Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
Néha tényleg nem teljesen értem már, hogy miről beszélünk. Mi az, hogy mozgásmegjelenítés?
- Interpoláció: ok, jobb a C-ben, talán én nyomoztam a legtöbbet az ügyben, bár örülnék, ha élőben láthatnám egyszer egymás mellett a kettőt, hogy az emberi tényezőt minimálisra szorítsam. De erre kevés az esély.
- Bármi más mozgás: mégis miben lenne jobb? Hol van erre bármi teszt? Nehezen tudom elképzelni.
- Bármi más nagy frame rate-es mozgás: elképzelhetetlennek tartom, hogy bármi különbség lenne 60+ frame felett. Bárhol erről infó?Biztos, hogy egy forint pluszt nem adnék egy CX-ért a B9-hez képest, ha játékra kellene. Pedig szidtam itt eleget a B9-et úgy, hogy itt áll a szobában, nem elméletek meg tesztek alapján. Pláne nem adnék a korlátozott sávszél miatt, ami pont játéknál lehet szopó. Nem biztos, hogy az lesz, de lehet.
-
Deck
titán
Mi a különbség a B9, C9, CX között?
-
xerobyte
aktív tag
Jön az a milliós CX77
, szépen lassan...
ED-ben 1.399.000 HUF -
MarceeKa
tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem, épp tv vásárlás előtt állunk, kettő között vacilálunk, szerintetek, B9 65 vagy CX3 55 legyen inkább? A ti melyiket választanátok?! Illetve melyiknek mi lenne az előnye illetve a hátránya?! Köszönöm előre is
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Citroware
üzenetére
Oké, adj egy linket (mert nincs időm keresgélni, most sem volt szerinte már lassan 1 hete nem írtam ide), ahol a kérdéses rész letölthető és megnézem. (akár pü-be)
De egyébként már írtam, hogy az egyik rész, ami mindent tévét megfektet, az a tomb raider 2018 4k HDR truehd, mikor a csaj kergetik a hajokón a kinai köcsögök. Ez kb egy 3-4 perces részlet és ezt a cx minden gond nélkül megoldja a legapróbb röccenés nélkül. -
Ezzel együtt még mindig kételkedem abban, hogy mivel már a B9 is több volt mint terveztem, a CX plusz 100k-t ezért megért volna nekem. Maximum akkor, ha a mozgásinterpoláció tényleg kb. hibátlan, de azok alapján, amiket eddig láttam, ezt nehezen tudom elképzelni. Vannak bőven olyan jelenetek, amiket szerintem még a CX sem tud megoldani hülyeség nélkül, így a lényeges kérdés, hogy mekkora a kettő közti sáv, amit a B9 már elhibázik de a CX már jól old meg.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Citroware
üzenetére
A CX menüje villámgyors, aminek a procija még a C9-nél is 10% gyorsabb a mérnök szerint, akivel beszéltem Németországban. De nem is kell ez a 10% duma, mert a c9- és a cx-et egymás mellett láttam nyomkodva a menüjét, a cx mindig gyorsabb volt. B9-nél meg 25% az erőfölénye, eltudom képzelni már milyen lajhár lehet, amiről te írsz most, de...
Ez a WebOs és a távirányító komolyan nem tudom mitől akkora nagy szám, én kimondottan utálom mind a kettőt. Főleg, amikor a kezedbe fogod a shield távirányítóját, rájössz, hogy az MR egy bunkó hozzáképest. Az "egér" ráadásul olyan érzékeny CX-nél, ha jön egy kis szellő, bekapcsol. A WebOs átgondolatlan, egy katyvasz néha az egész. A gyakran használt dolgok miatt "658789 lépésben" lehet odaérni, de amit ritkábban használsz, annak majdhogynem dedikált szarja is van.
Nem minden tartalom néz ki jól, pl judder 2 vagy 3-nál, van amikor ki kell kapcsolni, van amikor 5-re kell tolni. Na most ide eljutni, hát a jó édes anyját a szoftverrészlegnek. Vagy megcsinálhatnák, hogy néhány menü a gyors funkcióival elérhető legyen.
Szerencsére, mint írtam a menü k...va gyors, emiatt elnézem neki, hogy ilyen szarul van megtervezve.
Jól tetted, hogy a pro-t rendelted, mert annyival nem drágább, mint a sima, ahhoz képest, hogy mennyivel le van butítva. És már szoftverileg is a pro-t nyomják inkább.
A Shield pro szinte már alap egy oled mellett, na meg egy frankó erősítő.Na megint az előpélda, én, vagy te, vagy más, aki hasonlóan gondolkozik és nem csak ömleng a nagyvilágba, hogy a legjobb tv az övé a világon, és aki nem fogja a birtokolt tulajdonát g..i szépre fényezni, mikor vannak vele bajok. Ezektől függetlenül a tv képminőségileg (már) kicseszett frankó, de nekem a 82-es méret alap lenne, kár, hogy nem lehet kapni nagyobba.
-
válasz
rothfb
üzenetére
A helyzet az, hogy a B9-be újra az elavult hardvert rakták be, aminek gyengébb a teljesítménye. A C9-ben már újabb volt, meg a CX-ben is. Vincent is megemlítette, hogy lassabb ezeknél, de ő azt mondta, lehet hogy csak azért zavarta, mert a másikhoz már hozzászokott. Hát én nem. Nekem évek óta nem volt TV-m.
Már a beállítások menü is feszegeti a tűréshatárom, de ami még rosszabb, az az, ha megnyitok egy számításigényesebb programot, pl videót nézek, youtube-ot, streaming szolgáltatást, vagy a kábelről jövő csatornákat, és azoknak programlistáját, na az az igazán bűnlassú.
Szerintem a mozgásinterpolációt is a gyengébb teljesítményű hardver miatt nem képes olyan jól kiszámolni, mint az újabbak.Egy Shield TV Pro már rendelés alatt van más okok miatt is, remélem az megold néhány dolgot a hiányosságaim közül.
-
KTTech
veterán
válasz
icemad
üzenetére
Állóképfelbontás az, amikor pl. egy fényképet nézel a kijelzőn. Ez esetben nem változik a tartalom, a kép felbontása 4K. A gondok ott kezdődnek a megjelenítőknél, amikor a kép tartalma változik, pl. ha filmet nézel. Egy OLED (akárcsak az LCD-k) trükközés nélkül kb 3-400 soros mozgásfelbontásra képesek, köszönhetően a működési elvüknek (sample-and-hold), ami elmosódott képet eredményez. Ilyenkor jönnek a különböző trükkök: BFI, interpoláció, scanning backlight és ezek keverékei/imitációi, hogy emeljék a mozgóképfelbontást. Természetesen a legkárosabb megoldás az interpoláció: a tartalmakat teleszórja hibákkal, művivé teszi az élményt - szappanopera effektus -, tehát kerülendő, ha lehetőség van rá.
A sokat hivatkozott plazmák működési elvükből adódóan magas mozgóképfelbontást tudtak, interpoláció nélkül is, de azok impulzusüzemben működtek, ami a szemnek jobban fekszik (a hirtelen felvillanó, nagy fényerejű képkockák kis lecsengési idővel sokkal élesebb képet eredményeznek).
Az idei TV-knél sikerült interpoláció nélkül elérni a fHD felbontást mérések szerint (BFI-vel, szóval némi vibrálás/fényerőcsökkenés árán) a Panasonic HZ1000-es szériánál (és felette, a 980 olyan mint a CX). Az LG CX kicsit lemaradva követi, de nagyságrendekkel jobb, mint a tavalyi szériák bármelyike.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Cx55 - ön hol tudom megnézni, hogy mennyi időt ment a tv?Kell valami külön program? Mert már vagy 100* néztem a menüt, de nem találom. Az is lehet hogy én vagyok a vak.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Cx55 - ön hol tudom megnézni, hogy mennyi időt ment a tv?
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Cx55 - ön hol tudom megnézni, hogy mennyi időt ment a tv?
-
daneel_hu
addikt
válasz
TRobi86
üzenetére
"Most látom, hogy az új CX-emen 03.10.20-as firmware van. Ettől még lehet hogy tényleg új, vagy esetleg valami használtat kaptam?"
Az a FW van rajta amely gyártáskor belekerült.
E8-nál azt tapasztaltam, hogy akár hetekig sem ajánlja fel a frissítést magától. (ha épp van ilyen)
Szerintem ez ne zavarjon, de ha annyira az új kell akkor lekérdezheted a menüben. -
TRobi86
csendes tag
Most látom, hogy az új CX-emen 03.10.20-as firmware van. Ettől még lehet hogy tényleg új, vagy esetleg valami használtat kaptam?
-
Fisha
őstag
válasz
golfvariant
üzenetére
Az ok, de te azt kérdezted, hogy az újabb széria megéri-e.

Igen, a C-nek vannak jobban-kevésbé bizonyított előnyei. De jelenelg c9-et nem nagyon kapsz sehol. BX-et én most nem vennék semmiképp se, mert nem éri meg azt a plusz 50-60%-ot felárban. B9 vagy CX most szerintem a befutó, igény és pénztárca szerint. LG vonalon. -
Segal
veterán
Utóbbi pár ezer hsz tömören
- Pana vs LG
- B9 vs Philips
- Mi a különbség a PLA és SLA között?
- Beég e az OLED?
- B9, C9 vagy CX-et ajánlotok e?
- Vennék XY OLED tévét szerintetek mikor várható leárazás? Várjak vele?Nem rosszindulat és senki se vegye magára csak napi szinten olvasni lényegében minden héten (nap
) erről azért elgondolkodtató hogy mennyire olvasnak vissza az emberek egy adott témában. Vagy legalább a kereső... -
Lacika969
csendes tag
Sziasztok! A tv-s topicban volt mar egy kerdesem,de meg mindig nem tudok donteni. Mindig az adott konzolgeneraciohoz veszek tevet,de most bizonytalan vagyok. A kovetkezok lennenek a kiszemeltek lg b9/samsung q80t
Lg cx/samsung q90t
Az oled fele huzna a szivem,de felek a beegestol sose volt meg oledem. Vilagos nappaliba menne a tv. 40%konzol 20-20-20% tv,pc,film.
Mennyire gyakori manapsag az oled beegese? Ki tudna vinni legalabb 5-6evet? -
MultiDoodad
aktív tag
Akit érdekel már vannak fent youtube-n HDMI 2.1-es RTX 3080-as kártyákkal, B9,BX,C9,CX 4K 120hz-es tesztek.
-
sakal83
addikt
válasz
Zjunior
üzenetére
Hat választ nem kaptál, nem is kaphattál, mert itthon meg nincs - ami ta nem tudtl-de legalabb megtudtuk hogy UK forever
közben megmondtam hogy hol lehetne infohoz jutnod es miert, erre kioktatsz hogy attol meg hogy eme sivarpusztaorszagban sinylodok, tajekozodhatnek ott ahol Te elsz arrol ami Te akarsz. Huh... Ingyencumi utan fizethetek valamit mester? 
Viszont ha 250kval dragabb a CX a nagy UKban akkor rendelj innen olcsóbban mint kinnt a BX. Netan felétek nem jar a postas?

-
Zjunior
veterán
A bx es a cx sorozat kozott van valami eget rengeto kulonbseg?
Gondolok itt a valaszidore, en inkabb az uj xbox one x miatt is valtanek!
-
kokobe
őstag
-
Na, végre összeraktuk a B9-et. Le vagyok nyűgözve.
Előzetes elképzeléseimmel ellentétben, mást szeret a szemem. Beszéltünk a TruMotionról, és arról, hogy nekem tuti ki lesz kapcsolva, mert amúgy egészségtelen lenne a kép és amúgyis a B9 ezt még rosszabbul csinálja.
Ehelyett az van, hogy habár elviselhetőnek tartom kikapcsolt állapotban az akadozott képmegjelenítést, egyszerűen jobban bejön az, ha be van kapcsolva, Clear az alapértelmezett de a Smooth is jó, bár az már nagyon belemegy a hibákba. Talán mindig bekapcsolva lesz. Ezek a néha előforduló hibák enyhén zavaróak, de túlzottan nem, szóval talán még azzal együtt is jobb, mint kikapcsolva, a Clear beállításnál kevesebb a képhiba. Alig láttam csúnyaságot. De ahol volt...Mozgásinterpoláció tesztelésére ajánlom a Planet Earth II (2016) első epizódját 8:21 és 8:28 között. Ha van TV amelyik azt tökéletesen lehozza a kép alsó felében, az mindent tud.

CX tulajok figyelem! Sokat volt dicsérve a TV, hogy azon már jobb a mozgás. Ezzel a jelenettel légyszi teszteljétek le, bár szerintem nem nagyon van TV amelyik azt jól megcsinálja, de ha igen, akkor meghajolok a CX előtt. Kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyivel jobb ez más TV-n. -
MultiDoodad
aktív tag
válasz
adamssss
üzenetére
Szerintem a 9-es szériától ezt is felül kéne vizsgálni, nekem B9-m van 11hónapja csak játszom rajta folyamatosan ugyan azzal a 3 játékkal (néha egy kis netflix) és még mindig nincs be égés. Nekem ráadásul SDR-ben 80-as oled fényerőn van.... Még egy évet ki bír nekem elég, utána majd csere cx-re vagy valami másra. De nekem mivel csak játszom az Lg volt a legjobb választás. Most fog Öcsém beújítani egy Cx 55”-t kíváncsi leszek lesz e nagy különbség.
-
Zjunior
veterán
Valaki segitene megmondani az új lg oled cx szeriaban van beepitbve apple tv?
nem arra gondolok h airplay, hanem app storebol tudok letolteni appokat?
telenormytv miatt kerdezem!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én most nem akarok erről regényt írni, csak pár gondolat... Pedig lehetne...
A Dolby TrueHD a lossless, a DD+ pedig a butított fajtája. Ebből dekódol az atmos képes erősítő. A Dolby TrueHD egy veszteségmentes, nagyon nagy sávszélességű formátum, amely jelenleg csak Blu-ray és UHD Blu-ray lemezeken érhető el. A Dolby Digital Plus egy veszteséges, alacsonyabb sávszélességű formátum, amelyet streaming szolgáltatásokkal és olyan funkciókkal optimalizáltak, mint a BD Live.
A Netflix soha nem fog Dolby TrueHD hangot sugározni, mert pillanatok alatt összeomlana a sávszél. De ahhoz, hogy a truehd veszteségmentes térbeli hanghoz képest, rögtön rávágd, hogy a DD+-hoz képest hallod a különbséget, először is hallás kell, aztán utána olyan erősítő és hangfalak, amikkel ez tényleg hallható is. Az viszont nem az 1 millió árazású alattiakban fogod megtalálni.
A DTS-HD-MA, DTS:X etc ugyanez, csak BD lemezeken érhető el, vagy virágboltokban és a tévé persze, hogy "csak" DTS-ben fogja kiöklendezni a hangsávot, mert erre tudja dekódolni.
De ettől még a DTS még mindig sokkal frankóbb, mint egy sima DD 5.1.
Szóval, nincs azzal a Netflix atmos-szal semmilyen gond, max akkor lesz Dolby TrueHD, mikor alap lesz mindenkinél az 5 giga netsebesség.
A SHIELD pro viszont az összeset röhögve tudja az összes létező hang és képformátumot.
A másik kérdésedre válaszolva, a CX lejátszója viszont képes a Dolby TrueHD anyagot Atmos-ban is azonnal kitolni az AVR-re, már ha abból felismeri az atmos-t. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Már leírtam, hogy működik. De ezt már annyira kevered, kavarod, hogy én sem értettem igazán.
Tv (e)arc in, AVR arc out és, pl a netflix megy simán 7.2 csatornás atmos-szal a cx applikációjával és a beépített lejátszóval is mennek az atmos filmek.
De a dts nem fog működni a beépített lejátszóról, mert sóherek. Meg más sem, csak dd+ 5.1 és atmos.
Ezért vettem a Shield pro-t. Az arc hdmi marad úgy, csak az erősítőn kell választani egy bemenetet a shield-nek, vagy külső lejátszónak. -
törölt tag
Én például így szeretném, mert ha bemenetet váltok a tévén, rögtön az eszközhöz beálltott képmód lesz aktív. Az új konzolokat és PC-t a 2160p@120 miatt eleve a tévébe fogom dugni - egyelőre a Yamahákon van/lesz csak egynél több HDMI 2.1, illetve a HDCP handshake és CEC problémák miatt szeretnék megszabadulni a HUB-ként használt AVR-től.
DTS-re nincs megoldás a CX-en. A legegyszerűbb kerülőút szerintem, ha a médialejátszó LPCM-be dekódol.
Én személy szerint halasztom tovább a vételt, és remélem majd olyan tévét választhatok akár jövőre, amelyik kezel DTS-t, négy HDMI 2.1 van benne, és támogat DSC-t.
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien
üzenetére
De a TV lejátszója meg nem passthrough. Ki az aki bedugja a mediaplayert a TV-be, majd kivezeti a hangot earcon egy AVR-be? Szerintem ez nem életszerű, max soundbarral az AVR helyett. Erről beszélek én.
Vagy esetleg van arra valami megoldás, hogy ha a TV lejátszójával játszok le, akkor is kimenjen mondjuk CX esetén a DTS az AVR-re earcon mintegy passthrough-zva azt, és majd az AVR dekódolja? (deszép mondat)
-
DTS nem megy át a 2020-as LG-ken, de nem technika miatt, hanem licenc hiánya miatt.
A TrueHD és Atmos 2019-es modellek óta átmegy eARC-on (pl C9 és CX-en is):
https://www.rtings.com/tv/tests/inputs/5-1-surround-audio-passthroughA 2019-es modelleken átmegy a DTS:X/DTS-HD is.
A lejátszás és az átengedés nem ugyanaz.
-
xerobyte
aktív tag
Azt se felejtsétek el, hogy idén a cx77 jóval kedvezőbb nyitóáron startolt (amcsiban, 5000 dollár), amit az EU csak egy kis késéssel vett át. Jelenleg az USA-ban simán elhozol alku nélkül 3800-ért egy új cx77-est. [link]
Én olyan tekintetben is bizakodó vagyok, hogy a magyar kereskedők most gyorsan követik a német piacot, persze az EUR HUF SZÉGYENéről nem ők tehetnek), német ár 4700 eur [link] -
xerobyte
aktív tag
Az LG CX 77 ára a minap benézett az Euronics-ban 1.5 millió alá, ha tartjuk a tavalyi árcsökkenés ütemét, akkor ünnepekre az 1.1 milliós ár valós lehetőségnek tűnik. A márciusi készletsöprésre, meg a rég áhítótt lélektani 999 999.- címkék is felkerülhetnek.
Mit gondoltok?(Egy bibi van csak, az LG által elismert near black shuttering vagy black crush, ami pont VRR+HDR kombónál jön elő (tehát a PS5-ös vásárlók eléggé nagyot fognak csalódni), amit az LG még csak most kezdett javítgatni. [link] )
-
-
-
Tehát minden Pana tulaj hülye és vak. Mert valaki azt írja, hogy probléma van a mozgással. Aha, értjük...

Ha én elmondom egy Youtube videóban, hogy nekem 10-ből 7 LG CX-em tönkrement kicsomagolás után, akkor mindenki hülye lesz, aki azt vesz? Hm, érdekes gondolatmenet.
Nekem nem akad. Nem nem veszem észre, hanem nem akad. Akkor én vaksi vagyok? Értjük? És mindenki más a családban vak? Pro és az összes Pana tulaj itt a fórumban (mert azért vannak már páran), senki sem érzékeny a mikroakadásokra? Ezt Te sem gondolod komolyan! Én a szememnek hiszek, és tőlem aztán leírhatja bárki, hogy a fekete az fehér, ha én feketének látom, az is lesz. Ellenben ha lerohad egy tv, na azon nem lehet mit magyarázni. -
SzR
csendes tag
Sziasztok!
OLED televízió vásárlását tervezem. (Egy LG LE8500-as LCD utódja lesz, amivel a maga idejében elégedett voltam, de jelentős előrelépésre számítok.
)
55-ös méretű, középkategóriás modellben gondolkodom. Az LG CX megjelenésekor úgy döntöttem, megvárom a többi gyártó idei termékeit (addig is csökkentek az árak). A CX mellett a Panasonic HZ980-assal szemezek jelenleg. Az a kérdésem, hogy ti melyiket ajánlanátok inkább? (Bár látom, ez a 2 márka vitatéma éppen.
)
A játék nem szempont, erre asztali gépet és monitort használok. A hangot egy Samsung HW-Q80R soundbarral szeretném kinyerni (itt az aprón vettem nemrég). A TV-használat vegyes lenne: 4K videók, mozifilmek, HD tévéadások, ezen belül sportközvetítések is, továbbá silányabb minőségű adások is előfordulnak majd, bár ritkábban. Netflix, HBO GO előfizetésem még nem volt, de lehet, hogy kedvet kapok hozzájuk. (Utóbbi a Panánál kiesik, tudom
). Többnyire mérsékelten világos, illetve sötétített környezetben lesz használva a készülék.
A topicban a HZ széria mozgásmegjelenítésével kapcsolatban volt említve, hogy a Panáé jobb a CX-nél. Ez a HZ980 esetében is igaz, nemcsak efelett? Egyáltalán jelentős a különbség a filmes képességeket illetően? Illetve mely esetekben, forrásoknál lesz egyik a másiknál gyengébb? (Ha minimális eltérés várható, talán több érv szól az LG mellett, mint pl. a jobbnak tartott szervizháttér, plusz alkalmazások, jobb oprendszer...)
Ami fontos, hogy jól kommunikáljon külső eszközökkel, és a lehető legtöbb formátumot akadozástól mentesen kezelje. Ez utóbbi elvárható, vagy ajánlott egy médialejátszó beszerzése bármelyik típus esetében? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pontosan ez van, elfogult hozzászólások tömkelegével van már telecseszve az egész fórum bármilyen hardverről is legyen szó, akárcsak csak az árukereső, ahol a filléres tákolmányú tévéket is, csodálatos 5 csillagos minősítéssel jellemez a 99% ka! Aki meg háklis valamire és leírja, azt lepontozzák, vagy épp kituálják az adott topikból. Komolyan, én ide 2001-ben regisztráltam, aztán a testvérem használta tovább a hirdetéseihez az a nick-et, 2007-ben csináltam egy újat, de az biztos, hogy régen ilyen szakmaiatlan elfogult hozzászólások egyáltalán nem voltak.
Amikor szar volt a CX leírtam, nem egyszer, sokszor, de az mitől lett volna nekem jó, ha ezt írom, hogy minden frankó?
Én nem is értem ezt a hozzáállást. De szerintem nem is akarom, pontosan emiatt hiszek csak is a saját szememnek. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen mindenhol az volt, de nem írtam olyat, hogy szar, csak azt, hogy megbukott. Röccent, akadt azoktól a filmektől, amivel tudom, hogy nagyon sok típusnak gondja van. A frissítés előtt a CX-et is lerúgtam volna az állványról, de aztán csak összetákolták.
Viszont a sony-nál meg ilyen nincs, na puff. Most vagy rendelek egy 65-ös Hz2000-et a hálóba és bevállalom, hogy jó lesz, vagy újra időpocsékolással elállok, amiből már kicseszettül elegem van. Ha lenne A10G már, pl 77-ben legalább valami infó róla, akkor még várnék. -
válasz
daneel_hu
üzenetére
Én mindkét oldal szempontjából értettem ezt az unalmas dolgot. Persze éjjel én is hülyültem, hogy mi lesz itt. De már mindegy honnan nézem az egészet, mindenképpen unalmas. A Panában LG panel van és ezért az oled Isten az LG és a Pana nem romlik el szempont is unalmas. Ez az állandó hadakozás. Már én sem kellek ide, hogy márkaharc folyjon itt. Elromlott egy CX? Na és? Murphy is megmondta, hogy ami elromolhat, el is romlik. Elégedett vagyok a Panákkal? Igen. Na és? Más meg a C9-ével elégedett.
Lehet, hogy kezdek felnőni...

Mondjuk a Samu fórumban egyszerű a helyzet, ott csak Samu van.
-
Bazsi81
tag
Na a cx megadta magát. Először a hdmi 2-es port(arc) utána hdmi 3,most este már be sem lehet kapcsolni
! Írtam az Lg-nek, várom hogy minél előbb jelentkezzenek, és persze a megoldást. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
GX/CX ugyanaz, előbbit falra lehet tenni, a hangzása meg ugyanolyan fos, mint a CX-é, vagy bármelyik beépített hangszórós tévéé. Én azon csodálkozom, hogy még mindig erőltetik ezekbe a hangszórókat, felesleges...
Ezeknek az oledeknek rég már csak megjelenítőként kellene szolgálni és dobozba belerakni, alapként egy jobb soundbar-t. -
Remiel
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Igen néztem a 48"-os, de vicces, hogy drágább mint az 55".
Valószínűleg marad az, hogy megpróbálok vadászni egy C9, ha már olcsóbb és többet tud mint a CX. Tudom sok esély nincs bontatlan újra, de hátha, majd szólok ismerősöknek német nyelvterületen hátha ott még jobb áron ki lehet fogni (tudom én a bili és a kezem összefüggését, de ki tudja)
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Legalább utánanéztél volna.

GX:
- 2.2 / 40W-os hang helyett 4.2 / 60W-os beépített SB.
- Kéz nélküli hangvezérlés (van benne mikrofon asszem')CX:
Van belőle 48"-os méret, GX-ből nincsen -
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Most nézem, hogy 464e Ft az 55 CX az MM-ben. Szerintetek érdemes most megvenni, vagy mehet ez lejjebb is még idén (pl. black fridaykor)? -
Remiel
őstag
sziasztok, teljesen laikus vagyok oled témában, de igaz, hogy a C9-hez képest van amiben visszalépés (vagy nem olyan jó) a CX?
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Adott egy cx55. Eddig hdmi arc-on volt összekötve a tv az erősítővel. Működött is szépen. Egyszer fogta magát és átváltott film közben belső hangszóróra. Azóta nem szólal meg arc-on. Próbáltam kábelt cserélni, de semmi. Valakinek ötlete?
-
kebab90
csendes tag
Tud valaki kontaktot oled tv kalibralasra sdr, hdr, dv minden?
Egy lg cx lenne az aldozat. -
máyköl
veterán
Enis amit rendeltem Emag akcioban 65B9 520k-ert, mar 660k.
[link]. (termeszetesen annyit nem er, ha a cx 680k)Valamiert a PLA ennyire draga, SLA mar 550k -ert van. 520k -ert szerintem nem volt rossz ar.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Adott egy cx55. Tegnap érkezett. Beállítások között találtam :általános ezen belül eco mód. Itt 4 órára van beállítás az automata kikapcsolás. Ez ki lehet kapcsolni? Illetve a logó védelmet magasra állítottam. Ez jó? Akkor 80-as oleddel nem ajánlott filmet nézni?
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Én az 55” tévéhez is elég közel ülök
. Tudom elég rossz felhasználó vagyok de én így szeretem. Néha ps-n kifolyik a szemem a pixelek miatt de pc-n 1440p-ben 120hz-n minden szipi szupi szuper
. Nem tudom mennyire lesz jó a B9 az új konzolokhoz de nem vagyok most meg ijedve a váltástól, elraktam rá egy kis összeget mert tervezem egy ideje a vásárlást. De mostanába ez a “sok” panasz cx-re kezd elbizanytalonítani (40gbs hdmi 2.1, hibásan megérkező készülékek, foltok stb stb) csak hát mivel én csupán játszom, nem nagyon van más alternatíva... -
MultiDoodad
aktív tag
Mivel készülődöm a pa5 és xbox sx jövetelére, gondoltam kiépítem magamnak a játék kuckóm véglegesre.... A jelenlegi Lg B9 tévém megkapja öcsém aki szintén várja már a ps5-t és erre alapozva gondoltam lassan vásárlok egy Lg CX 48” mert ebben a méretben kényelmesebben elférnék mint most a 55” tévémmel. Keresgélek neten (németországban, mivel itt tartózkodom többet) erre mi jön velem szembe?
Bár csak 1-2 hónap múlva tervezem a vásárlást (addigra lefutnak az első 30xx kártyák hdmi 2.1 tesztek), de ezt azért nem tudom hova tenni. Hihetetlen, hogy a nagyobb képátló olcsóbb most mint a kisebbik... -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Holnap érkezik egy cx55. Kérdésem milyen beállításokat javasoltok? Védelmek közül mit érdemes bekapcsolni. Logó védelmet mire érdemes rakni (alacsony magas)?
-
chros
őstag
Igy nez ki az idei LG panelek nagy resze, ez pl egy CX 5% szurkenel: [link]
-
szabiii07
csendes tag
válasz
tollasahatam
üzenetére
Mi a hibája? Szó szerint összefossa magát már a 4k videoktól kikapcsol lefagy ujraindul zúg.Ps4 et ki se tudtam próbálni! Gondolom csak én fogtam ki ezt a selejt szart, bosszant mert első oled tv lett volna
de szerintem a media marktot is hanyagolom ezzek után tv ügybe! Ha ennyi darabot eladnak nem hiszem nem tudnak félre rakni 2-3 db ilyen esetekre! Kiváncsi leszek kire fogják rásózni ezt a fost amit rámsóztak!! 65 CX -
szabiii07
csendes tag
Sziasztok kis segitségre lenne szükségem
Ma jött meg a Media Marktol megrendelt cx65 ös csoda
Viszont percenként lefagy kikapcsol menü beállitásnál ujra lefagy kikapcsol.
valakinek valami ötlet? -
chros
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Azert en varnek a tesztekre es nem csak a bordzsekis faszi marketing bullshit-jere alapoznek
Valami nem kerek nekem: samsung 8nm (~TSMC 10nm), tul nagy watt ertekek, dupla cuda core szam megemlitve mint ami valojaban (ami csak "hyperthreading"-hez hasonlo valami), stb. Majd meglatjuk... A HDMI 2.1-nel kerdes, hogy teljes vagy csak 40Gbps. Vincent szerint az uj Xbox csak 40Gbps! Tovabba, hogy vegre engedelyezik e a 10bit output-ot a gamer kartyakon... Mert ha nem,. akkor marad a 8bit 4k120Hz-nel a CX-ek eseteben.
Es van bennuk uj AV1 dekoder (hevc/x265 utodja) is, ez jo hir, remelhetoleg nem a butitott verzio, hanem a full.
En a 3060/3050-re leszek kivancsi es az uj AMD csodakra!
-
máyköl
veterán
Hosszas vacillálás után, tegnap megrendeltem egy 65B9 -et.
Biztosan nem véletlen feláras az E9 és a Cx, de a lélektani határt jócskán átlépik nálam.C9 meg sehol, egyedül egy újracsomagolt volt vahol 560 -ért. Attól meg egy kicsit fázom.
-
whatnot
őstag
válasz
tollasahatam
üzenetére
MM Árkád, de onnan, azt hiszem, az utolsó bontatlan gyári csomagolásút hoztam el.
Tegnap E9-et mentem nézni az Arénába, kiderült, hogy a túloldalán ott volt a CX. Ránéztünk a készletre és hát ebből sincs sok, legtöbb áruházban egy darab van (kiállítási).
Sajnos a többi áruházra nem emlékszem pontosan, érdemes lehet felhívni őket.
Olyasmi rémlik, hogy Debrecenben még 3 darab volt, Budaörsön talán 2.Megjegyzés: 3 áruházukat sem lehetett elérni telefonon, én emailen foglaltam le ezen az áron.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nos igen, pontosan, ahogy írod, nem olyat kell vinni, ami eleve parasztvakítós demó, mint ami
az áruházakban megy.
Én 4 filmrészletet (4K HDR/truehD/atmos) szoktam vinni, ezek általában nagyon problémás jelenetek mozgás szempontjából. pl az egyik a tomb raider 2018-ban, mikor a kínaiak kergetik a csajszit a hajókon. Frissítés után a cx ezt megoldotta nagyon szépen, előtte a hajam téptem tőle, de ezt az említett részt röccenés, akadás nélkül nagyon kevés tévé tudja megcsinálni. Ha ezen a részen "átmegy", egyetlen apró röcc, artifact nélkül, sok gondja nem lesz a tulajnak a mozgással az új tévéjén. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Azt meg hogy az AVS mennyire szakmai inkabb hagyjuk, mert a ph hozza keppest egy laza index.hu

Nem az AVS szakmaiságát megkérdőjelező tényezőről írtam, hanem arról, hogy ott is elég sok egybites amőba tud olyat kérdezni, vagy mondani, amikor az olvasó a haját tépné. Nincs és nem lenne a PH-val semmi gond, csak aki valóban ért hozzá, azok lassan eltűnnek, mert tele lesz a tökük kb mindennel. A legtöbb tv tulaj meg rögtön azt hiszi, mindent tud a termékről, ha már van neki olyan, persze azt csak is pozitív irányban írja le.
Én őszintén kijelentem, hogy még mindig nem ismerem igazán ezt a cx-et, de amit tudok már róla azt leírom.
Tegnap este, pl olyan mutatvánnyal állt elő, hogy nem indult el a Netflix, elsőre csak a szürke képernyő jött, hogy valami lesz, aztán utána már egyáltalán nem reagált a dedikált gombra.
Érdekelsz is engem (mondtam magamban) 1 perc után, elindítom a Shield-et, erre elindult a netflix. Hogy esetleg frissítette a háttérben, vagy mi baja volt, az már történelem.
Amúgy CX-en is a netflix gomb lenyomásakor azonnal indul az applikáció. -
evilskati
aktív tag
Köszi a véleményeket!
Találtam a közelben kiállítva B9-et és CX-et is. Ti milyen saját tartalmat szoktatok vinni? Van valami kimondott teszt videó vagy mondjuk egy világosabb film, Life of Pi? Egy sötétebb, Dark Knight? Meg valami 720p anyag a felskálázás tesztelésére?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerinted ebben mi volt a "kapás"? Nem kaptam semmit.
Ha kaptam volna valamit, az egy érthető és szakmailag, több szempontból alátámasztott eszmecsere lett volna, mint rekontra a hozzászólásomra. Amit kaptam az egy ovis vergődéses rinya volt.
Már leírtam nagyon sokszor, én nem tartozom azok közé, akik benyalnak a saját termékeinek, attól, hogy a cx mozgását most helyrepofozták és szinte nulla a hiba benne, még mindig nem a kedvencem ez a tv.
Látatlanban nem rendelek be a hálószobába egy 65-ös pana hz2000-et, amíg ki nem próbáltam, számomra egy fórum ajánlás már régóta nem jelent semmit, pontosan az elfogult hozzászólások miatt. Ha erre adnék, akkor vehetnék akár samu tu7002-öt is fillérekért, mert arra is azt írják, hogy csodálatos képminőségű tv. Csak a saját szememnek hiszek, ezért nem is értem, mikor beírják, hogy ezt, vagy azt vegyem?
-Emeld fel a segged és menj el próbáld ki, mert azt a tv-t nem mi, ha nem te fogod bámulni éveken át. Még akkor is, ha emiatt utaznod kell.Persze ajánlani lehet, de attól még alap és muszáj kipróbálni, főleg mert nem olcsó mulatság egy oled és brutális szórások vannak minőségben (is).
-
KTTech
veterán
Senki nem mondta, hogy egy Gz szériás Pana jobb, mint a CX mozgásmegjelenítésben, mert nem az, sőt rosszabb. Egy C9/E9-nél jobb, de ez másik kérdés. A CX-nél viszont jobb a HZ széria, már az 1000-es is. Cserébe nincs 120Hz és VRR (emiatt nem írják rá, hogy HDMI 2.1, hiába tudja az eARC-ot), mert ezek kizárják a Pana által használt BFI-t.
-
whatnot
őstag
Olvasom tegnap óta a hozzászólásokat, pont az a téma, amilyen kérdéssel jöttem

Még gondolkozom azon, mennyit is szeretnél én tévére szánni most.Írta itt valaki, hogy 640ért lehet kapni 65E9-et (ezt persze még igazolni kell és hogy bontatlan). A 65CX meg 740.
Megnéztem a HDTVTest C9 vs. CX összehasonlítását és nemigazán érzem, hogy egyértelmű lett a választás... Megéri a +100ezer?
Hangra külön 5.1 szettet használok erősítővel, szóval irreleváns (ezért az E9 hangja lényegtelen). -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Én azt hittem, hogy hátast dobok, hogy olyan jó lesz, egyébként egy másik szobába terveztem egy 65-ös gz2000-et, de ezek után biztos, hogy kiesett a szórásból.
-----------
(#48852) rothfb
Téged senki nem szólított meg, valamiért személyes támadásnak vetted, hogy kritizáltam a tévéd mozgásmegjelenítését, amiről hónapok óta te csak áradozol, nem a mozgásról, hanem a panasonic-ról.
Az, hogy B9 a mozgás mellett, még az ember hajából is eltüntetett az egy dolog, én nem erről írtam és hogy jön ez ide?
Én, mint cx tulaj, két hónapon át mást sem lehetett olvasni, mint csak szidtam az utolsó frissítésig, még véletlenül sem merült fel bennem, hogy dicsérjem orrba-szájba csak azért, mert birtoklom. Nahát te pontosan ennek az ellenkezője vagy és innentől, szkippelj, ne válaszolj nekem, mert olyan érzésem van, hogy egyszerűen felfogni nem tudod, hogy mit miért írok és azt legfőképpen nem neked, de késztetést érzel, hogy neked az cáfolni kell.
Ráadásul még személyeskedsz is, lebunkózol, mert kritikát írtam.[sóhaj] :-D!
-
blakey
titán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Először is ez nem neked szólt, másodszor nem írtam olyat, hogy cx-et kell venni, mert én azóta sem vagyok hanyatt esve tőle, harmadszor senkit nem hülyéztem, ez csak a te kis dedós agyszüleményed, de volt rá lehetőségem, hogy ezt a két típus kipróbáljam.
Ha nem véreztek volna el azokon a részeken, ami tudom, hogy minden típusnak nehéz, akkor azt írtam volna, de elvéreztek, méghozzá nagyon is. Ha meg te ezt személyesnek vetted, akkor barátom, vegyél be nyugtatót, mielőtt kritikát olvasol arról a típusról, amit éppen birtokolsz.
Te ne fogadjál semmiben, mert ez itt nem ovi, márpedig te felnőtt létedre pontosan úgy viselkedsz most (is). Menj be egy boltba és teszteld le ezeket egymás mellett, vagy akinek van rá lehetősége és rögtön látni fogja, hogy a pana is csak tv-t gyárt, semmiben sem jobb, mint a másik, ha mozgásról van szó, sőt rosszabb jelen esetben egy cx-nél.
Viszont ez olyan felhasználókra érvényes, akik nagyon hákilsak a mozgásra, vagyunk itt jó páran és lehet másnak ez fel sem tűnik.. -
Én is láttam boltban a Sonyt és semmi nem volt a Panákhoz képest, mindenki, aki azt mondja, hogy a Sony milyen jó mozgásban, az segghülye. Úgyhogy hagyjuk is ezek után, ócska sz@r mind.

Most komolyan ez lesz mostantól a stílus itt a fórumon? A milliós tv-t szóljuk le, hülyék a Panánál, hülye aki fórumokon megszólal, hülye aki nem CX-et vesz?
Fogadjunk, ha Sony lett volna írva azokra a tv-kre, itt ajnároznád... Vagy LG. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Látnod kellett volna az előző szoftverrel, hogy mekkora tré volt a mozgás. Egyébként ezen az AVS-en is néha olyan segghülyeségeket tudnak írni, hogy tanítani kellene a user error-t, szóval nem úgy kellene erre tekinteni rá, mint valami alapra.
---------Ma megnéztem egy Panasonic GZ950 és egy Gz2000-et vitt anyaggal. Én azt hittem, hogy majd hanyatt b...om magam, ezeknek olyan lesz a mozgása. Szóval, nekem innentől nem kell ajnározni ezeket, mert egy CX sokkal jobb, egy Sony meg oda vissza körberöhögi.
-
Archttila
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Semmit nem javítottak
(álá experts)
De benézhettek a CX gaming thread-be is és láthatjátok, hogy az emelt VRR gamma issue sincs javítva
Az már persze más kérdés, hogy ez itt senkit sem érdekel.

ps.: de annyit megsúgok (mert tudom, hogy úgy sem olvassátok az AVS-t) hogy az egyik srácnak egy volt osztálytársa illetékes a témában, és elmondása szerint az LG foglakozik a problémákkal, amiket (elvileg) hamarosan javítanak.
Illetve az is megerősítésre került, hogy minden reportot elolvasnak! -
válasz
tollasahatam
üzenetére
Alapból azt mondanám a méret üt mindent.
De én ezek közül inkább a CX-et venném. Tutira jobb lesz a mozgásmegjelenítésed, újabb, idei széria, elvileg az utolsó frissítéssel javítottak mindent (álá Eagle). DTS-ed nem lesz.
Mire fogod használnád a tv-t pontosan? (Bocsi, ha már írtad, nem figyeltem) -
tollasahatam
csendes tag
nehéz döntés, nem olcsó játék... de elég nagy a különbség a vásárlási lehetőségek közt...
közel 100e... hm... nem mertem belevágni a b9 szériába, itt a c, cx, ... már elérhető távolságra az ára miatt.... -
Tudnál légyszíves ajánlani néhány konkrét anyagot, amivel jól elő tudom hozni a TV képességeinek határait, esetleges hiányosságait, hogy kiderüljön, az én szemem szeretni fogja-e?
Egyébként vak módon abban is merek bízni, hogy esetleg az LG pár hónap múlva kidob egy random frissítést a 9-es szériára, ami sokat javít majd ezen, úgy, ahogy állítólag a legújabb frissítés kijavította azt ami a CX-en is el volt cseszve.
-
Fisha
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Én vagyok a fő kekec az ügyben: használható azért a TM, csak vannak tartalmak, amiket nem annyira szeret. Ott akár minden második jelenetben láthatsz valami artifactot. Amikkel nincs annyira baja, ott csak mondjuk óránként 4-5-öt fogsz észrevenni. Ami kicsit ront ezen, hogy jellemzően a csökkentett sávszélességű dolgokkal van baja, azaz minden tartalomszolgáltatóval. Ott is inkább az UHD-HDR dolgokkal. Csak hát szerintem legtöbben pont erre használnák.
Bluray szintű sávszélességgel már nincs különösebb baja. Illetve az 1080p-s dolgokat is jobban szereti, de ott azért akad hiba.TM nélküli mozgás: szerintem mindenkinél ugyanolyan, csak valakinek elég gyors a szeme, hogy lássa, valakinek meg nem. Ez nem bántás, én örülnék ha nem látnám.

Nagy kontrasztú, közepes sebességgel mozgó dolgok csúnyán duplán látszódnak a képernyőn. Pl. egy ellenfényben megvilágított fej. Szerintem szokhatatlan. Mások szerint szokható.Én még azért mindig nehezen hiszem, hogy ez más lenne C-től felfelé, de kíváncsian várom sati részletesebb tesztjét, ha végül cx lesz a befutó.
-
Egyáltalán milyen jellegű mozgásproblémákról van itt szó olyan sokat a B9-ről? Azt tudom hogy a mozgásinterpoláció bekapcsolával előjönnek a képhibák, de ez csak egyetlen, használat nagy részében nélkülözhető funkció, sőt, sok esetben jobb nélkülözni. Van valami más mozgással kapcsolatos hiányosság is? Vagy csak ennek az egyetlen funkciónak a hatékonyságbeli különbsége miatt javasoljátok a CX-nek az akkora felárját?
-
Én valószínüleg 80% külső monitorként használnám a cx et . A laptopom hajtaná ilyenkor is a tv végzi a mozgés megjelenítést vagy a tv tudom hogy hülye kérdés gondolom a laptop csak kíváncsi vagyok.
-
válasz
máyköl
üzenetére
Beégés ügyileg ugyanúgy, jól viselik, persze észszerű határokon belül kell használni. Napi 6-8 óra statikus tartalom még alacsony fényerőnél is be fog égni.
Egyébként a döntéshez segítség:
E9 vs CX: link
Én ebből az E9-et venném, főleg, hogy bő százassal olcsóbb és említetted az árat, mint kritériumot. Ha viszont PS5-öt tervezel venni, a CX jobb választás lenne. Az E9 viszont tud DTS-t, CX-ből (idei modell) kihagyták.
Aztán itt a E9 vs B9: link
Itt is az E9 nyerne nálam. A design-ja is sokkal szebb mind a CX-nél, mind a B9-nél. (Daneel:
)
-
Archttila
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Korábban írtam erről a zavaró, éppen csak érzékelhető vibrálásról, ami a CX-en NINCS.
Az RTL klub az nyilván kiváló...
Az is gond, hogy itt sokaknak a Netflix meg az HBO GO jelenti a minőségi forrást ha pedig mégsem, akkor a 8GB-os RIP tökéletesen ugyanazt nyújtja mint a teljes BD vagy a Remux

-
Archttila
veterán
Termeszetesen nem arrol van szo, h folyamatosan villog a kep
Kozepes vagy gyors kameramozgasnal van a B9-nek egy minimalis (de szamomra zavaro) vibralo hatasa, amit a CX-nel egyaltalan! nem tapasztaltam. Illetve bizonyos tartalmaknal lassu svenkeles mellett random roccen, extremebb esetekben (1917 movie) szaggat a kep.
-
Archttila
veterán
CX lesz vagy Pana?
meg nem tudom...
Olyan 550 ezrem van most tv-re, amibol még pont nem jon ki a 65'
de turelmes ember vagyok, szoval barmi lehetseges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, szépen lassan...
közben megmondtam hogy hol lehetne infohoz jutnod es miert, erre kioktatsz hogy attol meg hogy eme sivarpusztaorszagban sinylodok, tajekozodhatnek ott ahol Te elsz arrol ami Te akarsz. Huh... Ingyencumi utan fizethetek valamit mester?

! Írtam az Lg-nek, várom hogy minél előbb jelentkezzenek, és persze a megoldást.

Most néztem hogy nagyon sokakat érint ez a probléma. És nem csak a cx-nél van ilyen gond.
Valami nem kerek nekem: samsung 8nm (~TSMC 10nm), tul nagy watt ertekek, dupla cuda core szam megemlitve mint ami valojaban (ami csak "hyperthreading"-hez hasonlo valami), stb. Majd meglatjuk...

)
Vhiktor