek lesz, az nem tudja manuálisban használni (még, majd megtanulja). Amúgy én inkább a S-t használnám.
LR, oké. De hogyan lövöd be? Gondolom LR-nek is vannak beállításai
Részemről Rawtherapee-vel hívom a képeket, de azzal is tudni kéne, mit szeret az E-1 rawja.
Mondjuk ebben az esetben tényleg úgy tűnik, hogy ISO100 az alapérzékenysége a szenzornak, és felesleges feljebb tekerni (vagy ha igen, akkor meddig érdemes?), csak akkor azt kéne tudni, mekkora alulexponálásnál bukik be, ha 100-on van hagyva? Esetleg az ISO beállítás csak a JPEG/TIF mentésre hat?Saját Canonon tök egyszerű, Auto ISO, és az szépen megy a többi paraméter után, ha kell, akkor meg egyszerű belenyúlni, de ott valóban változik az érzékenység az ISO-val.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
félisten
Kössz,
nikonos 10-20-at 100 körül láttam, ami kicsit sok érte nekem.
A samyang ára meg pláne sok.A manuál fókusz nem lenne baj egyáltalán. Kár, hogy nincs 10mm-es m42-es lencse.
Őszintén szólva, csak próbálkozásnak, ismerkedésnek kellene. Eddig sosem hiányzott a nagylátó, csak kiváncsi vagyok, hogy mit tudnék belőle kihozni.
Ezért nézegettem a Vivitar előtét lencsét.
Ha nagyon gagyi, akkor nem erőltetem.Ja, még valami: mi a különbség a nagyon széles látószögű lencse és a halszem között?
KÖssz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
coyote00
csendes tag
Sziasztok,
régen jártam erre, azóta sokminden történt. Beszereztem egy 40-150-et, fényképezgettem is vele, de valahogy elkezdett izgatni a manuál obik világa...
Lett is belőle egy Md bajonettes tokina 80-200 f:4, imádom. Van súlya, érezni hogy az ember állít valamit, fókusz, rekesz, zoom, szóval remek. Készülök már a "madaras " szezonra, épül a madárles is, egyébként az E-520 ban nem csalódtam, és már hozzászoktam a kereső "kis" képéhez is.
Pár képem megtekinthető itt:
http://www.flickr.com/photos/100265120@N05/
További szép napot.[ Szerkesztve ]
-
coyote00
csendes tag
Köszönöm, ez lett volna a következő kérdésem, mármint a 40-150-es obi.
Olvastam már, hogy a 4/3-os gépeknél 2-es szorzó van, de olyan hihetetlennek tűnt.
A képeid nagyon jók, már előbbre is belekukkantottam, a madarakon kívül a "sikátor"-os kifejezetten tetszik.
No akkor rágyúrok egy ED 40-150-re.
Még egyszer köszi a tanácsot, és további szép napot. -
sebgutkopf
őstag
Ezt is két irányból lehet nézni. Ugye ott vannak a régi csúcs vázak, azt megvették, akik újonnan nem tudták megvenni és most örülnek neki. Nekik egy új FT váz nagyjából érdektelen szinte akármilyen áron.
Van viszont a másik csoport, aki a csúcs üvegeinket vették meg és ott vannak náluk az swd-s obik. Azokat az obikat bizony nem bagóért adtam el se én se más. A zsebébe kellett nyúlnia a vevőnek. Korábban nálunk volt a labda, hogy ott a szuper obi mire rakom rá, most náluk van ugyanez. Igaz olcsóbban vették mint mi, de ettől azok még továbbra is minőségi, szuper jó obik, amik váz után kiáltanak. Ezen obik birtokosainak érdekes lehet egy új ft váz, bár ahogy feljebb írtam igazából egy pd af képes mft váz kéne, ezzel egyesítve a két vonalat.
-
ezisjo
tag
Teljesen egyetértek veled. Remélem kihoznak valami "középkategóriás" vázat is. Valami tökös lapkával.
Ha az öreg E-1 és az E-300 kifekszik alattam, mire fogom feltekerni a cuccaimat? Az E-5 és hasonló árszabásúakra biztos nem.
Amúgy meg szerintem a Pana mos lapkák sem érdemlik meg a Zuiko üvegeket. Remélem a Sony ügyesebb lesz.
A múltkor nézegettem és hasonlítgattam a PEN képeimet (E-P1, E-PL1) és az öreg 4/3-os (E-1 és E-300) képeket. Az utóbbiak közelebb állnak hozzám. -
sellerbuyer
őstag
Ja és az üvegezés: alapvetően M42 (és amihez kapok még átalakítót) obikkal tervezem használni a gépet. Az is lehet, hogy csak a géppel együtt megvásárolt kitobi lesz az egyetlen hozzá való obim. Néztem vele tesztvideókat, teljesen meg vagyok elégedve vele. Jó érzés, hogy a kitobit sem csapták össze, hanem ott van minőségileg, ahol kell lennie egy Canonnál.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Ennek semmi köze a divathoz. Higyj nekem, ez a (fő) szakmám.
Eddig is Canon kamerákat használtam, nem véletlenül.
Csak egyetlen érv: Tudnod kell, hogy ez a cég az egyetlen a piacon, aki az utolsó csavarig(!) saját maga(!) gyártja a kameráit. Ergo mindent együtt le tud tesztelni folyamatosan, akár gyártás közben is és mindent úgy tud kialakítani, legyártani, ahogy neki a legjobban megfelel. Az összes többi cég mindenféle taiwani alkatrészekből szerelgeti össze a kameráit (pl. a sokak által hőn imádott Sony is). A Sony kamerákban egyetlen Sony gyártású alkatrész sincs.
A Canon objektívek a legjobbak a világon ami a videózást illeti és azt meggyőződésem, hogy a fotózásnál is ez a helyzet. Ráadásul a Canon odafigyel arra is, hogy a consumer kategóriában is minőségi termékeket adjon ki. Pl. a consumer HV sorozatába a cég beleépített kiváló, professzionális kamerákról átvett jóságokat, mint pl. zebra(!), manuális fókusz (még ha elektronikus is), zoom minimális testre szabhatósága.
Ettől a minőségi céltól legújabb 650D-s fejlesztés tér el csak annyiban, hogy a minőség megtartása mellett elkezdtek foglalkozni a tömeges eladhatóságot növelő dolgokkal is, ami kicsit azért aggaszt, mert nagyon rossz iránynak érzem, de azért még nem vészes a dolog, ha nem másznak bele túlságosan. Az vesse a cégre az első követ ezért mondjuk, aki a válságban nem azon van, hogy minél több terméket adjon el szinte bármilyen áron.
Ja igen, a manuális fókusz természetesen a filmforgatásnál alap. Vannak azonban olyan helyzetek, ahol az automatika ha jól van beállítva (Canon-nál ez a consumerben is igen ott van), akkor nagyon meg tudja könnyíteni az operatőr életét. Meg hát ha már durván megfizettetnek egy feature-t, akkor legyen az használható. Szóval most kissé csalódott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
-Shadow-
aktív tag
Azért akad pár főbb különbség a két gép között, arról nem is beszélve, hogy a D7000 jóval frissebb technika.
12,3 vs. 16,2 mpixel
200-3200 vs. 100-6400 iso
11 vs 39 fókuszpont (bár ezt mondjuk pont a le..arom kategórai, E-3-on sem használom ki a 11-et)
100 vs. 150 ezer expóra tervezett zár
1/200 vs 1/250 vakuszinkron
És itt van az én egyéni hülyeségem, de hát mit lehet tenni, a jót könnyű megszokni:
96 vs. 100 %-os lefedettségű kereső.
A videó meg a sorozatfelvétel különbségei nem igazán hoznak lázba. Mivel főleg modellfotózni szeretek, ott nem igazán kell a gyors sorozat.[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Igen, máris rohanok lecserélni a fullHD-s TV-met egy CRT-re, alig várom, hogy kinyissanak az üzletek. Sőt fekete-fehéret fogok venni, mert csak azon az igaziak a tónusok, a színek csak bekavarnak.
Elkerülte a figyelmedet, hogy azokat a fotókat is (és mindent) ezen a TV-n nézek, amiket jónak tartok.
Szerintem túlságosan rágörcsöltél a témára és már a science-fiction határmezsgyéjén jársz, úgyhogy szerintem itt zárjuk le, egyáltalán nem ér ez ennyit (és főként nem ebben a topic-ban).
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
94 cm-es tévén nézem hdmi-n keresztül fullHD-ban. Ráadásul ezen nézek minden fotót, azt is, ami "sima". Úgyhogy szerintem megfelelő. Egyszerűen annyira allergiás vagyok a képzajra, hogy ami pl. neked tökjó, az nekem még bőven zajos, mint az állat.
Ezt persze, hogy jobbnak látom, mivel erősen átméretezett kép, a pixelesedés ilyenkor természetes, hogy lecsökken.
Egyébként kár ezen tornáznod, hogy bizonyíts. Egyrészt azért felesleges, mert nekem aztán mindegy. Másrészt meg több éves technológiájú képérzékelőket összehasonlítani újabb, komolyabb versenytársaikkal megint csak felesleges. Ha valamiben fejlődtek a képérzékelők az idők során, hát az pont a fényérzékenység és a gain jobb elviselése.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
-
-Shadow-
aktív tag
Ebbe azért vegyük bele azt a faktort is szerintem, hogy a Canontól meg Nikontól kevesebben akarnak megválni, mert van jövője. 4/3-nak meg nincs. A legfrissebb váz is vagy két éves, azt meg már nem is említem meg, hogy irreális árat kérnek érte.
Köszi az ajánlatot, de D7000 lenne a vágyam.
-
JONAS77
aktív tag
De most már nem látom azt a pixel hibát, segitett volna a pixel mapping lefuttatása?
Nem értem mi az az LR3 és LR4? Ez valami program? Laikusan kérdezve!
Lightroom-ra gondolsz?-n PS5-tel szoktam szápitgetni!Az hogy megöglött egy pixelem, nem túl korai. Csak 1 éve vettem a gépet!
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
JONAS77
aktív tag
Igen már lefutattam vele, és el is tünt az a kis fehér pont. És ez a pixel mapping menü, ezt sokszor kell majd használnom? Mitöl adódik ha megjelenik a képen ilyen ponthiba?
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
-
-Shadow-
aktív tag
Az E-520 és E-3 között valóban nincs nagy különbség képminőségben. Viszont minden egyéb ég és föld. A 100%-os kereső viszi nálam a prímet. Felépítésben nehéz lenne őket egy napon említeni, viszont kezelhetőségben nem olyan nagy a difi.
A PRO obival meg teljesen igazad van. A 14-54 már E-520-on is szépen muzsikált, de mióta megvan a 50-200, azóta 90%-ban azt használom. Arról nem is beszélve, hogy mikor először megláttam, hogy mit rajzol, az volt csak a besza-behu állapot. -
Messer22
senior tag
-
szaby_gyerek
tag
Igen, lehetséges. Ahogy most jönnek a pletykák az E-M5-ről úgy érezni, hogy nem egy laza hobbi gépnek szánják. Lehet, hogy az lesz majd az irány számomra is. Portrémarkolat jön hozzá, vaku, 43-os adapter, na meg a 12-60-as obival adják kitben. Finom! Türelmetlenül várom február nyolcadikát, hogy mindent megtudjunk.
-
szaby_gyerek
tag
Hű, ezt vitát már olvastam korábban, bár akkor talán más szereplőkkel. Viszont jól mutatja a mai digitális technika hibáját: az alacsony dinamika tartományt. Ebben is lehetne végre valami előre lépés, ha már a megapixel háborút felváltotta az iso háború.
Egyébként ha már elkerülhetetlen a kiégés vagy bebukás, akkor a téma határozza meg, hogy melyiket kell választani. Pl. egy terepjárónak inkább az alja bukjon be, minthogy a szélvédője égjen ki.
-
-Shadow-
aktív tag
Itt egy kicsit vitatkoznék. Ha kiégett valahol, akkor annak reszeltek, ott már nem lesz semmilyen részlet, hiába állsz neki a csúcsfényekkel játszani. Ahogy a mondás is tartja, szarból nehéz várat építeni. Inkább alá kell lőni kicsit, persze nem úgy, hogy bebukjon, mert világosítani sokkal könnyebb a képen.
-
mdvid
csendes tag
Köszönöm a tanácsodat, megfogadom!
Szvsz a vázam ISO 800ig elfogadható mértékű zajt termel, ezt még valamennyire tudom kezelni, világos képeknél jobban. Most elfelejtem az alulexponálást, kipróbáltam néhány fényesebb fotón, tényleg nem zajosodik annyira, ha feljebb húzom pl. 1 Fé-kel.. -
mdvid
csendes tag
[link] egyenesen Kínából . A legborzasztóbb a kicsomagolás volt, nagyon belepréselték a nejlonba . Egyszerű így a fókuszálás, sokat segít. Szerencsére pontos is, bár még csak néhány képet csináltam vele, de melléfókusz nélkül mind. A szereléssel sem volt semmi gond, mikroszkóp alatt dolgozom amúgy is, pontos a kezem. Hosszabb voolt kicsomagolni, mint beszerelni Talán a fénymérésnél 1/3-ad fényértékkel alá kell exponálni, bár én mindig kicsit aláhúzom az expozíciót, meg rawban fotózok, így nem gond.
-
blueMerle
veterán
Köszönöm
Hát nagyon tépelődtem hogy mi legyen
Egy Olympus SP610uz ultrazoom gépet vettem még tavaly, de őszintén szólva a minősége semmivel sem jobb, mint egy olcsóbb kompakté, az ultrazoom pedig nekem nem fontos, így eladtam.
Többen is ajánlották ezt az E-PL1-et, de úgy voltam vele hogy dslr-t szeretnék venni. Viszont ma, amikor a müszaki áruházban a kezembe tartottam egy dslr gépet (azt hiszem 1100D-t), majd a kezembe került az E-PL1, hát hogy is fogalmazzak: nem volt kérdés melyik legyen
Nekem fontos szempont, hogy kiránduláson ne 270kg-nyi fotósfelszerelést cipeljek magammal, de mégis szeretnék minőségi képeket készíteni, így ez tünt a legjobb választásnak. Gyakori vendég leszek a topicban
-
agabe
addikt
nem nagyon akarok tobbet kolteni ra. ha ez az allapot nem romlik, aklor kibirom boven, csak nem akarom, hogy valami komolyabb elojele legyen.
ha a tieden nics ilyen, akkor tuti nem gyari direkt beallitas, de lehet, hogy uj koratol ilyen volt, csak most en lattam meg.[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Hát igen. nem fényerős obival nehéz fényképezni koncertet. De megpróbáltam...
Amíg nem leszek multimilliomos, addig ezek az obik maradnak...De a flickr-en ami képek vannak azokból az, ahol mindenki rajta van, jpg-ben lett fényképezve.
Köszi, hogy foglalkoztál vele.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
Nemrég jöttem haza, csináltam 1xx képet. Sajna a fókusz nem mindig sikerült eltalálni. Az obival még ezeken kívül nem csináltam csak 5 képet, szóval az eredmény nem meglepő, de majd linkelek ide képeket.
Ennél rövidebb obival nem tudtam volna mit kezdeni, mert emelvényen, vagy 50m-re ültem.
Hát furcsa lett néhány helyen. Azt az 1-2 jót majd megmutatom.
Jah és végig raw-ban fotóztam, ahogy nesa javasolta...
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
mdvid
csendes tag
Valamelyik külföldi fórumon olvastam, hogy az embernek faszán működött az ebayes mattüveg.. Maga a szerelés része nem jelent gondot, lehet megpróbálom először haveri körben feltúrni a törőékes mattüveggel felszerelt, kiselejtezett fényképezőgépeket. Amúgy ez vékony alátét kb mit jelent? tized mm-ek?
-
tzimash
őstag
Á, ennél összetettebb a probléma, új bringára vágyom
Ha meg mégis meghagynám a vázat, akkor 100x inkább a macro maradna, mert nekem elsőnek az jut eszembe a fényképezésről
Hiányozni fog az biztos, de majd csak túlélem valahogy. Ha más nem később veszek valami bridge-t. (bár már most látom hogy elégedetlen lennék vele )
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DUNE médialejátszók topicja
- Politika
- Path of Exile (ARPG)
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...