- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lassú Víz
addikt
Tudok mondani az 520-ra való FT obik közül olyat amit szép állapotban szívesen átveszek tőled 50 ezer Ft-ért. Pl. egy 35-100 f2-est
Ami a vázat illeti van egy javításra szoruló 520-asom, de nem csináltatom meg mert nem bízom benne, hogy a javítás árát (45 ezer) visszahozná a friss fél év garancia ellenére. Eljárt felette az idő, ez van.
-
sebgutkopf
őstag
Már 2, vagy talán még több éve beszélnek az e7-ről, ami valamiért soha nem akar ideérni. Ha igazán akarták volna már rég piacon lenne, de nincs.
Az tűnik valószínűnek, hogy az oly tükrös gépet már nem fog gyártani. Az mft rendszer indítása óta ígérik, hogy az szuper pro és top pro FT obikat valahogy életben akarják tartani mft vonalon, de ez máig nem sikerült. Idén viszont annyi már látszik, hogy alakul a sony-val való összeborulás és a sony jelentős előrelépéseket ért el a szenzorra integrált PD AF témában (a jövőre érkező A-s gépek is teljesen tükör nélküliek lesznek, elbúcsúzunk az SLT koncepciótól). Ha ezt tovább gondoljuk, akkor én arra számítanék, hogy az Oly egy olyan mft vázzal fog jelentkezni, ami teljes támogatást nyújt a pd af-re kitalált FT obikhoz sebességbeli kompromisszum nélkül. Attól, hogy mft a gép formája lehet pro dslr like. -
Studi
veterán
Mint rendszer sajnos az. Nem fognak már belépő szintű tükörreflexest gyártani, hozzá való alapobival, kistelével, ebben biztos vagyok. Ez független attól, hogy dobnak-e ki olyan high-end, esetleg félprofi (vélhetően mirrorless) vázat, ami jól kezeli a 4/3 obikat, és optimális esetben megoldott lesz vele a PDAF.
-
coyote00
csendes tag
Köszönöm, abban is gondolkodtam, de elsőre (kezdőként) az adapteres téma, kicsit visszariaszt,
de a lehetőségeimből a fent említett 40-150-es obin kívül tényleg nincs nagyon más lehetőség.
Esetleg utánanézek ennek a vonalnak is, bár így ha jól tudom az autofókusz ugrik.
Az 520- as keresője pedíg sztem kicsi a manuálfókuszhoz, de javítsatok ki ha tévedek, csak most ismerkedem a géppel. -
-Shadow-
aktív tag
Teljesen építő jelleggel, de szubjektív vélemény következik.
Először is ha portrét fényképezel, akkor nem kell oda ez a nagy virág, ugyanis aki ránéz a képre, nem fogja tudni eldönteni, hogy mit is akartál lefényképezni. A kamerához közelebb lévő kezet sem túl szerencsés így felemeltetni, főleg nem a lencse felé fordított könyökkel. A képkivágással is vannak gondjaim, portrénál illik a kép felső harmadban lennie a szemeknek. Ezek a nagyobb problémák, van még igen sok apró is.
Érdemes lenne átgondolni és újra megcsinálni a képet. Digitális világban igazából nem kerül semmibe. Azt nem tudtam biztosan eldönteni, hogy vakuztál e, ha igen, akkor ne tedd, keress valami természetes fényt akár a szabadban, akár a lakásban. Meg fogja hálálni magát. -
-Shadow-
aktív tag
Nekem pont ez az összeállításom van itthon. 14-54, meg az 50-200. Mind a kettő más dimenzió ahhoz képest, amid most van, pedig azok sem rossz darabok. Én leginkább modellfotózom, ezzel a két obival eddig mindent meg tudtam oldani. Ha lenne keret, mondjuk egy 12-60-at szívesen használgatnék a 14-54 helyett.
-
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
Akkor én meg sem mondom, hogy anno mennyiért vettem az enyémet.
Nem tudom, hogy leginkább mit szeretsz fotózni, de ha nem feltétlen kell a brutál gyors AF akkor a sima verzió is nagyon jó vétel. Ha meglátod mit rajzol a kit obihoz képest, úgyis besza-behu effektus lesz.Max annyi előnye van a réginek SWD-hez képest, hogy zoomolásnál egy picit később veszít a fényerőből.
-
-Shadow-
aktív tag
Ez így sorban egy Zuiko 70-300, a régi Zuiko 40-150 3,5-4,5, meg a Sigma 55-200. A Sigmát én elfelejteném a helyedben, viszont a 40-150 egy nagyon jó kis obi, volt olyanom is, Sigmánál klasszisokkal jobb. Ez ugyan nem a nyers kép, de ilyet tud.
-
nesa
veterán
Hasznaltpiacon ez a 42db lehetseges.
Az a baj hogy mas markanal se kapod olcsobban a minoseget sot inkabb dragabb lenne.
Canonhoz letezik 222 fajta uveg de hidd el abbol ami ertelmes es halando ember megbir vasarolni anak a darabszama majdnem nulla.
A Nikon 247 fajta AF uveg valasztek se sokkal jobb nemigazan lehet tullepni a kitobikon, ami olyan uveg hogy aztmondom huuu B+ az ott is 600.000ft korul van.
Canikon szinten mindenki kiserletezik ilyen olyan kulso gyartotol szarmazo fenyeros vackokal de par honap utan mindenki tulad rajta mert valami szarul mukodik rajta, hol a fokusz szar valahol a fenymeres..... mindenki sziv csak 99% nemvalja be.
-
nesa
veterán
Itt azert szoktak jo cuccok is lenni, PL 30k er a makro szerintem jo vetel lehet.
-
nesa
veterán
Forditva nem mukodik, olyan atalakito nemletezik, ha letezne is csak lencses adapter lehetne, akkor meg ertelmet veszti.
Mikro vazba en csak OM-D be gondolkoznek, de ez ami most kijott E-M5 meg nemerzem hogy nekem keszult volna.
Peddig volt olyan gondolatom hogy eladok mindent es beruhazok OM-D re, de ugyfest varnom kell masik vazat, ha ez az idota ceg idoben kidobta volna ezt az OM szeriat lehet soha nemruhazok be nikonba,peddig 1 eve meg 2 oly vazam is volt.
-
nesa
veterán
De az E3 elorelepes az E520 utan , csak kerdes mitraksz ra? ha ugyanazokat az obikat 14-42, 70-300 nemlenne nagy lepes akkor mar inkabb kene minimum 14-54 + 50-200
#5006) Messer22
En a gyerek miatt kikapcsoltam a refit, tehat nincs segedfeny, demeg igyis fenyevekkel jobb sotetbe. -
nesa
veterán
Azse rossz, de en inkabb ezt vennem.
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
-
MrChris
nagyúr
Hát csak annyi, ha elég őrölt vagy és makizol avval, hogy MF obi esetén mégis szeretnél valami adatot az obiról beletenni. Pl nekem egy darab csippes OM adapterem van és két OM obim, viszont nem szeretném minden obiváltáskor újraprogramozni a Dandelion csippet. De szeretném ha mégis a megfelelő Exif adat szerepeljen benne.
Még esetleg amire használható lehet, hogy GPS koordinátákkal is fel lehet tölteni az Exifet. -
Mr.Csizmás
titán
van egy fix 5400K mod, es egyeni. viszont ha valtozik, barmikor ra lehet kalibrani egy gombnyomasra, meg a rawban is lehet huzigatni a homersekletet.
igen hutott p ledet lattam mar, 4 osszefuzott mogott volt egy 8 cm pc ventillator
btw. egyelore csak a megvalosithatassal foglalkozok, a szinhomerseklet es egyeb fenytani finomsagok raernek kesobb.
-
Zinho
aktív tag
Ja értem, bocs. De amúgy gyártanak chipeket is, illetve boardra ültetettet, amire már csak a tápot kell beforrasztani. (Értelmét amúgy én sem látom
) Csak a LED dologba akartam besegíteni.
Viszont jobban végiggondolva, normális LED-del a felmerült kontsrukció nemigen kivitelezhető, mert ezeket a powerLED-eket rettenetesen hűteni kell!
De azt hiszem elmentünk off-ba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest