- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Vhiktor #77188 üzenetére
Költözés közepén vagyunk, így nem sikerül minden nap követnem a topikot. Tegnap este lefekvés előtt még találtam egy fél órát játszani a TV-vel és pont hasonló "hibába" futottam.
Még hét elején próbálkoztam a beállításokkal és az általam preferált kombináció nem nyerte el kedvesem tetszését. Én is éreztem, hogy nem volt meg a "hdr hatás". Az alap kép elég sötétre sikeredett, amivel én még rendben voltam, de mondjuk egy sor színes égő sem ugrott le a képről.
A menüben van egy brightness boost (kb.) nevű opció. Ott a legalacsonyabb érték is megtolta annyira a fényeket, hogy megfelelő mértékben bazári lett a dolog.
Tegnap aztán beraktam a mátrixot, aminél az itt taglalt 600MB-os avi korszak jutott eszembe. Kattingattam egy kicsit és nekem úgy tűnik, hogy a boost ész nélkül felvilágosít mindent és emiatt a sötét részeken, ahol nincs valódi információ előjönnek ezek a műhibák. A filmet több, mint 50x láttam és a kézi beállításokkal szinte olyan volt, mint a moziban '99-ben, a legkisebb boost is tönkrevágta az élményt, és nem hozott ki új részletet, csak hibákat generált.
Hétvégén lesz talán egy kis időm foglalkozni a dologgal, mert jelen pillanatban, két rossz közül kell választani. -
válasz
Vhiktor #77184 üzenetére
szerintem ez nem a Tv-t paneljét érintő jelenség hanem az adott nézett, letöltött konvertált anyagot érintő jelenség vagy ahardveres lejátszót érintő jelenség. Én nem igazán nézek virágbolti remuxokat , ha mégis akkor rendes dedikált lejátszóval, Nvidia shielddel teszem azt . Nálam abszolút nincs ilyen poszter effektus semmilyen általam nézett filmnél.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #77183 üzenetére
Azóta beszéltem még valakivel akinek rövid ideig volt ilyen tv-je, de ő nem vette észre ezt a jelenséget(akkor nem is lehetett mert kiszurta volna a szemét, mert ezt ilyen mértékben (gyari beallitasokkal) nem lehet nem észre venni) szóval ez is arra utal, hogy néhány tvt sokkal jobban érint ez a jelenség, és van olyan amit nem.
-
Elemental
addikt
válasz
Vhiktor #77053 üzenetére
Nekem ez a kello konzol van, 2016-ban vettem, úgy rémlik 10k volt.
8 csavarral fogattam fel a sínt elég hosszú tiplivel, 30-as fal. -
Pola-Roid
aktív tag
-
ribarszki
őstag
válasz
Vhiktor #76894 üzenetére
Sajnos igen, már csak remélni tudom, hogy 1-2 hiányosságot javítanak. Downgradelni persze nem lehet az FW-t...
Amúgy nagyon sunyik a Samsungnál, mert az AVS fórumon sokan kikapcsolták az automatikus frissítést, hogy maradjanak 1211-en de a tv mégis letöltötte és installálta az új FW-t. Az a titka hogy nem szabad wifire felengedni. Csak ugye akkor a streaming szolgáltatók sem mennek.. kell egy külső media lejátszó...
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #76890 üzenetére
Most komolyan, szeretnéd, hogy bebizonyítsam, hogy nem fw változás miatt ilyen? Mit szeretnél? Komolyan kérdezem, mert elegem van az olyanokból akik "tankönyvből" tanultak valamit és nem fogadják el, ha attól valami a valóságban eltér. Simán ua. az fw, gyári visszaállítás és megint élénkebb 10%-kal, 2-3 hét és minden rendbe jön.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #76881 üzenetére
A gyári visszallitalás csak a beállításokat állítja vissza, ha már hardveresen bejaratodot a panel ahhoz semmi köze. - Nem hülyeséget írok és nem hülyeséget tapasztalt @fulton sem, ez Philipsnél így van. Mivel "színekkel dolgozom" így első változáskor, konkrétan 2-3 hét után, feltűnt, hogy nem olyanok a színek, mint első bekapcsolás után. újra beállítottam a színeket, később, egy fw hiba miatt gyári visszaállítást kellett eszközölnöm, megint élénkek voltak a színek, majd 2-3 hét elteltével újra a normál módba váltottak, ekkor tudatosult bennem, hogy ez gyárilag ilyen, akár a 100-ik gyári visszaállítás után is élénkebb lesz, majd 100 óra után "normál".
Sok tv-vel kipróbáltam már ami nálam járt, ha vissza allitod a kalibralt beállításokat gyári reset után ugyanúgy kalibralt lesz. Feltéve hogy nem évekkel előtte lett kalibralva a tv (vagy a kalibrálás óta nagyon sokat üzemelt a tv). - Fogadd el, hogy ez ilyen, ha nem hiszed, akkor bármikor demonstrálom, én is túl vagyok kb 60 TV-n (saját használat), tudom, hogy melyik márka hogyan viselkedik, a Philips OLED így viselkedik gyári visszaállítás után. Sonynál is voltak fura, színkezelési problémáim (bekapcsolás után akkor váltott a kiválasztott színporofilra, ha átváltottam egy másik bemenetre, majd vissza, bekapcsolás után nem tudta azonnal a kiválasztott beállításokat alkalmazni), sokan észre sem vették, aztán kiderült, hogy nem én vagyok a "hülye", hanem tényleg így kezeli a Sony. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #76881 üzenetére
OFF: Szerinted az itt [link] szereplő fehéregyensúly érték - K fok táblázat mennyire közelíti meg a valóságot, mert nálam szemre nem így látom. Mondjuk azt, hogy OLED kijelzős laptopról van szó (nálam LCD). Nekem úgy tűnik, hogy fehéregyensúly C1: 0 =~ win 10 éjszakai fény erősség: 0 (a táblázatban pedig az van, hogy 0= 6500K). Abból kell kiindulni, hogy sehol másutt nem lehet fehéregyensúlyt állítani (alap videokártya, stb).
Cél: próbálnám az ASUS vivobook-on legalább megközelíteni a D65-öt. -
fulton
addikt
válasz
Vhiktor #76860 üzenetére
Az tiszta sor hogy ugrott minden, de az MM a kalibrációt a dokumentáció alapján nem végezte el a Meleg színhőmérsékletre, sem a mozi képmódra. Tehát annak tv gyári alapon kellett hogy legyen akkor is mielőtt reseteltem. Én ugyan úgy állítottam vissza mindent a tv-n és nézem a mozi meleg módozatot, de mégis mintha pirosabb lenne másabb lenne a kép a tv-nek. EZért kérdem ez hogy lehetséges.
Pl néztem a minap a titanic-ot és a végén mikor fürödnek a jeges vizben, olyan mintha kromatikus aberrációt látnék fel fel villani..most nem tudom hogy ez a film ilyen, és így kiadja a lencse hibát az éjszakai vizes felvételnél, vagy a tv bajos...de más filmnél is láttam ilyet vizes jelenetnél. Az kétségtelen hogy a mai filmek tökéletesek rajta -
Foglalt név
addikt
válasz
Vhiktor #76844 üzenetére
ribarszki már megválaszolta, hogy a G1-nél a bejáratás nem annyira problémás, a te válaszod után akkor a kérdés marad, hogy a stutter érezhetőbb lesz-e egy QLED-hez képest? (Elvileg ezeknek sem annyira vész a reakcióideje.)
Ma volt lehetőségem egymás mellett megnézni egy LG OLED és LCD tv-t, a fényerőkülönbség azért elég szembetűnő. -
-
-
válasz
Vhiktor #76508 üzenetére
Így van, ezeket használom, mert ott is mondtad ezeket, vagy lehet itt a fórumban, rövid már a memóriám 😂
Én elhiszem,hogy ennyibe kerül egy profi kalibrálás, de én csak egy mezei felhasználó vagyok akinek jók a gyári beállítások is👍 Úgy is annyira szar már a szemem, hogy nem vennék szerintem semmit észre😳
-
válasz
Vhiktor #76410 üzenetére
Elhiszem,hogy jó.Én csak azt mondom,nincs generációs különbség.Elmondja a videóban,hogy kalibrált mindkét tv.A technikai rész nincs kifejtve,pont olyan vélemény,kicsit kibővitve,mint amit itt is olvashatsz.Vélemény képekkel alátámasztva.Azt gondolom ő is elmondjs ,hogy a színek jobbak főként világos felületen.LG- viszont kontrasztosabb a sötét világos eltérés.Mindkét tv jó szerinem,de én az LG-t venném egyelőre,aztán a kovetkező genben már ki tudja.Érdekes lesz a Philips az Ex panelre,20%fényerő növekedés mondanak,homogenitas jó ott is.
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #76414 üzenetére
Szerintem 3 hónap alatt egy QD-OLED-et csak csutka fényerővel és kikapcsolt statikus elleni védelemmel lehet beégetni (vagy a Samsung algoritmusa nem megfelelő).
Vajon a magyar Samsung szerviz mit szólna egy beégetett S95B-hez?
...mert az LG szó nélkül cserél kijelzőt ebben az esetben is... -
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor #76375 üzenetére
Azért a legfontosabb tényezőt kifelejted. A személyes ergonómia…
Ha csak az általad említett 1000nit környéki képet kellene nézni sötét mozi szobában, akkor sokan hunyorognánk…
A master dinamika nem jelenti azt, hogy azt úgy is jó nézni, de ez még a hangoknál is igaz. Hisz nem véletlenül van hangerő szabályzó az erősítőn. ☺️ -
dni
őstag
válasz
Vhiktor #76371 üzenetére
Vhiktor és b. köszönöm a tippeket, úgy tűnik, hogy HDMI tartományt sikerült belőni, így már nem olyan sötét, e még finomhangolást biztosan igényel.
A szerviz vs. visszaküldés dolgot még átgondolom hétfőig, akarok e vesződni a panel cserés szervizeléssel, melynél a paneltől eltekintve minden más része ment már 740+ órát, valamint némi rizikót rejt gondolom a szétszedés összerakás is, minden flottul fog e működni utána. Ha igen akkor kedvezőbb árért jutottam a TV-hez. -
dni
őstag
válasz
Vhiktor #76319 üzenetére
Köszi a tippet, ehhez elegendő a TV panel teszt videód, ugye?
-
-
Gabor970
addikt
válasz
Vhiktor #76252 üzenetére
nem, bármi szóba jöhet, csak gyors utánaolvasásból az jött le, hogy a philips azonos árban jobb. Ha nincs így, elhiszem, pár tesztet olvastam csak el. Nem vagyok benn biztos, hogy egy MM üzletben el fogom tudni dönteni megtekintés alapján. (lehet-e ott netflixet indítani? vagy vigyek pendriveon filmet?)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor #76065 üzenetére
Meg arra gondoltam mint tipp, hogy ilyenkor erdemes fenykepezogeppel tesztelni. Akkor ki lehet kerulni a szem atvereset.
DSLR-el szoktam, de ma mar barmely telefonban van Pro mode. Siman manualisba kell rakni a WB-t, az expot, ISO-t es a rekeszt, es osszevetni a ket fotot. (Nyilvan kozotte kint kell hagyni az huzamosabb ideig az abrat) Ha ket foton is lathato a kulonbseg, akkor tenyleg a panel csinalja.
A ghostingot pl igy teszteltem... ilyen WB valtozasokat szerintem az agyunk es a szemunk auto-WB-je okozhat csak, ahogy fentebb irtam.
-
koadam777
csendes tag
válasz
Vhiktor #76055 üzenetére
Elkezdtem csökkenteni, kb. Meleg20-nál látom egységes fehérnek, 20 fölött egyre erősebb a piros.
Nem tudom, hogy a szememmel van-e baj, de kipróbáltam, meleg50 beállítás, látom, hogy pirosas, sárgás fehér képnél. Ez után youtuberól beraktam ilyen beégéses teszt videot, ahol egyszínű képeket jelenít meg a video. Ezt követően, visszamentem a fehér képernyőre és a meleg50 teljesen másképp látszódott, kevésbé volt piros.
Változhat ilyen rövid idő alatt valahogy a pixelek másabb színt produkálnak? -
koadam777
csendes tag
válasz
Vhiktor #76046 üzenetére
Előző panel is hasonló volt, csak ott erős tinting is játszott, így arra fogtam, hogy biztos amiatt van. Ennél oldal nézetből is hibátlan, nincs színelváltozás, csak szemből amikor nagy felületen fehér tartalom van (rendszerint reklámok), akkor a fehéret pirosas fehérnek látom.
-
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor #75901 üzenetére
Hát ez a mért eredmény látványosan jobb mint ami volt az alap igy csak remélem hogy egy pontos eszközt sikerült vennem. De lehet beszerzek majd én is egy mintagenerátort és akkor pontosabb lesz. Csak előbb még kell plusz két sub meg atmos hangfalból 2 pár és kivégfokolni a rendszert aztán jöhet a mintagenerátor.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #75628 üzenetére
Ha már így beleszaladtam, ezt még Stacey Spears irta, amikor az új dolby vision lemezéről kérdeztem.
For MEL it is 10-bit 4:2:0. For FEL the base layer and enhancement are 10-bit 4:2:0. In all profiles but 5 this is YCbCr. In profile 5 it is ICtCp.
The enhancement layer is just data, not real picture info. When combined with the base they claim to recover the full 12-bit. Unclear if that is 4:2:0 or 4:2:2.
You can send in what some have called display led or player led. Player led sends HDR12. The output of the Dolby engine is always 12-bit even if the base layer is 10-bit 4:2:0.
TV led is sent as 8-bit RGB (tunneled) but it is really 12-bit 4:2:2. This was their method to push HDR through legacy devices by pretending to be 8-bit RGB. Same number of bytes as 12-bit 4:2:2.
Hope that makes sense.
We are using MEL on our new disc for all Dolby Vision -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #75621 üzenetére
Ha az emlékeim nem csalnak, akkor dolby vison a lemezen 420.
A lejátszó csinál belőle 422-t.
422->444 meg a megjeleniton történik.Dolby vision mindig 422 12 biten továbbítódik.
-Player led esetben 422 12 bit a lejátszó kimenete.
-Tv led esetben meg rgb 8 bit(ami valójában megegyezik a 422 12 bitel) -
Bile Demon
őstag
válasz
Vhiktor #75593 üzenetére
Nem kötekvés, de 5mp-nél világít mind a 4 szubpixel. (Lehet, hogy csak a kamera zárideje miatt.)
Egyébként ha tényleg csak 3 szubpixel világíthat, akkor sok olyan színárnyalat kiesik, amit nem tud a fehér hozzákeverésével kisebb színtelítettségel, de magasabb fényerővel megjeleníteni az WRGB panel.Más:
Az OLED TV működéséről keresek hardver közeli anyagot (akár mérnököknek szólót), ezek a kérdéskörök érdekelnek:
1. A LED-ek meghajtása. Pixelenként zárt hurkú szabályzás van?
2. Miért van az, hogy a black - 5% gray reakcióidő 15-20ms, amikor 5%-100% 1ms alatt is sikerül? Sejtem, hogy valami olyami lehet a probléma, hogy a 0 áramból kis áramba vezérelni a LED-eket, finoman, túllövés nélkül nehéz.Nem találkoztál ilyennel?
-
blakey
titán
-
p4radox
csendes tag
válasz
Vhiktor #75598 üzenetére
Köszi a tippeket!
PC-t kötnék TV-hez csak konkrétan 2 opcióm van: Az íróasztalt nem tudom mozgatni semerre a szobában így vagy végigvezetem a kábelt a kanapé mögött, vagy áthúzom a szoba közepén a TV-ig és akkor nem kellene 10 méteres (de az 5 méter akkor sem elég éppenhogy).
TV és kanapé sem felcserélhető mert tetőtér.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor #75549 üzenetére
Ez lényegében azt jelenti, hogy tiszta színeknél a WOLED-nél már bőven 100 nit alatt rákapcsol a W subpixel? Pl egy lángnál? Főleg a Red tűnik gyérnek a WOLED-ben.
Akkor már az SDR-ben is kéne szemmel látható különbségnek lennie az RGB vs WOLED között? Akár klasszikus régebbi filmeknél? Persze gondolom ritkán van csak 100 nites red a képen.
Cica vigye el, most már lehet berendelem az S95B-t. Szemmel akarom látni a WOLED mellett
July 31-ig akciós.
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
Vhiktor #75536 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Hogy én ezt mennyire utálom mikor ott az a termék ami jelen esetben a s95b, ami mellesleg egy kiváló készülék és erre ami nálam fontosabb lenne abban meg pont “hibás”…. És a tudat hogy amikor filmet nézek a G2-n lehetne meg szebb a S95B-n… vicces. Akkor várok meg egy kicsit és ha javítják a problémákat akkor beruházok egy S95B-re ha meg nem akkor lesz más. Számomra azért fontos a téve mert az egyik legtöbb mindenre használt kijelzőm…
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor #75536 üzenetére
Ez igaz a 77C1 vs. S95B-re is? Mármint a HGIG és a dinamikus tone mapping.
A színátmenetek közti difi mennyire észrevehető egyáltalán? Alapvetően a kalibrált kép felé húz a szívem és abszolút nem érzem szükségét 1000 nit-es csúcsfényeknek. Mindenképp tervezek PC gamingre is... és lenne lehetőség egy S95B-t összenézni, csak macerásnak tartom (és ezt a visszaküldözgetést gyűlölöm, rossz érzés). Meg ez a 77 vs 65 col eleve lehet el is dönti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest