- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
supercow #3869 üzenetére
Mondom, elvileg nem lehet 50p 1920*1080 mellett, maximum 50i, vagy 25p. Nincs olyan képfeldolgozó rendszer és flash memória (elérhető áron), ami megbirkózna ezzel (sőt, talán tévé sem). Asszem nem is szabványos.
Egyébként a részletes specifikációkban 50i-t ir full HD-nál.
A szanaszét hackelt GH1-em sem tudja az 1080p/50p-t, pedig abban brutális szenzor van, akár 100 Mbps Peak bitrátával is nyomja kifelé az adatot, ha úgy lövöm be. A PAL és az NTSC szabvány menüből állítható, tehát a szabványos dolgokat tudja: PAL-nál full HD-ban 25p, vagy 50i, NTSC-nél full HD-ban 24p vagy 60i, illetve 720p-nél 50, vagy 60p.
Az 50p 1280*720-nál kábé akkora méretű lesz, mint a 25p full HD-n. -
Mr.Csizmás
titán
-
szaby_gyerek
tag
válasz
supercow #3861 üzenetére
Szabad tudni a váltás okát és, hogy mire váltottál? Nem árulónak akarlak titulálni, csak kíváncsi vagyok a véleményedre a helyzetről. Ugyanis kicsit én is szkeptikus vagyok az Olya-val kapcsolatban. Persze jöttek a hírek, hogy az E-xx és az E-x folytatódni fog, de valahogy kétlem, hogy nagyot durrantanának. Persze eszembe jutnak a jó minőségű obik, meg a 2x-es szorzó előnye és boldog vagyok. Utána pedig lövök egy képet magas iso-n és máris kevésbé vagyok boldog.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
supercow #831 üzenetére
Esetleg a Pentax O-ME53-at is érdemes kipróbálni.
Valamelyik Olyra rámegy azt tudom, mert egy srác azt használta, és 10ezer alatt megvan újonnan ÁFA-val, 1,2X-es nagyítást tud.Ha előtte egyeztetünk az enyémet is megnézheted (Pentaxos vagyok
)
-
nesa
veterán
válasz
supercow #788 üzenetére
Erdekes hangulatu kep, bar a szemely nem felismerheto
icipicit tobb is latszodhatna az arcabol ugy utossebb lehetne szerintem.
Beujitottam ma egy hibatlan praktica PLC3 gepet, az obit atis tekertem az E-510 re
-
sebgutkopf
őstag
válasz
supercow #727 üzenetére
Hasznos barát lehet, de azért nem mindenható. Sajnos a nagyítás miatt jobban bele kell dugni a szemet a keresőbe, mert különben az egész képet nem lehet egyben látni csak mozgolódva a kereső előtt, vagy épp a státusz sort nem látni a teljes átnézeti képpel együtt.
Szerintem E620 és fölfelé nem érdemes használni, inkább alatta. -
sebgutkopf
őstag
válasz
supercow #729 üzenetére
A mostani Olykon még az 1600-as iso-tól se kell félni. Nekem van nem 1, de jó néhány 20x30-as méretben előhívatott papírképem, amit 1600-on lőttem az e3-al, mostoha körülmények között és a képet nézne mindenki csak a témát látja nem a zajt. A mostani új igaz még csak mFT-ben lévő szenzorok pedig még jobbak.
Nem is ez a lényeg, hanem menjünk fotózni itt a tavasz!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
supercow #729 üzenetére
"Canont nézel, inkább pucér vázzal indíts, a kit obit nem is érdemes az Olympushoz hasonlítani"
csak a nagyon régi Canon 18-55-öt!
az valóban hulladék, de jó ideje már az újabb változatát szokták adni kitben, ami semmivel nem marad el a többitől - csak arra kell ügyelni tehát, nehogy a régit mellékeljék valahol (rögtön látható abból, h az új változat stabilizátort is kapott, ott az "IS" jelölés rajta)így ma már nincsen semmi lényegi különbség az egyes gyártók kitobijai között
-
nesa
veterán
válasz
supercow #729 üzenetére
Ha ekkora osszeget akarnek beleolni a cuccba akkorse valoszinu hogy megvennem azt az obit
viszont ha uj arahoz nezzuk szerintem jobb jarnek 14-35 f:2 + 35-100 f:2 +70-300 f4-5,6 utolso kilog a sorbol de az ugyis ritkan kellene es meg igy is nagyon jo cucc
es a maradekbol meg kijonne 1 pofas kis uj vaz
-
válasz
supercow #729 üzenetére
Canyon, Nikon, Pentax nálan nem játszik, mert nincsen hozzájuk semmim.
Oly a jó kitobi miatt tetszik, és a középpontos vaku felszerelhetőség miatt, a Minolta/sony pedig azért, mert van pár régi minolta obi a havernál a polcon, és lehet, hogy olcsón elkunyerálhatom őket.
A baj az, hogy 36mm-től indulnak (~55mm ekv.), és nincs köztük makró, és pont a 28-100mm ekv. tartomány, és a makró az, ami a leginkább fontos lenne nekem, bár az 50mm-es 1.8-as zeiss obi sem kutya, de ahhoz is kell m42-minolta konverter.
Szóval nem tudom. Még törpölök rajta. -
-
nesa
veterán
válasz
supercow #674 üzenetére
Ez volna az , igazabol az obira nemvolt szuksegem mert van 40-150 em de M42 adapterel kedvezoen jutottam hozza ,valoszinuleg eladasra kerul, es valami fenyeros darabot akarok f1,4-1,8
A kepen nem az en obim van
Itt 1 kep semmi tartalom csak teszt.
-
nesa
veterán
válasz
supercow #671 üzenetére
Ertem
Kis reszlet az uj obimbol
200/ f4 ,meg nemvolt alkalmam nagyon kiprobalni de priman mukodik .
-
nesa
veterán
válasz
supercow #665 üzenetére
Irigyellek hogy neked minden kepnel van idod/turelmed raw kepekel baszkolni nemmondom nekem is bevan kapcsolva a raw+JPG de eddig csak par alkalom volt hogy rawhoz kelet nyulnom a WB miatt amugy egyszeruen nemtudok rawbol se tobbet kihozni mint a gep maga igaz csak az oly studiot hasznaltam.
-
nesa
veterán
válasz
supercow #634 üzenetére
Ja jobban megnezve amit linkeltel nemis hasonlit
mivel az 1 regebbi fuji gep a filmes idokbol+PS
-
nesa
veterán
-
-
válasz
supercow #552 üzenetére
azok telekonverterek, és rontanak is a képminőségen, nem is keveset. még így is "megéri" használni őket ugyanakkor, hiszen elég költséges egy kétszer akkora telét gyártani/venni/hordozni.
régi manuális obik nagylátós konverterezésének viszont jó eséllyel azért nincs sok értelme, mert a 14-42-es kitobi elpáholja majd őket mind méretben, mind optikai teljesítményben.
-
válasz
supercow #546 üzenetére
no:
1. lencsés adapterek eddig is léteztek. mivel a bázistávolság fix mindkét rendszernél, lehet próbálkozni valami "nagylátó" adapterrel, de ami miatt ezek sosem voltak népszerűek: fogalmazzunk úgy, hogy a képminőségnek nem használnak.
2. manuális üvegekhez való swd adapter... he? mégis mi forgatja (fókuszálja) az obit? hogyan?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
supercow #539 üzenetére
Neked legyen igazad! Mert akkor én örülhetek az obijaimmal, amiket tovább tudok majd használni a jövő gépein is és élvezhetem az 20 kép/sec-es sorozatot nagy örömömre.
Viszont hangot adtam félelmemnek. Azt ugye tudjuk, hogy kontraszt AF-et csak néhány FT obi tud (oly részről 14-42, 40-150 új, 9-18, 25 pancake és a 14-54 II). A többi esetében nem működik a kontraszt AF az FT vázakon, illetve mFT adapter használata esetén mFT vázakon se, ahol csak kontraszt AF létezik. Korábban volt egy nyilatkozat valami japó részéről, hogy persze nagyon dolgoznak rajta, hogyan tudnák ezt megoldani, hogy menjen a többi obin is. Ezután a nyilatkozat után pár hónappal jelentették be a 14-54 II-t, ami lényegében válasz volt a kérdésre: sehogy. Új chip kellett az obiba.
Szóval ha eddig nem tudták megcsinálni, akkor 24 hónapon belül hogyan fogják hirtelen megoldani az összes obi esetén?A legszebb a másik fórumon ötletként felhozott ötlet lenne, ha a szenzorba épített fázis eltéréses AF rendszer lenne, amivel simán megy. De mi van, ha most nem lesz az Oly ennyire innovatív?
Nem hinném, hogy repesnének az örömtől mondjuk a 90-250, vagy 35-100 tulajok, ha mondjuk cserélni kéne újabbra az obikat, vagy akár egy saját költségen chippeltetni kéne, de szerintem a 12-60 és 50-200 swd tulajok se vágynak egy-egy ilyen herce-hurcára. -
sebgutkopf
őstag
válasz
supercow #536 üzenetére
Egyébként ebben a nyilatkozatban lényegében elkottyantja, hogy jön a 14MP-es szenzor. Eddig azt mondák, hogy elég a 12MP, nem növelik tovább, most hirtelen ezt a 14MP-re mondják.
Várjuk a folytatást, milyen infó jön és hogyan oldják meg a tükör nélküli gépek kompatibilitását (AF)a már létező obikkal. -
sebgutkopf
őstag
válasz
supercow #510 üzenetére
A zár működéseknél azért arra kíváncsi vagyok, hogy ebben az ellőtt képek száma tartozik csak bele, vagy amikor az LV-t használja az ember és miatta nyílik/zár az is?
Csak azért mert LV-vel ha mondjuk a normál fázis alapú AF van használatban, akkor ugye párszor mászkál a tükör és a zár is mire egy kép elkészül. Vajon ezt is számolja? -
válasz
supercow #504 üzenetére
én egyik obira sem tennék uv szűrőt. ront a képminőségen, és amúgy sem vered oda sehova azt az üveget, de tényleg.
18-180 nem rossz, semmi extra, szerintem nem elég nagylátó az alsó végén, 14-150 sokkal jobb volna. bár nagyon zsebbenyúlós téma, de ha tovább akarnék lépni a 14-42 / 40-150 vonalról, akkor egy 12-60 / 70-300 párosban gondolkodnék. sajnos az előbbi itthon nem megfizethető
, pedig nagyon-nagyon jó.
-
válasz
supercow #484 üzenetére
eszedbe ne jusson uv szűrőt tenni rá... veszel egy bitang éles makrót, aztán eléraksz egy középszar minőségű optikai réteget? no meg minek? pont te írtad, hogy mélyen van a frontlencse, úgy sem karcolja össze semmi.
(de én a 12-60-ra sem tettem anno... a legdrágább uv szűrő sem használ a képminőségnek igazán...)
-
nesa
veterán
válasz
supercow #497 üzenetére
Tudok neked 18-180 as obit , aztmondjak jobb mint a nikon hasonlo megoldasa.
-
nesa
veterán
válasz
supercow #493 üzenetére
Az index forumon eleg sokan vannak Oly tulajok
de itt is van jopar csak epp anyira elegedettek hogy nem irnak.
De itt PH! is szokott lenni fotos tali ,itt szoktak megbeszelni csek altalaban nekem messze van.
-
nesa
veterán
válasz
supercow #491 üzenetére
Nemtudom lakasban azt mar nemigen lehet hasznalni volt nekem atfaragott Canon 50 / f1,8 talan 4-5 napig volt meg egyszeruen nem felelt meg a celnak tul hosszu volt.
Persze ez manualis volt de ennek nincs jelentosege, a 30mm jobban tudnam hasznalni ,de ez csak az en velemenyem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest