- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsömica
aktív tag
Szerinted..! Bármelyik oledet megvehettem volna - a G2 tetszett meg figyelembe véve a 65" méretet és az ár/érték arányokat a minőséghez, tudáshoz , szervízháttér és a kinézethez viszonyítva..! Mind a Sony és a Pana is túlárazott terméknek minősült a preferenciáimat illetően, értéktartás szempontjából sem időtállóak..!
Irígység pedig hidd el - szemernyit sem vagyok ilyen típus - főként nem rád; mégha a verdád havonta megeszi a tv-d árát is..! -
Zsömica
aktív tag
Aha, értem - legyen így, én mégsem ömlengek napok óta - hogy nekem van a világ legjobb tvje és hogy mennyiért vettem..! A sznobizmusod folyamatosan meglengeted az írásaidban, a véleményemet a sajátomról pedig már jóval régebben leírtam pár felületen.., tetszőt és nem tetszőt is..!
-
Zsömica
aktív tag
Miért ne lenne - nekem pl. sokkal jobban tetszett az LG G2 DV képminősége a Sony-étól, sokkal jobb oprendszere van mint a Sony-knak, és nem igazán tudok ilyen hülyeségekkel találkozni - mint amiket emlegetsz használat közben..! Szóval elégedett vagyok a G2-vel; sztem a Sony egy túlárazott " jóképű" tv szar oprendszerrel és idegesítő feature-okkal..!
-
-
Vhiktor
Topikgazda
A valamikor alatt az összes J-s modlelnél tapsztaltam ezt, legutóbb múlthéten egy 65 colos A90J-nél is.
1 terrás külső winyó, van olyan mappa amiben több 1.000 file van (specifikus teszt videók).
Ha lenne mondjuk rajta 10-20 nagy méretű film gondolom nem lenne gondja.De sok kicsivel van.
-
Matt89
junior tag
Most nincs előttem a tv, de A80J-nél ha ránézek az adott tartalom közben a kép beállításokra, akkor ott jelenik meg fönt, hogy 'hdr'.
Ez magában foglalja a DV-t is és a hdr10-et is, DE dolby vision esetén meg egyből látszik alatta, hogy a képmód vagy 'dolby vision dark' vagy 'dolby vision bright' lehet, más nem.Ha nincs ott a 'hdr' a tetején, akkor pedig nem hdr.
Összességében ez van elvileg...rá kell menni a képbeállításra a tartalom alatt.Én egyébként Custom képmódot használok (ha nem dv megy) és HDR10-nél nekem megjegyezte, hogy ott maxoltam a fényerőt sdr-nél pedig kb 40-re visszavettem (50 a max).
Mondjuk ezek csak az A80-nál vannak így, de sanszos, hogy az A95K hasonló.
Atmost még egyáltalán nem láttam rajta sehol, hogy kiírná magától, kivéve a just playerben, amikor a hangsávokat választanám.
-
Hmmm1
aktív tag
lol, ja pont azt akartam irni, hogy ilyen 20 körül van nekem a 1080p Netflixen, ami amúgy egész jó és ahhoz képest meg vagyok vele elégedve. De nem mondod, hogy a Bravia Core-on annyi a ráta? (Szerk.: Jó, lehet összemostam a letöltési sebességet.
Egyébként valamiért Google Play-en a alkalmazás jó alul van értékelve : s)Annyira ajnározod a DV-t egyébként, mármint, ja nekem is jobban tetszik a HDR-nél, amit eddig láttam - de hogy még annál is bőven van fentebb, mint amit láttam én is eddig enyémen DV-t?, hát nehezen képzelem el, nem is tudom: D Nyilván bizonyára van, de hát ezen a OLED806-n is elég jó a kép. Btw ki se használtam még.
Kevés film van épp ami érdekel, néha egy egy ki jön, azt streamingen ha ott jön ki ott nézem.
Asszem korábbi filmekből kell válogatni... nem is hülyeség ezen újra nézni őket mondjuk. -
alaves
addikt
Köszönöm, akkor ez rendben van. Azért az furcsa nekem, hogy 'csak' DV-ben jobb a Panasonic-oknál. SDR/HDR-ben is jobbnak kellene lennie. A BFI-nek pedig semmi értelme, kivéve játékhoz (aki igényli), mert a BFI-vel nem növekszik az 'input lag'. A többi forráshoz (TV, film) pedig az optimális interpoláció a célszerű (esetleg még az sem).
-
salapp
addikt
Tudom. Egyébként ha nem lett volna számomra elfogadhatatlan a Pana 50GT60 false contouring és a vibrálás miatt, tuti nem is váltottunk volna OLED-re. A 4K meg a HDR pont nem hat meg. Jó SDR képet, kiváló mozgásmegjelenítést és gyengébb anyagok minél jobb tolmácsolását kerestem mindig. Az említett mozgókép anyagok okán.
-
salapp
addikt
Én egy magányos estémben guilty pleasure-ként megnéztem azt a filmet. Hát, két forintot nem ér. És nem az igényes trash filmek ellen vagyok. A Kill Bill-t eredeti nyelven pl. nagyon szeretem. De ez a film annyira erőltetett és ötlettelen, és még Sandra B. is rémes benne a végén. Neki pont nem kéne 4K a szétplasztikázott arcszerkezetéhez. Brr.
-
Matt89
junior tag
Hmmm...durva így olvasni ezeket, mert pont láttam side-by-side a boltban egymás alatt/mellett 4 db 65-ös tv-t A80K/A90J/A95K meg ha minden igaz egy sima led is volt, de az előbbi 3-ra figyeltem.
Ott a szokásos párperces "leesik a képről" demo videók mentek. Szóval ott nem volt ilyen különbség.
Persze lehet, hogy egy fullos DV filmmel a megfelelő bitrátával ez már máshogy néz ki, de ott a boltban eskü az A90J-re mondtam volna, hogy jobb, mint az A95K (így utólag már nem tudom miért). -
salapp
addikt
Hú, tök jókat írtál.
Ezek alapján messze kerülném ezt a vonalat.
Nekünk a mai filmalkotásoknak nagy része nagyjából nézhetetlen. Viszont rengeteg régi filmet nézünk, van, ami 720p-ben van csak fent vagy max 1080p.
Az 55A80J-n ezek is gyönyörűek.
Vasárnap éppen a Rear window c. 1954-es filmet néztük, csodásak voltak a színek, az árnyékok, minden. Sajnos régi kabarékat is néznénk. Azok annyira rosszul néznek ki a 4K megjelenítőn, hogy inkább laptopról, natív felbontásban jelenítem meg őket.
A háttérvilágítós táv tök jó. Mi is vettünk külön egyet az A80J-hez. Az nekem jobban is tetszik, mert számos gombsor is van rajta.
Amire Te vetted, arra brutálisan jó lesz az a tévé. -
viera
őstag
Köszi a részletes leírást.
Nekem is nagyon tetszik ez a TV de minimum 77 méretben kellene.Lassan lesz belőle akkora is.
A mostani Sony-val is meg vagyok elégedve de a következő szerintem QD-OLED lesz Sony vagy Panasonic.
Az enyémhez én megvettem az A90J távirányítóját ami csak színben tér el az A95K távjától és szerintem is egy baromi jó cucc.TV adás nem megy nálam egyáltalán,nem bűntetem vele a TV-t.
-
Skyhunter
őstag
Néztem Ytube-on ilyen összeszerelős videót az A95-ről. Miért dől enyhén hátrafelé a képernyő? Úgy értem, tudom, hogy olednél a betekintési szög mindegy, mert egyformán jó, de mi gyakorlati haszna van neki, azon kívül, hogy jól mutat a döntött felület ?(haver most mondja, hogy az ő 48C21-e is egy kicsit döntött
)
-
alaves
addikt
Lehet hogy nem jól fogalmaztam. Arra lennék kíváncsi, hogy a színtelítettség növelésével egy egységes szürke (pl. 20-50%-os) kép rózsaszínes szürke lesz-e (az egész, nem úgy mint a 'tinting'). Tehát, vajon ez a jelenség az RGB kijelző sajátja vagy csak az S95B vezérlési hibája.
-
powerup2
addikt
távirányitó nagyon király
lg nem értem miért nem csinál valami hasonlót. tavasszal jelentik majd be az új sony tv-ket én kivárom mi lesz. Sony vagy Samsung vagy Lg. Samsungnál a dv hiánya ami visszatart. De ez kikerülhető ha van egy lejátszód ami az edid részével tud játszani. De nálam a minimum méret az a 77" .
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-------------
Ja igen, ami még nem tetszik.
Semmilyen "infót" nem mutat a tv, hogy fut-e a kompenzáció, vagy valami.
Panasonic-nál ilyenkor narancssárgán világít a led, ha végzett kikapcsol a tv és pirosra vált.
Itt semmit nem tudni, hogy mi a franc folyik a háttérben. Ez nekem zavaró.Szóval, a Sony tulajokat kérdezem, hogy működik itt a pixelfrissítés? Mert még azt sem hallom, hogy 6-7 perc után lenne-e valami kattanás, hogy most végzett és kikapcsolt a tv, mint pl a Panasonic-nál...
-
Pro Koryak
addikt
-
fireisti
csendes tag
Valóban az LS80 remek darab,(volt nekem is!)de nekem hiányzott belőle az a finom részletgazdag hang,amit a Triangle Genese Quartet-től megkaptam filmen és zenén(akár sokcsatornán,akár 2.0-án!)Anno próbáltam egy 5.1 es szettet össze rakni,de éppen akkor nem volt "elérhető áron" LS center és nagy polc hangfal sem belőle,így eladtam az LS80 frontokat.
Most Triangle szettem van és marad is még nagyon sokáig, remélem! -
powerup2
addikt
Ez már sokkal jobb. De a klipschet érdemes lenne cserélni mert mozira sem mondanám jónak mert V karaszerikája van és a magasai bántóak plusz a hangja inkább fárasztó pár perc után. A denon meg denon ha igazán jó mozit akarsz akkor arcam anthem ilyesmi kommersz gyártókat el kell felejteni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Innen is látszik, hogy nagy a szórás minden tv gyári kalibrációja között.
Bár én Panaból még nem láttam nagyon rosszul kalibráltat gyárilag, legalábbis az utóbbi 3 év modelljeit figyelembe véve, mind deltaE 2 alatt volt, persze a megfelelő képmódban.UI:
Pontosan melyik Sony ez? -
Vhiktor
Topikgazda
Pontosan mi a full bullshit kijelentés?
Az nem igaz, hogy a Samu nem jó gyárilag, semmivel sem rosszabb mint a Sony, ha a megfelelő képmód van kiválasztva (legalábbis az S95B).
Ha a gáyri kalibráció minőségénél tartunk akkor általános tapsztalat, hogy abban a Pana jár az élen. Amiket utbbi időben láttam panákat gyárilag deltaE 2 alatt volt minden eltérés. Sonynál ez 4 körül mozog.
-
ribarszki
őstag
Mivel ilyen szintű részlet elvesztést tapasztaltál, így igen nagy valószínűséggel más-más képmód futott. A Samun a kontraszt növelőt bekpcsolva megkapod a sony DV Bright képét. Nyilván nem pontosan azt, de akkor előjönnek a részletek.
Valamint a Sony az ASBL-t jobban kezeli. Ez szar a samuban, kikpacsoltam. Tovább sötétíti a sötétebb képeket.. -
Farkassacred
őstag
Akkora méretben pedig már igen nagy szerencse kell, hogy teljesen homogén legyen a panel. Nagyobb sony tévéknél is sokan írtak már a neten furcsa jelenségekről a kijelzőn..
Talán a Qd oled kiküszöböli majd ezeket a hibákat, és ha így lesz akkor pár év múlva énnálam ő lesz a befutó egész biztosan. -
ribarszki
őstag
A Samsung és a Sony qd oledje egymás mellett volt? Összenezted a kettőt azonos tartalmakkal? Vagy honnam ez a HDR/DV összehasonlítás? Mi volt a forrás? Streaming?
Ugye a Sony DV sima natív módban futott és tone mapping, stb nem volt bekapcsolva? Vagyis a DV Dark beállításban és nem DV Bright beállításban volt ugye? Mert utóbbinál érthető a részletvesztés a Samsungnál.
A samsung gyári színei kalibrálással pontosan ugyan olyanra lőhető be mint a Sony kalibrálás után. De a gyári FM mód közel van a jóhoz.Ettől függetlenül a Sony bitang jó tv. Ér-e 2x annyit, az más kérdés.
Jó, hogy más is hallgatott Q990b-t, mert múltkor megkérdőjelezték mikor írtam, hogy a JBL 9.1-nél jobbam sikerült.
-
alaves
addikt
Hát igen. Egyébként nem tudom, hogy az LG-n milyen megfontolásból nincs HDMI forrás képernyőkímélő (belső app-oknál van, 1 perces). A Philips-eken ha törik, ha szakad HDMI-n keresztüli statikus kép esetén is 15 perc múlva bekapcsol az ugráló Philips logó. Nem tudom, hogy a Sony és Panasonic vonatkozásában ez hogy működik.
-
Gicz
addikt
Végül C2 lett. Benyomtam filmmakerbe, ami tesztek szerint is baromi jol kalibrált gyárilag, és egyből "haza értem" érzésem lett. Egyelőre nem találtam benne bugot, mint pl bejon a screensaver random film kozben. A menüje gyorsabb, nem kell levennem a tv-t a neteől nehogy felraknon random uj fw-t magától. Ez nekem még nem is lett volna gond, de barátnőm sokat netflixezik, neki igy sokkal kényelmesebb, hogy tudja használni rendesen.
A samu panele valoban tokeletesen homogén, LG nem az, de csak tesztképen látom, valós tartalomnál egyáltalán nem látom. Samu fényereje jobb, de itt meg jobb a polarizátor miatt a kontraszt napközben. Szóval mindegyiknek megvan az előnye hátránya, ha nem csak magamat nézem, hanem hogy barátnőmnek is melyik a kényelmesebb, akkor számunkra az LG a jobb kompromisszum egyelőre. Aztán 2-3 év mulva lehet majd 75" 3rd gen qd oled lesz samutól, ki tudja
-
Lujo123
junior tag
Ha security patcheket gyártanának ilyen bőszen és az lenne kötelező akkor még érthető lenne, de szerintem abban nem nagyon aktívak, gondolom egyik gyártó sem. De ahogy olvasgatok külföldi oldalakon is ezek mindig elcsesznek valamit. Ha jobban belegondolok egy jó képminőségű buta tv lenne az ideális, arra meg azt kötők amit akarok pl Apple tv
-
Lackooo84
nagyúr
A CX-emen elég régi fw van a root miatt, és elég morcos lennék, ha magától frissítene...
Szóval ez nem minden tvre igaz. Appok sem frissülnek/szűnnek meg maguktól, mint a samsungon a twitch, mert ha időnként véletlenül vmi appot akarok indítani akkor írja ki, hogy frissítsem előtte.
-
wallace 234
őstag
Az korrekt! Itthon ezt mondta az Lg. De lehet itt is egyedileg dönthet másképp is. Egy biztos LG nagyon igyekszik védeni a nevét. Tudják, hogy nagyot lehetne bukni, ha sok panasz lenne. Ameddig az oled ilyen kategória biztos, hogy addig Lesz csere. Ha majd minden bokorban oled lesz, már nem lesz ilyen.
-
krx21
nagyúr
Azért nehogy azt higgyük, hogy más márkánál nem lehet ilyet tapasztalni...
Csak keresni kell a neten...
https://www.avforums.com/threads/is-this-oled-banding-acceptable.2241923/
https://www.avforums.com/threads/sony-a1e-banding-issue.2196065/
http://www.hifi-forum.de/bild/sony-65a90j-banding_1104020.html
stb...
#80351 ΞΔGLΞ
Ennyire oldalról pedig pl az evo panel mindegyik ilyen... -
ribarszki
őstag
Én 1/2 éve használom, egy NAD+Dali Stereo párost váltottam le rá. (3 kisgyermekem miatt teljesen háttérbe szorult a zenehallgatás.)
Zenére szerintem nem a legjobb. Vagyis a Stereo páros után nem adja.. Gépi zenére, pop-ra megfelelő lehet, de klasszikus, jazz nem az ő asztala. Meg egyáltalán, aki zenét akar hallgatni, vegyen sztereo hifi rendszert. Ez mozihoz van kitalálva. Ott viszont nagyon él!
A térérzet bődületesen jó. Egyik filmben nyílt az ajtó a kamerától jobbra. Konkrétan mellettem, a jobb fülem mellett nyikorgott. De nem úgy, hogy mintha, meg talán erre szólalt meg a hang, hanem a fejemet ráraktam volna, hogy van mellettem egy hangfal. Pedig csak fantomhangfal. Ráadásul nálam nem is ideális a szoba miatt az elhelyezés.
Szóval a tér brutális.. A mélyláda pedig hál Istennek kalibrálja magát! Van egy bemérő mikfonoja, s auto EQ-t használ. A Q800B-nél nincs ilyen, azt használtam 2 hétig. Ott már-már sok volt a mély egy jelenetnél. Itt viszont a szoba adottságaihoz, mélyláda elhelyezéséhez passzolóan belövi a mély szintjét.
A jelvesztés ismert hiba, és rövidebb ideig néhányszor nálam is előfordult. 1x annyira, hogy újra kellett csatlakoztatni. De csak a bal hátsó hangfalat érinti, viszont nem jött rá még frissítés. Nem tudom, hogy miért szarnak rá.. pedig szoftveres lesz, mert a jobb hátsó tökéletes, csak a bal hátsónak van lassan könyvtárnyi irodalma a neten.. -
vata666
tag
AVS fórumon olvass. Abszolút nem feltétlenül fogja frissíteni magát. konkrétan írják a népek, hogy van akinek igen, de van aki rakott fel képet, hogy ajánlotta neki és lehetett választani, hogy nem. Illetve akinek nem jelent meg. Nálam egyelőre a 3. verzió él. Amúgy nem játszok vele... Szóval nagy gond nem lenne ha meg is történne. Előfordulhat, hogy egyes régiókban ugye eltérő. És eljutottak odáig, hogy nem kell erőszakos lenni. Van nálunk is frissítő file...
-
tutitibi
senior tag
Linux alapú készülékeknél van boot logo és néha ujabbat tesznek be , attól függően kinek a szoftvere fut a készüléken. SAT vevőnél ez azért jó mert ugyanarra a készülékre 6-7 kül. csapat is készít szoftvert. És te azt töltöd fel, ameéyik neked szimpi ezenkívül saját magad okosítod fel , pl. C-sorra. Na ezt az utóbbit nem lehet a TV-knél, mivel nem tudsz szabadon flash-elni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Parfüm topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Xbox Series X|S
- bambano: Bambanő háza tája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged