- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #87045 üzenetére
Azt honnét lehet tudni, hogy mennyi van benne? Ill. van olyan mutató, ami a kikapcsolt képernyőt és a tüzijátékot nem számolja?
(Tudtommal csak a szervizmenüben logolják ezeket, ezért én úgy vagyok, hogy várok 3-4 hónapot, és annyi idő alatt csak megy eleget a tévé.)#87054 powerup2
Köszi, én is így emlékeztem rá. Ill. a tévémben nem talláltam ilyen számlálót. -
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #87033 üzenetére
Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy mivel az MLA technológia biztosan megdrágítja a gyártási költségeket, így a G3 ára még kifutó modellként sem fog majd a mostani G2 árszintjére lemenni, így már tényleg abszolút prémium modellként áll majd a csúcson. Pl. 65-ös méretben a G2 most 700k körül mozog, G3 lehet nem fog bemenni 8-900k alá...de majd kiderül...na meg majd a ft-euro árfolyam mit hoz a jövőben az is kérdés.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #87031 üzenetére
Vegye meg a G3-at...ha lement az ára, jelenleg majdnem duplaannyiba kerül mint a G2 azonos méretben. Szóval majd jövő ilyenkor kell G3-at venni vagy leghamarabb novemberben esetleg (persze van kevés kivétel akiknek nem szímít a pénz).
Egyértelműen nagy most a fejlődés az MLA panel miatt, fényerőben elsősorban, de ár-érték arányban a G2 most sokkal jobb.
-
komi77
senior tag
válasz
Vhiktor #86937 üzenetére
Márka szempontból elfogulatlan vagyok. Régen én is a Japán márkákat kedveltem, de azok az idők elmúltak. Ma azt venném ami jó. Mint írtam is játékot is tudjon és filmet is. Szerintem nagyjából egy tv-nek mostanára ez is lett a szerepe - nagyjából. Lg az első, második a Samu. Mindnek meg van az előnye, hátránya. Ahogy nézegettem a kommenteket leginkább Lg a favorit. Láttam mind kettőt. Igazából nem volt akkora különbség nekem. Samu talán kicsit több fénnyel dolgozik de hidegebb is a kép - nekem. Lg melegebb, barátságosabb. Távirányítót, op-rendszert nem veszem ide, mert mindegyiket hamar lehet szokni - nekem. A kép dominál. Abban kicsit inkább Lg felé húzok.
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #86640 üzenetére
Rtings mérésein a 42c2 expert bright módban sdr-ben 340 nitet tud 10% ablakon, és 180-at 100% ablakon. Ha átrakják gaming módba akkor a 2-10...100% ablak mind 180 nit lesz. Így nincs ABL. Én szeretem ezt a funciót benne nagyon pc használathoz. Akárhogy méretezem a full fehér ablakot, nem változik a fényerő.
-
válasz
Vhiktor #86455 üzenetére
Sajnos van itt is, nem vagyok biztos, hogy látszani fog (ugyanaz a TV, mint a korábbi képeken)
Alatta egy Xiaomi okos éjjeli lámpa van, gyerekek használják néha "ambilight"-ként.
Őszintén szólva még soha nem takarítottam a TV képernyőjét korábban, sokat ment egy légtisztító (Xiaomi), ami tisztán tartotta a levegőt - 2-3 m-re van a TV-től.
Megyek, üvöltözök tovább a családdal, hogy vallják be az igazat
-
abyssc2
tag
válasz
Vhiktor #86356 üzenetére
Nekem A80J van, a csúcsfényerőt Közepesen használom, a Magas nekem hosszútávon kiégeti a szemem
Játékhoz SDR-nél 35-40-es fényerőt szoktam használni (ha erősen süt a nap, esetleg 45).
Filmezéshez jellemzően 25-35 között, tartalom és napszaktól függően.Mindez Expert1 színséma mellett, ami a Sonynál elméletileg a gyárilag kalibrált mód, és 6500k, vagy legalábbis elég közel van hozzá.
-
Maksifül
senior tag
válasz
Vhiktor #86360 üzenetére
Tulajdonképpen monitorként használnám a tévét, amin szeretnék mindent jól látni, mint a régi monitoron. Alapvetően játékra használnám, de itt a böngészőben vannak a streaming szolgáltatók is, bár azokat tudom használni PC nélkül is, ahogy javsoltad, ha az úgy praktikusabb. Akkor a PC-t sem kell legalább bekapcsolni. Szóval elsősorban PC böngészésre és játékra használnám.
-
Maksifül
senior tag
válasz
Vhiktor #86348 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azt elfelejtettem írni, hogy PC-ről mennek a játékok, de arról megy a Netflix, HBOMax is böngészőből, szóval arra szeretnék egy tuti beállítást vagy módszert, hogy mindkettő jól használható legyen a tévén, mert az asztalon lévő ikonok méretét, elrendezését is össze-vissza állítgatja a tévé, van, hogy annyira apróra, hogy olvashatatlanná válik szinte. -
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #86341 üzenetére
Egyébként mikor egymás mellett láttam a 65 és 77 colos c2-t, a 77-est picit életlenebbnek láttam, csalódott is voltam, hogy akkor ez ilyen, de mikor oldalra néztem, ott volt 85 colban is, és valami animációs mese ment rajta, az viszont penge éles volt. Ott visszatért a hitem. 😁
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #86335 üzenetére
Az fincsi lehet. Gondolom az a 120 col az vetített kép.
Játékokban fps (inkább single play), történetalapú third person, kaland, meg ilyesmi. Nem tudom milyen lehet akkorában tolni, mennyire idegrendszer gyilkos?#86336blakey
Így már értem, köszönöm az infót.#86337Elektrosokk
Igazából ez már csak bátorság, és elhatározás kérdése lenne. -
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #86170 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem/mondtam?
[2:00-nál beszél róla]. -
kolosszus87
senior tag
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #85746 üzenetére
Szia!
Tehát Samsung esetében mindig ellenőrizni kell, hogy adott film milyen színteret használ?
És, ha kalibrálod a készüléket, akkor a továbbiakban nem kell ezzel foglalkozni?
Mennyire sűrű az a ritka mennyiségű anyag vajon? Illetve jelentős a különbség, ha nem állítod át egyikről a másikra, ha éppen a nem odaillőt használod ( boccs a hülye kérdésekért)? -
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #86103 üzenetére
Köszi a sok infót. Dolby vision game 4k 60hz Lz esetében is (számomra bőven elég), a game mód viszont, ha jól vettem ki valamelyest fejlődött, bár mivel pc csak játék, így a videóban említett probléma számomra nem lenne gond, de valóban nem egy kényelmes megoldás annak aki esetleg filmezne is a gépről. Mondhatni, ezek a gondok, nekem nem gondok. Főleg, ha képileg hozza az elvárhatót (Jz szériánál azért mintha lettek volna problémák, ahogy gyenge angoltudásommal ki tudtam venni).
Köszönöm az infókat még1szer. -
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #86097 üzenetére
Nagyon köszönöm. Némi kényelmetlenség nekem belefér. Az elmúlt évek tapasztalata alapján, ha egyszer beállítom, utána már nem szoktam vele variálni, esetleg neked lehet picit macerásabb, ha oda jutok, hogy kalibrálnod is kell majd.
UPDATE:
#86100kbela365
NEM NYULKA!
Viccet félretéve, más panel, nagyobb fényerő, és tudtommal már heatsinkes. -
abyssc2
tag
válasz
Vhiktor #86063 üzenetére
Hmm értem, köszi a választ.
Azért gondoltam, hogy esetleg valami mást is csinál, mert ha Csúcsfényerő-közepes beállításnál felrakom MAX-ra a fényerőt, és utána átváltok Csúcsfényerő-Magasra, akkor igaziból én mindenképpen fényesebbnek érzem a képet, akármilyen alacsonyra is teszem a fényerőt.
Kicsit furcsa ez a beállítás, egyébként SDR tartalommal próbálgattam főképp.
Az esetek 99%-ában elegendőnek látom a Csúcsfényerő-közepest. -
kgergo89
tag
válasz
Vhiktor #86063 üzenetére
Szia Vhiktor, koszi az infokat, hasznos volt.
En mostanaban egyre tobb olyan filmmel talalkozom ami olyan sotet, hogy kenytelen vagyok +2 esetleg +3 ra allitani a gammat, illetve a contrast boostert is maxra tolni, hogy lassak vmit a filmbol, sotet szobaban. Az alap preset amit hasznalok Custom.
Legutobbi pelda amit most neztem a Silo, apple tv-n es HDR content. (Sony A8)
Dolby Vision tartalmaknal kevesebb a gond, de ott is a Dolby Bright-ot hasznalom altalaban.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #86005 üzenetére
Nem tudom. Persze lehet abban igazság amit írsz. Első dolgom volt a természetes (aka sárga) filmmod profil beállítás. Nem tudom elviselni a hideg színes beállításokat.
Egy kics6ugy hangzik nekem amit írtok, hogy azért érdemes visszavenni az sdr beállításokat, hogy ütősebb érzése legyen a hdr -nek. Mint a reklám fotókon.
Telefonnal lehet hozzávetőlegesen mérni fényerőt, színt, gammat?
Woled esetén a plusz fehér subpixel mennyire szól bele a szürke képzésbe? -
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #85995 üzenetére
Na de ha kikapcsolom az automatikus fenyerzekelot, akkor folyton allitgatni kellene a tv-t, nappal alkonyatkor, este villanyfenynel, este félhomályban, este sötétben...
Nekem ez nem sugall jobb élményt.
Alapvetően nincs "bajom" a fényerővel, gondolom eleve az a szándék, hogy a fényes az "bántóan" fényes legyen. A HDR -csillio nit is ezért lett kitalálva. -
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #85982 üzenetére
Tv adás
Kép üzemmód: mozi
Autó kép üzemmód: ki
Fenyerzekelo, autó fényerő, autó tonusiv: be
Fényerő 32
Kontraszt 90
Gamma 0
Sötét részek fenyereje 50 közép állás
Sötét részek beállítása: ki
Speciális kontraszt javítás: közepes
Csucsfényerő: közepes
Színtelítetség és színárnyalat közép állás
Szinhőm.: Profil
Élő szín: alacsony
Sima átmenet közepesMozi 4k HDR HDMI bemenet
Fényerő max
Speciális kontraszt javítás ki
Hdr autó
Hdr videó tartomány autó
Színtér autó
Többi azonos -
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #85938 üzenetére
Az A80L a Sony belépő oled modellje, az S95C meg egy csúcsmodell értelem szerűen. Itt csak kifejezetten a mozgásról és képfeldolgozás tekintetében értettem az összevetést, ahogy a cikk is, nyilván minden másban magasabb kategória a Samu oledje. Egyébként valóban felületes cikk, de kiemel dolgokat amit sok helyen elmulasztottak, legjobb mindenre kiterjedő teszteket a FlatspanelsHD írja szerintem mérésekkel, kalibrációval és szubjektív véleményekkel a tv egyedi finomságait, általános képteljesítményét is kiemelve, de ott még nem tesztelték az S95C-t. A sokak által körberajongott Rtings-et szintén nem szeretem, mert ők pedig csak a nyers mérési adatokat közlik, a tv egyedi képességeit figyelmen kívül hagyják, aztán minden oledre rásütik szinte az egyformán magas 8.8-9-es pontszámot legolcsóbbtól a full prémium kategóriáig. A hozzá nem értő meg meg azt a következtetést vonhatja le, hogy akkor egy LG B2 pont ugyanolyan jó, mint egy LG G2, mert pontszámban gyak. nincs különség. Az interpolációról annyit, hogy plazmán én sem használtam, de lcd-n meg oleden a 300 soros mozgási felbontás szúrja a szemem, így finom, alacsony módozatban szeretem használni és így nem mindegy melyik gyártó hogyan adja elő.
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor #85852 üzenetére
Ha HDR-el kiváltható, akkor megvagyok nélküle (nem volt még szerencsém egyikhez sem🙂). Illetve fontos még a mozgásmegjelenítés (szappanopera nem játszik). Illetve ez a képeksötétítgetés mennyire jellemző, kikapcsolható Samu esetében?
b.
Elvileg freesync- Gsync(kompatibilis) módot, 120Hz-et ismeri a Samu. Javítsatok ha tévedek. -
balisz
senior tag
válasz
Vhiktor #85742 üzenetére
A homogenitás látványosan jobb mint egy 65 colos LG C2-őn? Igazából csak ez az amitől igazán félek, főleg a pink tinttől, de erről is elég vegyes dolgokat lehet olvasni, nem tudom, hogy azért, mert nem mindenkit zavar, vagy esetleg nagy a szórás.
Hű de jól hangzik!
Nem könnyíti meg a Samsung a dolgomat, a panel egyengetés nem az a dolog amiben tapasztalatot szeretnék szerezni, még akkor sem ha úgy látszik, hogy nem teszi tönkre a panelt...
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #85513 üzenetére
"Világosban nézve megvan ugyanaz a hiba mint a Samsung S95B esetében, hogy a fekete nem fekete."
Nem tudom, hogy valakinek sikerült-e felderíteni ennek az okát. Valamiféle polarizációs (tükröződésmentesítő) réteg okozza, vagy netán az AMOLED-nél is alkalmazott 'Napfény mód' algoritmus okozza. Bármelyik is lehet, de ezek szerint az RGB OLED kijelző tervezői ezt a megoldást választották a világos környezethez. Úgy tűnik az LG-nél inkább a felhasználóra bízzák a világos környezeti OLED felhasználást (pl. gamma beállítás).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest