- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri #110795 üzenetére
Én ismerek olyat aki 48C1-ről váltott 65C805-re és a blooming nagyon zavarta. De ez érthető. Pusztán a méret miatt nem hinném. Max aki játékra veszi és a 65/77 inch már nagy neki játszani. Én így vagyok vele például.
Dilemmában vagyok én is, mert vennék nagyobb miniLED-et, de félek tőle.
-
A Zéé
addikt
válasz
Őszintén, én most vagyok így
Beköltözött a 48C4 a helyére, most fejeztem be a beállításokat, és rajtam van ez az “Úr Isten VERY BIG" érzés, és azon agyalok, hogy lehet, hogy a 42-es kellett volna... Aztán majd ez lehet, hogy hamar elmúlik, térjünk vissza rá pár hét múlva. -
-
gab1ka
senior tag
válasz
Velem ez történt ~1 hónapja bár nem OLED tévé esetén hanem sima miniled-del (tudom ez oled topic). 75" lett 55" után. Nagyon közelről nézem 2-2.3 méter körül. A DSE zavart elsősorban, a nagy felület miatt szinte mindig a képernyő valamelyik pontjára fókuszáltam és ez miatt egyből feltűntek a dirty screenes pacák már amennyi volt, igazán nem sok, a filmekben egyáltalán nem látszott, játékokban viszont sajnos igen. A méret esetén 21:9-es filmekkel nem volt baj, sem a játékokkal, sőt, pazar volt így, utóbbi különösen, viszont a 16:9-es sorozatokban a sok közelis párbeszédnél már picit zavaróak voltak a gigantikus arcok.
Ugyanaz a modell 65"-ban került a helyére. Nem is igazán a méret miatt, inkább az említett homogenítás probléma miatt eldőlt, hogy nem maradhat a nagy és szerencsére éppen azon a napon derült ki, hogy még akciósabb a kistesó mint korábban, szóval megléptem a cserét és visszakaptam egy fél tévé árát mellé.
Azt mondanám, hogy ez a méret itt így, amilyen messze én ülök tőle, így talán kényelmesebb egy fokkal, de tény, hogy a hűha a játékokban ami volt az most már nincs annyira meg. Pontosan tudtam hogy mire számítsak, a Windowsban lehet a képet méretezni, a 75"-t leredukáltam pontosan akkorára mintha egy 65"-os tévé lenne a helyén, tudtam mire számítsak, nem is ért meglepetés.
Nem mondanám hogy megbántam a cserét, de azt sem mondom hogy nem lenne jobb vissza a 75". Szerintem az én esetem szimplán szélsőséges és nem adtam elég időt neki hogy megszokjam.
Ha megint olyan gigantikus akció lesz mint ami van vagy volt a napokban, akkor ennek a helyére már biztosan 77"os OLED fog kerülni 1-2 év múlva és lesz közvetlenül mellette egy kisebb 65"-os monitorom.
-
-
so_ha
senior tag
válasz
eL Geri #110039 üzenetére
"... csak az asztali állványos verziót vezetik ki."
Röviden, marad minden a tavalyi szerint.55", 65", 77"-ban már listázzák a németek az G5LW szériát.
48", 55", 65"-ban van továbbra is gyári talppal szerelt a "G": pl: 65G59LS
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #110036 üzenetére
Most olvastam (egy számomra ismeretlen oldalon), hogy már nem lesz hozzá alapból fali konzol... ami ha igaz, akkor nagyon sajnálatos
UPDATE: beleolvasva külföldi cikkekbe, talán csak az asztali állványos verziót vezetik ki. Tehát a lábat kell külön megvenni, nem lesz alapból azzal csomagolt verzió is.
-
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri #110017 üzenetére
Akkor nem csak én látom így.
A háttérben ott van az is, hogy akik itt leírják a negatív élményeiket csak a jéghegy csúcsa.
Rengeteg vásárló van aki nem is tudja, hogy nem jól működik az OLED tévéje ( vagy QDOLED, QNED...) és a tudatlanság édes állapotában nézi és élvezi boldogan.
Ahogyan korábban valaki leírta a minőségellenőrzésen gazdasági okok miatt nem buknak meg a hibás készülékek mert a leendő vásárlók közül nagyon sokan észre sem veszik, hogy rossz a TV ezért inkább átengedik őket mert 10 rossz készülékből lehet, hogy csak 2-3 tulajdonos jelzi majd és érvényesíti a garanciát. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
eL Geri #109960 üzenetére
Próbálok előbb szerezni, de nyilván nekik a nézettség számít, így gondolom a nagy nézettséggel rendelkezőkhöz megy ki először. Tegyük fel hogy jók a tesztjeim, de hiába jók, ha "kevés" a nézettseg.
Meg egy ilyen reszletessegu teszt sok idő. Mas mondjuk osszedobb egy tesztet 3 nap alatt, persze nincs is benne semmi szakmaiság, de ez senkit nem érdekel ha gyorsan megvan, cailli villi a videó, ráadásul 100ezeres nézettseggel. Ugye nekik a marketing, reklám a fontos. -
Csandi
őstag
válasz
eL Geri #109458 üzenetére
Azért gondolod, hogy nincs megbízható TV mert akinek baja van az mindig hangosabb. Nem fog idejárni leírni, hogy nálam "minden ok", akinél minden ok. + darabszámra LG-ből adnak el a legtöbbet szerintem OLED-ből így nyilván arról is többet olvasol.
Nekem a C2 és most a C4 is probléma mentes volt, 2 barátoméknál is C4 van, probléma mentes, és egynél pedig S95B, ami szintén probléma mentes. -
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri #107923 üzenetére
Na jó, de ha a G5 is atom nagyot villan, akkor senki nem akar majd G4-et csak aki olcsón akar beszállni, pont ahogy a G2 esetén volt.
Ha úgy lesz ahogy jóslod akkor az csak azt fogja jelenteni, hogy a G2-vel annyira túl készleteztek a kereskedők nem sejtvén hogy mekkorát fog szólni a G3, hogy iszonyú készlet maradt az országban. Lehet már a G4-el ellátási / készletezési gondok vagy óvatosság van és nem lesz ekkora mennyiségben jelen.. lehet.. Meglátjuk..
-
Gicz
addikt
válasz
eL Geri #106911 üzenetére
Kis füzetben h te pénzed én pénzem, közös?
Én úgy vagyok ezzel, hogy csak simán tilos közös számlára kerni a fizukat. Nálunk külön saját számlára jön a fizu, és onnan fizetünk be közösbe egy revolutra. Ami marad a saját számlán neki is, nekem is, az full saját pénz. Nem szólhatok ha abból megveszi a 72. cipőt, meg a 25. táskát, vagy hogy 40k volt a fodrász, stbstb. Cserébe ő sem szólhat, hogy a sajátomból én mit és mennyiért veszek. Saja van hobbi rendesen, oled tv, monitor, gaming PC, rc heli, fotózás, és most akarok elkezdeni dobolni
. Nekünk ez a módszer nagyon bevált
-
Ébri
senior tag
válasz
eL Geri #106911 üzenetére
És a TV közös használati tárgy, szóval nem árt valamilyen szinten megbeszélni. Én azt kaptam meg, mikor összeraktuk, hogy a 65" túl nagy, azóta ezt nem mondogatta. Meg előtte nézegettük mindenféle boltokban, arról nem kellett meggyőzni, hogy oled legyen. (Szereti ezekre azt mondani, hogy nem látom/hallom a különbséget, de itt még ez se hangzott el.) Szóval szerintem nem csak a kassza miatt, hanem mert mégis együttélőkröl van szó, van értelme a drága közös beszerzéseket megbeszélni.
-
Csandi
őstag
válasz
eL Geri #106909 üzenetére
Ez nagyon off lesz, de ezt a generációs különbséget sosem értettem mivel nálunk már ilyen nincs (26 vagyok), magyarázzátok el légyszi
Mindketten kerestek, raktok vmennyit egy közösre amiből kaja stb. közös dolgok meg vannak véve és van a saját pénz amiből mindenki azt vesz amit akar. Ha a sajátodból van elég egy G4-re akkor miért mondhatja meg, hogy azt mire költsd?
Ezt nem bántásból mondom, meg lehet nem is komolyan írtad csak vicceltél, csak kifejezetten ezen a fórumon (mármint így összességében prohardveren) szoktam ezt nagyon sokat látni, hogy asszony nem enged így-úgy és soha nem értettem, de gondolom a többség azért 1 generációval legalább idősebb itt nálam, és érdekelne a logikája
-
Peace
nagyúr
válasz
eL Geri #105745 üzenetére
Nem fogsz belehalni. Mi is botrányosan magasra fúrtuk a Qled-et 5 éve. Egyszer lejjebb is raktuk úgy 15 cm-el (+2 lyuk fúrással, nem akartam 4 újat). Ott mondjuk annyi csalás volt, hogy a konzolja 10 fokot dőlt előre, ami azért segített. Most a G4-es a speckó konzoljával ugye teljesen a falra simul és nincs benne dőlés. Most megint lejjebb került egy jó 10 cm-el. Úgy ügyeskedtem, hogy a legfelső tipliket pont takarja ki a tv teteje. Így most nagyjából a feliratok vannak pont egy magasságba a szemünkkel kanapéról és teljesen tökéletes. Játékra és filmnézésre egyaránt. Párom már szóvá is tette, hogy bizonyos testhelyzetben kicsit lefele is kell néznie a felirat miatt és kicsit kellemetlen.
Ha egyszer az életben sikerül majd költözni, akkor lehet bepróbálkozunk majd egy pont tökéletesen belőtt falra szereléssel, de ne aggódj emiatt. Meg fogjátok szokni és rendben lesz.
-
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri #105745 üzenetére
Az attól is függ milyen messziről nézed majd. Nekem szintén 77 colos G3 alja 90 centin van és 2.3-ról nézem ágyból, kotta kellemes, pedig felettem van alaposan - de ahogy előttem mondták nem jó bizonyos szögnél jobban lehajtott fejjel nézni, mert kiszakad a tarkód egy óra alatt, plusz a szemed is nagyon lefelé tekeredik és sok lesz rajta a szemhéj amitől ha hiszed ha nem pici látás romlást kapsz átmenetileg - deformálja ugyanis a szemgolyó geometriát - ez elenyésző de van. Szumma szummárum ne parázz, jó lesz. Nem lesz trendi alacsony de nem is heretócsapusza 2...
-
-
Ébri
senior tag
válasz
eL Geri #102812 üzenetére
Mi 2023-as sony LCD-nk gari lejárta után fél évvel lett panelhibás, viszont egy cserét még hajlandó voltam belefektetni 2015-ben vagy 6-ban, s azóta is működik. Anyámnál LG, szomszédnál Samsung LCD TV ment tönkre gari lejárta után pár hónappal. Az én szerény kitekintésem alapján kb. mindegy milyen TV-t választ az ember
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Volt 3-4 féle Panasonic plazmám. Mindegyikkel volt gond, de hozzá sem nyúltak, mondván, hogy "technilógiából fakadóak" a problémáim és ezzel el is volt intézve a garanciális ügyintézés. Mindhárom bandingolt, mint állat, de senkit nem érdekelt. Előző bandingos LG oledemen kijelzőt cseréltek, mert bandingolt (sávosodott).
LG-n kívül talán senki nem cserél emiatt kijelzőt... Tehát, az is lehet, hogy hibás tévéket néznek a tulajdonosaik és nem tudják, hogy amit látnak, az egy rettenetenesen rossz kép. És ugye amiről nem tudunk, az nem fáj. -
KTTech
veterán
válasz
A Samsung és az LG soha nem volt a tartós minőség bajnoka... ez tény - de nem is akartak azok lenni, hanem olcsón és sokat eladni, hogy megöljék a konkurenciát, ami sikerült is.
Statisztikát nem fogsz találni, és panel / panel vezérlő terén kétszereplős a piac: LG Display és Samsung Display, nem számít ki építi be a készülékébe. Egyedül a mainboard és a tápegység változik gyártónként.LCD tévéből és monitorból több is meghalt már a kezeim közt, több márkából is, de van olyan TV-m, ami már 16 éves kb. és még működik.
-
Partz
senior tag
válasz
eL Geri #100689 üzenetére
Én se olvastam cikket, az élő streambe néztem bele. Azóta fent van youtube-on pár videó az eseményről, itt egy link odatekertem.
-
válasz
eL Geri #100595 üzenetére
"De akkor is, ezen az oled fórumon szerintem nagyon rossz az arány" - azt honnan tudod hogy rossz az arány, had érdeklődjek kicsit? Csak a fórum üzemeltetői tudják mennyien olvassák passzívan a topicot, te is írtad hogy akinek nincs gondja az nem annyira ír. Ha pedig nem tudod mennyien olvassák, hogyan számoltál aránypárt
-
hunspikey
őstag
válasz
eL Geri #100233 üzenetére
A G széria mindig is a csúcs volt (oké volt M meg W de azokat hagyjuk) - ehhez mérten masszívabbak mint a B szériás társaik. Nézd csak meg azonos képátlónál a súly adatokat és rájössz, hogy a G az egy tank. A 77G3-at ketten a haverral majdnem eldobtuk mert annyira vékony és olyan tetves nehéz, hogy csak vágta a mancsunkat. Brutál egy darab.
Ráadásul a G2 hűtőbordás EX paneles, a B meg nem az.
A G3-at értékesítési megfontolások alapján kellett abortálni, egyszerűen olyan kikúrt jó, hogy mellette a G4 nem lett volna eladható.
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri #100063 üzenetére
Már 15 évvel ezelőtt is szívatta a Samsung a garanciális szervizeit (tudom, mert ugyan mobil téren, de azok voltunk, Mo-n). Ezek szerint nem javultak... Mondjuk elég rosszak a tapasztalataim. A cégünk vett 15 db LCD TV-t, semmi extra, 7-es széria. 5 már a kukában van 2 éven belül (1 év gart adtak, UK). Alaplap, kijelző háttérvilágítás, táphiba...
-
alaves
addikt
válasz
eL Geri #100063 üzenetére
Pont az ilyen fórumok miatt rengeteg vásárlótól esnek el azok a gyártók, akik helytelen garancia politikát folytatnak. Határnak igazából nem szabad lenni: A vásárlónak mindig igaza van! A kereskedelem 1. számú szabálya.
Pl. Nekem azt mondta a Szerviz kft vezetője, hogy a Philips OLED vonalon nem engedheti meg magának a rossz garanciális hozzáállást, mert elég kicsi a piaci részesedése.
Minden gyártó maga tudja, hogy mit csinál józan ésszel... -
alaves
addikt
válasz
eL Geri #100007 üzenetére
Ne vicceljetek már. A QD-OLED kijelző fényesség-hullámhossz görbéjétől rajzolni sem tudok jobbat (egyetemen mikor kézzel átrajzoltuk- kozmetikáztuk a spektrofotométer görbét
). Nehogy odaérjünk már a projektor topic-hoz, hogy azonos árkategóriában jobb egy 8-10 éves fullhd cucc, mint az XW5000 (nyilván lehet hogy a régi és a mostani 30-40 mFt-osak jobbak).
-
Gabor970
addikt
válasz
eL Geri #99402 üzenetére
az jutott ezzel kapcsolatban eszembe, hogy ilyen értékű dolgot eleve nem az venne meg, akinek szűk az anyagi lehetősége, emiatt az a kedvezmény nem biztos, hogy érdekli azokat, akik a vásárlóközönsége ezeknek. Én biztosan hozzádobnám a különbséget, csak én fingjak bele első alkalommal
-
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri #98785 üzenetére
Nem lesz több. Ha elfogy akkor ennyi volt. Erre a 77G3 jó példa. G2 más már leírtuk páran a WOLED miatt.
Tavaly is ez volt.42C2 hamar kiment de még 55 meg 65 kapható volt kb augusztusig ha jól emlékszek. Mi a cél? Még nincs még rá meg a keret?
B4, C4, G4 elkezdenek esni EB környékén majd aztán októberre olcsóbbak lesznek 25-40%-al. Kell hely majd nekik így kifutnak a tavalyi modellek. A Samu is sokkal jobb nyitó árakkal jött. G4 meg lényegében egy G3 szóval... ja.
-
Quadgame94
őstag
válasz
eL Geri #98491 üzenetére
Nincs kristálygömbünk. Evidens volt, hogy a G3 hamarabb kifut, hiszen a G4 nem jobb szinte semmivel, vagyis 83G4-en kívül nincs érdemben modell amit vegyen bárki is 1.5x felárért. G2 meg azért van mert nincs MLA, vagyis csak egy C3 + hűtőborda. Meglep, hogy máris elfogyott volna végleg, de én is vettem G3-at meg sokan mások is mostanában. Tavaly is majdnem lemaradtam a 42C2-ről ilyenkor. Tudtam, hogy gyorsnak kell lennem.
-
wallace 234
őstag
-
zsistvan7
kezdő
válasz
eL Geri #96837 üzenetére
Nekem év vége felé lesz aktuális vásárlás, kíváncsian várom hogy lehet-e még akkor kapni (LG hu-n vásárolnám, általában itt vannak a legjobb árak a kupon akciókkal).
Egyébként elég sokat nézem az LG oldalát, van olyan amikor azt írják hogy nincs raktáron, értesítést kérek stb., majd valamikor ez sincs, csak az hogy hol vásárolható, majd egyszer csak megint megjelenik a kosár gomb, és ismét vásárolható lesz.
Édesanyámnak vettünk egy 65C3-at januárban, utána nem sokkal már nem volt vásárolható, mondom de jó, majdnem lecsúsztunk, aztán pár nap múlva ismét meglehetett vásárolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest